Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:30:26

Αποστολέας Θέμα: “Πάγωσαν” τα νοσοκομεία λόγω εκλογών! Γιατί κατέβασαν τα μολύβια οι διοικητές.  (Αναγνώστηκε 4366 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Ιανουαρίου 2015, 17:26:28
Αναγνώστηκε 4366 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δήμητρα Ευθυμιάδου – ΗΕΑLTH REPORT


Πάγος στις αγορές υλικών αλλά ακόμη και τροφίμων, στους διαγωνισμούς για προμήθειες απαραίτητων προϊόντων και σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία έχει μπει το τελευταίο διάστημα στο ΕΣΥ.

Οι εκλογές φαίνεται πως έκαναν τους διοικητές των νοσοκομείων να κατεβάσουν τα μολύβια και να μην υπογράφουν απολύτως καμία απόφαση.
Το προεκλογικό κλίμα που διαρκεί εδώ και καιρό έχει κάνει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας να υπολειτουργεί…υπογείως.


Οι περισσότεροι διοικητές των νοσοκομείων περιμένοντας την εκλογή της νέας κυβέρνησης και με την αγωνία ότι οι ίδιοι θα απομακρυνθούν, δεν προχωρούν καμία διαδικασία.
Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με πληροφορίες του healthReport.gr οι περισσότεροι διαγωνισμοί που ήταν σε εξέλιξη έχουν καθυστερήσει. Αγορές δεν πραγματοποιούνται και ούτε καν παραγγελίες.
Αποτέλεσμα είναι να έχει μπλοκάρει όλη η διαδικασία τροφοδοσίας του συστήματος και οι περισσότεροι να είναι σε αναμονή.

Όλα αυτά βέβαια τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία παρουσίαζαν ήδη πρόβλημα με την προμήθεια υλικών καθώς τα κονδύλια είναι μειωμένα και οι όποιες αγορές γίνονταν ούτως ή άλλως με το σταγονόμετρο.
Είναι ενδεικτικό άλλωστε πως σε πολλά νοσοκομεία ακόμη και τα γεύματα των ασθενών έχουν κουρευτεί και σήμερα απουσιάζουν βασικά αγαθά από το πιάτο τους.

Βέβαια η αδράνεια των διοικητών δεν είναι καθόλου τυχαία.
Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, έχουν διορισθεί με καθαρά κομματικά κριτήρια, με τη λίστα των ονομάτων να …φεύγει κατ ευθείαν από το Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι οι περισσότεροι φοβούνται πως η όποια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό θα σημάνει αυτομάτως και την απομάκρυνσή του από τη θέση τους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Φεβρουαρίου 2015, 16:23:10
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τις παραιτήσεις των διοικητών όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας θα ζητήσει την ερχόμενη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου ο ίδιος ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησής του με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλη Βλασταράκο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Πηγή: ygeia360
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Φεβρουαρίου 2015, 22:55:44
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015
Αποκλειστικό: Πρώτο «μπλόκο» στον Κουρουμπλή! Αρνούνται να παραιτηθούν οι διοικητές των νοσοκομείων! Όλο το παρασκήνιο
της Δήμητρας Ευθυμιάδου.


Ο πρώτος πονοκέφαλος και μάλιστα βαρύς, για τον νέο υπουργό Υγείας είναι γεγονός: οι διοικητές των νοσοκομείων λένε «όχι» στην παραίτηση που τους ζητήθηκε.

Αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως οι περισσότεροι διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων που διορίστηκαν από την προηγούμενη συγκυβέρνηση, λένε «όχι» στην παραίτηση, η οποία τους ζητήθηκε προφορικά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δια μέσω μάλιστα των Περιφερειαρχών Υγείας (ΔΥΠΕ).

Όπως λένε οι ίδιες πηγές, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέθεσε στους περιφερειάρχες να ζητήσουν προφορικά τις παραιτήσεις από τους περίπου 200 και πλέον διοικητές και υποδιοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας, ζητώντας τους «να τον διευκολύνουν και να παραιτηθούν».

Ωστόσο η προφορική αυτή κίνηση δεν έγινε τυχαία. Στην ηγεσία του υπουργείου υγείας υπήρχε ήδη η ανησυχία-όπως λένε στο HealthReport.gr οι καλά γνωρίζοντες- μήπως προσφύγουν οι διοικητές των νοσοκομείων στα δικαστήρια και αξιοποιηθεί νομικώς το όποιο επίσημο έγγραφο σταλεί. Εξάλλου με βάση τι έχει συμβεί στο παρελθόν, είναι σφόδρα πιθανό να δικαιωθούν.
Άλλωστε οι συμβάσεις των διοικητών είναι τριετείς και λήγουν το 2017.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη οι περισσότεροι διοικητές έχουν προσφύγει σε νομικά γραφεία για να είναι προετοιμασμένοι για τη συνέχεια. Γι αυτό και αρνούνται να παραιτηθούν.
Πάντως η κίνησή τους δε φαίνεται να στηρίζεται μόνο στην πιθανότητα δικαίωσης από τα δικαστήρια. Πληροφορίες λένε πως η άρνησή τους σχετίζεται ευθέως και με τη «γραμμή» που έχει περάσει η Λεωφόρος Συγγρού.

Η ΝΔ παρασκηνιακώς, αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της προηγούμενης κυβέρνησης, διαμήνυσε στα στελέχη της, διοικητές των νοσοκομείων, να μη δώσουν τις παραιτήσεις τους ώστε να υπάρχει πίεση στη νέα κυβέρνηση. Το επιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι οι θητείες τους ανανεώθηκαν σχετικά πρόσφατα.
Και ποια είναι τα θεσμικά και νομικά αγκάθια που δε θα επιτρέψουν εύκολα στον υπουργό Υγείας να αλλάξει τους διοικητές;

-Ο πρόσφατος νόμος απαγορεύει τους απ ευθείας διορισμούς και επιβάλει την αξιοποίηση των στελεχών που πέρασαν από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Όπερ σημαίνει πως και να απομακρυνθούν οι νυν διοικητές και υποδιοικητές, θα πρέπει να διορισθούν οι πρώτοι επιλαχόντες από τη λίστα που έχει καταρτισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ή να ανοίξει νέα διαδικασία προκήρυξης.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο τέως υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης για να …τακτοποιήσει ορισμένους «δικούς του» διοικητές είχε ξανανοίξει προκήρυξη εν μέσω θέρους και μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο για λίγες ημέρες, ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει το σκόπελο του νόμου.

-Στην περίπτωση που οι διοικητές και οι υποδιοικητές των νοσοκομείων προσφύγουν τελικά στη δικαιοσύνη είναι πιθανό το ελληνικό κράτος να κληθεί να καταβάλει τους μισθούς των τριών ετών μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις τους αλλά να κληθεί να καταβάλει ακόμη και χρήματα για ηθική βλάβη.

Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετοί διοικητές που είχαν διορισθεί ως οι πρώτοι μάνατζερ στα δημόσια νοσοκομεία το 2000 και απομακρύνθηκαν με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2004, προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση.

-Όμως το άλλο μεγάλο αγκάθι για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι τι θα κάνει στην περίπτωση που πράγματι οι περίπου 200 διοικητές και υποδιοικητές από όλη τη χώρα παραδώσουν τις παραιτήσεις τους.
Όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λίστα με πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τους απερχόμενους με εξαίρεση 5-6 στελέχη για τα μεγάλα νοσοκομεία.

Και το ζήτημα είναι πως θα μείνουν ακέφαλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα και μάλιστα σε μια περίοδο που λόγω της κρίσης υπάρχει τάση αύξησης των επισκέψεων στο ΕΣΥ.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Μαΐου 2016, 23:58:44
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
30/05/2016

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
50 Απαντήσεις
42900 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Σεπτεμβρίου 2016, 14:40:10
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2015 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιουνίου 2015, 00:36:11
από Argirios Argiriou
9 Απαντήσεις
11826 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Ιουλίου 2017, 23:06:36
από Denominator
1 Απαντήσεις
28420 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιανουαρίου 2020, 21:11:47
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5075 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Φεβρουαρίου 2020, 10:40:29
από Argirios Argiriou