ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε νοσηλευτικά θέματα

Ωράριο εργασίας νοσηλευτών πρώην ΙΚΑ νυν ΠΕΔΥ

(1/2) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Σε πρόσφατες περιπτώσεις μετακινήσεων νοσηλευτών από μονάδες ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) σε μονάδες ΚΥ ή Νοσοκομείων, οι νοσηλευτές του ΙΚΑ ισχυρίζονται ότι έχουν (κι έχουν πετύχει να έχουν) ωράριο 6 1/2 ωρών.
Γνωρίζετε κάτι σχετικό; (ιδιαίτερα συνάδελφοι με προηγούμενη εμπειρία ΙΚΑ).
Το μόνο που βρήκα είναι μια Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος διαμαρτυρία του πανελλήνιου συλλόγου εργαστηριακών υπαλλήλων ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ -ΕΟΠΥΥ) όπου ισχυρίζονται ότι καθορίζεται από το ΒΔ 993 (ΦΕΚ 271/Α/1966) Άρθρο 9 για τους ακτινοχειριστές, εμφανιστές, οδοντοτεχνίτες και παρασκευαστές μικροβιολογικού που απασχολούνται εντός σκοτεινών θαλάμων! (Το 1966 μπορεί να είχε οδοντοτεχνίτες και παρασκευαστές μικροβιολογικού εντός σκοτεινών θαλάμων αλλά όχι σήμερα θέλω να πιστεύω).
Θυμάστε τη διαμαρτυρία των γιατρών του ΠΕΔΥ (όσοι πήγαν ως πλήρους και αποκλειστικής από το ΙΚΑ) ότι είχαν (υποτίθεται) 8ωρο έναντι των γιατρών του ΕΣΥ που είχαν 7ωρο (η οποία ρυθμίστηκε).
Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες ανισότητες στο ωράριο νοσηλευτών και εργαστηριακών υπαλλήλων μέσα στο ίδιο το ΠΕΔΥ ανάλογα με τη προέλευσή τους (ΙΚΑ ή ΕΣΥ/ΚΥ);

ΑΡΗΣ:
Μετά τον νόμο 3979/2011 αυξήθηκαν οι ώρες εργασίας σε  όλο το δημόσιο τομέα από 37.5 σε 40 και καθιερώθηκαν 5 ωράρια, 7.00-15.00, 7.30-15.30, 8.00-16.00, 8.30-16.30 και 9.00-17.00.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Νομίζω ότι έχουν εξαιρεθεί τα νοσοκομεία, ΚΥ και λοιπά νοσηλευτικά ιδρύματα (θέλω να πιστεύω ανάμεσά τους και το ΙΚΑ/ΠΕΔΥ) από το νόμο που αναφέρεις. Αν δεις το εξώδικο φαίνεται να έχουν "πρόβλημα" ωραρίου με κάποιους "περίεργους" (έτσι τους αναφέρουν) διευθυντές από τη στιγμή δημιουργίας και ένταξής τους στο ΠΕΔΥ. Επομένως όσο υπήρχε το ΙΚΑ και στη συνέχεια ο βραχύβιος (ως πάροχος) ΕΟΠΥΥ το ωράριο ήταν στις 6 ώρες! Είναι δυνατόν κάποιοι να εργάζονται μόνο πρωινό ωράριο για 6 ή 6 1/2 ώρες και άλλοι κυκλικό για 8; Φυσικά κρατάω μια επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά στο ύψους του μισθού στην κάθε περίπτωση.

ΑΡΗΣ:
Οι τεχνολόγοι ακτινολόγοι είχαν 6 1/2 ώρες εργασίας και έγιναν 7 κατά αντιστοιχία με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημοσίου που αυξήθηκε το ωράριό τους κατά μισή ώρα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το ΦΕΚ 271 Α/1966 αναφέρεται στην εφαρμογή του Υπαλληλικού Κώδικα στους υπαλλήλους του ΙΚΑ, στο οποίο οι συγκεκριμένοι δεν είναι πλέον υπάλληλοι και άρα δεν μπορούν και να το επικαλούνται.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Στο εξώδικο ισχυρίζονται ότι πρέπει να εργάζονται 6 1/2 ώρες όλοι οι εργαστηριακοί. Ήταν 6 ώρες στο ΒΔ και με την κατά 1/2 ώρα αύξηση που επιβλήθηκε σε όλους ακόμη και σ' αυτούς που έχουν μειωμένο ωράριο το κάνουν 6 1/2.
Ακόμη κι έτσι να είναι, αφού η απορία μου δεν εστιάζεται στους εργαστηριακούς υπαλλήλους, δεν βλέπω καμιά αναφορά για νοσηλευτές.
Λέτε τόσα χρόνια να εργάζονται 6 1/2 ώρες από "συμπαράσταση" στους εργαστηριακούς, χωρίς νομικό υπόβαθρο;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση