Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 06:19:22

Αποστολέας Θέμα: Για ποιό λόγο να συνεχίσουν αυτοί οι επιχειρηματίες να επιχειρούν;  (Αναγνώστηκε 19713 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Απριλίου 2016, 13:55:58
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ναι, αυτός ο εμπαιγμός: Ζω στην Ελλάδα, στέλνω τα παιδιά μου σε Ελληνικό σχολείο, λαμβάνω επιδότηση για τα φάρμακά μου από τον Εοπυυ, χρησιμοποιώ τους ελληνικούς δρόμους κ.λπ, αλλά όταν είναι να αποδώσω τους (ακόμη πιο εξοντωτικούς εσχάτως ελέω Τσιπροκαμμένων) ελληνικούς φόρους το παίζω Βούλγαρος, δεν μπορεί ούτε να συνεχιστεί, ούτε να γενικευθεί. Για κάθε έναν που το κάνει, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο αυτοί που μένουν πίσω και σωστά ο αδιάφθορος Τρ. Αλεξιάδης έρχεται ως άλλος Ιαβέρης να αρπάξει από το αυτί όσους γραικύλους (συνήθως λαμόγια) νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τους συμπατριώτες τους.
   Με 70%+ φορολόγηση (άμεσα, αν βάλουμε και τα έμμεσα καήκαμε) δεν επιβιώνει ελεύθερος επαγγελματίας (εκτός άμα κλέβει, δλδ μαύρα). Το ΤΣΑΥ δεν είναι μόνο κλάδος σύνταξης (δλδ 20% που λένε συνέχεια). Η μετανάστευση (ίσως και μόνο της έδρας) είναι θέμα επιβίωσης και όχι μόδα.
   Δύο τινά συμβαίνουν:
1) θέλουν να διώξουν τις επιχειρήσεις για να επέλθει πιο γρήγορα η χρεοκοπία.
2) θέλουν όντως να ξεχωρίσουν τα "λαμόγια". Όσοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα μείνουν στη χώρα θα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Με νταβ...λίκι 70%+ χωρίς καθόλου αντίστοιχες παροχές μόνο αν κλέψεις (έστω και νόμιμα) επιβιώνεις.
   Ίσως κάποιοι ονειρεύονται μια χώρα ΔΥ...
Παράθεση
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

* Από 1.1.2017 οι εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη στον ΕΦΚΑ (Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης) ορίζονται στο 20% επί των συντάξιμων μηνιαίων αποδοχών, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά, με εξαίρεση τις κοινωνικού χαρακτήρα έκτακτες παροχές λόγω γάμου, γεννήσεως τέκνων, θανάτου και βαριάς αναπηρίας. Οι εισφορές διαμορφώνονται στο 6,67% για τον ασφαλισμένο και 13,33% για τον εργοδότη (δηλαδή του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου), ενώ αντίστοιχες θα είναι για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όπως και για τους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες.
κλπ

   Η μόνη ελπίδα να μην αφήσουν οι θεσμοί (αν και τι τους νοιάζει) το σίγουρο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

18 Απριλίου 2016, 16:24:41
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ναι, αυτός ο εμπαιγμός: Ζω στην Ελλάδα, στέλνω τα παιδιά μου σε Ελληνικό σχολείο, λαμβάνω επιδότηση για τα φάρμακά μου από τον Εοπυυ, χρησιμοποιώ τους ελληνικούς δρόμους κ.λπ, αλλά όταν είναι να αποδώσω τους (ακόμη πιο εξοντωτικούς εσχάτως ελέω Τσιπροκαμμένων) ελληνικούς φόρους το παίζω Βούλγαρος, δεν μπορεί ούτε να συνεχιστεί, ούτε να γενικευθεί. Για κάθε έναν που το κάνει, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο αυτοί που μένουν πίσω και σωστά ο αδιάφθορος Τρ. Αλεξιάδης έρχεται ως άλλος Ιαβέρης να αρπάξει από το αυτί όσους γραικύλους (συνήθως λαμόγια) νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τους συμπατριώτες τους.

Ν' αγιάσει το πληκτρολόγιό σου...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

18 Απριλίου 2016, 23:35:24
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω.
Νομίζετε ότι έχετε συμφέρον απ΄την διαιώνιση αυτής της άρρωστης κατάστασης και την επιβίωση αυτού του κράτους ;
Απ΄το ξεζούμισμα δλδ κάθε παραγωγικής ικμάδας της οικονομίας για να επιβιώσει η δημοσιοϋπαλληλία και οι οι 50άρηδες συνταξιούχοι ;
Θεωρείται φυσιολογικό να βάζετε 30€ βενζίνη και να γράφει το χαρτάκι 20€ φόροι-τέλη και αξία καυσίμου 10€ (την οποία φορολογία σκοπεύουν να αυξήσουν μάλιστα) όταν στα γειτονικά Σκόπια βάζουν με 1€;
Για να επιδοτούμε τους πελάτες τους, τους κάθε λογής προνομιούχους, τους ξύστες στην ΔΕΗ που τσεπώνουν 1,600€ όταν ο γιατρός στο νησάκι αμοίβεται με 800€, τους δικαστικούς να δίνουν μόνοι τους στους εαυτούς τους αυξήσεις και να χρηματοδοτούμε τις άγαμες θυγατέρες τους ;
Και αυτό γιατί οι πρώτοι είναι οι καλύτεροι πελάτες των κομμάτων (μόνο τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των συνδικαλιστών τους ανάλογα με το ποιός κυβερνά να δείτε, και θα καταλάβετε) ;
Προσωπικά δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του κάθε Έλληνα φοροτεχνικού. Λογικό να βλέπει πελάτες του να φεύγουν, και να λέει ό,τι θέλει.
Και, όχι, οι περισσότεροι απ' όσους έχουν "παγκόσμιο εισόδημα" δεν πρόκειται να δηλώσουν καταθέσεις ή οτιδήποτε άλλο έχουν λαμβάνειν απ΄το εξωτερικό, ας ψάξει ο Ιαβέρης κ.Αλεξιάδης να τις βρει.
Στο φινάλε, θα εξαναγκαστούν να γίνουν και τυπικά φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού, όλοι αυτό ψάχνουν.
Άτομο που γνωρίζω και είχε startup στην Ελλάδα την μετέφερε στην Ιρλανδία που έχει παρόμοιους φορολογικούς συντελεστές με την Βουλγαρία, απλά η Βουλγαρία βολεύει λόγω ΚΑΙ πρόσβασης και πολλών άλλων πραγμάτων (βουλγάρικες πινακίδες κτλ), ενώ αυτός εξακολουθεί μια χαρά να ζει Ελλάδα, σε νησί μάλιστα. Νομίζω δεν υπάρχει ιδανικότερη κατάσταση, να κάνεις τα μπάνια σου στο νησί και παράλληλα να μπαίνουν τα χρήματα σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών, μη έχοντας ουδεμμία άλλη σχέση με το ελληνικό κράτος.
Ο άνθρωπος αυτός σώθηκε, απ΄το ελληνικό κράτος και τους Έλληνες φοροτεχνικούς.
Και όχι, δεν θα τον κατηγορήσω, γιατί το καλοκαίρι κόντεψε να κλείσει την επιχείρηση που έδινε ψωμί στην οικογένειά του λόγω των cc, γιατί καποιοι στην Ελλάδα αποφάσισαν να νιώσουν "εθνικά υπερήφανοι" και να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και να έρθει η χώρα σε σύγκρουση με την ΕΕ, έχοντας καβαντζάρει φυσικά χρήμα και τρόφιμα, ως κλασσικοί Ελληνάρες, τσάμπα μάγκες.

Ζώντας την παράνοια του καλοκαιριού, την οποία, να μην ξεχνάμε οι Έλληνες πολίτες ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΑΝ 2 διαδοχικές φορές (δημοψήφισμα και εκλογές του Σεπτεμβρίου), δεν θα κατηγορήσω οποιονδήποτε μετέφερε περιουσία και δουλειές στο εξωτερικό προσπαθώντας να τα σώσει (το ίδιο έκανα και εγώ), μπορεί μια χαρά να αποφασίσει -δημοκρατικότατα- ένας λαός να αυτοκτονήσει, αλλά επίσης έχει δικαίωμα ο καθένας μας να ΜΗΝ συμμετέχει στην συλλογική παράκρουση.

Sorry για το σεντόνι.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Απριλίου 2016, 23:41:52 από kopritis »

19 Απριλίου 2016, 00:14:14
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Κανένα εθνικό όφελος δεν υπάρχει από την αποστράγγιξη των όσων νόμιμων και ικανών για φοροδότηση επιχειρηματιών απέμειναν. Παρόλα αυτά, η ανεξέλεγκτη φυγή εκτός Ελλάδας είναι ακόμη πιο επικίνδυνη στη μακροκλίμακα.
Βεβαίως δεν ψέγω κάποιον που επιλέγει να φύγει - το θεωρώ ατομικά μία πολύ λογική κίνηση, ειδικά όταν αναλογίζεται ότι οι φόροι που πληρώνουν όσοι μένουν δεν αποσκοπούν παρά να συντηρήσουν για κομματικούς λόγους ένα σκληρό πυρήνα που αμείβεται από το Δημόσιο. Φυσικά όλα τα πιο πάνω έχουν καταρρακώσει την έννοια του κράτους-δικαίου, συμπαρασύροντας μαζί της πλήθος αξιών.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

19 Απριλίου 2016, 01:04:45
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Φυσικά και είναι επικίνδυνη αυτή η φυγή, αλλά είδατε κάποια διάθεση να την ανακόψουν ; Απλά προσπαθούν να εκφοβίσουν με επιχειρήματα του στυλ "θα σας βρούμε".
Εδώ τα capital controls που μας προπαγάνδιζαν ότι θα αρθούν έχουν σταματήσει να τα αναφέρουν ή ισχυρίζονται ότι κάνουν και... καλό στην οικονομία, αν είναι δυνατόν ! Λογικό μιας και οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση αν δεν δοθεί λύση στα κόκκινα δάνεια. Να μην μιλήσουμε ότι όσο παρατείνεται η αξιολόγηση και εντείνεται η ανασφάλεια (το ΓΛΚ έχει αρχίσει να μετράει τα διαθέσιμά του!), η κακή ψυχολογία μεταφέρεται στην οικονομία και όλα παγώνουν.

Ποιός λογικός άνθρωπος θα διατηρήσει ή ακόμα χειρότερα θα επενδύσει στην Ελλάδα γνωρίζοντας ότι θα χρήματά του θα παγιδευτούν στις ελληνικές τράπεζες ;
Έχετε προσέξει ότι οι μοναδικές επιχειρήσεις που εξακολουθούν να ανοίγουν στην Ελλάδα είναι τα κάθε λογής φαγάδικα, τα caffe και μόνο ο τουρισμός δουλεύει ; Οποιαδήποτε άλλη σοβαρή επένδυση φαντάζει με ανέκδοτο.
Είχαν Μνημόνιο και οι Ιρλανδοί και οι κόκκινες γραμμές τους (για τις οποίες ήρθαν πολλές φορές σε σύγκρουση με τους Γερμανούς) ήταν η φορολογία των επιχειρήσεων, ενώ εμείς έχουμε τους μισθούς των ΔΥ και τις συντάξεις. Αυτό, νομίζω, λέει πολλά.
Και περιμένετε να κάτσει επιχειρηματίας να τον φορολογήσει ο κ.Αλεξιάδης με 50% αν βγάζει πάνω από 50 χιλιάρικα ; Ομιλούμε για δήμευση δλδ περιουσίας, και μόνο χαζός θα την ανεχόταν.

Είναι ξεκάθαρο, οι άνθρωποι ψηφίστηκαν από τον μέσο κομπλεξικό μικροαστό, βολεμένο ή καθ΄οποιοινδήποτε τρόπο σιτιζόμενο απ΄το Δημόσιο, με εντολή να μην πειραχθούν τα προνόμια και τα κεκτημένα του, και αυτά προσπαθούν λυσσασμένα να προστατεύσουν.
Όσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι ή και δεξιοί (αναμένοντας να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ χαχαχα) τους ψήφισαν, περαστικά τους.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Απριλίου 2016, 01:08:55 από kopritis »

19 Απριλίου 2016, 10:13:42
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Νομίζω ότι πλέον η διάκριση δεν είναι ανάμεσα σε δεξιούς-αριστερούς (αφού επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι ο καθένας κοιτάει την πάρτη του), αλλά σε κρατιστές-μη κρατιστές.
Οι κρατιστές έχουν την πρωτοκαθεδρία στο εκλογικό σώμα και εκφράζονται μέσω των κομμάτων του Σύριζα, ΝΔ, Πασόκ και άλλων μικρότερων ενώ οι μη κρατιστές είναι πιο ολιγάριθμοι, λιγότερο συνειδητοποιημένοι και πολιτικά ανοργάνωτοι.

Στην Ελλάδα όμως, δεν είναι μόνο διεφθαρμένος ο Δημόσιος Τομέας, αλλά και ο Ιδιωτικός. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά:
- ο Πετράν ο Κωστόπουλος που πήρε δάνεια, έκλεισε την Ιμάκο, δεν πληρώνει κανένα, αλλά εξακολουθεί να είναι out and about
- o Άγγελος ο Φιλιππίδης που τον βάλανε να διοικεί μια Τράπεζα (το ΤΤ) και μοίραζε θαλασσοδάνεια σε "επιχειρηματίες" που τα βγάζανε καλή ώρα στο εξωτερικό και τώρα μπαίνουν φόροι για να ανακεφαλαιοπηθούν τα ποσά που κάποιοι τα μετατρέψανε σε επαύλεις και διαμερίσματα στο Λονδίνο.
κ.α. πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι δεν υπάρχει σωτηρία.

« Τελευταία τροποποίηση: 19 Απριλίου 2016, 11:56:37 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Απριλίου 2016, 12:45:03
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Ιδιωτική τράπεζα το ΤΤ δεν το λες. Να μου λέγατε για τη Eurobank και τον κο Λάτση μάλιστα, που πήρε για τις εξαίρετες υπηρεσίες του για προίκα το ΤΤ.

Τον Οκτώβριο του 2007 η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή τον διόρισε (σσ  Φιλιππίδης ) στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το ΤΤ επί διοίκησης του Άγγελου Φιλιππίδη είχε επενδύσει και σε CDS, τα γνωστά ασφάλιστρα κινδύνου για τη χώρα. Η επένδυση έγινε το καλοκαίρι του 2009, λίγο πριν από τις εκλογές.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το πρόβλημα στα παραδείγματα που αναφέρετε, όπως και σε άλλα ( Λαυρεντιάδης) ,είναι ουσιαστικά το καθεστώς αρνησιδικίας που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα, όχι μόνο για οικονομικές υποθέσεις ,αλλά και για ποινικές (Ρουπακιάς).

19 Απριλίου 2016, 13:11:48
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν διαφωνώ ασούμε στο συνολικό πλαίσιο, μόνο 2 παρατηρήσεις:

α) Το ΤΤ δεν το λες ασούμε ιδιωτικό, αλλά τα δάνεια που σκόρπισε, μια χαρά πήγαν ασούμε στις τσέπες ιδιωτών "επιχειρηματιών" (π.χ ζεύγος Βαβάτση με την συνεδριο-εταιρία)
β) Η αρνησιδικία στη χώρα μας είναι εκλεκτική, π.χ. υπάρχει ασούμε συνάδελφος ΓΙ που παύθηκε με πρόταση λέα από την πρώτη μέρα όταν μαθεύτηκε ότι εκλάπη ασούμε το ειδικό συνταγολόγιο του με την κόκκινη γραμμή. (Ευτυχώς δικαιώθηκε και επανήλθε, αλλά όχι μετά από ...μήνες!)

(* με συγχωρείτε για το ασούμε, το κόλλησα όταν είδα το βίντεο του Γ.Παράσχου και τώρα ασούμε δεν μπορώ να απαλλαγώ)
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Απριλίου 2016, 13:26:45 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Απριλίου 2016, 14:44:41
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Να ξεκαθαρίσουμε ότι όποιος είναι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας, δεν είναι υπέρ και του παρασιτικού και ραντιέρικου καπιταλισμού.
Να θυμίσω εντελώς πρόχειρα ότι:
- αν παρέμενε το κρατικό μονοπώλιο του ΟΤΕ στις τηλεπικοινωνίες θα εξακολουθούσαμε να βάζουμε μέσο βουλευτή για μια σταθερή σύνδεση ;
- οι αεροπορικές μετακινήσεις θα ήταν άθλημα για λίγους με τις κρατικές εταιρίες να χρεώνουν όσα και όσο θέλουν ;
Μόνο τελευταία με τις low cost κατάφερε να γίνει προσιτό το αεροπορικό ταξίδι  στον πολύ κόσμο (εκεί που ήθελες 80-100-120€ για πτήσεις εσωτερικού τώρα πετάς με 30€, φθηνότερα και απ΄τα επιδοτούμενα, τύποις ιδιωτικά, ΚΤΕΛ).

Οπότε αυτό που πρέπει να ζητάμε είναι ρυθμιστικό ρόλο για το κράτος, και όχι να το θέλουμε ως τον μόνο επιχειρηματία.

Όσον αφορά τα τραπεζικά, δεν έχει λογοδοτήσει κανένα τραπεζικό μεγαλοστέλεχος για τα αβέρτα δάνεια που έδιναν μέχρι το 2009, χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις (είναι αστείο να θεωρούμε την εργασία στο Δημόσιο ως "εγγύηση" και ότι οι μισθοί σ' αυτό μόνο θα ανεβαίνουν, όπως πίστευαν πολλοί), με αποτέλεσμα τα NPL, αλλά απ΄την άλλη πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι φαινόμενα κομματικών στελεχών (συνήθως πρώην ΠΑΣΟΚ) στυλ Κατσέλη, επεβλήθησαν απ΄το κομματικό μας σύστημα, και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Απριλίου 2016, 14:49:21 από kopritis »

19 Απριλίου 2016, 19:39:24
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος !

Άντε να του εξηγήσεις αυτού του ανθρώπου ότι για παίρνει αυτός τέτοια σύνταξη η κυβέρνηση έχει φτάσει να φορολογεί και τον άερα που αναπνέουμε καθιστώντας αποπνικτικό το οικονομικό περιβάλλον για επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες (εξ΄ου και ανεργία των παιδιών του), ενώ τα χρήματα που παίρνει (4 χιλιάρικα μέχρι το 2010!) δεν είναι αποτέλεσμα ενός κουμπαρά στον οποίο έχει συνεισφέρει, αλλά κομματικής συνδιαλλαγής, όπως και ο διορισμός του.

Και μετά μου λέτε για την ζημιά που προκαλεί στο κράτος η φοροδιαφυγή μέσω Βουλγαρίας, για το αν είναι ηθικά σωστή ή όχι, οι βουλγάρικες πινακίδες κτλ.
10 χρόνια ακόμα Μνημόνια ή (αν κουράστηκαν οι πιστωτές) χρεωκοπία μέχρι να βγάζει το ΑΤΜ χρωματιστά χαρτάκια που θα χρησιμεύουν μόνο ως χαρτιά υγείας (=εθνικό νόμισμα).
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Απριλίου 2016, 19:51:47 από kopritis »

20 Απριλίου 2016, 19:42:48
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Δεν ξέρω γιατί προσωπικά θα ντρεπόμουν να ισχυριστώ ότι έχω πληρώσει εισφορές αν ήμουν δημόσιος υπάλληλος... ίσως είναι κάποια ψυχολογική διαταραχή! Ξέρω ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, αλλά όταν Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει τι επιχείρημα να επικαλεστείς; Ας αφήσω στην άκρη ότι και με τις "εισφορές" δεν βγαίνει το ποσό σύνταξης που παίρνει ο οποιοσδήποτε στην Ελλάδα...

20 Απριλίου 2016, 21:35:34
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Επειδή ως ιατροί δεν είμαστε αστέρες στα Μαθηματικά  :), παραθέτω υπολογισμούς άλλων:

By Agis Veroutis
Παράθεση
Δούλεψε από τα 13 ως τα 55.
Θα παίρνει έστω 2.700 ευρώ το μήνα ως το προσδόκιμο των 81 ετών: (81-55) x 12μήνες x 2.700 = 842.400
Ιατροφαρμακευτική για 26 χρόνια = 26.000
Σύνολο 868.400 ευρώ

Αν τα έβαλε για 42 χρόνια, αυτό σημαίνει έβαζε από 13 ετών 20.676 ευρώ το χρόνο, ή 1.723 ευρώ το μήνα.

Ακόμα και σήμερα, η μέγιστη εισφορά είναι το 20% επί 5.860 ευρώ (ταβάνι) ή μάξιμουμ 1.172 ευρώ.

Μην τρελαθούμε κιόλας! Πριν 42 χρόνια τα 1.172 ευρώ ήταν μισθός Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το νούμερο δεν βγαίνει με τίποτα.
Άλλος πληρώνει τη σύνταξή του.
Ποιος άραγες;;;

ΥΓ: Ξέχασα το εφάρπαξ.
Το να αναφέρω ποιές κατηγορίες συνταξιούχων έπαιρναν (μέχρι το 2009) 2-2,5-3 ακόμα και 3,5 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ, όντες συνταξιούχοι απ΄τα 50, το θεωρώ άσκοπο. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να τα βρει.

Αυτό που θεωρώ άδικο όμως, είναι να την πέφτουμε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα στον οποίο έλαχε το ασφαλιστικό, ΟΛΟΙ αυτοί έβγαιναν στην σύνταξη με αυτές τις συνταξάρες και τα εφάρπαξ με νόμους της ΠΑΣΟΚοΝΔού, και οι περισσότεροι πρόωροι συνταξιούχοι βγήκαν επί Σαμαρά.
Ειδικά κάτι νόμοι όπως αυτός των Λοβέρδου-Κουτρουμάνη, κάτι εθελουσίες, κάτι μεταφορές μισθοδοτούμενων από κωδικό μισθοδοσίας του Δημοσίου σε κωδικού συνταξιούχου, δεν βοήθησαν ιδιαίτερα, αλλά αντίθετα χειροτέρεψαν την κατάσταση.
Μιλάμε για ΝΕΟΤΑΤΟΥΣ ανθρώπους, που βρέθηκαν στα 40 τους συνταξιούχοι.
Ετσι, για να αποδίδουμε τα τω Καίσαρος, τω Καίσαρι.

18 Οκτωβρίου 2016, 13:14:20
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ναι, αυτός ο εμπαιγμός: Ζω στην Ελλάδα, στέλνω τα παιδιά μου σε Ελληνικό σχολείο, λαμβάνω επιδότηση για τα φάρμακά μου από τον Εοπυυ, χρησιμοποιώ τους ελληνικούς δρόμους κ.λπ, αλλά όταν είναι να αποδώσω τους (ακόμη πιο εξοντωτικούς εσχάτως ελέω Τσιπροκαμμένων) ελληνικούς φόρους το παίζω Βούλγαρος, δεν μπορεί ούτε να συνεχιστεί, ούτε να γενικευθεί......
   Υπάρχει και η άλλη (πιο επίσημη) άποψη:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

   Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η παραδοχή του διοικητή του ΟΑΕΕ, Δημήτρη Τσακίρη, πως όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία.
    Το ιστορικό της υπόθεσης εξηγεί η εφημερίδα «Καθημερινή»: Ο διοικητής βρέθηκε στη Φλώρινα και στη Βέροια, προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, με αιχμή την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών, στο 20% του φορολογητέου εισοδήματος.
   Οι επιχειρηματίες στις τοποθετήσεις-ερωτήσεις τους επισήμαναν ότι καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια να μείνουν «ζωντανοί».
   Σε ερώτηση ασφαλισμένου πώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 με τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλά και φορολογικές αλλαγές οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο Κράτος, ο διοικητής του ΟΑΕΕ φέρεται να είπε, εάν το θεωρούν πατριωτικό, ας πάνε στη Βουλγαρία.
    Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο κ. Τσακίρης επισημαίνει ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε, καθώς αυτό που είχε ως στόχο να καταδείξει είναι ότι η ικμάδα, η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

18 Οκτωβρίου 2016, 18:51:01
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Μια άμεση απορία είναι από που παίρνει μισθό αυτός ο κύριος και προτρέπει τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ να πάνε στην Βουλγαρία.

Το δεύτερο είναι γιατί σας κάνει τέτοια εντύπωση, έτσι σκεφτονται αφού έτσι φορολογούν, αυτά να τα βλέπουν όσοι Ε.Ε τους ψήφισαν...

8 Απριλίου 2017, 00:29:48
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: