Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Απριλίου 2024, 00:31:54

Αποστολέας Θέμα: Το σοκαριστικό κόστος των capital controls.  (Αναγνώστηκε 9177 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Μαΐου 2016, 02:09:09
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Υπάρχουν 2 εκδοχές:

- η αφελής εκδοχή θυμίζει το ανέκδοτο με τον πόντιο, που έβαλε στοίχημα ότι ο Τζων Γουέην δεν θα πέσει από το άλογο, ενώ είχε ξαναδεί την ταινία και ο Τζων Γουέην έπεφτε! Και ο λόγος ήταν ότι δεν πίστευε ότι ένας τόσο καλός αναβάτης θα έπεφτε για δεύτερη συνεχόμενη φορά... Έτσι και η κυβέρνηση "πιστεύει" ότι στην περίπτωση της Ελλάδας η υπερβολική φορολόγηση δεν θα οδηγήσει σε μείωση των εσόδων και αύξηση της φοροδιαφυγής...

- η πραγματική εκδοχή: η κυβέρνηση πήρε την εξουσία και ελπίζει να τη διατηρήσει με πυρήνα τους τρεφόμενους από το δημόσιο (ΔΥ, συνταξιούχους). Άρα χαρατσώνει επιδεικτικά όλους τους άλλους και εξαιρεί όσο μπορεί αυτούς. Έτσι όλοι θα ξέρουν μπροστά από την επόμενη κάλπη ποιός τους σκέφτεται και τους φροντίζει. Τώρα αν μαζί με τη φροντίδα καταστραφούμε όλοι, είναι λεπτομέρεια.

14 Μαΐου 2016, 04:55:34
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Θα πόνταρα στο δεύτερο.
Είναι ολοφάνερο ότι είναι ικανοί να φτάσουν την φορολογία μέχρι και στο 80% για τους ΕΕ προκειμένου να συντηρήσουν τους κρατικοδίαιτους (μισθωτούς-συνταξιούχους).
Αυτούς θεωρούν εκλογική πελατεία τους (ανεξάρτητα αν κάποιοι αφελείς ΕΕ τους ψήφισαν ελπίζοντας σε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και άλλα παρόμοια  :P ) και αυτούς θα προστατεύσουν πάσει θυσία. Δίνοντας μάλιστα και μικροαυξήσεις.
Το ζήτημα είναι μεσοπρόθεσμο.
Βραχυπρόθεσμα το κλείσιμο της αξιολόγησης θα τους αγοράσει πολιτικό χρόνο, αλλά τα μικροδωράκια που ετοιμάζεται να δώσει ή τα χρήματα που έχουν επιδικαστεί σε ομάδες που έχουν καταφύγει δικαστικά (άλλα παρατράγουδα αυτά με τα κάθε λογής Μισθοδικεία) όπως οι στρατιωτικοί θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο καθώς ο ιδιωτικός τομέας όχι απλώς δεν έχει να δώσει και άλλα, αλλά θα κοιτάξει πως να φοροαποφύγει καθώς για πολύ κόσμο πλέον τιθεται θέμα επιβίωσης.
Για να έρθουμε και στα δικά μας, είναι δυνατόν να τελειώνει τώρα κάποιος Ειδικότητα, να ανοίγει Ιατρείο και να βλέπει με το κυάλι ακόμα και το 1000άρικο της Ειδικότητας ; Εκεί βρίσκονται πολλοί νέοι συνάδελφοι.
Έτσι λοιπόν, αν δεν έχουμε εθνικές περιπέτειες με απώλεια εθνικού εδάφους, με τις προσφυγικές ροές μειωμένες λόγω Τουρκίας, πραγματικά δεν μπορώ να δω πως θα πέσουν, οπότε θα φάμε άλλα 3 χρόνια Αλέξη, δημοκρατικότατα.

Δυστυχώς αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχει, όταν έχεις τον Μητσοτάκη να τάσσεται κατά των απολύσεων και των περικοπών στο Δημόσιο ενώ απ΄την άλλη μιλάει για ελάφρυνση της φορολογίας. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Μα θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να μιλήσει κάποιος για απολύσεις σε μια χώρα που το 67% σιτίζεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο απ΄το Δημόσιο. Απ' την άλλη απαιτείται πολιτικός λόγος, σαφής πρόταση, διαφορετικά, γιατί να μην πορευτεί με τον Τσίπρα ο λαός ;
Οπότε ειλικρινά δεν βλέπω πως θα πέσουν.
Η μοναδική περίπτωση να έχουμε εξελίξεις είναι αν λόγω του κόφτη αναγκαστούν να κάνουν περικοπές στο Δημόσιο και απολύσεις.
Θα κάνει απολύσεις ο Αλέξης ; Να το δούμε κι αυτό.
Πάντως όσο καταβάλλονται μισθοί και οι συντάξεις στους πελάτες τους, δεν πρόκειται να κουνηθεί τπτ.

Υ.Γ
- Μια διόρθωση καθώς σήμερα το έμαθα. Τα βουλγάρικα POS και ο λογαριασμός στην Μάλτα είναι το ίδιο και το αυτό, απλά δεν παραθέτουν ότι η εταιρία έχει βάση την Βουλγαρία για λόγους πρεστίζ προφανώς.
Η συναλλαγή, απ΄την στιγμή που κόβεται απόδειξη είναι νομιμότατη, όσο κι αν τα λεφτά δεν περνάνε α΄το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

- Θα ήθελα να μάθω που θα βάζουν βενζίνη κάποιοι συνάδελφοι εδώ που μιλούσαν για το... ανήθικο της Βουλγαρίας, θα πληρώνουν το ελληνικό κράτος 1,5€/lt με το 1€ να είναι φόροι για να συντηρεί το κράτος Καρανίκες ;  :)
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Μαΐου 2016, 05:01:33 από kopritis »

27 Ιουνίου 2016, 19:42:56
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Για να ευθυμήσουμε λίγο:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

«Ευτυχώς που έχουμε capital controls. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε μαζική φυγή καταθέσεων και ανεξέλεγκτες καταστάσεις για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία». Αυτό τονίζουν κορυφαίοι τραπεζικοί παράγοντες και στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης μετά την απόφαση των Βρετανών για το Brexit.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε το πρωί τηλεδιάσκεψη όλων των κεντρικών τραπεζιτών της ΕΕ, βεβαίως και του Γ. Στουρνάρα ώστε να εξεταστούν οι εξελίξεις και να υπάρξει μια κοινή γραμμή αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα προκύψουν.
Σύμφωνα με πηγές, θα υπάρξει μεγάλη οικονομική ζημία για τη Βρετανία. «Το κόστος θα είναι τεράστιο», έλεγαν τραπεζικές πηγές. Επίσης, σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, οι κεντρικοί τραπεζίτες εκτιμούν ότι θα υπάρξει μεγάλο κόστος, κυρίως ως προς τις φυγόκεντρες δυνάμεις που θα δημιουργηθούν μετά το Brexit.
Ωστόσο, οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη να κάνει στροφή, να πάρει αποφάσεις σε μια δύσκολη στιγμή. Είναι μια ευκαιρία να κάνει ένα βήμα μπροστά προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση, τώρα που όλα δείχνουν ότι «ξηλώνεται το πουλόβερ».
Προς τούτο όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες, όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από άλλες χώρες, θα συναντηθούν αύριο στη Βασιλεία της Ελβετίας σε προγραμματισμένη σύσκεψη που γίνεται κάθε τρεις μήνες. Ομως, τώρα λαμβάνει δραματικές διαστάσεις εξαιτίας του βρετανικού δημοψηφίσματος. Εκεί θα συζητηθούν οι γραμμές άμυνας ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες του Brexit.
Αναφορικά με τις επιπτώσεις στην Ελλάδα, ανώτατες τραπεζικές πηγές τόνιζαν ότι υπάρχουν σαφώς οι βραχυπρόθεσμες ζημίες. Πιθανότατα στον τουρισμό, στις εξαγωγές, στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ωστόσο, αυτό που τονιζόταν με έμφαση ήταν ένα: «Ευτυχώς που έχουμε capital controls». Σε κάθε περίπτωση κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδας έλεγαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Ανακοίνωση ΕΚΤ
Μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί στενά τις χρηματοπιστωτικές αγορές και βρίσκεται σε στενή επαφή με άλλες κεντρικές τράπεζας, αναφέρει η ΕΚΤ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της.
«Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να παράσχει πρόσθετη ρευστότητα, εάν χρειασθεί, σε ευρώ και ξένα νομίσματα. Η ΕΚΤ έχει προετοιμασθεί για το ενδεχόμενο αυτό, σε στενή επαφή με τις τράπεζες που επιβλέπει και θεωρεί ότι το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης είναι ανθεκτικό σε όρους κεφαλαίων και ρευστότητας. Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να εκπληρώνει το καθήκον της να διασφαλίζει σταθερότητα των τιμών και χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη», αναφέρει η ΕΚΤ.

  ΥΓ: Προσωπικά πιστεύω ότι  o Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το είχε υπολογίσει αυτό προ έτους για αυτό και μας οδήγησε, παρέα με τον πρωθυπουργό, στα capital controls.  :laugh: :laugh: :laugh:

27 Ιουνίου 2016, 20:51:46
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«Ευτυχώς που έχουμε capital controls. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε μαζική φυγή καταθέσεων και ανεξέλεγκτες καταστάσεις για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία». Αυτό τονίζουν κορυφαίοι τραπεζικοί παράγοντες και στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης μετά την απόφαση των Βρετανών για το Brexit.
Υπάρχει κόσμος που έλεγε και προ cc και όλων αυτών που βιώνουμε σήμερα, ότι τα λεφτά εντός του τραπεζικού συστήματος, ουσιαστικά δεν ανήκουν στον καταθέτη αλλά στην καλή θέληση των κεντρικών τραπεζιτών (και της ΕΚΤ εν προκειμένου) να τα μετατρέψει σε φυσικό χρήμα.

Μετά από αυτά που συνέβησαν όπως και μετά από ακριβώς αυτές τις δηλώσεις, καταλαβαίνει κανείς ότι σοβαρός αντίλογος στις απόψεις αυτές δεν μπορεί να υπάρξει.

Αυτό σημαίνει ότι η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα έχει χαθεί και δεν μπορώ να δω πως θα επανακερδηθεί, οι έχοντες σοβαρό χρήμα έχουν στραφεί σε άλλες λύσεις παρκαρίσματος των κεφαλαίων τους, και δεν πρόκειται φυσικά να τα επιστρέψουν πίσω.

Αυτά για όσους πιστεύουν τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι τα cc πρόκειται να αρθούν.

24 Αυγούστου 2016, 18:04:07
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πήγαμε σήμερα με την σύζυγό μου στην Τράπεζα Πειραιώς για να ανοίξουμε τραπεζικό λογαριασμό για το λίγων εβδομάδων μωράκι μας ώστε να βάζουμε στο όνομά του τα διάφορα μικροποσά που μας κάνουν δώρο για αυτό. Αποτέλεσμα; Μας είπαν ότι δεν είναι δυνατόν από τότε που ξεκίνησαν τα capital control. Για να ανοίξει λογαριασμό σε μια Ελληνική Τράπεζα πρέπει να έχει κάποιον λόγο όπως π.χ. έναρξη επιχείρησης ή μισθοδοσία. Προφανώς η αποταμίευση δεν θεωρείτε πλέον λόγος για να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα. Και διερωτώμαι: Σε τι αποσκοπεί μια τέτοια απαγόρευση. Το capital control έγινε για να μην ξεμείνουν οι Ελληνικές Τράπεζες από ρευστό. Εδώ όμως πρόκειται για το αντίστροφο. Θέλουμε να δώσουμε στις Ελληνικές Τράπεζες άτοκο ρευστό και μας το αρνούνται!
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Αυγούστου 2016, 18:47:30
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πήγαμε σήμερα με την σύζυγό μου στην Τράπεζα Πειραιώς για να ανοίξουμε τραπεζικό λογαριασμό για το λίγων εβδομάδων μωράκι μας ώστε να βάζουμε στο όνομά του τα διάφορα μικροποσά που μας κάνουν δώρο για αυτό......
.... Προφανώς η αποταμίευση δεν θεωρείτε πλέον λόγος για να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα. ...
   Απο την αρχή των cc είχε απαγορευτεί το άνοιγμα νέου λογαριασμού (εκτός μισθοδοσίας κλπ) και απ' ότι φαίνεται συνεχίζει να απαγορεύεται. Ο σκοπός του μέτρου άγνωστος...
   Νομίζω το άνοιγμα αποταμιευτικού λογαριασμού είναι επικίνδυνο. Απο τη μια επίκεινται αρνητικά επιτόκια οπότε τα χρήματα θα μειώνονται. Απο την άλλη αν μάθει ο Κατρούγκαλος ή οι Τσακαλώτος-Αλεξιάδης ότι σας περισσεύουν χρήματα για αποταμίευση θα αυξήσουν τις εισφορές ή την φορολογία και θα κάψετε τον εαυτό σας ή και ολόκληρο τον κλάδο.
   Στην τελική νομίζω ότι κάτι κλασικοί πήλινοι κουμπαράδες χωρίς άνοιγμα αδειάσματος (με σχισμή εισόδου, μόνο για σπάσιμο) είναι η καλύτερη λύση....

24 Αυγούστου 2016, 19:03:00
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
απαγορεύεται να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί, εφόσον με το ως άνω άνοιγμα λογαριασμού δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη (Customer ID) στην τράπεζα.
Νομίζω πως όχι μόνο δεν μπορεί να ανοιχτεί νέος λογαριασμός αλλά ούτε να προστεθεί άτομο σε υπάρχοντα λογαριασμό.
Παράθεση
απαγορεύεται να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους καταθετικούς λογαριασμούς, εφόσον δημιουργείται νέος κωδικός πελάτη (Customer ID) στην τράπεζα.

Ο λόγος της απαγόρευσης είναι προφανής. Έχει σχέση με το όριο των καταθέσεων ανά τράπεζα που δεν μπορεί να κουρευτεί. Αν άνοιγαν όλοι οι πολίτες (ή μάλλον όσοι έχουν ποσά που κινδυνεύουν με κούρεμα) σε όλες τις τράπεζες και μοιράζαν τις καταθέσεις τους (αφού επιτρέπονται οι διατραπεζικές συναλλαγές χωρίς περιορισμούς ποσού) θα αυξανόταν τα ποσά που δεν μπορούν να κουρευτούν.

Με την ευκαιρία,
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πήγαμε σήμερα με την σύζυγό μου στην Τράπεζα Πειραιώς για να ανοίξουμε τραπεζικό λογαριασμό για το λίγων εβδομάδων μωράκι μας
να τον; την; χαίρεστε Αργύρη!
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Αυγούστου 2016, 19:08:49 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

24 Αυγούστου 2016, 23:26:05
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
να τον; την; χαίρεστε Αργύρη!

Τον.

Ευχαριστώ πολύ.  :)
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Αυγούστου 2016, 23:36:17
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
@Αδαμάντιος Σκούφαλος: Είναι και ένας άλλος λόγος που επιβλήθηκε αυτό το, σε πρώτη ανάγνωση, ανεξήγητο μέτρο, και που μου το επισήμανε φίλος στο fabebook, και που δεν τον είχα σκεφτεί:

Για να μη μπορείς να μεταφέρεις ποσά από άλλον λογαριασμό και να βγάζεις άλλα 420€ ανά βδομάδα
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Αυγούστου 2016, 23:43:53 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Αυγούστου 2016, 09:06:09
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εγώ αναρωτιέμαι γιατί μπλέκεστε με ελληνικές τράπεζες. Έχετε παραστάσεις, έχετε ζήσει εξωτερικό.

Στο επόμενο ταξιδάκι εξωτερικό ανοίξτε εκεί έναν λογαριασμό σε μια σοβαρή χώρα (αστεία διαδικασία) και τροφοδοτήστε τον με εμβάσματα.

Εδώ δεν ξέρουμε αν θα πάμε στην δραχμή και εμείς θα βασίζουμε το μέλλον των παιδιών μας στις ελληνικές τράπεζες ;
Τπτ δεν μας έμαθε το πάθημα του περσινού καλοκαιριού.

26 Αυγούστου 2016, 12:23:41
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....να βγάζεις άλλα 420€ ανά βδομάδα
   840 € το δεκαπενθήμερο....
   Για μικροποσά δεν ξέρω αν αξίζει το έμβασμα. Υπάρχουν και τα ασφαλιστικά προγράμματα αλλά θέλουν συνήθως προκαθορισμένα ποσά με πενιχρές πια αποδόσεις.
   Επαναλαμβάνω την πρόταση μου για τον παραδοσιακό κουμπαρά.

26 Αυγούστου 2016, 13:48:15
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

md


 Επαναλαμβάνω την πρόταση μου για τον παραδοσιακό κουμπαρά.


Μην ξεχάσετε βέβαια να δηλώσετε τον κουμπαρά του παιδιού στο e-περιουσολόγιο ;D

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
9342 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Μαρτίου 2017, 22:32:58
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2764 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Νοεμβρίου 2012, 22:42:07
από timex
0 Απαντήσεις
2550 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Ιουνίου 2014, 22:51:12
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
25952 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2023, 10:04:49
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8626 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαρτίου 2022, 10:20:46
από Argirios Argiriou