Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:18:22

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται το «έξυπνο» ασθενοφόρο  (Αναγνώστηκε 8536 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Οκτωβρίου 2015, 13:08:08
Αναγνώστηκε 8536 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κάθε χρόνο τα ασθενοφόρα σώζουν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.  Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει υπολογίζεται ότι οι μισοί από τους ασθενείς θα μπορούσαν να λάβουν επαρκείς πρώτες βοήθειες, χωρίς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Για τον λόγο αυτό η ΕΕ τρέχει ένα πρόγραμμα με τίτλο “το έξυπνο ασθενοφόρο” που σκοπό έχει να καταφθάνει τάχιστα στο σημείο και να σώζει ζωές.

Οι επιστήμονες εκτιμούν, ότι πολύ σύντομα, θα είναι εφικτό να γίνεται διάγνωση σε πρώιμο στάδιο, αυτό που είναι γνωστό ως “χρυσή ώρα” και είναι καθοριστική για την τύχη του ασθενούς.”

“Το ασθενοφόρο θα είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα, οπότε θα δίνεται η δυνατότητα στο ιατρικό προσωπικό που επιβαίνει σε αυτό να δουλεύουν ουσιαστικά σε ένα μικρό νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα της διάγνωσης που θα γίνεται θα είναι ακριβής τόσο ώστε ο ασθενής να μην χρειάζεται να μεταβαίνει στο νοσοκομείο,“μας εξηγεί ο Ντέκλαν Χενεγκαν, εκδότης του περιοδικού Ambulance Today.

Η λειτουργία των ασθενοφόρων παρουσιάζει πολλές προκλήσεις, κυρίως γιατί το παραϊατρικό προσωπικό πρέπει να προσφέρει βοήθεια στους ασθενείς την ώρα που είναι εν κινήσει. “Δεν είναι το ιδανικό να φροντίζεις ένα ασθενή εδώ, όμως εάν τα εργαλεία και τα αντικείμενα που χρειάζεσαι είναι εύκολα στην πρόσβαση τότε αυτό αλλάζει. Η άλλη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε είναι ότι δεν μπορούμε να δουλέψουμε από την πλευρά του ασθενούς που είναι στο αυτοκίνητο. Οπότε όπως καταλαβαίνετε εάν ο ασθενής για παράδειγμα κάνει εμετό, είναι δύσκολο,” τόνισε η νοσηλεύτρια Ελέιν Παρί.

Τόσο από εργονομικής άποψης όσο και από την άποψη του σχεδιασμού, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα νέο τύπο ασθενοφόρου. Το ασθενοφόρο του αύριο θα έχει την δυνατότητα να στέλνει και να λαμβάνει πληροφορίες, υποστηρίζοντας τους νοσηλευτές στην διαδικασία της λήψης κρίσιμων αποφάσεων. Η δυνατότητα αυτή θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη με το πέρασμα του χρόνου.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο που στόχο έχει να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στις χώρες της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: euronews.com

12 Οκτωβρίου 2015, 20:14:41
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 O μακαρίτης ο Δημήτρης ο Βουρβαχάκης Διευθυντής του ΕΚΑΒ Ηρακλείου είχε υλοποιήσει μια παρόμοια προσπάθεια πριν από 11 χρόνια.
 Με μια απλή γραμμή της Vodafone ΗΚΓ, ΑΠ, και sat02 απεικονίζονταν στο συντονιστικό κέντρο, τώρα αν κάποιος μπορεί να κάνει κρικοθυρεοειδοτομή,
τη κάνει και με νυχοκόπτη.

Λέξεις κλειδιά: ασθενοφόρο έξυπνο 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
7150 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Ιουλίου 2010, 19:25:24
από ZArk
7 Απαντήσεις
4702 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Νοεμβρίου 2015, 16:06:07
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
67068 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Σεπτεμβρίου 2015, 07:37:52
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
59497 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2015, 23:54:57
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
26967 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Νοεμβρίου 2021, 20:20:08
από Argirios Argiriou