Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
3 Μαΐου 2024, 08:59:11

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 340644 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Ιουλίου 2016, 09:09:33
Απάντηση #255
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
01/07/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Στην Λέσβο και στον οικισμό του Πολιχνίτου ταξιδέψαμε για τις ανάγκες του μεγάλου ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και καταγράψαμε τις φοβέρες ελλείψεις που υπάρχουν σε φάρμακα αλλά και τα χαλασμένα μηχανήματα στο μικροβιολογικό αλλά και το ακτινολογικό , τα οποία με έξοδα προσωπικά των γιατρών, έχουν σταλεί προς συντήρηση, όμως ακόμα δεν έχουν επιστρέψει. Δεν τελειώνουν όμως τα προβλήματα εδώ καθώς εντοπίζονται σε όλους τους τομής του Κέντρου Υγείας το οποίο βρίσκεται υπό καταρρεύσει, αναλυτικά όλα τα προβλήματα μίλησε στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος η διευθύντρια κυρία Χριστίνα Χριστοπούλου.

Σήμερα συναντήσαμε την διευθύντρια του τοπικού Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου, κυρία Χριστίνα Χριστοπούλου η οποία κάνει έκκληση μέσω του LIFE2DAY.GR για ενίσχυση σε ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρου, ενώ γίνεται μεγάλος λόγος για τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά αλλά και τις βλάβες στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η θερινή περίοδο να έχει ήδη μπει για τα καλά , οι τουρίστες θα επισκεφτούν την Ελλάδα αλλά τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες .

Το μεγάλο και καθημερινό ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας (ΠΕΔΥ) συνεχίζεται και βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των γεγονότων και της εποχής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κατάσταση στα περισσότερα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας είναι απελπιστική . Το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει εδώ και πολύ καιρό πρακτικά αφού λόγω των ελλείψεων και τις υποστελέχωσης δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς με αξιοπρέπεια αλλά ούτε να δουλεύουν οι γιατροί , νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια. Εάν υπάρχουν είναι λόγω του φιλότιμου των εργαζομένων αλλά και εις βάρος τους διότι δεν αμείβονται για τις ατελείωτες ώρες που εργάζονται . Tο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος εδώ και ενάμιση χρόνο αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης ( MME) στην Ελλάδα που καταγράφει καθημερινά ένα ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την στήλη- Alert Νοσοκομεία σε κρίση, όταν ελάχιστοι μιλούσαν για τα προβλήματα ακόμα και οι γιατροί , νοσηλευτές και εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα με δυσκολία μιλούσαν για τα προβλήματα .

Σήμερα λοιπόν μάλιστα με την θερινή περίοδο να έχει ήδη μπει, ταξιδεύουμε στην Λέσβο και στον οικισμό του Πολιχνίτου το οποίο αποτελείται από τρεις γιατρούς γενικής ιατρικής και παθολογίας. Για να βγαίνουν βέβαια οι εφημερίες είναι πολύ σημαντικό ότι συμμετέχουν και οι γιατροί από τα περιφερειακά ιατρεία, όμως ακόμα κι έτσι είναι πολύ συχνά απαραίτητο να υπάρχει κι άλλη βοήθεια από άλλους γιατρούς προκειμένου να βγαίνουν οι εφημερίες, αφού το υπάρχον δυναμικό δεν είναι αρκετό. Η λύση δίνεται από κοντινά κέντρα υγείας που έρχονται γιατροί βοηθώντας στις εφημερίες εκεί. Αυτό βέβαια οφείλεται επειδή το Κέντρο έχει απολέσει δύναμη εξαιτίας αποσπάσεων δικών του γιατρών. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή ένας γιατρός λείπει με απόσπαση, όπως επίσης και δύο επισκέπτες γιατροί. Από το Κέντρο γίνεται έκκληση για την έλευση ενός παιδιάτρου, ειδικότητα που είναι υψίστης ανάγκης στην περιοχή, ενώ και ένας παθολόγος ακόμα θα βοηθούσε κατά πολύ τις συνθήκες στο Κέντρο. Παρόμοια είναι η κατάσταση στο νοσηλευτικό προσωπικό, αφού υπάρχουν μόλις τρεις νοσηλεύτριες οι οποίες προφανώς δεν επαρκούν όχι μόνο για να παίρνουν με την σωστή σειρά και επάρκεια τα ρεπό τους, αλλά ούτε καν για να βγαίνουν οι βάρδιες στο Κέντρο.

Χαρακτηριστικό είναι πως και εδώ το Κέντρο έχει χάσει δύο νοσηλευτές από αποσπάσεις, οπότε γίνεται προφανές πως η κατάσταση δυσχεραίνει με αυτόν τον τρόπο. Να σκεφτεί κανείς πως στο Κέντρο προβλέπονται 7 θέσεις νοσηλευτών, οπότε όταν δεν υπάρχουν καν οι μισοί το πρόβλημα παίρνει μεγάλη έκταση. Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και στις θέσεις των οδηγών του ασθενοφόρου. Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο ώστε χρειάζεται συνεχής εξυπηρέτηση από οχήματα του ΕΚΑΒ. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις οδηγοί οι οποίοι όμως δεν επαρκούν ώστε να βγαίνουν όλες οι βάρδιες με αποτέλεσμα να καλείται συχνά ασθενοφόρο από την Μυτιλήνη. Αυτό μεταφράζεται σε μία διαδρομή μίας ώρας που είναι υπερβολικά μεγάλη για ένα επείγον περιστατικό, γεγονός που αναγνωρίζουν οι διάφοροι φορείς. Από το Κέντρο ζητούνται τρεις ακόμα οδηγοί ώστε να μπορέσει το Κέντρο να λειτουργεί ανεξάρτητα το ασθενοφόρο του. Η κυρία Χριστοπούλου σημειώνει στο LIFE2DAY.GR πως υπάρχουν φοβερές ελλείψεις σε υλικά. Παρά τις παραγγελίες, προς την Υγειονομική Περιφέρεια και τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις, μόλις πρόσφατα παραλήφθηκαν ορισμένα υλικά τα οποία όμως δεν ήταν σε μεγάλες ποσότητες. Εξάλλου οι ελλείψεις αφορούν όλα τα υλικά, ενώ γίνεται λόγος για την βοήθεια από την ιδιωτική πρωτοβουλία ή διάφορους συλλόγους που βοηθούν έμπρακτα το κέντρο ώστε να μην εκτίθεται προς τους ασθενείς του. Και στα φάρμακα υπήρχαν ελλείψεις για περισσότερο από ένα χρόνο, όμως εδώ και λίγο καιρό έγινε μία μεγάλη αποστολή που αναμένεται πάντως να καλύψει το κέντρο για ολόκληρο τον χρόνο. Από κει και πέρα, η διευθύντρια ενημερώνει το LIFE2DAY.GR πως τα προβλήματα αφορούν και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αφού υπάρχουν συνεχείς βλάβες λόγω παλαιότητας και καμία υποστήριξη τουλάχιστον άμεσα. Πιο συγκεκριμένα το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό μηχάνημα είναι χαλασμένα και με έξοδα προσωπικά των γιατρών, έχουν σταλεί προς συντήρηση, όμως ακόμα δεν έχουν επιστρέψει. Το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου καλύπτει μία πληθυσμιακή ακτίνα πέντε χιλιάδων ατόμων που το καλοκαίρι μαζί με εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού αλλά και τους επισκέπτες, ο αριθμός αυτός μπορεί να τετραπλασιαστεί! Στις περιόδους αυτές το Κέντρο δέχεται έως και εκατό άτομα την ημέρα, γεγονός που μαρτυρά τον φόρτο εργασίας του. ( 33/ασθενείς/Ιατρό/ημέρα όταν η κίνηση είναι στα ντουζένια της...)

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιουλίου 2016, 09:16:25 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Ιουλίου 2016, 14:16:00
Απάντηση #256
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου καλύπτει μία πληθυσμιακή ακτίνα πέντε χιλιάδων ατόμων που το καλοκαίρι μαζί με εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού αλλά και τους επισκέπτες, ο αριθμός αυτός μπορεί να τετραπλασιαστεί![/b] Στις περιόδους αυτές το Κέντρο δέχεται έως και εκατό άτομα την ημέρα, γεγονός που μαρτυρά τον φόρτο εργασίας του. ( 33/ασθενείς/Ιατρό/ημέρα όταν η κίνηση είναι στα ντουζένια της...)
Από τα στοιχεία του esynet
ΚΥ Πολυχνίτου
2012 Τακτικά: 24859Επείγοντα: 5808 Σύνολο: 30667
2013 Τακτικά: 27225 Επείγοντα: 7239 Σύνολο: 34464
2014 Τακτικά: 26986 Επείγοντα: 9578 Σύνολο: 36564

Που τα βρίσκουν τόσα περιστατικά με πληθυσμό ευθύνης 5 χιλιάδες άτομα;
Μάλιστα σε μελέτη που έχει δημοσιευθεί και στο φόρουμ Κέντρα Υγείας: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Με κριτήριο την «μέση» καταγεγραμμένη επισκεψιμότητα που αναφέρεται στο ESYnet και τον de facto πληθυσμό, η «συχνότητα» ανά 10.000 κατ. ετησίως.
Το ΚΥ Πολυχνίτου είναι στη δεύτερη θέση πανελλαδικά με 64668 ανά 10000 κατοίκους στα τακτικά περιστατικά (πρώτο το ΚΥ Ανωγείων με 74198) και στην πέμπτη θέση με 22952 ανά 10000 κατοίκους στα έκτακτα (πρώτο το ΚΥ Αρεόπολης με 33729 και δεύτερο το ΚΥ Ανωγείων με 32989)

Σίγουρα οι πληθυσμοί αυτών των περιοχών (με αυτά τα στατιστικά δεδομένα) χρήζουν περαιτέρω μελέτης  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιουλίου 2016, 14:19:38 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

5 Ιουλίου 2016, 17:08:15
Απάντηση #257
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
04/07/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Με δανεικά φάρμακα από το νοσοκομείο της Πρέβεζας καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης και αδιαφορίας ,της 6η Υγειονομικής Περιφέρειας στις παραγγελίες που γίνονται από το Κέντρο.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, κύριος Χρήστος Κατσίκης μιλάει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Ο μόνος τρόπος να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι στην 6η ΥΠΕ είναι μονάχα μετά από συνεχόμενες και επίμονες εκκλήσεις …δηλαδή να τους παρακαλάνε!
 
Ένας δεύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στα φάρμακα στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού είναι οι γιατροί να συνταγογραφούν προκειμένου ο ασθενής να τα προμηθεύεται από το φαρμακείο.

Στην σημερινή συνέχεια της ερευνάς του LIFE2DAY.GR σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας (ΠΕΔΥ), ταξιδέψαμε Δυτικά για να φτάσαμε στην Πρέβεζα. Εκεί θα συναντήσουμε τον αναπληρωτή διευθυντή του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, κύριο Χρήστο Κατσίκη ο οποίος αναφέρει τις ελλείψεις σε προσωπικό, οδηγούς, αλλά κυρίως στα σοβαρά προβλήματα που συνεπάγονται των ελλείψεων σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα, αλλά στις βλάβες σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ή στην φθορά του κτιρίου που είναι πλέον, μεγάλη.

Στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού υπάρχουν τρεις γενικοί γιατροί, ενώ πλαισιώνονται από τέσσερις ακόμα από τα Περιφερειακά Ιατρεία που ανήκουν στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας. Με δεδομένη την συμμετοχή των τελευταίων στις εφημερίες του Κέντρου, γίνεται εφικτό να βγαίνουν αυτές με επάρκεια και χωρίς σοβαρά προβλήματα ελλείψεων εξάλλου ανάλογα με την περίοδο υπάρχουν από ένας έως τρεις αγροτικοί γιατροί που επίσης βοηθούν. Αξίζει να σημειωθεί πως παλαιότερα υπήρχαν επισκέπτες γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων όπως καρδιολόγος, ορθοπεδικός κ.α. όμως τώρα λόγω ελλείψεων προσωπικού του νοσοκομείου, οι επισκέψεις αυτές έχουν σταματήσει. Τέλος, υπάρχει μικροβιολόγος ο οποίος χειρίζεται το αντίστοιχο μηχάνημα, ενώ υπάρχει και μία παιδίατρος η οποία ανήκει μεν στο Κέντρο Υγείας, ωστόσο το επισκέπτεται μόλις δύο φορές την εβδομάδα αφού ουσιαστικά εργάζεται στο νοσοκομείο.

Και στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει επάρκεια αφού στο Κέντρο βρίσκονται είκοσι άτομα τα οποία και πολύ εύκολα μπορούν να μοιράζονται βάρδιες, αλλά να καλύπτουν τα ρεπό και τις άδειες. Κύρια έλλειψη αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στον τομέα της καθαριότητας, αφού δεν υπάρχουν πια καθαρίστριες, με αποτέλεσμα γιατροί και προσωπικό να αναλαμβάνουν μία δραστηριότητα που σίγουρα δεν είναι στις αρμοδιότητες τους. Το πρόβλημα εντοπίζεται στις θέσεις των οδηγών ασθενοφόρου αφού μπορεί το όχημα να είναι αρκετά παλιό, ωστόσο υπάρχει και αυτή τη στιγμή χαραμίζεται όταν υπάρχουν μόνο τρεις οδηγοί οι οποίοι είναι αδύνατο να καλύψουν όλες τις βάρδιες κι έτσι τις υπόλοιπες το όχημα παραμένει ακινητοποιημένο. Από το Κέντρο γίνεται έκκληση να υπήρχε τουλάχιστον ένας οδηγός ακόμα ώστε να έβγαιναν οι βάρδιες και το όχημα να μην έμενε για μεγάλο διάστημα αχρησιμοποίητο. Στις κενές βάρδιες το Κέντρο καλύπτεται από το ΕΚΑΒ το οποίο έρχεται από την Πρέβεζα ή την Άρτα ανάλογα με το πιο είναι σε ετοιμότητα εκείνη τη στιγμή. Ο χρόνος μετάβασης του ασθενοφόρου στο Κέντρο σε κάθε περίπτωση, ξεπερνά την μισή ώρα κάτι που δημιουργεί και τους αντίστοιχους κινδύνους στην υγεία του ασθενή. Ο κύριος Κατσίκης αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως στα αναλώσιμα υλικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με αρκετές ελλείψεις κυρίως σε επιδέσμους, χαρτί για τα εξεταστήρια, οινόπνευμα, καθαριστικά, ακόμα και φάρμακα και όλα αυτά εξαιτίας της μικρής ανταπόκρισης της Υγειονομικής Περιφέρειας στις παραγγελίες που γίνονται από το Κέντρο. Άλλωστε δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα στο Κέντρο το οποίο αντιμετωπίζει και σοβαρά κτιριακά προβλήματα λόγω παλαιότητας και λόγω μη υποστήριξης στην απαιτούμενη συντήρηση. Ο μόνος τρόπος να κινητοποιηθεί η ΥΠΕ είναι μονάχα μετά από συνεχόμενες και επίμονες εκκλήσεις προς αυτήν. Το θετικό σε αυτό το σημείο, είναι πως κατά καιρούς υπάρχει βοήθεια από τοπικούς συλλόγους ή άλλους εθελοντές. Στις δε ελλείψεις που υπάρχουν στα φάρμακα οι γιατροί είτε συνταγογραφούν προκειμένου ο ασθενής να τα προμηθεύεται από το φαρμακείο, είτε ζητούν δανεικά από το νοσοκομείο. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Κέντρο παρουσιάζει και αυτός προβλήματα, όπως σημειώνει ο αναπληρωτής διευθυντής στο LIFE2DAY.GR αφού ο καρδιογράφος είναι χαλασμένος, με πολλές εκκλήσεις να γίνονται για καινούριο μηχάνημα, αλλά αυτές να μην εγκρίνονται ποτέ. Παράλληλα σε άθλια κατάσταση βρίσκεται ο εξοπλισμός του χώρου όπως οι καρέκλες αναμονής και άλλα, πέραν του κτιριακού που αναφέραμε νωρίτερα και για τα οποία δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση σε σημείο που γίνονται και σκέψεις να τα αναλάβει το ίδιο το προσωπικό πρωτοβουλίες! Το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού παρουσιάζει μεγάλη κίνηση, αφού ίσως και περισσότερα από εκατό άτομα την ημέρα, χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του. Άλλωστε μαζί με τα Περιφερειακά Ιατρεία καλύπτουν μία έκταση που κατοικείται από περίπου δέκα χιλιάδες κόσμου, ένας αριθμός που μεγαλώνει την περίοδο του καλοκαιριού εξαιτίας των επισκεπτών, αλλά και των ντόπιων που επιστρέφουν στα χωριά τους.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Ιουλίου 2016, 23:34:13 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Ιουλίου 2016, 20:16:25
Απάντηση #258
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Για όσους δεν γνωρίζουν, το Θεσπρωτικό απέχει απ΄τα Δερβίζιανα (στα οποία έχει κατασκευαστεί ολοκαίνουριο Κ.Υ) μόλις 19 χλμ, για τα προβλήματα του οποίου μπορείτε να διαβάσετε σε άλλη ανάρτηση.

Το αν πρέπει να υπάρχουν δύο Κ.Υ σε τόσο μικρή απόσταση επειδή αλλάζει ο Νομός (Πρεβέζης το Θεσπρωτικό, Ιωαννίνων τα Δερβίζιανα), μπορεί να το κρίνει ο καθένας.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Ιουλίου 2016, 21:04:48 από kopritis »

5 Ιουλίου 2016, 22:01:30
Απάντηση #259
Αποσυνδεδεμένος

paracelsus


Είκοσι (!!!) άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα. Την στιγμή που σε άλλα κέντρα υγείας δεν υπάρχουν ούτε το ένα τέταρτο και οι βάρδιες μένουν ακάλυπτες. Και να πεις ότι οι νοσηλευτές στην Ελλάδα έχουν πολλαπλούς ρόλους όπως πχ σε Ηνωμένο Βασίλειο ή σε Σουηδία (όπου κάνουν βοηθητικά ιατρεία άσθματος, διαβήτη κοκ) χαλάλι. Αλλά εκτός από τα ένα-δυο άτομα που καλύπτουν τα επείγοντα-αλλάγες τραυμάτων-ενεσοθεραπείες, τα υπόλοιπα απασχολούνται σε άχρηστους γραφειοκρατικούς ρόλους όπως είναι η καταγραφή στοιχείων ασθενών και αναγραφή φαρμάκων σε βιβλιάρια.

Και βέβαια δεν είναι το μόνο κέντρο υγείας με τόσο μεγάλο αριθμό νοσηλευτών, υπάρχουν και άλλα. Τα ρεπορτάζ αυτά γενικά  δείχνουν το μπάχαλο που επικρατεί στα ελληνικά κέντρα υγείας. Μπορεί να μην υπάρχουν γιατροί για να καλύψουν εφημερίες, αλλά να υπάρχει πλήθος νοσηλευτών. Μπορεί να μην υπάρχουν νοσηλευτές αλλά να υπάρχουν δυο-τρεις μαίες (που το μόνο που κάνουν είναι τεστ Παπ). Μπορεί να υπάρχουν βοηθοί ακτινολόγοι ή μικροβιολόγοι ή και οδοντίατροι αλλά να κάθονται χωρίς να κάνουν τίποτα γιατί δεν λειτουργούν τα μηχανήματα ή γιατί δεν υπάρχουν αντιδραστήρια.

Γενικά η λειτουργία ενός μέσου ελληνικού κέντρου υγείας είναι οι επιμελητές γιατροί να κάνουν ιατρεία συνταγογράφησης (και να βγάζουν έξτρα "μαύρα" χρήματα από τις φαρμακευτικές γι'αυτο και δεν πολυδιαμαρτύρονται ακόμα για τις απλήρωτες εφημερίες και τα στραβά του συστήματος), οι αγροτικοί ή οι ειδικευόμενοι γενικής ιατρικής (όταν υπάρχουν) να βγάζουν την λάντζα στα επείγοντα και ένα μεγάλο μέρος από το υπόλοιπο προσωπικό να λουφάρει ή να δουλεύει σε χαλαρούς ρυθμούς. Το ποιοι είναι αυτοί εξαρτάται από το κέντρο υγείας, αλλού είναι οι υπεράριθμοι νοσηλευτές (βέβαια σε κέντρα υγείας με λίγους νοσηλευτές αυτοί εξουθενώνονται πραγματικά), αλλού το διοικητικό ή τεχνικό προσωπικό, αλλά υπάρχουν κάποιοι που λόγω ειδικότητας έχουν χαλαρούς ρυθμούς εργασίας σχεδόν πάντα, πχ οι φύλακες συνήθως απλώς έρχονται,βλέπουν τηλεόραση και κοιμούνται, οι μαίες κάνουν ουσιαστικά μόνο τεστ Παπ, οι βοηθοί ακτινολόγων γενικά έχουν λίγη δουλειά ακόμα και όταν δουλεύουν τα μηχανήματα. Και όλα αυτά είναι αποτελέσματα του γεγονότος ότι τα κέντρα υγείας λειτουργούσαν και λειτουργούν ακόμα ως ένα βαθμό για εξυπηρέτηση ρουσφετολογικών προσλήψεων του τοπικού πληθυσμού και όχι με βάση τις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Ιουλίου 2016, 22:05:49 από paracelsus »

5 Ιουλίου 2016, 23:45:49
Απάντηση #260
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είκοσι (!!!) άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα. Την στιγμή που σε άλλα κέντρα υγείας δεν υπάρχουν ούτε το ένα τέταρτο και οι βάρδιες μένουν ακάλυπτες. Και να πεις ότι οι νοσηλευτές στην Ελλάδα έχουν πολλαπλούς ρόλους όπως πχ σε Ηνωμένο Βασίλειο ή σε Σουηδία (όπου κάνουν βοηθητικά ιατρεία άσθματος, διαβήτη κοκ) χαλάλι. Αλλά εκτός από τα ένα-δυο άτομα που καλύπτουν τα επείγοντα-αλλάγες τραυμάτων-ενεσοθεραπείες, τα υπόλοιπα απασχολούνται σε άχρηστους γραφειοκρατικούς ρόλους όπως είναι η καταγραφή στοιχείων ασθενών και αναγραφή φαρμάκων σε βιβλιάρια.

Και βέβαια δεν είναι το μόνο κέντρο υγείας με τόσο μεγάλο αριθμό νοσηλευτών, υπάρχουν και άλλα. Τα ρεπορτάζ αυτά γενικά  δείχνουν το μπάχαλο που επικρατεί στα ελληνικά κέντρα υγείας. Μπορεί να μην υπάρχουν γιατροί για να καλύψουν εφημερίες, αλλά να υπάρχει πλήθος νοσηλευτών. Μπορεί να μην υπάρχουν νοσηλευτές αλλά να υπάρχουν δυο-τρεις μαίες (που το μόνο που κάνουν είναι τεστ Παπ). Μπορεί να υπάρχουν βοηθοί ακτινολόγοι ή μικροβιολόγοι ή και οδοντίατροι αλλά να κάθονται χωρίς να κάνουν τίποτα γιατί δεν λειτουργούν τα μηχανήματα ή γιατί δεν υπάρχουν αντιδραστήρια.

Γενικά η λειτουργία ενός μέσου ελληνικού κέντρου υγείας είναι οι επιμελητές γιατροί να κάνουν ιατρεία συνταγογράφησης (και να βγάζουν έξτρα "μαύρα" χρήματα από τις φαρμακευτικές γι'αυτο και δεν πολυδιαμαρτύρονται ακόμα για τις απλήρωτες εφημερίες και τα στραβά του συστήματος), οι αγροτικοί ή οι ειδικευόμενοι γενικής ιατρικής (όταν υπάρχουν) να βγάζουν την λάντζα στα επείγοντα και ένα μεγάλο μέρος από το υπόλοιπο προσωπικό να λουφάρει ή να δουλεύει σε χαλαρούς ρυθμούς. Το ποιοι είναι αυτοί εξαρτάται από το κέντρο υγείας, αλλού είναι οι υπεράριθμοι νοσηλευτές (βέβαια σε κέντρα υγείας με λίγους νοσηλευτές αυτοί εξουθενώνονται πραγματικά), αλλού το διοικητικό ή τεχνικό προσωπικό, αλλά υπάρχουν κάποιοι που λόγω ειδικότητας έχουν χαλαρούς ρυθμούς εργασίας σχεδόν πάντα, πχ οι φύλακες συνήθως απλώς έρχονται,βλέπουν τηλεόραση και κοιμούνται, οι μαίες κάνουν ουσιαστικά μόνο τεστ Παπ, οι βοηθοί ακτινολόγων γενικά έχουν λίγη δουλειά ακόμα και όταν δουλεύουν τα μηχανήματα. Και όλα αυτά είναι αποτελέσματα του γεγονότος ότι τα κέντρα υγείας λειτουργούσαν και λειτουργούν ακόμα ως ένα βαθμό για εξυπηρέτηση ρουσφετολογικών προσλήψεων του τοπικού πληθυσμού και όχι με βάση τις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες.

Κατά την γνώμη μου από τις πιο τολμηρές και εύστοχες περιγραφές της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας στην Ελλάδα.

(Όχι ότι τα υπόλοιπα τμήματα της Ελληνικής Υγείας πάνε πίσω...)
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιουλίου 2016, 00:02:29 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Ιουλίου 2016, 23:57:32
Απάντηση #261
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ο paracelsus είναι απολύτως σωστός, καλό θα ήταν να γράφει και συχνότερα :), καθώς γνωρίζει την κατάσταση από μέσα αλλά πλέον την βλέπει και από έξω.
Το γιατί πέραν του paracelsus δεν βλέπουμε άλλους Γ.Ι να θίγουν τα εξόφθαλμα κακώς κείμενα, είναι απορίας άξιο, αλλά προσωπικώς το εξηγώ στην βάση του ότι πολλοί συνάδελφοι γράφουν επώνυμα και δικαιολογημένα κωλύονται να τα γράψουν όλα φόρα-παρτίδα για ευνόητους λόγους, ενώ οι υπόλοιποι έχουν βολευτεί-συμβιβαστεί με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Να υπενθυμίσω ότι μπορεί το Κ.Υ Θεσπρωτικού (όπως και άλλα Κ.Υ) να έχουν πληθώρα νοσηλευτών, αλλα τα νοσοκομεία έχουν οξύτατο πρόβλημα, και καταλήγουν να βάζουν τους ειδικεύομενους (που δεν υπάρχουν ούτε αυτοί πλέον) να βγάζουν νοσηλευτική λάντζα.

Επίσης να σημειώσω ότι αρκετές νοσηλεύτριες εργάζονται πρωϊνό ωράριο σε ΚΥ-ΠΙ, όταν π.χ στα ΠΙ η πραγματική ανάγκη είναι στο επείγον (συχνά υπάρχει άπειρος αγροτικός ιατρός με αδυναμία στην τοποθέτηση φλεβικής γραμμής κτλ.)
Εμένα μου ήταν παντελώς άχρηστη ή στην καλύτερη ελάχιστα χρήσιμη η νοσηλεύτρια στο πρωϊνό ωράριο μιας και μιλάμε για συνταγογράφηση, φυσικά η ίδια παρά το ότι συμπλήρωσε 5ετία δεν το κουνούσε απ' το νησάκι, άλλωστε ποιά είναι χαζή να επιστρέψει στο νοσοκομείο να κάνει πραγματική νοσηλευτικό έργο, νοσηλείες κτλ.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιουλίου 2016, 00:00:35 από kopritis »

7 Ιουλίου 2016, 20:39:13
Απάντηση #262
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είκοσι (!!!) άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα. Την στιγμή που σε άλλα κέντρα υγείας δεν υπάρχουν ούτε το ένα τέταρτο και οι βάρδιες μένουν ακάλυπτες. Και να πεις ότι οι νοσηλευτές στην Ελλάδα έχουν πολλαπλούς ρόλους όπως πχ σε Ηνωμένο Βασίλειο ή σε Σουηδία (όπου κάνουν βοηθητικά ιατρεία άσθματος, διαβήτη κοκ) χαλάλι. Αλλά εκτός από τα ένα-δυο άτομα που καλύπτουν τα επείγοντα-αλλάγες τραυμάτων-ενεσοθεραπείες, τα υπόλοιπα απασχολούνται σε άχρηστους γραφειοκρατικούς ρόλους όπως είναι η καταγραφή στοιχείων ασθενών και αναγραφή φαρμάκων σε βιβλιάρια.

Και βέβαια δεν είναι το μόνο κέντρο υγείας με τόσο μεγάλο αριθμό νοσηλευτών, υπάρχουν και άλλα. Τα ρεπορτάζ αυτά γενικά  δείχνουν το μπάχαλο που επικρατεί στα ελληνικά κέντρα υγείας. Μπορεί να μην υπάρχουν γιατροί για να καλύψουν εφημερίες, αλλά να υπάρχει πλήθος νοσηλευτών. Μπορεί να μην υπάρχουν νοσηλευτές αλλά να υπάρχουν δυο-τρεις μαίες (που το μόνο που κάνουν είναι τεστ Παπ). Μπορεί να υπάρχουν βοηθοί ακτινολόγοι ή μικροβιολόγοι ή και οδοντίατροι αλλά να κάθονται χωρίς να κάνουν τίποτα γιατί δεν λειτουργούν τα μηχανήματα ή γιατί δεν υπάρχουν αντιδραστήρια.

Γενικά η λειτουργία ενός μέσου ελληνικού κέντρου υγείας είναι οι επιμελητές γιατροί να κάνουν ιατρεία συνταγογράφησης (και να βγάζουν έξτρα "μαύρα" χρήματα από τις φαρμακευτικές γι'αυτο και δεν πολυδιαμαρτύρονται ακόμα για τις απλήρωτες εφημερίες και τα στραβά του συστήματος), οι αγροτικοί ή οι ειδικευόμενοι γενικής ιατρικής (όταν υπάρχουν) να βγάζουν την λάντζα στα επείγοντα και ένα μεγάλο μέρος από το υπόλοιπο προσωπικό να λουφάρει ή να δουλεύει σε χαλαρούς ρυθμούς. Το ποιοι είναι αυτοί εξαρτάται από το κέντρο υγείας, αλλού είναι οι υπεράριθμοι νοσηλευτές (βέβαια σε κέντρα υγείας με λίγους νοσηλευτές αυτοί εξουθενώνονται πραγματικά), αλλού το διοικητικό ή τεχνικό προσωπικό, αλλά υπάρχουν κάποιοι που λόγω ειδικότητας έχουν χαλαρούς ρυθμούς εργασίας σχεδόν πάντα, πχ οι φύλακες συνήθως απλώς έρχονται,βλέπουν τηλεόραση και κοιμούνται, οι μαίες κάνουν ουσιαστικά μόνο τεστ Παπ, οι βοηθοί ακτινολόγων γενικά έχουν λίγη δουλειά ακόμα και όταν δουλεύουν τα μηχανήματα. Και όλα αυτά είναι αποτελέσματα του γεγονότος ότι τα κέντρα υγείας λειτουργούσαν και λειτουργούν ακόμα ως ένα βαθμό για εξυπηρέτηση ρουσφετολογικών προσλήψεων του τοπικού πληθυσμού και όχι με βάση τις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες.

Κατά την γνώμη μου από τις πιο τολμηρές και εύστοχες περιγραφές της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας στην Ελλάδα.

(Όχι ότι τα υπόλοιπα τμήματα της Ελληνικής Υγείας πάνε πίσω...)
Ναι θα συμφωνήσω, με την παρατήρηση ότι όλες αυτές οι ειδικότητες εργαζομένων χρειάζονται για την ομαλή λειτουργία ενός ΚΥ. Ο αναγκαίος αριθμός εργαζομένων σε κάθε ειδικότητα σε κάθε ΚΥ, πρέπει να διαφέρει και να είναι συνάρτηση των πραγματικών αναγκών. Δυστυχώς 'η ευτυχώς η αξιοποίηση μιας ειδικότητας εξαρτάται πολύ απο τον τρόπο λειτουργίας κάποιας άλλης. (νομίζω οτι αυτή η άλλη κατά βάση είναι η ιατρική και ο τρόπος που δουλεύουν οι ιατροί) Νομίζω οτι στο χέρι του κάθε διευθυντή είναι να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά  ΌΛΟ το προσωπικό που έχει στην διάθεσή του. Πιστεύω οτι δεν υπάρχει ΚΥ που να έχει πλήρη κάλυψη σε προσωπικό σε καμία ειδικότητα, αλλά απλά δεν αξιοποιείται το υπάρχον προσωπικό όπως πρέπει για να αποδώσει έργο.

Επι ευκαιρία σήμερα έκανα μιά πρόταση προς την ΥΠΕ για οργάνωση μιας "κατάστασης" κατά την οποία έαν πραγματικά η ΥΠΕ το τολμήσει, τότε πραγματικά οχι μόνο δεν θα περισσέψει κανένας, αλλά θα αυξήσει την ανάγκη σε προσωπικό με την πάροδο του χρόνου. Με αυτήν την "κατάσταση" οι παρεχόμενες υπηρεσίες ΠΦΥ του ΚΥ αναπτύσσονται πέραν αυτών που παρέχει έως τώρα. Η πρότασή μου αυτή είχε ως αφετηρία, ακριβώς αυτό που περιγράφετε παραπάνω και που το σκεφτόμουνα κάμποσο καιρό: την αξιοποίηση όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο αποτελεσματικότερα ΟΛΟΥ του υπάρχοντος προσωπικού του ΚΥ , που κατά την γνώμη μου ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΊ για ουσιαστική ΠΦΥ. Ξέρω θα "στεναχωρήσω" κάποιους που είχαν μάθει αλλιώς , αλλά τι να κάνουμε πρέπει να ξε-μάθουν.
Αναμένω την διάθεση της ΥΠΕ στην υποστήριξη αυτής της πρότασης.

8 Ιουλίου 2016, 22:41:40
Απάντηση #263
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
06/07/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Κέντρο Υγείας Λιτοχωρίου: χωρίς σύριγγες, ορούς, επιδέσμους αναμένουν τους τουρίστες.

Δανείζεται ορούς, επιδέσμους, μάσκες, ακόμα και σύριγγες το Κέντρο Υγείας Λιτοχωρίου από το Γενικό Νοσοκομείο της περιοχής ώστε να καλύψει τις ανάγκες και να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς . Υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των παραγγελιών από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και το κέντρο παρουσιάζει ελλείψεις σοβαρές . Για να βγαίνουν οι εφημερίες επιστρατεύονται οι γιατροί που στελεχώνουν τα Περιφερειακά Ιατρεία. Η κυρία Μαρία Μελετίδου ιατρός και φύλακας άγγελος του Κέντρου Υγείας μίλησε στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Στην σημερινή συνέχεια της μεγάλης και πρωτοπόρας για την Ελλάδα έρευνας του LIFE2DAY.GR στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας (ΠΕΔΥ), κατευθυνθήκαμε βόρεια και συγκεκριμένα στον νομό Πιερίας για να καταλήξουμε στο Κέντρο Υγείας Λιτοχωρίου. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την κυρία Μαρία Μελετίδου που είναι κάτι… πολύ παραπάνω από μία απλή γιατρός για το κέντρο Υγείας Λιτοχωρίου αφού είναι εκείνη που με παρότρυνση του διευθυντή θα μας παρουσιάσει την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο και η οποία δείχνει μία σχετική επάρκεια σε ότι αφορά την στελέχωση του προσωπικού, όμως οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά είναι πολλές και δημιουργούν πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας .

Πληγή για το κέντρο Υγείας Λιτοχωρίου αποτελεί η μη εκτέλεση των παραγγελιών οι οποίες γίνονται κανονικά από το κέντρο, όμως η καθυστέρηση από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια είναι χαρακτηριστική και φέρνει το κέντρο σε δύσκολη θέση, ενώ προκειμένου αυτό να ανταπεξέλθει καταφεύγει σε βοήθεια από το νοσοκομείο με τη μορφή δανεισμού υλικών. Και όλα αυτά από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία βοήθεια από την κοινωνία ή την τοπική αυτοδιοίκηση. Λίγο καλύτερη πάντως είναι η κατάσταση στα φάρμακα τα οποία δεν παρουσιάζουν κενά. Στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου υπάρχουν τρεις γενικοί γιατροί, ωστόσο προκειμένου το κέντρο να βγάζει όλες τις εφημερίες, επιστρατεύονται και οι γιατροί που στελεχώνουν τα Περιφερειακά Ιατρεία τα οποία υπάγονται στο κέντρο. Με αυτό το σύστημα, οι εφημερίες βγαίνουν με επάρκεια στο προσωπικό. Μάλιστα επειδή το Κέντρο δεν απέχει πολύ από το νοσοκομείο δεν είναι τόσο απαραίτητη η ύπαρξη άλλων γιατρών με συγκεκριμένες ειδικότητες αφού αυτές μπορούν να εξυπηρετηθούν στο ίδιο το νοσοκομείο. Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό το Κέντρο διαθέτει έντεκα νοσηλεύτριες αν και εκεί τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα σε ότι αφορά τις βάρδιες τους. Για τον λόγο αυτό έρχονται και νοσηλευτές από τα περιφερειακά ιατρεία προκειμένου να μπορούν να καλυφτούν οι βάρδιες, να δοθούν ρεπό και να παρθούν άδειες που δικαιούται το προσωπικό. Με χαρά διαπιστώνουμε πως το κέντρο υγείας Λιτόχωρου αποτελεί ένα από τα ελάχιστα που μπορεί να στελεχώσει με επάρκεια το ασθενοφόρο του ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες του. Αν και συνήθως δεν υπάρχει σχετικό πρόβλημα, αν προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη, μόνο τότε καλείται το ΕΚΑΒ για να συμβάλλει.

Η κυρία Μελετίδου στέκεται στο LIFE2DAY.GR στο ζήτημα των αναλώσιμων υλικών, αφού όπως μας εξηγεί, κατά καιρούς δεν υπάρχουν οροί, επίδεσμοι, μάσκες, ακόμα και σύριγγες, όπως και άλλα υλικά. Μπορεί οι παραγγελίες να φεύγουν κανονικά από το κέντρο, όμως η καθυστέρηση από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια είναι χαρακτηριστική και φέρνει το κέντρο σε δύσκολη θέση, ενώ προκειμένου αυτό να ανταπεξέλθει καταφεύγει σε βοήθεια από το νοσοκομείο με τη μορφή δανεισμού υλικών. Και όλα αυτά από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία βοήθεια από την κοινωνία ή την τοπική αυτοδιοίκηση. Λίγο καλύτερη πάντως είναι η κατάσταση στα φάρμακα τα οποία δεν παρουσιάζουν κενά. Η έμπειρη γιατρός σχολίασε στο LIFE2DAY.GR πως ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αν και υπάρχουν παλιά μηχανήματα στο Κέντρο αυτά συντηρούνται επαρκώς από τις εταιρείες που έχουν τις συμβάσεις κι έτσι δεν υπάρχουν σχετικά προβλήματα εκεί. Το Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου έχει επισκεψιμότητα που προσεγγίζει τα εκατό άτομα κάθε μέρα είτε στα τακτικά ιατρεία είτε στα έκτακτα είτε ακόμα απλά για την καθιερωμένη συνταγογράφηση. Ενώ ενδιαφέρον είναι ότι το καλοκαίρι σημειώνεται άνοδος στα νούμερα αυτά. Ο πληθυσμός στο χωριό ξεπερνά τις εφτά χιλιάδες κατοίκους ωστόσο η περιοχή καλύπτει και αρκετά χωριά περιμετρικά.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουλίου 2016, 22:53:47 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Ιουλίου 2016, 15:32:24
Απάντηση #264
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
07/07/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.

Μεγάλη ανάγκη για την πρόσληψη ενός παιδιάτρου υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης στην Καβάλα αλλά και οδηγών ασθενοφόρου οι οποίοι φεύγουν λόγω συνταξιοδότησης χωρίς ουδέποτε να προκηρυχτούν θέσεις για την αντικατάσταση τους. Σοβαρές είναι οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά.

Σε συνέχεια της μεγάλης έρευνας του LIFE2DAY.GR στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας της χώρας, φτάνουμε στην Μακεδονία και συγκεκριμένα στον νομό Καβάλας όπου και θα ασχοληθούμε με το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα και σε ιατρικό προσωπικό και στις θέσεις των οδηγών ασθενοφόρου, ενώ δεν είναι λίγες οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά καθώς επίσης και οι βλάβες στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρεις γιατροί γενικής ιατρικής και μία μικροβιολόγος. Στις εφημερίες βέβαια συμμετέχουν και οι γιατροί που υπάρχουν στα Περιφερειακά Ιατρεία, ακόμα κι έτσι πάντως εντοπίζονται ελλείψεις στις ανάγκες που προκύπτουν από τις εφημερίες. Από το Κέντρο γίνεται έκκληση για την στελέχωση της μονάδας με τουλάχιστον τρία άτομα που θα επέτρεπαν την ομαλή λειτουργία του και κυρίως την πλήρωση στις εφημερίες. Επιπροσθέτως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την πρόσληψη ενός παιδιάτρου που θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής.

Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, η κατάσταση είναι καλύτερη. Στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν άτομα για να καλύψουν τις βάρδιες τους καθώς είναι δώδεκα στον αριθμό, όμως εδώ το πρόβλημα εντοπίζεται στις νοσηλεύτριες των Περιφερειακών Ιατρείων στα οποία δεν υπάρχει καμία κι εκεί εντοπίζεται ένα σοβαρό πρόβλημα. Ένα άλλο πρόβλημα που εντοπίσαμε στο Κέντρο αφορά τις θέσεις των οδηγών ασθενοφόρου οι οποίοι μέσα στα χρόνια άρχισαν να φεύγουν λόγω συνταξιοδότησης χωρίς ουδέποτε να προκηρυχτούν θέσεις για την αντικατάσταση τους. Έτσι, σήμερα το Κέντρο έχει μείνει με δύο οδηγούς οι οποίοι προφανώς δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση στο να καλύψουν τις βάρδιες όλης της ημέρας. Για να εξυπηρετηθεί το Κέντρο στις ακάλυπτες βάρδιες, καλεί το ΕΚΑΒ από την Καβάλα το οποίο πάντως δεν είναι μακριά κι έτσι η απόσταση καλύπτεται πολύ σύντομα. Το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR αναδεικνύει και το πρόβλημα που υπάρχει με τα αναλώσιμα υλικά, αφού μπορεί να γίνονται οι παραγγελίες κανονικά προς την Υγειονομική Περιφέρεια, ωστόσο η ανταπόκριση είναι ελάχιστη αφού τα υλικά φτάνουν με μεγάλη καθυστέρηση ή δεν γίνονται καθόλου προσφορές εξαιτίας των μικρών ποσοτήτων που χρειάζεται το Κέντρο. Κατά συνέπεια το Κέντρο φτάνει στο σημείο να παρουσιάζει ελλείψεις σε διάφορα υλικά. Στα φάρμακα πάντως η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, αφού δεν εντοπίζονται ούτε ελλείψεις, ούτε κενά στην προμήθεια τους. Και ο ιατροτεχνολογικός παρουσιάζει ορισμένα ζητήματα, αφού το ακτινολογικό μηχάνημα υπολειτουργεί με ορισμένες λειτουργίες του να μην δουλεύουν καθόλου. Το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης εξυπηρετεί περισσότερα από πέντε χιλιάδες περιστατικά σε έναν μήνα με τα καθημερινά περιστατικά να ξεπερνούν τα εβδομήντα σε όλους τους τομείς. Ο πληθυσμός ευθύνης του Κέντρου ανέρχεται σε περισσότερους από είκοσι πέντε χιλιάδες κατοίκους, αριθμός που εκτός από την Χρυσούπολη αφορά και σε διάφορα γύρω μικρότερα χωριά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το αεροδρόμιο της Καβάλας βρίσκεται στην Χρυσούπολη με αρκετά περιστατικά να έρχονται και από εκεί, ενώ σε κάθε περίπτωση τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται λόγω των επισκεπτών και των τουριστών.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιουλίου 2016, 16:33:01 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Ιουλίου 2016, 17:24:38
Απάντηση #265
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
όμως εδώ το πρόβλημα εντοπίζεται στις νοσηλεύτριες των Περιφερειακών Ιατρείων στα οποία δεν υπάρχει καμία κι εκεί εντοπίζεται ένα σοβαρό πρόβλημα. Ένα άλλο πρόβλημα που εντοπίσαμε στο Κέντρο αφορά τις θέσεις των οδηγών ασθενοφόρου....
Πράγματι εντοπίζεται το πρόβλημα αλλά υπάρχουν στοιχεία κίνησης που να αποδεικνύουν ότι η απουσία νοσηλευτριών στα Περιφερειακά Ιατρεία εντοπίζεται ως σοβαρό πρόβλημα; Ή απλά έχουμε να λέμε για προβλήματα που εντοπίζονται.
(συγγνώμη για τους πλεονασμούς αλλά παρασύρθηκα....)

9 Ιουλίου 2016, 19:58:19
Απάντηση #266
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ε, ναι, χρειαζόμαστε στα Π.Ι γραμματείς και "πόρτα", βγες εσύ, μπες εσύ, και στο τσακίρ κέφι καμμιά αλλαγή τραύματος...
Την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία έχουν οξύτατο πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτών.
Πραγματικά ό,τι να ναι, και αναρωτιέμαι όταν παίρνουν τις (τηλεφωνικές συνεντεύξεις) γιατι δεν τους ρωτούν όταν κάποιο τέτοιο "κουφό" τι ακριβώς εννοούν ως "σοβαρό πρόβλημα" ; ; ;

11 Ιουλίου 2016, 07:17:03
Απάντηση #267
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
08/07/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Με λίγα φάρμακα και μικρό αριθμό γιατρών και προσωπικού αλλά και με χαλασμένα μηχανήματα όπως το μικροβιολογικό και ελάχιστο αναλώσιμο υλικό καθώς και με οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και βάζοντας όλοι πλάτη εκτός την πολιτεία και το Υπουργείο Υγείας … διασώζεται και λειτουργεί, το Κέντρο Υγείας Βάρδας στην Πελοπόννησο. Συνομιλούμε με τον διευθυντή κύριο Νίκο Χούντρα. Οι ελλείψεις είναι σοβαρές στα φάρμακα “όπως στα παυσίπονα αλλά και φάρμακα για το στομάχι καθώς και αντιαλλεργικά, αυτά που ονομάζουν φάρμακα "πρώτης γραμμής” είπε στο LIFE2DAY o διευθυντής κύριος Νίκος Χούντρας.

Για το σημερινό ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας (ΠΕΔΥ) της χώρας, μεταφερόμαστε στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στην Βάρδα όπου στο τοπικό κέντρο υγείας συνομιλούμε με τον διευθυντή του, κύριο Νίκο Χούντρα ο οποίος καυτηριάζει τα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού, τις ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά, ενώ αναφέρεται σε χαλασμένα μηχανήματα, την ίδια ώρα που οι οφειλές προς το προσωπικό είναι σημαντικές.

Στο Κέντρο Υγείας Βάρδας υπηρετούν οχτώ γιατροί εκ των οποίων και ένας παθολόγος ενώ οι υπόλοιποι είναι γενικής ιατρικής. Μπορεί στις εφημερίες να συμμετέχουν και οι γιατροί που είναι τοποθετημένοι στα περιφερειακά ιατρεία, ωστόσο η κατάσταση είναι οριακή σε ότι αφορά τις εφημερίες, αφού αυτές βγαίνουν με μεγάλη δυσκολία παρά το υπάρχον προσωπικό. ( πώς γένεν ατό...)  Σε κάθε περίπτωση από το Κέντρο ζητείται εδώ και καιρό και ένας καρδιολόγος ο οποίος κρίνεται απαραίτητος με βάση τις ανάγκες της περιοχής και την ζήτηση που υπάρχει, όμως έως τώρα δεν υπάρχει καμία ενέργεια για κάτι τέτοιο. Και στο νοσηλευτικό προσωπικό τα πράγματα είναι το ίδιο δύσκολα. Μπορεί από το ρεπορτάζ να ενημερωνόμαστε πως δεν υπάρχει κάποια κενή βάρδια, ωστόσο το Κέντρο είναι στελεχωμένο με πέντε νοσηλεύτριες οι οποίες με μεγάλη αυτοθυσία και “βάζοντας πλάτη” όπως μας λέει ο διευθυντής, καταφέρνουν να βγάζουν το πρόγραμμα.

Το Κέντρο Υγείας δεν αποτελεί εξαίρεση στο γενικότερο πρόβλημα έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχε μείνει με δύο μόλις οδηγούς από τους οποίους ο ένας συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα κι έτσι υπάρχει πλέον μόλις ένας! Πλέον το ζήτημα δεν αφορά τις ακάλυπτες βάρδιες αφού αυτές θα ήταν οι περισσότερες κι έτσι και ο υπάρχον οδηγός έχει δοθεί στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ της περιοχής -ακόμα κι αν διοικητικά ανήκει στο κέντρο- κατά συνέπεια όλες οι βάρδιες του Κέντρου καλύπτονται από το ΕΚΑΒ το οποίο βέβαια ανάλογα με την υπηρεσιακή ετοιμότητα ή τα περιστατικά που εξυπηρετεί, μπορεί να έρχεται από τον Πύργο, την Αμαλιάδα ή ακόμα και από την Πάτρα! Ο κύριος Χούντρας αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο στις ελλείψεις προσωπικού αλλά και σε αυτές των αναλώσιμων υλικών. Παρά τις παραγγελίες που γίνονται από το κέντρο όσο πιο έγκαιρα είναι δυνατό προκειμένου να υπάρχει άμεση ανταπόκριση, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια φαίνεται πως δεν καταφέρνει να διαχειριστεί τον φόρτο των παραγγελιών κι έτσι οι πρώτες προμήθειες καταφτάνουν πάντα με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Οι κυριότερες ελλείψεις που κάνουν πρώτες την εμφάνιση τους στο Κέντρο αφορούν σε γάζες, οινόπνευμα και γάντια, ενώ η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη στα φάρμακα όπου και εκεί συναντά κανείς ελλείψεις κυρίως στα ενέσιμα. Ο διευθυντής σημείωσε στο LIFE2DAY.GR πως αν και δεν υπάρχουν πολλά φάρμακα στο κέντρο, το μικροβιολογικό είναι χαλασμένο και αυτό δημιουργεί σημαντική αναστάτωση στην λειτουργία του, ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, δεν αναμένεται να φτιάξει και σύντομα καθώς δεν υπάρχει καμία τέτοια διαβεβαίωση. Ο κύριος Χούντρας στην συνομιλία του με το LIFE2DAY.GR στάθηκε και στο μισθολογικό, αφού όχι μόνο οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό έχουν δει τον μισθό τους να πέφτει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, ( γιατί τότε δεν βγαίνουν στο ιδιωτικό επάγγελμα ; ) αλλά υπάρχουν και σημαντικές οφειλές σε υπερωρίες προσωπικού. Μέχρι πέρσι μάλιστα, δεν αναγνωρίστηκαν οι υπερωρίες κάτι που όμως τελικά διορθώθηκε, ενώ ένας ακόμα λόγος που έχει “γονατίσει” τον κλάδο είναι οι διάφορες οριζόντιες περικοπές. Το Κέντρο Υγείας Βάρδας εξυπηρετεί από εκατό έως και εκατόν πενήντα άτομα την ημέρα ανάλογα με την εποχή που διανύουμε. Ο μόνιμος πληθυσμός πάντως της περιοχής ανέρχεται σε δέκα χιλιάδες κόσμου ο οποίος εκτείνεται σε σημαντική έκταση και περιλαμβάνει αρκετά χωριά.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιουλίου 2016, 07:25:06 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Ιουλίου 2016, 00:16:00
Απάντηση #268
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
11/07/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Με αυτοθυσία των γιατρών αλλά και νοσηλευτών καθώς και των υπολοίπων εργαζόμενων λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Μαδύτου οι οποίοι κάνουν τεράστια υπομονή για να μην εκθέσουν το Κέντρο. Ο διευθυντής κύριος Αντώνιος Στόιτσας μιλάει στο LIFE2DAY.GR

Το Κέντρο Υγείας Μαδύτου εξυπηρετεί ενενήντα χιλιάδες ασθενείς τον χρόνο με πολύ λίγα μέσα αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ελλείψεων σε βασικές ειδικότητες γιατρών αλλά και σε νοσηλευτές καθώς και σε οδηγούς ασθενοφόρου αλλά και στα φάρμακα καθώς και αναλώσιμα υλικά .H αυτοθυσία των εργαζομένων το κρατάει ανοιχτό Ως πότε όμως θα ξεζουμίζει το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση τους εργαζόμενους αναρωτιόμαστε στο life2day καλύπτοντας την ανεπάρκεια τους ;   

Επιπλέον ειδικότητες που ίσως είναι απαραίτητη η παρουσία τους, αφορούν στον οφθαλμίατρο, τον ψυχολόγο κ.α. οι οποίοι πήγαιναν στο Κέντρο περιοδικά, ως επισκέπτες. Οι επισκέψεις τους ωστόσο έχουν σταματήσει χωρίς αιτία και ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για γιατρούς που έχουν διοριστεί ακριβώς για αυτόν τον λόγο, για να επισκέπτονται κέντρα υγείας. Παρά τις ενστάσεις της διοίκησης προς την κεντρική διοίκηση δεν υπάρχει καμία απάντηση.

Το LIFE2DAY.GR ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να σας προσφέρει την εικόνα των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας ολόκληρης της επικράτειας κι έτσι σήμερα φτάνουμε για το σημερινό ρεπορτάζ στην Μακεδονία και συγκεκριμένα λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου στο οποίο διευθυντής είναι ο κύριος Αντώνιος Στόιτσας και μας μιλάει για τις ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών αλλά και νοσηλευτές καθώς και οδηγούς ασθενοφόρου αλλά και φάρμακα καθώς και αναλώσιμα υλικά .

Ο διευθυντής σημειώνει την σημαντικότητα της επαρκής στελέχωσης των Κέντρων Υγείας ώστε να λειτουργεί ομαλά η πρωτοβάθμια υγεία. Στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου υπηρετούν δύο γενικοί γιατρού, δύο ειδικοί παθολόγοι, μία παιδίατρος και μία οδοντίατρος, ενώ παράλληλα στο Κέντρο μεταβαίνουν και οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων προκειμένου να βοηθούν στις εφημερίες. Μαζί και με αυτούς η δύναμη που υπάγεται στο Κέντρο ανεβαίνει στα 14 άτομα. Με αυτόν τον αριθμό οι εφημερίες εξαρτώνται από μία σημαντική λεπτομέρεια που είναι οι ειδικευόμενοι. Όταν το Κέντρο έχει τρεις ειδικευόμενους, τότε οι εφημερίες βγαίνουν με επάρκεια και μόνο τότε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ειδικευόμενοι όποτε τα πράγματα είναι πολύ οριακά στο κέντρο. Επιπλέον ειδικότητες που ίσως είναι απαραίτητη η παρουσία τους, αφορούν τον οφθαλμίατρο, τον ψυχολόγο κ.α. οι οποίοι πήγαιναν στο Κέντρο περιοδικά, ως επισκέπτες. Οι επισκέψεις τους ωστόσο έχουν σταματήσει χωρίς αιτία και ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για γιατρούς που έχουν διοριστεί ακριβώς για αυτόν τον λόγο, για να επισκέπτονται κέντρα υγείας. (είναι όντως έτσι ;  ) Παρά τις ενστάσεις της διοίκησης προς την κεντρική διοίκηση δεν υπάρχει καμία απάντηση. Στη νοσηλευτική υπηρεσία υπάρχουν σοβαρές απώλειες τα τελευταία χρόνια. Είναι ενδεικτικό πως 18 άτομα έχουν συνταξιοδοτηθεί εδώ και έξι χρόνια, αφήνοντας το κέντρο με λιγότερους από 10 νοσηλευτές (είναι τόσο δύσκολο να μας πει ακριβές νούμερο ;  ) με αποτέλεσμα οι βάρδιες να βγαίνουν έπειτα από τεράστια αυτοθυσία των νοσηλευτών που κάνουν τεράστια υπομονή για να μην εκθέτουν το Κέντρο. Ως πότε όμως θα ξεζουμίζουν οι κυβερνήσεις τους εργαζομένους αναρωτιόμαστε στο life2day .

Στο κέντρο μέχρι πρότινος υπήρχε απόλυτη κάλυψη σε όλες τις βάρδιες των οδηγών του ασθενοφόρου, κάτι που άλλαξε τελευταία με την νέα πραγματικότητα να θέλει το Κέντρο Υγείας Μαδύτου να έχει ανάγκη το ΕΚΑΒ προκειμένου να λειτουργήσει στον τομέα αυτό, ενώ υπάρχει και αλληλοκάλυψη και από κοντινά κέντρα υγείας που συντονίζονται για να υπάρχει πάντα διαθέσιμος οδηγός στην ευρύτερη περιοχή. Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί που έχουν απομείνει στο κέντρο είναι πέντε. Ο κύριος Στοίτσας παραδέχεται στο LIFE2DAY.GR πως το Κέντρο παρουσιάζει ελλείψεις και σε αναλώσιμα υλικά. Μάλιστα σημειώνει πως μετά την μετάβαση των Κέντρων Υγείας στις Υγειονομικής Περιφέρειες ήταν φυσικό να υπάρχουν καθυστερήσεις και έλλειψη συντονισμού. Πρόκειται για μία περίοδο που δείχνει να φτάνει στο τέλος της και η κατάσταση ομαλοποιείται. Έως τότε οι όποιες ελλείψεις δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να κινδυνεύει η λειτουργία του Κέντρου. Παρόμοια και στα φάρμακα οι όποιες ελλείψεις δεν αφορούν φάρμακα πρώτης ανάγκης και έτσι το κέντρο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα που θα ριψοκινδυνέψουν την λειτουργία της μονάδας. Ο διευθυντής αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ όποιο ζήτημα προκύψει υπάρχουν ειδικές συμβάσεις συντήρησης που διασφαλίζουν την άμεση λύση του όποιου θέματος. Άλλωστε και ο Δήμος συμπαραστέκεται ενεργά στο Κέντρο προσφέροντας τεχνικούς ή ότι άλλο χρειαστεί για το Κέντρο ακόμα κι αν δεν είναι υποχρεωμένο. Στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου η επισκεψιμότητα είναι σημαντική προσεγγίζοντας τις ενενήντα χιλιάδες ασθενείς τον χρόνο σε μία περιοχή αρκετά μεγάλης έκτασης με μεγάλο πληθυσμό και συμπεριλαμβάνει αρκετά χωριά πολλά από τα οποία έχουν και μεγάλη αύξηση πληθυσμού λόγω τουρισμού. Έτσι, ο αριθμός κατοίκων της Μαδύτου μπορεί να μην ξεπερνά τις τέσσερις χιλιάδες, αλλά ο πληθυσμός κάλυψης του Κέντρου αφορά πολύ περισσότερο κόσμο. (πόσο κόσμο δηλαδή ;  )

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιουλίου 2016, 00:21:39 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Ιουλίου 2016, 01:29:19
Απάντηση #269
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Μαζί και με αυτούς η δύναμη που υπάγεται στο Κέντρο ανεβαίνει στα 14 άτομα. Με αυτόν τον αριθμό οι εφημερίες εξαρτώνται από μία σημαντική λεπτομέρεια που είναι οι ειδικευόμενοι. Όταν το Κέντρο έχει τρεις ειδικευόμενους, τότε οι εφημερίες βγαίνουν με επάρκεια και μόνο τότε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ειδικευόμενοι όποτε τα πράγματα είναι πολύ οριακά στο κέντρο.
Ας πούμε ότι εφημερεύουν κάθε μέρα σε ενεργό εφημερία 2 ειδικοί, άρα θέλουμε 60 με 62 εφημερίες το μήνα.
14 ειδικοί με 5 ενεργές (που μπορεί να είναι από 5-7 ανάλογα με το βαθμό, εγώ βάζω το ελάχιστο 5) μας δίνουν 70 εφημερίες!
Μήπως είναι υπερβολικό να λέμε ότι η επαρκής εφημέρευση εξαρτάται αποκλειστικά από τους ειδικευόμενους γενικής ιατρικής και με 3 είναι εντάξει ενώ με 2 είναι οριακή;
Εκτός αν οι ειδικευόμενοι χρειάζονται για τους ευνόητους λόγους κωπηλασίας.......
Εκτός αν καθημερινά είναι σε ενεργό εφημερία περισσότερα από 2 άτομα οπότε μπράβο τους που το έχουν καταφέρει.

Τα ίδια έγραφαν και παραπάνω για το ΚΥ Βάρδας
με 8 ειδικούς στο ΚΥ και πόσους ακόμη στα περιφερειακά ιατρεία, πάλι δε βγαίνουν οι εφημερίες!
Παράθεση
Στο Κέντρο Υγείας Βάρδας υπηρετούν οχτώ γιατροί εκ των οποίων και ένας παθολόγος ενώ οι υπόλοιποι είναι γενικής ιατρικής. Μπορεί στις εφημερίες να συμμετέχουν και οι γιατροί που είναι τοποθετημένοι στα περιφερειακά ιατρεία, ωστόσο η κατάσταση είναι οριακή σε ότι αφορά τις εφημερίες, αφού αυτές βγαίνουν με μεγάλη δυσκολία παρά το υπάρχον προσωπικό.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιουλίου 2016, 01:32:53 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
13667 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2009, 16:01:33
από mandreou
3 Απαντήσεις
17451 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2014, 12:34:45
από medicus
196 Απαντήσεις
261184 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Μαρτίου 2024, 17:50:11
από Argirios Argiriou
15 Απαντήσεις
121237 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2016, 01:05:00
από Αρχίατρος
2 Απαντήσεις
23026 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2022, 20:20:34
από Argirios Argiriou