Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 14:26:43

Αποστολέας Θέμα: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ  (Αναγνώστηκε 30289 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Μαΐου 2016, 01:03:46
Αναγνώστηκε 30289 φορές
Αποσυνδεδεμένος

pprogr


Άρθρο 27 – Ένταξη ιατρών χωρίς ειδικότητα στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ

1. Ιατροί χωρίς ειδικότητα, οι οποίοι, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, υπηρετούν στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, εντάσσονται ως γενικοί ιατροί στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ: α) ως Επιμελητές Β΄, με χρόνο προϋπηρεσίας μέχρι δεκαπέντε (15) έτη έτη, β) ως Επιμελητές Α΄, με χρόνο προϋπηρεσίας από δεκαπέντε (15) μέχρι είκοσι πέντε (25) έτη και γ) ως Διευθυντές, με χρόνο προϋπηρεσίας άνω των είκοσι πέντε (25) ετών.
2. Η ένταξη των ιατρών των προηγουμένων παραγράφων στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ, προϋποθέτει προηγούμενη σχετική αίτηση των ενδιαφερομένων και αξιολόγησή τους από το Συμβούλιο αξιολόγησης του άρθρου 25 του παρόντος.
3. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίζεται ο χρόνος και ο τόπος κατάθεσης των αιτήσεων των ιατρών, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο χρόνος και ο τρόπος της αξιολόγησής τους καθώς και κάθε άλλη αναγκαία για την εφαρμογή του άρθρου αυτού λεπτομέρεια.

18 Μαΐου 2016, 01:11:24
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

pprogr


Ο συνδεσμος ειναι :http://www.opengov.gr/yyka/?p=1690

Θα πρεπει τα σχολια απο 11 να γινουν πολλαπλασια ως μια αρχικη ενδειξη αντιδρασης απ´ολους εμας που εχουμε κοπιασει για να αποκτησουμε τον τιτλο ειδικοτητας.
Αμεση θα πρεπει να ειναι και η αντιδραση της ενωσης μας.

18 Μαΐου 2016, 01:27:40
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Καταννοώ την οργή, αλλά κάποιες καταστάσεις δεν μπορούν να διαιωνίζονται.
Πρώτα πρέπει να διευκρινιστεί πόση προϋπηρεσία αφορά. Δλδ γράφει για τους Επιμ.Β' μέχρι 15 χρόνια. Αυτό συμβαίνει ΑΠΟ 15 χρόνια ;
Γιατί αν ισχύει αυτό, συμφωνώ επί του πνεύματος, θεωρώ ότι ένας συνάδελφος που υπηρετεί ως ΑΝΕΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ στην Πρωτοβάθμια επί 15 συναπτά έτη, έχει δικαίωμα τουλάχιστον να συμμετέχει στις εξετάσεις Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής.
Είμαι κατά των "χρισμάτων" χωρίς εξετάσεις, οπότε ναι, θα μπορούσε τουλάχιστον να δίνεται αυτή η δυνατότητα.
Πως θα χαρακτηρίζεις αυτόν τον άνθρωπο, αγροτικό ; Γιατί δεν κάνει Ειδικότητα η ερώτηση: και αν δεν μπορεί να ξανακάνει Ειδικότητα καθώς έχει κάνει μια άλλη Ειδικότητα η οποία δεν του εξασφαλίζει πλέον τα προς το ζην και στρέφεται προς την Γενική Ιατρική, πως θα αποκαλείς αυτό τον άνθρωπο, αγροτικό ; Ή θα τους πεις στα 45 και στα 50, άντε τράβα να ξαναγίνεις ειδικεύομενος, ΑΜΙΣΘΙ (μόνο εφημερίες), δουλάκι του καθενός Δ/ντή Κλινικής ενός νοσοκομείου, να του βγάζεις την λάντζα (αυτή δεν είναι η ειδικότητα στο ελληνικό νοσοκομείο?).
Η κατάσταση που περιγράφω παραπάνω είναι υπαρκτή αυτή την στιγμή στην Πρωτοβάθμια, και προφανώς σ' αυτήν προσπαθεί να προσαρμοστεί η Πολιτεία, με εντελώς λάθος τρόπο είναι η αλήθεια και χωρίς καμμία διαβούλευση.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μαΐου 2016, 01:30:17 από kopritis »

18 Μαΐου 2016, 02:04:40
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πως θα χαρακτηρίζεις αυτόν τον άνθρωπο, αγροτικό ; Γιατί δεν κάνει Ειδικότητα η ερώτηση: και αν δεν μπορεί να ξανακάνει Ειδικότητα καθώς έχει κάνει μια άλλη Ειδικότητα η οποία δεν του εξασφαλίζει πλέον τα προς το ζην και στρέφεται προς την Γενική Ιατρική, πως θα αποκαλείς αυτό τον άνθρωπο, αγροτικό ;


πρέπει οπωσδήποτε να χαρακτηριστεί ? Σκέτο Ιατρός πειράζει ? είναι υποτιμητικό? Το να έχει κάνει κάποια ειδικότητα πριν  > 15 χρόνια να την αποποιήθηκε και να προσελήφθη στο ΙΚΑ ως Ιατρός χωρίς ειδικότητα μου φαίνεται μάλλον απίθανο. Αλλα και αν ακόμη συμβαίνει θα μπορούσε να χρισθεί και Γ. Χειρουργός η Παθολόγος αναλόγως την προηγούμενη ειδικότητα έτσι δεν είναι?

18 Μαΐου 2016, 02:44:41
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

pprogr


Μισθολογικη εξισωση ισως να ηταν πιο δικαιο και λογικο,αν και παλι τα τυπικα προσοντα των ιατρων ανευ ειδικοτητας δεν ειναι ιδια μ´αυτα των ειδικευμενων(για μην αναφερθω στα ξενυχτια,το stress και τον κοπο των εφημεριων κατα και μετα την ειδικοτητα για οσους εργαζονται σε ΚΥ ή Νοσοκομεια-ΚΥ)

18 Μαΐου 2016, 11:20:00
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
έχει κάνει μια άλλη Ειδικότητα η οποία δεν του εξασφαλίζει πλέον τα προς το ζην και στρέφεται προς την Γενική Ιατρική

Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, όποιος δεν βγάζει τα προς το ζην, θα μπορεί να "στρέφεται" προς τη Γενική Ιατρική, και μάλιστα να του δίνουμε και τον τίτλο κιόλας;  :o
Κι εγώ που είμαι Γ.Ι., θα μπορώ αν θέλω να "στραφώ" σε μια άλλη ειδικότητα; Και να πάρω και τον τίτλο της;

Υπ' όψη, η Γ.Ι. είναι η πιο εύκολη ειδ/τα για να την εξασκήσεις χάλια, και η πιο δύσκολη για να την εξασκήσεις καλά.

Έχω δει κάτι σφραγίδες ΙΚΑτζήδων, που υπογράφανε ως "Θεραπευτές Ιατροί".

« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μαΐου 2016, 11:23:32 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Μαΐου 2016, 12:00:25
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ανειδίκευτοι γιατροί υπήρχαν και υπάρχουν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη (αγροτικοί γιατροί, μόνιμοι αγροτικοί, άνευ ειδικότητας του ΙΚΑ) και κάποιοι απ' αυτούς ήταν ενταγμένοι στο ΕΣΥ όπως οι μόνιμοι αγροτικοί γιατροί και αρκετοί στα ΚΥ με το βαθμό του επιμελητή Γ'.
Δεν κατανοώ την πρόθεση να αποκτήσουν ειδικότητα για να ενταχθούν στο ΕΣΥ οι ανειδίκευτοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, νυν ΠΕΔΥ. Άλλωστε αρκετοί έχουν αποκτήσει την "Ιδιότητα" της Γενικής Ιατρικής με παλαιότερο ευεργετικό Π.Δ.
Είναι σίγουρο ότι αυτή η προσπάθεια απόδοσης ειδικότητας χωρίς εξετάσεις θα καταρριφθεί δικαστικά.
Προτείνω τον βαθμό "επιμελητής Γ' άνευ ειδικότητας" με δυνατότητα  μισθολογικής εξέλιξης μέχρι το μισθό του διευθυντή. Και πάλι, για τη μισθολογική εξέλιξη, να ληφθεί υπόψιν ότι τόσο καιρό είχαν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία και δεν έκαναν εφημερίες.

Ας δούμε λίγο και ένα παράδοξο:
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αίτηση και θα αξιολογηθούν από το Συμβούλιο αξιολόγησης του άρθρου 25 το οποίο αναφέρεται ως "Συμβούλιο αξιολόγησης για την εξέλιξη των ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ ΠΦΥ". Αφού δεν είναι ειδικευμένοι πως θα αξιολογηθούν από αντίστοιχο συμβούλιο;
Επίσης:
Παράθεση
1. Η Γενική Συνέλευση των ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ της αυτής ειδικότητας με τον αξιολογούμενο, που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας και τις Μονάδες ΠΕΔΥ του ίδιου νομού με αυτόν, αποτελεί το Συμβούλιο αξιολόγησης για την εξέλιξη των ιατρών ΕΣΥ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Δηλαδή θα κληθούν οι γενικοί γιατροί να αποφασίσουν αν ουσιαστικά θα αποδώσουν την ειδικότητά τους σε κάποιο ανειδίκευτο; Επομένως υπάρχει κι αυτή η δικλείδα σε περίπτωση που περάσει αυτός ο νόμος. Να κόβονται όλοι από τα αντίστοιχα συμβούλια των γενικών γιατρών.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μαΐου 2016, 12:19:19 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

18 Μαΐου 2016, 12:12:19
Απάντηση #7
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Έχω σχολιάσει και αλλού ότι "δικαιωματικά" η απονομή τίτλου ειδικότητας ή έστω το δικαίωμα συμμετοχής σε εξετάσεις για αυτήν χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Δε φτάνει μόνο η εμπειρία (τέχνη), χρειάζεται και γνώση (επιστήμη) και μάλιστα ανανεούμενη και ελεγμένη/πιστοποιημένη. Για το λόγο αυτό, θα ήταν καλό να προηγείται η απαραίτητη εκπαίδευση ώστε να συμπληρώνεται το πεδίο γνώσεων της Γ.Ι. (έστω και κατά ένα μέρος ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση).
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

18 Μαΐου 2016, 12:17:37
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εγώ πάντως ομιλούσα γενικότερα και έθεσα έναν προβληματισμό λαμβάνοντας υπόψιν ένα δεδομένο, δεν ήμουν πότε υπέρ της μη-αξιολόγησης, των χαριστικών απονομών τίτλων και των "παραθύρων".

Και πάντως δεν ομιλούσα συγκεκριμένα για τους γιατρούς του ΙΚΑ, αλλά γενικότερα, π.χ έχω μάθει για περίπτωση 60άρη μόνιμου αγροτικού σε νησί, ε, δεν τον λές πια "αγροτικό" αυτόν τον άνθρωπο, πως να το κάνουμε.
Ίσως μετά από κάποια χρόνια υπηρεσίας στην ΠΦΥ να μπορεί να αποδοθεί ο τίτλος Επιμελ. Γ' ή κάτι αντίστοιχο (πείτε το όπως θέλετε)

« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μαΐου 2016, 12:21:06 από kopritis »

18 Μαΐου 2016, 15:52:19
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Προκαταβολικά συγγνώμη για την ερώτηση, αλλα για ποσα άτομα αναφερόμαστε? Χθεσινό άρθρο στο MEdisyn μιλάει για 50 ανθρώπους πανελλαδικά .

18 Μαΐου 2016, 16:18:58
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

pprogr


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ :

Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη και συνάμα αγανάκτηση είδαμε στο ανωτέρω σχέδιο νόμου, που τέθηκε σε διαβούλευση προ δύο ημερών, να απονέμετε την ειδικότητα Γενικής Ιατρικής σε ιατρούς χωρίς καμία εκπαίδευση και κατά παράβαση του εθνικού και κοινοτικού δικαίου.
Να σας θυμίσουμε πως αρκετοί προκάτοχοι σας προσπάθησαν στο παρελθόν να κάνουν το ίδιο που επιχειρείτε και εσείς σήμερα, ανεπιτυχώς. Οι συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ακύρωσαν όλες τις προσπάθειες των Ελληνικών Κυβερνήσεων.Η αυθαίρετη απονομή τίτλου ειδικότητας, χωρίς εκπαίδευση, ουσιαστικά ευτελίζει έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο και μια ιατρική ειδικότητα. Και αυτό τη στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, πρόσφατα επανέλαβε τη δέσμευση του στη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ και σε ένα σύστημα υγείας βασισμένο στη Γενική/ Οικογενειακή Ιατρική και ταυτόχρονα η ομάδα Τεχνικής Βοήθειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας διακηρύσσει σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη για αναβάθμιση της εικόνας του Γενικού Ιατρού στην ελληνική κοινωνία για μια επιτυχημένη μεταρρύθμιση.
Τυχόν ψήφιση του εν λόγω άρθρου, πέρα του κύρους της ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής στην Ελλάδα, πλήττει βάναυσα τα επαγγελματικά δικαιώματα των πραγματικών Γενικών Γιατρών της χώρας και συνιστά κατάφωρη παραβίαση των σαφών οδηγιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπρόσθετα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, καθώς η πολιτεία, αντί να προστατεύσει όπως οφείλει τον πολίτη, του παρέχει περίθαλψη και φροντίδα από ψευδεπίγραφους «ειδικευμένους» ιατρούς.
Σας καλούμε όπως αποσύρετε άμεσα την αυθαίρετη ρύθμιση, που θα «εξυπηρετήσει» συγκεκριμένη μερίδα ιατρών, ιατρών προνομιούχων επί σειρά ετών, που πρόσφατα κλονίστηκε η θέση τους... Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε με όλα τα νόμιμα μέσα.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Μαΐου 2016, 16:23:23 από pprogr »

18 Μαΐου 2016, 20:21:06
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Επειδή αρχικώς δεν κατάλαβα που ακριβώς στοχεύει η τροπολογία, αν και φαινόταν "φωτογραφική".
Μπορεί να μας γράψει κάποιος αναλυτικώς τι ακριβώς συνέβαινε με τους πρώην ΙΚΑτζήδες ; Εγώ γνώριζα μόνο τους Ειδικούς που εργάζονταν εκεί.
Δλδ προσεληφθησαν ένα φεγγάρι ανειδίκευτοι Ιατροί στο ΙΚΑ, τόσα χρόνια με τι καθεστώς, απλώς "Ιατροί ΙΚΑ", τώρα να υποθέσω ότι εργάζονται στην ΠΦΥ ;
Προφανώς αυτοί το επιδιώκουν αυτό, και προφανώς είναι απαράδεκτο το Υπουργείο να νομοθετεί με βάσει τα συμφέροντα συγκεκριμένης ομάδας, υποομάδας κτλ συμφερόντων και όχι το κοινό καλό (not the first time though).

Βλέπω πολλοί γνωρίζετε την κατάσταση, αλλά εμείς οι νεότεροι την αγνοούμε.  :P

19 Μαΐου 2016, 14:17:40
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
Ούτε θα απαιτήσουμε στα 60 έτη τους να πάνε να κάνουν Ειδικότητα και εφημερίες.

Μου φαίνεται ότι κάποιος μας διαβάζει απ΄το site των ειδικεύομενων.  :D

14 Ιουνίου 2016, 16:47:58
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

pprogr


Γνωριζει κανεις αν εχουμε καμια εξελιξη επι του θεματος;Το παρακολουθει κανεις απο την ενωση γενικης ιατρικης ή περιμενουμε κι οτι γινει;;;;Μηπως θα επρεπε να κινηθει η ενωση νομικα πριν βγει προς ψηφηση;

23 Φεβρουαρίου 2017, 02:34:17
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

pprogr


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και να το ξανα το αρθρο 25 προς ψηφιση αυτη τη φορα,ελαφρως τροποιοημενο...

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3273 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Απριλίου 2009, 00:13:04
από Μαρία Χόρτη
1 Απαντήσεις
9028 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουλίου 2011, 10:01:28
από NEST
17 Απαντήσεις
16389 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2012, 18:20:09
από amorfati
2 Απαντήσεις
3736 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Δεκεμβρίου 2011, 09:33:53
από medicus
8 Απαντήσεις
13132 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Δεκεμβρίου 2012, 15:10:33
από timex