Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 01:41:38

Αποστολέας Θέμα: Βίτσας: Πώς μπορούν οι φαντάροι-γιατροί να κάνουν αγροτικό στο Στρατό.  (Αναγνώστηκε 20560 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Ιουνίου 2016, 00:56:01
Αναγνώστηκε 20560 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
17/06/2016

Μπορούν οι στρατιώτες απόφοιτοι ιατρικής να κάνουν παράλληλα με τη θητεία το αγροτικό τους; Ναι υπό προϋποθέσεις ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Καρασμάνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βίτσας απάντησε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν.4361/2016 «Ρύθμιση Θεμάτων Οπλιτών, Μέριμνας Προσωπικού και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 10), οπλίτες πτυχιούχοι
ιατρικής μπορούν να υπηρετούν σε κενές θέσεις ΠΕΔΥ-Κέντρων Υγείας και Γενικών Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας άγονων, απομακρυσμένων και προβληματικών περιοχών, εφόσον δεν μπορούν να καλυφθούν από το Υπουργείο Υγείας. Η τοποθέτηση γίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας, εφόσον οι επιχειρησιακές και οι υπηρεσιακές ανάγκες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το επιτρέπουν.

Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι των ιατρικών σχολών που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για έναρξη της ειδικότητας, υποχρεούνται να εκπληρώσουν την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου, μέχρι τη χρονική στιγμή της έναρξης της ειδικότητας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του ν. 4316/2014. Μολαταύτα, σε όσες περιπτώσεις δεν καθίσταται εφικτή από το Υπουργείο Υγείας η κάλυψη θέσεων, καθόσον δεν επιθυμεί κανένας ιατρός να εκπληρώσει την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου σε άγονη, απομακρυσμένη και προβληματική περιοχή, όπως αυτές έχουν προκαθοριστεί με την υπ’ αρίθμ. Α2α/Γ.Π οικ. 42875/09-06-2015 Απόφαση Υπουργού Υγείας (Β’ 1078), υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των θέσεων αυτών με οπλίτες ιατρούς. Η διαδικασία προβλέπει τη γνωστοποίηση στους ενδιαφερόμενους οπλίτες της ύπαρξης των κενών θέσεων. Κατόπιν αυτοί, με ατομική τους αναφορά, θα εκδηλώνουν την επιθυμία κάλυψης τους. Σε κάθε περίπτωση, η κάλυψη των θέσεων αυτών θα γίνεται με γνώμονα τη μοριοδότηση των οπλιτών, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει ο ν. 4361/2016.

Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης στις υπηρεσίες και στους φορείς της παραπάνω παραγράφου, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, συμπεριλαμβανομένης και της προεκπαίδευσης της υπηρεσίας υπαίθρου.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας, ο πτυχιούχος ιατρικής παραμένει, εφόσον το επιθυμεί, στο αγροτικό ιατρείο ή το περιφερειακό ιατρείο Κέντρου Υγείας που υπηρέτησε ως οπλίτης έως τη συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου υπηρεσίας υπαίθρου, με απόφαση του Υπουργού Υγείας σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του Ν.4361/2016 «Ρύθμιση Θεμάτων Οπλιτών, Μέριμνας Προσωπικού και άλλες διατάξεις».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Ιουνίου 2016, 10:41:22
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι των ιατρικών σχολών που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για έναρξη της ειδικότητας, υποχρεούνται να εκπληρώσουν την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου, μέχρι τη χρονική στιγμή της έναρξης της ειδικότητας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του ν. 4316/2014.
Ο Υπουργός επικαλείται κάτι που έχει καταργηθεί! Ωραία.

Παράθεση
καθόσον δεν επιθυμεί κανένας ιατρός να εκπληρώσει την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου σε άγονη, απομακρυσμένη και προβληματική περιοχή, όπως αυτές έχουν προκαθοριστεί με την υπ’ αρίθμ. Α2α/Γ.Π οικ. 42875/09-06-2015 Απόφαση Υπουργού Υγείας (Β’ 1078)
Το συγκεκριμένο ΦΕΚ έχει τίτλο "Χαρακτηρισμός ως άγονων, απομακρυσμένων, νησιωτικών και προβληματικών περιοχών για την παροχή κινήτρων στους επικουρικούς ιατρούς"
Το έχω ξαναγράψει, κάποιος στο υπουργείο με βάση το παραπάνω ΦΕΚ αυθαίρετα γενίκευσε το χαρακτηρισμό του αγόνου και για τους αγροτικούς γιατρούς με αποτέλεσμα το 75% των ιατρείων στην επικράτεια να χαρακτηριστούν "άγονα". Έτσι κανείς αγροτικός πλέον δεν πάει στα πραγματικά άγονα ιατρεία.

18 Ιουνίου 2016, 23:59:22
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

timex


Έχει κανείς την παρακάτω απόφαση;

Α2α/Γ.Π οικ. 42875/09-06-2015 Απόφαση Υπουργού Υγείας (Β’ 1078)

19 Ιουνίου 2016, 00:14:36
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


ΦΕΚ 1078 Τεύχος Β 2015
Το βρίσκεις εύκολα στο site του Εθνικού Τυπογραφείου στην αναζήτηση ΦΕΚ

19 Ιουνίου 2016, 01:54:12
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Φαντάροι-αγροτικοί, πως δεν το είχαμε σκεφτεί αυτό ;  :)
Ας πάνε σε κάποια μέρη και Ιατρεία που έχουν να δουν ιατρό εδώ και χρόνια.

Απορία: εφημερίες θα κάνουν στα Ιατρεία ή στα Κέντρα Υγείας ;
Είναι κάποια Κ.Υ που εφημερεύουν ακόμα και Διευθυντές και θα περίμεναν πως και πως τους φαντάρους-αγροτικούς.
Ακόμα και αν λυθούν κάποια μικρά νομικά... ζητηματάκια, πόσες εφημερίες θα τους βάζουν ; Όσες βάζουν και τους υπόλοιπους, περισσότερες, λιγότερες ;
Υπόψιν ότι μιλάμε για φαντάρους που διέπονται απ' τον στρατιωτικό Π.Κ και δεν μπορούν να αρνηθούν.

Θα δούμε παρατράγουδα, και στοιχηματίζω γι' αυτό.

19 Ιουνίου 2016, 11:34:34
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
εφόσον οι επιχειρησιακές και οι υπηρεσιακές ανάγκες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το επιτρέπουν.
Οι κατατασσόμενοι οπλίτες γιατροί είναι λιγοστοί. Δεν θα κρατήσει και ο στρατός για τις μονάδες του;

Παράθεση
Η διαδικασία προβλέπει τη γνωστοποίηση στους ενδιαφερόμενους οπλίτες της ύπαρξης των κενών θέσεων.
Εδώ δε γίνεται γνωστοποίηση στους πολίτες ιατρούς! Είμαστε στον Ιούνιο κι ακόμη να ανακοινωθεί η συμπληρωματική προκήρυξη του Γενάρη!!!

Σίγουρα είναι μια καλή περίπτωση για κάποιον να κάνει αγροτικό στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Όμως πιστεύω ότι θα θέλει το κατάλληλο σπρώξιμο όπως και τόσα άλλα στο στρατό. Αυτά τα
Παράθεση
Σε κάθε περίπτωση, η κάλυψη των θέσεων αυτών θα γίνεται με γνώμονα τη μοριοδότηση των οπλιτών, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει ο ν. 4361/2016.
είναι για να έχουμε να λέμε.

22 Ιουνίου 2017, 19:05:44
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

iceman


The winner takes it all........

22 Ιουνίου 2017, 23:46:45
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Επιπροσθέτως, οι οπλίτες θητείας - ιατροί πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (πολύ καλό), θα δικαιούνται και τις οριζόμενες από το Υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και την αποζημίωση για τις πραγματοποιηθείσες εφημερίες. (επιδόματα από περιφέρειες όχι; )


23 Ιουνίου 2017, 13:40:22
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Σίγουρα είναι μια καλή περίπτωση για κάποιον να κάνει αγροτικό στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Όμως πιστεύω ότι θα θέλει το κατάλληλο σπρώξιμο όπως και τόσα άλλα στο στρατό.

Παραδοσιακά με σπρώξιμο... αφού θα κάνεις θητεία (λέμε τώρα) σαν πολίτης που πληρώνεται και θα έχεις κάνει και αγροτικό...
Όταν έκανα τη θητεία μου (2000) είχα κάνει αίτηση. Φυσικά δεν απαντήθηκε ποτέ...

5 Ιανουαρίου 2018, 23:39:32
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 | 21:42 Ειδήσεις
Με κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, εγκρίθηκε η τοποθέτηση ακόμα 19 ιατρών οπλιτών θητείας, οι οποίοι εγκαθίστανται σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές. Στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς, παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του Υπουργείου Υγείας.

Τοποθετούνται 19 οπλίτες θητείας – ιατροί για την κάλυψη αναγκών των: Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΠΙ) Σχοινούσας, Φολεγάνδρου, Οινουσών, Χάλκης και Αλοννήσου, των Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) Αργυρίου (Μουζακίου Καρδίτσας), Αθαμανίου (Άρτας), Κατωμερίου (για εξυπηρέτηση Μεγανησίου Λευκάδας), Μενετών (Καρπάθου), Γαυρίου (Άνδρου), Αργιθέας (Μουζακίου Καρδίτσας), Μαθρακίου, Σταυρού (Ιθάκης), Αγιάς (Πάργας) και Λιχάδας (Ιστιαίας) και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Ίου, Πάτμου, Αρκιών και Άντισσας (Λέσβου) .

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο 2017 είχαν τοποθετηθεί 29 ιατροί οπλίτες θητείας, με ταυτόχρονη εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου. Επίσης είχε γίνει διάθεση-απόσπαση ακόμα 11 ιατρών οπλιτών θητείας άνευ ειδικότητας και νοσηλευτών, για την κάλυψη αναγκών σε άγονες και προβληματικές περιοχές, ενώ διατέθηκαν και 7 οπλίτες θητείας κτηνίατροι στη Λέσβο για ενίσχυση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

17 Ιανουαρίου 2018, 17:30:08
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

iceman


Μα ποιος πρωθυπουργος εχει καταγωγη απο αυτο το "αγονο" αγροτικο ιατρειο που ειναι 5-10 λεπτα αποσταση απο το κεντρο υγειας της περιοχης?

 

Με ιατρούς - οπλίτες θητείας στελεχώνονται πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Εθνικής 'Αμυνας και Υγείας Δημήτρη Βίτσα και Παύλου Πολάκη.
Συγκεκριμένα τοποθετούνται 19 οπλίτες θητείας - ιατροί για την κάλυψη αναγκών των:
-Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΠΙ) Σχοινούσας, Φολεγάνδρου, Οινουσών, Χάλκης και Αλοννήσου,

- Περιφερειακών Ιατρείων (ΠΙ) Αργυρίου (Μουζακίου Καρδίτσας), Αθαμανίου ('Αρτας), Κατωμερίου (για εξυπηρέτηση Μεγανησίου Λευκάδας), Μενετών (Καρπάθου), Γαυρίου ('Ανδρου), Αργιθέας (Μουζακίου Καρδίτσας), Μαθρακίου, Σταυρού (Ιθάκης), Αγιάς (Πάργας) και Λιχάδας (Ιστιαίας) και
-Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Ίου, Πάτμου, Αρκιών και 'Αντισσας (Λέσβου).
 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
The winner takes it all........

21 Μαρτίου 2018, 22:59:49
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Μαρτίου 2018, 21:03:37
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Στέλνουν ανειδίκευτους ιατρούς, συνήθως άρτι αποιφοιτήσαντες από Ιατρικές Σχολές, σε ερημικά μέρη, όπου συνήθως είναι μόνοι τους με βάρκα την ελπίδα...
Θα μου πείτε, μήπως οι κλασσικοί "αγροτικοί" είναι καλύτεροι ; Απλά έχουν την δυνατότητα επιλογής και το μεγαλύτερο ποσοστό επιλέγει συνήθως κάποιο ΚΥ, όπου έχει δίπλα κάποιον Ειδικό.

Όλα καλά μέχρι να συμβεί κάτι σοβαρό, μέχρι τότε, όλοι ικανοποιημένοι, η πολιτεία γιατί ξαλάφρωσε απ΄την πίεση των κάθε λογής τοπικών αρχόντων, και οι τοπικές κοινωνίες επειδή έχουν "λευκές ποδιές" στα χωριά.

Μας έχει τύχει στο νοσοκομείο διακομιδή βαρύτατα τραυματισμένου από νησί και να μην έχει ούτε φλέβα και σχόλιο του αναισθησιολόγου ότι το μοντέλο "κάθε χωριό και γιατρός" που ακολουθούμε, απέτυχε.

Εγώ θα συμπλήρωνα, κάθε χωριό και ανεκπαίδευτος-ανειδίκευτος γιατρός...

25 Μαΐου 2020, 15:10:10
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
25/05/2020

Ιατροί οπλίτες σε Αγ. Ευστράτιο και Καστελόριζου για την κάλυψη αναγκών.

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η κοινή απόφαση των υφυπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας για την τοποθέτηση 2 οπλιτών θητείας πτυχιούχων ιατρικής στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Αγίου Ευστρατίου και Καστελόριζου αντίστοιχα, για την κάλυψη αναγκών.

Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των εν λόγω οπλιτών θητείας, στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου.

Οι οπλίτες θητείας δικαιούνται, από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων στις εν λόγω θέσεις, πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις οριζόμενες από το υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου και την αποζημίωση για τις πραγματοποιηθείσες εφημερίες, το οποίο και τις καταβάλλει από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό του πιστώσεις.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
7986 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Οκτωβρίου 2010, 00:34:52
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
72159 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Απριλίου 2011, 10:39:18
από Γιάννης Ιωάννου
0 Απαντήσεις
2578 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουλίου 2015, 00:01:20
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
37777 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Οκτωβρίου 2020, 18:09:49
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3013 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιανουαρίου 2021, 06:47:38
από Argirios Argiriou