Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 11:54:56

Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει ελπίδα ;  (Αναγνώστηκε 105746 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιουνίου 2017, 20:37:49
Απάντηση #60
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Γιατί αφαίρεσα τα φρένα από το αυτοκίνητό μου
Παράθεση
Γιατί αφαίρεσα τα φρένα από το αυτοκίνητό μου

Είμαι κατά των φρένων.

Φίλοι, ήθελα να σας ενημερώσω για μια προσωπική απόφαση που πήρα πρόσφατα. Δεν θέλω πραγματικά να το συζητήσω, αλλά θέλω να σας ενημερώσω για τη θέση μου. Παρακαλώ να δείξετε σεβασμό. Είναι ένα μεγάλο άρθρο, αλλά παρακαλώ διαβάστε το όλο.

Αφαιρώ τα φρένα από το αυτοκίνητό μου. Δεν πρόκειται για μια βιαστική απόφαση, οπότε παρακαλώ ακούστε με.

Πριν από μερικές εβδομάδες, είδα ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα – δύο άτομα πέρασαν ταυτόχρονα μια διασταύρωση. Και οι δύο πάτησαν τα φρένα τους ταυτόχρονα και συγκρούστηκαν. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Αλλά τότε κατάλαβα κάτι – αν είχαν απλώς περάσει από τη διασταύρωση χωρίς να πατήσουν φρένο, δεν θα είχαν συγκρουστεί. Τα φρένα ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ το ατύχημα!

Έτσι, αποφάσισα να κάνω τη δική μου έρευνα και αυτό που βρήκα ήταν *εκπληκτικό*: Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε χρόνο τραυματίζονται σοβαρά από το περιττό φρενάρισμα. Μια φορά, οδηγούσα στο χιόνι και μόλις πάτησα ελαφριά τα φρένα το αυτοκίνητο μου έχασε απόλυτα τον έλεγχο. Τα φρένα μου θα μπορούσαν πολύ εύκολα να με σκοτώσουν. Ακόμα πιο εκπληκτικό είναι το πόσο συχνά τα τακάκια φρένων στραβώνουν και μαζί με αυτά στραβώνουν και οι δίσκοι, προκαλώντας ανεπιθύμητες δονήσεις και τροχούς που τρέμουν.

Και ξέρετε τι; Διαπίστωσα ότι πριν από δεκαετίες δεν χρησιμοποιούνταν τα φρένα! Οι άνθρωποι έλεγχαν την ταχύτητα του οχήματος τους με κατέβασμα ταχύτητας και φρενάρισμα του κινητήρα. Ίσως είναι απλώς σύμπτωση, αλλά παλαιότερα όταν χρησιμοποιούνταν το φρενάρισμα του κινητήρα, δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου αυτοκινητιστικά θύματα. Τα φρένα τότε δεν προκαλούσαν ΠΟΤΕ ατυχήματα αυτοκινήτων.

Μετά από κάποιες ακόμα έρευνες, βρήκα μια σκοτεινή συνωμοσία – Τους Μηχανικούς: Αυτοί που εμπιστευόμαστε να φροντίζουν τα αυτοκίνητά μας – τους ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για να εγκαταστήσουν και να αλλάξουν τα φρένα μας! ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι ενδιαφέρονται για την ασφάλειά μας ή τα αυτοκίνητά μας – αλλά αυτοί απλά ενδιαφέρονται για την εγκατάσταση των τακακίων κόστους 49.99 ευρώ.

Έτσι, μίλησα με τον Μηχανικό μου για να βγάλω τα φρένα από το αυτοκίνητό μου και με αηδίασε το πόσο άσχημα μου φέρθηκε. Με κατηγόρησε ότι ήμουν ανίδεος, όταν εγώ ήμουν εκείνος που ερεύνησε και έμαθε πόση ροπή ασκούν τα φρένα στους δίσκους. Δεν γνώριζε καν πόση ροπή μπορεί να δεχθεί ένας δίσκος προτού στραβώσει! Είπε ότι «οι δίσκοι έχουν σχεδιαστεί για να πιέζονται, ότι δεν είναι στην πραγματικότητα ένα πρόβλημα» και με αγνόησε εντελώς.

Τότε είχε το ΘΡΑΣΟΣ να πει ότι η προσωπική μου επιλογή θα είχε συνέπειες, ότι θα τους επηρεάσω όλους γύρω μου. Λοιπόν τον βαρέθηκα και ψάχνω για έναν νέο μηχανικό. Το πρόβλημα είναι ότι τόσοι πολλοί μηχανικοί εξαγοράζονται και πληρώνονται από την αυτοκινητοβιομηχανία και ότι όλοι τους επιμένουν πως το αυτοκίνητό μου πρέπει να έχει φρένα. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν εξετάζουν καν το αυτοκίνητό μου, και λένε ότι ένα αυτοκίνητο χωρίς φρένα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο κατάστημα τους και σε άλλα αυτοκίνητα. Τι βλακείες, απλά δεν τους αρέσουν όσοι πιστεύουν σε εναλλακτικές τεχνικές φρεναρίσματος.

Τώρα βέβαια εμπλέκεται και η κυβέρνηση, λέγοντας ότι ΠΡΕΠΕΙ να έχω φρένα, ότι αυτό δεν είναι μόνο για το δικό μου καλό, αλλά πως θα μπορούσα να βλάψω άλλους ανθρώπους!

Που χάθηκε η προσωπική επιλογή; Που χάθηκε η ελευθερία;

Το μόνο που σας λέω είναι, κάνετε την έρευνά σας. Μην ακούτε μόνο το Υπουργείο Συγκοινωνιών και τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Πήρα μια προσωπική απόφαση για την οικογένειά μου, απλά είπαμε όχι στα φρένα. Θα χρησιμοποιήσουμε φυσικές μεθόδους όπως τη βαρύτητα και θα βάλουμε τα πόδια μας στο έδαφος για να σταματήσουμε. Στη τελική, αν αυτό ήταν αρκετό για εμένα όταν οδηγούσα ποδήλατό ως παιδί, είναι αρκετό και για τα παιδιά μου στο αυτοκίνητό μου.

Παρακαλώ, τα σχόλια με σεβασμό!

Νομική αποποίηση: Δεν είμαι μηχανικός και δεν πρέπει να με θεωρείται έγκυρη πηγή πληροφοριών για έρευνες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΥΓ: Το άρθρο αυτό είχε μεγαλύτερη επιτυχία από ότι περίμενα. Οι πιστοί αναγνώστες του μπλογκ είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνουν πως δεν είναι παρά μια παραβολή για τη τάση των γονιών να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους και με αυτό το τρόπο προσπαθώ να δείξω τον παραλογισμό της ιδέας.
Δυστυχώς για εμένα, κάποιοι έχασαν το νόημα και πήραν το άρθρο στα σοβαρά. Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι φοβερό. Το φοβερό είναι πως αντέδρασαν με σχόλια διαφόρων ειδών, λες και πραγματικά, ένα αυτοκίντητο χωρίς φρένα είναι οδηγήσιμο έστω και για μερικά μέτρα! Νόμιζα πως θα περνούσα το μήνυμα εκεί που λέω πως θα κατεβάσουμε το πόδι στην άσφαλτο για να φρενάρουμε (γελούσα όταν το έγραφα). Τελικά δεν πέτυχε, ή πέτυχε πάρα πολύ.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΤΑ ΑΙΜΒΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΙΝΟΜΟΣΗΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, μας πσεκάζουν, τρώμε ανθρώπινα έμβρυα, η ΝΑΣΑ σκηνοθέτησε την προσελήνωση, ΔΙΓΙΑΔΟΣΤΕΕΕ....  :D

8 Ιουνίου 2017, 22:21:10
Απάντηση #61
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Είναι εντυπωσιακό το ποσοστό των εκτός τόπου και χρόνου σχολίων στο άρθρο αυτό...

15 Ιουνίου 2017, 12:33:06
Απάντηση #62
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN



Νόμος- διαστροφή για τους φορολογούμενους μπήκε από χτες σε εφαρμογή! Όσοι θα έχουν επιστροφή από την εφορία, ακόμα και λιγότερα από 1500 ευρώ, θα περιμένουν από πολύ έως… για πάντα. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν να χτυπήσει και γι αυτούς η καμπάνα. Τα σαΐνια του υπουργείου Οικονομικών βρήκαν νέο τρόπο να κλέψουν τα χρήματα των πολιτών και μάλιστα εκείνων που δηλώνουν τα εισοδήματά τους στην εφορία. Δημιουργώντας έτσι και ένα νέο κίνητρο για να φοροδιαφεύγεις!

Το σύστημα υφαρπαγής των επιστροφών φόρων ξεκίνησε ήδη με εγκύκλιο του υπουργείου. Ο νόμος είναι σατανικός στη σύλληψη! Μόνο διεστραμμένοι εγκέφαλοι που μισούν τους νόμιμους φορολογούμενους θα μπορούσαν να τον σκεφτούν και να τον βάλουν σε εφαρμογή.  Τι προβλέπει;

1) Ότι οι εφορίες θα συμψηφίζουν τις επιστροφές φόρου, όσο μικρές κι αν είναι, με όσες μηνιαίες δόσεις οφειλών ΕΝΦΙΑ υπολείπεται να πληρωθούν χωρίς να έχουν λήξει!!!
2) Αν δεν υπάρχουν οφειλές ΕΝΦΙΑ θα συμψηφίζονται οι επιστροφές φόρου του προηγούμενου έτους με φόρους του τρέχοντος έτους!!!
3) Δηλαδή, οι επιστροφές φόρου εισοδήματος μπορεί να μην καταβάλλονται εντός του έτους που προέκυψαν, όπως γίνεται πάντα, αλλά να συμψηφιστούν με ενδεχόμενες υποχρεώσεις των δικαιούχων από το επόμενο έτος!!!
4) Αν δεν υπάρχουν ούτε άλλες τέτοιες υποχρεώσεις, οι επιστροφές φόρου που οφείλονται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα θα μπορούν να συμψηφίζονται αυτόματα με οφειλές των φορολογούμενων προς άλλους δημόσιους οργανισμούς, όπως ο ΕΦΚΑ ή άλλα ταμεία!!!
5) Και το κράτος; Πώς θα παρακρατά το οφειλόμενα και για πόσο καιρό; Άτοκα φυσικά και για όσο καιρό του χρειάζεται για να συνδέσει αυτόματα ΟΛΕΣ του τις οικονομικές υπηρεσίες με τις εφορίες και ΟΛΑ μαζί με ΟΛΑ τα ταμεία. Για να μπορεί να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία!!!

Και πώς θα γίνεται η διαδικασία; Πολύ… απλά:

Μόλις η εφορία ή άλλη εισπρακτική Αρχή διαπιστώσει ότι πρέπει να επιστρέψει χρήματα σε φορολογούμενο θα παίρνει μια ισχυρή δόση ντραμαμίνης για τη ζαλάδα. Μετά, θα ψάχνει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ (και μη σας πουν τρεχάτε φέρτε τα) από το TAXIS τη φορολογική ενημερότητα του άτυχου, ακόμα κι αν το ποσό που πρέπει να του επιστραφεί είναι μικρότερο από τα 1.500 ευρώ. Αν υπάρχει οφειλή θα συμψηφίζεται αυτόματα, εκτός από τα ακατάσχετα μικροποσά. Αν δεν υπάρχει οφειλή;

Αν δεν υπάρχει αρχίζει ο γολγοθάς. Ο άτυχος δικαιούχος πρέπει να τρέξει στον ΕΦΚΑ, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να φτιάξει αρχείο των ασφαλισμένων του, και να φέρει αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας!!!
Για όσους πρόλαβαν και απεδήμησαν πριν τους προλάβει το ελληνικό κλεφτοκράτος, ο γολγοθάς θα συνεχίζεται στους κληρονόμους.

Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, ο νόμος αφορά μόνο σε εκείνους που κάνουν φορολογική δήλωση και μάλιστα από ένα ποσό και πάνω. Φυσικά αφορά σε ΟΛΟΥΣ τους ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ φορολογούμενους και σε όσους δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν! Δηλαδή στα συνήθη υποζύγια μισθωτούς και συνταξιούχους και στις σοβαρές επιχειρήσεις!!! Στην πράξη πρόκειται για δέσμευση εισοδημάτων των φορολογούμενων, αφού τα οφειλόμενα της εφορίας είναι εισοδήματα για τους πολίτες.

Στην πράξη είναι ένα τεράστιο κίνητρο για να μην δηλώσει ποτέ κανείς στην εφορία τα εισοδήματά του! Γιατί, αν δεν τα δηλώσει, η εφορία είναι σχεδόν αδύνατο να διασταυρώσει και τις οφειλές του οπουδήποτε!!! Αυτό άλλωστε το ξέρουν και το εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι εκατοντάδες χιλιάδες μπαταχτσήδες. Τους οποίους πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι. Και οι οποίοι θα αυξηθούν!!!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

15 Ιουνίου 2017, 12:38:50
Απάντηση #63
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Οι (παλιές) οφειλές των συνιστώντων το νυν ΕΦΚΑ ταμείων προς ένα σωρό γιατρούς γιατί δε συμψηφίζονται με τις εισφορές τους, που επίσης είναι στον ΕΦΚΑ;
Ξέχασα, το κράτος είναι τοτέμ, είναι (η νέα) θρησκεία, μην το αγγίζετε...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

23 Ιουνίου 2017, 10:55:08
Απάντηση #64
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
Πάτρα: Επιστρέφει στη θέση της η υπάλληλος που υπεξαίρεσε 101.000 ευρώ από τον ΕΦΚΑ!

22 Ιούν 2017 14:06


Μένει ατιμώρητη ελλείψει Πειθαρχικού Συμβουλίου

Ατιμώρητοι παραμένουν οι επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ αφού δεν λειτουργεί το Πειθαρχικό Συμβούλιό του, ενώ νέα υπόθεση διαφθοράς εντοπίστηκε στον Βόλο. Είναι ακόμα ένα δείγμα διάλυσης του ΕΦΚΑ όπως επισημαίνουν παράγοντες του Οργανισμού.

Η συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου έπρεπε να γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2017. Είναι χαρακτηριστικό ότι τέλη Ιουνίου επιστρέφουν στη θέση τους 19 υπόδικοι υπάλληλοι με σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Μάλιστα υπάρχουν και υπάλληλοι που έχουν ομολογήσει την παρανομία τους και τώρα εργάζονται κανονικά.

Για την υπόθεση της Πάτρας, όπως γράφουν "Τα νέα", όπου γυναίκα υπάλληλος του ΕΦΚΑ υπεξαίρεσε πρόσφατα χρηματικό ποσό 101.000 ευρώ, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν τέθηκε σε δυνητική αργία όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του φορέα αφού δεν υπάρχει Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ετσι η επίορκος ύστερα από έναν μήνα θα επιστρέψει στη θέση της αφού της επιβλήθηκε η αναστολή των υπαλληλικών της καθηκόντων για έναν μήνα!

Και ενώ οι επίορκοι υπάλληλοι παραμένουν ατιμώρητοι, η διοίκηση του ΕΦΚΑ υπογραμμίζει ότι «για όσους υπαλλήλους προκύψει παραβατική συμπεριφορά, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων».

Σε κοινό υπόμνημά τους  προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και η ΠΟΠΟΚΠ επισημαίνουν την ανυπαρξία Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων του Φορέα, αφού ρητώς προβλέφθηκε στο άρθρο 101 παρ. 4 Ν. 4387/2016 ότι «από 1-1-2017 λήγει αυτοδίκαια η θητεία των μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων των εντασσόμενων φορέων. Μετά τη λήξη της θητείας τους κατά τα ανωτέρω, εκκρεμείς σε οποιοδήποτε στάδιο υποθέσεις κρίνονται από το Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ που συστήνονται, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».

Οπως τονίζεται στο ίδιο υπόμνημα, η απουσία Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων αποτελεί σοβαρή πηγή προβλημάτων αφού εμποδίζει αφενός τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων και αφετέρου την κρίση πειθαρχικών υποθέσεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις αν παραταθεί η καθυστέρηση υπάρχει πιθανότητα να οδηγηθούν σε παραγραφή, με όλες τις συνέπειες που αυτό επιφέρει. Επιβάλλεται συνεπώς άμεση συγκρότηση των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων, άλλως παράταση της λειτουργίας των ήδη υφιστάμενων Συμβουλίων των φορέων που καταργήθηκαν, προκειμένου να καλυφθεί η μεταβατική περίοδος μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Στο μεταξύ έλεγχο στο περιφερειακό υποκατάστημα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στον Βόλο, σχετικά με τη χορήγηση επιδομάτων παροχών και την πίστωση χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς ΙΒΑΝ μη δικαιούχων, διενεργεί κλιμάκιο των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ.

Μέχρι στιγμής, κατά την πρώτη φάση του ελέγχου έχει προκύψει το ποσό των 80.000 ευρώ, το οποίο έχει αποδοθεί σε μη δικαιούχους από παράνομες ενέργειες συγκεκριμένων υπαλλήλων. Ειδικότερα, σχετικά με τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο περιφερειακό υποκατάστημα μισθωτών Μαγνησίας του ΕΦΚΑ – πρώην ΙΚΑ Βόλου – η διοίκηση του φορέα διευκρινίζει ότι για όσους υπαλλήλους προκύψει παραβατική συμπεριφορά, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων, ενώ επισημαίνει ότι η έρευνα συνεχίζεται και σε άλλους τομείς λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, η έρευνα άρχισε με πρωτοβουλία της αρμόδιας Υπηρεσίας Επιθεώρησης, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και όχι εξαιτίας καταγγελιών τρίτων, όπως αναγράφτηκε στον τοπικό Τύπο.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κράτος (ατιμώρητων) Δ.Υ ...
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Ιουνίου 2017, 10:56:43 από Αρχίατρος »

12 Σεπτεμβρίου 2017, 11:04:40
Απάντηση #65
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


106 φοιτητές στην Πάτρα αγόρασαν και παρέδωσαν την ίδια εργασία!

Δυστυχώς έγινε και αυτό. Συνολικά 106 φοιτητές πιάστηκαν να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία, δεν θα δώσουν εξετάσεις αλλά η ΔΑΠ, πιθανά και η ΠΑΣΠ, τους καλύπτουν!
Αυτά συνέβησαν στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου οι 106 φερέλπιδες κατά τα άλλα νέοι συνελήφθησαν να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να βρουν... άλλη από τις τόσες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Η εργασία κατατέθηκε στο μάθημα "Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα" στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Η αντιγραφή όμως έγινε αντιληπτή και η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.
Στη συνέλευση που έγινε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τάχθηκε κατά της απόφασς, όπως το ίδιο έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, με την ΠΑΣΠ. Ωστόσο, η ΔΑΠ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Ζήτησε με ανακοίνωση την άρση της ποινής, διότι, όπως έγραψε στην ανακοίνωσή της, "σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών".
Σύμφωνα με πηγές από τη γαλάζια παράταξη, η ΔΑΠ ζήτησε οι 106 να αποκλειστούν μόνο από το συγκεκριμένο μάθημα κι όχι από όλα.
Το θέμα πάντως δεν έχει λήξει, καθώς υψηλά κλιμάκια στην ΟΝΝΕΔ έχουν εξοργιστεί. Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κ. Δέρβος είπε ότι "είναι αυτονόητο, προφανές και δεδομένη θέση μας πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από όλους και, σε αντίθετη περίπτωση η επιβολή κυρώσεων είναι επιβεβλημένη. Οι εκάστοτε κυρώσεις, όμως, πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές. Απόψεις περί ατιμωρησίας ή "άφεσης αμαρτιών" σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

11 Οκτωβρίου 2017, 21:07:45
Απάντηση #66
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Και λίγος λαϊκισμός: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυξήθηκε το προσωπικό που μισθοδοτείται απο την Βουλή  9 Οκτώβριος, 2017 |Δημόσιο
Με σταθερό ρυθμό αυξάνεται το προσωπικό που μισθοδοτείται απο την Βουλή σύμφωνα με τους επικαιροποιημένους πίνακες των υπηρεσιών του κοινοβουλίου.

Η επίσημη καταγραφή δείχνει πως οι υπάλληλοι ανέρχονται σήμερα σε 1.477 που ανεβαίνουν σε 2.073 αν προστεθούν και οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών. Ειδικότερα, οι μόνιμοι υπάλληλοι ανέρχονται σε 572, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου (ορισμένου και αορίστου) σε 697, οι ειδικοί φρουροί σε 68, οι μετακλητοί σε 140 και οι επιστημονικοί συνεργάτες σε 596.

Σύμφωνα με τα αντίστοιχα στοιχεία του Οκτωβρίου 2016 οι υπάλληλοι ήταν 2.008. Ειδικότερα, 575 μόνιμοι, 646 ιδιωτικού δικαίου, 68 ειδικοί φρουροί, 142 μετακλητοί και 577 επιστημονικοί συνεργάτες.

Πάντως, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων παραμένει σταθερός παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει στον Κανονισμό της Βουλής για τον περιορισμό του αριθμού που δικαιούται ο πρόεδρος και αντιπρόεδροι του κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι Βουλής.

12 Οκτωβρίου 2017, 03:25:02
Απάντηση #67
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αν ψάξει κανείς στους καταλόγους των υπαλλήλων της Βουλής, θα ρίξει τρελό γέλιο.

Θα δει μέχρι και πρώην πολιτευτές και βουλευτές, εντελώς αποτυχημένους, ανυπαρκτους όταν ήταν στην Βουλή, σε άλλα κρατικά οφίκια, και γενικώς κόσμο που παρείχε τις υπηρεσίες του στο κόμμα και πρέπει αυτό να του εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Γνωρίζω τέτοια περίπτωση απ' την εκλογική μου περιφέρεια.

12 Οκτωβρίου 2017, 10:36:59
Απάντηση #68
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Το τακτικό προσωπικό του Δημοσίου από τον 7ο/2015 ως και σήμερα παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα, που σημαίνει ότι η αναλογία προσλήψεων αποχωρήσεων είναι 1:1, κατά παράβαση των συμφωνηθέντων πριν από λίγους μήνες.

Παράθεση
Επί του παρόντος η αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων είναι 1 προς 4 και βάσει της συμφωνίας με τους δανειστές θα βαίνει μειούμενη μέχρι το 2020, δηλαδή 1 προς 3 το 2018, 1 προς 2 το 2019, 1 προς 1 το 2020. Οπως προκύπτει από το κείμενο της συμφωνίας, οι προσλήψεις θα αφορούν τους λεγόμενους «ευαίσθητους» τομείς, δηλαδή ενστόλους, διάφορες ειδικότητες του υπουργείου Υγείας, δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και μέλη ΔΕΠ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

23 Οκτωβρίου 2017, 11:53:58
Απάντηση #69
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Η κλίμακα φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δηλαδή μόνο μισθωτός με <600€ καθαρά συμφέρει σήμερα.
Η κλίμακα φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας έχει ως βάση αναφοράς τη μισθολογική δαπάνη. Λόγω υπερφορολόγησης, τα καθαρά έσοδα του εργαζόμενου είναι πολύ λιγότερα από την αντίστοιχη μισθολογική δαπάνη. Π.χ. μισθολογική δαπάνη 60χιλ. € ή 5.000€/μήνα) αντιστοιχεί σε εργαζομένους με μηνιαίο εισόδημα μόλις 2.100-2.400€!
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Οκτωβρίου 2017, 11:57:30 από GirousisN »

27 Νοεμβρίου 2017, 09:13:29
Απάντηση #70
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Στο “σκαμνί” 5 στελέχη της Υγείας για διασπάθιση 1,2 εκ. ευρώ προ 13 ετών :o

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, για υπόθεση που διερευνάται από το 2004, θα βρεθεί ο τότε πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας και Πρόνοιας (ΠΕΣΥΠ) Β. Αιγαίου και μαζί του 4 μέλη του ειδικού λογαριασμού του τότε ΠΕΣΥ.
Τα προαναφερόμενα στελέχη κατηγορούνται για απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ και αφορά σε πρόγραμμα τηλεϊατρικής για τα νησιά, του οποίου τα μηχανήματα έμειναν αχρησιμοποίητα και το σύστημα καταστράφηκε χωρίς ποτέ να λειτουργήσει....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

27 Νοεμβρίου 2017, 19:33:26
Απάντηση #71
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στο “σκαμνί” 5 στελέχη της Υγείας για διασπάθιση 1,2 εκ. ευρώ προ 13 ετών :o

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, για υπόθεση που διερευνάται από το 2004, θα βρεθεί ο τότε πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας και Πρόνοιας (ΠΕΣΥΠ) Β. Αιγαίου και μαζί του 4 μέλη του ειδικού λογαριασμού του τότε ΠΕΣΥ.
Τα προαναφερόμενα στελέχη κατηγορούνται για απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ και αφορά σε πρόγραμμα τηλεϊατρικής για τα νησιά, του οποίου τα μηχανήματα έμειναν αχρησιμοποίητα και το σύστημα καταστράφηκε χωρίς ποτέ να λειτουργήσει....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Μετά από 10 χρόνια (το 2014 βγήκε η εισαγγελική εντολή) δεν έχουν παραγραφεί; Το βάφτισαν κακούργημα βέβαια... Αν αποδειχθεί ότι ήταν πολλές μικρές παρατυπίες είναι το ίδιο (πολλά πλημμελήματα ισοδυναμούν με κακούργημα; ); Άσε που αγόρασε τα "μηχανήματα", δεν φταίει αυτός που δεν λειτούργησαν...
   Και τώρα θα χρειαστούν άλλα 10 περίπου χρόνια μέχρι τον Άρειο Πάγο. Καλά κρασά (ή κόλλυβα). Θα μου πείτε, και τι να γίνει, να τον αφήσουμε;

27 Νοεμβρίου 2017, 21:22:23
Απάντηση #72
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αυτό
Παράθεση
Το εν λόγω πρόγραμμα της τηλεϊατρικής ουδέποτε λειτούργησε και αποτέλεσε τέσσερις φορές αντικείμενο ελέγχου. Ερευνήθηκε δύο φορές από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) του Υπουργείου Υγείας, μία φορά από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και μία φορά από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
που το πας;

Επειδή ήμουν σε ιατρείο που είχε παραλάβει τον εξοπλισμό (παραλήφθηκε γύρω στο 2002, εγώ πήγα στο ιατρείο το 2006), περιλάμβανε:
- Τηλεόραση γύρω στις 24 ίντσες (μπαούλο φυσικά για τα δεδομένα της εποχής)
- Συσκευή βιντεοκλήσης (με την εντυπωσιακή για την εποχή τηλεχειριζόμενη κάμερα!) Επισημαίνεται ότι η βιντεοκλήση θα γινόταν με dial up σύνδεση εκείνη την εποχή οπότε μπορείτε να συμπεράνετε ποιότητα και ταχύτητα!
- Laptop ικανοποιητικών δυνατοτήτων για την εποχή, άντεξε μέχρι τα πρώτα χρόνια της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
- Πρόγραμμα διαχείρισης ασθενών
- Συσκευή λήψης κορεσμού οξυγόνου που συνδεόταν με το laptop και έδινε δεδομένα στο πρόγραμμα ασθενών.
- Συσκευή λήψης ΗΚΓ που συνδεόταν στο laptop και έδινε δεδομένα στο πρόγραμμα ασθενών.

Μάλιστα, ομάδα 2 ελεγκτών από μία από τις παραπάνω αρχές (δε θυμάμαι ποια) είχε επισκεφθεί το ιατρείο για να δει αν υπήρχαν τα μηχανήματα και μας ρώτησε αν χρησιμοποιούνται, ποια και πως.

27 Νοεμβρίου 2017, 21:31:58
Απάντηση #73
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Τώρα που είναι πολύ πιο απλό να γίνει κάτι ανάλογο τεχνολογικά (αυτές τις ημέρες πολυδιαφημίζεται και το rural broadband με τα αντίστοιχα βραβεία), πού σκοντάφτει;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

20 Μαρτίου 2018, 01:06:59
Απάντηση #74
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ρε τους "κακούς" ξένους που δεν συνέχιζαν να μας δανείζουν ώστε να συνεχιστεί το φαγοπότι...  :P
Παράθεση
Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος

Το ξέρατε ότι λίγο πριν μπούμε στο μνημόνιο, ο μέσος μισθός στη ΔΕΠΑ ήταν 100 χιλιάρικα το χρόνο; Στα Ελληνικά Πετρέλαια πάνω από 3.000 εργαζόμενοι έπαιρναν 71 χιλιάρικα έκαστος; Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 57 χιλιάρικα; Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 2 χιλιάδες εργαζόμενοι έπαιρναν 50 χιλιάρικα το χρόνο; Στην ΕΥΔΑΠ, κατά μέσο όρο οι περίπου 4 χιλιάδες εργαζόμενοι κοντά στα 50 χιλιάρικα; Για ρίξτε μια ματιά στα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της εποχής. Τα στοιχεία προέρχονται από τις καταστάσεις παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ) που υποβλήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων το 2010 και αφορούν τη μισθοδοσία του έτους 2009. 880 ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 1073 ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!


Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
8875 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Οκτωβρίου 2012, 22:53:23
από anasm
1 Απαντήσεις
42241 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαρτίου 2014, 16:06:58
από Argirios Argiriou
5 Απαντήσεις
4099 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2016, 10:09:00
από GirousisN
0 Απαντήσεις
3233 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοεμβρίου 2018, 23:43:29
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3228 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Δεκεμβρίου 2023, 11:57:38
από Δ. Κουναλάκης