Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 13:31:39

Αποστολέας Θέμα: Διευθυντής κλινικής προσέφυγε κατά συναδέλφου του  (Αναγνώστηκε 6765 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Αυγούστου 2016, 09:47:41
Αναγνώστηκε 6765 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
Διευθυντής κλινικής προσέφυγε κατά συναδέλφου του:
Eνώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την τακτική διαδικασία, προσέφυγε ιατρός, διευθυντής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, με αγωγή προσβολής προσωπικότητας, κατά συναδέλφου του, διευθυντή άλλης κλινικής.
Ο διευθυντής είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση και εισήγηση του ετήσιου και μηνιαίου προγράμματος εφημεριών των ιατρών των Τομέων και Τμημάτων του Νοσοκομείου .
Ο εναγόμενος ως διευθυντής κλινικής, υποχρεούται κάθε μήνα να καταθέτει στο αρμόδιο συμβούλιο πλήρες πρόγραμμα εφημεριών των ιατρών της Κλινικής του, ώστε να εγκριθεί από κοινού με την Ιατρική Υπηρεσία.
Ο εναγόμενος, σύμφωνα με την αγωγή, για τρεις συνεχόμενους μήνες (Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος του 2016) κατέθετε πρόγραμμα ελλιπές λόγω περιορισμένης στελέχωσης του Νοσοκομείου, στο οποίο δεν καλύπτονταν όλες οι εφημερίες (άφηνε 7 ημέρες κενές σε κάθε μήνα).
Ο ενάγων διατείνεται ότι, τόσο με βάση την κοινή λογική όσο και με βάση τη σχετική νομοθεσία και τις σχετικές διοικητικές αποφάσεις, δεν είναι δυνατόν να μην καλύπτονται όλες οι εφημερίες, οπότε σε περίπτωση έλλειψης ιατρών, τις εφημερίες υποχρεούται να κάνει ο διευθυντής της εκάστοτε κλινικής.
Ισχυρίζεται μάλιστα ότι επί του προκειμένου είχε ενημερωθεί ο εναγόμενος και εγγράφως, καλούμενος να τροποποιήσει το πρόγραμμα εφημεριών ώστε να καλύψει ο ίδιος τις υπολειπόμενες εφημερίες, ως υποχρεούται.
Στις 17 Ιουνίου 2016, ο εναγόμενος φέρεται να επισκέφθηκε τη διοικήτρια του Νοσοκομείου στο γραφείο της για να παραπονεθεί σχετικά με το θέμα, αφού δεν ήθελε να συμπληρώσει τις υπολειπόμενες εφημερίες. Τη στιγμή ακριβώς που εναγόμενος πήγε να βγει από το γραφείο της διοικήτριας, όλως συμπτωματικώς έμπαινε ο ενάγων για να συζητήσει για θέματα του Νοσοκομείου.
Μεταξύ τους φέρεται να υπήρξε ένταση με τον εναγόμενο να ισχυρίζεται, ότι θα έπρεπε να υποβάλει το πρόγραμμα εφημέρευσης με τις ημέρες που θα υπερβαίνουν τον αριθμό των εφημεριών που αντιστοιχούν στην κλινική κατά νόμο κενές.
Ο ενάγων φέρεται να του  απάντησε αγανακτισμένος ότι το διπλανό γραφείο, είναι το γραφείο προσωπικού και αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του να δώσει την παραίτησή του.
Τότε, όπως υποστηρίζει, άρχισε να τον υβρίζει ενώπιον τρίτων και όταν η κατάσταση έλαβε διαστάσεις ο ενάγων τον προειδοποίησε με μήνυση.
Ο εναγόμενος, σύμφωνα με την αγωγή, ενώπιον της διοικήτριας άρχισε να αναφέρει γεγονότα, φήμες και ύβρεις που αφορούν αυστηρά την προσωπική και οικογενειακή ζωή του ενάγοντος, δυσφημίζοντάς τον και μειώνοντάς τον ενώ φέρεται να τον απείλησε και με ξυλοδαρμό.
Φέρεται μάλιστα να του δόθηκε 15νθήμερη προθεσμία για να ζητήσει συγγνώμη και όταν η προθεσμία παρήλθε κινήθηκε πειθαρχική δίωξη μετά από αναφορά την 22α Ιουνίου 2016.
Ο ενάγων ζητά με την αγωγή του να υποχρεωθεί ο εναγόμενος,  να του καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ, με το νόμιμο τόκο από την επόμενη της επίδοσης της αγωγής του αυτής και μέχρι την εξόφληση, να υποχρεωθεί προς τούτο και με προσωπική κράτηση διάρκειας ενός έτους και να υποχρεωθεί στο μέλλον να τον εξυβρίζει και να τον συκοφαντεί.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Τεχνίτης.
kinous vassilios στις 8:17 μ.μ.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μια παρατήρηση: επειδή έχουν μαζευτεί πολλοί καουμπόηδες και έχουν απομείνει λίγοι Ινδιάνοι στο ΕΣΥ, οι πρώτοι καλό είναι να βάζουν πλάτη, καθώς κανένας δεν είναι κοροϊδο να τραβάει κουπί, απ΄την στιγμή που έχουν μείνει "ορφανές" εφημερίες, οφείλει να τις κάνει ο Δ/ντής του τμήματος/Κλινικής.

26 Αυγούστου 2016, 18:13:05
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur


Δηλαδη ηθελε να τον υποχρεωσει να κανει 7+τις κανονικες;;;
Αν ηταν στη θεση του και ειχε αυτος προβληματα υποστελεχωσης στην κλινικη του, θα τις εκανε;;;

Ευκολα μιλαει καποιος-δινει λυσεις για του γειτονα το προβλημα...

27 Αυγούστου 2016, 07:36:47
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Και ειδικά τώρα που γνωρίζουν ότι :

Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας που ανήκουν στη Β’ Υγειονομική Περιφέρεια που είναι η Περιφέρεια Πειραιά και Νήσων, έχουν ήδη δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες ώστε τον Σεπτέμβριο να κινηθούν δικαστικά εναντίον της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας (Β ΥΠΕ).
Η αρχή θα γίνει με εξώδικο.Άλλωστε περιμένουν εδώ και 1,5 χρόνο να πληρωθούν τις πρόσθετες εφημερίες που έχουν κάνει προκειμένου να καλυφθεί και να βγει το πρόγραμμα των εφημεριών.Πρόκειται για τις υπεράριθμες εφημερίες δηλαδή πραγματοποίησαν περισσότερες από 7 που μπορεί να κάνει κάθε γιατρός με βάση το νόμο. Ωστόσο αναγκάστηκαν να τις ξεπεράσουν ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας.  Από τη Β ΥΠΕ διαμηνύθηκε στους γιατρούς ότι …λεφτά δεν υπάρχουν και συνεπώς θα πρέπει να ξεχάσουν όσα τους οφείλονται.
Να σημειωθεί ότι σε κάθε γιατρό οφείλονται από 3000 έως και 5000 ευρώ ενώ σε πολλές περιπτώσεις ακόμα περισσότερα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
58397 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαΐου 2008, 12:17:02
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
2974 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαρτίου 2010, 01:31:54
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
3390 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Μαΐου 2012, 21:00:28
από Πατρωνάκης Μάνος
0 Απαντήσεις
2546 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Δεκεμβρίου 2012, 23:59:15
από anastasios theodoridis
4 Απαντήσεις
67285 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαΐου 2018, 23:54:25
από thepap