Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 02:49:32

Αποστολέας Θέμα: Βρυξέλλες ίσoν παρασιτισμός  (Αναγνώστηκε 12615 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Σεπτεμβρίου 2016, 17:15:17
Αναγνώστηκε 12615 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Βρυξέλλες ίσoν παρασιτισμός

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ

Έγινε επαγγελματίας πολιτικός στα 21 της χρόνια η κα Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Για όσους δεν την γνωρίζουν, η κα Βεστάγκερ, είναι η επίτροπος για τον ανταγωνισμό στις Βρυξέλλες. Αν κάποιος νομίζει ότι μόνο η Ελλάδα παράγει πολιτικούς που δεν έχουν εργασθεί ποτέ στην ζωή τους, τότε δεν ξέρει αρκετά πράγματα για την ευρωπαϊκή πολιτική τάξη, και ειδικότερα την πολιτική τάξη των Βρυξελλών.

Είναι αρκετά πιθανότερο κάποιος Κύπριος να γνωρίζει την κα Βεστάγκερ, μιας και το 2015 διέταξε τις κυπριακές αερογραμμές να δώσουν στο κράτος 65 εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα να κλείσει η εταιρία και να χάσουν τις δουλειές τους 550 άτομα. Υποτίθεται ότι η Βεστάγκερ εργάζεται για να υπάρχει ελεύθερος ανταγωνισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ο τίτλος του ρόλου της μοιάζει να της έχει δοθεί από κάποιον με μια ισχυρή διάθεση για ειρωνεία.

Στην πιο πρόσφατη περίπτωση η κα Βεστάγκερ αποφάσισε ότι η Apple πρέπει να «επιστρέψει» στην Ιρλανδία 13 δις ευρώ. Η αιτιολόγηση είναι ότι αυτό το ποσό είναι αποτέλεσμα της ειδικής μεταχείρισης της Apple από το κράτος της Ιρλανδίας. Βέβαια το μόνο που δεν στοιχειοθετείτε στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι η ειδική μεταχείριση. Το κράτος της Ιρλανδίας εδώ και αρκετές δεκαετίες αποφάσισε να ακολουθήσει μια οικονομική πολιτική χαμηλής φορολογίας.

Mετά από μια μακρά περίοδο σοσιαλμανίας η Ιρλανδία του 90 θα αλλάξει οικονομικό μοντέλο. Η πολιτική των χαμηλών φόρων θα φέρει άμεσα αποτελέσματα, η ανάπτυξη την δεκαετία του 90 θα φτάσει στο 9.4%, και την δεκαετία του 2000 θα πλησιάσει το 6%. Η ανεργία από σχεδόν 15% τον καιρό της σοσιαλμανίας θα φτάσει κοντά στο 4%.

Για την ευρωκρατία η Ιρλανδία αποτελεί ένα κακό παράδειγμα. Η Ιρλανδία απέδειξε ότι μια χώρα μπορεί να αναπτυχθεί αν το πεδίο είναι ελεύθερο για επενδύσεις που δημιουργούν πλούτο και θέσεις εργασίας. Αν όμως η μακρά σου πολιτική καριέρα δημιουργήθηκε σε ένα περιβάλλον υψηλής φορολογίας και λίαν διαδεδομένου παρασιτισμού, τότε προφανώς θα προσπαθήσεις να εξαφανίσεις από τους πολίτες της Ευρώπης ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης.

Τα πραγματικά κίνητρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν άργησαν να φανούν. Ένας αντιπρόσωπος του κ. Γιούνκερ θα πει στο Fortune ότι η απόφαση απορρέει από «μια κατευθυντήρια γραμμή για μια πιο δίκαιη φορολογία.» Στην γλώσσα των ευρωκρατών δικαιότερη σημαίνει υψηλότερη, και δη σημαντικά υψηλότερη φορολογία. Στην γαλλικής εμπνεύσεως Ευρωπαϊκή Ένωση, αν όλοι συμφωνήσουμε σε μια καταστροφική επιλογή τότε, κάπως μαγικά, μπορούμε να εξαιρεθούμε από τις συνέπειες αυτής της επιλογής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλλιστα θα μπορούσε να μετονομασθεί στο Καρτέλ εναντίον της Πραγματικότητας.

Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την απληστία της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης στο να δημεύει τον πλούτο που παράγουν οι πολίτες. Αν δεν το έχετε ήδη προσέξει, οι ευρωκράτες όχι μόνο δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα μέτρα φορολογικής ληστείας που έχουν επιβάλλει οι ελληνικές κυβερνήσεις στα χρόνια της κρίσης, αλλά ενθάρρυναν, επιδοκίμασαν και ορισμένες φορές απαίτησαν διαδοχικές φορολογικές λεηλασίες. Επίσης εξ αρχής προσπάθησαν να καταστρέψουν το χαμηλό φορολογικό καθεστώς της Ιρλανδίας. Οι Ιρλανδοί μέχρις στιγμής έχουν καταφέρει να αντισταθούν. Και ενώ η Ελλάδα έχει μπει σε ένα νέο κύκλο ύφεσης, η Ιρλανδία βλέπει την ανεργία να πέφτει κάτω από το 10% και την ανάπτυξη να καλπάζει με 7.8%. Αλλά όπως είχε πει ο κ. Σημίτης, εμείς «δεν θα γίνουμε Ιρλανδία.»
Εστία, 12.9.2016
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Δικά μου τα bold-αρισμένα)

Αυτό που παραλείπει φυσικά να αναφέρει ο αρθρογράφος είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει τυχαία, οι Ευρωπαίοι πολίτες (βασικά οι Γαλλογερμανοί πρωτοστατούν σ' αυτό) έχουν αποδεχθεί τους υψηλότατους* φόρους προκειμένου να απολαμβάνουν το περίφημο "κοινωνικό κράτος". Φορολογίες 40-50% επί του εισοδήματος θεωρούνται φυσιολογικές, υψηλότατες τιμές προϊόντων  στην Σκανδιναβία προκύπτουν απ΄τις κάθε λογής κρατήσεις.
Οι Έλληνες έχουν διαπαιδαγωγηθεί στο "κράτος πατερούλη", αλλά σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους και λόγω της διάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, μεγάλα τμήματα φοροδιαφεύγουν με αποτέλεσμα να πληρώνουν λιγότεροι.

Σε κάθε περίπτωση το μοντέλο που προωθεί η ΕΕ είναι αυτό, όποιος και να βγει επόμενη κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο τουλάχιστον είμαστε μέλη της Ένωσης.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Σεπτεμβρίου 2016, 18:52:15 από kopritis »

15 Σεπτεμβρίου 2016, 08:36:10
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Το ελληνικό δημόσιο έλαβε το 2015 το χάλκινο… "μετάλλιο" αναφορικά με το ύψος των ετήσιων δαπανών του σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. Η έκθεση, που παρουσιάστηκε στην υπουργική σύνοδο αμέσως μετά το θέμα "Ελλάδα", κάνει λόγο για δαπάνες στο 55% του ΑΕΠ περίπου, δαπάνες που είναι χαμηλότερες μόνο από της Γαλλίας και της Φινλανδίας.
Την Ελλάδα ακολουθούν Βέλγιο, Αυστρία και Ιταλία. Ιρλανδία και Λιθουανία είναι οι δύο χώρες με τις χαμηλότερες δαπάνες, ενώ όσο αυξάνεται το ποσοστό δαπανών/ΑΕΠ, ακολουθούν Λετονία, Εσθονία και Κύπρος.

Η έκθεση είναι ενδεικτική του πως ασκεί την πολιτική η κυβέρνηση, επιλέγοντας την συνεχή επιβολή νέων φόρων αντί για εξοικονόμηση δαπανών. 
Άλλωστε αυτό δείχνουν και τα στοιχεία  για την μέση μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου που συνεχίζει να αυξάνεται  κατά 1,5%, την ίδια ώρα που η εισφορο- φοροκαταιγίδα σαρώνει την αγορά.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αυτό που ΔΕΝ περιγράφει η έκθεση βέβαια είναι το επίπεδο του Δημοσίου που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι σε σχέση μ' αυτό που έχουμε εμείς.
Δρόμοι=λακούβες , Εκπαίδευση=φροντιστήρια, Πανεπιστήμια=εισακτέοι που δεν έπρεπε να περάσουν την τάξη του λυκείου,Υγεία=ράντζα και λίστα για να βρεθεί κρεββάτι για ΜΕΘ.
Μπορείτε ελεύθερα να προσθέσετε τομείς που η χώρα μας απλά δεν παίζεται.... 



« Τελευταία τροποποίηση: 15 Σεπτεμβρίου 2016, 08:38:12 από GirousisN »

15 Σεπτεμβρίου 2016, 13:06:48
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εδώ ο κ.Δένδιας μας λέει άλλα:


Οπότε κάποιος δεν μας τα λέει καλά. :P

Λοιπόν, το θέμα είναι αλλού: αυτή η χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει την κυρίαρχη ιδεολογία της που είναι ο κρατισμός, όποια κυβέρνηση και να βγει, όποιος Κούλης και να ψηφισθεί, οι περισσότεροι περιμένουν (άμεσα ή έμμεσα) να αρμέξουν απ΄το βυζί του κράτους.

Αν έχει σκοπό κάποιος να ψηφίσει Κούλη για να κάνει αλλαγές-απολύσεις στο Δημόσιο προκειμένου να μειώσει φόρους, ΕΝΦΙΑ κτλ. παρακαλείται να αλλάξει πλευρό ή αλλιώς να μην φάει γιατί έχουμε γλαρόσουπα.

Βλέπετε οι άνθρωποι αναμένουν να επιδράμουν στο Δημόσιο για να διορίσουν τους δικούς τους Καρανίκες.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Σεπτεμβρίου 2016, 13:10:23 από kopritis »

15 Σεπτεμβρίου 2016, 21:07:07
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Οι πολιτικοί λένε αυτά που πρέπει να πουν για να εκλεγούν. Και κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν για να επανεκλεγούν. Απλά μερικοί δεν κάνουν αποκλειστικά αυτό...
Όλοι οι "κεντρώοι" γλύφουν τους δημοσίους υπαλλήλους για τις ψήφους. Οι υπόλοιποι κάνουν μόκο σαν καλοί στρατιώτες (βλ. Άδωνις). Οι μόνοι άνθρωποι που μιλούν για μείωση του δημοσίου είναι οι - υποτίθεται - νεοφιλελεύθεροι Μάνος και Τζήμερος, που γι'αυτό κυρίως το λόγο βρίσκονται στα σπίτια τους...

15 Σεπτεμβρίου 2016, 22:40:25
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι πολιτικοί λένε αυτά που πρέπει να πουν για να εκλεγούν. Και κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν για να επανεκλεγούν. Απλά μερικοί δεν κάνουν αποκλειστικά αυτό...
Όλοι οι "κεντρώοι" γλύφουν τους δημοσίους υπαλλήλους για τις ψήφους. Οι υπόλοιποι κάνουν μόκο σαν καλοί στρατιώτες (βλ. Άδωνις). Οι μόνοι άνθρωποι που μιλούν για μείωση του δημοσίου είναι οι - υποτίθεται - νεοφιλελεύθεροι Μάνος και Τζήμερος, που γι'αυτό κυρίως το λόγο βρίσκονται στα σπίτια τους...
Δυστυχώς οι "κεντρώοι" (βλ. ΠΑΣΟΚοΝΔ) απειδέχθησαν οι χειρότεροι. Ούτε στα πιο υγρά του όνειρα δεν θα μπορούσε κάποιος κρατιστής να ονειρευτεί αυτό που συνέβη το 2004-2009. Για το ΠΑΣΟΚ τα ξέρουμε. Φυσικά το κακό ξεκίνησε απ΄τον "Εθνάρχη" ο οποίος κρατικοποίησε τον μεγαλύτερο ιδιωτικό Όμιλο της χώρας.
Ο Μάνος δεν ξέρω τι απήχηση έχει ακόμα, ο Τζήμερος που επίσης λέει αλήθειες κάπου το χάνει και ξεφεύγει. Το ύφος του τρομάζει τον μέσο "κεντρώο" ψηφοφόρο.
Δυστυχώς ελπίδα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, όποιος μπορεί να μας πει τι μέλλον έχει μια χώρα με 3,500,00 συνταξιούχους 500,000 ΔΥ, και 500,000 νέους Έλληνες μετανάστες. Οι καφετέριες και τα σουβλατζίδικα είναι η λύση ;
Δεν ξέρω πόσο το έχετε συνειδητοποιήσει, το μέλλον της χώρας προδιαγράφεται ζοφερό, και αυτό που είναι σίγουρο είναι οι περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις (ΚΑΙ τα ειδικά μισθολόγια) γιατί απλούστατα ο λογαριασμός ΔΕΝ βγαίνει. Και αυτοί που έκοβαν αποδείξεις πλέον δεν κόβουν, είναι θέμα επιβίωσης.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2366 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Δεκεμβρίου 2011, 09:30:49
από alfie
0 Απαντήσεις
2355 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιανουαρίου 2012, 20:10:22
από timex
0 Απαντήσεις
3199 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Νοεμβρίου 2023, 07:15:21
από Argirios Argiriou