Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Από το ΠΕΔΥ στα ΤΟΜΥ.

(1/7) > >>

GirousisN:
Έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει ανακοινωθεί το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αλλαγές τόσο στο καθεστώς επισκέψεων σε γιατρούς τους ΠΕΔΥ, όσο και στην πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία. Πρόκειται για ένα σχέδιο που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται για περισσότερο από ένα χρόνο και που για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του επιμένουν και οι θεσμοί, στη λογική της αναδιοργάνωσης του δημόσιου συστήματος περίθαλψης και της εξοικονόμησης πόρων από το ΕΣΥ.
Ποια είναι τα κύρια σημεία που αφορούν πρωτίστως τους πολίτες: αρχικά θα συσταθούν τοπικές μονάδες υγείας (θα ονομάζονται ΤΟΜΥ). Πρόκειται στην ουσία για αποκεντρωμένες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, η κάθε μια από τις οποίες θα έχει ένα πληθυσμό αναφοράς, με κατά μέσο όρο δέκα χιλ. κατοίκους. Αυτές σε πρώτη φάση αναμένεται να λειτουργήσουν σε 50- 60 αστικές περιοχές, καλύπτοντας το 30% του πληθυσμού. Συνολικά προβλέπεται πως θα λειτουργήσουν 250 τέτοιες δομές.
Οι μονάδες του ΠΕΔΥ από την άλλη, που θα είναι συνδεδεμένες με τις μονάδες γειτονιάς, προβλέπεται να εξελιχθούν σε "μονάδες αναφοράς” ???, στις οποίες θα παραπέμπονται οι ασθενείς για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις. ;D
Το κόστος του εγχειρήματος ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο (320.000€/ΤΟΜΥ/έτος) κατά τα πρώτα έτη εφαρμογής (2017 και 2018),ενώ σε πλήρη ανάπτυξη υπολογίζεται πως θα κοστίζει πάνω από 300 εκατ. ευρώ  ετησίως. Τέλος θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα, το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εθνικούς πόρους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

GirousisN:
Ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Τη σύσταση 240 Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) σε 60 αστικές περιοχές της χώρας ενέκρινε μεταξύ άλλων το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2017.

"Η σύσταση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) συμπληρώνει τη βαθιά προοδευτική και κοινωνικά ανακουφιστική μεταρρύθμιση της καθολικής πρόσβασης του ανασφάλιστου πληθυσμού στο Σύστημα Υγείας :o .Οι νέες δομές αποτελούν ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην κατεύθυνση της προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, την εξωστρέφεια, τον κοινοτικό προσανατολισμό, την πρόληψη, την αγωγή και προαγωγή υγείας ;D ,καθώς και την κατ’ οίκον φροντίδα υγείας.

Κάθε Μονάδα, θα στελεχώνεται συνολικά από 10μελή διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών Υγείας (οικογενειακό ιατρό, παθολόγο, παιδίατρο, νοσηλευτή, επισκέπτη υγείας, κοινωνικό λειτουργό και διοικητικό προσωπικό) και θα έχει δυνατότητα κάλυψης περισσότερων από 2 εκατομμύρια πολιτών :o. Παράλληλα, οι Το.Μ.Υ. θα δικτυώνονται με Μονάδες Ψυχικής Υγείας και Μονάδες καταπολέμησης των εξαρτήσεων. Στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε δημόσιες δομές Υγείας, που βρίσκονται στη «γειτονιά» τους. Οι Μονάδες αυτές, σε στενή συνεργασία με υφιστάμενες δομές και υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, θα τονώσουν την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών, θα καλλιεργήσουν το αίσθημα εγγύτητας τους στο Σύστημα Υγείας και μεσομακροπρόθεσμα θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της φροντίδας και στη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού.

Όσον αφορά την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης προβλέπεται η σύσταση 25 Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) με καλυπτόμενο πληθυσμό 250.165 άτομα, η γεωγραφική δε χωροθέτησή τους διαμορφώνεται ως εξής: 14 στο Ηράκλειο, 5 στα Χανιά, 3 στο Ρέθυμνο και 3 στο Λασίθι. Οι συγκεκριμένες Τοπικές Μονάδες Υγείας θα απασχολούν 326 άτομα προσωπικό(ιατρικό και μη)."

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αδαμάντιος Σκούφαλος:

--- Παράθεση ---Η σύσταση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) συμπληρώνει τη βαθιά προοδευτική και κοινωνικά ανακουφιστική μεταρρύθμιση της καθολικής πρόσβασης του ανασφάλιστου πληθυσμού στο Σύστημα Υγείας :o
--- Τέλος παράθεσης ---
Για τους ανασφάλιστους γίνεται η δουλειά; Αυτή κι αν είναι παραδοχή!


--- Παράθεση ---Κάθε Μονάδα, θα στελεχώνεται συνολικά από 10μελή διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών Υγείας (οικογενειακό ιατρό, παθολόγο, παιδίατρο, νοσηλευτή, επισκέπτη υγείας, κοινωνικό λειτουργό και διοικητικό προσωπικό) και θα έχει δυνατότητα κάλυψης περισσότερων από 2 εκατομμύρια πολιτών :o.
--- Τέλος παράθεσης ---
Με 5 μονάδες καθαρίσαμε πανελλήνια. Αν τα μέλη της κάθε ομάδας αμείβονται κατά κεφαλήν, θα έχουν λίγο τρέξιμο βέβαια αλλά θα τα κονομήσουν χοντρά.

Gatekeeper:
Και επισημα πλεον δομες  charity .    8)

Αρχίατρος:
3 γιατροί για 2 εκατομμύρια άτομα ; Σε ποιά χώρα του κόσμου υπάρχει αυτή η αναλογία ; Κάποιο λάθος θα έκαναν στο ρεπορτάζ.

Κατά τα άλλα, αν γινόταν σοβαρή δουλειά και δεν διαβάζαμε αυτά τα φαιδιά περί ανασφάλιστων, θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν τα ΤΕΠ των νοσοκομείων...

Το ζουμί όμως βρίσκεται στο "διοικητικό προσωπικό", δεν γράφουν πόσοι θα είναι ανά Μονάδα, οπότε αναμείνατε ΟΡΓΙΟ προσλήψεων ντόπιων "αδιόριστων".

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση