Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 00:22:15

Αποστολέας Θέμα: Νέα Υόρκη: Ομογενής Ιατρός χρέωνε 150 $ για κάθε συνταγή ναρκωτικών.  (Αναγνώστηκε 2782 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Δεκεμβρίου 2016, 22:45:09
Αναγνώστηκε 2782 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016.

Συνελήφθη στις ΗΠΑ γιατρός από την Κρήτη για παράνομη συνταγογράφηση -Συνεργάτης του Σώρρα.

Ο κρητικός γιατρός, που είχε αναμειχθεί στην υπόθεση διαγραφής του “χρέους”, κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις από τις αμερικανικές αρχές.

Ένας κρητικός γιατρός με “πλούσια” καριέρα στην Αμερική και που πρόσφατα είχε γίνει γνωστός με την ανάμειξή του στις…προσπάθειες απομείωσης του χρέους της Ελλάδας με δήθεν ομόλογα και άλλες ιστορίες…δισεκατομμυρίων συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές!

Ο ομογενής ιατρός Εμμανουήλ Λαμπράκης -κατάγεται από την Ιεράπετρα- συνελήφθη την Παρασκευή από τις ομοσπονδιακές αρχές για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων από τις οποίες έχει κερδίσει περί τα δυόμισι εκατομμύρια δολάρια, προερχόμενα από τις επισκέψεις των ασθενών του στους οποίους παραχωρούσε συνταγές του φαρμάκου οξυκωδόνη (oxycodone) και οι οποίοι πλήρωναν $150

H οξυκωδόνη, σύμφωνα πάντα με το σχετικό ανακοινωθέν των Αρχών, είναι ναρκωτικό οπιοειδές, έντονα εθιστικό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων.

Ο περιφερειακός γενικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας της περιφέρειας της Νότιας Νέας Υόρκης, κ. Πριτ Μπαράρα, ο κ. Τζέιμς Χαντ ειδικός πράκτορας προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διώξεων Ναρκωτικών για τη Νέα Υόρκη (Special Agent in Charge of the U.S. Drug Enforcement Administration’s New York Division), ο κ. Τζέιμς Ο’ Νιλ αστυνομικός διευθυντής (Commissioner of the New York City Police Department) και η κ. Μαρία Βούλο προϊσταμένη της Υπηρεσίας Οικονομικών της πολιτείας Νέας Υόρκης «ανακοίνωσαν τη σύλληψη του Δρα Εμμανουήλ Λαμπράκη, ιατρού με άδεια από την Πολιτεία, ο οποίος έγραψε χιλιάδες μη απαραίτητες ιατρικά συνταγές οξυκωδόνης (oxycodo- ne), συνολικά 2,4 εκατομμυρίων χαπιών, σε περίοδο 5 ετών».

Επισημαίνεται επίσης πως ο εναγόμενος “τουλάχιστον, κατά προσέγγιση, από τον Ιανουάριο του 2011 έως το Δεκέμβριο του 2016 διατηρούσε δύο ιατρικές κλινικές στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, (στην Τζαμέικα και την Αστόρια) όπου ο ίδιος συνταγογράφησε μεγάλες ποσότητες οξυκωδόνης με αντάλλαγμα μετρητά. Χρέωνε τυπικά 150 δολάρια μετρητά για επισκέψεις ασθενών (patient visits) και συχνά αυτές οι επισκέψεις περιελάμβαναν πολλούς “ασθενείς” τους οποίους έβλεπε την ίδια στιγμή στο ίδιο δωμάτιο εξέτασης. Στη διάρκεια των «επισκέψεων» αυτών έκανε έναν απλό, επιπόλαιο χειρισμό σώματος (όπως περιστροφή χεριού ή ποδιού) και είχε μια σύντομη ή καθόλου συνομιλία με τον φερόμενο ως “ασθενή”. Ωστόσο, έδινε στον ασθενή μια συνταγή για μεγάλη ποσότητα οξυκωδόνης, συνήθως 120 ή παραπάνω χάπια των 30mg.

Σύμφωνα πάντα με την αναφορά, “στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι σήμερα και στη μία από τις κλινικές του, ο Λαμπράκης έδωσε περίπου δεκαεφτά χιλιάδες συνταγές “oxycodone” με αποτέλεσμα τη διανομή σχεδόν 2,4 εκατ, δισκίων με αξία στο δρόμο περίπου 48 εκατ, δολάρια (πάντα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι τέτοιου είδους συνταγές είναι δυνατόν να γίνουν αντικείμενο εμπορίου στο δρόμο). Σε πάνω από 200 περιπτώσεις έδωσε 30 ή περισσότερες συνταγές για χάπια 30 mg οξυκωδόνης σε μία μέρα. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του, εκτιμάται ότι συγκέντρωσε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές από τους “ασθενείς” του”.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Δεκεμβρίου 2016, 22:48:33 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Δεκεμβρίου 2016, 23:06:50
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Απορία, εύλογη ελπίζω: με πόσες συνταγές Lonarid βγάζεις στην Ελλάδα 2,5 μύρια ; ; ;  8)

6 Δεκεμβρίου 2016, 09:56:58
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Ο Μαν. Λαμπράκης, βασικός χρηματοδότης του Σώρρα, μέσω παράνομης συνταγογράφησης οπιοειδών.

Ο Εμμανουήλ Λαμπράκης συστήθηκε στο κοινό εκτός ομογένειας το Φθινόπωρο του 2011 ως ο συνοδοιπόρος του Αρτέμιου Σώρρα στο θέμα των πλαστών, δήθεν αμερικανικών ομολόγων των 600 δισεκατομμυρίων, με τα οποία θα έσωναν τη χώρα. Σε όλες τις εκδηλώσεις από τον καιρό εκείνο, μέχρι το τέλος τους 2015 που επήλθε η ρήξη στην εγκληματική οργάνωση, ο Εμ. Λαμπράκης συμμετείχε ως πρόεδρος της οργάνωσης End National Debt (END), με έδρα το οδοντιατρείο της αδερφής του στην Αθήνα. ???

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
10 Απαντήσεις
23235 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Ιουλίου 2019, 21:04:14
από md
1 Απαντήσεις
9716 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Νοεμβρίου 2016, 21:15:48
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
21901 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαρτίου 2020, 00:21:26
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
22019 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Φεβρουαρίου 2022, 21:07:21
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
14828 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Φεβρουαρίου 2023, 08:06:04
από iceman