ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

εξετάσεις γενικής ιατρικής

(1/1)

Nantia:
Παιδιά καλησπέρα,

Μήπως τυχαίνει να γνωρίζετε αν κάποιος που κοπεί 3 φορές και ολοκληρώσει το εξάμηνο αν μπορεί να δώσει μετά εξετάσεις την τέταρτη φορά σε άλλη πόλη από αυτή που έδινε τις τρεις πρώτες φορές; Ευχαριστώ!

GirousisN:
Οι γιατροί έχουν το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να συμμετάσχουν στις εξετάσεις της οικείας Εξεταστικής Επιτροπής της έδρας του Νοσοκομείου όπου ολοκλήρωσαν την ειδίκευσή τους.

Δικαίωμα επιλογής εξεταστικής επιτροπής έχουν :

1) οι γιατροί  που ολοκλήρωσαν την άσκησή τους στο Εξωτερικό.

2) Γιατροί οι οποίοι  απορρίφτηκαν τρείς (3) φορές κατά στις εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας, οι οποίοι αφού ολοκληρώσουν εξάμηνη συμπληρωματική άσκηση, προσκομίζουν:

α)αίτηση στην οποία θα δηλώνουν σε ποια έδρα εξεταστικών επιτροπών  θέλουν να συμμετέχουν.

β)την απόφαση τοποθέτησης του Υπουργείου

γ)το πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του συμπληρωματικού εξάμηνου

Γιατροί που απορρίφτηκαν τρείς (3) φορές από τις εξεταστικές επιτροπές για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας, μπορούν  να συμμετέχουν σε δύο (2) ακόμη εξεταστικές περιόδους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

esrgp:
Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν κάποιος που δεν πέρασε για 3η φορά τις εξετάσεις της ειδικότητας και πρέπει να κάνει ένα εξάμηνο άμισθος σε Κ.Υ. (για να έχει δικαίωμα να ξαναδωσει εξετάσεις ειδικότητας) πρέπει να κάνει εφημερίες στο διάστημα αυτό; Υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καθορίζει κάποιν ελάχιστο αριθμό εφημεριών που απαιτούνται για να κατοχυρωθεί ως χρόνος εκπαίδευσης αυτό το 6μηνο; Αν πρέπει να κάνει εφημερίες με ποιον τρόπο πληρώνονται; Ή μήπως πρέπει να τις κάνει και αυτές χωρίς αμοιβή αφού δεν κατέχει έμμισθη θέση;
Έχω ψάξει αρκετά αλλά δεν βρίσκω κάποιον νόμο που να ορίζει ότι ένας ειδικευόμενος πρέπει να κάνει τουλάχιστον 4 εφημερίες/μήνα.Μπορεί κάποιος συνάδελφος  να επισυνάψει κάτι σχετικό αν υπάρχει;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση