Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:54:43

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται νέο ηλεκτρονικό σύστημα στα νοσοκομεία!  (Αναγνώστηκε 3915 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Ιουνίου 2017, 00:22:01
Αναγνώστηκε 3915 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ηλεκτρονικά θα συνδεθούν όλα τα νοσοκομεία σε ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η ΗΔΙΚΑ. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η Αθηνά Τριανταφυλλίδη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών ΗΔΙΚΑ Α.Ε. κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ»το  νέο ηλεκτρονικό σύστημα στα νοσοκομεία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 8 Ιουνίου στον Ευαγγελισμό: «Ξεκινά το σύστημα αυτό για τον Ευαγγελισμό και το Λαϊκό και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο crash test του συστήματος». Πρόκειται άλλωστε για δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας με τη μεγαλύτερη κίνηση ασθενών.

Έτσι όταν ένας ασθενής έχει επισκεφθεί πολλά νοσοκομεία, το κάθε νοσοκομείο πλέον θα έχει πρόσβαση στα στοιχεία του ασθενούς. Στο σύστημα εντάχθηκαν και τα νοσοκομεία τα οποία δεν είχαν λάβει μέχρι σήμερα Ευρωπαϊκούς πόρους από το Γ’ ΚΠΣ.»

Επιπλέον οι υγειονομικές αρχές και ειδικά τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να γνωρίζουν για κάθε ασθενή τι φάρμακα έχει λάβει, ποιες ακριβώς εξετάσεις έχει κάνει αλλά και αν έχει και για πόσο νοσηλευτεί σε ένα νοσοκομείο.

Άλλωστε το ηλεκτρονικό σύστημα αναμένεται να συνδεθεί και με την ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς της ΗΔΙΚΑ που ετοιμάζεται.

Ηλεκτρονική και η Πρωτοβάθμια

Στο μεταξύ στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα αναμένεται να στηριχθούν και οι υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως ανακοιώθηκε από την ΗΔΙΚΑ, όλα τα πληροφοριακά συστήματα της ΗΔΙΚΑ (e-prescription, συστήματα για τους ΤΟΜΥ, Εθνικό Μητρώο Χρονίως Πασχόντων Ασθενών, Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Κλεισίματος Ιατρικών Ραντεβού κ.α.) θα αποτελέσουν τον κορμό του πληροφοριακού προγράμματος για την πρωτοβάθμια φροντίδα των ασθενών.

« Έτσι θα υπάρχει γρηγορότερη και καλύτερη λήψη αποφάσεων, ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας και μεγαλύτερη ενημέρωση και διαφάνεια των διαδικτυακών υπηρεσιών, για την βελτίωση της περίθαλψης» επεσήμανε η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών ΗΔΙΚΑ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Ιουνίου 2017, 20:28:59
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Ε, Ε. έρχεται...
   Πόσες φορές το έχουμε ακούσει; Και φυσικά το νέο είναι ωραίο (και καλοπληρωμένο) και το παλιό επίσης καλοπληρωμένο (άδικα και τζάμπα αλλά πάνε αυτά τώρα).
   Μήπως θα έπρεπε και ο ιδιώτης (ειδικά ο ...οικογενειακός ιατρός αλλά και οι υπόλοιποι θεράποντες) να έχουν πρόσβαση κάπως (με την κάρτα ασθενούς που θα γίνει όταν ξανα-αλλάξει το νέο σύστημα αλλά τι να λέμε) στο ιστορικό των νοσοκομείων και των ΤΟΜΙΩΝ. Ο ασθενής είναι ενιαίος και δεν χωρίζεται σε πρωτοβάθμιος και δευτεροβάθμιος...

18 Ιουνίου 2017, 12:17:31
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Clemence


Μπορώ να σας πω ότι υπάρχει η εμπειρία από το ΕΜΑ, Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, που το δουλεύουν οι Αιμοδοσίες μας από το 2015 και στο οποίο η ταυτοποίηση του αιμοδότη γίνεται με το ΑΜΚΑ του και η καρτέλα του είναι προσβάσιμη από όλες τις Αιμοδοσίες της χώρας. Είναι απαραίτητο να γίνει κάτι αντίστοιχο και με τους ασθενείς, γιατί όπως είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία τα τελευταία 17 χρόνια, κάθε φορά που γίνεται νέα εισαγωγή ανοίγεται και νέα καρτέλα, με νέους αριθμούς μητρώων κλπ και αυτό δεν έχει τέλος. Επίσης το κάθε παραπεμπτικό για εργαστηριακά έρχεται γραμμένο στο χέρι και το ονοματεπώνυμο του ασθενούς είναι κάθε φορά και διαφορετικό, δημιουργώντας και σοβαρά θέματα ασφάλειας (πχ στις μεταγγίσεις). Θεωρώ πολύ βασικό να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια, αν δεν συμβεί αυτό κανένα ηλεκτρονικό σύστημα δεν έχει ελπίδα να λειτουργήσει σωστά μέσα σε τέτοιο χάος.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
11126 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2011, 21:02:58
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
80999 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Απριλίου 2011, 16:10:31
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
20505 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Νοεμβρίου 2018, 21:49:51
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
51295 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Φεβρουαρίου 2021, 20:33:01
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2828 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Δεκεμβρίου 2021, 17:25:32
από Argirios Argiriou