Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 08:37:09

Αποστολέας Θέμα: Εξεταστική: Κατάθεση Σαλμά για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις.  (Αναγνώστηκε 1808 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Σεπτεμβρίου 2017, 23:02:03
Αναγνώστηκε 1808 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
14-09-2017 ΤΟ ΒΗΜΑ.

Εξηγήσεις για την υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων, έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, αποδίδοντας σε «συκοφαντίες» τα όσα του αποδίδονται για την εμπλοκή του ως ιατρού στην όλη υπόθεση.

Δεν έλειψαν οι εντάσεις κατά την διάρκεια της κατάθεσής του, όταν ο κ. Σαλμάς προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά όσων του προσάπτουν αδίκως κατηγορίες, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι του καταλόγισαν ότι τους «απειλεί». «Δεν θα ανεχτώ συκοφαντίες, να λένε ότι είμαι εκπρόσωπος μηχανήματος, εκείνου για τις αρθροσκοπήσεις», είπε ο «γαλάζιος» βουλευτής, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις των κυβερνητικών βουλευτών σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να λένε ότι πήρα 1 εκατομμύριο ευρώ». «Γι’ αυτό αντέδρασα», εξήγησε αμφισβητώντας ότι έλαβε για τις αρθροσκοπήσεις 800.000 ευρώ. Όπως κατέθεσε το ποσό αυτό ανέρχεται σε 276.000 ευρώ.


Επίσης διέψευσε ότι ήταν αυτός που εισήγαγε το ιατρικό μηχάνημα για την συγκεκριμένη εξέταση. «Δεν το εισάγω. Διενεργώ την εξέταση», διευκρίνισε ενώ ερωτηθείς αν είναι πολλά τα 1.500 ευρώ για την συγκεκριμένη ιατρική πράξη, απάντησε ότι το ποσόν αυτό δεν το όρισαν ο τότε πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και πρώην βουλευτής της ΝΔ Π. Σκανδαλάκης και ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, οι οποίοι, όπως ανέφερε, «αντιστοίχησαν το ποσό αυτό με κάτι που υπήρχε και περιελάμβανε διήμερη νοσηλεία», κάτι που κατά την άποψή του δεν χρειαζόταν για την συγκεκριμένη εξέταση. Υποστήριξε δε ότι παρά ταύτα ο ΕΟΠΥΥ δεν ζημιώθηκε ούτε ένα ευρώ λόγω της εφαρμογής του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (clawback) στον ΕΟΠΥΥ που όπως είπε ο ίδιος επί υπουργίας του θέσπισε.


Ο κ. Σαλμάς ανέφερε εξάλλου ότι η εν λόγω εξέταση πληρωνόταν 682 ευρώ. «Από τα 1.500 ο ΕΟΠΥΥ έχει την δυνατότητα να ορίσει ασφαλιστική τιμή», ενώ ερωτηθείς αν μπορούσε ο ΕΟΠΥΥ να παρέμβει ώστε να περιορίσει την τιμή, απάντησε: «Εννοείται». Μια ημέρα πριν ο κ. Σαλμάς είχε κατηγορηθεί στην Εξεταστική Επιτροπή από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Π. Γεωργακόπουλο ότι αυτό που παρατηρήθηκε με τις αρθροσκοπήσεις ήταν «Σαλμάς παραγγέλνει, Σαλμάς εκτελεί», κάτι, πάντως, που κατά τον ίδιο δεν απαγορεύεται από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και την διαδικασία της αυτοπαραπομπής. Δήλωσε δε ότι σε κάθε περίπτωση «στην υπόθεση η αναφορά του ονόματός μου έχει σχέση μόνο με την ιατρική ιδιότητά μου και όχι με την πολιτική».


Στην επισήμανση μελών της επιτροπής ότι δεν είχε άδεια να εκτελεί παραπεμπτικά, σχολίασε ότι «το έκανα για λογαριασμό της εταιρείας που συστεγαζόμασταν» (και η οποία ανήκε σε πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος), ενώ είπε σχετικά με την υψηλή τιμή των 1.500 ευρώ για την διαγνωστική αρθροσκόπηση, πως «όταν δίνεις μία τιμή και στη συνέχεια μειωθεί, δεν σημαίνει πως έχεις ευθύνες» (μειώθηκε το 2016 σε 150 ευρώ συν 150 για τα αναλώσιμα).

Ο κ. Σαλμάς έφερε μαζί του στην Εξεταστική και ιατρικά όργανα με τα οποία διενεργούνται οι αρθροσκοπήσεις ενώ έδειξε και διαφάνειες στους βουλευτές όπου απεικονίζονταν συγκεκριμένα ιατρικά περιστατικά. «Θα μεταβληθούμε σε ιατρικό συνέδριο», σχολίασε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Σαλμάς αναφερθείς στην εν λόγω εξέταση την οποία έφερε στην χώρα μας, είπε ότι «έμενα σε ένα υπόγειο στην Βοστώνη για να μαθαίνω καινοτομίες και να τις φέρνω στην Ελλάδα».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Σεπτεμβρίου 2017, 13:41:07
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....Επίσης διέψευσε ότι ήταν αυτός που εισήγαγε το ιατρικό μηχάνημα για την συγκεκριμένη εξέταση. «Δεν το εισάγω. Διενεργώ την εξέταση»,..
... ενώ ο κ. Σαλμάς αναφερθείς στην εν λόγω εξέταση την οποία έφερε στην χώρα μας, είπε ότι «έμενα σε ένα υπόγειο στην Βοστώνη για να μαθαίνω καινοτομίες και να τις φέρνω στην Ελλάδα».....
   Έλεος, τόσο πολύ να υποτιμά τη νοημοσύνη μας; (μα ο ...ξάδερφος μου το έφερα το μηχάνημα χωρίς να το ξέρω). Το ωραίο είναι ότι η άνω εξηγήσεις θα κριθούν επαρκείς.
   Σε υπόγειο στη Βοστώνη; Να τον χρίσουμε ήρωα; Όλα για το φτωχό ελληνικό λαό τα έκανε...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
... Υποστήριξε δε ότι παρά ταύτα ο ΕΟΠΥΥ δεν ζημιώθηκε ούτε ένα ευρώ λόγω της εφαρμογής του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (clawback) στον ΕΟΠΥΥ που όπως είπε ο ίδιος επί υπουργίας του θέσπισε. ...
   Πολύ σωστά, δεν ζημιώθηκε ο ΕΟΠΥΥΥς, οι προϋπολογισμοί είναι κλειστοί και συνήθως υπερκαλύπτονται με αποτέλεσμα claw back. Ζημιώθηκαν όμως οι υπόλοιποι πάροχοι της ίδιας κατηγορίας (δεν ξέρω αν άνηκε στην κατηγορία των κλινικών ή των διαγνωστικών εργαστηρίων) για τους οποίους αυξήθηκε η υπέρβαση του προϋπολογισμού και στην τελική το Claw Back που υπέστησαν. Μήπως αυτοί να ξεκινήσουν μηνύσεις; (όχι ότι θα κερδίσουν τίποτα βέβαια).
   Ποιος θα γνοιαστεί όμως για τη μαρίδα;

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
11 Απαντήσεις
31738 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Μαρτίου 2009, 22:25:32
από kapioskanis
2 Απαντήσεις
8170 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουνίου 2013, 20:21:17
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
2102 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Απριλίου 2015, 23:13:25
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
53483 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Σεπτεμβρίου 2017, 19:58:28
από Jenni
0 Απαντήσεις
25083 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιουνίου 2022, 12:07:57
από Argirios Argiriou