Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 02:09:31

Αποστολέας Θέμα: Τα περίεργα!!!!  (Αναγνώστηκε 83238 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Σεπτεμβρίου 2016, 12:53:42
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Θύμα της... ιταλικής Μαφίας των Πανεπιστημίων δηλώνει ο καταδικασθείς κύριος Καστάνης !

Μάλιστα.

Παράθεση
Γιάννης Καστάνης. Είμαι Θύμα της ιταλικής μαφίας των πανε­πιστημίων
19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 | 12:17 Docmed+

Θύμα της ιταλικής μαφίας των πανε­πιστημίων δηλώνει ότι έπεσε ο επί 13 ολόκληρα χρόνια μαϊμού-γιατρός και διευθυντής στο Πολυδύναμο Περιφερεια­κό Ιατρείο Σκύρου, Γιάννης Καστάνης ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας. Μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου οδηγήθηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο «γιατρός με την κόκκινη Ferrari», όπως έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο, υποστηρίζει ότι υπήρξε «ατα­ξία» με το πτυχίο του και εξιστορεί όσα συνέβησαν στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης όπου σπούδασε.

«Πράγματι, σε μια περίοδο κρίσεως για τα πανεπιστήμια της Ιταλίας στις αρχές της δεκα­ετίας του ’90, η μαφία έπαιρνε χρήματα από τους φοιτητές. Το ίδιο έκανα και εγώ, αλλά δεν κατάφερα να δώσω όλα τα χρήματα που μου ζητούσαν. Με έρανο και με κόπο τα μάζεψα από συγγενείς μου στην Ελλάδα, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο. Επειδή δεν έδωσα τα υπόλοιπα χρήματα, εξαφάνισαν τα πιστο­ποιητικά σπουδών μου», τονίζει ο Γ. Καστάνης.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε ότι το πτυχίο του ήταν πλαστό, καθώς με αυτό έκανε το αγροτικό του και πήρε την ειδικότητα της γε­νικής ιατρικής στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας, «Με αγάπη υπηρέτησα την ιατρι­κή και επί 13 χρόνια ποτέ δεν υπήρξε το παρα­μικρό πρόβλημα σε κανέναν ασθενή από βα­ρύτατες ιατρικές πράξεις στις οποίες προχώρη­σα κατά καιρούς», υποστηρίζει ο γιατρός-μαϊμού. Ωστόσο, αποδέχεται την ποινή που του επιβλήθηκε. Για αυστηρή, παραδειγματική, αλλά δίκαιη απόφαση κάνει λόγο ο δικηγόρος του, γνωστός ποινικολόγος Πέτρος Μαντούβαλος ο οποίος εκφράζει την πεποίθηση ότι στο Εφετείο, όπου και αναμένεται να προσφύγουν, τα δεδομένα θα αλλάξουν για τον πελάτη του.

Ο Γ, Καστάνης θεωρεί τον εαυτό του ευεργέτη του νησιού -καθώς εκτός από τις υπηρεσίες που προσέφερε, με δική του πρωτοβουλία, όπως υποστηρίζει, δημιουργήθηκε τράπεζα αίματος στη Σκύρο.

Ο βίος και η πολιτεία του γιατρού-μαϊμού θα μπορούσε να είναι να γίνει σενάριο για κινηματογραφική ταινία, που θα σπάσει τα ταμεία. Οι κάτοικοι τον θυμούνται ντυμένο στην πένα να οδηγεί μια κατακόκκινη Ferrari, την οποία, μάλιστα, δεν δί­στασε να ρίξει πάνω σε ένα δέντρο για να πάρει τα χρήματα της ασφάλειας και να πηγαινοέρχεται στο νησί με δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Piper!

Ωστόσο, η αρχή της διαδρομής του ήταν διαφορετική. Γόνος ευκατάστατης οικογένειας από τα Μέγαρα, ο 58χρονος έζησε με την πίεση των γονιών που ήθελαν, όπως και πολλοί άλλοι, τα δύο αγόρια τους να γίνουν επιστήμονες. Ο μεγάλος γιος κατάφερε να γίνει γιατρός όχι όμως και ο Γιάννης ο οποίος μόλις τελείωσε το σχολείο έφυγε για την Αμερική, όπου δούλεψε ως σερβιτόρος σε φαστφουντάδικα και ελληνικά εστιατόρια. Σύντομα όμως αποφάσισε να αλλάξει καριέρα. Έφυγε για την Ιταλία όπου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρακολούθη­σε μαθήματα πρώτων βοηθειών και κατόπιν, καταθέτοντας πλαστά έγγραφα, κατάφερε να αναγνωριστεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το υποτιθέμενο πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο Sapienza, Με πλαστά έγγραφα, επίσης πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας και ξεκίνησε την ειδικότητά του. Λίγα χρόνια μετά, το 2000, διορίστηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο της Σκύρου. Εκεί κατάφερε να διορίσει ως ακτινολόγο και έναν φίλο του, φωτογράφο στο επάγγελμα, ο οποίος συνήθιζε, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, να παίρνει τις ακτίνες πάνω από τα ρούχα των ασθενών και να υπογράφει αμέτρητα παραπεμπτικά στο νοσοκομείο της Κύμης!

Ιατρείο στο Κολωνάκι

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, ο Καστάνης είχε ανοίξει τα επαγγελματικά «φτερά» του και στην Αθήνα. Ο ίδιος για να δικαιολογήσει τις συχνές απουσίες του από το νησί έλεγε ότι εξυπηρετούσε ασθενείς στο ιατρείο του στο Κολωνάκι, ισχυριζόμενος ότι ανάμεσα σε αυ­τούς ήταν και μεγάλα ονόματα της σόουμπιζ. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, διατηρούσε ιατρεία στο Μεγάλο Πεύκο και στην Πάτρα, ενώ εκτός από την ειδικότητα του γενικού ια­τρού και του πλαστικού χειρουργού εμφανιζόταν και ως ΩΡΛ.

Η αρχή του τέλους για τον δαιμόνιο Γ. Καστάνη, ο οποίος είχε ήδη καταδικαστεί στο παρελ­θόν σε 22 μήνες φυλάκιση για πλαστογραφία, ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια έπειτα από καταγγελία πολίτη. Τον Μάιο του 2014 με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγεί­ας ανακλήθηκε ο διορισμός του. Ο ίδιος κατάφερε να διαφύγει στην Αμερική, όπου συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο και εκδόθηκε στη χώρα μας. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια για απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, καθώς στα 13 χρόνια που διετέλεσε διευθυντής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου εισέπραξε από μισθούς εφημερίες κ.ά. το ποσό των 667.000 ευρώ.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Σεπτεμβρίου 2016, 12:55:34 από kopritis »

7 Οκτωβρίου 2016, 21:42:21
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Τοποθετείται στα περίεργα για το γεγονός ότι όντας παράνομος εξέδιδε νόμιμες αποδείξεις (και ουκ ολίγες). Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος διατηρούσε ιατρείο επί σειρά ετών ένας 76χρονος γιατρός, ο οποίος συνελήφθη προχθές στην Ηλιούπολη για κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα απάτη σε βάρος πολιτών και του Δημοσίου.

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο παθολόγο, (και πως εξέδιδε αποδείξεις, ή μήπως μέχρι το 2011 εξέδιδε, μετά πήρε σύνταξη; ) ο οποίος ήταν γνωστός στην περιοχή του και μάλιστα είχε μεγάλη πελατεία. Αυτό που δεν γνώριζαν οι πελάτες του, ωστόσο, είναι ότι είχε διαγραφεί το 1996 από τον Ιατρικό Σύλλογο για χρέη με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί δύο χρόνια αργότερα, το 1998, η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας Ηλιούπολης ξεκίνησαν όταν ένας αστυνομικός παρατήρησε ότι ένας πολίτης είχε προσκομίσει στο Τμήμα δικαιολογητικά για την απόκτηση άδειας οπλοφορίας που έφεραν τη σφραγίδα μη νόμιμου γιατρού. Κατόπιν, διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο ο 76χρονος διατηρούσε γραφείο με μεγάλη πελατεία αλλά μπορούσε και να συνταγογραφεί φάρμακα για τον ΕΟΠΥΥ γιατί λόγω γραφειοκρατικού λάθους δεν του είχε αφαιρεθεί ο κωδικός του (μα πως πήρε τον κωδικό; ) που του επέτρεπε τη συνταγογράφηση.. (Φυσικά η Συνταγογράφηση δεν προϋπήρχε του 1998, για να μπορέσει να είχε μπει απο παλιότερα. Οπότε, όπως παρατηρεί συνάδερφος, ο έλεγχος του ΕΟΠΥΥ έγκειται στο αν θα μπει η σφραγίδα στο τετραγωνάκι ή όχι) Άνδρες της Ασφάλειας που υποδύθηκαν τους πελάτες τον συνέλαβαν προχθές την ώρα που εκείνος παρέλαβε προσημειωμένα χαρτονομίσματα (τους έκοψε απόδειξη άραγε; ). Υπολογίζεται από τους αστυνομικούς ότι από το 2011 είχε κόψει αποδείξεις ύψους 70.000 ευρώ στους πελάτες του, όπως προκύπτει από το μπλοκ αποδείξεων που κατασχέθηκε από το γραφείο του.

8 Οκτωβρίου 2016, 01:22:29
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πρώην ιατρός που ασκούσε (χωρίς άδεια) το επάγγελμα του Ιατρού ;

Κανονικά αυτό είναι ποινικό αδίκημα, όχι πως έχει νόημα να στείλεις φυλακή έναν 76χρονο, αλλά τουλάχιστον να δείξεις ότι δεν θα γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές.

8 Οκτωβρίου 2016, 01:23:41
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τοποθετείται στα περίεργα για το γεγονός ότι όντας παράνομος εξέδιδε νόμιμες αποδείξεις (και ουκ ολίγες). Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος διατηρούσε ιατρείο επί σειρά ετών ένας 76χρονος γιατρός, ο οποίος συνελήφθη προχθές στην Ηλιούπολη για κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα απάτη σε βάρος πολιτών και του Δημοσίου.

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο παθολόγο, (και πως εξέδιδε αποδείξεις, ή μήπως μέχρι το 2011 εξέδιδε, μετά πήρε σύνταξη; ) ο οποίος ήταν γνωστός στην περιοχή του και μάλιστα είχε μεγάλη πελατεία. Αυτό που δεν γνώριζαν οι πελάτες του, ωστόσο, είναι ότι είχε διαγραφεί το 1996 από τον Ιατρικό Σύλλογο για χρέη με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί δύο χρόνια αργότερα, το 1998, η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας Ηλιούπολης ξεκίνησαν όταν ένας αστυνομικός παρατήρησε ότι ένας πολίτης είχε προσκομίσει στο Τμήμα δικαιολογητικά για την απόκτηση άδειας οπλοφορίας που έφεραν τη σφραγίδα μη νόμιμου γιατρού. Κατόπιν, διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο ο 76χρονος διατηρούσε γραφείο με μεγάλη πελατεία αλλά μπορούσε και να συνταγογραφεί φάρμακα για τον ΕΟΠΥΥ γιατί λόγω γραφειοκρατικού λάθους δεν του είχε αφαιρεθεί ο κωδικός του (μα πως πήρε τον κωδικό; ) που του επέτρεπε τη συνταγογράφηση.. (Φυσικά η Συνταγογράφηση δεν προϋπήρχε του 1998, για να μπορέσει να είχε μπει απο παλιότερα. Οπότε, όπως παρατηρεί συνάδερφος, ο έλεγχος του ΕΟΠΥΥ έγκειται στο αν θα μπει η σφραγίδα στο τετραγωνάκι ή όχι) Άνδρες της Ασφάλειας που υποδύθηκαν τους πελάτες τον συνέλαβαν προχθές την ώρα που εκείνος παρέλαβε προσημειωμένα χαρτονομίσματα (τους έκοψε απόδειξη άραγε; ). Υπολογίζεται από τους αστυνομικούς ότι από το 2011 είχε κόψει αποδείξεις ύψους 70.000 ευρώ στους πελάτες του, όπως προκύπτει από το μπλοκ αποδείξεων που κατασχέθηκε από το γραφείο του.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς;
- Διαγράφηκε από τον ιατρικό σύλλογο και αφαιρέθηκε η άδεια άσκησης επαγγέλματος αλλά κανείς από το σύλλογο δεν ενδιαφέρθηκε να δει αν συνεχίζει να ασκεί το επάγγελμα!
- Κανείς από σύλλογο δεν φρόντισε να διεκδικήσει δικαστικά τις οφειλές.
- Διαγράφηκε από το σύλλογο λόγω χρεών αλλά ήταν συνταξιούχος. Πως μπορείς να πάρεις σύνταξη από το ΤΣΑΥ αν δεν είσαι ταμειακά εντάξει με τον ιατρικό σύλλογο;
- Είχε πρόσβαση το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ενώ δεν είχε άδεια άσκησης επαγγέλματος από 1998! Πολύ πριν την εφαρμογή της ηλεκτρονικής επομένως πως πήρε κωδικούς;
- Έκοβε αποδείξεις ενώ ήξερε ότι δεν είχαν κανένα αντίκρυσμα. (Ίσως γι' αυτό τις έκοβε)
- Η ανακάλυψη έγινε από την παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού.

16 Οκτωβρίου 2016, 17:32:09
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Και άλλα "περίεργα":

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

και περίεργοι...

16 Οκτωβρίου 2016, 17:57:27
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και άλλα "περίεργα":

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

και περίεργοι...

Το τραγικό είναι ότι όσοι εμπιστεύονται τους διάφορους "θεραπευτές", δεν έχουν κανένα λόγο να τους καταγγείλουν. ´Οταν δε ο οικείος Ιατρικός Σύλλογος λάβει γνώση, δεν μπορεί (ή δε θέλει) να κάνει τίποτε γιατί οι "θεραπευτές" δεν είναι μέλη του.
´Αντε βγάλε άκρη σε αυτήν τη χώρα, προσπαθώντας να ασκήσεις ιατρική μετά από 15 χρόνια σπουδών...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

20 Οκτωβρίου 2016, 21:27:44
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
Γιατρός καταδικάστηκε για ασελγείς πράξεις σε νεαρή ασθενή

20 Οκτωβρίου 2016 | 13:10 Docmed+

Παθολόγος καταδικάστηκε από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση ενός έτους, με 3ετή αναστολή, διότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος νεαρής ασθενούς, την ώρα της εξέτασής της.
Το περιστατικό έλαβε χώρα, τον Ιούνιο του 2009, στα πολυιατρεία του ΙΚΑ Κατερίνης, όπου είχε απευθυνθεί η 26χρονη -τότε- καταγγέλλουσα, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα υγείας.
Αφού διέγνωσε ότι επρόκειτο για κρυολόγημα κι ότι η κοπέλα ήταν «πιασμένη», ο κατηγορούμενος την έπεισε να της τοποθετήσει αλοιφή, οπότε άρχισε να κάνει μαλάξεις εστιάζοντας στο γυμνό της στήθος. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, όταν ο γιατρός έβαλε το χέρι του στο παντελόνι και το εσώρουχο της ασθενούς, επιχειρώντας -παράλληλα- να τη φιλήσει, εκείνη έβαλε τις φωνές εγκαταλείποντας σε έξαλλη κατάσταση το γραφείο του.
Στη συνέχεια, κατήγγειλε σε συνάδελφο του κατηγορούμενου παθολόγου τα όσα είχαν προηγηθεί και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.
Απολογούμενος ο γιατρός αρνήθηκε την πράξη, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση. Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε ασέλγεια, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Πρωτόδικα, το Πλημμελειοδικείο της Κατερίνης τον είχε καταδικάσει σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετη αναστολή.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου, υπάρχουν τέτοιοι ανάμεσά μας ; ; ;  :P

20 Οκτωβρίου 2016, 22:02:36
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στην παραπάνω περίπτωση έχουμε, σύμφωνα με το περιγραφόμενο περιστατικό, την εκδοχή της παθούσης και την εκδοχή του γιατρού αφού δεν υπήρχαν άλλοι μάρτυρες.
Αναρωτιέμαι τι μπορεί να είναι τόσο καταλυτικό στη μία περιγραφή ώστε να οδηγήσει στην καταδίκη του γιατρού. Εκτός αν ο γιατρός είχε "ανάλογο" ιστορικό όχι όμως σε τέτοιες ακραίες εκδηλώσεις.
(δεν παίρνω το μέρος του, απλά αναρωτιέμαι)
Ένα πιθανό ισχυρό επιχείρημα είναι: ¨Γιατί να πει ψέμματα ή να επινοήσει μια τέτοια ιστορία η ασθενής;" Είναι όμως αρκετό;
Π.χ. πόσοι ασθενείς θα θεωρούσαν λογικό ή αποδεκτό ο γιατρός να τους βάλει αλοιφή και να τους κάνει μαλάξεις για κρυολόγημα ή το "πιάσιμο";
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Οκτωβρίου 2016, 22:08:58 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

20 Οκτωβρίου 2016, 22:08:26
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Και δικιά μου απορία είναι, μπορεί ένα δικαστήριο να καταδικάσει κάποιον στην βάση μιας μαρτυρίας χωρίς άλλα πειστήρια και αυτόπτες μάρτυρες ;  :P

Εκτός και αν υπάρχει ιστορικό.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
2611 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Ιανουαρίου 2018, 12:25:41
από GirousisN