Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
14 Δεκεμβρίου 2017, 02:27:23

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
13/12/2017
Του Βασίλη Βενιζέλου.


Τα εγκαίνια της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), στο νομό Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά φοβόμαστε ότι το πιο μεγάλο «στοίχημα» για την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν είναι να στήσουν μία νέα δομή για την δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην χώρα μας.

Είναι προφανές ότι το πιο μεγάλο «στοίχημα» για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν είναι, ασφαλώς, η πρόσληψη των 1.300 γιατρών και των 1.300 εργαζομένων διαφόρων άλλων ειδικοτήτων για να λειτουργήσει η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη χώρα μας.

Το πιο μεγάλο «στοίχημα» για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι εάν θα καταφέρει η νέα δομή να επιδράσει επί της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς των ασθενών και των ασφαλισμένων, προκειμένου εκείνοι να κατευθύνουν προς τη νέα δομή τη ζήτησή τους για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το λέμε αυτό, γιατί πρόσφατη είναι η μελέτη του αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κυριάκου Σουλιώτη, η οποία δείχνει ότι οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό υψηλότερο του 80%, επιλέγουν ιδιώτες γιατρούς για τις ιατρικές επισκέψεις τους και, σε ποσοστό περίπου 60%, επιλέγουν επίσης ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για τις εξετάσεις τους…

Ακόμη και οι πατερναλιστικού χαρακτήρα νέες διατάξεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οι οποίες επιβάλλουν την εγγραφή όλων μας σε κάποιον οικογενειακό γιατρό της περιοχής κατοικίας μας, ο οποίος θα λειτουργεί ως οιονεί gate keeper για το δευτεροβάθμιο επίπεδο του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας, δεν φαίνονται ιδιαίτερα ικανές να αποσπάσουν «πελατεία» από τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, στο πρωτοβάθμιο επίπεδο. Λείπει το κίνητρο, εμφανώς!

Εκείνο στο οποίο κινδυνεύουμε να βρεθούμε είναι να στηθεί ένα πολυδάπανο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη τη χώρα, στο οποίο θα καταφεύγουν μόνον εκείνες οι κατηγορίες του πληθυσμού οι οποίες πλήττονται από ακραία φτώχεια και δεν έχουν τη δυνατότητα για ιδιωτικές ιατρικές επισκέψεις και διενέργεια εξετάσεων σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Η ως άνω ενδεχόμενη εξέλιξη δεν θα διαφέρει σχεδόν καθόλου από ό,τι συμβαίνει μέχρι σήμερα με τις έρμες τις μονάδες Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και το εύλογο ερώτημα είναι γιατί άλλη μία πολυδάπανη δομή στη χώρα
, χωρίς προηγούμενες βαθιές αλλαγές στη συμπεριφορές και τις στάσεις των χρηστών των υπηρεσιών Υγείας. Και μη μας πείτε ότι αυτό μοιάζει με την κότα και το αυγό, γιατί θα υποχρεωθούμε να επανέλθουμε…

Ύπουλα πράγματα οι βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες και οι εδραιωμένες στάσεις και συμπεριφορές! Πέραν από την επιδημιολογία και τα Οικονομικά της Υγείας, πολύ ενδιαφέρον θα είχε να διενεργηθούν μία κοινωνιολογική μελέτη και μία κοινωνική ανάλυση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη χώρα μας, πριν προχωρήσουμε στην πολυδάπανη νέα δομή…

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2
December 12, 2017
Journal Watch, General Medicine

GUIDELINE WATCH, FREE FULL-TEXT ARTICLE

Daniel D. Dressler, MD, MSc, SFHM, FACP reviewing Abara WE et al. Ann Intern Med 2017 Dec 5.

New guidelines attempt to consolidate various existing recommendations.

Sponsoring Organization: American College of Physicians (ACP) and CDC

Target Audience: All clinicians

Background

Nearly 1 million people in the U.S. have chronic hepatitis B virus (HBV) infection; about two thirds of them are unaware that they're infected. Universal HBV vaccination in infants has contributed to a nearly 90% decrease in acute HBV infections among adults, but challenges remain in unvaccinated at-risk adults. Also, only 10% to 15% of infected adults who are eligible for antiviral therapy receive it. The ACP and the CDC have collaborated to develop updated recommendations on HBV screening, vaccination, and linkage to care.

Key recommendations

Offer screening (HBV surface antigen [HBsAg], HBV core antigen antibody, antibody to HBsAg) to the following high-risk groups:

Foreign-born people from countries with high HBV prevalence (i.e., 2% or higher; e.g., all countries in Africa and Asia, most countries in Eastern Europe and the Middle East)

Men who have sex with men (MSM), injection drug users, and incarcerated populations

Patients who are positive for HIV or hepatitis C, contacts of people with HBV infections, and infants born to HBV-positive mothers

Patients who need immunosuppressive therapy

Patients with end-stage renal disease (ERSD)

People with elevated alanine aminotransferase levels

Pregnant women

Offer HBV vaccination to unvaccinated adults in the following groups:

People at risk for infection based on sexual exposure

People at risk based on exposure to blood or blood-contaminated fluids

Patients with any chronic liver disease (including elevated transaminase levels greater than twice the upper limit of normal), HIV, or ERSD

Pregnant women at risk for HBV infection during pregnancy

International travelers to countries with intermediate or high levels of endemic HBV infection

Link HBV-positive patients to care:

HBsAg-positive patients should be referred to experienced providers for counseling, antiviral treatment, and follow-up care.

COMMENT

Lowering the burden of HBV disease begins with screening and vaccinating at-risk people and arranging follow-up care for those with chronic HBV disease. Systems-level improvements in healthcare institutions are needed to address these needs most effectively.

EDITOR DISCLOSURES AT TIME OF PUBLICATION
Disclosures for Daniel D. Dressler, MD, MSc, SFHM, FACP at time of publication

Royalties
McGraw-Hill
Editorial boards
Journal of Hospital Medicine (Frontline); Principles and Practice of Hospital Medicine (McGraw-Hill)
CITATION(S):
Abara WE et al. Hepatitis B vaccination, screening, and linkage to care: Best practice advice from the American College of Physicians and the Centers for Disease Control and Prevention. Ann Intern Med 2017 Dec 5; 167:794. (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
3
Χρήσιμες πληροφορίες / Απ: Το Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ .
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Χθες στις 09:19:50 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τις επενδυτικές επιλογές στο Ταμείο αυτό δεν τις κάνουνε Γιατροί.  Tα ποσά που βάζει κανείς στο ΕΥΖΗΝ της HSBC  ΔΕΝ είναι πλέον αφορολόγητα. Τα λεφτά που βάζει κανείς στο Ταμείο αυτό, ΕΙΝΑΙ αφορολόγητα (κέρδος 23% με το καλημέρα).

Μήπως γνωρίζετε με ποια εταιρεία θα συνεργασθεί το ταμείο και η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση των επενδύσεων του αποθεματικού που θα σχηματισθεί ?
Επίσης καλό θα ήταν πριν αποφασίσει κανείς να συμμετέχει, να είναι γνωστό και το επενδυτικό προφίλ που θα ακολουθηθεί (αμοιβαία κεφάλαια/ μετοχές ?, εσωτερικού/εξωτερικού ?)

Επικοινωνήστε αν θέλετε με τον Αρχιλογιστή του ΤΕΑ-ΙΣΘ κ. Κώστα Νικολάου:

Kostas Nikolaou, MBA, M.Sc.
Managing Director
T: +30 216 700 48 50 (int.203)| M: +30 6942 467 432
Direct: +30 216 700 56 32
E-mail: knikolaou@prudential-group.gr
Prudential Actuarial Solutions PC

Πάντως σε μια παρουσίαση του ΤΕΑ-ΙΣΘ που μου στάλθηκε με email και δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω στο φόρουμ λόγου του όγκου της (αλλά μπορώ να την στείλω με email σε όποιον ενδιαφέρεται) γράφει μεταξύ άλλων:

ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ
Lifecycle Investment – αναλόγως την ηλικία
Default vs Επιλογής
• 25-40
• 41-55
• 55 και άνω
Δυνατότητα επιλογής βάσει
• Ηλικίας
• Όρεξης για κίνδυνο

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
 Site Ταμείου
 Teaisth.opf.gr
 Ατομικός λογαριασμός κάθε μέλους
 Ενημέρωση για το ύψος του λογαριασμού
 Ενημέρωση επενδύσεων
 Ενημέρωση κανονισμών ταμείου
 Διαδικασίες εισφορών και παροχών
4
Χρήσιμες πληροφορίες / Απ: Το Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ .
« Τελευταίο μήνυμα από GirousisN στις Χθες στις 08:51:16 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τις επενδυτικές επιλογές στο Ταμείο αυτό δεν τις κάνουνε Γιατροί.  Tα ποσά που βάζει κανείς στο ΕΥΖΗΝ της HSBC  ΔΕΝ είναι πλέον αφορολόγητα. Τα λεφτά που βάζει κανείς στο Ταμείο αυτό, ΕΙΝΑΙ αφορολόγητα (κέρδος 23% με το καλημέρα).

Μήπως γνωρίζετε με ποια εταιρεία θα συνεργασθεί το ταμείο και η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση των επενδύσεων του αποθεματικού που θα σχηματισθεί ?
Επίσης καλό θα ήταν πριν αποφασίσει κανείς να συμμετέχει, να είναι γνωστό και το επενδυτικό προφίλ που θα ακολουθηθεί (αμοιβαία κεφάλαια/ μετοχές ?, εσωτερικού/εξωτερικού ?)
5
December 11, 2017

First Humalog Copycat (Admelog) Approved by FDA

Miriam E. Tucker


The US Food and Drug Administration (FDA) has approved Admelog (Sanofi-Adventis US), the first copycat version of short-acting insulin lispro (Humalog, Eli Lilly)  to treat individuals aged 3 years and older with type 1 diabetes and adults with type 2 diabetes.

The product is approved for use as an injection, via pump, or intravenously. It will be available both in vials and as a prefilled pen (Admelog SoloStar).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
6
Χρήσιμες πληροφορίες / Απ: Το Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ .
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 12 Δεκεμβρίου 2017, 18:45:07 »
Για όσους (όπως εγώ) επιλέξουν να ενταχθούν στο Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ:

Μίλησα στις 12/12/2017 με την Γραμματέα Χρύσα Μπερμπέρη στο τηλέφωνο 2310416574 (εσωτερικό 3) και την ρώτησα για το κουτάκι κάτω κάτω στην αίτηση που γράφει "Ημερομηνία Εγγραφής σε Φορέα Κύριας Ασφάλισης".

Όταν κάνω log in στην σελίδα μου στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος έχει ένα κουτάκι που γράφει Ημερομηνία Πρώτης Ασφάλισης (και είναι αυτή την ημερομηνία που πρέπει να γράψω και στην αίτηση για το ΤΕΑ-ΙΣΘ), και όχι η ημερομηνία στο κουτάκι που γράφει "Ημερομηνία Έναρξης Ασφάλισης ΤΣΑΥ" (αυτή η ημερομηνία αναφέρεται στην πρώτη φορά που πλήρωσα χρήματα για το ΤΣΑΥ), ούτε και η ημερομηνία στο κουτάκι που γράφει "Εγγραφή Μητρώο" ( αυτή η ημερομηνία είναι μερικές μέρες μετά από την πρώτη πληρωμή που έχει κάνει κανείς στο ΤΣΑΥ).

Ένας πιο απλός τρόπος για να δει κανείς την "Ημερομηνία Εγγραφής σε Φορέα Κύριας Ασφάλισης" που ζητούνε στην αίτηση για εγγραφή στο ΤΕΑ-ΙΣΘ είναι να κάνει log in (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) στην σελίδα του στο ΕΦΚΑ, και στο κουτάκι πάνω αριστερά που γράφει "Στοιχεία Ασφάλισης", αντιγράφει κανείς την ημερομηνία κάτω από εκεί που λέει "Πρώτη Ασφάλιση: ΕΤΑΑ-ΠΡΩΗΝ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞ. ΚΑΙ ΑΥΤΑΣΦ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ"
7
Χρήσιμες πληροφορίες / Απ: Το Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ .
« Τελευταίο μήνυμα από Gatekeeper στις 12 Δεκεμβρίου 2017, 17:24:42 »
Με απλα λογια ο ΙΣΘ μαζευει το χρημα , κοβει ενα ποσοστο για την παρτη του και το υπολοιπο ποσο το δινει σε επενδυτικη εταιρια.

Πολλοι μεσαζοντες μικρο κερδος Αργυρη. Πηγαινε απευθειας σε μια ΑΕΔΑΚ . Δεν χρειαζεται να ταιζουμε κι αλλο τους ΙΣ, αρκετα τους δινουμε...

Αλλου καταργουν τελείως τους μεσαζοντες.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Good luck   ;)
8
Χρήσιμες πληροφορίες / Απ: Το Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ .
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 12 Δεκεμβρίου 2017, 17:12:24 »
Τις επενδυτικές επιλογές στο Ταμείο αυτό δεν τις κάνουνε Γιατροί.  Tα ποσά που βάζει κανείς στο ΕΥΖΗΝ της HSBC  ΔΕΝ είναι πλέον αφορολόγητα. Τα λεφτά που βάζει κανείς στο Ταμείο αυτό, ΕΙΝΑΙ αφορολόγητα (κέρδος 23% με το καλημέρα).
9
Χρήσιμες πληροφορίες / Απ: Το Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ .
« Τελευταίο μήνυμα από Gatekeeper στις 12 Δεκεμβρίου 2017, 16:48:47 »
 Αργύρη :
Οταν ειμαι αρρωστος παω στον γιατρό .
Για να μαθω γραμματα απευθυνομαι στον εκπαιδευτικό.
Ετσι για τα οικονομικα θεματα δεν απευθυνομαι σε γιατρό.
Θα σου προτεινα το ΕΥΖΗΝ της HSBC κι ασε τους εξαδακτυλους να ασχοληθουν με αυτό για το οποιο πληρωνονται να κανουν .

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
10
Χρήσιμες πληροφορίες / Απ: Το Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ .
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 12 Δεκεμβρίου 2017, 15:42:13 »
Σήμερα (12-12-2017) συμπλήρωσα ηλεκτρονικά, εκτύπωσα, υπέγραψα, σκανάρισα και έστειλα την σκαναρισμένη αίτηση με email στο teaisth_cs at opf.gr

Μίλησα και με την Γραμματέα του Ταμείου στην Θεσσαλονίκη, κ. Χρύσα Μπερμπέρη, η οποία μου απέστειλε τα παρακάτω και μετά από άδειά της τα δημοσιεύω και εδώ:


Κύριε Αργυρίου,

Έπειτα από την τηλεφωνική μας επικοινωνία σας αποστέλλω με συνημμένο αρχείο το Ενημερωτικό Έντυπο του Ταμείου.

Επιπλέον σας αποστέλλω την αίτηση σε έντυπη μορφή, ώστε κάποιος συνάδερφος σας να μπορεί να την συμπληρώσει και έτσι.

Απλά σε περίπτωση που κάποιος συμπληρώσει την έντυπη αίτηση, θα σας παρακαλούσα να ενημερώσετε και εσείς από μέρους σας, ότι πρέπει να υπογράφετε και να αποστείλετε εκ νέου πίσω σκαναρισμένη ή με φωτογραφία.

Βέβαια κάτι τέτοιο ισχύει και με την ηλεκτρονική αίτηση. Απλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να την εκτυπώνετε εκ των προτέρων. Έπειτα να υπογράφετε και να αποστέλλετε πίσω.

Τέλος σας αποστέλλω και τις οδηγίες συμπλήρωσης της πλατφόρμας, ηλεκτρονικής αίτησης.

Σας ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση,
Χρύσα Μπερμπέρη
Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης
Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Τμήμα Διαχείρισης Ασφαλισμένων
Τηλ.:2310416574 (εσωτερικό 3)
Τηλ.:2310402024
Κιν.:6982402024
Δ/νση: Επανωμής 26 και Αδριανουπόλεως
Τκ:55133, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10