Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 14 Μαρτίου 2012, 12:07:46

Τίτλος: Klaricid. Πίνακας Δοσολογίας για Παιδιά.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 14 Μαρτίου 2012, 12:07:46
Παραθέτω σχετικό αρχείο pdf, για το Susp. Klaricid 250 mg/5 ml, των 60 ml.

Προσθέτουμε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που επισυνάπτονται στην συσκευασία, και ανακινούμε.

Συμβουλές του παιδίατρου Βαγγέλη Αργυρίου ( www.argiriou.org ) :

Η ανακίνηση του φιαλιδίου πρέπει να γίνεται απαλά και όχι δυνατά γιατί τότε οι κόκοι του Klaricid διασπώνται σε μικρότερα σωματίδια με αποτέλεσμα η γεύση του να γίνεται χειρότερη και τα παιδιά να το παίρνουν πιο δύσκολα.

Αφού ετοιμάσουμε το διάλυμα, μπορούμε να το δώσουμε στο παιδί με ή χωρίς φαγητό, με έναν ειδικό δοσομετρητή που υπάρχει στην συσκευασία. Π.χ. αν θέλουμε μπορούμε να το δώσουμε με νερό, χυμό, ή γιαούρτι αλλά ακόμη και με άδειο στομάχι.

Πάντως όπως και όλα τα αντιβιοτικά έτσι και αυτό, δίνει λιγότερες παρενέργειες αν συνδυαστεί με κάποιο προβιοτικό σκεύασμα όπως π.χ. το Ultralevure.

Από την στιγμή που θα ανακατευτεί με νερό καλύτερα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο.

Όπως όλα τα αντιβιοτικά έτσι και αυτό πρέπει να χορηγείται με φειδώ. Ειδικά μάλιστα οι μακρολίδες έχουν αρχίσει να έχουν σοβαρό πρόβλημα με ανάπτυξη ανθεκτικότητας των μικροβίων σε αυτές.

Αν πάντως αποφασίσει κανείς να δώσει τελικά Klaricid καλύτερα να πάει κατευθείαν στην δοσολογία 30mg/kg/24ωρο, παρόλο που οι επίσημες οδηγίες μιλούν να ξεκινήσει κανείς με 15mg/kg/24ωρο, ακριβώς γιατί τα μικρόβια έχουν αρχίσει να γίνονται πια τόσο ανθεκτικά στο Klaricid που χρειάζεται η μεγαλύτερη δόση.