Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Ιανουαρίου 2018, 07:55:54

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ
« Τελευταίο μήνυμα από pzogr στις Σήμερα στις 00:54:24 »
Δυσκολεύομαι να καταλάβω το "καλό" της σύμβασης. Με 1600 max (τα 2000 τα πιάνεις μόνο με ασθενείς 65+) με πρόχειρους υπολογισμούς έχει στην τσέπη max 500-600 ευρώ (αφαιρουμένων λιτών εξόδων και φορολογικών-ασφαλιστικών υποχρεώσεων). Έχεις υποχρέωση για 24 ώρες την εβδομάδα, που σημαίνει ότι δουλεύεις κάθε μέρα περίπου ένα 5ωρο τσάμπα, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένα γεμάτο 5ωρο. Ξέρω πόσους και πόσους ασθενείς που θα πήγαιναν ευχαρίστως κάθε μήνα (και 2 και 3 φορές το μήνα) στο γιατρό για να κάνουν τη βόλτα τους (τσάμπα φυσικά). Ακόμα κι αν ισχύσει το 15λεπτο (που δεν το βλέπω) 5 ώρες είναι πολλές. Όσοι εργάζονται αλλού το πρωί φινίτο λα μούζικα για το ιδιωτικό ιατρείο εκτός να θέλουν να ζουν εργαζόμενοι νυχθημερόν. Ακόμα και για τους άλλους που δεν εργάζονται, 5ωρο ιατρείο ανά ημέρα σημαίνει πολλή δουλειά ήδη. Πόσο ιδιωτικό θα κάνεις και πόσοι θα έρθουν εκτός ωραρίου αν μπορούν αν έρθουν στο ωράριο.

Η λέξη άδεια δεν αναφέρεται πουθενά στο κείμενο που είδα (δεν ξέρω αν είναι πλήρες), όπως επίσης δεν αναφέρεται τι θα γίνεται (από πλευράς αμοιβής) όταν ο γιατρός κάποια στιγμή (τι να κάνουμε; ) θα λείψει για διακοπές. Όλοι μας υποψιαζόμαστε βέβαια...

Σχετικά με το "άνοιγμα" της σύμβασης με το ίδιο budget σε περισσότερους γιατρούς, δεν βλέπω το "καλό" για τους ασθενείς να είναι ρεαλιστική πιθανότητα αφού οι γιατροί θα έχουν πλήρεις υποχρεώσεις (24 ώρες/εβδομάδα) χωρίς καν την πενιχρή αμοιβή, που προβλέπεται για όσους θα έχουν πλήρες "πελατολόγιο".

Δεν βλέπω τον τρόπο να εργαστεί κάποιος έντιμα και ευσυνείδητα σ'αυτό το σύστημα εκτός αν το κάνει για χόμπυ. Δεν ξέρω αν μου διαφεύγει κάτι αλλά για να γίνει αξιοπρεπής η σύμβαση χρειάζεται τουλάχιστον η διπλή αμοιβή, χωρίς να σημαίνει ότι τα άλλα στοιχεία της σύμβασης είναι αξιοπρεπέστερα.

Τέλος είναι να απορεί κανείς πως σε κλινικές θέσεις το διδακτορικό μετράει  περισσότερο από την κλινική εμπειρία λες και ο οικογενειακός ιατρός θα κληθεί να κάνει δημοσιεύσεις στο New England Journal of Medicine.
2
ΚΑΡΠΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ- ΚΑΡΠΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ-ΑΔΠΑ. ΕΚΑΒ

3
Οι περισσότεροι από εμάς θαυμάζουμε τους πιλότους στα αεροπλάνα με τη στολή τους, τα γυαλιά πιλότου και (συνήθως) το αγέρωχο στυλ.
Ξέρουμε ότι με τον επαγγελματισμό τους και την άριστη φυσική κατάστασή τους, εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η ασφάλεια της πτήσης
Αναρωτιέμαι πως θα αντιδρούσαμε αν βλέπαμε τον πιλότο να επιβιβάζεται στο αεροπλάνο για την πτήση μας αφού πρώτα τον είχαμε δει στο μπαρ του αεροδρομίου να πίνει μερικά ποτηράκια καπνίζοντας και στη συνέχεια να ρίχνει τις βόλτες του με τις αεροσυνοδούς να του χτυπούν παλαμάκια και τον συγκυβερνήτη να βαράει τουμπελέκι.
Και επειδή μερικοί λένε για το περιστατικό της Μυτιλήνης: "Ήταν η μέρα τέτοια και δικαιολογούνται" θα βάλω κι εγώ την πτήση μας λίγες ώρες πριν την Πρωτοχρονιά.
4
Νομικά θέματα / Απ: ΦΕΚ 148/08-08-2016 Ιατρική εξέταση υποψηφίων οδηγών.
« Τελευταίο μήνυμα από pzogr στις Χθες στις 23:41:14 »
Ο νομός όμως δημιουργεί προβλήματα. πχ "σε μείζονα κατάθλιψη με ένα επεισόδιο και στη δυσθυμική διαταραχή" που καλύπτουν μεγάλο μέρος των διαγνώσεων επιτρέπεται η ανανέωση τουλάχιστον 5 έτη μετά την αποδρομή (?) της νόσου και ύστερα απο γνωμάτευση ψυχιάτρου. Επίσης "στις αγχώδεις, διασχιστικές και σωματόμορφες διαταραχές" επιτρέπεται η ανανέωση με παρόμοιο τρόπο (5ετία και βεβαίωση από κρατικό ψυχίατρο). "Στη χρήση, κατάχρηση, εξάρτηση από ψυχοδραστικές ουσίες" θέλει προϋποθέσεις που κανένας δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει πιθανότατα και τέλος "στη χρήση νευροληπτικών, αντικαταθλιπτικών, αγχολυτικών ή γενικότερα φαρμάκων που μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς την οδήγηση η χορήγηση της άδειας οδήγησης επαφίεται στην κρίση του ειδικού γιατρού".

Τα παραπάνω προσωπικά τα ερμηνεύω σαν υποχρέωση (τουλάχιστον - στην καλύτερη περίπτωση) για γνωμάτευση από ψυχίατρο ή στην απόρριψη απ'ευθείας πχ ασθενών με διάγνωση κατάθλιψης υπό αγωγή (έστω το σεροπραμάκι). Υποψιάζομαι όμως ότι αυτή η ερμηνεία δεν έχει πέραση μεταξύ των συναδέλφων...
5
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ
« Τελευταίο μήνυμα από Δ. Κουναλάκης στις Χθες στις 23:36:22 »
Από την εποχή του ΤΕΒΕ έχουν αλλάξει πολλά. Σήμερα, δεν θυμάμαι κανένας ότι το ΙΚΑ είχε κάποτε οικογενειακούς ιατρούς. Οι ΤΟΜΥ στο Ηράκλειο είναι άδειες.
Η υλοποίηση εάν δεν έχει τις ρυθμίσεις που αναφέρω (να μην αυξάνεται το ωράριο πάνω από 24 ώρες/εβδομάδα, να μπορείς να πάρεις χρήματα από τους ασφαλισμένους που σε δήλωσαν, και να μπορείς να βάλεις ραντεβού στο ωράριο) απλά δεν θα έχει κανένα γιατρό που θα μπει.....
Η αριστερά όμως ήταν πάντα μανούλα στο να πουλάει το κρέας για ψάρι και μπορεί τον οικογενειακό ιατρό που θα πληρώνεις να σε πείθει ότι σου τον προσφέρει δωρεάν.
Το σίγουρο είναι ότι οι σχεδιαστές του υπουργού ξέρουν από ασκήσεις επί χάρτου......
6
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ
« Τελευταίο μήνυμα από Ορθοπαιδικός στις Χθες στις 23:07:26 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οχι σημασία έχει πόσοι θα σε δηλώσουν.Αν βρεις τους 2250 και τα ηλικιακά κριτήρια κτλ. θα πληρωθείς το πλαφόν!!Τέλος πάντων το θέμα για την επαρχία που έχει κέντρα υγείας έληξε πρίν κάν ξεκινήσει.Σε ολόκληρη την Κορινθία οι θέσεις για ιδιώτες παθολογενικούς ειναι ... 2.!!
Αυτό δε διευκρινίζεται. Εσύ πιστεύεις πως αν σε δηλώσουν 2250, αλλά μηνιαίως έρχονται οι 500 θα σου πληρώσει το πλαφόν; Με ποιο σκεπτικό;
   Όχι, από τους δηλωμένους εξαρτάται. Όχι απο τις επισκέψεις. Έτσι ήταν και στο ΤΕΒΕ. Μπορεί και να μην πατούσε ψυχή (αν και συνήθως ήταν το αντίθετο, σκοτωμός) και πληρωνόσουν ανάλογα με τους δηλωμένους. Η ΥΑ είναι σαφής.
   Βέβαια δεν αντιλέγω ότι μπορεί οποτεδήποτε να αλλάξει και αναδρομικά. Μετά τρέχα σε δικαστήριο να δικαιωθείς για αντισυμβατική συμπεριφορά...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έχει άραγε δικαίωμα ο Ιατρός να πει ότι εγώ θέλω π.χ. να έχω μέχρι 1000 ασθενείς να εγγραφούν στην λίστα μου και να με βλέπουν μέσω ΕΟΠΥΥ (ακόμη και αν θέλουν να εγγραφούν σε μένα περισσότεροι) και ότι τότε θα έχω και ανάλογα μειωμένο ωράριο;

Πάντως συμφωνώ απόλυτα με τον Δημήτρη Κουναλάκη στο ότι σε όσους περισσότερους Οικογενειακούς Ιατρούς μοιραστούν οι επισκέψεις που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ τόσο καλύτερη εξυπηρέτηση θα έχουν οι Ασθενείς. Ο προϋπολογισμός είναι έτσι και αλλιώς κλειστός και δεν πρόκειται να ξεπεραστεί.
   Η ΥΑ λέει "Ελάχιστο τετράωρο εργασίας ανά ημέρα εργασίας. - Ελάχιστο εικοσιτετράωρο εργασίας ανά εβδομάδα." Δεν νομίζω να προβλέπεται μειωμένο ωράριο απο την υπάρχουσα ΥΑ. Και, επειδή οι θέσεις θα είναι ανάλογα με τον πληθυσμό κάλυψης μάλλον δεν θα σε αφήσουν να βάλεις δικό σου όριο αριθμού στους δηλώνοντες ασθενείς.
   Καλύτερη εξυπηρέτηση είναι αν βλέπουμε τους ασθενείς τζάμπα. Το θέμα μάλλον είναι η δική μας επιβίωση (θα ακολουθήσει σύντομα ανάλογη σύμβαση για τους ειδικούς). Και όπου υπάρχει υπερπροσφορά γιατρών και μεγαλύτερα συνολικά ποσά για οποιδήποτε λόγο (πχ δεν δηλώνουν τις ΤοΜΥ αλλά μόνο συμβεβλημένους) προβλέπω (με κάθε επιφύλαξη) και clawback στα χρήματα αυτά. Οι προϋπολογισμοί αποδεδειγμένα αλλάζουν με ΥΑ αποφάσεις αναδρομικά (αυτές τι μέρες μάλιστα άλλαξε ο Πολλάκις την κατανομή κονδυλίων του 2017...).
   Ας μας πει κάποιος που είχε ΤΕΒΕ αν είχε ασφαλισμένους ΤΕΒΕ εκτός ωραρίου που πλήρωναν....
7
Είναι στιγμές που αισθάνομαι τόσο ξένος στην νοοτροπία των κατοίκων αυτής της χώρας (και μάλιστα ακόμα και με αυτή πολλών συναδέλφων) που αναρωτιέμαι τι κάνω ακόμα εδώ.

Έχουμε δύο στοιχεία:
- γλέντι, πιώμα και χορούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που αποτελεί (μετά το χειρουργείο )τον ιερό χώρο ενός νοσοκομείου.
Πίνουν, γλεντάνε και χορεύουν η ομάδα υποδοχής ενός πολυτραυματία, εμφραγματία κτλ. Όποιος δεν καταλαβαίνει το παράλογο-παράτυπο-παράνομο εδώ, μάλλον έχει πρόβλημα αντίληψης και αν εργάζεται σε τέτοιο χώρο θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.

- δεν φτάνει που κάνουν την παρατυπία-παρασπονδία-παρανομία, εμφανίζονται να λένε τι θα ισχυριστούν αν τους δουν (έχουμε ασθενή), ενώ αργότερα ανέβασαν τα βίντεο και στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Εδώ έχουμε θέμα που αφορά τους ίδιους, αν αντιλαμβάνονται δλδ ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο ή αν απλά θεωρούν ότι δεν μπορεί να τους αγγίξει κανείς (επαρχιακό νοσοκομείο, Δημόσιοι Υπήλληλοι αρα μονιμότητα, γνωριμίες κτλ)
Ομιλούμε δλδ για την κλασσική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ στα καλύτερα της.

Στην πραγματικότητα, στην χώρα έχουμε σαφέστατο πρόβλημα επαγγελματισμού: Απ΄τον γιατρό στα Επείγοντα, μέχρι τον αστυνομικό που αράζει στα Έβερεστ και βλέπει μπροστά του να σφάζουν κόκκινα και να μην αντιδρά, όπως και σε πολλούς άλλους κλάδους.
Το αυτό βλέπουμε να συμβαίνει και στους δρόμους, είμαστε απ΄τους χειρότερους οδηγούς στην Ευρώπη, φλας δεν βγάζουμε, κόκκινα σφάζουμε γιατί είμαστε οδηγάρες, ενώ αν πιούμε, και πάλι δεν μασάμε μία.
Είναι γενικότερο πρόβλημα κουλτούρας που λείπει.

Απορία: αν στο εν λόγω γλέντι έριχνε τις ζεϊμπεκιές και ο εφημερεύων χειρουργός, θα δεχόσασταν (όλοι οι υπέρμαχοι του "έλα μωρέ και τι έγινε, γιατράρες είμαστε, λειτουργούμε και έτσι"), να σας χειρουργήσει για σκωληκοειδίτιδα ο εν λόγω ;

Αντιγράφω σχόλια με τα οποία συμφωνώ:
Παράθεση
Σε όλα τα νοσοκομεία στη Βρετανία γίνεται κάτι εορταστικό: λίγη διακόσμηση, λίγα γλυκά στο γραφείο των νοσηλευτών, λίγα κεράσματα μεταξύ ασθενών και προσωπικού- παν μέτρον άριστον όμως. Οινόπνευμα απαγορεύεται διά ροπάλου εντός και εκτός. Μουσικές χορευτικές ούτε κατά διάνοια. Αν πιάσουν γιατρό η νοσηλευτή να πίνει, χάνει τη δουλειά του επί τόπου Πρωτοχρονιά η μή. Τώρα εμείς μόνο με γυροβολιές και υπερβολές. Ο καθένας απ' τα γούστα και τους τρόπους του χαρακτηρίζεται.Ωωωωπα!

Στις ΗΠΑ, ακόμα και αν πιάσουν γιατρό να οδηγεί DUI, θα έχει θεμα στην δουλειά του, αν δε είσαι πιωμένος εν ώρα εργασίας, έχεις φύγει νύκτα.
Δεν μιλάμε για ER κτλ.
8
The New York Times.
18 January 2018

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
9
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ
« Τελευταίο μήνυμα από silvertaur στις Χθες στις 22:17:58 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οχι σημασία έχει πόσοι θα σε δηλώσουν.Αν βρεις τους 2250 και τα ηλικιακά κριτήρια κτλ. θα πληρωθείς το πλαφόν!!Τέλος πάντων το θέμα για την επαρχία που έχει κέντρα υγείας έληξε πρίν κάν ξεκινήσει.Σε ολόκληρη την Κορινθία οι θέσεις για ιδιώτες παθολογενικούς ειναι ... 2.!!
Αυτό δε διευκρινίζεται. Εσύ πιστεύεις πως αν σε δηλώσουν 2250, αλλά μηνιαίως έρχονται οι 500 θα σου πληρώσει το πλαφόν; Με ποιο σκεπτικό;
10
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Χθες στις 20:59:45 »
Θα έχει άραγε δικαίωμα ο Ιατρός να πει ότι εγώ θέλω π.χ. να έχω μέχρι 1000 ασθενείς να εγγραφούν στην λίστα μου και να με βλέπουν μέσω ΕΟΠΥΥ (ακόμη και αν θέλουν να εγγραφούν σε μένα περισσότεροι) και ότι τότε θα έχω και ανάλογα μειωμένο ωράριο;

Πάντως συμφωνώ απόλυτα με τον Δημήτρη Κουναλάκη στο ότι σε όσους περισσότερους Οικογενειακούς Ιατρούς μοιραστούν οι επισκέψεις που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ τόσο καλύτερη εξυπηρέτηση θα έχουν οι Ασθενείς. Ο προϋπολογισμός είναι έτσι και αλλιώς κλειστός και δεν πρόκειται να ξεπεραστεί.
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10