Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
22 Ιανουαρίου 2018, 03:51:23

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
« Τελευταίο μήνυμα από Denominator στις Χθες στις 22:05:49 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα παρακαλούσα τους διαχειριστές του forum να ξεκινήσουν μια ψηφοφορία για το θέμα και αν ειναι εύκολο ενα υπόδειγμα της ιδιωτικής σύμβασης με ασθενή.
Βεβαίως συνάδελφε όσον αφορά την ψηφοφορία, η οποία ήδη αναρτήθηκε.
Για να γίνει αυτό εφικτό χωρίς να διαγραφεί η προηγούμενη ψηφοφορία στο νήμα "ΕΟΠΥΥ", έγινε διαχωρισμός θέματος.
2
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
« Τελευταίο μήνυμα από fanisgp στις Χθες στις 21:25:08 »
Θα παρακαλούσα τους διαχειριστές του forum να ξεκινήσουν μια ψηφοφορία για το θέμα και αν ειναι εύκολο ενα υπόδειγμα της ιδιωτικής σύμβασης με ασθενή.
3
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
« Τελευταίο μήνυμα από Medicine Man στις Χθες στις 21:21:57 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ένα θέμα που νομίζω είναι σημαντικό είναι η πρόσβαση στη συνταγογράφηση όσων ακολουθήσουν τον ιδιωτικό δρόμο. Υπάρχουν ακόμα οι περιορισμοί που υπήρχαν εξ αρχής, δηλαδή οι 2 συνταγές ανά μήνα;

Δεν το είδα πουθενά γραμμένο επίσημα, παρά σε ένα ανεπίσημο χαρτί καποιου τοπικού ΙΚΑ, αν δεν κάνω λάθος. Οι υπόλοιποι θυμάστε;

Τότε αμφιταλαντευτηκα ,αλλά αποφάσισα να κανω τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Θεωρώ οτι συνολικά ωφεληθηκα.
Οσον αφορα την καινούργια συμβαση ως οικογενειακός γιατρός,με τα ως τώρα δεδομένα δεν έχω καμμιά αμφιβολία για το τι θα κάνω.
Δεν θα συμβληθω, δεν βγαινω οικονομικά στις δεδομένες συνθήκες της περιοχής που δραστηριοποιουμαι.
4
Για μας η ψυχή μας είναι το όνομά μας

Οι υπογραφόμενοι θεωρούμε υποχρέωση μας τόσο απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ελλάδα, όσο και απέναντι στη μεγαλύτερη πατρίδα μας την Ευρώπη, να απευθυνθούμε σε εσάς και να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα.

Σας είναι ασφαλώς γνωστή η προσπάθεια που άρχισε παλιότερα και συστηματοποιήθηκε μετά το 1944 με την ίδρυση, στο πλαίσιο της Ομοσπονδιακής Λαϊκής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, ενός ομοσπονδιακού κρατιδίου υπό το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με αποκλειστικό στόχο, τότε και τώρα, την αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων εντός των οποίων περικλείεται η ελληνική Μακεδονία, ως περιοχή της Βόρειας Ελλάδας με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, κατοικούμενη από αμιγώς ελληνικό πληθυσμό.

Μέχρι σήμερα η αυθαίρετη χρήση της ιστορικής ονομασίας “Μακεδονία” από το ομόσπονδο κρατίδιο των Σκοπίων, αποτελούσε τυπικά τουλάχιστον, εσωτερική υπόθεση της Γιουγκοσλαβίας. Από τη στιγμή όμως που θα συμβεί να αναγνωριστούν το Σκόπια ως χωριστά κυρίαρχο κράτος, υποκείμενο του διεθνούς δικαίου και αποκτήσουν έτσι διεθνή υπόσταση ως “Μακεδονία” η επιβουλή κατά της Ελλάδος καθίσταται κατάφωρη και αναπόφευκτη.

Διότι αυτό το νέο κράτος με το όνομα “Μακεδονία”, καθώς δεν καλύπτει το σύνολο, αλλά μέρος μόνο του γεωγραφικού χώρου τον οποίο υποδηλώνει το όνομα του, θα τείνει, τόσο αντικειμενικά, όσο και υποκειμενικά να λειτουργεί ως “εθνικό κέντρο”, πράγμα που συνεπάγεται “δυνάμει” εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος των γειτονικών κρατών, καλλιεργώντας έτσι τον αλυτρωτισμό στους κατοίκους του, παρά το ότι αυτοί διαφέρουν εθνολογικά (είναι Σλάβοι, Αλβανοί και Τούρκοι) από τους κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας.

Η ειρήνη στα Βαλκάνια προϋποθέτει το σεβασμό των συνόρων.

Η χρήση ονομασίας “Μακεδονία” από ένα αναβαθμισμένο πλέον σε ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων συνιστά απροκάλυπτη αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων, μια αμφισβήτηση που δεν εκτοπίζεται και δεν εξουδετερώνεται ούτε με διεθνή σύμφωνα ούτε με συνταγματικές διατάξεις.

Με το σφετερισμό και την ιδιοποίηση της ονομασίας “Μακεδονία” τα Σκόπια – αν το κράτος τους τύχει της αναγνώρισής σας – δημιουργούν ένα πλάσμα (fiction), το οποίο θα δηλώνει καθημερινά στη διεθνή κοινότητα και καλλιεργεί στους κατοίκους του, ως “εθνικό όραμα”, την προοπτική μιας “ενιαίας Μακεδονίας”, τμήμα της οποίας θεωρείται και η λεγόμενη “Μακεδονία του Αιγαίου” – όπως σκοπίμως και μονίμως αποκαλούν την ελληνική Μακεδονία – με στόχο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που κατοικείται 100% από Έλληνες.

Τέτοια ήταν, άλλωστε, καθώς το μαρτυρούν πάμπολα στοιχεία, η προοπτική που αρχικά., όταν το 1944 ο Τίτο ίδρυσε το ομόσπονδο κρατίδιο της “Μακεδονίας” και κατασκεύασε αντίστοιχη “εθνότητα”.

Εν όψει όλων των ανωτέρω η εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας τυχόν αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με την ονομασία “Μακεδονία” θα αποτελούσε επίσημη αμφισβήτηση των συνόρων της Ελλάδας και συνακόλουθα βαρύτατο πλήγμα κατά ενός μέλους της Κοινότητας. Ο ελληνικός λαός – αυτό έδειξαν και οι 1.000.000 διαδηλωτές που ξεχείλισαν τους δρόμους της μακεδονικής πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης, στις 14 Φεβρουαρίου, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορέσει να παραμείνει απαθής μπροστά σ’αυτήν την απειλή κατά της εθνικής του υπόστασης και της εδαφικής του υπόστασης και της εδαφικής του ακεραιότητας.

Ελπίζουμε ότι θα θελήσετε να λάβετε υπόψη σας όσα θεωρήσαμε σκόπιμο, όχι από απλή ευαισθησία, αλλά ως ηθική, νομική και πολιτική υποχρέωση μας, να θέσουμε υπόψη σας. Για μας η ψυχή μας είναι το όνομά μας.


Ανοιχτή Επιστολή                                                   στην Ε.Ο.Κ. Μάρτιος 28, 1992

Υπογράφουν: Οδυσσέας Ελύτης, Μελίνα Μερκούρη, Γιάννης Γεωργάκης, Ελένη Γλύκαντζη Άρβελέρ, Δημήτρης Τσάτσος,  Αριστόβουλος Μάνεσης
5
Νομικά θέματα / Απ: Ποινή φυλάκισης σε γιατρούς
« Τελευταίο μήνυμα από Αδαμάντιος Σκούφαλος στις Χθες στις 20:07:35 »
Ο "συλλογισμός" μάλλον πήγε κάπως έτσι:
- Τι είχε τελικά η ασθενής;
Αιμαγγείωμα ή ανάλογη δυσπλασία στις μήνιγγες του νωτιαίου μυελού.

- Πως μπορούσε να ανακαλυφθεί;
Με μαγνητική (αν και λογικά και μια αξονική θα έκανε το ίδιο ίσως και καλύτερα αφού υπήρχε αιμορραγία)

- Έγινε κατά την πρώτη προσέλευση;
Όχι

- Ένοχος
6
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
« Τελευταίο μήνυμα από Denominator στις Χθες στις 18:36:45 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτό που διαχρονικά φτάνει στα όρια της απελπισίας στη σχέση του γιατρού με το κράτος (με τα ταμεία δηλαδή) είναι αυτή η αντιμετώπιση. Σου πετάνε έναν κανονισμό ή σύμβαση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες χωρίς να διευκρινίζουν τίποτα κι εσύ πρέπει να αποφασίσεις για το επαγγελματικό σου μέλλον χωρίς πλήρη γνώση και με τη γνωστή πίεση χρόνου. Αν υπήρχε συλλογική συνείδηση τότε θα έπρεπε με συντριπτικό ποσοστό οι συμβάσεις να μείνουν ένα σχέδιο, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Δυστυχώς δεν το βλέπω να γίνεται. Κι ίσως αυτό είναι κάτι που προτρέπει πολλούς να πάνε σε σύμβαση. Θυμάμαι και την εποχή που έγινε η αρχική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Δεν είχα κάνει σύμβαση παρ'ό,τι τότε το ιατρείο δεν είχε την κίνηση που έχει σήμερα, μέχρι την τελευταία στιγμή οπότε δημοσιεύτηκαν οι γιατροί που είχαν κάνει... Και διαπίστωσα ότι γιατροί που είχαν και ΙΚΑ και νοσοκομεία και πελατολόγιο και τα πάντα όλα, όλοι είχαν δηλώσει συμμετοχή. Δεν υπήρχε γιατρός στην περιοχή του ιατρείου μου, που σαν παθολόγος ή γενικός γιατρός δεν είχε κάνει σύμβαση, ενώ και ελάχιστοι άλλων ειδικοτήτων βγήκαν από τη στρούγκα. Αυτό με οδήγησε κι εμένα να υπογράψω τότε κυριολεκτικά με τη λήξη της προθεσμίας. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια απαράδεκτη πρόταση, ακόμα κι αν δεν ισχύσουν τα διάφορα εφιαλτικά που κυκλοφορούν (ωράριο λάστιχο, απαγόρευση αδειών, ελάχιστη αμοιβή με πολύ κόπο, κτλ) και βλέπω δυστυχώς ότι θα γίνει κάτι παρόμοιο.

Ένα θέμα που νομίζω είναι σημαντικό είναι η πρόσβαση στη συνταγογράφηση όσων ακολουθήσουν τον ιδιωτικό δρόμο. Υπάρχουν ακόμα οι περιορισμοί που υπήρχαν εξ αρχής, δηλαδή οι 2 συνταγές ανά μήνα;
Η συνταγογράφηση και η πρόσβαση σε αυτή έχει και άλλη ανάγνωση ως έσχατο μέσο.
Αν είχαμε στάλα ευθιξίας απέναντι σε αλλοπρόσαλλες και ισοπεδωτικές τακτικές, εμείς οι ιδιώτες θα γράφαμε μόνο χειρόγραφες.
Θα βλέπαμε τότε ποιος θα παρακαλούσε να συνταγογραφούμε ηλεκτρονικά.
7
Νομικά θέματα / Απ: Ποινή φυλάκισης σε γιατρούς
« Τελευταίο μήνυμα από pzogr στις Χθες στις 18:30:53 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν και δεν αναφέρεται στο ίδιο περιστατικό, έχουμε ποινή φυλάκισης.
Μετά την διάγνωση σε άλλο νοσοκομείο (αφού εμφάνισε νευρολογικά συμπτώματα) διαβάζουμε ότι έπρεπε να γίνει την πρώτη φορά επείγουσα μαγνητική γιατί προσήλθε στα ΤΕΠ καθώς ένιωσε ένα δυνατό πόνο να «ζώνει» την πλάτη και να την αγκαλιάζει μέχρι το στήθος!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το "επείγουσα μαγνητική" (σε δημόσιο νοσοκομείο εννοείται, στα ιδιωτικά γίνεται τάκα τάκα) είναι ψηλά στη λίστα των ανεκδότων με 2 λέξεις.
8
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Χθες στις 18:25:22 »
Πρόσθεσα κάποια πράγματα σε αυτή την δημοσίευσή μου:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
9
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
« Τελευταίο μήνυμα από pzogr στις Χθες στις 18:19:11 »
Αυτό που διαχρονικά φτάνει στα όρια της απελπισίας στη σχέση του γιατρού με το κράτος (με τα ταμεία δηλαδή) είναι αυτή η αντιμετώπιση. Σου πετάνε έναν κανονισμό ή σύμβαση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες χωρίς να διευκρινίζουν τίποτα κι εσύ πρέπει να αποφασίσεις για το επαγγελματικό σου μέλλον χωρίς πλήρη γνώση και με τη γνωστή πίεση χρόνου. Αν υπήρχε συλλογική συνείδηση τότε θα έπρεπε με συντριπτικό ποσοστό οι συμβάσεις να μείνουν ένα σχέδιο, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Δυστυχώς δεν το βλέπω να γίνεται. Κι ίσως αυτό είναι κάτι που προτρέπει πολλούς να πάνε σε σύμβαση. Θυμάμαι και την εποχή που έγινε η αρχική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Δεν είχα κάνει σύμβαση παρ'ό,τι τότε το ιατρείο δεν είχε την κίνηση που έχει σήμερα, μέχρι την τελευταία στιγμή οπότε δημοσιεύτηκαν οι γιατροί που είχαν κάνει... Και διαπίστωσα ότι γιατροί που είχαν και ΙΚΑ και νοσοκομεία και πελατολόγιο και τα πάντα όλα, όλοι είχαν δηλώσει συμμετοχή. Δεν υπήρχε γιατρός στην περιοχή του ιατρείου μου, που σαν παθολόγος ή γενικός γιατρός δεν είχε κάνει σύμβαση, ενώ και ελάχιστοι άλλων ειδικοτήτων βγήκαν από τη στρούγκα. Αυτό με οδήγησε κι εμένα να υπογράψω τότε κυριολεκτικά με τη λήξη της προθεσμίας. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια απαράδεκτη πρόταση, ακόμα κι αν δεν ισχύσουν τα διάφορα εφιαλτικά που κυκλοφορούν (ωράριο λάστιχο, απαγόρευση αδειών, ελάχιστη αμοιβή με πολύ κόπο, κτλ) και βλέπω δυστυχώς ότι θα γίνει κάτι παρόμοιο.

Ένα θέμα που νομίζω είναι σημαντικό είναι η πρόσβαση στη συνταγογράφηση όσων ακολουθήσουν τον ιδιωτικό δρόμο. Υπάρχουν ακόμα οι περιορισμοί που υπήρχαν εξ αρχής, δηλαδή οι 2 συνταγές ανά μήνα;
10
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
« Τελευταίο μήνυμα από Denominator στις Χθες στις 17:36:17 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν θεωρήσουμε ότι θα μας επιτραπεί να ακολουθήσουμε τις πρόσφατες παραινέσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ και να μην βλέπουμε περισσότερους από 4 ασθενείς/ώρα αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βλέπουμε κατ'ελάχιστον 24 ώρες x 4 ασθενείς = 96 ασθενείς/εβδομάδα = 384 ασθενείς/μήνα
Υπάρχει βέβαια και μία άλλη πτυχή του θέματος:
Μέσα στο ωράριο που έχεις δηλώσει (4ωρο και 6ήμερο, π.χ., που αντιστοιχεί σε 16 επισκέψεις/ημέρα με βάση το μέσο όρο που προτάθηκε επισήμως από πλευράς ΕΟΠΥΥ) σου έρχονται δυσανάλογα περισσότεροι ασθενείς.
Δηλώνεις π.χ. το 8-12 το πρωί και πηγαίνοντας το πρωί βλέπεις μία ουρά με 25, 30 ή 40 ασθενείς, πράγμα στατιστικά καθόλου απίθανο αν έχεις επιλεγεί από 2.250 ασφαλισμένους. Εκεί τι κάνεις; Παίρνεις τους πρώτους 16 και οι υπόλοιποι πληρώνουν; Τους στέλνεις άλλη μέρα; Τους στέλνεις σε άλλη δομή; Μήπως έχει να κάνει με τον ορισμό του ελάχιστου και την απροσδιοριστία του μέγστου χρόνου εργασίας;
Οι υπολογισμοί του Αργύρη οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάθε ασφαλισμένος κατά μέσο όρο (νά την πάλι η στατιστική) υπολογίεται ότι θα επισκέπτεται το γιατρό 2 και κάτι φορές το χρόνο (λέτε να έχει σχέση με τις 6μηνες;). Πράγματι, 96 επισκέψεις ασθενών/εβδομάδα x 52 εβδομάδες/έτος = 4992 επισκέψεις/έτος, ήτοι περίπου 2,2 φορές/έτος για κάθε ασφαλισμένο.
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10