Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
23 Οκτωβρίου 2017, 12:48:42

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Απ: Υπάρχει ελπίδα ;
« Τελευταίο μήνυμα από GirousisN στις Σήμερα στις 11:53:58 »
Η κλίμακα φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας.Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δηλαδή μόνο μισθωτός με <600€ καθαρά συμφέρει σήμερα.
Η κλίμακα φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας έχει ως βάση αναφοράς τη μισθολογική δαπάνη. Λόγω υπερφορολόγησης, τα καθαρά έσοδα του εργαζόμενου είναι πολύ λιγότερα από την αντίστοιχη μισθολογική δαπάνη. Π.χ. μισθολογική δαπάνη 60χιλ. € ή 5.000€/μήνα) αντιστοιχεί σε εργαζομένους με μηνιαίο εισόδημα μόλις 2.100-2.400€!
2
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ
« Τελευταίο μήνυμα από md στις Σήμερα στις 11:48:23 »
Καλημέρα,
μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι τα ΣΥΔ,ΚΔ-ΗΦ για τα οποία ,αν κάποιος εκδίδει χειρόγραφες γνωματεύσεις πρέπει βάσει ανακοίνωσης να πιστοποιηθεί?
3
Γενική συζήτηση / Απ: Πλήγμα στις ΜΕΘ ο νέος τρόπος επιλογής γιατρών.
« Τελευταίο μήνυμα από pzogr στις Χθες στις 23:25:35 »
Ότι θα βρεθώ να υπερασπιστώ τον Πολλάκη δεν το περίμενα! Δεν ξέρω τους ΜΕΘατζήδες προσωπικά για να κρίνω αν πιστεύουν αυτά που λένε, όμως έχοντας περάσει από διαφόρων ειδών συνεντεύξεις νομίζω ότι μπορώ να έχω τεκμηριωμένη άποψη για το ρόλο της, ο οποίος είναι να παίρνουν τις θέσεις οι φίλοι και γνωστοί. Όποτε μα όποτε έχω πάει σε συνέντευξη (ακόμα και για μη αμειβόμενες θέσεις) χωρίς βύσμα η συνέντευξη ήταν μια ψιλοκουβεντούλα περί ανέμων και υδάτων διάρκειας λίγων λεπτών και μετά ... ξουτ! "Που τέλειωσες συνάδελφε; (για ιατρική μιλώντας πάντα, ε; )" ή "που κάνατε ειδικότητα κύριε τάδε;" και μετά άντε... απο'κει πήγαν κι οι άλλοι.

Όσο αυτή η χώρα θα λέγεται Ελλάδα οι συνεντεύξεις περιττεύουν. Επετηρίδα ή ακόμα καλύτερα πανελλήνιες εξετάσεις...
4
Μίλησα πρόσφατα με φίλο μου Φαρμακοποιό. Μου είπε ότι συχνά τα συνδικαλιστικά όργανα των Φαρμακοποιών κάνουν οχλήσεις στο Κράτος:  Ρωτούν γιατί πολλά βασικά και ήδη φθηνά φάρμακα τιμολογούνται με ακόμη χαμηλότερες τιμές ώστε να εξαφανίζονται από την Ελληνική αγορά. Η απάντηση, off the record φυσικά, είναι ότι το Ελληνικό Κράτος με τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων ( οι οποίες είναι νομιμότατες) θέλει να δείχνει στην Τρόικα ότι έχει και κάποιες εξαγωγές...
5
Χρήσιμες πληροφορίες / Απ: Ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Χθες στις 17:49:26 »
Μίλησα πρόσφατα με φίλο μου Φαρμακοποιό. Μου είπε ότι συχνά τα συνδικαλιστικά όργανα των Φαρμακοποιών κάνουν οχλήσεις στο Κράτος:  Ρωτούν γιατί πολλά βασικά και ήδη φθηνά φάρμακα τιμολογούνται με ακόμη χαμηλότερες τιμές ώστε να εξαφανίζονται από την Ελληνική αγορά. Η απάντηση, off the record φυσικά, είναι ότι το Ελληνικό Κράτος με τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων ( οι οποίες είναι νομιμότατες) θέλει να δείχνει στην Τρόικα ότι έχει και κάποιες εξαγωγές...
6
22-10-2017

Η ρύπανση σχετίζεται με έναν στους 12 θανάτους στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα νέας διεθνούς επιστημονικής έρευνας, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet». Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, ο 8% των θανάτων στην Ελλάδα κάθε χρόνο συνδέονται με κάποιο τρόπο με την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Από τους περίπου 122.000 θανάτους του 2015, κατά προσέγγιση οι 9.800 συνδέονται με τη ρύπανση. Από αυτούς, οι 7.216 σχετίζονται με τη ρύπανση του αέρα, οι 257 με τη ρύπανση των υδάτων και οι 1.422 με τη ρύπανση στους χώρους εργασίας (ιδίως όσον αφορά το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους), αναφέρεται στην έρευνα.

Πάντως, η Ελλάδα βρίσκεται σημαντικά κάτω από το διεθνή μέσο όρο, αφού εκτιμάται ότι παγκοσμίως περίπου ένας στους έξι θανάτους (ήτοι 9 εκατ. το 2015) οφείλονται σε παράγοντες που σχετίζονται με τη ρύπανση.

Από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας προκύπτει ότι σχεδόν όλοι αυτοί οι θάνατοι συμβαίνουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, όπου η ρύπανση μπορεί να ευθύνεται ακόμη και για το ένα τέταρτο των θανάτων, με χειρότερες περιπτώσεις το Μπαγκλαντές και τη Σομαλία. Τους λιγότερους θανάτους από ρύπανση έχουν το Μπρουνέι και η Σουηδία.

Η ρύπανση του αέρα είναι αυτή με την μεγαλύτερη επίπτωση, καθώς συνδέεται με τα δύο τρίτα των θανάτων από ρύπανση (περίπου 6,5 εκατ. πρόωροι θάνατοι το 2015). Ακολουθεί σε σοβαρότητα η ρύπανση των υδάτων (1,8 εκατ. θάνατοι), ενώ η ρύπανση στους χώρους εργασίας ευθύνεται για περίπου 800.000 θανάτους ετησίως και η ρύπανση από μόλυβδο για 500.000 θανάτους.

Η ρύπανση επιβαρύνει γενικότερα την υγεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο θανάτου κυρίως από καρδιά, εγκεφαλικό και καρκίνο των πνευμόνων. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Φίλιπ Λάντριγκαν της Ιατρικής Σχολής Icahn του Όρους Σινά της Νέας Υόρκης,  εκτιμούν ότι το κόστος της ρύπανσης (σε όρους απώλειας ευημερίας) φθάνει τα 4,6 τρισ. δολάρια ετησίως, υπερβαίνει δηλαδή το 6% του παγκόσμιου ΑΕΠ.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
7
Από πρόσφατη ανάρτηση του Ιατροδικαστή Αναστάσιου Θεοδωρίδη στο facebook:

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ
Αρ. Φύλλου  287
28 Νοεμβρίου 2005
5391
NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3418
Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας.

Άρθρο 13. Ιατρικό απόρρητο

1. Ο ιατρός οφείλει να τηρεί αυστηρά απόλυτη εχεμύθεια για οποιοδήποτε στοιχείο υποπίπτει στην αντίληψή του ή του αποκαλύπτει ο ασθενής ή τρίτοι, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, και το οποίο αφορά στον ασθενή ή τους οικείους του.

2. Για την αυστηρή και αποτελεσματική τήρηση του ιατρικού απορρήτου, ο ιατρός οφείλει:

α) να ασκεί την αναγκαία εποπτεία στους βοηθούς στους συνεργάτες ή στα άλλα πρόσωπα που συμπράττουν ή συμμετέχουν ή τον στηρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο κατά την άσκηση του λειτουργήματός του και

β) να λαμβάνει κάθε μέτρο διαφύλαξης του απορρήτου και για το χρόνο μετά τη -με οποιονδήποτε τρόπο- παύση ή λήξη άσκησης του λειτουργήματός του.

3. Η άρση του ιατρικού απορρήτου επιτρέπεται όταν:


α) Ο ιατρός αποβλέπει στην εκπλήρωση νομικού καθήκοντος. Νομικό καθήκον συντρέχει, όταν η αποκάλυψη επιβάλλεται από ειδικό νόμο, όπως στις περιπτώσεις γέννησης, θανάτου, μολυσματικών νόσων και άλλες, ή από γενικό νόμο, όπως στην υποχρέωση έγκαιρης αναγγελίας στην αρχή, όταν ο ιατρός μαθαίνει με τρόπο αξιόπιστο ότι μελετάται κακούργημα ή ότι άρχισε ήδη η εκτέλεσή του και, μάλιστα, σε χρόνο τέτοιο, ώστε να μπορεί ακόμα να προληφθεί η τέλεση ή το αποτέλεσμά του.

β) Ο ιατρός αποβλέπει στη διαφύλαξη έννομου ή άλλου δικαιολογημένου, ουσιώδους δημοσίου συμφέροντος ή συμφέροντος του ίδιου του ιατρού ή κάποιου άλλου, το οποίο δεν μπορεί να διαφυλαχθεί διαφορετικά.

γ) Όταν συντρέχει κατάσταση ανάγκης ή άμυνας.

4. Η υποχρέωση τήρησης ιατρικού απορρήτου αίρεται, εάν συναινεί σε αυτό εκείνος στον οποίο αφορά, εκτός εάν η σχετική δήλωσή του δεν είναι έγκυρη, όπως στην περίπτωση, που αυτή είναι προϊόν πλάνης, απάτης, απειλής, σωματικής ή ψυχολογικής βίας, ή εάν η άρση του απορρήτου συνιστά προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

5. Οι ιατροί που ασκούν δημόσια υπηρεσία ελέγχου, επιθεώρησης ή πραγματογνωμοσύνης απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης του ιατρικού απορρήτου μόνο έναντι των εντολέων τους και μόνο ως προς το αντικείμενο της εντολής και τους λοιπούς όρους χορήγησής της.

6. Η υποχρέωση τήρησης και διαφύλαξης του ιατρικού απορρήτου δεν παύει να ισχύει με το θάνατο του ασθενή.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
8
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / www.lastpass.com
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Χθες στις 14:16:53 »
LastPass remembers all your passwords, so you don't have to.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
9
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ
« Τελευταίο μήνυμα από Ορθοπαιδικός στις 21 Οκτωβρίου 2017, 23:08:24 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο Σταματης διευκρίνισε το θεμα .
Δεν υπαρχει θεμα καταργησης του ΕΟΠΥΥ, μια απλη αλλαγη του οργανογραμματος του Υπ.Υγειας ηταν ολη η φασαρία.
   Διαφωνώ, δεν είναι μόνο αυτό, και επιμένω στην άποψη μου:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..... Όλοι κάπως θα βολευτούν (θα αλλάξουν γραφεία και φυσικά σφραγίδες και ταμπέλες). Αντίθετα θα γίνει μια άχρηστη επιτροπή χαραμοφάηδων στο υπουργείο τάχα για τον ΕΟΠΥΥΥ...
  .....Δεν θα αλλάξει τίποτα στον σχεδιασμό. Απλά αλλάζει ο καταμερισμός ευθυνών ώστε να μην ξέρουμε ποιον να βρίζουμε περισσότερο.
10
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10