Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Νομικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 15 Σεπτεμβρίου 2008, 22:52:43

Τίτλος: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 15 Σεπτεμβρίου 2008, 22:52:43
Παραθέτω αρχείο που ανέβασε πρόσφατα σε άλλο μήνυμα ο συνάδελφος κ. Σπ. Α. Μάρκου.
Τίτλος: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων για παρακολούθηση σχολικής προόδου.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 15 Σεπτεμβρίου 2008, 22:59:42
Παραθέτω σχετικό link από πρόσφατο μήνυμα του συναδέλφου κ. Αδαμάντιου Σκούφαλου

http://www.kepea.gr/article.php?id=669

καθώς και αρχείο που ανέβασε πρόσφατα σε αυτό το φόρουμ η Αγωνιστική Παρέμβαση.
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: timex στις 16 Σεπτεμβρίου 2008, 12:37:29
Αν και ο ειδικευόμενος δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, μήπως ξέρετε πόσες μέρες κανονική άδεια ,αναρρωτική άδεια και εκπαιδευτική άδεια δικαιούται;
Και βάσει ποιου ΦΕΚ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Αγωνιστική Παρέμβαση στις 16 Σεπτεμβρίου 2008, 17:35:17
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν και ο ειδικευόμενος δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, μήπως ξέρετε πόσες μέρες κανονική άδεια ,αναρρωτική άδεια και εκπαιδευτική άδεια δικαιούται;
Και βάσει ποιου ΦΕΚ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παραθέτω σχετική εγκύκλιο και το ΦΕΚ του νόμου 3302/2004 που καθορίζουν τα των κανονικών αδειών μη δημοσίων υπαλλήλων .
Επίσης αξιο λόγου είναι και το σχετικό link:http://www.kairatos.com.gr/adeiesmis.htm (http://www.kairatos.com.gr/adeiesmis.htm)

Ελπίζω να απάντησα σωστά :)
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: timex στις 17 Σεπτεμβρίου 2008, 11:27:33
Πρώτα πρώτα ευχαριστώ!
Δηλαδή ,αν κατάλαβα καλά, εγώ που τελείωσα το αγροτικό(12 μήνες) και δεν πήρα καθόλου άδεια(αν δεν κάνω λάθος 2 μέρες για κάθε μήνα=24 μέρες) επειδή δεν είχα συμπληρώσει 12 μήνες,δικαιούμαι να την πληρωθώ ;
Να σημειώσω ότι δεν μπορώ να την πάρω τώρα γιατί ξεκινάω ειδικότητα .
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Αγωνιστική Παρέμβαση στις 17 Σεπτεμβρίου 2008, 12:47:05
Ο εργοδότης ήταν υποχρεωμένος να σας δώσει την άδεια μέσα στο συγκεκριμένο έτος ανεξάρτητα αν εσείς τη ζητήσατε ή όχι.Εφ όσον δεν σας την έδωσε με δική του υπαιτιότητα, είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο αρ.του ΝΔ 3755/1957 καθώς και τη σχετική νομολογία,  να σας την πληρώσει με προσαύξηση 100%.
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: timex στις 17 Σεπτεμβρίου 2008, 20:27:58
Αγωνιστική παρέμβαση,νομίζω ότι αυτό που λες δεν ισχύει για τους αγροτικούς.
Γιατί για να πάρω την άδεια ,πρέπει να συμπληρώσω 12 μήνες,τους οποίους συμπλήρωσα τώρα που φεύγω.
Έτσι να πάρω την άδεια θα πρέπει να είμαι σε παράταση.Όμως πρέπει να παραιτηθώ γιατί ξεκινάω ειδικότητα και έτσι δεν μπορώ να πάρω την άδεια.
Κάνω λάθος;
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Αγωνιστική Παρέμβαση στις 17 Σεπτεμβρίου 2008, 23:13:05


Εάν λήξει η σύμβαση εργασίας με οποιονδήποτε τρόπο (απόλυση, παραίτηση, θάνατος εργαζομένου, λήξη ορισμένου χρόνου), ο εργαζόμενος δικαιούται αποζημίωση αδείας και επίδομα αδείας, εφόσον δεν πρόλαβε να πάρει την άδεια του έτους.

Αν δεν έχει συμπληρώσει δωδεκάμηνη υπηρεσία, δικαιούται διπλάσιο αριθμό ημερομισθίων από τον αριθμό μηνών απασχόλησης (π.χ. για 5 μήνες απασχόληση η αποζημίωση είναι 10 ημερομίσθια ή 10/25 του μισθού). Αν έχει συμπληρώσει χρόνο, η αποζημίωση είναι ίση με τις αποδοχές ολόκληρης της αδείας του.
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 25 Οκτωβρίου 2008, 11:23:15
Νεότερη εγκύκλιος (29 Μαΐου 2008) του Υπουργείου Εσωτερικών με διευκρινήσεις για τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δικαιούνται άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης και οι υπάλληλοι των οποίων τα παιδιά πηγαίνουν στο λεγόμενο «προνήπιο», δηλ όσα συμπληρώνουν ηλικία 4 ετών το έτος εγγραφής στο νηπιαγωγείο.

Σημειώνω ότι αυτό που ισχύει για τις άδεις παρακολούθησης σχολικής προόδου είναι 4 μέρες για 1 παιδί, 5 μέρες για 2 ή περισσότερα παιδιά και 6 μέρες αν κάποια από τα παιδιά παρακολουθούν διαφορετική βαθμίδα εκπαίδευσης (π.χ. ένα στην πρωτοβάθμια και ένα στη δευτεροβάθμια). Αναφέρονται στα συνημμένα στην αρχή της ενότητας, δεν τα παραθέτω ξανά.

Δεν έχει διευκρινιστεί αυτό που αναφέρεται στο παραπάνω link της ΓΣΕΕ http://www.kepea.gr/article.php?id=669 , ότι στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπονται 4 μέρες για κάθε παιδί. (για παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών όμως, περίεργο. Οι μαθητές λυκείου;; )
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.-Προγραμματισμός αδειών κατα τη θερινή περίοδο.
Αποστολή από: Αγωνιστική Παρέμβαση στις 19 Μαΐου 2009, 16:44:10
Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου εσωτερικών εξεδόθη ανακοίνωση σχετικά με το προγραμματισμό των αδειών στις δημόσιες υπηρεσίες κατά τη θερινή περίοδο.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται:

Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε εγκύκλιο με θέμα: «Προγραμματισμός χορήγησης αδειών κατά τη θερινή περίοδο».


Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:


Θέμα: Προγραμματισμός χορήγησης αδειών κατά τη θερινή περίοδο
Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου οι δημόσιες υπηρεσίες (Υπουργεία, Ν.Π.Δ.Δ., Περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού) καλούνται να προβούν εγκαίρως στον προγραμματισμό των κανονικών αδειών των υπαλλήλων τους κατά την περίοδο αυτή, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 49 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), δεκαπέντε (15) ημέρες από την κανονική άδεια χορηγούνται υποχρεωτικά εφόσον το ζητήσει ο υπάλληλος από τις 15 Μαΐου έως και την 31 Οκτωβρίου.
Λαμβανομένων υπόψη των υπηρεσιακών αναγκών, καθώς επίσης και των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη θερινή περίοδο, είναι απολύτως αναγκαίο να προγραμματιστούν οι άδειες των υπαλλήλων έτσι ώστε στο χρονικό διάστημα από 1/7/09 έως 15/9/09 να απουσιάζει το 1/3 του υπηρετούντος προσωπικού κάθε φορέα ανά ημερολογιακή εβδομάδα και να παραμένουν στην υπηρεσία τα 2/3.

Ως εκ τούτου, οι υπηρεσίες καλούνται να προβούν στον προγραμματισμό των καλοκαιρινών αδειών των υπαλλήλων τους βάσει του ανωτέρω χρονικού διαστήματος.
Επιπρόσθετα, θα πρέπει να ρυθμιστούν έγκαιρα και συναφή ζητήματα του προσωπικού όπως πιθανή υπερωριακή απασχόληση, μετακινήσεις-αποσπάσεις, ευελιξία ωραρίου, κλπ, κατά τα ίδια χρονικά διαστήματα.
Επισημαίνεται ότι ο ανωτέρω προγραμματισμός δεν θα πρέπει να δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να παραμένουν σε συνεχή λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να δέχονται τις αιτήσεις των πολιτών και να διεκπεραιώνουν εμπρόθεσμα όλες τις υποθέσεις τους. Ως εκ τούτου, πρέπει να υπάρχει πάντοτε ικανός αριθμός υπαλλήλων ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, ιδίως σε ό,τι αφορά τη συναλλαγή με το κοινό.
Περαιτέρω σημειώνεται ότι σε ειδικές περιπτώσεις υπηρεσιών, ιδίως αυτών που δεν έχουν ιδιαιτέρα μεγάλη συναλλαγή με το κοινό, θα μπορούν οι υπηρεσίες να διαχειριστούν το θέμα των θερινών αδειών των υπαλλήλων τους με δυνατότητα υπέρβασης, κατ’εξαίρεση, του ορίου του 1/3, εφόσον αυτό δεν διαταράσσει την ομαλή λειτουργία τους, αλλά σε καμία περίπτωση το ποσοστό των αδειών δεν θα υπερβαίνει το ½ του προσωπικού.

Οι υπηρεσίες θα πρέπει ακόμη να φροντίσουν για την ορθολογική οργάνωση της διοικητικής τους δράσης προκειμένου να αποφεύγονται οι περιττές και ενεργοβόρες ενέργειες. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι εντονότερη στις υπηρεσίες εκείνες που η λειτουργία τους απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. νοσοκομεία, εργοτάξια κλπ). Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να ληφθεί σχετική μέριμνα για την εγκατάσταση και λειτουργία συγχρόνων συστημάτων και τεχνικών εξοικονόμησης ενέργειας.
Τα υπουργεία παρακαλούνται να κοινοποιήσουν άμεσα την παρούσα στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που εποπτεύουν. Η Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. παρακαλείται να κοινοποιήσει την παρούσα στους ΟΤΑ α’ βαθμού.


Το σχετικό δελτίο Τύπου : http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7615453    (http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7615453)
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Γ.Κτιστάκης στις 21 Σεπτεμβρίου 2010, 22:27:04
Η θερινή άδεια δεν μπορεί να μεταφερθεί. Θα πληρώνεται σε χρήμα

Βόμβα βάζει ο Άρειος Πάγος με απόφασή του, καθώς ορίζει ότι η θερινή άδεια δεν μπορεί να μεταφερθεί στο επόμενο έτος και σε περίπτωση που δεν έχει χορηγηθεί με υπαιτιότητα του εργοδότη, θα πρέπει να πληρώνεται σε χρήμα με την απαραίτητη προσαύξηση των αποδοχών αδείας. 

Το ανώτατο δικαστήριο απασχόλησε περίπτωση εργαζόμενου στη ΔΕΗ, η οποία κρίθηκε ότι «υποχρεούται να καταβάλει στον μισθωτό τις αποδοχές αδείας προσαυξημένες, κατά 100%, αφού, η μη χορήγησή τους οφείλεται σε υπαιτιότητα (ελαφρά αμέλεια) των οργάνων της ΔΕΗ».

Όπως διευκρινίζει ο Άρειος Πάγος, θα έπρεπε «πριν από τη λήξη κάθε ημερολογιακού έτους, να του χορηγήσουν την ετήσια άδειά του, έστω και αν ο εργαζόμενος δεν υπέβαλε την προβλεπόμενη από το άρθρο 4 του Α.Ν. 539/1945 αίτηση». Από την στιγμή που αυτό δεν είχε γίνει, θεωρήθηκε ότι είχε αμέλεια η ΔΕΗ και πρέπει να πληρώσει το διπλάσιο του ημερομισθίου για κάθε ημέρα άδειας που δεν δόθηκε.

Σύμφωνα με την απόφαση 455/2010, «δεν επιτρέπεται, ούτε με συμφωνία μεταξύ του εργαζομένου και του εργοδότη, η μεταφορά των ημερών της ετήσιας άδειας του τελευταίου, που δεν του χορηγήθηκαν από τον εργοδότη στο επόμενο ή στα μεθεπόμενα έτη, με συνέπεια να είναι ανίσχυρη τέτοια συμφωνία και ο εργοδότης ο οποίος δεν χορήγησε πλήρη την κανονική άδεια στο μισθωτό του, κατά τη διάρκεια του έτους που αυτή αφορά, να είναι υποχρεωμένος, από το τέλος του αντίστοιχου έτους να καταβάλει σε αυτόν τις αντίστοιχες προς τις ημέρες αυτές αποδοχές αδείας με προσαύξηση κατά 100%».


http://www.hbnews.gr/permalink/39434.html
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: timex στις 21 Σεπτεμβρίου 2010, 22:45:35
Καλο!!
Έχω την άδεια 2 ετων. Λες;;;;;
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 30 Ιουνίου 2011, 23:27:38
Νόμος 3528, άρθρο 50

6. Υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολο−
γιστή και απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής κα−
ταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε
(5) ωρών του ημερήσιου ωραρίου εργασίας δικαιούται
μηχανογραφική άδεια, μετά πλήρων αποδοχών, μίας (1)
ημέρας ανά δίμηνο. Η άδεια χορηγείται υποχρεωτικά
μέσα στο δίμηνο το οποίο αφορά. Εφόσον η άδεια αυτή
δεν εξαντληθεί στο διάστημα αυτό, δεν μεταφέρεται



Δικαιούνται μηχανογραφική άδεια οι γιατροί ΕΣΥ με την έναρξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης?
ούτε καταβάλλεται αποζημίωση στον υπάλληλο.
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 1 Ιουλίου 2011, 00:02:27
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νόμος 3528, άρθρο 50

6. Υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολο−
γιστή και απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής κα−
ταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε
(5) ωρών του ημερήσιου ωραρίου εργασίας δικαιούται
μηχανογραφική άδεια, μετά πλήρων αποδοχών, μίας (1)
ημέρας ανά δίμηνο. Η άδεια χορηγείται υποχρεωτικά
μέσα στο δίμηνο το οποίο αφορά. Εφόσον η άδεια αυτή
δεν εξαντληθεί στο διάστημα αυτό, δεν μεταφέρεται



Δικαιούνται μηχανογραφική άδεια οι γιατροί ΕΣΥ με την έναρξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης?
ούτε καταβάλλεται αποζημίωση στον υπάλληλο.

Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι είσαι ιατρός παθολογίας-οικογενειακής ιατρικής αλλά στην πραγματικότητα είσαι "γιατρός ΕΣΥ" και όχι υπάλληλος.
Φρόντισε λοιπον να βρεις μια νοσηλεύτρια να σου κάνει την συνταγογραφία, που αυτή θα παίρνει σίγουρα την άδεια.
Βλέπεις τι κάνατε οι εργατοπατέρες με τον όρο "γιατρός ΕΣΥ";
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Γ.Κτιστάκης στις 1 Ιουλίου 2011, 12:56:07
Εάν η σύζυγος λάβει άδεια « θηλασμού και φροντίδας τέκνου» 3,5 μήνες ,  βάσει της ΕΓΣΣΕ ως εργαζόμενη ασφαλισμένη στο ΙΚΑ  με σύμβαση ορισμένου χρόνου , ο  σύζυγος ως εργαζόμενος μόνιμος υπάλληλος σε ΝΠΔΔ που θέλει να κάνει χρήση της άδειας ανατροφής τέκνου (το λεγόμενο 9μηνο) λαμβάνει 9 μήνες άδεια ή λαμβάνει το υπόλοιπο δηλαδή 9-3,5 της συζηγου=5,5 μήνες?
Έχει σχέση η άδεια «θηλασμού και φροντίδας» με την λεγόμενη 9μηνο άδεια ανατροφής τέκνου?
Σε εμένα πάντως μου αφαιρέθηκαν οι 3,5 μήνες, που είχε πάρει η σύζυγος  ως άδεια θηλασμού ,  από το 9μηνο. 
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 2 Ιουλίου 2011, 11:11:38
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εάν η σύζυγος λάβει άδεια « θηλασμού και φροντίδας τέκνου» 3,5 μήνες ,  βάσει της ΕΓΣΣΕ ως εργαζόμενη ασφαλισμένη στο ΙΚΑ  με σύμβαση ορισμένου χρόνου , ο  σύζυγος ως εργαζόμενος μόνιμος υπάλληλος σε ΝΠΔΔ που θέλει να κάνει χρήση της άδειας ανατροφής τέκνου (το λεγόμενο 9μηνο) λαμβάνει 9 μήνες άδεια ή λαμβάνει το υπόλοιπο δηλαδή 9-3,5 της συζηγου=5,5 μήνες?
Έχει σχέση η άδεια «θηλασμού και φροντίδας» με την λεγόμενη 9μηνο άδεια ανατροφής τέκνου?
Σε εμένα πάντως μου αφαιρέθηκαν οι 3,5 μήνες, που είχε πάρει η σύζυγος  ως άδεια θηλασμού ,  από το 9μηνο. 


Η άδεια λοχείας και τυχόν κανονική ή αναρρωτική της συζύγου δεν αφαιρείται από το 9μηνο. Κάθε άλλη άδεια αφαιρείται.
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Γ.Κτιστάκης στις 2 Ιουλίου 2011, 11:50:52
Σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση Δημήτρη!!!
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Ιανουαρίου 2014, 12:08:08
ΘΕΜΑ: Ρυθμίσεις επί θεμάτων αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού του Ν. 4210/2013 (ΦΕΚ 254/Α΄).

2.Χορήγηση αναρρωτικής άδειας:
 
Με τα άρθρα 2 και 3 του ν.4210/2013 εξορθολογίζεται το καθεστώς των
βραχυχρόνιων αναρρωτικών αδειών. Πιο συγκεκριμένα:
Με την παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4210/2013 αντικαθίστανται οι διατάξεις
του άρθρου 55 του Υ.Κ. και με την παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 4210/2013
αντικαθίστανται οι διατάξεις του άρθρου 62 του Κ.Κ.Δ.Κ.Υ. Με την παρ. 1 του άρθρου 3
του ν. 4210/2013 αντικαθίστανται οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 56 του Υ.Κ. και
με την παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 4210/2013 αντικαθίστανται οι διατάξεις της παρ. 3
του άρθρου 63 του Κ.Κ.Δ.Κ.Υ.
Ειδικότερα, συντομεύεται το χρονικό διάστημα χορήγησης της αναρρωτικής
άδειας για κοινό νόσημα από τρεις (3) μήνες σε ένα (1) μήνα και διατηρείται το
χρονικό διάστημα των έξι (6) μηνών για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας επί
δυσίατου νοσήματος.
Περαιτέρω, το σύνολο της βραχυχρόνιας αναρρωτικής άδειας που χορηγείται
μόνο με γνωμάτευση θεράποντος ιατρού, χωρίς γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής,
μειώνεται από δέκα (10) σε οκτώ ( 8 ) ημέρες κατ’ έτος. Δύο (2) εξ αυτών, αλλά όχι
συνεχόμενες, μπορούν να χορηγούνται μόνο με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου.
Σημειώνεται ότι δεν υφίσταται πλέον υποχρέωση παραπομπής του υπαλλήλου για
εξέταση στην Υγειονομική Επιτροπή σε περίπτωση αίτησης βραχυχρόνιας
αναρρωτικής άδειας της παρ. 2 του άρθρου 55 του Υ.Κ. πριν ή μετά από αργία ή
ανάμεσα σε αργίες.

Αναρρωτική άδεια πέραν των οκτώ ( 8 ) ημερών κατ΄ έτος χορηγείται ύστερα
από γνωμάτευση της οικείας υγειονομικής επιτροπής.
Κατ΄ εξαίρεση δεν απαιτείται
γνωμάτευση της οικείας υγειονομικής επιτροπής: α) στην περίπτωση που η άδεια  
χορηγείται βάσει γνωμάτευσης του διευθυντή κλινικής δημόσιου νοσοκομείου και
εφόσον πρόκειται για νοσηλεία επτά (7) ημερών τουλάχιστον ή β) κατόπιν
χειρουργικής επέμβασης σε δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική. Επισημαίνεται ότι
για την αναρρωτική άδεια που χορηγείται στις ανωτέρω αναφερόμενες περιπτώσεις
(νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο, χειρουργική επέμβαση) υφίσταται δικαίωμα
ένστασης
τόσο της υπηρεσίας όσο και του υπαλλήλου ενώπιον της πρωτοβάθμιας ή
της ειδικής υγειονομικής επιτροπής (παρ. 6 του άρθρου 56 Υ.Κ.).
 Τέλος, ενισχύεται ο κατ’ οίκον έλεγχος των ασθενών υπαλλήλων που κάνουν
χρήση αναρρωτικής άδειας, με επίσκεψη και εξέταση στο σπίτι του ασθενούς από
ελεγκτή ιατρό, τον οποίο υποχρεούται πλέον ρητά να αποστέλλει η υπηρεσία στην
περίπτωση κατ΄ επανάληψη χρήσης βραχυχρόνιων αδειών από τον υπάλληλο. Η
παράλειψη της παραπάνω ενέργειας συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα του
προϊσταμένου της Δ/νσης Διοικητικού της οικείας υπηρεσίας.

http://www.alfavita.gr/sites/default/files/attachments/rithmiseis_axiopiisis_anthropinou_dinamikou_2013.pdf
Τίτλος: Ο νόμος 4210 (ΦΕΚ 254/2013) για τις άδειες και τα πειθαρχικά των δημοσίων υπαλλή
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 25 Μαΐου 2018, 15:42:48
Ο νόμος 4210 (ΦΕΚ 254/2013) για τις άδειες και τα πειθαρχικά των δημοσίων υπαλλήλων.

https://xenesglosses.eu/2013/11/4210-2542013/ (https://xenesglosses.eu/2013/11/4210-2542013/)
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 17 Απριλίου 2024, 08:38:29
15/04/2024 Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος.

Δημόσιο: Αυτό είναι το σύνολο των αδειών που δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Με το Πάσχα να έρχεται και το καλοκαίρι να ακολουθεί όλοι οι εργαζόμενοι θέλουν να βρουν στιγμές χαλάρωσης μέσα στην δύσκολη εργασιακή χρονιά.

Αυτό φυσικά θα γίνει με τις καλοκαιρινές άδειες, αλλά και αυτές που δικαιούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στην χρονιά.

Το aftodioikisi.gr συγκέντρωσε το σύνολο των αδειών των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.

Πιο αναλυτικά:

Τι δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι:

1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται κανονική άδεια με αποδοχές δύο (2) μήνες μετά το διορισμό τους. Η άδεια που δικαιούνται να λάβουν οι υπάλληλοι ορίζεται σε δύο (2) ημέρες για κάθε μήνα υπηρεσίας και δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά τον αριθμό των ημερών κανονικής άδειας που δικαιούνται με τη συμπλήρωση ενός (1) έτους δημόσιας πραγματικής υπηρεσίας.

2. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά τη συμπλήρωση ενός (1) έτους πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δικαιούνται κανονική άδεια απουσίας με αποδοχές, η διάρκεια της οποίας ορίζεται σε είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες αν ακολουθούν εβδομάδα πέντε (5) εργασίμων ημερών και είκοσι τέσσερις (24) εργάσιμες ημέρες αν ακολουθούν εβδομάδα έξι (6) εργασίμων ημερών.

Ο χρόνος της κανονικής άδειας επαυξάνεται κατά μία (1) εργάσιμη ημέρα για κάθε έτος απασχόλησης και μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των είκοσι πέντε (25) ή τριάντα (30) εργασίμων ημερών προκειμένου για πενθήμερη ή εξαήμερη εβδομάδα εργασίας, αντίστοιχα.

3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης μπορεί να προσαυξάνεται ως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες ο αριθμός των ημερών κανονικής άδειας των υπαλλήλων που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές.

4. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων δεν εφαρμόζονται σε όσους έχουν κατά τις κείμενες διατάξεις διακοπές εργασίας. Οι υπάλληλοι αυτοί μπορούν, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανάγκης, να παίρνουν κανονική άδεια με αποδοχές ως δέκα (10) εργάσιμες ημέρες κατ’ έτος.

5. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσαυξάνεται η κανονική άδεια των υπαλλήλων που απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες. Με το ίδιο προεδρικό διάταγμα καθορίζονται οι προϋποθέσεις και ο αριθμός των ημερών προσαύξησης της κανονικής άδειας.

Χορήγηση κανονικής άδειας

1. Δεκαπέντε (15) ημέρες από την κανονική άδεια χορηγούνται υποχρεωτικά, εφόσον το ζητήσει ο υπάλληλος, από 15 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου. Η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει σε υπηρεσίες οι οποίες έχουν καθοριστεί με απόφαση του οικείου Υπουργού και κατά την περίοδο αυτή βρίσκονται στην αιχμή της λειτουργίας τους ή λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση. Όταν με αίτηση του υπαλλήλου ολόκληρη η άδεια χορηγείται εκτός από την περίοδο αυτή, προσαυξάνεται κατά πέντε (5) εργάσιμες ημέρες. Η προσαύξηση αυτή δεν χορηγείται όταν ο υπάλληλος κάνει χρήση της κανονικής του άδειας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

2. Η υπηρεσία, στην οποία ανήκει ο υπάλληλος, χορηγεί υποχρεωτικά σε αυτόν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους την κανονική άδεια που δικαιούται και αν ακόμα δεν την ζητήσει.

3. Επιτρέπεται να μην χορηγείται, να περιορίζεται ή να ανακαλείται η κανονική άδεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες της υπηρεσίας, μετά όμως από έγκριση του οργάνου που προΐσταται εκείνου το οποίο είναι αρμόδιο για τη χορήγηση της άδειας. Αν τέτοιο όργανο δεν υπάρχει, αποφασίζει το αρμόδιο για τη χορήγηση της άδειας όργανο.

4. Η άδεια που δεν χορηγήθηκε κατ’ εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου, χορηγείται υποχρεωτικά το επόμενο έτος.

Δικαίωμα ειδικής άδειας

1. Οι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα άδειας απουσίας με αποδοχές πέντε (5) εργασίμων ημερών σε περίπτωση γάμου και τριών (3) εργασίμων ημερών σε περίπτωση θανάτου συζύγου τους ή και συγγενούς έως και β’ βαθμού. Επίσης δικαιούνται κατόπιν τεκμηριωμένης αίτησης ειδική άδεια με αποδοχές διάρκειας μίας (1) έως τριών (3) ημερών, κατά περίπτωση, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ή για τη συμμετοχή σε δίκη ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου.

2. Υπάλληλοι που πάσχουν ή έχουν σύζυγο ή τέκνο που πάσχει από νόσημα το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας δικαιούνται ειδική άδεια με αποδοχές έως είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες το χρόνο. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθορίζονται τα νοσήματα του προηγούμενου εδαφίου.

3. Η άδεια της προηγούμενης παραγράφου χορηγείται και σε υπαλλήλους που έχουν τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down.

4. Υπάλληλοι με ποσοστό αναπηρίας πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω δικαιούνται από την υπηρεσία κάθε ημερολογιακό έτος άδεια με αποδοχές έξι (6) εργασίμων ημερών επιπλέον της κανονικής τους άδειας.

5. Υπάλληλος ο οποίος ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και υπάλληλος ο οποίος μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία δικαιούται ειδικής άδειας απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών.

Άδειες χωρίς αποδοχές

1. Επιτρέπεται η χορήγηση στον υπάλληλο, μετά από αίτηση του, άδειας χωρίς αποδοχές, εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν. Η άδεια αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τον ένα (1) μήνα εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

2. Στους υπαλλήλους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές συνολικής διάρκειας έως δύο (2) ετών, ύστερα από αίτηση τους και γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.

3. Υπάλληλος, του οποίου σύζυγος υπηρετεί στο εξωτερικό σε ελληνική υπηρεσία του Δημοσίου, νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα ή σε υπηρεσία ή φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε διεθνή οργανισμό, στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα, δικαιούται να πάρει άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι έξι (6) έτη συνεχώς ή και τμηματικά, εφόσον έχει συμπληρώσει διετή πραγματική υπηρεσία.

4. Στον υπάλληλο που αποδέχεται θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισμό, στον οποίο μετέχει η Ελλάδα, χορηγείται μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου άδεια χωρίς αποδοχές μέχρι πέντε (5) έτη, η οποία μπορεί να παραταθεί με την ίδια διαδικασία για μία ακόμα πενταετία. Αν ο υπάλληλος δεν εμφανιστεί να αναλάβει καθήκοντα μέσα σε δύο (2) μήνες από τη λήξη της άδειας, θεωρείται ότι παραιτήθηκε αυτοδικαίως από την υπηρεσία.

5. Ο χρόνος της άδειας χωρίς αποδοχές αποτελεί χρόνο πραγματικής υπηρεσίας μόνο στις περιπτώσεις των παραγράφων 1 και 4 του παρόντος άρθρου.

6. Κατά τη διάρκεια της άδειας της παρ. 4 του άρθρου αυτού ο υπάλληλος υποχρεούται να καταβάλλει τις νόμιμες κρατήσεις για κύρια και επικουρική ασφάλιση και στα ταμεία πρόνοιας, οι οποίες αντιστοιχούν στο βαθμό ή το μισθό της υπηρεσίας στην οποία ανήκει οργανικά.

Άδειες μητρότητας

1. Στις υπαλλήλους οι οποίες κυοφορούν, χορηγείται άδεια μητρότητας με πλήρεις αποδοχές δύο (2) μήνες πριν και τρεις (3) μήνες μετά τον τοκετό. Σε περίπτωση απόκτησης τέκνου πέραν του 3ου, η μετά τον τοκετό άδεια προσαυξάνεται κάθε φορά κατά δύο (2) μήνες. Η άδεια λόγω κυοφορίας χορηγείται ύστερα από βεβαίωση του θεράποντος ιατρού για τον πιθανολογούμενο χρόνο τοκετού.

2. Όταν ο τοκετός πραγματοποιείται σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν που είχε πιθανολογηθεί αρχικά, η άδεια που είχε χορηγηθεί, παρατείνεται μέχρι την πραγματική ημερομηνία του τοκετού, χωρίς αυτή η παράταση να συνεπάγεται αντίστοιχη μείωση του χρόνου της άδειας που χορηγείται μετά τον τοκετό. Όταν ο τοκετός πραγματοποιηθεί σε χρόνο προγενέστερο από αυτόν που είχε αρχικά πιθανολογηθεί, το υπόλοιπο της άδειας χορηγείται μετά τον τοκετό, ώστε να εξασφαλιστεί συνολικός χρόνος άδειας πέντε (5) μηνών.

3. Σε κυοφορούσες υπαλλήλους που έχουν ανάγκη ειδικής θεραπείας, μετά την εξάντληση της αναρρωτικής άδειας με αποδοχές, χορηγείται κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές, μετά από βεβαίωση θεράποντος ιατρού και διευθυντή γυναικολογικής ή μαιευτικής κλινικής ή τμήματος δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

4. Στις υπαλλήλους που υιοθετούν τέκνο, χορηγείται άδεια τριών (3) μηνών με πλήρεις αποδοχές εντός του πρώτου εξαμήνου μετά την περαίωση της διαδικασίας της υιοθεσίας, εφόσον το υιοθετημένο τέκνο είναι ηλικίας έως έξι (6) ετών. Ένας μήνας από την άδεια αυτή μπορεί να καλύπτει απουσία της υπαλλήλου κατά το προ της υιοθεσίας διάστημα.

5. Επιδόματα λόγω τοκετού, που καταβλήθηκαν στην υπάλληλο νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου λόγω υποχρεωτικής ασφάλισης σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, εκπίπτουν από τις αποδοχές που καταβάλλονται κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, εφόσον η ασφάλιση θεμελιώνεται και σε συνεισφορά του νομικού προσώπου.

Διευκολύνσεις υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις
1. Η προβλεπόμενη από την παρ. 2 του άρθρου 51 του παρόντος άδεια χορηγείται υποχρεωτικά, χωρίς γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου, όταν πρόκειται για ανατροφή παιδιού ηλικίας έως και έξι (6) ετών.

Διάστημα τριών (3) μηνών της άδειας αυτής χορηγείται με πλήρεις αποδοχές στην περίπτωση γέννησης τρίτου (3ου) παιδιού και άνω.

2. Ο χρόνος εργασίας του γονέα υπαλλήλου μειώνεται κατά δύο (2) ώρες ημερησίως εφόσον έχει τέκνα ηλικίας έως δύο (2) ετών και κατά μία (1) ώρα, εφόσον έχει τέκνα ηλικίας από δύο (2) έως τεσσάρων (4) ετών. Ο γονέας υπάλληλος δικαιούται εννέα (9) μήνες άδεια με αποδοχές για ανατροφή παιδιού, εφόσον δεν κάνει χρήση του κατά το προηγούμενο εδάφιο μειωμένου ωραρίου.

Για το γονέα που είναι άγαμος ή χήρος ή διαζευγμένος ή έχει αναπηρία 67% και άνω, το κατά μία ώρα μειωμένο ωράριο του πρώτου εδαφίου ή η άδεια του προηγούμενου εδαφίου προσαυξάνονται κατά έξι (6) μήνες ή ένα (1) μήνα αντίστοιχα.

Στην περίπτωση γέννησης 4ου τέκνου, το μειωμένο ωράριο εργασίας παρατείνεται για δύο (2) ακόμα έτη.

3. Αν και οι δύο γονείς είναι υπάλληλοι, με κοινή τους δήλωση που κατατίθεται στις υπηρεσίες τους καθορίζεται ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της άδειας ανατροφής, εκτός αν με την ανωτέρω κοινή τους δήλωση καθορίσουν χρονικά διαστήματα που ο καθένας θα κάνει χρήση, αλλά πάντοτε διαδοχικώς και μέσα στα χρονικά όρια της προηγούμενης παραγράφου.

Αν η σύζυγος του υπαλλήλου ή ο σύζυγος της υπαλλήλου εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον δικαιούται όμοιων ολικώς ή μερικώς διευκολύνσεων, ο σύζυγος ή η σύζυγος υπάλληλος δικαιούται να κάνει χρήση των διευκολύνσεων της παραγράφου 2 κατά το μέρος που η σύζυγος αυτού ή ο σύζυγος αυτής δεν κάνει χρήση των δικών της ή των δικών του δικαιωμάτων ή κατά το μέρος που αυτά υπολείπονται των διευκολύνσεων της παραγράφου 2.

Αν η σύζυγος του υπαλλήλου δεν εργάζεται ή δεν ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα, ο σύζυγος δεν δικαιούται να κάνει χρήση των διευκολύνσεων της παραγράφου 2, εκτός αν λόγω σοβαρής πάθησης ή βλάβης κριθεί ανίκανη να αντιμετωπίζει τις ανάγκες ανατροφής του παιδιού, σύμφωνα με βεβαίωση της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται ο υπάλληλος.

4. Όταν ο ένας γονέας λάβει την άδεια της παρ. 1 του παρόντος, ο άλλος δεν έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των διευκολύνσεων της παρ. 2 του άρθρου αυτού για το ίδιο διάστημα.

5. Σε περίπτωση διάστασης, διαζυγίου, χηρείας ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, την άδεια της παρ. 1 και τις διευκολύνσεις της παρ. 2 του παρόντος άρθρου δικαιούται ο γονέας που ασκεί την επιμέλεια.

6. Οι υπηρεσίες υποχρεούνται να διευκολύνουν τους υπαλλήλους που έχουν τέκνα τα οποία παρακολουθούν μαθήματα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για να επισκέπτονται το σχολείο των παιδιών τους, με σκοπό την παρακολούθηση της σχολικής τους επίδοσης.

7. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου και καθορίζεται το ανώτατο όριο ημερών απουσίας.

Συνοπτικά:
 
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

ΑΔΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, ΤΟΥ/ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ Ή ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΕΚΝΟΥ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΟΧ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΕΚΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΟΧ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΟΧ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΕΚΝΟΥ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ Ή ΛΗΨΗΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΑΔΕΙΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΑΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

ΑΔΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ


https://www.aftodioikisi.gr/dimosio/dimosio-ayto-einai-to-synolo-ton-adeion-poy-dikaioyntai-oi-dimosioi-ypalliloi/
Τίτλος: Απ: Άδειες Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αποστολή από: iceman στις 17 Απριλίου 2024, 11:11:50
Ποσο παλια ειναι αυτη η  εφημεριδα? ;D
Η μηχανογραφικη αδεια (αδεια χρησης Η/Υ) εχει καταργηθει απο τα πρωτα μνημονια