Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
3 Μαΐου 2016, 17:17:33

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Απ: Βρετανία: Τάσεις Αυτοκτονίας.
« Τελευταίο μήνυμα από kopritis στις 29 Απριλίου 2016, 13:17:10 »
Ένα άρθρο γεμάτο κοινοτυπίες, πράγματα που ήδη γνωρίζουμε.
Τι εμποδίζει την Βρετανία να υιοθετήσει μια "ειδική" σχέση με την ΕΕ με συμφωνίες μετακίνησης εργαζομένων και αγαθών, αλλά παρολ' αυτά να διατηρεί την πλήρη ανεξαρτησία της όσον αφορά τα του οίκου της ;

Αντί να μας γράψει ο κ.Ανδρουλάκης για την πλήρη δικαίωση των Βρετανών όσον αφορά την μεταναστευτική τους πολιτική (πλέον καταργούν ΚΑΙ οι Γερμανοί το δικαίωμα να ζητάς επίδομα άμα την άφιξη στην Γερμανία, πρέπει να έχεις συμπληρώσει 5ετία διαμονής στην χώρα, και αυτό ισχύει ΚΑΙ για τους πολίτες της Ε.Ε), το πόσο έξυπνα φέρθηκαν που δεν μπήκαν στο € κτλ αναμασά τα ίδια και τα ίδια.

Εγώ πιστεύω ότι όλη αυτή η εκστρατεία τρομοκράτησης κατά του ΟΧΙ, θα γυρίσει μπούμερανγκ καθώς, χωρίς να έχω ζήσει Αγγλία, οι Άγγλοι είναι αρκετά ξεροκέφαλοι και δεν μασάνε από τέτοια.
32
Εργασία σε Άγονες Περιοχές / Απ: Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές
« Τελευταίο μήνυμα από kopritis στις 29 Απριλίου 2016, 13:03:55 »
Παράθεση
Αν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί κάποια διακομιδή, είτε με πλωτό μέσο, είτε με ελικόπτερο, ο εθελοντής γιατρός δεν είναι υποχρεωμένος να συνοδεύσει τον ασθενή με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Καλό κι αυτό !

ΑΠΑΞ και επιληφθείς περιστατικού, είτε ως αγροτικός, είτε ως Γ.Ι, είτε ως εθελοντής, είτε ακόμη και ως ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Ιατρός, έχεις την ΕΥΘΥΝΗ του περιστατικού. Αν δεν τον συνοδεύσεις και στραβώσει ώσπου να φτάσει, οι συγγενείς ΕΣΕΝΑ (τον εθελοντή) θα κυνηγήσουν, καθώς εσένα είδαν.

Νομίζετε τυχαία κάποιοι ιατροί δεν έχουν κολλημένα τα ιατρόσημα στα αμάξια τους ;

Πραγματικά εκπλήσσομαι που διαβάζω τέτοιες αστήρικτες τοποθετήσεις. Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζουν κι οι ίδιοι ότι δεν στηρίζονται πουθενά νομικά.
33
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Βρετανία: Τάσεις Αυτοκτονίας.
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 29 Απριλίου 2016, 11:58:33 »
29/04/2016
Του Νίκου Ανδρουλάκη.


Σε λίγες εβδομάδες ένα πολύ σημαντικό δημοψήφισμα αναμένεται να διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παραμονή, ή όχι, της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιστορικά η Βρετανία είχε πάντα μια επιφυλακτική, και συχνά αντιφατική, στάση ως προς την συμμετοχή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Από την εποχή του βέτο του Προέδρου Ντε Γκώλ μέχρι την είσοδο της χώρας στην τότε ΕΟΚ και την «επαναδιαπραγμάτευση» της κας Θάτσερ, η Βρετανία συμπεριφερόταν με γνώμονα την γνωστή ρήση του Γκράουτσο Μαρξ ότι «δεν θέλω να είμαι μέλος μιας λέσχης  που με θέλει για μέλος».

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το «Brexit» θα έπρεπε να είναι λογικά αδιανόητο. Τα κράτη μέλη της ΕΕ, προορισμός περίπου του 50% των εξαγωγών της Μ. Βρετανίας είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της. Εκατομμύρια Βρετανοί ζουν και εργάζονται στην ηπειρώτικη Ευρώπη, και τα πανεπιστήμια της χώρας κατακλύζονται από ευρωπαίους φοιτητές. Ακόμα και η περίφημη «ειδική σχέση» με τις ΗΠΑ που επικαλούνται συχνά – πυκνά Βρετανοί σχολιαστές ισχύει μόνο στο βαθμό που το Λονδίνο μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως υπογράμμισε ο ίδιος ο Πρόεδρος Ομπάμα κατά την επίσκεψη του στο νησί πριν από λίγες ημέρες.

Ωστόσο, δυστυχώς, ζούμε σε ανορθολογικούς καιρούς. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις στην πρόσφατη Ευρωπαϊκή ιστορία έτσι και στο Βρετανικό δημοψήφισμα, απόψεις που μέχρι πριν από λίγα χρόνια θεωρούντο περιθωριακές και εκκεντρικές έχουν κατακλύσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτές τις μέρες δεν είναι ασυνήθιστο να διαβάσει κάποιος κινδυνολογικές αναλύσεις στον Βρετανικό τύπο περί υποχρεωτικής αλλαγής της ώρας (!) ώστε να συμβαδίζει με αυτή των Βρυξελών ή υπαγωγής του στρατού σε Γερμανική διοίκηση.

Από πού πηγάζει αυτός ο ανορθολογισμός? Η Βρετανία δεν είναι σε οικονομική κρίση. Η οικονομία της έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει στα σκαμπανεβάσματα της παγκόσμιας κρίσης, η ποσοτική χαλάρωση της Τραπέζης της Αγγλίας διέσωσε τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, η ανεργία είναι περιορισμένη. Αναμφισβήτητα δομικά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν μεταφράζονται σε ένα κλίμα  γενικευμένης οικονομικής απογοήτευσης που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει μια αρνητική ψήφο υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

Στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι πολιτικό. Τα δυο μεγάλα κόμματα με τις αστοχίες τους επέτρεψαν σε μια συμμαχία εθνολαϊκιστών να επικρατήσει στον δημόσιο διάλογο και να καθορίσει την θεματολογία διεξαγωγής του.

Προσπαθώντας να αποφύγει μια εξέγερση μέσα στο ίδιο του κόμμα ο κ. Κάμερον έκανε το στρατηγικό λάθος να υιοθετήσει το αίτημα του δημοψηφίσματος. Θεώρησε ότι έτσι θα θωρακιζόταν από την κεντρόφυγη πίεση που του ασκούσε το λαϊκιστικό και ευρωφοβικό UKIP στα δεξιά του. Το αποτέλεσμα σήμερα είναι ότι βλέπει έναν σημαντικό αριθμό βουλευτών του να στηρίζουν την εκστρατεία υπέρ της εξόδου της οποίας ηγείται ο, προερχόμενος από το κόμμα του, Δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Ταυτόχρονα όμως και στο Εργατικό κόμμα του κ. Κόρμπιν επικράτησε μια επαμφοτερίζουσα στάση. Στηριζόμενος, και προερχόμενος ο ίδιος, ο νέος ηγέτης των Εργατικών σε μειοψηφικές ομάδες μαρξιστών και τροτσκιστών αναγκάστηκε να υιοθετήσει μια «χλιαρή» στάση και άργησε πολύ να τοποθετηθεί υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμα χειρότερα οι υπέρμαχοι του «Ναι» διέπραξαν ένα σοβαρό λάθος τακτικής. Υιοθετώντας μια αφήγηση που υπερθεμάτιζε τους κινδύνους και τις αρνητικές συνέπειες μιας βρετανικής εξόδου επέλεξαν να αγνοήσουν τα θετικά της συμμετοχής στην διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Από την εμβάθυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την επιβολή της αδιατάρακτης ειρήνης μέχρι και την Ενιαία Αγορά η ΕΕ έχει να επιδείξει απτά παραδείγματα βελτίωσης της ζωής των ευρωπαίων των πολιτών. Άλλωστε, το μόνο σίγουρο είναι ότι με τη υπάρχουσα παγκόσμια κατανομή, αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί, δεν μπορεί να τα πετύχει κανένας μόνος του, όσο κι αν θέλουν να το προσπεράσουν όσοι επικαλούνται το αυτοκρατορικό τους παρελθόν.

Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μόνο μια οριακή υπεροχή του «Ναι». Όμως αυτό που δεν λέγεται είναι οι ότι οι ψηφοφόροι υπέρ του Brexit δείχνουν πολύ μεγαλύτερο βαθμό συσπείρωσης και είναι πολύ πιθανότερο να προσέλθουν στις κάλπες μαζικά σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Εάν υπάρχει κάτι που μπορούμε να μάθουμε παρατηρώντας τα όσα συμβαίνουν στη Μ. Βρετάνια και έχοντας την Ελληνική εμπειρία είναι ότι όταν υπερισχύουν η δημαγωγία, οι τακτικισμοί και οι γκρίζες θέσεις έναντι της ειλικρίνειας, της εθνικής στρατηγικής και των καθαρών λύσεων, τότε οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε σκοτεινά αποτελέσματα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
34
Νομικά θέματα / Απ: Ποσόστωση γενοσήμων
« Τελευταίο μήνυμα από Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 29 Απριλίου 2016, 10:39:17 »
Έχω την εντύπωση ότι κάτι συμβαίνει με τον υπολογισμό του ποσοστού των γενοσήμων που προτείνουμε (θυμίζω ότι έχει διευκρινιστεί ότι ο υπολογισμός αφορά μόνο την πρότασή μας κι όχι το σκεύασμα που παίρνει τελικά ο ασθενής στο φαρμακείο).
Ενώ η πρότασή μου στους PPI είναι πάντα γενόσημο και ενώ υπάρχουν γενόσημα σε όλες τις δραστικές ουσίες των PPI, το ποσοστό μου, όπως μπορείτε να δείτε στη συνημμένη εικόνα, είναι στο 87,97% κι όχι στο 100% όπως θα έπρεπε να είναι!
Πως γενεν αυτό; Για δείτε κι εσείς τα ποσοστά σας στη συγκεκριμένη κατηγορία και πείτε μου που βρίσκονται.
35
Παράθεση
Εδώ και ένα περίπου χρόνο στην Τήλο δεν υπάρχει γιατρός αφού η γιατρός που είχε τοποθετηθεί στο νησί, αποσπάστηκε σε περιοχή της Θεσσαλίας
Επομένως η θέση, στα χαρτιά, φαίνεται καλυμμένη. Έπρεπε να γίνει μετάθεση για να μείνει κενή. Άρα δε μπορεί να γίνει διορισμός στη θέση της Τήλου και η λύση θα είναι με απόσπαση από αλλού συνεχίζοντας το ντόμινο των αποσπάσεων.
Θα ήταν ενδιαφέρον να απαντήσουν και να αιτιολογήσουν την απόφαση της απόσπασης, όσοι συνηγόρησαν σ' αυτήν (Κ.Υ., ΔΥΠΕ και Υπουργείο)

Παράθεση
Η Πολιτεία δεν μπορεί να εναποθέτει την φροντίδα υγείας των πολιτών της Τήλου σε εθελοντές γιατρούς ή να προσπαθεί να καλύψει την έλλειψη γιατρού με προγραμματικές συμβάσεις με ΜΚΟ και οργανώσεις.

Αν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί κάποια διακομιδή, είτε με πλωτό μέσο, είτε με ελικόπτερο, ο εθελοντής γιατρός δεν είναι υποχρεωμένος να συνοδεύσει τον ασθενή, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Δεν είναι υποχρεωμένος να συνοδεύσει; Από που προκύπτει αυτό και από που προκύπτει η υποχρέωση μόνο για τους γιατρούς που θα τοποθετηθούν στο νησί με απόφαση αυτών που απέσπασαν τον άλλο γιατρό;
36
Εργασία σε Άγονες Περιοχές / Απ: Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές
« Τελευταίο μήνυμα από kopritis στις 29 Απριλίου 2016, 01:38:29 »
Ενδιαφέρεται κανείς να πάει στην... Τήλο ;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πέραν των ερωτήσεων κ.Κόνσολα, και μιας και δεν ζούμε στην Σοβιετία (για να σταλεί κάποιος όπως έστελναν οι σύντροφοι σε υποχρεωτική εργασία σε απομακρυσμένες περιοχές στα γκουλάγκ), κάποιο χρηματικό κίνητρο θα υπάρξει ;

Ξέρετε, αντί του ταϊσματος των πελατών του εκάστοτε κόμματος, ΔΥ-συνταξιούχων, να δοθεί κάποιο extra επίδομα σε Ιατρό που θα αποδεχθεί να "θάψει" τα επόμενα 5 χρόνια την ζωής του σε κάποιο μικρό νησί σε εσχατιά του Αιγαίου ;

Γνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες, αλλά δεν νομίζω οι πιστωτές να έχουν πρόβλημα αν περικοπούν π.χ χρήματα απ΄τους ΔΕΗτζήδες και δοθούν σε Ιατρούς που εργάζονται σε ακριτικές περιοχές.
 
Στις ακριτικές περιοχές, δεν παίζουν ούτε φακελάκια, ούτε φαρμακάδες, by the way. :)
Το τελευταίο σχόλιο για όσους μιλήσουν περί... άπληστων γιατρών.
37
Νομικά θέματα / Απ: Απο επικουρικος επιμελητης β?
« Τελευταίο μήνυμα από ΑΡΗΣ στις 28 Απριλίου 2016, 23:49:17 »
Δεν θα πρέπει να έχετε θέση του κλάδου ιατρών ΕΣΥ και ως επικουρικός δεν έχετε τέτοια. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να παραιτηθείτε από θέση επικουρικού για υποβολή των δικαιολογητικών σας σε μόνιμη θέση ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ. 
38
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Απ: Είναι το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο;
« Τελευταίο μήνυμα από kopritis στις 28 Απριλίου 2016, 21:30:43 »
Νομίζω ότι μετά από 6 χρόνια ήρθε πλέον η ώρα της ενηλικίωσης για τους περισσότερους Έλληνες.
Επί μακρόν κυριαρχούσαν σε πολύ κόσμο ψεκασμένες θεωρίες περί εναλλακτικών το 2009 στις οποίες δεν κατέφυγε ο "προδότης" ΓΑΠ γιατί τα είχε συμφωνήσει για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ κτλ. Ο ΓΑΠ ήταν τραγικός, αλλά για άλλους λόγους.
Ολίγιστος ηγέτης, αλλά η χώρα ΔΕΝ μπορούσε να δανειστεί από άλλες πηγές.
Εκείνο που στοιχειώνει όσους ασχολούνται με τα ΑΝ, είναι αν είχαμε άλλη ηγεσία το 2008 και αντί αυξήσεις, διορισμών, "λεφτά υπάρχουν" και άλλων παρόμοιων, προέβαινε σε σκληρότατο πρόγραμμα προσαρμογής με μειώσεις μισθών-συντάξεων, απολύσεις δεκάδων χιλιάδων ΔΥ, ώστε να ισοσκέλιζε τον προϋπολογισμό το 2010, αλλά εδώ βλέπουμε τις δυσκολίες και τις λυσσασμένες αντιδράσεις που προκάλεσε η πολύ ηπιότερη προσαρμογή που προσπάθησε ο ΓΑΠ, αλλά με άδικα μέτρα προκειμένου να μην πειράξει την εκλογική πελατεία του κόμματος.

Το θέμα του χρέους έχει γίνει καραμέλα, αφού οι εταίροι έχουν αναλάβει την αποπληρωμή του έως το 2021 και ουσιαστικά δεν πληρώνουμε τόκους, γιατί έχουν κολλήσει κάποιοι ;
Έχετε δει εσείς κόμμα που να αναφέρεται στο επίμαχο θέμα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και βελτίωσης του κλίματος για το επιχιρείν ;
Αφού το Δημόσιο δεν μπορεί να επενδύσει πλέον.
Π.χ ας ξεκινήσουν απ' την Δικαιοσύνη που δεν κοστίζει και πολλά, οι δικαστικοί φοντίζουν να αυτοδικαιώνονται επιδικάζοντας εαυτούς αναδομικά κτλ. αλλά δεν βλέπω να ασχολείται κανείς που ένα πλημμέλημα κάνει 5 χρόνια να τελεσιδικήσει...
39
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Απ: Είναι το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο;
« Τελευταίο μήνυμα από pzogr στις 28 Απριλίου 2016, 21:10:51 »
Δεν ξέρω τι μοντέλα χρησιμοποιούν οι οικονομολόγοι για να πουν αν ένα χρέος είναι βιώσιμο ή όχι. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν κάποια μεθοδολογικά θέματα που έχουν να λύσουν.
Αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας είναι ότι ένα χρέος (οικογενειακό πχ) μπορεί να εξυπηρετηθεί όταν το κόστος εξυπηρέτησης (οι δόσεις) μπορεί να καλυφθεί από μια λογική μείωση του επιπέδου διαβίωσης και προφανώς αν βρίσκεται μέσα στα όρια των εσόδων. Για τα λίγα επόμενα χρόνια το κόστος εξυπηρέτησης είναι μηδαμινό (για τα δεδομένα μιας χρεοκοπημένης χώρας). Αν είχαμε έστω και ισχνή ανάπτυξη θα ήταν ακόμα πιο μηδαμινό. Αυτό που μένει να δούμε είναι τι θα γίνει με τη ρύθμιση των μελλοντικών δόσεων. 

Δεν ξέρω αν υπάρχει συνωμοσία από πίσω, αλλά δεν μπορώ να διακρίνω τους λόγους μιας τόσο συμφωνημένης συνωμοσίας. Δεν συμφώνησαν 2 ή 3. Συμφώνησε σχεδόν όλος ο πλανήτης. Ακόμα κι οι Κινέζοι μας προέτρεψαν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα!
40
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Απ: Δεν τελειώσαμε με το ασφαλιστικό.
« Τελευταίο μήνυμα από pzogr στις 28 Απριλίου 2016, 21:03:59 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προφανώς και γνώριζαν, άλλωστε δεν είναι τυχαίο το Game over του Γιούνκερ ή το ότι θα χρειαστεί να καταφύγουμε στο ΔΝΤ που ψέλλισε κάποια ψυχή ήδη απ' το 2008.

Το θέμα είναι όμως τι έκαναν γι' αυτό οι κυβερνήσεις Καραμανλή-ΓΑΠ, έχοντας ενημερωθεί απ΄τον κ. Προβόπουλο (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει).

Αυξήσεις (δείτε τα εκκαθαριστικά σας όσοι εργαζόστασταν στο Δημόσιο εκείνη την εποχή) σε μισθούς-συντάξεις και διορισμοί μέχρι την τελευταία στιγμή απ' την κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ όσα ψέλλισε περί μέτρων τα είπε λίγο προτού φύγει, ενώ για τον ΓΑΠ έγραψα παραπάνω.
Ο Καραμανλής άφησε έλλειμμα 15,6% δηλαδή εκείνη την εποχή θέλαμε περίπου 32 δις νέο δανεισμό για το 2009 περίπου 36δις για το 2010 περίπου 42δις για το 2011 και ούτω κάθε εξής.

Τελείωσα ειδικότητα (μαζί με παράταση) το καλοκαίρι του 2008 και θυμάμαι ότι αφού είχα φύγει ήλθαν αυξήσεις στους ειδικευόμενους (νομίζω επί Αβραμόπουλου). Άρα επιβεβαιώνω, αν και για τους ειδικευόμενους δεν νομίζω ότι οι αυξήσεις ήταν παράλογες (λαμβάνοντας υπόψη τι μισθούς έπαιρνε ο τηλεφωνητής ή ο κλητήρας). Είναι προφανές ότι στα τελευταία χρόνια π.χ. (προ χρεοκοπίας!) οι προϋπολογισμοί ξέφευγαν και υπήρξε ένα (μάλλον) ράδιο αρβύλα ότι οφειλόταν σε χρέη που "έσκασαν" τότε (κυρίως το 2009) όπως το swap του Σημίτη. Δεν ξέρω αν αληθεύει. Υποψιάζομαι ότι είναι παραμύθι, αξιολογώντας αυτά που ανέφερες στο ποστ.
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10