Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
23 Ιουλίου 2016, 12:04:46

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Απ: Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 20 Ιουλίου 2016, 22:52:46 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι τράπεζες ποντάρουν στους κακοπληρωτές


Αν και πότε μέχρι τώρα στην ζωή μου δεν έχω υπάρξει κακοπληρωτής, και παρόλο που συμφωνώ ότι το να πληρώνεις με πιστωτικές, αν είσαι έγκαιρος στις πληρωμές σου μπορεί να έχει πλεονεκτήματα,
έχω σαν αρχή να μην χρησιμοποιώ πιστωτική κάρτα και ας πληρώνω κάτι παραπάνω. (Θυμάμαι όταν γύρισα το 2005 από την Σουηδία και ζητούσα να βγάλω χρεωστική κάρτα ούτε οι Υπάλληλοι της Τράπεζας δεν ήξεραν καλά καλά την διαφορά μεταξύ πιστωτικής και χρεωστικής Κάρτας).

Νιώθω ότι αυτή η ιστορία με τα πλεονεκτήματα των πιστωτικών καταλήγει να γίνεται ένα παιχνίδι μεταξύ Τράπεζας και Πελάτη, του ποιος θα ρίξει ποιον... και δεν μου αρέσει.

Άσε που πρέπει να σκέφτεσαι συνέχεια για λεφτά και η ιδέα με χαλά.

Το γενονός ότι σε μια χώρα όπως η Σουηδία, όπου οι καταναλωτές είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, δεν υπάρχουν από πλευράς των Τραπεζών τέτοιες "προσφορές" λειτουργεί επίσης σαν ένα καμπανάκι μέσα μου.

Μπορεί εσύ να είσαι καλοπληρωτής αλλά όμως να σου τύχει μια αρρώστια ή ένα ατύχημα στο τέλος του μήνα ή ακόμη και να αποβιώσεις. Τι θα συμβεί τότε για εσένα ή την οικογένειά σου;

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί να βάλει πάγια εντολή στο τέλος του μήνα για να ξεπληρώνεται η πιστωτική κάρτα. Μόνο που κάποτε που είχα ρωτήσει για αυτό μια Τράπεζα μου είπαν ότι δεν βάζανε τέτοιες πάγιες εντολές (γιατί άραγε;  ). Άσε που μου έτυχε πρόσφατα να έχουμε πάγια εντολή για την αποπληρωμή του νερού (ΔΕΥΑΚ) στην Πειραιώς και όμως το νερό να μην έχει πληρωθεί παρόλο που υπήρχαν λεφτά στον λογαριασμό ! Όταν πήγαμε στην Τράπεζα δεν μπορούσαν ούτε και αυτοί να το εξηγήσουν !

Επίσης σε μια χώρα όπως στην Ελλάδα πως μπορεί να είναι κανείς σίγουρος τι νόμισμα θα έχουμε στο τέλος του κάθε μήνα; Μόνο που η Τράπεζα θα σου τα ζητά σε ευρώ όπως και δήποτε... παρόλο που εσύ θα πληρώνεσαι σε δραχμές (αν στο μεταξύ είσαι τυχερός και συνεχίσεις να έχεις δουλειά...)32
Παράθεση
Μιλάμε για φιάσκο ολκής, που αν μη τι άλλο δεν αποκλείεται να συνοδευτεί από παραιτήσεις στελεχών!

Λέγαμε ότι έχει χιούμορ ο νομοθέτης που έδινε 2 μέρες στην ΗΔΙΚΑ για την εφαρμογή αλλά και ο παραπάνω συντάκτης δεν πάει πίσω από χιούμορ.
Άκου παραιτήσεις στελεχών!!! Σιγά μην τραβήξουν και κανένα χαρακίρι! Που νομίζει ότι βρισκόμαστε; Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου;

Θυμάστε το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004;
Κλιμάκιο της ΔΟΕ κάνει έλεγχο στα εργοτάξια, βρίσκει τους εργάτες με τις φραπεδιές και τα τσιγάρα, τα έργα να μην προχωράνε.
- "Μα τι κάνετε; Σε 2 μήνες πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Στις 13 Αυγούστου έχουμε την τελετή έναρξης!
- "Στις 13 Αυγούστου το πρωί ή το βράδυ;"
- "Το βράδυ"
- "Εντάξει τότε! Προλαβαίνουμε!"
33
ΕΟΠΥΥ / Απ: Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)
« Τελευταίο μήνυμα από Denominator στις 20 Ιουλίου 2016, 22:20:56 »
Κι όμως το ΦΕΚ ισχύει, άσχετα με το αν μπορέσει η ΗΔΙΚΑ να προσαρμόσει την εφαρμογή στα δεδομένα του.
Προσωπικά σκέφτομαι να το ακολουθήσω, στο μέτρο που με αφορά, ιδίως επειδή πιστεύω ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
34
ΕΟΠΥΥ / Φιάσκο με τον έλεγχο των διαγνωστικών εξετάσεων!
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 20 Ιουλίου 2016, 22:15:11 »
20/07/2016
Αιμίλιος Νεγκής.


Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από το ΦΕΚ με τις νέες οδηγίες για τη συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων, σας αποκαλύπτω ότι μιλάμε για πρωτοφανές φιάσκο. Η εφαρμογή τους αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς μαθαίνω τόσο χρόνο χρειάζεται η ΗΔΙΚΑ για να ενσωματώσει τις οδηγίες στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης!

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την αναβολή αναμένονται σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά ο κ. Π. Πολάκης είναι σε έξαλλη κατάσταση με τη διοίκηση της ΗΔΙΚΑ, καθώς το σχέδιο με τις νέες οδηγίες είχε παραδοθεί στην ΗΔΙΚΑ για να προετοιμαστεί από το Φεβρουάριο!

Οι νέες οδηγίες και κανόνες για την ηλεκτρονική παραπομπή των διαγνωστικών εξετάσεων είχαν δημοσιευτεί προχθές με απόφαση του κ. Πολάκη: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Κρίθηκαν αναγκαίες καθώς οι σχετικές δαπάνες συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία, παρά το γεγονός ότι το Δεκέμβριο είχαμε μείωση των τιμών σε αρκετές διαγνωστικές εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι οι κανόνες αυτοί ήταν για πρώτη φορά προϊόν διαλόγου και διαβούλευσης με τους ιατρικούς και επιστημονικούς φορείς. Και το πιο σημαντικό: Εκτιμήσεις του ΕΟΠΥΥ ανάφεραν ότι η εφαρμογή τους θα ήταν σε θέση να συμβάλει στην εξοικονόμηση του 15% της ετήσιας δαπάνης για διαγνωστικές εξετάσεις, ήτοι περίπου 50-60 εκατ. ευρώ.

Αν λοιπόν οι νέοι κανόνες εφαρμόζονταν από αύριο, τότε θα δίνονταν η δυνατότητα να υπήρχε εξοικονόμηση περίπου 25-30 εκατ. μέχρι τα τέλη του χρόνου. Τώρα εφόσον τα νέα μέτρα δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν νωρίτερα από τον Νοέμβριο, είναι σαφές ότι θα πάει χαμένη όλη η χρονιά… Μιλάμε για φιάσκο ολκής, που αν μη τι άλλο δεν αποκλείεται να συνοδευτεί από παραιτήσεις στελεχών!Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
35
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΝ.Ι. - Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 20 Ιουλίου 2016, 20:45:44 »
20/07/2016

Οι «υπερφορολογημένοι» απλήρωτοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ απαιτούν την άμεση απόδοση των πλήρως εκκαθαρισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ως γνωστόν, λόγω καθυστερημένης έκδοσης Υπουργικής απόφασης για την παράταση της σύμβασης των ιατρών κατά το έτος 2015, οι θεράποντες ιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν πληρώθηκαν το Β’ εξάμηνο του περσινού έτους, παρόλο που υποχρεώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ, λόγω της κείμενης νομοθεσίας, να εκδώσουν όλα τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών για το 2015, συμπεριλαμβανομένου και του ανείσπρακτου 10%.

Η επιπλέον επιβάρυνση από τη φορολόγηση των τιμολογίων του ΕΟΠΥΥ με την απαίτηση και όχι με την είσπραξη, δημιούργησε φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων που κατ’ ελάχιστα υπολογίζεται στα 5.700 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψιν κατά τον υπολογισμό, αποκλειστικά το εισόδημα από τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, την προκαταβολή φόρου και την έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Οι περισσότεροι συμβεβλημένοι ιατροί, καλούνται λοιπόν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους εντός του Ιουλίου, ενώ δεν έχουν πληρωθεί καν το Φεβρουάριο του 2016 και είναι ήδη ληξιπρόθεσμος ο Μάρτιος !!!

Ενώ η οικονομική παράνοια που δημιουργείται από το χρεοστάσιο του ΕΟΠΥΥ γιγαντώνεται, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η σιγή ιχθύος για το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των πλήρως εκκαθαρισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων ( ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Οίκος Ναύτου, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, κλπ ) προς τους ιατρούς, με κίνδυνο παραγραφής αυτών προς το τέλος του έτους !!

Πως ακριβώς ευαγγελίζεται η ηγεσία του ΥΥΚΑ και του ΕΟΠΥΥ ότι μπορεί να συντηρηθεί η εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων, πολυϊατρείων, διαγνωστικών εργαστηρίων και κέντρων, που εξυπηρετούν εκατομμύρια ασφαλισμένων σε όλη την Επικράτεια, όταν εξανεμίζεται το ποσό των δεδουλευμένων οφειλών που απορρέει από τη σύμβαση με τον Οργανισμό, συνυπολογισμένου και των πολλαπλών κουρεμάτων αυτοπαραπομπής, rebate και clawback ;

Η οικονομική κατάσταση των ιατρείων είναι εξαιρετικά επισφαλής, με κίνδυνο μαζικής αποχώρησης των ιατρών από τη σύμβαση, γεγονός αδιανόητο για την κάλυψη πολλών περιοχών της χώρας.
Απαιτούμε την άμεση απόδοση από τον ΕΟΠΥΥ στους ιατρούς, των χρηματικών ενταλμάτων που αφορούν τις εκκαθαρισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων που εκκρεμούν από το 2010, καθώς και του 10% των ενταλμάτων του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2012.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                   Ο Γραμματέας
Άννα Μαστοράκου       Χρήστος Παπασιδέρης

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

36
Παράθεση
Εγώ λέω, δώστε άλλον έναν μισθό, ειδικά για όποιον επιλέξει να πάει Καστελλόριζο, τι μας λένε, ότι θα υπήρχε σοβαρό δημοσιονομικό κόστος γι' αυτό ;

Θα γίνουν προσφυγές και είναι σχεδόν σίγουρο ότι αρκετοί θα το κερδίσουν (και αναδρομικά) με απροσδιόριστο οικονομικό κόστος. Βλέπε παλαιότερα επιδόματα στο δημόσιο που ξεκινούσαν από μια υπηρεσία και μετά δικαστικά τα έπαιρνε ο ένας μετά τον άλλο.
Πρέπει να δοθεί στοχευμένα μέσω περιφέρειας ή δήμου (με το κράτος ίσως αφανή χρηματοδότη) ώστε να μην υπάρχει νομικό έρεισμα διεκδίκησης από άλλους.

Θυμάμαι μικρός στους σχολικούς χάρτες της Ελλάδας, που ήταν αναρτημένοι σε κάθε αίθουσα, πάντα το Καστελόριζο ήταν σε ένθετο σε κάποια γωνιά του χάρτη και πάντα αναρωτιόμουν γιατί γίνεται αυτό! Όταν βρήκα ένα χάρτη της προκοπής και είδα τη φυσική θέση του, κατάλαβα!
37
Συμφωνώ απόλυτα με τον προηγούμενο συμφορουμίτη.
Κακά τα ψέμματα, το Καστελλόριζο είναι νησί στρατηγικής σημασίας για τους λόγους που αναφέρθησαν. Δόθησαν επαρκή κίνητρα ;
Εγώ λέω, δώστε άλλον έναν μισθό, ειδικά για όποιον επιλέξει να πάει Καστελλόριζο, τι μας λένε, ότι θα υπήρχε σοβαρό δημοσιονομικό κόστος γι' αυτό ; Τόσοι ξύστες υπάρχουν στο Δημόσιο.
Δλδ ο Γενικός Ιατρός που θα πάει στο Καστελλόριζο θα αμοίβεται όσο αμοίβεται και ο αποσπασμένος στον Βύρωνα ; Ψάχνουν για κοροϊδα ;
Γι' αυτό δεν πάει κάποιος εκεί...
Το θέμα της απόσπασης είναι σοβαρό. Ουσιαστικά ΤΙΠΟΤΑ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εγγυάται ότι ο Γενικός Ιατρός που θα πάει να υπηρετήσει εκεί, δεν θα κτυπήσει μια ξεγυρισμένη απόσπαση σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο. Αφήστε που μπορεί να τσεπώνει και τα οικονομικά κίνητρα και όλα καλά.
Τα ίδια δεν συμβαίνουν στην Κάρπαθο που απ'΄την μία δεν έχουν γιατρούς για εφημερίες στο Κ.Υ, μπορεί να τραβήξουν τον γιατρό της Ολύμπου (όποιος πάει) και ταυτόχρονα έχουν στείλει γιατρό με απόσπαση σε μεγαλύτερο νησί ;
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά ; Γιατί απλούστατα είναι Δημόσιο, και όποιος έχει το κατάλληλο βύσμα, μπορεί να το κάνει.
So simple as that.
38
Χωρίς να υποτιμώ τα άλλα νησάκια της Ελλάδος και τους ηρωικούς κατοίκους τους, σχετικά με το Καστελόριζο μιλάμε για το νησάκι που χάρη σ' αυτό διπλασιάζεται η ΑΟΖ της Ελλάδας (κι ας λυσσάνε οι γείτονες. Άραγε βρήκαν τα ελικόπτερα και τα πλοία τους που αγνοούνται; )

Κάποιος υπουργός έχει αποσπάσει το γενικό γιατρό του νησιού στο Κ.Υ. Βύρωνα. Ποιος το έκανε αυτό και με ποια λογική; Αν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι π.χ. υγείας, ας του δώσουν μια μετάθεση ώστε να απελευθερωθεί η θέση.
Πάει ο Άδωνις και ο Πατούλης με κάμερες και τυμπανοκρουσίες και φέρνουν ως "δώρο" μια πνευμονολόγο (που αναφέρεται και ως γενική γιατρός) που φεύγει μετά από λίγο.
Πάει ο Σαμαράς (ως καλεσμένος σε γενέθλια φραγκάτου) και διαπιστώνει την έλλειψη γιατρών και αρχίζει τις "εντολές Σαμαρά" για την υγειονομική κάλυψη του νησιού που αποδεικνύονται μούφα.
Διατυμπανίζουν την δυνατότητα οπλιτών ιατρών να κάνουν αγροτικό στη διάρκεια της θητείας τους όμως δεν βρίσκεται ούτε ένας για το Καστελόριζο! (αν και η άμεση ανάγκη είναι για ειδικευμένο.)
Δεν έχει ο στρατός να στείλει έναν ειδικευμένο παθολόγο ή γενικό γιατρό στο νησί αντί να τους στέλνει σε Τάγματα Υγειονομικού στην παραμεθόριο και να αλλάζουν κάθε 6μηνο ή χρόνο ;
Ποια κίνητρα δίνει η πολιτεία για κάλυψη τέτοιων θέσεων; Να μετράει η προϋπηρεσία πολλαπλάσια για διορισμό σε άλλη θέση στο ΕΣΥ; Γελάει ο κόσμος. Δίνουν κίνητρα που ουσιαστικά είναι: "Κάνε την καρδιά σου πέτρα και κάνε υπομονή να μαζέψεις κανένα μόριο μέχρι να φύγεις"; Τα 400 ευρώ της περιφέρειας για σίτιση ή στέγαση; Δώστε κίνητρα για να πάει ο γιατρός και να μείνει για πάντα. Να παρακαλάνε να πάνε άλλοι στη θέση του.
Αναλυτικότερα στο θέμα
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
39
Εργασία στο δημόσιο τομέα / Υγειονομικά απομονωμένο το Καστελόριζο.
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 20 Ιουλίου 2016, 16:24:01 »
20/07/2016
Βασιλική Αγγουρίδη.


Υγειονομικά απομονωμένο το Καστελλόριζο.

Στη Ρόδο ή την Τουρκία συνεχίζουν να αναγκάζονται να μεταβαίνουν οι κάτοικοι του Καστελόριζου για να καλύψουν τις υγειονομικές τους ανάγκες.

Μπορεί το Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού να είναι εξοπλισμένο με τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, αλλά λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό λοιπό προσωπικό οι κάτοικοι αναγκάζονται να «ξενιτευτούν».

Βέβαια, όπως τονίστηκε σε πρόσφατη επίσκεψη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στο νησί η μεγάλη απόσταση του νησιού από το νοσοκομείο της Ρόδου οδηγεί τους περισσότερους κατοίκους να επιλέξουν την Τουρκία, που απέχει λιγότερο από ένα μίλι.

«Το ακριτικό νησί, που το χωρίζει μεγάλη απόσταση τόσο από την Ρόδο όσο και από την ηπειρωτική Ελλάδα, με εθνική σημασία για τη χώρα μας, αποτελεί κομβικό σημείο για όλους μας. Πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στον τομέα της περίθαλψης ώστε οι κάτοικοί του να νιώθουν ασφαλείς και να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Ρόδο ή στη γείτονα χώρα για απλές εξετάσεις», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος.

Το νησί διαθέτει Πολυδύναμο Ιατρείο. Βάσει του οργανισμού του προβλέπονται:

Ένας Διευθυντής γενικής ιατρικής. Ωστόσο, ο Διευθυντής έχει αποσπαστεί σε άλλη περιοχή 5 χρόνια τώρα, με αποτέλεσμα η θέση να μην μπορεί να πληρωθεί.
Ένας Επιμελητής Β’ γενικής ιατρικής. Η θέση του ιατρού είναι κενή.
Δύο αγροτικοί ιατροί οι οποίοι υπηρετούν. Ωστόσο ο ένας εκ των δύο αποχωρεί στις αρχές Οκτωβρίου για την έναρξη ειδικότητας.
Δύο νοσηλεύτριες των οποίων οι θέσεις είναι κενές. Η μία θέση έχει προκηρυχθεί.
Δύο μαίες των οποίων οι θέσεις είναι κενές.
Η Αντιπροσωπεία του Π.Ι.Σ. επισκέφθηκε το Πολυδύναμο ιατρείο, στο οποίο βρήκε σε υπηρεσία έναν αγροτικό ιατρό – ο δεύτερος απουσίαζε με κανονική άδεια – έναν φαρμακοποιό και έναν οδοντίατρο που έχουν διατεθεί από τον Ελληνικό Στρατό.

Διαπιστώθηκε ότι το Πολυδύναμο ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, έχει καρδιογράφο, μόνιτορ, απινιδωτή και δύο αναλυτές για αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, οι οποίοι όμως δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα για μία απλή εξέταση αίματος οι κάτοικοι να χρειάζεται να μεταβούν είτε στη Ρόδο ή στην γειτονική χώρα.

Επίσης, κρίθηκε επείγουσα η τοποθέτηση ενός Επιμελητή ή Διευθυντή γενικής ιατρικής, συνεπικουρούμενου από δύο αγροτικούς ιατρούς, τουλάχιστον μίας νοσηλεύτριας και μίας μαίας, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων του νησιού. Απαραίτητη κρίθηκε και η άμεση λειτουργία των δύο αναλυτών για τη διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων, η δημιουργία ειδικού χώρου για τη λειτουργία ακτινολογικού μηχανήματος καθώς και η εφαρμογή της τηλεματικής ιατρικής, μέσω της 2ης ΥΠΕ, για την άμεση διάγνωση προβλημάτων υγείας, καθώς και την εκτίμηση της ανάγκης διακομιδής των περιστατικών σε άλλη υγειονομική μονάδα της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. επισήμανε ότι θα μεταφέρει άμεσα στο Υπουργείο Υγείας την ανάγκη για ασφαλή υγειονομική κάλυψη των κατοίκων του Καστελόριζου, ενώ θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. τη δημιουργία επιπλέον οικονομικών κινήτρων για τη στελέχωση και οργάνωση του Πολυδύναμου Ιατρείου, λόγω και της μείζονος γεωγραφικής σημασίας του για τη χώρα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
40
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Απ: Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής
« Τελευταίο μήνυμα από kopritis στις 20 Ιουλίου 2016, 15:45:02 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν υπάρχει καμία
χρέωση ίσως πραγματικά ποντάρουν στην  καθυστέρηση της δόσης. Εγώ βάζω και τα τέλη κυκλοφορίας σε 12 δόσεις. ..Η πιστωτική κάρτα αν την χρησιμοποιείς σωστά μπορεί να έχεις και κέρδος
;)
Έτσι είναι.
Προσωπικά έχω κέρδος. Π.χ με την πιστωτική της Εθνικής ψωνίζω τα πάντα (όχι τπτ τραγικούς τζίρους όμως, τρόφιμα συνήθως) και συχνά στο ταμείο μου επιστρέφει λόγω πόντων 5-8€, πραγματικά δεν το πιστεύω, αλλά όταν κάνω μια αγορά, γνωρίζω αν μπορώ να την αποπληρώσω, και προπάντων, οι πιστωτικές εξοφλούνται ακέραιες στο τέλος του μήνα.
Ε, τότε γιατί να μην έχεις κέρδος ;
Οι τράπεζες ποντάρουν στους κακοπληρωτές, ειδικά οι γυναίκες ξεφεύγουν, εκεί την πατούν καθώς έχουν μεγάλα επιτόκια, τόκους υπερημερίας κτλ.

Λόγω πολλών ηλιθίων αφελών την προηγούμενη δεκαετία οι πιστωτικές απέκτησαν τόσο κακή φήμη, αν κάνεις συνετή και λελογισμένη χρήση είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ.

Υ.Γ
Να μην αναφερθώ στην χρησιμότητα της πιστωτικής σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, μπορεί να αποδειχθεί κυριολεκτικά σωτήρια...
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10