Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
1 Οκτωβρίου 2016, 23:27:21

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Νομικά θέματα / Απ: 01/03/2011. Αποζημίωση σκευασμάτων ειδικής διατροφής.
« Τελευταίο μήνυμα από Ορθοπαιδικός στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, 13:55:17 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπέρα, οι γενικοί ιατροί μπορούν να γράψουν σκευάσματα ειδικής διατροφής?
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ευχαριστώ για την συμβουλή, αλλά δεν μπορούμε να γράψουμε ούτως ή άλλως. Μου έκανε εντύπωση οτι ενεπλάκη διευθυντής γενικής ιατρικής.
   Απ, ότι φαίνεται τα ειδικά σκευάσματα διατροφής (ή σκευάσματα ειδικής διατροφής ...λογοπαίγνιο) χορηγούνται με ηλεκτρονικές γνωματεύσεις Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος που Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
   Προφανώς (σίγουρα μάλλον - είναι δυνατόν δημόσιος φορέας να κάνει έλεγχο το τελευταίο δίμηνο; ) οι άνω έλεγχοι επεκτείνονται στο παρελθόν προ των ημερομηνιών αυτών που η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη και ο καθένας έγραφε ότι και όπως ήθελε (δεν ξέρω πάντως αν θα έπρεπε ή όχι να μπορούν να τα συνταγογραφούν οι ΓΙ).
32
Νομικά θέματα / Απ: 01/03/2011. Αποζημίωση σκευασμάτων ειδικής διατροφής.
« Τελευταίο μήνυμα από ALTERNATIVE στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, 12:28:16 »
Ευχαριστώ για την συμβουλή, αλλά δεν μπορούμε να γράψουμε ούτως ή άλλως. Μου έκανε εντύπωση οτι ενεπλάκη διευθυντής γενικής ιατρικής.
33
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Απ: Μάθημα με 1,5 ευρώ την ώρα!
« Τελευταίο μήνυμα από GirousisN στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, 08:05:54 »
Επιστολή καταπέλτης για την Παιδεία και την υπαλληλία.

Κάθε προσπάθεια να προσφέρεις αληθινό έργο χτυπιέται από:

α) μαθητές και γονείς που βλέπουν χαμηλούς βαθμούς ή ότι ο κακόμοιρος ο κανακάρης τους δυσκολεύεται και δεν έχει χρόνο για βόλτα,

β) προϊσταμένους που δεν θέλουν να τους ζαλίζουν οι γονείς,

γ) συναδέλφους που καταλαβαίνουν ότι κάνεις σοβαρή δουλειά και ανησυχούν ότι θα χαλάσεις την πιάτσα.

Μας είπανε κάποτε για αξιολόγηση και με κάνανε να σκάσω στα γέλια. Με τι κριτήρια θα γίνει; Θα αποφασίσει ο όχλος και θα επιλέξει όσους βάζουν βαθμούς; Η πολιτική ηγεσία που ενδιαφέρεται μόνο να ικανοποιήσει τον όχλο; Ή μήπως οι προϊστάμενοι που θέλουν να ικανοποιούν και τον όχλο και την πολιτική ηγεσία;

Έτσι από ένας επιστήμονας μέσα στο top 6% κατάντησα κι εγώ δημόσιος υπάλληλος με τα όλα μου. Έχω μονιμότητα, έχω κεκτημένα. Και όπως είπα στην αρχή, σαν κι εμένα υπάρχουν 1000άδες άλλοι. Επειδή όμως έχω ακόμα κάποια ίχνη ηθικής γράφω αυτό το γράμμα και έχω να συνοψίσω σε μία μόνο φράση:

Το δημόσιο ούτε το εξυγιαίνεις ούτε το αξιολογείς γιατί απλούστατα δεν μπορείς. Αυτό το δημόσιο το ΞΗΛΩΝΕΙΣ!»

Από επιστολή ενός καθηγητή μέσης εκπαίδευσης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
34
Νομικά θέματα / Απ: ΤΣΑΥ
« Τελευταίο μήνυμα από ALTERNATIVE στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, 06:51:42 »
Καλημέρα .Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας πρέπει να αλλάξουμε εργοδότη στο αντίστοιχο πλαίσιο και να βάλουμε αντί του νοσοκομείου που ανήκαμε την υπε που είναι πλέον ο εργοδότης μας?
35
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Απ: Μάθημα με 1,5 ευρώ την ώρα!
« Τελευταίο μήνυμα από kopritis στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, 00:51:05 »
Δεν με αφήνεις να... αγιάσω  Argirios Argiriou !  :D
Αυτό είναι το πρόβλημα της εκπαίδευσης ; Δλδ αν αυξάναμε τις αποδοχές των εκπαιδευτικών θα αποκτούσαμε καλύτερη εκπαίδευση ;
Χωρίς παραπαιδεία, χωρίς φροντιστήρια κτλ ; Και πως θα συμβεί ακριβώς αυτό χωρίς αξιολόγηση ;

Προσωπικά θυμάμαι διορισμένους εκπαιδευτικούς σε "εμπορικά" μαθήματα, πρώην φροντιστηριάδες οι οποίοι τις καλές εποχές έπαιρναν 1,400€ απ ΄το δημόσιο σχολείο και παράλληλα έκαναν ιδιαίτερα που χρέωναν 50€/ώρα με αποτέλεσμα να καθαρίζουν πάνω από 3k μηνιάτικο, κατάμαυρα φυσικά και αφορολόγητα.

Πως αλλιώς άραγες να δικαιολογείται ότι οι περισσότεροι καταθέτες σε τράπεζες του εξωτερικού είναι... εκπαιδευτικοί Μ.Ε ;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ας δούμε το θέμα συνολικά, χωρίς αξιολόγηση και επιμόρφωση, δεν αποκτάς Εκπαίδευση αυξάνοντας τους μισθούς των λειτουργών της.
Χρειάζεται άραγε να κάθονται για 3 ολόκληρους μήνες το καλοκαίρι αντί να τους γίνεται κάποιο σεμινάριο ;
Δεν ξέρω τις δικές σας εντυπώσεις απ΄το σχολείο, αλλά οι δικές μου είναι κάκιστες, ομιλούμε για ανθρώπους ημιμαθείς, που παρέδιδαν μάθημα κονσέρβα στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Οι πραγματικοί δάσκαλοι ελάχιστοι, και ακόμα τους θυμάμαι !
36
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Μάθημα με 1,5 ευρώ την ώρα!
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, 00:13:33 »
25/09/2016
Του Ανδρέα Ζαμπούκα.


Αυτή είναι η εικόνα των αποδοχών για έναν αδιόριστο δάσκαλο ή νηπιαγωγό. Η ουσία δεν είναι η επαγγελματική εξαθλίωση αλλά η απαξίωσή του από τους έλληνες γονείς και από τα παιδιά τους...

Αντιγράφω από γνωστό site αγγελιών: «Ζητείται δασκάλα ή φοιτήτρια του Παιδαγωγικού για καθημερινή μελέτη Ε’ τάξης Δημοτικού. Ωράριο μαθημάτων 14:30 – 18:00, τιμή 200€ μηνιαίως». Υπολογίζω τις ώρες και μου προκύπτει ένα σύνολο  που ξεπερνά τις 70, για κάθε μήνα. Διαιρώ το 200 με το 70 και μου βγαίνει η ώρα διδασκαλίας 2,85 ευρώ!

Συνεχίζω την ανάγνωση και άλλων αγγελιών και παρατηρώ ότι όλες οι τιμές των μαθημάτων για τους δασκάλους που παραδίδουν μαθήματα κυμαίνονται σε παρόμοια επίπεδα. Αναζητώ στη συνέχεια, τιμές σε οργανωμένα κέντρα μελέτης (χωρίς μεταφορά και φύλαξη), ανακαλύπτοντας ότι σε διάφορα γκρουπάκια που σχηματίζονται το κόστος των διδάκτρων υπολογίζεται γύρω στο 1,5 ευρώ την ώρα (60 ευρώ μηνιαίως για 40 ώρες μελέτης που στην πραγματικότητα είναι κανονικό μάθημα).

Αυτή είναι περίπου η εικόνα των αποδοχών για έναν αδιόριστο δάσκαλο ή νηπιαγωγό που αποφοίτησε από την σχολή του και δεν πρόκειται να διοριστεί στο Δημόσιο. Εκτός βέβαια αν αποφασίσει να περιηγηθεί στην Ελλάδα, δηλώνοντας ενδιαφέρον για τα κενά των σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές, με μισθό πρωτοδιόριστου 670 ευρώ (αν μένει σε αντίσκηνο και τρώει σε συσσίτιο του άγονου νησιού, μπορεί να κάνει και αποταμίευση…)

Ο Βίλχελμ Ράϊχ έγραφε πως «η  ζωή σου θα γίνει ωραία και ασφαλής όταν οι δάσκαλοι των παιδιών σου θα πληρώνονται καλύτερα απ’ τους πολιτικούς». Τώρα όμως, δεν συζητάμε πια για αυτό αλλά για το αν θα υπάρχουν δάσκαλοι σε λίγα χρόνια! Αν θα υφίσταται ακόμα και θα στέκεται στα πόδια του ο πτυχιούχος μιας παιδαγωγικής ακαδημίας στην όποια αγορά εργασίας.

Η βαθιά ουσία του θέματος όμως, δεν είναι η επαγγελματική εξαθλίωση και η προλεταριοποίηση του δασκάλου αλλά η κοινωνική και ηθική του απαξίωση από τους έλληνες γονείς. Και στη συνέχεια, από τα παιδιά τους. Μπορεί κανείς να σκεφτεί μερικές αναλογίες και αντιθέσεις, προσδιορίζοντας διάφορες ανάγκες στο σπίτι. Η καθαρίστρια του Σαββάτου αμείβεται με 7 ευρώ την ώρα και ο υδραυλικός τουλάχιστον με 20. Η μαμά ξοδεύει για «nails art», 50 ευρώ και για το ντελίβερι κάθε δεύτερη μέρα (δεν προλαβαίνει να μαγειρέψει) πάνω από 20.

Αν συγκεντρώσει κανείς όλες τις σοβαρές ή αστείες ανάγκες της οικογένειας, θα δει ότι ο προϋπολογισμός για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, βρίσκεται συνήθως, στις τελευταίες θέσεις, μολονότι το ενδιαφέρον για υποστήριξη, εκτός σχολείου αυξάνεται συνεχώς. Τα πάντα βέβαια είναι προσφορά και ζήτηση. Αν είχαμε πολλές καθαρίστριες, ίσως οι τιμές δεν θα παρέμεναν στα 7 ευρώ. Αν δεν είχαμε τόσους δασκάλους τα δίδακτρα θα ήταν πολύ περισσότερα.

Το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό που μετράει. Πόσο τελικά κοστολογείται η γνώση και σε τι βαθμό στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να προσλαμβάνουμε εξαθλιωμένους οικονομικά δασκάλους, καλύπτοντας σαδιστικά, την δική μας ανεπάρκεια;  Τι θα συμβεί αν η ελληνική κοινωνία  φτάσει σε ένα επίπεδο απόλυτης βαναυσότητας προς οποιανδήποτε πνευματική υπηρεσία, με την βοήθεια  μιας μαζικής αγοράς  που εξυπηρετεί τον λαϊκισμό των εξουσιών;

Μια ρεαλιστική ματιά στη συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος απέναντι στην Παιδεία είναι η εξής: Μεθοδεύεται εδώ και δεκαετίες, η αυξανόμενη παραγωγή ακαδημαϊκών πολιτών για να υποστούν στη συνέχεια, τον εξευτελισμό τους. Η χώρα έχει γεμίσει από πτυχιούχους των 450 ευρώ και δασκάλους των 200 ευρώ, οι οποίοι είναι θέμα χρόνου να αλλοτριωθούν πλήρως και να χάσουν κάθε διάθεση για εργασία.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για την απαξίωση τόσων ανθρώπων που ξεγελάστηκαν από τις προσδοκίες τους.

Το να περιμένουμε όμως, από μία κοινωνία που πληρώνει 1,5 και 3 ευρώ την ώρα τον δάσκαλο, να επενδύσει στο μέλλον της, σημαίνει ότι έχουμε χάσει πλέον τον έλεγχο. Σημαίνει ότι έχουμε χάσει κάθε συνέπεια στην κοστολόγηση των αξιών μας και υποκρινόμαστε την ιεράρχησή τους, μεταξύ αλλοτριωμένων επιθυμιών και δυνατοτήτων.

Αυτή η χώρα είναι φτιαγμένη από μικρές και μεγάλες φούσκες. Άλλο είναι όμως να σπάει η φούσκα με τα ακίνητα και άλλο με την Παιδεία (δημόσια και ιδιωτική). Και συνήθως αυτό που δεν φαίνεται τόσο κακό είναι και το πιο επικίνδυνο…

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

37
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τις ψευδείς βεβαιώσεις που χορηγούσε σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ώστε να αποκτήσουν άδειες οπλοφορίας.

Ο συντονιστής διευθυντής ψυχίατρος του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") είχε παραδεχθεί πως το 2012 έδινε βεβαιώσεις στους χρυσαυγίτες Η. Παναγιώταρο, Ι. Βουλδή, Ε. Μπούκουρα, Π. Ζησιμόπουλο και Α. Γκλέτσο κρίνοντάς τους ικανούς να οπλοφορούν και με τον ισχυρισμό πως ΔΕΝ αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχικό ή σωματικό νόσημα.....
   Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον ψυχίατρο, αλλά τι σημαίνει "ψευδείς βεβαιώσεις" (σύμφωνα με το κατηγορητήριο ή μάλλον, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους). Οι άνω αναφερθέντες (και Α. Γκλέτσος; Ο δήμαρχος; ) ήταν ψυχοπαθείς ή σωματικά ανάπηροι και βεβαίωσε λάθος ο γιατρός; Αντιστρέφοντας σε ερώτηση την bold παρατήρηση άνω, αντιμετωπίζουν αυτοί κάποιο ψυχικό ή σωματικό νόσημα επίσημα διαγνωσθέν; Ήταν ανίκανοι να οπλοφορούν; Τι ακριβώς παράνομο έκανε;
38
Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ / Απ: Θάνατος σε νοσοκομείο με πιθανή αμέλεια
« Τελευταίο μήνυμα από kopritis στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, 17:16:58 »
Την Παρασκευή η δίκη για τον θάνατο του Ορέστη Παπαγεωργίου

Παράθεση
Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατ’ εξακολούθηση του οπλίτη Ορέστη Παπαγεωργίου θα καθίσουν την 30η Σεπτεμβρίου 2016 πέντε ιατροί.
Ο πρώτος κατηγορούμενος την 21η Μαρτίου 2011 φέρεται, ενώ ήταν ειδικευόμενος ιατρός Γενικής Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και εφημέρευε στο ΤΕΠ, όπου προσήλθε ο Ορέστης Παπαγεωργίου, στρατιώτης, ο οποίος είχε πέσει την 19η Μαρτίου 2011 από τη στρατιωτική κουκέτα, όπου κοιμόταν στη Σύμη, αρκέστηκε σε απλή νευρολογική εξέταση και δεν έδωσε παραγγελία  για νευρολογική εξέταση από τους ειδικευμένους νευρολόγους αλλά ούτε και κάλεσε ειδικευμένο παθολόγο για να εκτιμήσει το περιστατικό, περαιτέρω δε δεν διέταξε καμία άλλη εξέταση, όπως ακτινογραφία εγκεφάλου ή αξονική ή αιματολογικές εξετάσεις,   χορηγώντας   του   απλά  παυσίπονα για την κεφαλαλγία.
Ο οπλίτης παρουσίαζε μετά την πτώση του κεφαλαλγία, υπνηλία και πυρετό και για το λόγο αυτό παραπέμφθηκε από τον στρατιωτικό ιατρό του 95 ΤΥΕΘ καθώς και τον αγροτικό ιατρό Σύμης στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Περαιτέρω δε, στις 25 Μαρτίου 2011, ενώ ο οπλίτης παραπέμφθηκε εκ νέου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από τους στρατιωτικούς ιατρούς του 95 ΤΥΕΘ   Σύμης, υποφέροντας από υψηλό πυρετό (39,5oC), είχε ζάλη, αισθανόταν αστάθεια και παρουσίαζε σύγχυση, είχε δυσουρία και η γενική εξέταση αίματος έδειξε αιματουρία, έφερε δε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα από τους στρατιωτικούς   ιατρούς, ο ίδιος ιατρός φέρεται να μην τον παρέπεμψε για εξέταση, από νευροχειρούργο, να μην διέταξε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, να μην ζήτησε καλλιέργεια ούρων και να αρκέστηκε στο στικ    ούρων     και    στη     χορήγηση    αγωγής    για     ουρολοίμωξη συνταγογραφώντας αντιβιοτική θεραπεία ευρέως φάσματος.
Η  δεύτερη  κατηγορούμενη,  την 22α Μαρτίου 2011 και ενώ εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ως νευροχειρούργος κι ενώ ο στρατιωτικός ιατρός είχε συστήσει  τη  διενέργεια αξονικής τομογραφίας οφθαλμικών κόγχων, εκτίμηση από νευροχειρούργο και οφθαλμίατρο, παραπέμποντας εκ νέου τον Ορέστη Παπαγεωργίου στο νοσοκομείο, λόγω συνεχόμενης κεφαλαλγίας και πόνου, που εστιαζόταν στον αριστερό οφθαλμό  κι ενώ διενεργήθηκε αξονική τομογραφία εγκεφάλου και όχι οφθαλμικών κόγχων, όπως είχε συσταθεί, φέρεται, ενώ έγινε εκτίμηση της αξονικής τομογραφίας μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας να μην μετέβη στο νοσοκομείο για να εξετάσει τον ασθενή, να μην διέταξε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο καίτοι η αξονική τομογραφία είχε δείξει ιγμορίτιδα και να μην διέταξε ενόψει του ευρήματος εξέταση από ΩΡΛ.
Περαιτέρω, στις 24 Μαρτίου 2011 κι ενώ ο Ορέστης   Παπαγεωργίου   παραπέμφθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο, λόγω εμφάνισης περιοφθαλμικού οιδήματος αριστερά κι ενώ είχε ίλιγγο και αίσθημα περιστροφής, η ίδια ιατρός φέρεται να αρκέστηκε στην ήδη διενεργηθείσα προαναφερθείσα αξονική τομογραφία, να μην  εξέτασε δια ζώσης τον ασθενή, να μην διέταξε περαιτέρω εξέταση αλλά να αρκέστηκε σε τηλεφωνική    επικοινωνία    με    τον    ΩΡΛ    ιατρό αναφέροντάς του ότι   «ο ασθενής δεν είχε κάποιο νευρολογικό εύρημα και η αξονική εγκεφάλου ήταν αρνητική» καίτοι αυτή είχε ήδη δείξει ιγμορίτιδα.
Ο τρίτος κατηγορούμενος, με την ιδιότητα του ως ειδικευόμενος ιατρός παθολογίας, στις 25 Μαρτίου 2011  κι ενώ ο Ορέστης Παπαγεωργίου είχε προσέλθει στα ΤΕΠ Παθολογίας μετά από παραπομπή του πρώτου κατηγορουμένου κι ενώ ήταν εμπύρετος, η εξέταση ούρων εμφάνιζε ίχνη αίματος, έφερε ενημερωτικό σημείωμα από τους στρατιωτικούς ιατρούς σχετικά με την κεφαλαλγία, αστάθεια και ζάλη που ένιωθε, έκρινε ότι δεν έχρηζε νευρολογικής εξέτασης και δεν του έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Φέρεται παραπέρα να μην ζήτησε καλλιέργεια ούρων, αρκούμενος στο στικ ούρων, να μην ζήτησε τη γνώμη ειδικευμένου ιατρού και να αρκέστηκε στη χορήγηση αντιβιοτικού φαρμάκου ευρέως φάσματος.
Η τέταρτη   κατηγορούμενη  στις  28 Μαρτίου 2011   με  την  ιδιότητα  της  ως επιμελήτριας νευρολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου παρότι είχε ειδοποιηθεί από τις 07.30 πμ ότι υπήρχε υπόνοια μηνιγγίτιδας στον Ορέστη Παπαγεωργίου και ως εκ τούτου θα έπρεπε να προτάξει το συμβάν αυτό και να τον εξετάσει  κατά προτεραιότητα, φέρεται να τον εξέτασε στις 09.00 πμ παρότι  ο ασθενής βρισκόταν στο νοσοκομείο ήδη από τις βραδινές ώρες τις 27 Μαρτίου 2011   με   την   κατάσταση   της   υγείας   του   να   έχει   επιδεινωθεί και παράλληλα φέρεται να μην του χορήγησε αμέσως θεραπεία όπως   προβλέπεται   από   τους αναγνωρισμένους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος αφού η θεραπεία του χορηγήθηκε στις 09.00 πμ.
Η πέμπτη  κατηγορούμενη  στις  28 Μαρτίου 2011, με την  ιδιότητα της, ως Πνευμονολόγος, εφημερεύουσα επιμελήτρια Β’  Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, παρότι είχε ήδη ενημερωθεί και κληθεί από τον τρίτο κατηγορούμενο   περί της  03.00 πμ να    εξετάσει τον Ορέστη Παπαγεωργίου με συμπτώματα μηνιγγίτιδας, φέρεται να τον εξέτασε γύρω στις 06.00   πμ   κι   ενώ   μετά   την   εξέταση του   σχημάτισε   εικόνα   για πιθανότητα μηνιγγίτιδας, παραγγέλλοντας οσφυονωτιαία παρακέντηση,  φέρεται να μην έδωσε εντολή για να χορηγηθεί άμεσα θεραπεία όπως προβλέπεται από τους αναγνωρισμένους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, αφού η θεραπεία χορηγήθηκε περί την 09.00 ώρα.
Συνεπεία των ανωτέρω ενεργειών και παραλείψεων των κατηγορουμένων κατά παράβαση των γενικώς αναγνωρισμένων κανόνων της ιατρικής, επιστήμης, φέρεται να μην διαγνώστηκε έγκαιρα η προσβολή του. Ορέστη Παπαγεωργίου από μηνιγγίτιδα, ήτοι ήδη από τις 22.3.2011, 23.3.2011, 25.11.2011 ημερομηνίες κατά τις οποίες επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, παραπονούμενος για τα προβλήματα υγείας, που εμφάνιζε, αλλά και όταν υπήρξε υπόνοια μηνιγγίτιδας από τους ιατρούς δεν χορηγήθηκε έγκαιρα η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, με αποτέλεσμα, να χαθεί πολύτιμος χρόνος και ο ασθενής να παρουσιάσει στις 31 Μαρτίου 2011 εγκεφαλικό οίδημα και να οδηγηθεί σε εγκεφαλικό θάνατο διατασσομένης της αποδιασωληνώσεώς του στις 7 Απριλίου 2011.
Ως συνήγορος πολιτικής αγωγής παρίσταται ο δικηγόρος κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Στέλιος Κιουρτζής, Γιώργος Μαυρομάτης, Εριέττα Βενετσιάνου και Ασημένη Βεργή.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δικά μου τα bold-αρισμένα.

Πολλά και τραγικά τα λάθη σύμφωνα με την δικογραφία και όχι μόνο απ' τους ειδικεύομενους.
39
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Απ: Οι νέοι άνεργοι πληρώνουν το Δημόσιο.
« Τελευταίο μήνυμα από kopritis στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, 16:39:03 »
Στο οποίο Δημόσιο εργάζονται κατά πλειοψηφία τεμπέληδες και αγράμματοι !

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αν η εργασία στον ιδιωτικό τομέα δεν πληρώνει περισσότερο απ' το να είσαι ΔΥ και συνταξιούχος, μην περιμένετε να δείτε φως σ' αυτή την ταλαίπωρη χώρα...
40
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... για ασθενή καρκινοπαθή...
...., βάζουμε L63 στη διάγνωση (γυροειδής αλωπεκία) και όχι την κύρια πάθηση (π.χ. νεόπλασμα, λέμφωμα κ.λ.π.), ....
   Μετά απο 1-2 χρόνια προβλέπω αποκλειστικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η Χ/Θ στον καρκίνο προκαλεί γυροειδή αλωπεκία και μία ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ για τους κακούς γιατρούς που βεβαιώνουν λάθος νόσημα για να χορηγήσουν περούκες (με υπονοούμενο ότι ήταν για τις Απόκριες και χρέωσαν άδικα το ταμείο).
   Προφανώς αστειεύομαι... (ή μήπως όχι; )
   Το γελοίο σύστημα ΕΚΠΥ πότε θα το μαζέψουν;

   ΥΓ: Στην τελική χρήσιμη η πληροφορία (βοηθάει ασθενείς αλλά και δείχνει τη γελοιότητα κάποιων "προγραμματιστών").

Έχεις απόλυτο δίκιο για το σχόλιό σου. Είναι κάτι που με ενόχλησε κι εμένα (το να βάζεις μία άσχετη διάγνωση και όχι π.χ. Τ88.7 και τον κωδικό της υποκείμενης νόσου) και για το λόγο αυτό το ανέβασα.
Προσωπικά για όλα αυτά τα γραφειοκρατικά που κινούνται σε θολά νερά προσπαθώ να απέχω (γιατί πράγματι, μέσα σε όλο αυτό το σουρεαλισμό, μπορεί να κληθείς κάποια στιγμή να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας), αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτό. Υπάρχουν και ασθενείς στη μέση...
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10