Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Ιουνίου 2016, 14:05:43

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο / www.denkapnizo.org
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 24 Ιουνίου 2016, 03:23:13 »
Εδώ μπορεί να βρει κανείς, μεταξύ άλλων, και όλα τα Ιατρεία Διακοπής του Καπνίσματος ανά την χώρα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
32
Εργασία σε Άγονες Περιοχές / Απ: Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές
« Τελευταίο μήνυμα από kopritis στις 24 Ιουνίου 2016, 02:49:46 »
Στην Τήλο δεν υπάρχει γιατρός και απ΄ότι φαίνεται εφαρμόζεται "Τηλεφωνοϊατρική"

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
Επικοινώνησε με τη νοσοκόμα της οργάνωσης, πήρε τα κλειδιά του ιατρείου, άνοιξε, και με τη βοήθεια συγγενικού της προσώπου κατέγραψε τα συμπτώματα των δύο αρρώστων και τηλεφώνησε στο εφημερεύον νοσοκομείο Ρόδου για διάγνωση και γνωμάτευση.

«Ιογενής επιπεφυκίτιδα» ήταν η διάγνωση και η θεραπεία απαιτούσε κολλύριο κατάλληλο για μητέρες που θηλάζουν, διαφορετικό από αυτό είχε πάρει από το φαρμακείο η ασθενής.
33
Εργασία σε Άγονες Περιοχές / Απ: Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου
« Τελευταίο μήνυμα από kopritis στις 24 Ιουνίου 2016, 02:47:00 »
Εν τω μεταξύ οι Καρπάθιοι ακόμα ελπίζουν !

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στις δομές ΠΦΥ της Καρπάθου και της Κάσου, και η δυσκολία που παρουσιάζεται στην κάλυψη των θέσεων αγροτικών ιατρών στην Κάρπαθο. Για το θέμα αυτό, ο αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε, ότι θα δοθεί άμεσα λύση με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση πρόσληψη επικουρικών ιατρών και την ιατρική κάλυψη του Αεροδρομίου, ενώ για την κάλυψη μόνιμων θέσεων, θα γίνει προσπάθεια ώστε να ενταχθούν στο πλαίσιο των προσλήψεων που σχεδιάζεται μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΚΥ Καρπάθου επεσήμαναν, ότι είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσει η στελέχωση του ΚΥ με δύο ιατρούς Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγους και με έναν Ορθοπαιδικό ιατρό για την θερινή περίοδο.
Παράθεση
Ειδική αναφορά έγινε στα προβλήματα στελέχωσης των Π.Π.Ι. Κάσου και Ολύμπου με ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Στη Κάσο υπηρετεί ένας μόνο ιατρός, ενώ στην Όλυμπο (Πολυδύναμο Ιατρείο με πλήρη και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό), η θέση είναι κενή, παρά τις επαναλαμβανόμενες σε τακτικά διαστήματα προκηρύξεις.
Έχω την εντύπωση ότι θα περιμένουν πολύ ακόμα.
34
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / The BMJ's editors believe the UK should stay in Europe.
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 23 Ιουνίου 2016, 23:38:16 »

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
35
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το ίδιο και ο χρόνος του αγροτικού επί θητεία.

Νόμος 4368/2016, άρθρο 43.

3. Στην παρ. 2 του άρθρου 28 του ν. 4025/2011 (Α' 228) προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:
«Ο χρόνος υπηρεσίας των ειδικευμένων ιατρών του Ε.Σ.Υ. που διανύθηκε σε Π.Ε.Δ.Υ.- Κέντρο Υγείας ή σε Π.Ε.Δ.Υ. Περιφερειακό Ιατρείο ή σε Π.Ε.Δ.Υ. Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, ή σε Π.ΕΔ.Υ. Ειδικό Περιφερειακό Ιατρείο σε νησιωτικές, ή άγονες και προβληματικές περιοχές, όπως ορίζονται στο π.δ. 131/1987 (Α' 73) και σε σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για την υπηρεσία υπαίθρου επί θητεία, προσμετράται ως χρόνος προϋπηρεσίας για την επιστημονική τους εξέλιξη.»

Επειδή αναφέρεται σε ειδικευμένους ιατρούς, πιστεύω ότι είναι μόνο για εκείνους που έκαναν αγροτικό αφού πέρασαν τις εξετάσεις ειδικότητας.
36
22/06/2016
Της Νικολέτας Ντάμπου.


‘’Πρέπει να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με την πρωτοβάθμια Υγεία καθώς ο κλάδος νοσεί και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα , χωρίς λύσεις’, λέει αγανακτισμένος στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μουζακίου κύριος Νίκος Βρατίστας. Αναφέρει τα προβλήματα που υπάρχουν στο προσωπικό από τις συνεχείς μετατάξεις αλλά και τις ελλείψεις οδηγών του ασθενοφόρου καθώς και τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, αλλά και τις συνεχόμενες βλάβες στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό οι οποίες είναι επικίνδυνες για την υγειά των ασθενών.

Συνομιλούμε με τον διευθυντή κύριο Νίκο Βρατίστα ο οποίος αναφέρει σε αυστηρό τόνο πως πρέπει να ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει με την πρωτοβάθμια Υγεία. Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου ταλαιπωρείται από συνεχείς αλλαγές στον αριθμό των γιατρών του, κάτι που προκύπτει από τις αποσπάσεις που πολύ συχνά παρατηρούνται στο δυναμικό του Κέντρου. Αυτή τη στιγμή ωστόσο, υπάρχουν δύο γιατροί οι οποίοι είναι παθολόγοι και ένας εκ των οποίων είναι ο διευθυντής, ενώ υπάρχει και ένας οδοντίατρος. Μαζί τους, υπάρχουν και οι γενικοί γιατροί οι οποίοι στελεχώνουν τα περιφερειακά ιατρεία και οι οποίοι συμμετέχουν σήμερα στις εφημερίες με αποτέλεσμα να μην παρατηρείται κάποιο κενό στις εφημερίες του κέντρου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα έπρεπε να υπάρχουν επισκέπτες γιατροί που αφορούν έναν καρδιολόγο, έναν μικροβιολόγο κλπ. όμως αυτές οι επισκέψεις έχουν πλέον σταματήσει αφήνοντας το κέντρο στην συμβολή των παθολόγων και μόνο.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό, η εικόνα είναι καλύτερη αφού υπάρχουν δώδεκα άτομα πλέον και τα οποία θεωρούνται επαρκέστατα ώστε να βγαίνουν με επάρκεια οι βάρδιες, να δίνονται τα ρεπό και να παίρνονται οι άδειες του προσωπικού. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν προβλήματα σε άλλες θέσεις, όπως στους οδηγούς ασθενοφόρου, οι οποίοι από τέσσερις που ήταν στο Κέντρο, πλέον υπάρχει μόλις ένας αφού οι υπόλοιποι βγήκαν στην σύνταξη και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ. Πλέον από το κέντρο ζητούν τουλάχιστον ένα άτομο ώστε να βγαίνουν περισσότερες βάρδιες. Τώρα το κέντρο καλύπτεται συνήθως από το ΕΚΑΒ με το θετικό του ζητήματος να είναι η μικρή απόσταση από το νοσοκομείο και άρα η άμεση εξυπηρέτηση από τα πληρώματα του ΕΚΑΒ. Ρωτήσαμε τον κύριο Βρατίστα σε τι κατάσταση είναι το Κέντρο Υγείας σε αναλώσιμα υλικά κι εκείνος αποκρίθηκε στο LIFE2DAY.GR πως υπάρχουν μικρές ελλείψεις. Ένα πρόβλημα που φθίνει αφού ήταν πολύ πιο έντονο πέρσι. Η μεγαλύτερη έλλειψη παρουσιάζεται στα χαρτικά με κυριότερη το χαρτί του εξεταστηρίου στο κρεβάτι του ασθενή το οποίο συχνά βρίσκεται σε έλλειψη. Η αδυναμία της Υγειονομικής Περιφέρειας να ανταποκριθεί στα αιτήματα του κέντρου, έφερε σαν αποτέλεσμα την δέσμευση ενός ποσού που το κέντρο έχει ήδη λάβει από την ΥΠΕ και το οποίο καλείται να διαχειριστεί για την κάλυψη των αναγκών του. Εκτιμάται πως το ποσό αυτό μπορεί να καλύψει το κέντρο το πολύ για τρεις μήνες μετά από τους οποίους αν δεν υπάρχει μέριμνα θα παρουσιαστεί εκ νέου έλλειψη. Η κατάσταση είναι διαφορετική στα φάρμακα αφού το κέντρο τα προμηθεύεται από το νοσοκομείο όπου και δεν υπάρχουν ελλείψεις, εκτός της σπάνιας περίπτωσης να έχει έλλειψη το ίδιο το νοσοκομείο. Ο διευθυντής ανέφερε στο LIFE2DAY.GR πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το μικροβιολογικό μηχάνημα το οποίο δουλεύει υποτυπωδώς ενώ και το ακτινολογικό παρουσιάζει πολύ συχνές ελλείψεις. Υπάρχει μεν μία στοιχειώδης συντήρηση, όμως τα μηχανήματα είναι παλιά και οι βλάβες συχνές/ Στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου προσέρχονται περισσότερα από εξήντα άτομα ανά ημέρα, αριθμός που σε περιόδους αιχμής μπορεί να φτάσει τα εκατό! Εξάλλου ο πληθυσμός ευθύνης του Κέντρου στην εν λόγω περιοχής ανέρχεται σε δεκαπέντε χιλιάδες κατοίκους.

Πηγή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
37
Η στιγμή που περίμεναν όλοι πέντε χρόνια έφτασε. Γίνονται επιτέλους προκηρύξεις για θέσεις στο ΕΣΥ. Και ξαφνικά ανασύρεται και πάλι με υπουργική απόφαση η φαεινή ιδέα που πρωτοεμφανίστηκε το 2009 με την οποία για να δηλώσεις υποψηφιότητα για μια θέση στο ΕΣΥ πρέπει να έχεις ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. Χωρίς εξαιρέσεις. Βάζοντας δυο αντικρουόμενες υπεύθυνες δηλώσεις από τις οποίες στη μια λες οτι έχεις παραιτηθεί και στην άλλη οτι ΔΕΝ έχεις παραιτηθεί τα τελευταία 5 χρόνια .
Γιατι λοιπον ο νέος γιατρός να επιλέξει να πάει τελικά στην περιφέρεια η σε παραμεθόριο ( όπως εγώ ) αν συνειδητοποιήσει οτι κινδυνεύει να μη ξαναφύγει ΠΟΤΕ? Που άλλου στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν τέτοιοι παράλογοι περιορισμοί?

Όσοι ενδιαφέρεστε για τα παραπάνω και υπηρετείτε ήδη στο ΕΣΥ η λύση είναι να καταθέσετε χαρτιά ΧΩΡΙΣ παραίτηση για τη θέση που σας ενδιαφέρει και να προσφύγουμε όλοι μαζι στο ΣτΕ για ακύρωση αυτής της απόφασης.
Έχω ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζι μου στο email: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Άννα Χριστοφοριδου
Επιμελήτρια ΕΣΥ
38
ΕΟΠΥΥ / Απ: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
« Τελευταίο μήνυμα από Ορθοπαιδικός στις 23 Ιουνίου 2016, 17:47:09 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
316347949-Σχετικα-Με-Εκτελεση-Συνταγων-Lyrica.pdf
   Ευχαριστώ πολύ. Ενδιαφέρον, το έγγραφο έχει ημερομηνία 8/6/16 αλλά ακόμα να διορθωθεί από την ΗΔΙΚΑ (αλήθεια ποιανού ιδέα ήταν η τροποποίηση-κατάργηση του νευροπαθητικού πόνου ως ένδειξη χορήγησης; ).
   Οι γνωστές κόντρες φορέων του Δημοσίου που ταλαιπωρούν τον κόσμο...
39
ΕΟΠΥΥ / Απ: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
« Τελευταίο μήνυμα από Αναγνώστου Ι. στις 23 Ιουνίου 2016, 15:09:52 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
... Όπως θυμάμαι πως όταν επιλέγαμε το σκεύασμα, στον περιορισμό έγραφε: "Αποζημιώνεται μόνο για τον κεντρικό νευροπαθητικό πόνο".
Οπότε επέλεγα το R52 και στο πεδίο Διάγνωση (Ελεύθερο Κείμενο) έγραφα "Κεντρικός Νευροπαθητικός Πόνος"
Σήμερα, όπως βλέπετε στη συνημμένη εικόνα, βγάζει "*Περιορισμός: Αποζημίωση μόνο για τις ενδείξεις της Διαταραχής Γενικευμένου Άγχους και της Επιληψίας"
  Αν και συνεχίζει να γράφει την ίδια οδηγία στην καταχώρηση συνταγής, εγώ το έχω συνταγογραφήσει με R52 χωρίς (ελπίζω) πρόβλημα. Η γνώμη του ΕΟΠΥΥ που διαφοροποιείται απο την ΗΔΙΚΑ (δυστυχώς δεν έχουμε το πρωτότυπο έγγραφο):

 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος -  Posted By: Βασιλική Αγγουρίδηon: 22/06/2016,

Οδηγίες για τη διασφάλιση της ορθής εκτέλεσης συνταγών που περιέχουν τη δραστική ουσία pregabalin εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Η απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ι. Βαφειάδης υπενθυμίζει ότι το φάρμακο με δραστική ουσία pregabalin αποζημιώνεται και για το νευροπαθητικό πόνο (κεντρικό-περιφερικό), με χρήση διάγνωσης και για «πόνο που δεν ταξινομείται αλλού» (ICD-10:R52) και μάλιστα είναι το μοναδικό φάρμακο για την εν λόγω ένδειξη.

Το συγκεκριμένο φάρμακο της Pfizer, έχει προστασία για τη συγκεκριμένη ένδειξη έως και τον Ιούλιο του 2017. Με την απόφαση τονίζεται πως «στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, κατά την εκτέλεση των συνταγών που φέρουν ως κωδικό διάγνωσης ICD-10:R52 (πόνος που δεν ταξινομείται αλλού) και δραστική ουσία pregabalin, να πραγματοποιηθεί επέκταση φίλτρου». Η επέκταση α γίνει με βάση τα barcodes του συγκεκριμένου σκευάσματος, «ώστε να επιτρέπεται η χορήγηση μόνο του συγκεκριμένου εμπορικού σκευάσματος για την ανωτέρω ένδειξη».

Το εν λόγω σκεύασμα pregabalin έχει ένδειξη, εκτός από τον νευροπαθητικό πόνο, για την επιληψία και τη διαταραχή γενικευμένου άγχους.
40
Χρήσιμες πληροφορίες / Απ: Σύγκριση τιμών ινσουλίνης glargine
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 23 Ιουνίου 2016, 12:19:38 »
Η Abasaglar είναι σε μορφή KwikPen.

Παραθέτω ένα βιντεάκι από το youtube που δείχνει πως ακριβώς χρησιμοποιείται η KwikPen:


Παραθέτω επίσης και ένα δεύτερο παρόμοιο βιντεάκι από το youtube που δείχνει πώς ακριβώς χρησιμοποιείται μια πένα KwikPen (τότε σε αυτή την μορφή ήταν μόνο οι Humalog, Humalog Mix 25 και Humalog Mix 50 αλλά τώρα έχει πλέον έχει προστεθεί και η Abasaglar η οποία έχει χρώμα γκρι-λαχανί).


Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10