Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
21 Οκτωβρίου 2014, 03:25:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Δες τα όλα 
* Αρχική Βοήθεια Φόρμα επικοινωνίας Λέξεις κλειδιά Ημερολόγιο Ζωντανή συνομιλία Σύνδεση Εγγραφή
+  Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
|-+  Τελευταία μηνύματα
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10

 31 
 στις: 18 Οκτωβρίου 2014, 21:10:43 
Ξεκίνησε από Argirios Argiriou - Τελευταίο μήνυμα από Denominator
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=m7Eeeh1IqVE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=m7Eeeh1IqVE</a>
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=OoKq36eKCdY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=OoKq36eKCdY</a>

 32 
 στις: 18 Οκτωβρίου 2014, 21:00:33 
Ξεκίνησε από mandreou - Τελευταίο μήνυμα από ΑΡΗΣ
]Update[/b:Τι ειναι η νεα επιλογη "Αναζητηση μεσω Ε.Κ.Α.Α." διπλα στο ΑΜΚΑ του e-syntagografisi;;;;

Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας. Με την ενσωμάτωση αυτής της δυνατότητας θα μπορούν να εκδίδονται ηλεκτρονικές συνταγές και παραπεμπτικά για ασφαλισμένους Ε.Ε.

Μόνο για το ιατρικώς έκτακτο και αναγκαίο.

 33 
 στις: 18 Οκτωβρίου 2014, 20:10:40 
Ξεκίνησε από mandreou - Τελευταίο μήνυμα από Denominator
]Update[/b:Τι ειναι η νεα επιλογη "Αναζητηση μεσω Ε.Κ.Α.Α." διπλα στο ΑΜΚΑ του e-syntagografisi;;;;

Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας. Με την ενσωμάτωση αυτής της δυνατότητας θα μπορούν να εκδίδονται ηλεκτρονικές συνταγές και παραπεμπτικά για ασφαλισμένους Ε.Ε.

 34 
 στις: 18 Οκτωβρίου 2014, 20:01:10 
Ξεκίνησε από mandreou - Τελευταίο μήνυμα από Gateopener
]Update[/b:Τι ειναι η νεα επιλογη "Αναζητηση μεσω Ε.Κ.Α.Α." διπλα στο ΑΜΚΑ του e-syntagografisi;;;;

 35 
 στις: 18 Οκτωβρίου 2014, 14:55:54 
Ξεκίνησε από Ο διακομιστής - Τελευταίο μήνυμα από Ο διακομιστής
Σανίδα σωτηρίας αναζητούν πολλοί από τους ...160 ( ! ) φαρμακαποθηκάριους της χώρας!

O επιχειρηματίας που χτίζει τη νέα επώνυμη αλυσίδα ανεξάρτητων φαρμακείων

Μια νέα επώνυμη αλυσίδα ανεξάρτητων φαρμακείων επιχειρεί να δημιουργήσει ο κ. Σωτήριος Λέλος, διευθύνων σύμβουλος της Vitafarm, ο οποίος μιλώντας στο timetv μάς αποκάλυψε επιχειρηματικό σχέδιό του, το οποίο έχει ως στόχο τη χρηματοοικονομική και εμπορική θωράκιση των φαρμακοποιών. Το σχέδιο ωστόσο του κ. Λέλου έχει έναν ακόμη στόχο: να προλάβει την είσοδο ξένων οίκων που θα επιχειρήσουν να ελέγξουν το πολύτιμο δίκτυο των φαρμακείων στη χώρα. Ας τον παρακολουθήσουμε:

Κύριε Λέλο, στο ευμετάβλητο τοπίο της αγοράς φαρμακευτικών προϊόντων ρίξατε μια ιδέα, που έχει σχέση με ένα νέο δίκτυο φαρμακείων. Τι ακριβώς σκέφτεστε;

Κοιτάξτε, μετά τη δραματική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, δεν υπάρχει περιθώριο να συντηρηθούν 10.000 φαρμακεία και 160 φαρμακαποθήκες στην Ελλάδα. Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι πάρα πολλά φαρμακεία και πάρα πολλές φαρμακαποθήκες θα κλείσουν. Είναι εξωφρενικός ο αριθμός των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων. Για να κάνω μια σύγκριση: στην Ολλανδία με 14 εκατ. πολίτες υπάρχουν μόνο 4 φαρμακαποθήκες, όταν εμείς με 10 εκατ. διαθέτουμε 160 φαρμακαποθήκες. Η Ολλανδία πάλι με 14 εκατ. πληθυσμό έχει 1.000 φαρμακεία και εμείς έχουμε 10.500 φαρμακεία.

Ποια είναι η βασική αιτία που οδηγεί στη συρρίκνωση του κλάδου;

Μειώθηκε δραματικά ο τζίρος και το ποσοστό κέρδους τόσο των φαρμακαποθηκών όσο και των φαρμακείων. Αυτό τελικώς το εισέπραξαν μόνον οι φαρμακοποιοί. Δηλαδή όταν μειώθηκε το δικό μας ποσοστό κέρδους, εμείς κόψαμε τις εκπτώσεις προς τα φαρμακεία. Οπότε ο φαρμακοποιός έχασε και από το δικό του ποσοστό και από τις εκπτώσεις που έπαιρνε από εμάς.

Παρ’ όλα αυτά δεν βλέπουμε να κλείνουν φαρμακεία. Αντιθέτως παρατηρούμε μια αξιόλογη αντοχή. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Με την ερώτησή σας αυτή αποκαλύπτετε μια μεγάλη αλήθεια. Όλοι απορούν γιατί δεν κλείνουν. Η απάντηση είναι προφανής και μπορώ να πω αυτονόητη. Ο φαρμακοποιός σήμερα, μη έχοντας άλλη διέξοδο, διατηρεί το φαρμακείο του, δουλεύει 15 ώρες την ημέρα, παίρνει συνταγές και γράφει στο σπίτι και στο τέλος βγάζει 200-400 ευρώ και το βράδυ κάνει το σταυρό του που βγάζει και αυτά τα χρήματα γιατί λέει «δόξα τω Θεώ, δεν χρωστάω». Στην ουσία όμως κλέβει τον εαυτό του, δουλεύει τόσες ώρες για να βγάλει 300-400 ευρώ. Αυτό το πράγμα βέβαια δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί αυτά τα χρήματα θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, οπότε κάποια στιγμή αναγκαστικά θα κλείσουν.

Οι πρώτοι που επλήγησαν ήταν τα μεγάλα φαρμακεία, τα οποία είχαν κάνει ανοίγματα και δεν μπόρεσαν να αντέξουν. Οι τράπεζες τράβηξαν το χαλί, οι φαρμακαποθήκες αμυνόμενες, όταν έβλεπαν ότι υπάρχει κίνδυνος, ξανατράβηξαν το χαλί και έτσι τα μεγάλα φαρμακεία βρέθηκαν σε δυσμενή θέση.

Τι είναι λοιπόν αυτό το νέο δίκτυο φαρμακείων που σχεδιάζετε;

Προτού σας αναπτύξω το σχέδιό μας, επιτρέψτε μου να δούμε το νέο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει πολλά πράγματα. Ενώ παλιά είχαμε ένα φαρμακείο – ένας φαρμακοποιός, τώρα έχουμε έναν φαρμακοποιό – περισσότερα φαρμακεία. Παρά το ότι αυτός ο νόμος ισχύει περίπου ένα χρόνο, δεν έχουμε δει κανέναν φαρμακοποιό να αγοράζει πολλά φαρμακεία, όπως φοβήθηκαν ορισμένοι συνδικαλιστές και έκαναν ασκήσεις επί χάρτου ότι θα μπουν κάποιοι και θα πάρουν κάποια φαρμακεία. Η αλήθεια είναι ότι δεν συμφέρει, γιατί τα φαρμακεία δουλεύουν οριακά, κανένας δεν μπορεί να δει σήμερα το φαρμακείο ως επένδυση, δηλαδή να πει κάποιος θα αγοράσω φαρμακεία. Είναι λάθος επένδυση. Το φαρμακείο κατά την άποψή μας πρέπει να μείνει στα χέρια του κάθε φαρμακοποιού και να αναπτύξουμε συνεργασίες. Τι αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε εμείς; Ο δικός μας όμιλος – οι 9 φαρμακαποθήκες από την Κομοτηνή ως την Τρίπολη – αποφάσισε να κάνει μια αλυσίδα ανεξάρτητων φαρμακείων, με σκοπό να δώσει διαπραγματευτική ισχύ στον φαρμακοποιό.


Σήμερα πόσοι είναι οι πελάτες σας – φαρμακοποιοί;

Σήμερα έχουμε 1.200 πελάτες, που εξυπηρετούμε καθημερινά και άλλους 500-600 που εξυπηρετούμε κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα. Δηλαδή μπαίνουμε σε περίπου 1.700 – 2.000 φαρμακεία τον μήνα. Σίγουρα η πρώτη μαγιά που θα μας επιτρέψει να αντλήσουμε συνεργάτες θα είναι από τους υπάρχοντες πελάτες, αλλά σίγουρα δεν θα αποκλείσουμε και φαρμακεία τα οποία δεν είναι πελάτες μας αλλά παρακολουθούν την πορεία μας. Ξέρετε, λειτουργούμε στην αγορά, με συνέπεια και συνέχεια, από το 1981. Έτσι λοιπόν στην ομάδα που σκεφτόμαστε να απευθυνθούμε είναι και φαρμακεία που σήμερα δεν είναι πελάτες μας αλλά μας συμπαθούν.

Άρα λοιπόν οι συνεργάτες σας θα παραμείνουν ανεξάρτητοι επιχειρηματίες;

Ανεξάρτητα φαρμακεία κάτω από μια ομπρέλα. Δηλαδή εμείς αυτό που θα κάνουμε, και αισιοδοξούμε να στεφθεί με επιτυχία, είναι να δώσουμε κατ’ αρχήν διαπραγματευτική ισχύ στα φαρμακεία και να κάνουμε κοινές αγορές, που είναι το προφανές. Άλλο να διαπραγματεύεται ο κάθε φαρμακοποιός μόνος του και άλλο να διαπραγματεύονται 200-1.000 φαρμακεία μαζί.


Οι οικονομίες κλίμακας μπορεί να μειώσουν αισθητά το κόστος αγορών;

Πιστέψτε με, οι οικονομίες κλίμακας θα είναι τρομερές, δηλαδή μπορώ να σας πω ότι σήμερα τα φαρμακεία σε ορισμένα είδη παίρνουν από 0% ως 5% έκπτωση. Εγώ αισιοδοξώ ότι μπορώ να πετύχουμε εκπτώσεις ως και 50%. Μιλάμε για τεράστια νούμερα, μιλάμε για πιστώσεις που σήμερα οι περισσότεροι προμηθευτές μας έχουν σχεδόν μετρητοίς. Είναι κοινό μυστικό ότι ο κλάδος του φαρμάκου έχει την πιο ασφυκτική πιστωτική πολιτική. Το αυτονόητο λοιπόν και το πρωταρχικό μας βήμα είναι κοινές αγορές. Το επόμενο βήμα που θα κάνουμε είναι η οργάνωση του χώρου των φαρμακείων. Πολλές φορές και εσείς θα έχετε δει παρατημένα φαρμακεία, όπου τα φάρμακα και τα προϊόντα είναι τοποθετημένα με τυχαία σειρά. Όλα αυτά θέλουμε να τα οργανώσουμε. Να κάνουμε το λεγόμενο merchandizing. Άνθρωποι δικοί μας θα πηγαίνουν και θα τοποθετούν τα προϊόντα εκεί που πρέπει ώστε να κάνουμε και πωλήσεις κατά την είσοδο του πελάτη. Ξέρετε, όταν ένας πελάτης μπαίνει για φάρμακα σε ένα φαρμακείο, πρέπει να μπορεί εύκολα να ανιχνεύει και άλλα προϊόντα που πιθανόν να χρειάζεται. Αυτό λοιπόν θα βρεθεί στο επίκεντρο των δικών μας προσπαθειών. Τέλος το άλλο που θέλουμε να πετύχουμε είναι να πάρουμε ένα μέρος από το άγχος του φαρμακοποιού. Ο φαρμακοποιός ως μικροεπαγγελματίας έχει τεράστιο άγχος.

 
Στην πραγματικότητα ο φαρμακοποιός είναι ένας επιστήμονας που κλήθηκε να λειτουργήσει και ως επιχειρηματίας. Έτσι δεν είναι;

Ακριβώς. Και όχι μόνο αυτό. Σε ένα περιβάλλον που αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι – οι διαρκείς αλλαγές στη νομοθεσία τροποποιούν συνεχώς τα δεδομένα –, ο φαρμακοποιός είναι παράλληλα επιφορτισμένος με μια σειρά εργασίες όπως η επάρκεια των φαρμάκων, το γράψιμο των συνταγών  Huh? Huh? Huh? Huh? κ.ά. Την ίδια στιγμή, για λόγους κόστους – αφού δεν κερδίζει αρκετά χρήματα –, αναγκάζεται να παίρνει το λογιστή της γειτονιάς για να του κλείσει τα βιβλία, με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνονται λάθη, να μην έχει νομική κάλυψη, γιατί είναι κόστη που δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια επιχείρηση. Σχεδιάζουμε λοιπόν να του πάρουμε ένα κομμάτι από αυτό το άγχος και να του παρέχουμε νομική και λογιστική υποστήριξη. Και το τρίτο και πιο σημαντικό είναι να τον εκπαιδεύουμε. Θέλουμε δηλαδή για κάθε αλλαγή που γίνεται να οργανώνουμε σεμινάρια όπου θα εκπαιδεύονται αυτός και οι βοηθοί του. Επίσης πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να του βγάζουμε οικονομικά στοιχεία κάθε μήνα, να παίρνει αναλυτικά οικονομικά στοιχεία ώστε να ξέρει τι κέρδισε από την επιχείρησή του, γιατί πολλές φορές οι φαρμακοποιοί όχι δεν κερδίζουν αλλά μπαίνουν και μέσα και δεν το γνωρίζουν και όταν το μάθουν είναι αργά.

Αυτή η «ομπρέλα» για την οποία μιλάτε θα πάρει τη μορφή ανώνυμης εταιρείας;

Ακριβώς, θα γίνει μια ανώνυμη εταιρεία η οποία θα ιδρυθεί από εμένα και μέλη της οικογενείας μου. Θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους φαρμακοποιούς θέλουν να συμμετάσχουν μετοχικά στην πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα κάνουμε, με αξία μετοχής την ονομαστική, έτσι ώστε, όταν αύριο η εταιρεία αναπτυχθεί και ανέβει η μετοχή της, να κερδίσουν και από την αύξηση
 

Θα μπείτε και στη λογική της δημιουργίας δικών σας προϊόντων;

Σαφέστατα. Για εμάς η πορεία του super market είναι μεγάλο σχολείο, γιατί πιστεύω ότι είναι μπροστά 10-15 χρόνια σε σχέση με τον χώρο του φαρμάκου. Σίγουρα θα αναπτύξουμε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που θα πωλούνται τόσο στην αλυσίδα των δικών μας φαρμακείων όσο και στα υπόλοιπα φαρμακεία που επιθυμούν να αγοράσουν από εμάς.

Καταλαβαίνω ότι με την κίνησή σας αυτή προετοιμάζεστε για την επόμενη μέρα σε μια αγορά που οι παίκτες θα είναι πολύ περισσότεροι.

Εγώ πιστεύω ότι αν πετύχουμε εμείς και βοηθήσουν και οι φαρμακοποιοί συνεργάτες μας να πετύχουμε, θα φράξουμε τον δρόμο στους ξένους.

Είστε η πρώτη ιδιωτική φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα. Έτσι δεν είναι;

Ακριβώς. Και η πλέον κερδοφόρα θα συμπλήρωνα και πιστεύω ίσως μπροστά και από τους συνεταιρισμούς.

Η κίνηση αυτή δεν θα σας φέρει σε κάποια αντίθεση με τους προμηθευτές σας; Η δημιουργία επώνυμου φαρμάκου δεν θα δημιουργήσει σχέσεις αντιπαλότητας με τους προμηθευτές σας;

Όχι βέβαια. Κατ’ αρχήν τα φάρμακα που περιέχουν πατέντα δεν μπορείς να τα αντιγράψεις και, δεύτερον, εμείς θα πάρουμε το κομμάτι που μας αντιστοιχεί, δεν θα βγάλουμε έξω τους προμηθευτές μας τους παλιούς, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους. Ο βασικός στόχος μας είναι να σώσουμε τις επιχειρήσεις των συνεργατών μας, των φαρμακοποιών. Αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος. Αν σε γειώσουν όμως οι προμηθευτές και δεν σου δίνουν τα προϊόντα τους, στο τέλος θα καταλήξεις να πουλάς μόνο παστίλιες Lelos.

Κύριε Λέλο, πώς βλέπετε την επόμενη μέρα στην αγορά φαρμάκου;

Πιστεύω ότι το φάρμακο θα περάσει δύσκολα χρόνια, γιατί το μεγαλύτερο μέρος το πληρώνει η κεντρική κυβέρνηση. Όπως καταλαβαίνετε, ο υπέρογκος δανεισμός του Δημοσίου και οι απαιτήσεις της τρόικας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Μια απεμπλοκή από το ασφυκτικό καθεστώς της τρόικας δεν θα έδινε κάποια αυξημένα περιθώρια κινήσεων από την πλευρά τη πολιτείας;

Δύσκολο πολύ. Είναι πολύ δύσκολο, κατά τη γνώμη μου να αυξηθεί η δημόσια δαπάνη για τη υγεία, και αν αυξηθεί θα αυξηθεί τόσο λίγο που θα είναι ανεπαίσθητη, γιατί και τα νέα καινοτόμα φάρμακα που βγαίνουν είναι πανάκριβα. Πιστεύω λοιπόν ότι τα επόμενα χρόνια – περισσότερα από πέντε – δεν θα αλλάξει κάτι στο φάρμακο. Και πρέπει όσοι εμπλεκόμαστε στον χώρο του φαρμάκου να προσπαθήσουμε να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας.

Πιστεύετε ότι οι φαρμακοποιοί είναι ο αδύναμος κρίκος;

Οι φαρμακοποιοί φαίνεται ότι είναι ο αδύναμος κρίκος, στην ουσία όμως είναι ο δυνατός.

Έχουν τη δύναμη του δικτύου;

Ακριβώς, ο φαρμακοποιός είναι ο άνθρωπος εκείνος που διαθέτει το προϊόν στον καταναλωτή.

Και έχει την προσωπική σχέση…

Σωστά, την άσπρη ποδιά. Διεθνώς ο φαρμακοποιός είναι ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα στο κοινό. Το πιο αγαπητό πρόσωπο διεθνώς ως επαγγελματίας είναι ο φαρμακοποιός, να ξέρετε, όχι μόνο στην Ελλάδα. Γιατί εκτός από το προϊόν ο φαρμακοποιός παρέχει και υπηρεσία.

Σε σχέση με τον γιατρό βλέπετε να έχει αυξηθεί ο ρόλος του φαρμακοποιού;

Έχει αυξηθεί. Τα τελευταία δύο χρόνια ο φαρμακοποιός μπορεί να αλλάξει ένα φάρμακο πλέον, παλιά δεν μπορούσε. Και επιπλέον αυτή η κρίση έκανε ένα καλό, έβαλε τον φαρμακοποιό να σκεφθεί, γιατί όταν είναι «παχιές οι αγελάδες» δεν σκέφτεσαι όσο πρέπει, ενώ τώρα σκέφτεσαι.


Κύριε Λέλο, σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη συνομιλία.

Σας ευχαριστώ και εγώ και αισιοδοξώ να έχουμε ανταπόκριση από τους πελάτες μας τους φαρμακοποιούς και τους συνεργάτες και να πετύχουμε να σώσουμε τις δικές μας επιχειρήσεις και των πελατών μας.

Σας ευχαριστώ.

 36 
 στις: 18 Οκτωβρίου 2014, 14:12:16 
Ξεκίνησε από Argirios Argiriou - Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou
18/10/2014 ΕΘΝΟΣ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Τα χρέη ‘πνίγουν’ τον ΕΟΠΥΥ

Ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των παρόχων του.

Από αυτά, πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ αφορούν παλαιές οφειλές (έως το τέλος του 2011) και το 1,45 δισ. ευρώ αφορά οφειλές των τελευταίων δύο ετών. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εκτιμά ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, καθώς οι οφειλές μειώθηκαν κατά 556 εκατομμύρια από τον περασμένο Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Οι «πληγές» για τα οικονομικά του Οργανισμού είναι δύο: Η μη καταβολή εισφορών στον ΕΟΠΥΥ από τα Ταμεία που μετέχουν στον Οργανισμό (560,5 εκατομμύρια) και η «έκρηξη» της δαπάνης για διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι απαιτήσεις για εξετάσεις ήταν 429,3 εκατομμύρια το 2012, για να φτάσουν τα 603 εκατομμύρια το 2013. Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι πάνω από 393 εκατομμύρια και αν η αύξηση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, θα αγγίξουν τα 800 εκατομμύρια στο τέλος του έτους.

Το παρήγορο είναι ότι έχουν θεσπιστεί δικλίδες ασφαλείας, όπως ο αυτόματος μηχανισμός επιστροφής των υπερβάσεων (claw back) και η υποχρεωτική έκπτωση (rebate), με τα οποία διασφαλίζεται η τήρηση του προϋπολογισμού. Υπάρχει όμως αυξημένη συμμετοχή στους ασφαλισμένους.

Απαίτηση
Ληξιπρόθεσμη είναι μία απαίτηση για υπηρεσία ή υλικό που έχει παρασχεθεί στον ΕΟΠΥΥ και δεν έχει εξοφληθεί για πάνω από τρεις μήνες (ληξιπρόθεσμη είναι σήμερα μια απαίτηση από τις 17 Ιουλίου και πριν). Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η διαδικασία πληρωμών προς τους παρόχους προχωράει.

Συγκεκριμένα, τα οφειλόμενα από επισκέψεις ασφαλισμένων σε ιατρούς έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Ιούνιο, ενώ οριστικοποιείται και πληρώνονται εντός των επόμενων ημερών ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Οι μονάδες τεχνητού νεφρού και χρόνιας αιμοκάθαρσης έχουν πληρωθεί έξι μήνες και ενταλματοποιείται για να πληρωθεί και ο Αύγουστος. Τα φαρμακεία έχουν πληρωθεί έως τον Ιούνιο και τις επόμενες ημέρες αποπληρώνεται και ο Ιούλιος.

Οι φυσιοθεραπευτές έχουν πληρωθεί έως τον Μάιο και ενταλματοποιείται ένας μήνας ακόμη. Οι ιδιωτικές κλινικές, τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, οι εργαστηριακοί γιατροί και κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας έχουν πληρωθεί και τον Απρίλιο, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει ο κλειστός προϋπολογισμός και τις επόμενες ημέρες αποπληρώνεται ο Αύγουστος.

Υπόλοιπο
Υπάρχει ένα υπόλοιπο προς καταβολή στους παρόχους που υφίστανται «rebate» και «claw back», το οποίο κυμαίνεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Αναμένεται να καταβληθεί μετά την οριστικοποίηση του οικονομικού και κλινικού ελέγχου που ολοκληρώθηκε για τις κλινικές στις 30 Σεπτεμβρίου και τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια στις 30 Οκτωβρίου.

Η οδηγία του υπουργού Υγείας και η προσπάθεια που γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ είναι για το επόμενο διάστημα να τηρηθεί ο κλειστός προϋπολογισμός, χωρίς «rebate» και «claw back», με διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα και κατευθυντήριες οδηγίες.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Προσπάθεια για τακτικές πληρωμές

«Η κατάσταση με τα ληξιπρόθεσμα χρέη είναι ελεγχόμενη και μειώνεται μήνα με τον μήνα», σχολίασε χθες στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός. Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού μειώθηκαν κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ το τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου.

Ο ΕΟΠΥΥ -αναφέρει- καλείται να αντεπεξέλθει σε συνθήκες κρίσης. Οι εισφορές που έχουν εισπραχθεί για λογαριασμό του Οργανισμού και δεν έχουν αποδοθεί από τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται στα 560,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο αγγίζει το 40% του συνόλου των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών: «Πώς θα δώσουμε χρήματα εάν δεν μπορούμε να πάρουμε;», αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας πάντως ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνονται τακτικά πληρωμές: «Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας στο υπουργείο Οικονομικών η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιταχύνεται με το άνοιγμα των πιστώσεων για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 και για το 2012.

Υποχρέωση
Η πληρωμή των παρόχων και των προμηθευτών είναι αυτονόητη υποχρέωση και η έγκαιρη και ταχεία αποπληρωμή είναι στόχος σε υψηλή προτεραιότητα». Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ), Γιώργος Ελευθερίου, χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη μη εξόφληση χρημάτων που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011: «Υπάρχουν διαθέσιμα ποσά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά ο Οργανισμός δεν διαθέτει τον μηχανισμό να κάνει τις εκκαθαρίσεις», τονίζει ο κ. Ελευθερίου. Η κατάσταση αυτή -αναφέρει- αναφέρει «σκοτώνει» τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και θα υπάρξει αντίδραση από τους γιατρούς.http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64080554

http://www.ygeianet.gr/box/cal/45410.pdf

 37 
 στις: 18 Οκτωβρίου 2014, 07:12:28 
Ξεκίνησε από Denominator - Τελευταίο μήνυμα από GirousisN
Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ στο άρθρο 8 ,η διάρκεια των παραπεμπτικών είναι 30 ημέρες από την έκδοσή τους. Μετά καθίστανται άκυρα. Σωστά πάντως ημερομηνία λήξης στα παραπεμπτικά δεν αναγράφεται.

http://iatroinet.com/2012/10/29/%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%85/

 38 
 στις: 18 Οκτωβρίου 2014, 00:36:43 
Ξεκίνησε από Argirios Argiriou - Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou
17/10/2014 ΤΟ ΒΗΜΑ.
της Μαρίας Κουλούρη, Παιδιάτρου, Διδάκτωρα Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλους Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρίας και Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.


  
Τα Σχολεία έχουν ανοίξει τις πόρτες τους εδώ και έναν περίπου μήνα, για να υποδεχτούν τους μαθητές και να γίνουν για τους επόμενους μήνες το δεύτερο σπίτι τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αποθησαύριση γνώσεων, στις νέες τεχνολογίες, αλλά και στη σωστή διαχείριση του χρόνου της άθλησης, ώστε να χτιστούν σωστά μυαλά και σιδερένια σώματα…

Πόσοι όμως από εμάς έχουν προβληματιστεί σχετικά με την ετοιμότητα του Ελληνικού Σχολείου να περιθάλψει σωστά τον μαθητή που θα χρειαστεί παροχή Πρώτης βοήθειας; Στα φαρμακεία των σχολείων συνήθως υπάρχουν κάποια «φάρμακα πρώτων Βοηθειών», κατά την κρίση του εκπαιδευτικού που οργανώνει το φαρμακείο, η νομοθεσία μας ωστόσο δεν έχει προβλέψει τη συνεχή παρουσία νοσηλευτή ή γιατρού στο σχολείο. Επιπρόσθετα, διχάζει, με το Προεδρικό Διάταγμα όπου υποσημαίνει ότι «οι Εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χορηγούν οποιοδήποτε φάρμακο (από του στόματος ή ενέσιμο), αλλά σαφώς υποχρεούνται να παράσχουν πρώτες βοήθειες»… Με ποια εκπαίδευση και ποια απονομή ευθύνης, δεν αναφέρεται.

Έτσι ζουν αυτοί καλά και οι μαθητές καλύτερα, αναπαυμένοι στο συννεφάκι των πιθανοτήτων ότι δεν θα συμβεί σε μας το κακό κι αν συμβεί, θα καλέσουμε τον διπλανό γείτονα, φαρμακοποιό, γιατρό ή το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. Λησμονούν όμως ότι υπάρχουν καταστάσεις όπου ο χρόνος απλά δεν φτάνει και η ζωή κρέμεται από την ένεση που ο νόμος δεν αναφέρει σαν πρώτιστη και μοναδική βοήθεια; Συγκεκριμένα, μιλάμε για μία περίπτωση αναφυλακτικού επεισοδίου στο ωράριο του Σχολείου.

Η αναφυλαξία είναι μια επείγουσα κατάσταση και ορίζεται από τους ειδικούς σαν «σοβαρή, δυνητικά απειλητική για τη ζωή αντίδραση υπερευαισθησίας». Αυτό σημαίνει ότι χαρακτηρίζεται από ταχεία, απροσδόκητη έναρξη με σοβαρά συμπτώματα από το αναπνευστικό ή το καρδιαγγειακό σύστημα, που συνοδεύονται συχνά από εκδηλώσεις στο δέρμα και τους βλεννογόνους. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, ιδιαίτερα σε άτομα με ιστορικό αλλεργίας ή προηγούμενης αναφυλακτικής αντίδρασης.

Αν και τα στατιστικά στοιχεία είναι ελλιπή, ιδιαίτερα στη Νότια Ευρώπη, υπολογίζεται ότι 3.500.000 άτομα κάτω των 25 ετών πάσχουν από τροφική αλλεργία, την συχνότερη αιτία αναφυλακτικού σοκ. Η συχνότητα αναφυλακτικών επεισοδίων τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ραγδαία.

Υπολογίζεται ότι το 25%-30% των αναφυλακτικών αντιδράσεων συμβαίνει στο χώρο του σχολείου. Τον Ιούνιο του 2012 η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας εγκαινίασε την καμπάνια για την καταπολέμηση της αναφυλαξίας (Stop Anaphylaxis! Food Allergy Campaign).

Μεταξύ των άλλων στόχων, αποσκοπεί στην ελεύθερη διάθεση στα σχολεία αυτοενιέμενων συσκευών αδρεναλίνης και στην διατύπωση βασικών αρχών για την αντιμετώπιση του αλλεργικού παιδιού στο σχολείο. Το 2011 οι Η.Π.Α. εισήγαγαν ειδική νομοθετική ρύθμιση που να ενθαρρύνει την εκπαίδευση του προσωπικού των σχολείων για την ετοιμότητα και αντιμετώπιση αναφυλακτικού επεισοδίου.

Η νομοθεσία επιτρέπει στην Αυστραλία και σε ορισμένες πολιτείες των Η.Π.Α. την χρησιμοποίηση αυτοενιέμενης αδρεναλίνης από εκπαιδευτικούς και από ομάδες πολιτών,τους «καλούς Σαμαρίτες», επιβραβεύοντάς τους σε περίπτωση παρέμβασης.

Η Ευρώπη δεν έχει ακόμη αποκτήσει ενιαία πολιτική στο θέμα αυτό. Στη χώρα μας, η συνταγογράφηση της ένεσης είναι εφικτή, όμως εκκρεμεί η οργανωμένη εκπαίδευση των πολιτών, των ασθενών και των οικογενειών τους καθώς και η παροχή δυνατότητας σε προσωπικό σχολείων για την έγκαιρη και αποτελεσματική χρήση της. Η συσκευή είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήση από μη γιατρούς και αποτελεί σωτήρια παρέμβαση -την πρώτη και μοναδική- για τη ζωή του ασθενούς.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που αφορούν κυρίως το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α., το ποσοστό θανάτων από αναφυλαξία είναι ιδιαίτερα χαμηλό (0,001%). Στο 90% των περιπτώσεων δεν χορηγήθηκε αδρεναλίνη.

Επειδή η αξία της κάθε ανθρώπινης ζωής είναι ανυπολόγιστη, η άγνοια και η ολιγωρία δεν δικαιολογούνται. Η ανάγκη τροποποίησης της πολιτικής για την διαφύλαξη της υγείας των μαθητών επιβάλλεται να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολιτειακούς φορείς που εμπλέκονται.

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=642093

 39 
 στις: 18 Οκτωβρίου 2014, 00:10:07 
Ξεκίνησε από Argirios Argiriou - Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou
ΕΘΝΟΣ, 17/10/2014.
του Λυκούργου Λιαρόπουλου.


Θυμάμαι το «παιγνίδι της κότας» στην Αμερική των 60's. Δύο πιτσιρικάδες μπαίνουν στα αυτοκίνητα, γκαζώνουν σαν τρελοί προς τον γκρεμό και χάνει όποιος σταματάει πρώτος. Βέβαια, πραγματικός χαμένος ήταν συνήθως ο άλλος, αλλά αυτός δεν το μάθαινε ποτέ. Αυτό μου θυμίζει η.., «κούρσα» κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα «βγει» πρώτος από το ΔΝΤ. Μόνο που στον γκρεμό δεν θα πέσουν αυτοί, αλλά εμείς. Ο διαγκωνισμός για το ποιος θα «διώξει» πρώτος το ΔΝΤ είναι πολιτικό έγκλημα κατά της χώρας. Δυστυχώς, οι δύο μονομάχοι τρέχουν με δεμένα μάτια και κλειστά αυτιά και μόνο μία σκέψη στο μυαλό. Τη διατήρηση ή κατάκτηση της εξουσίας, με κάθε κόστος, δυστυχώς για εμάς.

Το οικονομικό σκέλος ανέλυσε με επάρκεια και σαφήνεια η κ. Μιράντα Ξαφά στην «Καθημερινή» της Κυριακής 12/10 και το πολιτικό ο Γ. Πρετεντέρης στο «Βήμα» της ίδιας ημέρας. Πολύ συμπυκνωμένα, λένε ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να δανεισθούν από τις αγορές πολύ ακριβότερα από τα ήδη διαθέσιμα δανεικά του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ολέθρια απόφαση με απαράδεκτο καιροσκοπικό πολιτικό σκεπτικό. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας για να παραμείνουν ή να κατακτήσουν την εξουσία. Το πάθημα του Γ. Παπανδρέου το 2010 δεν έγινε μάθημα σε αυτούς, αλλά ίσως όχι και σε εμάς.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιδράσει. Ο μόνος διαθέσιμος δρόμος είναι ο δημοκρατικός. Πρέπει, άμεσα, τώρα, όσο είναι καιρός, οι σώφρονες πολιτικές δυνάμεις, αν υπάρχουν, να βγουν ανοικτά και να πουν ότι όποιος συνεχίζει να χρεώνει τον λαό με δικαιολογίες περί εθνικής ανεξαρτησίας ψεύδεται. Αν δεν υπάρχουν τέτοιες πολιτικές δυνάμεις, να τις δημιουργήσει. Αν υπάρχουν, να τις στηρίξει. Το να δανείζεσαι 11-13 δισ. με 7% αντί με 4,5% ή και λιγότερα, είναι εθνικό έγκλημα και βλακεία, όχι μαγκιά, ή ένδειξη ανεξάρτητου φρονήματος.

Αν, μάλιστα, δεν μπορέσεις, τελικά, να βρεις δανεικά ούτε με 7%, όπως μάλλον δείχνουν οι πρόσφατες εξελίξεις, είναι αυτοκτονία. Το να έχεις φτάσει εξαντλημένος κοντά στην πηγή και να μη θες να πιείς γιατί δεν σου αρέσει το χρώμα της βρύσης είναι κουτό. Το να προτιμάς μία άλλη πηγή πολύ πιο μακριά και με θηρία στον δρόμο σου είναι και επικίνδυνο. Το να κάνεις και τα δύο γιατί φοβάσαι ότι κάποιος θα σε πει «κότα» είναι ασυγχώρητο. Οταν, μάλιστα, το κάνει ακριβώς για να προλάβει να πάει αυτός στην πηγή πριν από σένα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22788&subid=2&pubid=64080012

 40 
 στις: 17 Οκτωβρίου 2014, 23:58:40 
Ξεκίνησε από Argirios Argiriou - Τελευταίο μήνυμα από Αδαμάντιος Σκούφαλος
Τονίζεται οτι για άδεια οδήγησης σε επιληπτική δεν είναι αναγκαία τα δύο έτη ελεύθερα κρίσεων. Αλλά αντ' αυτού απαιτείται έγκριση από ειδική επιτροπή και όχι από τον θεράποντα. Ομως αντί του ασθενούς μπορεί να παρεβρεθεί στην επιτροπή ο ιατρός του. Πρακτικά δηλαδή επικοινωνεί ο θεράπων με την επιτροπή και συζητάει την έκδοση της άδειας. Μακάρι να συνέβενε σε όλες τις εκδόσεις πιστοποιητικών το ίδιο (βλέπε ποσοστά αναπηριών)...

Με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Αθήνα όπου ο οδηγός επικαλέστηκε επιληπτική κρίση, αναρωτιέμαι (αν ευσταθεί ο ισχυρισμός το οδηγού) αν είχε ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία. Διαφορετικά ο γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θα φέρει ευθύνη; Θα επικαλεστεί απόκρυψη από πλευράς του οδηγού; (η αντιεπιλητική αγωγή όμως θα φαίνεται στο βιβλιάριο υγείας, αν υπήρχε κι αν εξετάστηκε φυσικά) Θα επικαλεστεί ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά την έκδοση του πιστοποιητικού; Κι αν ισχύει το τελευταίο τι ασφαλιστικές δικλίδες έχει η πολιτεία για κάποιον που εμφανίζει επιληψία (π.χ. μετατραυματική) μετά την έκδοση διπλώματος οδήγησης;

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Sitemap Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
Δημιουργία σελίδας σε 0.114 δευτερόλεπτα. 20 ερωτήματα.

Η Google επισκέφτηκε τελευταίως αυτή τη σελίδα 24 Σεπτεμβρίου 2014, 18:59:52