Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
7 Δεκεμβρίου 2016, 14:24:44

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Το έχω ξαναγράψει, Εισαγγελέας και να της πάρουν το παιδί...

Antonios Darzentas
Παράθεση
Το παιδί νοσηλεύεται στο εξωτερικό με σοβαρή πνευμονια. Είναι ανεμβολιαστο. Οι γιατροί διαπιστωνουν Αιμοφιλο στις καλλιέργειες που καλύπτεται από τα σύγχρονα εμβόλια αλλά επειδή η μητέρα τους λέει ψέματα, την καθησυχαζουν. Η μητέρα συνεχίζει να ψευδεται και αναζητά βοήθεια στο Facebook στο "Εμβόλια =Απειλή ή βοήθεια". Ένα έχω να πω. Άρση της επιμέλειας τώρα. Δεν αξίζει να είναι γονιός αυτός.


Παράθεση
Antonios Darzentas
Το ξεκαθαρίζω για ακόμα μια φορά.Η άρνηση του εμβολιασμου των παιδιών μας πέρα απο εγκληματική πράξη για αυτά,αποτελεί και αντικοινωνική συμπεριφορά.Τα μη εμβολιασμένα παιδια αποικίζονται και διασπείρουν νοσους σε άλλα παιδια που για κάποιο λόγον δεν μπορουν ή δεν πρόλαβαν να εμβολιαστουν, με δυνητικά μοιραία για αυτά αποτελέσματα.Αν θέλεις λοιπόν να ζεις μέσα στο κοινωνικό σύνολο δεν έχεις δικαίωμα να αφήνεις το παιδι σου ανεμβολίαστο όπως δεν μπορείς να οδηγείς στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού.

Παράθεση
Antonios Darzentas
Φίλοι που παρακολουθουν τα αντιεμβολιαστικα fora με πληροφορουν ότι με περνουν γενεές 14 οι αντιεμβολιαστές.Όλοι αναρωτιούνται για τα κινητρά μου.Οι περισσοτεροι πιστεύουν ότι βρηκα τροπο να γινω διασημος.Άλλοι ότι τα παίρνω απο φαρμακευτικές.Να πούμε λοιπόν τον πραγματικο λόγο.Όποιος ξέρει το παρελθόν μου ως γιατρου ξέρει ότι τα περισσοτερα χρόνια τα πέρασα σε παιδιατρικες μονάδες εντατικής.Έχω δει παιδια να πεθαίνουν απο μηνιγγιτιδόκοκο σε λίγες ώρες με κατακλυσμιαίες σηψαιμίες.Έχω δει βρέφη να τα σκοτωνει ο πνευμονιόκοκος μόνο και μόνο γιατί ο παιδιατρός του δεν έιχε πεισθει για το εμβόλιο.Έχω δει λεβεντη 14 ετών να τον σκοτώνει η γριππη με πολυοργανική ανεπάρκεια .Έχω αγκαλιασει μάνες και τους έχω ανακοινώσει το θάνατο των παιδιων τους απο μικρόβια και νόσους που όταν εγω ξεκινουσα την Παιδιατρική σκότωναν πολλά παιδια την εβδομάδα. Και έχω δει ταυτόχρονα μέσα στα 17 σχεδόν χρόνια που ασκω την Παιδιατρικη οι ίδιες νοσοι, σχεδόν να εξαφανιζονται. Να φανταστείτε πολλοί ειδικευομενοι που τελειώνουν τώρα δεν έχουν δει σηψαιμια από μηνιγγιτιδοκο σε όλα τα 4 χρόνια ειδικότητας , όταν εμείς πριν 15 χρόνια βλέπαμε μερικές περιόδους ακόμα και 2 την εβδομάδα, χάρις φυσικά στο εμβόλιο. Σύμφωνα με τον Παγκοσμιο Οργανισμό Υγείας κάθε χρονο σώζονται 2.500.000 παιδια από τα εμβόλια.Έχω αντικρύσει τέτοιες εικόνες παιδιων που υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως όσο περνα απο το χέρι μου θα κάνω τα πάντα για να εχω τα παιδια του κοσμου τόσο θωρακισμένα και υγιή όσο είναι και τα δικά μου. Δεν θέλω να ξαναντικρύσω μάνα να κλαίει πάνω απο το νεκρό παιδί της τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο για τη νόσο.Δεν θέλω να ξανακοιτάξω τα κενα μάτια του θανάτου σε παιδί. Δεν θέλω να δω ξανά τρομοκρατημενα μάτια μητέρας τη στιγμή που μαθαίνει το χαμό του παιδιού της από νοσους που χάρις τον εμβολιασμό σχεδόν εξαφανισθηκαν στα χρόνια που είμαι εγώ Παιδίατρος. Εξασφαλιστε στα παιδιά σας ένα ασφαλές μέλλον. Εμβολιαστε τα.
32
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
04/12/2016
Ούτε ευρώ αποζημίωση για στρατιωτικό αρχίατρο που παραμορφώθηκε από τη ραδιενέργεια στο Κόσοβο. (Δεν γνωρίζω, πιθανόν ο πρώην Αρχίατρος να έχει όντως το δίκιο με το μέρος του, αλλά η διπλανή πρόταση, που αποτελεί και τίτλο του άρθρου, μεροληπτεί σαφώς υπέρ του Αρχιάτρου).
Κάποιες παρατηρήσεις:
- δεν μιλάμε για οπλίτη που υπηρετούσε την θητεία του ώστε κατέστη ανίκανος για εργασία και να τον αποζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο.
Ομιλούμε για επαγγελματία στρατιωτικό που απ' ότι ξέρω δηλώνουν εθελουσίως να πάνε σε συγκεκριμένες αποστολές λόγω διαφόρων ευεργετημάτων (πολλοί επιστρέφουν με καινούρια αυτοκίνητα από αυτές).
Συνταξιοδοτήθηκε, ενώ αν διεγνώσθη με αναπηρία, λογικά θα τύχει και ανάλογης πρόνοιας.

- το άρθρο είναι εξαιρετικά biased, θα μπορούσε να είναι περισσότερο ουδέτερο παρά να παίρνει το μέρος ενός δημοσίου υπαλλήλου που επιζητεί ενάμισι μύριο απ΄τον εργοδότη του, παρότι θα εισπράξει κανονικά σύνταξη από αυτόν.

- Τόσοι βαθμοί και εκδίκασαν λάθος ; Όταν δλδ τους εκδικάζουν αναδρομικά και τους επιστρέφουν περικοπές η Δικαιοσύνη είναι αμερόληπτη και δίκαια ;
33
2000 -2016. Ρυθμοί ελληνικής δικαιοσύνης.
Τι προσπαθεί να μας πει το παραπάνω άρθρο;
Ότι ο πρώτος και δεύτερος βαθμός εκδίκασης έκανε λάθος; Ακόμη και το ΣτΕ στην αίτηση αναίρεσης; (δεν εκδίκασε την υπόθεση).

Παράθεση
Όμως, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε το μηχάνημα κατόπιν εορτής, δηλαδή 5 μήνες αφότου είχε γίνει η στρατοπέδευση των Ελλήνων και αφού είχαν αρχίσει οι χιονοπτώσεις. Αποτέλεσμα της καθυστέρηση αυτής ήταν τα ραδιενεργά κατάλοιπα να εισχωρήσουν στο υπέδαφος και οι μετρήσεις να είναι αρνητικές.
Καμία άλλη στρατιωτική αποστολή από άλλη χώρα δεν είχε πραγματοποιήσει μετρήσεις πριν το χιόνι;
Ένα στρώμα χιονιού, όσο πάχος κι αν έχει αρνητικοποιεί τις μετρήσεις ραδιενέργειας; (δεν το γνωρίζω)
Ακόμη κι έτσι να ήταν, κάποια στιγμή δεν έλιωσε το χιόνι; Πάλι αρνητικές μετρήσεις; (δεν το γνωρίζω)


Παράθεση
ακόμη πέντε μέλη της Ελληνικής ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο είχαν προσβληθεί από την ιδία νόσο.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, δε νομίζω ότι κανείς λογικός δικαστής θα το θεωρούσε απλή σύμπτωση!
34
04/12/2016

Ούτε ευρώ αποζημίωση για στρατιωτικό αρχίατρο που παραμορφώθηκε από τη ραδιενέργεια στο Κόσοβο. (Δεν γνωρίζω, πιθανόν ο πρώην Αρχίατρος να έχει όντως το δίκιο με το μέρος του, αλλά η διπλανή πρόταση, που αποτελεί και τίτλο του άρθρου, μεροληπτεί σαφώς υπέρ του Αρχιάτρου).

Διεκδίκησε αποζημίωση 1,6 εκατ. ευρώ, αλλά το Ελληνικό Δημόσιο και η Δικαιοσύνη του την αρνήθηκαν – Το υπ. Εθνικής Άμυνας αρνήθηκε να προβεί σε μετρήσεις ραδιενέργειας πριν την εγκατάσταση της ελληνικής μονάδας στο Κόσοβο.

Έναν αρχίατρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης (Θεσσαλονίκη) έστειλε η πατρίδα το 1999 στο Κόσοβο, χωρίς προηγουμένως να γίνει έλεγχος για ραδιενεργά κατάλοιπα στην περιοχή που «έστησε» υγειονομική μονάδα για τους Έλληνες στρατιωτικούς, και λόγω του απεμπλουτισμένου ουράνιου που ήταν διάχυτο παραμορφώθηκε το πρόσωπό του, διογκώθηκαν τα χέρια και τα πόδια, κ.λπ.

Παρ’ όλα αυτά, τόσο το Δημόσιο όσο και οι δικαστές, δείχνοντας αδιαλλαξία και το σκληρό τους πρόσωπο, δεν του επιδίκασαν ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση για την καταστροφή της ζωή του.

Ο αρχίατρος (χειρουργός) το Σεπτέμβριο του 1999 πήγε στο Πόλιε του Κοσόβου και εγκατέστησε υγειονομική μονάδα για τους Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν αποσπαστεί στην πολυεθνική δύναμη του Κοσσυφοπεδίου και ορίστηκε διοικητής του Τάγματος Υγειονομικού.

Η περιοχή που επρόκειτο να εγκατασταθεί η υγειονομική μονάδα ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένη, από πυρηνικά απόβλητα λόγω των βομβών που είχαν χρησιμοποιηθεί και περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο, ενώ είχε επέλθει και ρύπανση της ατμόσφαιρας λόγω της καύσης αποβλήτων (βιομηχανικών και οικιακών).

Παρ’ όλα αυτά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αρνήθηκε κατηγορηματικά να εγκρίνει τη διενέργεια μετρήσεων για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ραδιενέργεια στο έδαφος, έτσι ώστε εάν ανιχνευόταν ουράνιο, κ.λπ., η εγκατάσταση της μονάδα να γινόταν σε άλλη περιοχή.

Με το που έφτασε ο αρχίατρος στο Κόσοβο ζήτησε κατ’ επανάληψη με εμπιστευτικά σήματα να του σταλεί φορητό μηχάνημα ανίχνευσης ραδιενεργών καταλοίπων.

Όμως, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε το μηχάνημα κατόπιν εορτής, δηλαδή 5 μήνες αφότου είχε γίνει η στρατοπέδευση των Ελλήνων και αφού είχαν αρχίσει οι χιονοπτώσεις. Αποτέλεσμα της καθυστέρηση αυτής ήταν τα ραδιενεργά κατάλοιπα να εισχωρήσουν στο υπέδαφος και οι μετρήσεις να είναι αρνητικές.

Tον Ιούλιο του 2000 ο αρχίατρος επαναπατρίστηκε από το Κόσοβο και 6 μήνες μετά υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Δυστυχώς όμως, λόγω των ραδιενεργών αποβλήτων είχε προσβληθεί από τη δυσίατο νόσο «μικροαδένωμα υπόφυσης με ενεργό μεγαλακρία». Η ασθένεια αυτή επιφέρει μετάλλαξη των κυττάρων και δημιουργεί νεοπλάσματα. Αυτό έχει ως συνέπεια το γιγαντισμό (σωματική μετάλλαξη) του πάσχοντα σε σημεία του σώματος του όπως είναι τα χέρια και τα πόδια (αύξηση της διαμέτρου των δακτύλων και του πέλματος), την παραμόρφωση του προσώπου (διαπλάτυνση και πάχυνση της μύτης, αύξηση των ζυγωματικών οστών, αύξηση του μεγέθους των χειλιών, της γλώσσας και της κάτω γνάθου κάτι που προκαλεί αραίωση των δοντιών), παραμόρφωση των σπονδύλων, με αποτέλεσμα την κύφωση (καμπούριασμα), πονοκεφάλους, συχνές και άφθονες εφιδρώσεις, κ.λπ.

Αμέσως, άρχισε θεραπεία με σωματοστατίνη, η οποία αναστέλλει πολλές κυτταρικές λειτουργίες, όπως είναι ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων, ενώ την ίδια στιγμή προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, όπως είναι διάρροια, κοιλιακά άλγη, κ.λπ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να αποστρατευθεί με ποσοστό ανικανότητας 50%. Από την ασθένεια προσβλήθηκε ενώ ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και χωρίς να έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας των Ελλήνων που είχαν αποσπαστεί στην πολυεθνική δύναμη του Κοσσυφοπεδίου.

Ο άτυχος γιατρός διεκδίκησε δικαστικά αποζημίωση περίπου 1,6 εκατ. ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη από τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις του Δημοσίου, επισημαίνοντας ότι ακόμη πέντε μέλη της Ελληνικής ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο είχαν προσβληθεί από την ιδία νόσο. Επίσης, επισημάνθηκε από την πλευρά του ότι πριν αλλά και κατά το διάστημα που «έστηνε» και επάνδρωνε την υγειονομική μονάδα είχε γίνει εξοντωτική χρησιμοποίηση των δυνατοτήτων του και είχε έντονο στρες, κάτι που κατέστησε τον οργανισμό του ευάλωτο στην εκδήλωση της επίμαχης νόσου.

Στα δικαστήρια κατατέθηκαν γνωμοδοτήσεις γιατρών και ιατρικών επιστημονικών φορέων που περιέγραφαν λεπτομερώς τόσο τις βεβαρημένες περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Κόσοβο, όσο και τις προϋποθέσεις που μπορεί να ευδοκιμήσει η επίμαχη νόσος, αλλά και τις τραγικές επιπτώσεις που έχει στη σωματική διάπλαση και στην υγεία του ασθενούς. Επίσης, σε κάθε τόνο ανέφεραν ότι η εκδήλωση της νόσου οφείλεται «πρόδηλα και αναμφισβήτητα στην στρατιωτική του υπηρεσία».

Το Δημόσιο υπεραμύνθηκε ότι «δεν υφίσταται αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των παράνομων πράξεων ή παραλείψεων των οργάνων του δημοσίου και του ζημιογόνου γεγονότος της βλάβης της υγείας του αρχίατρο» και συνεπώς δεν δικαιούται αποζημίωση.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο, αλλά και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που προηγήθηκε επισήμαναν, μεταξύ των άλλων, ότι: 1) ο αρχίατρος ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, 2) το περιβάλλον στο οποίο εγκαταστάθηκε η υγειονομική μονάδα ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένο από πυρηνικά απόβλητα λόγω των βομβών που περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο, 3) το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν διενήργησε έρευνα για την ύπαρξη ή όχι ραδιενέργειας πριν την εγκατάσταση της μονάδας, ενώ έστειλε φορητούς μετρητές ραδιενέργειας 5 μήνες μετά την εγκατάσταση, 4) υπήρχαν όλες «οι προϋποθέσεως για την εμφάνιση της νόσου» και 5) υπήρχε «παράνομη συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων του Δημοσίου».

Παρ’ όλα αυτά τόσο το Πρωτοδικείο όσο και το Εφετείο δέχθηκαν τους ισχυρισμούς του Δημοσίου και αποφάνθηκαν δεν μπορεί να του δοθεί αποζημίωση. Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την σειρά απέρριψε την αίτηση αναίρεσης, επικαλούμενο ότι δεν προέβαλε τους κατάλληλους ισχυρισμούς που προβλέπει η νομοθεσία (νόμος 3900/2010).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
35
Παράθεση
«Δική μας θέση είναι ότι η ευθύνη βαρύνει τους γιατρούς» λέει ο κος Πάντζος που εκπροσώπησε την οικογένεια της Φανής και εξηγεί: «Όλοι μας, όταν πρόκειται να μπούμε στο χειρουργείο ρωτάμε ποιος είναι ο γιατρός γιατί θεωρούμε ότι αυτός έχει την ευθύνη της υγείας μας εκείνη την ώρα. Δε ρωτάμε ποια είναι η νοσοκόμα ή ποιος είναι ο τραυματιοφορέας. Αλίμονο αν το κάναμε αυτό».

Ή (σύμφωνα με τα παραπάνω) όλοι οι γιατροί στο Νοσοκομείο Ζακύνθου κάνουν κάτι λάθος ή κάτι άλλο φταίει
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
36
ΕΟΠΥΥ / Απ: e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες
« Τελευταίο μήνυμα από Denominator στις 4 Δεκεμβρίου 2016, 18:59:51 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λέγοντας "υπέρβαση" εννοείς, υποθέτω, την ανάγκη να εξηγήσεις γιατί επιλέγεις την ίδια εξέταση. Γιατί υπέρβαση μέσου όρου κόστους παραπεμπτικού δε νομίζω να τίθεται.
Βέβαια. Φυσικά εξηγείς εν προκειμένω ότι δεν είσαι ελέφαντας. Eπίσης, όταν ζητάς IgG, IgM και IgA σε υπεργαμμασφαιριναιμία τι ακριβώς πρέπει να εξηγήσεις; Όταν ζητάς IgG και IgM για EBV ή/και CMV τι πρέπει να πεις, ότι το γράφουν έτσι τα βιβλία της ιατρικής και ότι ο τίτλος ξαναπροσδιορίζεται σε 14 μέρες;
Αυτά σε μία χώρα που επέτρεπε να γράφονται μαγνητικές αβέρτα, χωρίς να θέλει (ή να είναι σε θέση να το κάνει, ποιος ξέρει) να γνωρίζει αν ένας γιατρός της κοστίζει 50 ή 250 ευρώ ανά ασθενή. Και βέβαια εδώ εννοώ από την αρχή μέχρι το τέλος, δηλαδή όχι μόνο τι κόστος έχουν τα φάρμακα και οι εξετάσεις, αλλά και οι παραπομπές, οι νοσηλείες, τα χειρουργεία, οι αναπηρίες και ό,τι άλλο μπορεί να υπολογιστεί ως ιατρoκοινωνικό κόστος.
Τι να πω Διαμαντή...
37
Μία παραίνεση του Γ. Γ. του Υπουργείου Υγείας ώστε να φτάσει ο αντιγριππικός εμβολιασμός του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τουλάχιστον στο 25% - ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσει κανείς σχετικά με το ευρύτερο θέμα της εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
38
Λέγοντας "υπέρβαση" εννοείς, υποθέτω, την ανάγκη να εξηγήσεις γιατί επιλέγεις την ίδια εξέταση. Γιατί υπέρβαση μέσου όρου κόστους παραπεμπτικού δε νομίζω να τίθεται.
39
ΕΟΠΥΥ / Απ: e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες
« Τελευταίο μήνυμα από Denominator στις 4 Δεκεμβρίου 2016, 18:13:38 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σε κάποια από τις απαντήσεις του ΕΟΠΥΥ (νομίζω του Ρηγάτου, αν δεν κάνω λάθος) έλεγαν ότι η καμπύλη γράφεται με 2 μετρήσεις σακχάρου (ή 3 αναλόγως), άρα φαντάζεται κανείς ότι οι εξηγήσεις είναι περιττές.
Όπως και να έχει το πράγμα, αν θέλει κανείς να γράψει καμπύλη θα χρεωθεί υπέρβαση.
Σιγά την ουάου εξέταση.
40
ΕΟΠΥΥ / Απ: e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες
« Τελευταίο μήνυμα από pzogr στις 4 Δεκεμβρίου 2016, 13:14:23 »
Σε κάποια από τις απαντήσεις του ΕΟΠΥΥ (νομίζω του Ρηγάτου, αν δεν κάνω λάθος) έλεγαν ότι η καμπύλη γράφεται με 2 μετρήσεις σακχάρου (ή 3 αναλόγως), άρα φαντάζεται κανείς ότι οι εξηγήσεις είναι περιττές.
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10