Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
30 Μαΐου 2016, 00:01:36

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Γενική συζήτηση / Απ: Εργασία στο εξωτερικό
« Τελευταίο μήνυμα από Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 27 Μαΐου 2016, 22:38:36 »
Καλά (και πολλά) τα πετροδόλαρα αλλά μπορεί να υπάρξουν μερικές παρενέργειες
Ο γιατρός ήταν (αν κρίνω από το όνομά του) ομόθρησκος. Φανταστείτε τι θα πάθαινε ένας αλλόθρησκος!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
32
Νομικά θέματα / Απ: Ποσόστωση γενοσήμων
« Τελευταίο μήνυμα από Denominator στις 27 Μαΐου 2016, 22:12:27 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχω την εντύπωση ότι κάτι συμβαίνει με τον υπολογισμό του ποσοστού των γενοσήμων που προτείνουμε (θυμίζω ότι έχει διευκρινιστεί ότι ο υπολογισμός αφορά μόνο την πρότασή μας κι όχι το σκεύασμα που παίρνει τελικά ο ασθενής στο φαρμακείο).
Ενώ η πρότασή μου στους PPI είναι πάντα γενόσημο και ενώ υπάρχουν γενόσημα σε όλες τις δραστικές ουσίες των PPI, το ποσοστό μου, όπως μπορείτε να δείτε στη συνημμένη εικόνα, είναι στο 87,97% κι όχι στο 100% όπως θα έπρεπε να είναι!
Πως γενεν αυτό; Για δείτε κι εσείς τα ποσοστά σας στη συγκεκριμένη κατηγορία και πείτε μου που βρίσκονται.


Πήπως κατά λάθος αποεπέλεξες την επιλογή πρότασης γενοσήμου;
Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρω...
33
Νομικά θέματα / Απ: ΤΣΑΥ
« Τελευταίο μήνυμα από Gatekeeper στις 27 Μαΐου 2016, 21:19:06 »
Επαγγελματικό ταμείο με άχρηστους διαχειριστές = πεταμένα λεφτα .
Μόλις ισορροπήσει η χωρα ας κάνουμε ενα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό κι ότι λάβουμε στο τέλος . Αν μη τη άλλο η διαχείριση θα ειναι καλύτερη !!
34
Νομικά θέματα / Απ: Ποσόστωση γενοσήμων
« Τελευταίο μήνυμα από Ορθοπαιδικός στις 27 Μαΐου 2016, 20:45:20 »
Τώρα το πρόσεξα το μήνυμα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.....
Πως γενεν αυτό; Για δείτε κι εσείς τα ποσοστά σας στη συγκεκριμένη κατηγορία και πείτε μου που βρίσκονται.
   Έχω ποσοστό 100% στα ...στομαχικά (εντάξει δεν "γράφω" πολλά).
   Μήπως είχες καμιά τρι-τετρα-εξάμηνη συνταγή που ακόμα εκτελείται και τότε είχε γραφεί χωρίς ένδειξη "γενόσημο";
35
Νομικά θέματα / Απ: ΤΣΑΥ
« Τελευταίο μήνυμα από Ορθοπαιδικός στις 27 Μαΐου 2016, 20:40:36 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Την δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου, εξέτασαν οι υγειονομικοί φορείς του ΤΣΑΥ, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες, συνάντηση για το θέμα αυτό, στα γραφεία του ΠΙΣ.
Ειδικότερα, οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Δευτεροβαθμίων Υγειονομικών Φορέων κ.κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Κατσίκης, Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Σεραφείμ Ζήκας, μέλος της Διοίκησης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Μαγδαληνή Βουδούρη εκπρόσωπος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου στο ΤΣΑΥ συναντήθηκαν την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 13.00 στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τη συμμετοχή του Προέδρου του Τομέα Υγειονομικών του ΤΣΑΥ κ.Στάθη Τσούκαλου και του ειδικού αναλογιστή κ. Β. Μαριού, προκειμένου να διερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου.
Το σκεπτικό των Φορέων είναι να μετατραπεί ο Τομέας Πρόνοιας σε Επαγγελματικό Ταμείο, ως καθολικός διάδοχος του Τομέα Πρόνοιας του ΤΣΑΥ, το οποίο με το νέο ασφαλιστικό εντάσσεται στον ΕΦΚΑ, προκειμένου, συμπεριλαμβανομένων και των φορολογικών απαλλαγών που προβλέπονται από τη Νομοθεσία, να αξιοποιηθούν οι συνδρομές του Τομέα αυτού με τον βέλτιστο τρόπο. (Σημειώνεται ότι ο Τομέας Στέγης δεν μπορεί να ενταχθεί βάσει της νομοθεσίας σε Επαγγελματικό Ταμείο, αλλά μόνο ως νέο υποταμείο, όπως συνέβη με τις εργοληπτικές εταιρείας του ΤΣΜΕΔΕ). Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα από τη κοινή συνεργασία όλων των κλάδων των Υγειονομικών διερευνάται να δοθεί η δυνατότητα ετήσιας εθελουσίας προσαύξησης του ποσού στον ετήσιο λογαριασμό κάθε υγειονομικού, προκειμένου οι μικρές συντάξεις του μέλλοντος να συμπληρωθούν μέσω αυτής της δυνατότητας. (δεν κατάλαβα τι, αλλά ότι είναι εθελούσιο, είναι καλοδεχούμενο).
Ήδη για το θέμα αυτό Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση έχουν εκφράσει τη συγκατάθεσή τους.
Η αναφορά του ειδικού αναλογιστή σε θέματα δημιουργίας επαγγελματικών Ταμείων, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει και κατά το παρελθόν αναλογιστικές μελέτες για το ΤΣΑΥ κ. Β. Μαριού, θα δώσει τη δυνατότητα της εμπεριστατωμένης ενημέρωσης καταρχήν των Διοικητικών Συμβουλίων των Υγειονομικών και στη συνέχεια των Γενικών Συνελεύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία και να προχωρήσουμε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση.
Η συνέργεια κι όχι οι μεμονωμένες δράσεις Συλλόγων είναι και ο μόνος τρόπος να οδηγηθούμε σε λύσεις αποτελεσματικές και στην επιθυμητή εξέλιξη για πρόσθετη σύνταξη στο μέλλον, η οποία είτε να συμπληρώνει ή να αναπληρώνει τις σημερινές μικρές συντάξεις που μελλοντικά θα μειωθούν περαιτέρω.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην συζήτηση και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. της 20ης Μαϊου καθώς και στις συζητήσεις των Προέδρων των Υγειονομικών Φορέων.
Κοινή πεποίθηση των Φορέων, κατέληξαν οι υγειονομικοί φορείς, είναι ότι με καλή πίστη και συνεργασία θα βρούμε το δρόμο που θα φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα, ιδιαίτερα για τους νεώτερους συναδέλφους μας. (υποψία παγίδας: ελάχιστη πιθανότητα πρόεδροι να ενδιαφέρονται για νέους συναδέρφους - σαν την κοινωνική δικαιοσύνη του Κατρούγκαλου μου ακούγεται)

ΥΓ: Αν γίνει επαγγελματικό ταμείο με τις εισφορές της Πρόνοιας του ΤΣΑΥ που έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια, φαντάζομαι πρέπει εκεί να μεταφερθούν οι εισφορές αυτές. Δηλαδή το τωρινό ΕΤΑΑ (η το ΤΣΑΥ ή το νέο υπερταμείο) να πληρώσει ΧΟΝΤΡΑ (αυτά που δεν έχει). Να ξεκινήσουμε ταμείο εκ του μηδενός και να χαθούν οι προηγούμενες εισφορές; Θα είναι αναδιανεμητικό ή κεφαλαιοποιητικό; Θα πάρουν απο αυτό εφάπαξ αυτοί που βγαίνουν τώρα στη σύνταξη; Ή εγώ μετά 15+ έτη; Θα μείνιε μετά τπτ για τους νεωτέρους; (φιλοσοφική ερώτηση)
36
Η επίσκεψη δλδ στον γιατρό κοστίζει όσο η επίσκεψη στην αισθητικό για να βγάλεις φρυδάκι ;

Μάλιστα.
37
Χαλαρή κουβέντα / Απ: Φακελάκια... και φακελάκια!
« Τελευταίο μήνυμα από thepap στις 27 Μαΐου 2016, 20:31:40 »
πάντα τα καλύτερα μας φέρνρτε κύριε Πατρωνάκη.
38
Θεσ/νικη παραμένεις ως έχεις.
39
Χρήσιμες πληροφορίες / Απ: Αποφάσεις ΚΕ.Σ.Υ.
« Τελευταίο μήνυμα από thepap στις 27 Μαΐου 2016, 20:28:57 »
ευχαριστώ που ρωτάτε. Ψάχνω για μια απόφαση του ΚΕΣΥ το 2003 που αφορά τις συνθήκες εφημέρευσης των Ειδικευόμενων Γενικών Ιατρών.
40
Δες κι έναν ΓΙ που προσφέρει υπηρεσίες γενικώς  ;) με 10 γιούρια...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10