Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Φεβρουαρίου 2017, 01:33:46

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
32
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και να το ξανα το αρθρο 25 προς ψηφιση αυτη τη φορα,ελαφρως τροποιοημενο...
33
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η γνώμη μου είναι ότι όλοι οι γιατροί πρέπει να ξέρουν το διαβήτη και να χειρίζονται τα συνήθη προβλήματα. Η εξειδίκευση και μετεκπαίδευση όμως είναι άλλο πράγμα.

Σωστά!
Τόσο απλό...!
34
Τελικά ήρθε και τρίτος γάϊδαρος στον ξένο αχυρώνα...  :laugh:
Θα είχε πλάκα να γινόταν με το πάτημα ενός κουμπιού όλοι οι ιδιώτες να γίνουν ΕΣΥτες. Τότε να δω ποιές ειδικότητες θα μάλλωναν για να χαρακτηριστούν οι άλλες ειδικότητες πιο αρμόδιες να βλέπουν ασθενείς με ΣΔ. Θα υπήρχε βέβαια μια εξαίρεση για τους συναδέλφους που έχουν άλλου είδους σχέσεις με το ΣΔ και τα προϊόντα γύρω από το ΣΔ...

Θυμάμαι πάντως από την ειδικότητα να έρχονται ασθενείς με διαβητικό κώμα ή και απλούστερες καταστάσεις κι οι ενδοκρινολόγοι (τις σπάνιες φορές που ασχολήθηκαν) να τα στέλνουν σε μας (παθολόγους) για εισαγωγή!!! Από την άλλη εμείς δεν είχαμε πολλή τριβή (είχαμε μόνο στο τακτικό εξωτερικό ιατρείο για την ακρίβεια - 1 φορά την εβδομάδα max) με την καθημερινή διαχείριση. Τέλος για την εκπαίδευση των γενικών γιατρών να μη σχολιάσω. Τα ξέρετε καλύτερα οι γενικοί γιατροί. Αναφέρομαι στην ειδίκευση γιατί εκεί - υποτίθεται - ότι υπάρχει η εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά όπως όλα τα πράγματα στη χώρα μας γίνεται στην τύχη κι αφήνεται στην καλή διάθεση όσων εμπλέκονται.

Η γνώμη μου είναι ότι όλοι οι γιατροί πρέπει να ξέρουν το διαβήτη και να χειρίζονται τα συνήθη προβλήματα. Η εξειδίκευση και μετεκπαίδευση όμως είναι άλλο πράγμα.
35
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επιτρέψτε μου μερικές απορίες:
Παράθεση
Ο συντονιστής δεν εφημερεύει και οι 30-31 εφημερίες ετοιμότητας το μήνα μοιράζονται μεταξύ μου και του καινούργιου διευθυντή (πρώην επιμελητή).
και
Παράθεση
Έτσι ξεκίνησα και εγώ να κάνω απογευματινά και μου πήρε 2 χρόνια περίπου να καταλάβω ότι μου διατάραζαν τον οικογενειακό ρυθμό (έχω 3 παιδιά) και δεν προσέφεραν κανένα οικονομικό ή χειρουργικό όφελος, Τα σταμάτησα και από τα μέσα του 2014 δεν κάνω απογευματινά ιατρεία.
Τα απογευματινά ιατρεία (πόσα; 1 απόγευμα τη βδομάδα; ) σας διατάρασσαν τον οικογενειακό ρυθμό και δεν σας τον διαταράσσουν οι 15 (; ) εφημερίες το μήνα;

Παράθεση
Μέχρι τότε το άτυπο πρόγραμμα των πρωινών ιατρείων σήμαινε ότι:
1. έχουμε πρωινά (δωρεάν) ιατρεία 4 φορές το μήνα, δηλαδή 1 φορά την εβδομάδα
Η κλινική σας έχει 1 μέρα τη βδομάδα τακτικά εξωτερικά ιατρεία; Να ρωτήσω τι δραστηριότητες έχει τις υπόλοιπες μέρες της βδομάδας; Μήπως θα μπορούσατε να συζητήσετε αύξηση των ημερών με τακτικά πρωινά ιατρεία;

Παράθεση
Θυσίασα την λαμπρή μου πορεία ως ιδιώτης ιατρός με σκοπό να διατηρήσω τη χειρουργική μου δεινότητα και τη δεξιότητα που απέκτησα μετά από μακροχρόνια εκπαίδευση σε άλλες χώρες. Μετανιώνω για την επιλογή μου, διότι εκεί που είμαι με εκμεταλλεύτηκαν. Δεν τους πείραξα ποτέ, ωστόσο από την αρχή της παρουσίας μου εκεί, με ανταγωνίζονται αθέμιτα και ουσιαστικά με κάνουν ότι θέλουν και με πετούν όπου θέλουν.
- Πως μπορεί κάποιος με χειρουργική ειδικότητα να έχει λαμπρή πορεία ως ιδιώτης χωρίς να κάνει χειρουργεία;
- Δε μπορεί κάποιος με χειρουργική ειδικότητα να έχει λαμπρή πορεία ως ιδιώτης πραγματοποιώντας ιδιωτικά χειρουργεία; (μήπως αυτή είναι μια διέξοδος στο πρόβλημά σας; Από τη στιγμή που έχετε μετανοιώσει για την επιλογή του ΕΣΥ; )Παρακαλώ, και ευχαριστώ για τις ερωτήσεις σας! Θέλω να λύσω την κάθε απορία του κάθε αναγνώστη, να αποσαφηνίσω όσες λεπτομέρειες μπορέσω με την ελπίδα να το διαβάσει κάποιος που είχε ή έχει ακόμη το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα και να με συμβουλέψει αν μπορώ να κινηθώ νομικά ενάντια στην αδικία και τη παρανομία και να μπορέσω να αποζημιωθώ με τόσα χρήματα που να μου επέτρεπαν να πληρώσω τους δικηγόρους. 

1. Η ειδικότητα που ασκώ είναι χειρουργική. Το 98% τον χειρουργείων είναι προγραμματισμένα. Οι επείγουσες κλήσεις για την εξέταση των ασθενών εκτός ωραρίου σε άλλα τμήματα είναι λιγότερες από μία το μήνα. Τα επείγοντα χειρουργεία θα πρέπει να είναι ακόμη λιγότερα. Ως εκ τούτου, από τότε που ιδρύθηκε αυτό το τμήμα, οι εφημερίες που έκαναν οι ειδικοί, ήταν και είναι ετοιμότητας - από το σπίτι και είναι υποχρεωτικές. Για τις εφημερίες πληρωνόμαστε από το κράτος με πλαφόν, και τις υπερβάσεις μας τις πληρώνει αργότερα το νοσοκομείο. Θυμίζω ότι οι αποδοχές ενός Επιμελητή Α’ σε αυτό το σχήμα ανέρχονται σε 2100-2250€ το μήνα καθαρά.
2. Τα απογευματινά ιατρεία, όταν τα έκανα ήταν μια φορά την εβδομάδα και με μέγιστο 8 ασθενείς τη φορά.
3. Οι ασθενείς που εξετάζονται από έναν από εμάς, μια φορά την εβδομάδα στα τακτικά πρωινά δωρεάν ιατρεία είναι ως μέγιστο 12-15. Όπως προανέφερα, η κατανομή των υποχρεώσεων για τα πρωινά ιατρεία ανάμεσα στους τρεις ειδικούς μέχρι πρόσφατα ήταν χαώδης με αποτέλεσμα να φορτώνομαι εγώ την πλειονότητα των πρωινών ασθενών, κατά τη διάρκεια των 6 τελευταίων ετών. Το καινούργιο “πρόγραμμα”, όπως το προανέφερα, με εκτοπίζει από τα πρωινά ιατρεία με σκοπό να ευνοηθεί ο “πρώην επιμελητής” στα απογευματινά του ( θα βλέπει περισσότερα στα πρωινά και θα έχει δικαίωμα να βλέπει περισσότερα στα απογευματινά).
4. Το πρόγραμμα της Κλινικής, επειδή το ζητήσατε:
    α. Κυριακή - προσέλευση των ασθενών για τα χειρουργεία της Δευτέρας (δεν γίνεται ποτέ επιστημονική συζήτηση για τις ενδείξεις των επικείμενων χειρουργείων)
    β. Δευτέρα - τακτικά χειρουργεία
    γ. Τρίτη - χειρουργεία μονάδας ημερήσιας νοσηλείας. Από τις 11:30πμ ξεκινούν παράλληλα τα τακτικά πρωινά ιατρεία. Δύσκολή ημέρα.
    δ. Τετάρτη - προσέλευση των ασθενών για τα τακτικά χειρουργεία της Πέμπτης (υποτίθεται ότι κάθε Τετάρτη πρέπει να γίνεται η συζήτηση των περιστατικών με σκοπό τον έλεγχο των ενδείξεων των επικείμενων επεμβάσεων, εκπαίδευση των ειδικευόμενων, αλλά δεν τηρείται αυτό ευλαβώς, παρά τις εκκλήσεις μου)
    ε. Πέμπτη - τακτικά χειρουργεία
    στ. Παρασκευή - πρακτικά ελεύθερη ημέρα, ενώ αρχικά ( με τον προηγούμενο διευθυντή) ήταν προγραμματισμένες οι επιστημονικές ενημερώσεις, παρουσιάσεις κλπ (δεν τηρούνται αυτά με τον νυν διευθυντή).
5. Ο ισχυρισμός και των δύο “συναδέλφων” μου ότι δεν αλλάζει τίποτε σε αυτό το νοσοκομείο (συμπεριλαμβανομένου και του παραπάνω προγράμματος της κλινικής) αλλά  και οι φανερές παρασκηνιακές κινήσεις εντός του νοσοκομείο με απέτρεπαν μέχρι τώρα από το να προσπαθώ να παρεμβαίνω στις αποφάσεις της διοίκησης με τις δικές μου προτάσεις, παρακάμπτοντας τον διευθυντή  του τμήματος. Όσες φορές εξέφρασα τις δικές μου βελτιωτικές προτάσεις για τη λειτουργία της κλινικής στον διευθυντή μου, άκουγα και από τους δύο “συναδέλφους” ότι οι δικές τους προτάσεις είχαν προηγηθεί της έλευσής μου, δεν απέδωσαν και η συμβουλή τους προς εμένα πάντα ήταν και είναι ακόμη, να συνηθίσω.
6. Ο διευθυντής του τμήματος δεν κρύβει τη φιλοσοφία της ύπαρξής του στο νοσοκομείο: “όσα λιγότερα προβλήματα ανακοινώνω στην διοίκηση, τόσο καλύτερο θα με θεωρούν”. Δεν θα παραπονεθεί ποτέ και για τον πρώην επιμελητή, που ταράζει φανερά τη λειτουργία της κλινικής, επειδή του είναι υποχρεωμένος για πολλά χρόνια.

Η λαμπρή πορεία ενός χειρουργού στενής χειρουργικής ειδικότητας στον ιδιωτικό τομέα έχει τα εξής κριτήρια:

1. Προσήλωση στις σωστές ενδείξεις για χειρουργεία
2. Μη ένταξη στις συντεχνίες ( απουσία της οικονομικής σχέσης με τους συναδέλφους που συστήνουν ασθενείς )
3. Ελαχιστοποίηση των επιπλοκών
4. Τήρηση των βασικών αρχών της ιατρικής όπως είναι γνωστές σε όλους τους ορκισμένους ιατρούς.

Με την ευλαβή τήρηση όλων των παραπάνω και άλλων αρχών που ορίζουν τη καλή ιατρική, προς έκπληξη πολλών συναδέλφων, έφτασα στις πραγματικά λαμπρές αποδοχές, ειδικά όταν ανέπτυξα χειρουργικό partnership με έναν συνάδελφο. Από τις αποδοχές αυτές, που το 2010 πολλαπλώς υπερέβαιναν τα 2000€ που παίρνω τώρα από το δημόσιο, οι μισές ήταν από την εξέταση στα ιατρεία και το άλλο μισό από τα 3,5 χειρουργεία το μήνα ( καθαρά δικά μου χειρουργεία) στα οποία έφτασα εντός πενταετίας. Νομίζω είναι προφανές ότι το 2010 μπαίνοντας στο δημόσιο, θυσίασα το οικονομικό μέρος στον βωμό της διατήρησης των χειρουργικών δεξιοτήτων με ελπίδα ότι θα χειρουργώ πιο συχνά στο δημόσιο από ότι στον ιδιωτικό τομέα. Οι ελπίδες μου μέχρι τώρα διαψεύδονται από τις συνθήκες που επικρατούν.

Από τον νόμο, ένας χειρουργός δημοσίου τομέα, χωρίς πανεπιστημιακό βαθμό, δεν δικαιούται να χειρουργεί στον ιδιωτικό τομέα. 

Δεν αμφιβάλλω ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι η εναλλακτική για εμένα, αν και οι καιροί είναι δύσκολοι διότι διανύουμε την οικονομική κρίση. Ωστόσο εγώ χρειάζομαι τη συμβουλή σας για το πως μπορώ να κινηθώ νομικά ενάντια στην αδικία και τη παρανομία. Δεν θέλω να βγάλω χρήματα από την υπόθεση αυτή, αλλά αν μείνω στον δημόσιο τομέα, θέλω μια και για πάντα να σταματήσω κάποια κραυγαλέα πράγματα που δεν είναι στο συμφέρουν του κανενός και είναι η απόρροια των βραχυκυκλωμένων συμπεριφορών κακοποιημένων στο παρελθών και συνεχώς αμυνόμενων συναδέλφων.

Νομίζω ότι η λεπτομέρεια με την οποία παραθέτω το πρόβλημα θα μπορούσε να σας δώσει μια ιδέα ποσό σχολαστικά και με πόση φροντίδα και καλοσύνη προσπάθησα να το αντιμετωπίσω κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 χρόνων, άμεσα, με απευθείας συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους, ποτέ πίσω από τη πλάτη τους. Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι προφανές.
36


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δραγασάκης: Μετά το Eurogroup μπήκαμε στη φάση «μετά τη λιτότητα». Μάλλον δεν ήξερε το προηγούμενο άρθρο ο σύντροφος.

«Έχουμε μια "νέα κατάσταση" μετά την απόφαση του Εurogroup. Μιλάμε για τη "μετά το Μνημόνιο" περίοδο, έχουμε μια μετατόπιση από τη φάση της λιτότητας στη φάση "μετά τη λιτότητα"», υποστήριξε ο Γιάννης Δραγασάκης.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 και σημείωσε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται από καλύτερες θέσεις, από μια θετικότερη αφετηρία για τη χώρα.
Η χθεσινή απόφαση δρομολογεί την τελική συμφωνία, επισήμανε ο κ. Δραγασάκης και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι τα όποια μέτρα θα είναι αποτέλεσμα συζήτησης και όχι επιβολής.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
37
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχετε κάποια εναλλακτική;
Εννοώ για εργασία εντός ή εκτός Ελλάδας.
Το λέω αυτό διότι όταν ένα εργασιακό περιβάλλον είναι προβληματικό, χωρίς προοπτικές βελτίωσης, κανείς θα πρέπει να σκέφεται και να οργανώνει κάποιο Plan B.
Έχω πείρα από δύο παραιτήσεις (ΕΣΥ και Πανεπιστήμιο) - και τις δύο τις τόλμησα όταν εξάντλησα κάθε προσπάθεια συνεννόησης σε κάθε επίπεδο.
Βέβαια στους παθολόγους είναι αλλιώς, το ελεύθερο επάγγελμα ίσως είναι μικρότερο ρίσκο.
 Ευχαριστώ για την ερώτηση.

Οι εναλλακτικές πάντα υπάρχουν, όσο ζει ένας άνθρωπος και η ελπίδα του. Όπως και στη περίπτωσή σας, διατηρούσα την ελπίδα μου ότι θα γίνουν αντιληπτές οι μέχρι πρόσφατα εποικοδομητικές μου προτάσεις και κινήσεις. Ωστόσο, εξαντλήθηκα, δεν βλέπω φως στα μάτια των κουρασμένων και απασχολημένων με τη δική τους "επιβίωση" συναδέλφων. Μάλλον θα παραιτηθώ και θα δουλεύω ιδιωτικά. 
38
Προσοχή:  Όταν ασθενής επανέρχεται επειγόντως για το ίδιο πρόβλημα στο Νοσοκομείο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, συχνά είναι κάτι σοβαρό.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
39
Ξέρουμε ποιοι καταδικάστηκαν και ποιοι τη γλίτωσαν;
Μήπως είναι "καλύτερο" να απουσιάζεις και να μην αναλάβεις ένα περιστατικό και να την "φάει" αυτός που το ανέλαβε ενώ έπρεπε να το αναλάβει ως ένα σημείο και μετά να το εξετάσει αυτός που απουσίαζε;
40
Ενδιαφέροντα Links / Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού.
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 21 Φεβρουαρίου 2017, 23:07:33 »


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10