Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
10 Οκτωβρίου 2015, 21:11:35

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
23 Σεπτεμβρίου 2015, 18:05:17 Gatekeeper - "Στον καπιταλισμό υπάρχουν αριστερές κυβερνήσεις για να εφαρμόζουν φιλελεύθερες πολιτικές που δεν 
23 Σεπτεμβρίου 2015, 18:07:13 Gatekeeper - Μπορούν να εφαρμόσουν οι δεξιές". ANIELI
27 Σεπτεμβρίου 2015, 23:49:58 Gatekeeper - «Είμαι ένας από τους πιο αριστερούς υπουργούς της κυβέρνησης, μιλώντας πολιτικά»
27 Σεπτεμβρίου 2015, 23:51:38 Gatekeeper - «ΩστόσοΜπορώ να κάνω πράγματα που δεν είναι ιδιαίτερα αριστερά».
27 Σεπτεμβρίου 2015, 23:52:00 Gatekeeperhttp://www.huffingtonpost.g... r/2015/09/27/--_n_8204058.h... tml?ncid=fcbklnkgrhpmg00000001
28 Σεπτεμβρίου 2015, 23:15:20 mariana - καλησπερα μπορω να ρωτησω για το ΦΕΚ ποτ αναφερεται στην εξειδικευση των γενικων γιατρων;
5 Οκτωβρίου 2015, 06:36:51 EzeΤΡΟΛ - Αυτή τη στιγμή, μόνο η Μπάγερν και ο Θρύλος κερδάνε μέσα-έξω.
8 Οκτωβρίου 2015, 10:15:44 Ορθοπαιδικός - Καφετιέρα καπούτ τώρα...
Δες τα όλα 
* Αρχική Βοήθεια Φόρμα επικοινωνίας Λέξεις κλειδιά Ημερολόγιο Ζωντανή συνομιλία Σύνδεση Εγγραφή
+  Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
|-+  Τελευταία μηνύματα
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10

 31 
 στις: 8 Οκτωβρίου 2015, 17:05:42 
Ξεκίνησε από EzeΤΡΟΛ - Τελευταίο μήνυμα από EzeΤΡΟΛ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ……ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων κινδυνεύει παρά πολύ σοβαρά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο ΄΄ξέχασε΄΄ όλα εκείνα που υποσχότανε προεκλογικά, αλλά επιδείνωσε τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ και τώρα πλέον έχει δρομολογήσει την ολοκληρωτική άλωση του φαρμακείου. Ετοιμάζεται να επιτρέψει σε επιχειρηματία να ιδρύει φαρμακείο, να δημιουργεί ανώνυμες εταιρείες, να φτιάχνει αλυσίδες φαρμακείων και τέλος να χαρίσει τα ΜΥΣΥΦΑ στα supermarkets.

Το χειρότερο μάλιστα απ΄όλα είναι ότι τόσο το ιδιοκτησιακό όσο και τα ΜΥΣΥΦΑ είχαν κλείσει θετικά για τον κλάδο από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας αρχικά με την 47σέλιδη ΄΄επιστολή του προς θεσμούς΄΄ και στην συνέχεια με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, παρέδωσε, στα συμφέροντα που δήθεν πολεμούσε, τόσο το ιδιοκτησιακό όσο και τα ΜΥΣΥΦΑ, που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της ύπαρξης του φαρμακείου όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Με αυτά τα δεδομένα η διοίκηση του ΠΦΣ πρέπει επιτέλους να κινητοποιήσει τον κλάδο. Η επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων από μόνη της δεν αρκεί. Οι εντυπώσεις διαρκούν λίγες ώρες και αφήνουν τα προβλήματα ανέγγιχτα.


Για την Α.Ε.Σ.Π.
ΚΘ

Αλέξηςαντι-φμφ


 32 
 στις: 8 Οκτωβρίου 2015, 16:48:41 
Ξεκίνησε από Argirios Argiriou - Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou
02/09/2015
Ναυτεμπορική.


Η μόλυνση του περιβάλλοντος, το κρύο και ο θόρυβος παράγοντες κινδύνου για την καρδιά.


 Μελέτες που παρουσιάζονται αυτέ στις μέρες στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Λονδίνο, αναφέρουν ότι εκτός από τους γνωστούς μέχρι σήμερα παράγοντες κινδύνου για την πρόκληση καρδιαγγειακών νοσημάτων  σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης η μόλυνση του περιβάλλοντος, το κρύο και ο θόρυβος.

Όπως ανέφερε η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Σιλεσίας, από το Zabrze της Πολωνίας, Aneta Cislak, η αυξημένη ρύπανση και οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την πορεία των ασθενών μετά από μια καρδιακή προσβολή. Η επίδραση τους είναι αισθητή. Ο καιρός για παράδειγμα έχει άμεση σχέση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων.

Ενώ, σύμφωνα με τις  μελέτες που έγιναν εκτός από τις  καιρικές συνθήκες παίζει τελικά μεγάλο ρόλο και η αυξημένη ρύπανση της περιοχής που μένουμε. Γι αυτό οι μελέτες εστίασαν στη Σιλεσία καθώς είναι η πιο αστικοποιημένη και βιομηχανοποιημένη περιφέρεια της Πολωνίας.

Η μελέτη διήρκεσε 6 έτη και ανέδειξε τη σχέση του περιβάλλοντος με τη βραχυπρόθεσμη πρόγνωση σε ασθενείς με οξέα στεφανιαία σύνδρομα, όπως είναι το έμφραγμα του μυοκαρδίου και η ασταθής στηθάγχη. Διαπιστώθηκε, ότι στους ασθενείς υψηλού κινδύνου, με έμφραγμα του μυοκαρδίου στους οποίους έγινε αγγειοπλαστική για διάνοιξη των φραγμένων αρτηριών, η επέμβαση ήταν επιτυχημένη όταν ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, δεν είχε κρύο και οι συγκεντρώσεις του όζοντος και του μονοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ήταν χαμηλότερες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, από τις πιο πιθανές εξηγήσεις είναι ότι οι ατμοσφαιρική ρύπανση όπως είναι το μονοξείδιο του άνθρακα, δεσμεύονται μέσω της αιμοσφαιρίνης και πιθανότατα να επηρεάζουν αρνητικά τη μεταφορά του οξυγόνου στο αίμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει υποξία και να οδηγήσει σε χειρότερη κλινική κατάσταση και λιγότερο επιτυχημένη θεραπεία.

http://www.naftemporiki.gr/story/998316/i-molunsi-tou-periballontos-to-kruo-kai-o-thorubos-paragontes-kindunou-gia-tin-kardia#null

 33 
 στις: 8 Οκτωβρίου 2015, 15:34:38 
Ξεκίνησε από Argirios Argiriou - Τελευταίο μήνυμα από Gatekeeper
Μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν αναφέρει τους ιατρούς της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ.
Δημόσιοι υπάλληλοι στην πλέον νευραλγική υπηρεσια της περίθαλψης με δικαίωμα ιδιωτικου ιατρείου !!
Αυτοί κι αν οφείλουν να ειναι πλήρους και αποκλειστικής !!

 34 
 στις: 8 Οκτωβρίου 2015, 12:33:44 
Ξεκίνησε από Gatekeeper - Τελευταίο μήνυμα από Gatekeeper
http://www.thesharpend.org/ed-laryngoscopy/

 35 
 στις: 8 Οκτωβρίου 2015, 12:29:03 
Ξεκίνησε από mandreou - Τελευταίο μήνυμα από Ορθοπαιδικός
Ναι εχουν πρόβλημα απο το ΗΔΙΚΑ μου ειπαν......
   Μιά+ ώρα περίπου κράτησε. Παλι καλά που τώρα είναι λειτουργικό...
   Το πρόβλημα το είχαμε εμείς, όχι η ΗΔΙΚΑ. Εκείνοι έχουν τη λύση.

 36 
 στις: 8 Οκτωβρίου 2015, 11:54:53 
Ξεκίνησε από mandreou - Τελευταίο μήνυμα από ZArk
Ναι εχουν πρόβλημα απο το ΗΔΙΚΑ μου ειπαν......

 37 
 στις: 8 Οκτωβρίου 2015, 11:39:25 
Ξεκίνησε από Argirios Argiriou - Τελευταίο μήνυμα από kopritis
Επιπλέον, μπορεί απόψε το βράδυ, ο στρατιωτικός ιατρός να πάρει φύλλο μετάθεσης στο νησάκι Χ και δεν θα πει όχι. Το έχει δει αυτό κανένας άλλος υπάλληλος στο δημόσιο, ειδικά ιατρός ΕΣΥ; Όποιος έχει την ελάχιστη ιδέα από ιδιωτικό ιατρείο, καταλαβαίνει ότι αυτό σημαίνει, ξεκίνημα από την αρχή, ακόμη κι αν επιστρέψεις σε ένα χρόνο.
Αυτό το επιχείρημα (που προβάλλουν κι αυτοί), δεν είναι απόλυτα ακριβές.

Αρκετά νωρίς (με το που γίνονται αρχίατροι-αν/χες) σταματούν οι μεταθέσεις σε "νησάκια". Μετά η μόνη μετάθεση που μπορεί να τους κάτσει είναι στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, σε θέση γραφείου για να γράψουν τον γνωστό ως "χρόνο διοίκησης".
Αυτό σημαίνει ότι μια χαρά μπορούν να διατηρήσουν το Ιατρείο κι την πελατεία τους.

Ένας άλλος παράγοντας που σας διαφεύγει, είναι ότι ο στρατιωτικός ιατρός που δεν θα πάει εξωτερικό για μετεκπαίδευση-εξειδίκευση, μπορεί να φύγει θεωρητικά απ' την υπηρεσία στα 48 του με μειωμένη σύνταξη, τουλάχιστον μπορούσε μέχρι εσχάτως, (δεν ξέρω πόσο τους πιάνουν οι τελευταίες ρυθμίσεις). ΠΟΙΟΣ ιατρός ΕΣΥ μπορεί να φύγει στα 48-50 του (έστω με μειωμένη) ; Να μην μιλήσω για εφάπαξ κτλ.

Μπορεί να μην συμβαίνει συχνά (συνήθως αυτοί που έχουν σταθεί στο ιδιωτικό επάγγελμα φεύγουν νωρίτερα) μιας κι σαν συνταγματάρχες δεν κάνουν ουσιαστικά ΤΙΠΟΤΑ (ούτε εφημερίες, ούτε εξωτερικά Ιατρεία τπτ), αλλά δεν παύει να είναι δυνατότητα που δεν έχει κανένας άλλος εργαζόμενος στο Δημόσιο.

 38 
 στις: 8 Οκτωβρίου 2015, 11:09:37 
Ξεκίνησε από mandreou - Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou
Σέρνεται και σε εσάς το e-syntagografisi σήμερα;

 39 
 στις: 8 Οκτωβρίου 2015, 10:22:46 
Ξεκίνησε από Argirios Argiriou - Τελευταίο μήνυμα από Δ. Κουναλάκης
Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια....

Μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση Πανεπιστημιακών ιατρών: Καθένας λέει ότι τον συμφέρει η κούτρα του. Έχοντας κάνει φοιτητής στη Γαλλία και έχοντας στην εφημερία καθηγητή παιδιατρικής να εξηγεί εμένα και του ειδικευόμενου τα περιστατικά της ημέρας με το τέλος της βάρδιας στις 12:00 βράδυ, χωρίς το τουπέ του καθηγητή, δεν πιστεύω ότι θα το ζήσω στην Ελλάδα. Είναι πολιτισμικό χάσμα που μας χωρίζει. Εκεί ο καθηγητής είναι πλήρους και αποκλειστικής αλλά εκεί υπάρχει έντονη ταξική ανισότητα στην πληρωμή των πολιτών ανάλογα με την εργασία τους που δεν θα την αντέξει εδώ η "αξιοπρέπεια" μας. Αν κάποιοι θέλουν ο καθηγητής να πληρώνεται λιγότερο από τον κλητήρα του Τσακαλώτου, να ξεχάσουν τον πλήρους και αποκλειστικής καθηγητή.

Στρατιωτικοί ιατροί και σώματα ασφαλείας: Ένας στρατιωτικός ιατρός δεν μπορεί να βλέπει τον πρωι ασθενή του στρατού στο στρατιωτικό ιατρείο/νοσοκομείο και το απόγευμα να του ζητά χρήματα στο απογευματινό ιδιωτικό του ιατρείο. Δεν προβλέπεται. Δεν γίνεται. Και συνήθως κρύβουν το ιδιωτικό τους ιατρείο από τους ασθενείς του στρατού ή τους απαγορεύουν να έρθουν εκεί, γιατί δεν μπορούν να τους πάρουν χρήματα και δεν ρισκάρουν μια ταυτόχρονη επίσκεψη της εφορίας. Είναι διαφορετική η δεξαμενή ασθενών για το ιδιωτικό ιατρείο από το στρατιωτικό. Επιπλέον, η καλή τους επίδοση στο στρατιωτικό ιατρείο, θα δημιουργήσει φήμη για να έρθουν άλλοι στο ιδιωτικό τους ιατρείο. Επιπλέον, μπορεί απόψε το βράδυ, ο στρατιωτικός ιατρός να πάρει φύλλο μετάθεσης στο νησάκι Χ και δεν θα πει όχι. Το έχει δει αυτό κανένας άλλος υπάλληλος στο δημόσιο, ειδικά ιατρός ΕΣΥ; Όποιος έχει την ελάχιστη ιδέα από ιδιωτικό ιατρείο, καταλαβαίνει ότι αυτό σημαίνει, ξεκίνημα από την αρχή, ακόμη κι αν επιστρέψεις σε ένα χρόνο.

Γιατροί ΕΣΥ: Και μόνο η ύπαρξη του τίτλου "Διευθυντή" ως βαθμίδα, νομίζω τα λέει όλα. Ευτυχώς το ΕΣΥ έχει και ψυχιάτρους, μόνο που δεν πηγαίνουν προληπτικά σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Είναι κρίμα πχ να μην πηγαίνουν και στις οφθαλμιατρικές κλινικές, ακόμη κι όταν δεν τους φωνάζουν για ασθενείς. Πλήρους και αποκλειστικής με απογευματινά ιατρεία και αμοιβή διπλάσια του ιδιωτικού τομέα. Το ΚΕΣΥ έχει βγάλει κατά καιρούς, τι προβλέπεται για την κάθε θέση, αλλά η "αξιολόγηση" τους, δεν γίνεται ούτε με βάση το έργο τους ποσοτικά, ούτε με βάση την ποιότητα της δουλειάς τους, ούτε με βάση τις επιπλέον δεξιότητες τους, ούτε με βάση το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, αλλά με βάση την επετηρίδα και την "βοή" στις συνελεύσεις που Αβραμόπουλος και Βαρνάβας συμφώνησαν κάποιες εποχές. Δεν θα φτιάξει ποτέ. Ποιος θα αξιολογήσει ποιον; Από πότε θα αρχίσει η αξιολόγηση; Και το ίδιο ισχύει για κάθε εργαζόμενο στο νοσοκομείο. Απογοήτευση.

Ιδιώτες ιατροί: Εδώ αρχίζει το χάος. Για ποιους ιατρούς μιλάμε; για τους υπάλληλους ή για τους αυτοαπασχολούμενους ή για τους μετόχους; Ή μήπως για τις τρεις προηγούμενες κατηγορίες (νομίμως ή μη); Εδώ κάθε πλευρά έχει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της στο σύστημα υγείας. Και φυσικά, μόνο τα μειονεκτήματα διαβάζουμε από τους διάφορους "ράμπο" της κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι αδύνατο να περιγράψω κάθε ομάδα. Όμως, ποιος έφερε τον πρώτο υπέρηχο, αξονικό, μαγνητικό,κλπ στην Ελλάδα; Κανένα μαχόμενο για την υγεία του λαού δημόσιο νοσοκομείο. Η ΠΦΥ δυστυχώς δεν γίνεται σε κρατικές δομές, με την εξαίρεση ίσως κυρίως των ανασφάλιστων πολιτών και μερίδας πολιτών συνήθως ασφαλισμένοι από τον ΟΠΑΔ. Και από αυτό δεν εξαιρείται ούτε η επαρχία. Μην στηρίζεστε στα προσωπικά σας βιώματα. Στον ιδιωτικό τομέα, ο στόχος είναι διπλός: Να βγει κέρδος, αλλά να διατηρήσει και ευχαριστημένο τον πελάτη. Χωρίς αυτόν δεν υπάρχει χρήμα, δεν είναι μηνιάτικο. Δεν ακολουθεί τα ωράρια του έλληνα, αλλά δανείζει έμμεσα και τον ΕΟΠΥΥ όταν δεν έχει λεφτά. Πλήρης παράνοια, όσον αφορά την αβεβαιότητα. Οικονομίες κλίμακας και ευελιξία που δεν τις επιτυγχάνει το δημόσιο.

Δεν νομίζω ότι το σύστημα υγείας μπορεί να σταθεί μόνο με μια ομάδα από τις παραπάνω. Όσα κράτη το δοκίμασαν απέτυχαν. Και δεν μπορούν να είναι ίσα και όμοια. Νομίζω ότι χρειάζεται ο συναγωνισμός μεταξύ τους. Το μοντέλο που δουλεύει αρκετά καλά σε πολλά κράτη είναι:
α) ΠΦΥ με επιλογή οικογενειακού ιατρού από πλειάδα γιατρών και πληρωμή της μονάδας-ιατρού με capitation. Ξεχάστε γιατρούς με μονιμότητα και ίδιο μηνιαίο μισθό.
β) Νοσοκομεία, με πλήρους και αποκλειστική εργασία και επιπλέον πληρωμή ανάλογα με την ποσότητα, το είδος και την έκβαση-αξιολόγηση του ασθενή
γ) Πανεπιστημιακοί, είτε κλινικό έργο και μόνο εντός ΕΣΥ-απογευματινά, είτε χωρίς κλινικό έργο και δεν περνάνε την πόρτα του νοσοκομείου.
δ) Στρατιωτικοί με περιορισμούς ιδιωτικό/ακαδημαϊκό έργο.

 40 
 στις: 8 Οκτωβρίου 2015, 10:05:38 
Ξεκίνησε από alfie - Τελευταίο μήνυμα από Gatekeeper
Ένα νέο μοντέλο συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες προτίθεται να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση. Το στίγμα υπέρ του δημοσίου συστήματος και ουχί υπέρ του ιδιωτικού, έδωσε ο υπουργός Υγείας κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.
Αυθαίρετη εικασία της δημοσιογράφου
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται ένα νέο τρόπο συνεργασίας με τους ιδιώτες γιατρούς και τον ΕΟΠΥΥ, που θα περιλαμβάνει νέες συμβάσεις αλλά με τελείως διαφορετικούς όρους.
Οι νέες συμβάσεις αναμένεται- σύμφωνα με τα όσα μελετώνται αυτή τη στιγμή- νακατανέμουν διαφορετικά τους ασθενείς ανά νομό και περιοχή στις ειδικότητες των γιατρών, ώστε να αποφεύγεται η προκλητή ζήτηση.
Τα «πακέτα» συνεργασίας γιατρών –ΕΟΠΥΥ δεν αναμένεται φυσικά να περιλαμβάνουν αύξηση της αποζημίωσης για κάθε εξέταση, αλλά οι πόροι θα διανέμονται με βάση και τις δημόσιες μονάδες που διαθέτει η κάθε περιοχή.
Δηλ. κλειστος προυπολογισμός ανα περιφέρεια
Στις περιπτώσεις όπου θα υπάρχουν ΠΕΔΥ ή άλλα πολυιατρεία, πρώτη επιλογή θα αποτελούν οι δημόσιες μονάδες και όχι τα ιδιωτικά ιατρεία.
Άλλη μια αυθαίρετη ερμηνεία που καταρρίπτεται από την ιδια παρακατω
Βέβαια αγκάθι παραμένει το γεγονός ότι σήμερα όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας είναι υπό κατάρρευση. Η κυβέρνηση υπολογίζει βέβαια ότι το επόμενο διάστημα θα κατορθώσει να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις, έστω και επικουρικών γιατρών.
Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα
Η συνταγή για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης ιατρικού προσωπικούπεριλαμβάνει και την επαναφορά ορισμένων γιατρών του πρώην ΙΚΑ που επέστρεψαν είτε με δικαστικές αποφάσεις ή είναι ένα βήμα πριν την επάνοδο. Ωστόσο βασικό στοιχείο για την ένταξή τους στο δημόσιο σύστημα θα είναι η εγκατάλειψη του ιδιωτικού έργου.
Το ακούμε καιρό τώρα τούτο το παραμύθι
Άλλωστε ο Ανδρέας Ξανθός το είπε ξεκάθαρα στη Βουλή ότι θα υπάρξει «αναθεώρηση των συμβάσεων με τους ιδιώτες παρόχους σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αντιμετωπιστεί καίρια το ζήτημα της προκλητής ζήτησης και της κατασπατάλησης δημόσιων πόρων».
Με κλειστό προυπολογισμό δεν υφισταται κατασπαταληση πορων
Ταυτόχρονα αναζητείται τρόπος ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν και νέοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, κάτι που θα επιτευχθεί με το άνοιγμα των συμβάσεωναλλά με εξαιρετικά περιορισμένους οικονομικούς πόρους.
Σωστό. Ολοι συμβεβλημένοι με κλειστό προυπολογισμό. Οι μονάδες του ΕΣΥ θα χρεώνουν τον κλειστό προυπολογισμό?
Την ίδια ώρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να αλλάξει τον Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ ανακατανέμοντας τους πόρους που σήμερα δίνονται για εξετάσεις και νοσηλείες.
Τι εννοει ο ποιητής?
Η εξοικονόμηση των πόρων από τη μείωση αποζημίωσης στις διαγνωστικές εξετάσεις, αναμένεται να δοθούν σε άλλη κατεύθυνση ώστε να καλυφθούν κυρίως οιυγειονομικές ανάγκες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές.
Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να δοθούν περισσότερα κονδύλια και κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς που θα επιλέξουν να εργασθούν σε περιοχές όπου σήμερα υπάρχουνελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες.
Λογικό. Με κλειστό προυπολογισμό – πολλοι παροχοι μικρή πίτα κι αντιστροφα.-
Βέβαια λόγω της γενικότερης έλλειψης πόρων η ηγεσία του υπουργείου υγείας θα ενεργοποιήσει και Ευρωπαϊκά Οικονομικά Προγράμματα, ενώ για …δωρεάν συμβολήθα αξιοποιηθούν και μονάδες υγείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δημοτικά Ιατρεία, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ).


http://www.healthreport.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%85-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9/

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Sitemap Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
Δημιουργία σελίδας σε 0.047 δευτερόλεπτα. 20 ερωτήματα.

Η Google επισκέφτηκε τελευταίως αυτή τη σελίδα 5 Οκτωβρίου 2015, 18:01:37