Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 08:18:48

Αποστολέας Θέμα: Διακομιδές ασθενών  (Αναγνώστηκε 599805 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Απριλίου 2014, 17:55:39
Απάντηση #405
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Σύμφωνα με τελευταίες αποφάσεις στη diavgeia από τις ΥΠΕ, φαίνεται ότι οι οδηγοί ασθενοφόρων των κέντρων υγείας αποτελούν πλέον προσωπικό των ΥΠΕ και τους ανατίθενται αρμοδιότητες στα νοσοκομεία, ενόψει της επικείμενης διαθεσιμότητας των συναδέλφων τους στα νοσοκομεία.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

4 Απριλίου 2014, 20:44:51
Απάντηση #406
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σύμφωνα με τελευταίες αποφάσεις στη diavgeia από τις ΥΠΕ, φαίνεται ότι οι οδηγοί ασθενοφόρων των κέντρων υγείας αποτελούν πλέον προσωπικό των ΥΠΕ και τους ανατίθενται αρμοδιότητες στα νοσοκομεία, ενόψει της επικείμενης διαθεσιμότητας των συναδέλφων τους στα νοσοκομεία.
   Δλδ για να καταλάβω, βγάζουν σε διαθεσιμότητα τους οδηγούς των νοσοκομείων (όπως λέει ο νόμος) αλλά όχι των ΚΥ; Και τους των ΚΥ τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία για να τα καλύψουν;
   Μα γιατί δεν βγάζαν κατευθείαν σε διαθεσιμότητα τους οδηγούς των ΚΥ όπως θα ήταν και το ποιο σωστό αφού αυτά ενώνονται (θεωρητικά στις ΥΠΕ) με τα ΠΕΔΥα... Ήθελαν απλά να ξεβολέψουν τους οδηγούς των νοσοκομείων (για πολλούς απο τους οποίους έχω απο την ειδικότητα αρκετά παράπονα); Τι δεν καταλαβαίνω;

5 Απριλίου 2014, 00:06:47
Απάντηση #407
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Όσοι εργαζόμενοι του δημοσίου βγήκαν μέχρι στιγμής σε διαθεσιμότητα, οι φορείς τους ή έκλεισαν ή μετατράπηκαν σε κάτι άλλο. Τα κέντρα υγείας ούτε κλείνουν ούτε μετατρέπονται σε κάτι άλλο, παραμένουν κέντρα υγείας. Οπότε οι οδηγοί των ασθενοφόρων των κέντρων υγείας, δεν υπάρχει ακόμη λόγος να τεθούν σε διαθεσιμότητα καθώς αποτελούν υπάλληλοι των ΥΠΕ σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο. Βέβαια επίκειται σύμφωνα με νόμο (θα τον βρω και θα τον αναρτήσω) από 1/1/2015, μετά από δύο ετήσιες αναβολές, κατάργηση και συνένωση ΥΠΕ.  Εκεί δεν ξέρω τι θα γίνει....

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επισημαίνεται ότι το ΠΕΔΥ δεν αποτελεί έναν φορέα, όπως είναι ο ΕΟΠΥΥ, με πρόεδρο-αντιπρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο, αλλά ένα σύστημα κατάταξης, όπως είναι και το ΕΣΥ που πλέον έχει δύο κλάδους, το ΠΕΔΥ και το ΔΕΔΥ (δευτεροβάθμιο εθνικό δίκτυο υγείας) όπως εμφανίζεται σε ορισμένες αναφορές και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία.

Έτσι, δεν αποτελεί δόκιμο να λέγεται...΄΄θα πάω να γράψω τα φάρμακα στο ΠΕΔΥ της Ηλιούπολης΄΄, κατά το ΄΄θα πάω να γράψω τα φάρμακα στο ΙΚΑ της Ηλιούπολης΄΄. Είναι σαν να λέμε ότι τα παιδιά μας πηγαίνουν το πρωί στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Υπάρχει επομένως το σύστημα (ΕΣΥ) με τα υποσυστήματά του (ΠΕΔΥ και ΔΕΔΥ), που αντί να τα λέμε υποσυστήματα, τα είπαμε δίκτυα.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Απριλίου 2014, 00:29:15 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

7 Απριλίου 2014, 12:43:05
Απάντηση #408
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ζητούνται οδηγοί για το ΕΣΥ με ή…χωρίς προσόντα! Επείγον έγγραφο για να καλυφθούν τα κενά
 Όπως όπως επιχειρεί τελικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καλύψει τα νέα κενά που εμφανίζονται στα δημόσια νοσοκομεία μετά τη διαθεσιμότητα όλων των οδηγών προκειμένου να μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Και τι δεν σκαρφίζονται οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας για να καλυφθούν τα νέα κενά που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των οδηγών των νοσοκομείων. Εργαζόμενοι που δε μεταφέρουν μόνο ασθενείς αλλά και τρόφιμα, ιατρικές εξετάσεις, αίμα αλλά και άλλο πολύτιμο υλικό.
 
Ο κλάδος μπαίνει σε διαθεσιμότητα την Τετάρτη 9 Απριλίου οπότε και αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σε δημόσια νοσοκομεία και ειδικά της περιφέρειας όπου δεν επαρκεί ούτε το λιγοστό προσωπικό του ΕΚΑΒ και των ασθενοφόρων για να καλυφθούν οι ανάγκες.
 
Όμως η λύση μπορεί να έρθει από το …πουθενά. Και αυτό επειδή μάλλον την τελευταία στιγμή οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας αντιλήφθηκαν ότι …δε βγαίνει.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Βασίλης Κοντοζαμάνης με επείγον έγγραφό του προς τους διοικητές των νοσοκομείων που ελέγχει, ζητά να του βρούνε όπως όπως εργαζόμενους που να διαθέτουν …δίπλωμα οδήγησης και να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα του οδηγού.
 
Δείτε παρακάτω το έγγραφο που εστάλη με email σε όλους τους διοικητές των νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Αττικής)
(το έγγραφο φαίνεται στο link)
 Ωστόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί καθώς είναι αντίθετο με το νόμο.
Η αυτόνομη παρέμβαση υγειονομικών μιλά για «απεργοσπαστικό μηχανισμό» από την πλευρά του υπουργείου Υγείας ενώ σημειώνει: « χρησιμοποιεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί στα Νοσοκομεία για δύο κυρίως λόγους.
 
1. Γιατί η μεταφορά ασθενών αλλά και οι υπηρεσίες που παρείχαν οι οδηγοί των Νοσοκομείων, δεν ήταν μόνο η κίνηση των αυτοκινήτων αλλά απαιτούσαν μια εμπειρία που δεν είναι δυνατό να την έχει ο κάθε εργαζόμενος.
 
2. Γιατί η σχετική διάταξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτοτελή νομικά πρόσωπα, όπως τα Νοσοκομεία, γι’ αυτό είναι πέρα για πέρα παράνομη».
 
Την αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα των οδηγών αλλά και των γιατρών του πρώην ΙΚΑ που οδηγεί σε λουκέτα κλινικών, εκφράζουν και οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού με ανακοίνωσή τους οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει με συμμετοχή στην πανδημοσιουπαλληλική απεργία στις 9 Απριλίου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

7 Απριλίου 2014, 13:01:33
Απάντηση #409
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
1. Γιατί η μεταφορά ασθενών αλλά και οι υπηρεσίες που παρείχαν οι οδηγοί των Νοσοκομείων, δεν ήταν μόνο η κίνηση των αυτοκινήτων αλλά απαιτούσαν μια εμπειρία

Eδώ ο σκόπελος μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα για όσους έχουν εμπειρία από τον Έψιλον Σου με τα αλήστου μνήμης "Σχολεία" του.
Για τους οδηγούς υπήρχε ένα τέτοιο "Σχολείο" στη Σπάρτη όπου πήγαινες στραβάδι και έβγαινες δυο βδομάδες μετά με ειδικότητα οδηγού φορειοφόρου, Καναδέζας ή Stayer. Λεπτομέρεια: Για να βγάλεις το "Σχολείο" οδηγών του Ε.Σ., δεν ήταν απαραίτητο να έχεις δίπλωμα οδήγησης...  ;D
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Απριλίου 2014, 14:33:09
Απάντηση #410
Αποσυνδεδεμένος

Vasilis K.


Λύση στο πρόβλημα που θα προκύψει από την διαθεσιμότητα των οδηγών υπάρχει, να αναλάβουν τα καθήκοντα τους, ο βλ@κ@ς υπουργός υγείας οι διοικητές των ΥΠΕ  και των νοσοκομείων, έτσι θα δικαιολογήσουν και το μισθό που παίρνουν  :laugh: :laugh: :laugh:

17 Απριλίου 2014, 10:05:27
Απάντηση #411
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


EKAB: Δεν θα διαθέτει πλέον ασθενοφόρα για άλλους λόγους παρά μόνο για:
α) επείγοντα περιστατικά
β) μεταφορές ασθενών και
γ) μεταφορές αίματος και βιολογικών υλικών



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Χωρίς οδηγούς είναι τα νοσοκομεία της χώρας. Όπως τόνισε σε ανακοίνωση του το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) «υλοποιώντας ένα άρτιο σχέδιο της Διοίκησης του σχετικά με την ομαλή μετάβαση στον Οργανισμό των οδηγών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τα Νοσοκομεία, έχει θέσει όλες τις δομές του σε πλήρη ετοιμότητα για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα των 30 ημερών κατά το οποίο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των νέων οδηγών».

Συγκεκριμένα, το Ε.Κ.Α.Β. εκτός από την βασική παροχή της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας θα προβεί και στην κάλυψη των διακομιδών ασθενών, μονάδων αίματος και βιολογικού υλικού των Νοσοκομείων ενώ ΔΕΝ θα είναι υπεύθυνο για τις υπόλοιπες μεταφορές που πραγματοποιούνταν από τους οδηγούς των Νοσοκομείων. Οι συγκεκριμένες λοιπές μεταφορές, θα διευθετηθούν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες είτε με την προσωρινή ανάθεση τους σε υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων των ίδιων των νοσοκομείων, είτε σε οδηγούς των Περιφερειών και των Δήμων.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Οργανισμού ήδη έχει προβεί στην εσωτερική μετακίνηση 43 ατόμων σε γεωγραφικά σημεία που υπάρχουν μόνο νοσοκομεία (Νησιά Αιγαίου και Ιουνίου) έτσι ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες των αντίστοιχων περιοχών.

Αξιοσημείωτο είναι πως, στην παρούσα μεταβατική φάση (30 ημέρες) ένταξης των οδηγών των Νοσοκομείων στο Ε.Κ.Α.Β., σημαντικός είναι και ο ρόλος των οδηγών των Κέντρων Υγείας (οι οποίοι ΔΕΝ έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα) στην πλήρη κάλυψη των διαφόρων Νοσοκομειακών αναγκών που προκύπτουν στις όμορες περιοχές των Κ.Υ..

«Θα πρέπει να γίνει σαφές πως όλες οι ενέργειες και αποφάσεις της Διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. διέπονται από τις αρχές της συνείδησης, της αξιοπρέπειας αλλά και του αισθήματος ευθύνης για την παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους» τονίζει το ΕΚΑΒ.  
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Απριλίου 2014, 19:12:59
Απάντηση #412
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Τί άλλο θα δούμε; Ιατροί σε ρόλο ...πληρώματος ασθενοφόρου!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σχέδιο για την επόμενη μέρα μετά τη διαθεσιμότητα των οδηγών των νοσοκομείων είναι πια σαφές πως δεν υπήρχε αφού καταγράφονται ακόμη και κωμικοτραγικά περιστατικά στην Κεφαλονιά το νησί που χτυπήθηκε από το σεισμό και υποτίθεται ότι θα στηριζόταν ειδικά στον τομέα της υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Αφού λοιπόν εκλήθησαν ακόμη και …άσχετοι με την ειδικότητα υπάλληλοι να παίξουν το ρόλο των οδηγών μέχρι να βρεθεί η λύση μετά τη διαθεσιμότητά τους, τα κωμικοτραγικά περιστατικά συνεχίζονται.  Πλέον ακόμη και γιατροί καλούνται να κάνουν τους οδηγούς-συνοδούς.
 
Όπως καταγγέλλουν γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου –Κέντρου Υγείας Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο» μεταξύ αυτών και ο Συντονιστής Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής, Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας, στη χτυπημένη από το σεισμό Κεφαλονιά γίνονται προσπάθειες να …βαφτιστούν πληρώματα ασθενοφόρου οι εφημερεύοντες ιατροί.
Ειδικότερα πέντε γιατροί του νοσοκομείου σημειώνουν με επιστολή τους:
 
«Η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί των ασθενοφόρων του νοσοκομείου του Ληξουρίου αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τον πληθυσμό της σεισμόπληκτης Παλικής, μιας περιοχής, τις ανάγκες της οποίας, το ΕΚΑΒ αδυνατούσε να καλύψει ήδη πριν από τις τελευταίες εξελίξεις».
 
Και συνεχίζουν: «Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο με τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου να μπαλώσει τα προφανή κενά «βαφτίζοντας» πληρώματα ασθενοφόρου τους εφημερεύοντες ιατρούς.
 
Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής με γραπτή εντολή του της 9/4/014 υποχρέωσε τον ευρισκόμενο σε ενεργό εφημερία ιατρό να συνοδεύσει ως πλήρωμα τον οδηγό του ΕΚΑΒ για διακομιδή ασθενούς από την οικία του στο νοσοκομείο.  ??? :o :D Το ίδιο επαναλήφθηκε και στις 10/4/2014 οπότε και διακομίσθηκε ασθενής από την περιοχή της Θηνιάς».
 
Οι γιατροί τονίζουν ότι θεωρούν τη συγκεκριμένη τακτική παράνομη και απαράδεκτη τη στιγμή μάλιστα που στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου υπάρχουν μόλις τρεις ειδικευμένοι ιατροί (δύο με βαθμό Διευθυντή και ένας με βαθμό επιμελητή Α) και κανείς ειδικευόμενος από τους τέσσερις που προβλέπονται.
 
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι επίσης ότι για να βγούνε οι εφημερίες καλούνται τρεις αγροτικοί ιατροί η θητεία του ενός εκ των οποίων έληξε πρόσφατα.
Και όπως είναι φυσικό το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο σε ενεργό εφημερία βρίσκεται «ένας μόνο παθολόγος χωρίς δεύτερο ιατρό σε εφημερία ετοιμότητας» επισημαίνουν οι γιατροί και συμπληρώνουν: « γεγονός εξαιρετικά προβληματικό σε περιπτώσεις διακομιδών βαρέως πασχόντων ασθενών προς το νοσοκομείο Αργοστολίου».
 
Οι γιατροί με επιστολή τους στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) ζητούν στήριξη ώστε να μη μετατραπούν σε …πληρώματα ασθενοφόρων.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

23 Απριλίου 2014, 23:22:46
Απάντηση #413
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


300 αεροδιακομιδές ετησίως από Σαντορίνη κυρίως προς Ηράκλειο Κρήτης.
Θα μου πείτε στα 58000 περιστατικά είναι μικρό ποσοστό.
Όμως δεν παύει να είναι σχεδόν μια διακομιδή τη μέρα. Με τι μέσο κόστος ανά διακομιδή;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

24 Απριλίου 2014, 22:24:04
Απάντηση #414
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
300 αεροδιακομιδές ετησίως από Σαντορίνη κυρίως προς Ηράκλειο Κρήτης.
Θα μου πείτε στα 58000 περιστατικά είναι μικρό ποσοστό.
Όμως δεν παύει να είναι σχεδόν μια διακομιδή τη μέρα. Με τι μέσο κόστος ανά διακομιδή;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πόσο κοστίζει μια αεροδιακομιδή με ελικόπτερο;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Μαΐου 2014, 12:10:54
Απάντηση #415
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Σύμφωνα με το ακόλουθο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (στο τέλος του άρθρου) οι οδηγοί των νοσοκομείων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα ενταχθούν στο ΕΚΑΒ αλλά θα ακολουθήσει δίμηνη εκπαίδευσή τους.
Θα δουλεύουν και θα εκπαιδεύονται; (έχει σχολές το ΕΚΑΒ παντού; ) Μήπως ο μήνας που έλεγαν (διαθεσιμότητα - ένταξη στο ΕΚΑΒ) αποδειχθεί λίγος;

9 Μαΐου 2014, 13:06:50
Απάντηση #416
Αποσυνδεδεμένος

ΜΙΝΑ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σύμφωνα με το ακόλουθο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (στο τέλος του άρθρου) οι οδηγοί των νοσοκομείων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα ενταχθούν στο ΕΚΑΒ αλλά θα ακολουθήσει δίμηνη εκπαίδευσή τους.
Θα δουλεύουν και θα εκπαιδεύονται; (έχει σχολές το ΕΚΑΒ παντού; ) Μήπως ο μήνας που έλεγαν (διαθεσιμότητα - ένταξη στο ΕΚΑΒ) αποδειχθεί λίγος;
Ακριβώς έτσι γίνεται Διαμαντή. Σχολή το πρωί και δουλειά απόγευμα ή βράδυ ή όλα τα Σ-Κ μέσα. Σχολές δεν υπάρχουν παντού αλλά δημιουργούνται κατά τόπους ταχύρυθμα τμήματα.Αν είσαι τυχερός ... έχει καλώς, αλλιώς τη βαλιτσούλα σου και δρόμο! (Μήπως σου θυμίζει κάτι?) ;) Και στο τέλος πιστοποίηση με εξετάσεις μαζί με τους σπουδαστές. Καλή τους δύναμη!

3 Ιουλίου 2014, 15:56:06
Απάντηση #417
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιουλίου 2014, 19:34:20
Απάντηση #418
Αποσυνδεδεμένος

Γιώργος Κανελλόπουλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"ο έτερος εφημερεύων γιατρός να αποφασίσει τη διακομιδή του ασθενούς στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης χωρίς ωστόσο συνοδεία ιατρού, όπως προβλέπεται, δεδομένου ότι εν απουσία του εγκαλούμενου ιατρού αδυνατούσε ο ίδιος να εγκαταλείψει το Κέντρο Υγείας προκειμένου να συνοδέψει τον ασθενή. "

Επειδή τον έχω ακούσει άπειρες φορές αυτό τον ψυχαναγκασμό, να θυμήσω για άλλη μια φορά ότι δεν βασίζεται κάπου κι ότι δεν φυλάμε σκοπιά στο Κέντρο Υγείας ή στο νησί.
Είμαι σε επιφυλακή ακριβώς για να αντιμετωπίσω το αληθινό περιστατικό που εδώ και τώρα κινδυνεύει και όχι το πιθανό περιστατικό που μπορεί να προκύψει όσο λείπω.
Ο γιατρός που έλειπε θα περάσει μόνο πειθαρχικό, αλλά ο άλλος που έπραξε έτσι, θα πρέπει να το στηρίξει σε κάποιο νόμο ότι δεν μπορούσε να φύγει, αλλιώς μπορεί να μπλέξει. Όποιος ξέρει κάτι διαφορετικό, παρακαλώ πολύ να το ανεβάσει για να το έχουμε, γιατί έχει ξανασυζητηθεί σε αυτό το θρεντ.
Business coaching για επαγγελματίες υγείας

Mentoring σε νέους ιατρούς

Balint Group Leader

Προετοιμασία Γενικού Ιατρού για εργασία στην Ιρλανδία

3 Ιουλίου 2014, 19:47:27
Απάντηση #419
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο ιατρός δεν είναι Τιραμόλα για να καβαλάει ασθενοφόρα όταν το περιστατικό είναι σοβαρό, γιατί δεν θα ξέρουμε πού να βάλουμε το όριο του σοβαρού και του ασόβαρου και στο τέλος θα καταλήξει να συνοδεύει τα πάντα όλα, για το φόβο των Jews.

Τα περιστατικά διακομίζονται με την συνοδεία πληρώματος του ΕΚΑΒ (οδηγός και διασώστης) και αν χρειαστεί, το πλήρωμα καλεί σε ανταπόκριση καθ' οδόν Μονάδα του ΕΚΑΒ με ιατρό του ΕΚΑΒ που είναι εξειδικευμένος να δουλεύει πάνω στη ρόδα και δεν κάνει τίποτε άλλο στην 8ωρη βάρδια του, δηλαδή ούτε εξετάζει ασθενείς, ούτε γράφει συνταγές ή παραπεμπτικά αν είναι Γενικός Ιατρός ή Παθολόγος ή Καρδιολόγος, ούτε χειρουργεί ή διασωληνώνει σε περίπτωση που είναι χειρουργός ή αναισθησιολόγος.  

Επομένως, η όποια αστοχία σε διακομιδή ασθενούς βαρύνει καθαρά και μόνο την επίσημη Πολιτεία που δεν έχει μεριμνήσει να επανδρώσει τα ασθενοφόρα της με πληρώματα και να καλύψει κάθε γωνιά της Πατρίδας μας εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την ίδια στιγμή βέβαια που έχει φροντίσει να χτίσει και να λειτουργεί Γυμνάσια με 12 μαθητές και 35 καθηγητές συν 14 αναπληρωτές  επειδή κάποιοι είναι σε άδεια κ.α. τέτοια κουφά.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιουλίου 2014, 19:59:24 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
24280 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2018, 22:27:06
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
22697 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2009, 07:46:42
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
23459 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Νοεμβρίου 2010, 22:45:32
από Nikos_med
7 Απαντήσεις
25398 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2011, 19:57:02
από pelidis
0 Απαντήσεις
30549 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2022, 09:45:04
από Drkyriakos