Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 03:10:06

Αποστολέας Θέμα: Διακομιδές ασθενών  (Αναγνώστηκε 599765 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Ιουλίου 2014, 20:55:47
Απάντηση #420
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Tο αν θα παρατήσεις το πόστο σου είναι θέμα εκτίμησης της βαρύτητας του περιστατικού.

Απ' την άλλη, δεν υπήρχε ένας κλήσεως να πάει στο Κέντρο Υγείας να τον καλύψει ;

Στο άγονο αγροτικό που ήμουν, έτυχε να παρατήσω 4-5 φορές το πόστο μου για να συνοδέψω επικίνδυνα περιστατικά, με το ρίσκο να συμβεί κάτι στο νησάκι όσο έλλειπα, κάτι που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η νοσηλεύτρια που άφηνα πίσω.

Μάλιστα είχε συμβεί ακριβώς αυτό σε προηγούμενο αγροτικό από μένα, δλδ να πεθάνει από έμφραγμα ασθενής και αυτός να βρίσκεται σε περιστατικό που συνόδευε στο νοσοκομείο (και μιλάμε για 30min οδικώς + θαλάσσιως)
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιουλίου 2014, 22:21:07 από kopritis »

3 Ιουλίου 2014, 21:14:58
Απάντηση #421
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο ιατρός δεν είναι Τιραμόλα για να καβαλάει ασθενοφόρα όταν το περιστατικό είναι σοβαρό, γιατί δεν θα ξέρουμε πού να βάλουμε το όριο του σοβαρού και του ασόβαρου και στο τέλος θα καταλήξει να συνοδεύει τα πάντα όλα, για το φόβο των Jews.

Τα περιστατικά διακομίζονται με την συνοδεία πληρώματος του ΕΚΑΒ (οδηγός και διασώστης) και αν χρειαστεί, το πλήρωμα καλεί σε ανταπόκριση καθ' οδόν Μονάδα του ΕΚΑΒ με ιατρό του ΕΚΑΒ που είναι εξειδικευμένος να δουλεύει πάνω στη ρόδα και δεν κάνει τίποτε άλλο στην 8ωρη βάρδια του, δηλαδή ούτε εξετάζει ασθενείς, ούτε γράφει συνταγές ή παραπεμπτικά αν είναι Γενικός Ιατρός ή Παθολόγος ή Καρδιολόγος, ούτε χειρουργεί ή διασωληνώνει σε περίπτωση που είναι χειρουργός ή αναισθησιολόγος. 

Επομένως, η όποια αστοχία σε διακομιδή ασθενούς βαρύνει καθαρά και μόνο την επίσημη Πολιτεία που δεν έχει μεριμνήσει να επανδρώσει τα ασθενοφόρα της με πληρώματα και να καλύψει κάθε γωνιά της Πατρίδας μας εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την ίδια στιγμή βέβαια που έχει φροντίσει να χτίσει και να λειτουργεί Γυμνάσια με 12 μαθητές και 35 καθηγητές συν 14 αναπληρωτές  επειδή κάποιοι είναι σε άδεια κ.α. τέτοια κουφά.

Στην περιοχή μου δεν υπάρχει ιατρός ΕΚΑΒ, τα ασθενοφόρα κινούνται μόνο με οδηγό και διασώστη. Αν στο παραπάνω περιστατικό ζητήθηκε από τον γιατρό του ΚΥ βεβαίωση ότι το περιστατικό δεν χρήζει συνοδείας γιατρού κι αυτός τη χορήγησε τότε μπορεί να μπλέξει. Τα έχουμε ξαναπεί, όλοι να καλύπτουν τα νώτα τους εκτός από το γιατρό. Το αν ο γιατρός που θα συνόδευε θα έπρεπε να βρει μέσο να γυρίσει στο ΚΥ δεν αφορά κανένα.
Αν ήταν αγροτικός και ο επιμελητής ή διευθυντής ήταν στο σπίτι, βρίσκω "λογικό", ως ένα σημείο, να φοβήθηκε να ανέβει στο ασθενοφόρο και να πει στον επιμελητή "φεύγω, έλα -τουλάχιστον- για την ώρα που λείπω στο ΚΥ".

Θα συμφωνήσω με τον κο Κανελλόπουλο
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"ο έτερος εφημερεύων γιατρός να αποφασίσει τη διακομιδή του ασθενούς στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης χωρίς ωστόσο συνοδεία ιατρού, όπως προβλέπεται, δεδομένου ότι εν απουσία του εγκαλούμενου ιατρού αδυνατούσε ο ίδιος να εγκαταλείψει το Κέντρο Υγείας προκειμένου να συνοδέψει τον ασθενή. "

Επειδή τον έχω ακούσει άπειρες φορές αυτό τον ψυχαναγκασμό, να θυμήσω για άλλη μια φορά ότι δεν βασίζεται κάπου κι ότι δεν φυλάμε σκοπιά στο Κέντρο Υγείας ή στο νησί.
Είμαι σε επιφυλακή ακριβώς για να αντιμετωπίσω το αληθινό περιστατικό που εδώ και τώρα κινδυνεύει και όχι το πιθανό περιστατικό που μπορεί να προκύψει όσο λείπω.
Ο γιατρός που έλειπε θα περάσει μόνο πειθαρχικό, αλλά ο άλλος που έπραξε έτσι, θα πρέπει να το στηρίξει σε κάποιο νόμο ότι δεν μπορούσε να φύγει, αλλιώς μπορεί να μπλέξει. Όποιος ξέρει κάτι διαφορετικό, παρακαλώ πολύ να το ανεβάσει για να το έχουμε, γιατί έχει ξανασυζητηθεί σε αυτό το θρεντ.
και να το δείτε που θα τη "φάει" αυτός που ήταν στο ΚΥ ενώ ο απουσιάζων κάπως θα τη γλιτώσει π.χ. μπορεί να βρεθεί κάποιος  και να βεβαιώσει (ή "βεβαιώσει") ότι την ώρα που συνέβη το περιστατικό ο απουσιάζων γιατρός τον εξέταζε στο σπίτι του λόγω αδυναμίας μετακίνησης........

13 Ιουλίου 2014, 11:54:09
Απάντηση #422
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έχει να πάει στη δουλειά του... πέντε χρόνια!  - Πώς ανακάλυψαν τον «αόρατο» υπάλληλο μετά από ένα μαραθώνιο καταγγελιών, ΕΔΕ και ερευνών

Η εποχή της ατιμωρησίας στο δημόσιο έχει περάσει ανεπιστρεπτί, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους οι πολιτικοί άνδρες που κυβερνούν τη χώρα, κάθε χρόνο περί τα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου που ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής δημοσιοποιεί την ετήσια έκθεσή του για τον ελεγκτικό μηχανισμό της δημόσιας διοίκησης. Ο Ν.Τ., εργαζόμενος του ΕΚΑΒ Πέλλας, εκλεκτός «φιλοξενούμενος» της φετινής έκθεσης έχει σίγουρα πολλούς λόγους για να μειδιά ακούγοντας τέτοιες πολιτικές μεγαλοστομίες.

Αδικαιολογήτως απών για πέντε ολόκληρα από την υπηρεσία του -πλήρωμα ασθενοφόρου στη μονάδα του ΕΚΑΒ Πέλλας- ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος μπορεί να διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του εθνικού… κοπανατζή, καθώς κατά το διάστημα της απουσίας του ουδείς επισήμως και εγγράφως τον αναζήτησε. Μαζί του όμως στο βάθρο αυτής της αρνητικής πρωτιάς για το ΕΚΑΒ και το δημόσιο τομέα ενδεχομένως θα έπρεπε να βρίσκονται και πλείστοι άλλοι, που «υποστήριξαν» με πράξεις ή παραλείψεις τους την «προσπάθεια» του όχι μόνο για την 5ετία της απουσίας του αλλά και για επιπλέον τρία έτη. Διότι χρειάστηκαν δεκάδες ανώνυμες αναφορές, τέσσερις επώνυμες καταγγελίες, δύο ΕΔΕ, μία έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) και μία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ για να διαπιστωθεί ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ως πλήρωμα ασθενοφόρου στη μονάδα Πέλλας ήταν… αόρατος.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα έγγραφα, ο υπάλληλος του ΕΚΑΒ απουσίαζε από την 1η Δεκεμβρίου του 2006 έως και την 9η Νοεμβρίου 2011. Τέθηκε ωστόσο σε αργία μόλις τον περασμένο Νοέμβριο -σημειωτέον ότι πρόκειται για αργία που διαρκεί όσο παραμένει ανοιχτή η πειθαρχική διαδικασία και ήταν ουσιαστικά μονόδρομος για το ΔΣ του ΕΚΑΒ μετά την ένσταση που άσκησε κατά της τελευταίας απόφασης του πειθαρχικού συμβουλίου ο γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Κατά το διάστημα από το 2006 έως το 2011 το όνομα του δεν υπήρχε στα προγράμματα εργασίας (βάρδιες) της υπηρεσίας του αλλά ούτε και ο ίδιος εμφανίστηκε στην εργασία του εάν υποτεθεί ότι επρόκειτο για… τυπογραφικό λάθος. Τακτική, σχεδόν σε ημερήσια βάση αντίθετα ήταν η παρουσία του σε καφετέρια που διατηρούσε η αδελφή του στην Έδεσσα. Μάλιστα, κατά πληροφορίες η πρώτη επώνυμη καταγγελία στο ΕΚΑΒ έγινε από «ανταγωνιστή» στον χώρο της διασκέδασης, από τον ιδιοκτήτη όμορης επιχείρησης που διαπίστωσε ότι ο συντοπίτης ΕΚΑΒίτης αφιέρωνε μέρες και νύχτες ολόκληρες στην επιχείρηση της αδελφής του.


Εργαζόταν στη... Βουλγαρία

Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η δραστηριότητα που τον κρατούσε μακριά από τα ασθενοφόρα και τα πιεστικά δρομολόγια που διεκπεραίωνε η υπηρεσία του. Πολυπράγμων ο 45χρονος είχε αναπτύξει και επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βουλγαρία ασχολούμενος με την εκμετάλλευση και την εισαγωγή βιομάζας. Επίσης, γνωστή ήταν στην ευρύτερη περιοχή Πέλλας και η φανατική του ενασχόληση με το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου -ήταν για κάποιο διάστημα και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το παζλ των δραστηριοτήτων του συμπληρώνεται επίσης με βάση τα έγγραφα του πειθαρχικού του φακέλου και με συνδικαλιστική δράση. Κληθείσα να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την απουσία του η υπάλληλος που ήταν επιφορτισμένη με την κατάρτιση των προγραμμάτων εργασίας στο ΕΚΑΒ, ανέφερε πως όλοι γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν, κάποιοι και επειδή φοβούνταν γιατί είχε συνδικαλιστική κάλυψη.

Εκ του αποτελέσματος της έρευνας του γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, διαφάνηκε ότι ακόμη κι αν κάποιοι μίλησαν ο λόγος τους έπεσε στο κενό. Οι τέσσερις καταγγελίες οδήγησαν μεν σε πειθαρχική διαδικασία με την ποινή πανομοιότυπη κάθε φορά να μην ξεπερνά τη στέρηση αποδοχών για 10 ημέρες!

Κάποιες καταγγελίες ξεπέρασαν τα σύνορα του νομού Πέλλας και έφτασαν μέχρι την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ, όπου φέρεται να έμειναν σε συρτάρια διοικητικών στελεχών τουλάχιστον για έξι μήνες παρέχοντας σιωπηρά προστασία στον κοπανατζή εργαζόμενο της Πέλλας. Όταν όμως έφτασαν στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), η κατάσταση ανατράπηκε για τον προκλητικό υπάλληλο, συμπαρασύροντας όμως και όσους εκ της θέσεως τους τον κάλυπταν με τη σιωπή τους ή την αδράνειά τους.


Στο ΕΚΑΒ έχουν κάνει την κοπάνα... επάγγελμα!

Κι αν η συγκεκριμένη περίπτωση ξεσκεπάστηκε, δεν έχει συμβεί το ίδιο με ανάλογες δεκάδες περιπτώσεις στο ΕΚΑΒ ανά την περιφέρεια. Πηγές του ΕΚΑΒ επισημαίνουν ότι η απουσία εργαζομένων είναι πρακτική που ακολουθείται κατά κόρον και συνδυάζεται με την πληρωμή άλλων συναδέλφων τους προκειμένου αυτοί να κάνουν τις βάρδιες των απόντων. Καταλυτικό ρόλο σε όλη αυτή τη διαδικασία παίζουν όσοι καταρτίζουν τα προγράμματα με τις βάρδιες – συνήθως πρόκειται για τους συνδικαλιστές της υπηρεσίας οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους με αυτόν τον τρόπο εργαζόμενους και ψήφους.

Το ΣΕΥΥΠ «υποχρέωσε» τη διοίκηση του ΕΚΑΒ να ασχοληθεί με τον κοπανατζή υπάλληλο. Στο μεταξύ, ο έλεγχος είχε αναδείξει ότι ο συγκεκριμένος δεν είχε υποβάλλει ως όφειλε δήλωση μεταβολής της περιουσιακής του κατάστασης επί 10 και πλέον έτη – στη διάρκεια των οποίων ωστόσο είχαν επέλθει σημαντικές μεταβολές λόγω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που ασκούσε.

Το ΔΣ του ΕΚΑΒ «μετατράπηκε» σε πειθαρχικό -κατά πληροφορίες ήταν ο μόνος τρόπος για να μην παραπέμψει την υπόθεση σε πειθαρχικό όργανο του υπουργείου Υγείας και χάσει τον έλεγχό της- και αφού διαπίστωσε ότι πράγματι ο υπάλληλος του απουσίαζε αδικαιολογήτως επί 5 χρόνια, τον τιμώρησε με τρίμηνη στέρηση αποδοχών! Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο παράπτωμα συνεπάγεται ακόμη και την ποινή της οριστικής παύσης για τον επίορκο υπάλληλο.

Ο συγκεκριμένος βέβαια -που μόλις η υπόθεση έφτασε στο ΣΕΥΥΠ είχε σπεύσει να εμφανιστεί στην υπηρεσία του- αρνήθηκε την απουσία του και επέρριψε την ευθύνη σε όσους κατήρτιζαν τα προγράμματα εργασίας των πληρωμάτων. Το νήμα της τιμωρίας άρχισε να ξετυλίγεται ουσιαστικά από τον περασμένο Νοέμβριο, δηλαδή επτά χρόνια μετά την απαρχή της κολάσιμης συμπεριφοράς του υπαλλήλου, με την ένσταση που άσκησε ο κ. Ρακιντζής, κατά της απόφασης του ΔΣ του ΕΚΑΒ. Πλέον, η υπόθεση θα εξεταστεί από πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας. Εφόσον, του επιβληθεί ποινή ανάλογη βαρύτητας με τα παραπτώματα τα οποία αποδεδειγμένα τέλεσε, τότε είναι πολύ πιθανή η έξοδός του από το ΕΚΑΒ και η υποχρέωση του να επιστρέψει το ποσό των 120.000 ευρώ που αντιστοιχεί στις αποδοχές της περίφημης 5ετίας που απουσίαζε.




Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Ιουλίου 2014, 13:05:56
Απάντηση #423
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


" Πλέον, η υπόθεση θα εξεταστεί από πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Υγείας. Εφόσον, του επιβληθεί ποινή ανάλογη βαρύτητας με τα παραπτώματα τα οποία αποδεδειγμένα τέλεσε, τότε είναι πολύ πιθανή η έξοδός του από το ΕΚΑΒ και η υποχρέωση του να επιστρέψει το ποσό των 120.000 ευρώ που αντιστοιχεί στις αποδοχές της περίφημης 5ετίας που απουσίαζε."
120000/5/12= 2000 ο μήνας. Καθόλου άσχημα νομίζω!
Πόσα είπαμε παίρνουν οι ειδικευόμενοι και οι επιμελητές το μήνα;

29 Ιουλίου 2014, 10:22:41
Απάντηση #424
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία των κατοίκων της Σύμης για την ελλιπή υγειονομική θωράκιση του νησιού μετέφερε ο δήμαρχος της Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας. Μιλώντας

στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Παπακαλοδούκας ανέφερε ότι το νησί εδώ και έξι μήνες έχει έναν μόνο γιατρό.

Παράλληλα, όπως τόνισε, δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζεται είτε ο ίδιος, είτε κάποιος δημοτικός σύμβουλος, είτε κάποιος πολίτης να οδηγήσουν το ασθενοφόρο για την αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1 εδώ.

* Την ίδια ώρα στο ίδιο νησί, αναμένεται να διοριστούν ...15 αναπληρωταί καθηγηταί και ισάριθμοι λιμενοφύλακαι!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Ιουλίου 2014, 10:03:31
Απάντηση #425
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Υπόψιν ότι οι αναπληρωταί καθηγηταί και οι λιμενοφύλακαι έχουν περίπου τις ίδιες απολαβές με τον αγροτικό ιατρό και λίγο λιγότερες απ' τον Γενικό Ιατρό, ενώ δικαιούνται απίστευτες άδειες και ρεπό την στιγμή που ο ιατρός με το ζόρι θα πάρει μια βδομάδα (ενώ π.χ ο αγροτικός επί θητεία όλες κι όλες 5 ημέρες ! ! ! )

Θυμάμαι στον Αστυνομικό Σταθμό του νησιού που υπηρετούσα τους 2 αστυνομικούς να το έχουν κανονίσει και να πηγαινοέρχονται σπίτια τους ανά 15ημερο, ενώ τους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν στα σπίτια τους για 19 ημέρες (δικαιούνταν άλλες 2 ημέρες ελέω παραμεθορίου) το Χριστούγεννα και το Πάσχα, ενώ το καλοκαίρι έφευγαν 20 Ιουνίου και έρχονταν... 10 Σεπτεμβρίου !

Λιμενοφύλακαι-εκπαιδευτικοί και ιατροί κοινό μισθολόγιο...
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουλίου 2014, 10:05:58 από kopritis »

30 Ιουλίου 2014, 12:04:10
Απάντηση #426
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία των κατοίκων της Σύμης για την ελλιπή υγειονομική θωράκιση του νησιού μετέφερε ο δήμαρχος της Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας. Μιλώντας

στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Παπακαλοδούκας ανέφερε ότι το νησί εδώ και έξι μήνες έχει έναν μόνο γιατρό.
Αφού είναι από τους τυχερούς που έχει έστω και ένα γιατρό, να μη μιλάει καθόλου!

Παράθεση
Παράλληλα, όπως τόνισε, δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζεται είτε ο ίδιος, είτε κάποιος δημοτικός σύμβουλος, είτε κάποιος πολίτης να οδηγήσουν το ασθενοφόρο για την αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού.
Τι ακριβώς προτείνει ο δήμαρχος; Να προσληφθεί οδηγός ασθενοφόρου; Μήπως να προσληφθούν 4-5 οδηγοί ασθενοφόρου ώστε να υπάρχει κάλυψη σε όλες τις βάρδιες; Τα περισσότερα ασθενοφόρα σ' αυτά τα νησιά/νησάκια είναι κάτι παροπλισμένα των νοσοκομείων που αμφιβάλω αν πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις εξοπλισμού (μερικά δεν έχουν ούτε καν ασφαλιστήριο συμβόλαιο) και χρησιμοποιούνται για πολύ μικρές διαδρομές όπως τόπος συμβάντος-ιατρείο και ιατρείο-λιμάνι ή ελικοδρόμιο. Κάποιος λοιπόν πρέπει να τα οδηγεί. Μήπως ο γιατρός;

31 Ιουλίου 2014, 15:25:45
Απάντηση #427
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράλληλα, όπως τόνισε, δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζεται είτε ο ίδιος, είτε κάποιος δημοτικός σύμβουλος, είτε κάποιος πολίτης να οδηγήσουν το ασθενοφόρο για την αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού.
Μήπως να το οδηγήσει ο... γιατρός ;

Πραγματικά απορώ με την λογική κάποιων, τι ακριβώς περιμένουν, οδηγό ασθενοφόρου σε ένα νησάκι 300 κατοίκων που θα χρειαστεί 1-2 φορές τον χρόνο ;

Έχουμε χάσει κάπου την μπάλα.

31 Ιουλίου 2014, 15:28:33
Απάντηση #428
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Συγγνώμη συνάδελφε για το "καπάκι" αλλά τι ήθελα να γράψω τα παραπάνω;

- Ο αναπληρωτής υπουργός κύριος Γρηγοράκος είπε στους κατοίκους της Σύμης: "Έχετε ένα γιατρό που τα βγάζει πέρα μια χαρά! (πώς τα βγάζει πέρα ο γιατρός με συνεχή ετοιμότητα και ελάχιστες πληρωμένες εφημερίες, είναι λεπτομέρεια)

- Τελικά φαίνεται ότι το ασθενοφόρο το οδηγεί (και) ο γιατρός! Πλέον επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης στα δικαιολογητικά της προκήρυξης αγροτικών! Εξετάζεται αν θα είναι προαπαιτούμενο ή αν θα δίνει παραπάνω μόρια!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος στο κείμενο δεξιά: "Σύμη. Τα εύσημα δεν αρκούν"
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Ιουλίου 2014, 23:52:03 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

31 Ιουλίου 2014, 17:09:34
Απάντηση #429
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Είναι κάποιες ειδικότητες σε επαρχιακά νοσοκομεία που απορώ πως την παλεύουν !

Στο μεγαλύτερο νησί που υπαγόμουν υπηρετούσε Ειδική Παιδίατρος, η μοναδική νοσοκομειακή σε ολόκληρο το νησί (της τάξης δεκάδων χιλιάδων κατοίκων). Την βοηθούσαν κάποιοι άσχετοι συμβασιούχοι γιατροί σε αναμονή Ειδικότητας.

Θυμάμαι να την έχω πάρει κάμποσα τηλέφωνα εγώ ως αγροτικός και με αρκετά παιδιατρικά περιστατικά, φαντάζομαι τι όγκο δουλειάς θα είχε. Άδεια θα μπορουσε άραγες να πάρει ?

Πόσο λοιπόν να αντέξεις όλη αυτή την πίεση για...1400€ ?

Δεν πρέπει να ξαφνιάζει που λείπουν βασικές Ειδικότητες στα επαρχιακά νοσοκομεία...
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Ιουλίου 2014, 19:01:23 από kopritis »

1 Αυγούστου 2014, 20:54:13
Απάντηση #430
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία των κατοίκων της Σύμης για την ελλιπή υγειονομική θωράκιση του νησιού μετέφερε ο δήμαρχος της Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας. Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Παπακαλοδούκας ανέφερε ότι το νησί εδώ και έξι μήνες έχει έναν μόνο γιατρό......
   Η άλλη άποψη (άσχετη με τις Διακομιδές πάντως) για τον ένα ιατρό της Σύμης στο Υγεία360:
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 
   Ο κύριος Παπακαλοδούκας είναι ο δήμαρχος Σύμης, ο δήμαρχος ο οποίος διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα ότι το νησί στερείται γιατρών και τα περιφερειακά ιατρεία του είναι άδεια.
    Ο κύριος Παπακαλοδούκας είναι ο δήμαρχος Σύμης, ο δήμαρχος ο οποίος έχει στείλει προ μηνών έγγραφο προς την διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, έγγραφο το οποίο έχει στη διάθεσή του το ygeia360.gr, με το οποίο ο κύριος Παπακαλοδούκας ζητούσε να εκκενωθεί το ένα από τα δύο περιεφερειακά ιατρεία της Σύμης, καθώς ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου και ο...  ιδιωτικός όμιλος υπηρεσιών Υγείας "Euromedica", συμφερόντων Λιακουνάκου, επιθυμεί να εγκαταστήσει εκεί ιατρείο του ομίλου!
    Αυτός είναι ο κύριος Παπακαλοδούκας, ο δήμαρχος Σύμης...

ΥΓ: ποιος ξέρει την αλήθεια, δεν ακούσαμε την άποψη του δημάρχου...

2 Αυγούστου 2014, 00:00:21
Απάντηση #431
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ακόμα και ΑΝ ισχύει, το πρόβλημα ποιό είναι ;

Ας ανοίξει Ιατρείο η Euromedica, να απολαύσουν υπηρεσίες "υψηλού επιπέδου"... ;D

Τέρμα τα τζαμπατζιλίκια στις επισκέψεις ακόμα και για συνταγογράφηση, τέρμα τα 900€ αμοιβή ιατρού, τέρμα οι απλήρωτες εφημερίες, τέρμα τα "εγώ σε πληρώνω", τέρμα το επισκέπτομαι όποτε θέλω τον ιατρό για συνταγογράφηση και άλλα τοιούτα !

Το σοβαρό θέμα είναι στις πρακτικές που ακολουθεί ο δήμαρχος σύμφωνα με το άρθρο.

2 Αυγούστου 2014, 09:38:09
Απάντηση #432
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Πόσα πιστεύεις ότι θα παίρνει ο γιατρός της γιουρομέντικα καθαρά???? ???

2 Αυγούστου 2014, 09:51:00
Απάντηση #433
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αφού το κράτος προωθεί ΣΔΙΤ, είναι λογικό σε τέτοια μικρά και απομονωμένα μέρη να μπορεί να συμβληθεί ο εκάστοτε γιατρός του ΠΙ με οποιαδήποτε Euromedica, λαμβάνοντας ένα πρόσθετο εισόδημα. Δε χρειάζεται να βγάζει κανείς τα μάτια του άλλου, διότι αν από τη μια τα αφήσουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αυτή θα την κάνει όταν δε θα έχει όφελος, χωρίς να λογαριάσει τις ανάγκες. Από την άλλη, αν δε συνδράμει κι αυτή στο να πάρει μπρος η μηχανή, τα ιατρεία θα είναι άδεια και ο κόσμος δε θα εξυπηρετείται.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

2 Αυγούστου 2014, 11:15:38
Απάντηση #434
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πόσα πιστεύεις ότι θα παίρνει ο γιατρός της γιουρομέντικα καθαρά???? ???
Με 900€ δεν πάει κανείς να ασκήσει την Ιατρική στην άλλη άκρη του Αιγαίου, μένει σπίτι του και γλυτώνει τουλάχιστον διαμονή-φαγητό που σ' αυτες τις περιοχές είναι κι πανάκριβο !

Τα 900€ πολύ πιθανόν να είναι το πρόσθετο εισόδημα του ιατρού.

Απ' την άλλη, διαπιστώνω ότι το ιδιωτικό το σέβεται περισσότερο ο μέσος Έλλην καθώς το πληρώνει, π.χ δεν νομίζω να αποκαλεί τον ιατρό της Euromedica "γιατρουδάκο" όπως αποκαλούν πολλοί σ' αυτές τις περιοχές τον αγροτικό ιατρό... :)

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
24279 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2018, 22:27:06
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
22697 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2009, 07:46:42
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
23459 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Νοεμβρίου 2010, 22:45:32
από Nikos_med
7 Απαντήσεις
25398 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2011, 19:57:02
από pelidis
0 Απαντήσεις
30549 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2022, 09:45:04
από Drkyriakos