Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Απριλίου 2024, 23:15:30

Αποστολέας Θέμα: Διακομιδές ασθενών  (Αναγνώστηκε 600765 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Αυγούστου 2014, 02:16:22
Απάντηση #435
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG


Και ενώ στη Σύμη ονειρεύονται τη γιουρομέντικα που θα τους λύσει τα προβλήματα,

στην Κω βρέθηκε ο τρόπος:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

(άρθρο του Γιώργου Κατσάβαρου στο protagon.gr)

« Τελευταία τροποποίηση: 11 Αυγούστου 2014, 02:22:37 από Dott.diMG »
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

12 Αυγούστου 2014, 21:15:58
Απάντηση #436
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Χθες μας ήρθε στο ΤΕΠ ένας 15χρονος με Άλγος (ΔΕ) Λαγόνιου Βόθρου, εξεταστείς σε πρώτη φάση στην Κ.Υ Σαλαμίνας.

Απορία: στο ΚΥ Σαλαμίνας τι σόϊ Ιατρική ασκούν οι συνάδελφοι όταν δεν δύνανται να κάνουν στοιχειώδη εργαστηριακά και έναν Υπέρηχο ; Ξεματιάζουν ;

Θα μου πείτε, ΟΚ, απέναντι είναι το Θριάσιο, αλλά η κατάσταση μου θυμίζει αγροτικό.

Και μιλάμε για Κ.Υ που καλύπτει 40,000 κόσμο.


12 Αυγούστου 2014, 22:12:26
Απάντηση #437
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Σύμφωνα με το χάρτη υγείας στο ΚΥ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος φαίνεται να υπηρετούν 8 γενικοί γιατροί, 6 αγροτικοί, 1 παιδίατρος και 1 λοιπές ειδικότητες.
Αν έχουν αιματολογικό αναλυτή θα μπορούσαν να κάνουν τουλάχιστον 1 γενική αίματος ίσως και κάποια βιοχημικά. Αν έχουν αναλυτή κι αν έχουν αντιδραστήρια.
Για τον υπέρηχο που λες, δεν ξέρουμε αν έχουν μηχάνημα κι αν έχουν γιατρό ακτινοδιαγνωστή (1 λοιπές ειδικότητες; ) που μπορεί να το χειριστεί (αν έχει βάρδια ή εφημερία).

13 Αυγούστου 2014, 00:37:06
Απάντηση #438
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Στο Κ.Υ Πυργίου έχει αναλυτή αίματος ή κάνω λάθος ;

Είχα δει κάποια εργαστηριακά σε μία διακομιδή στο Σκυλίτσειο, αλλά δεν θυμάμαι καλά.

13 Αυγούστου 2014, 12:01:06
Απάντηση #439
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σύστημα ανίχνευσης των τρολ απέκτησε το ΕΚΑΒ Αττικής.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ιστορίες καθημερινής… τρέλας διαδραματίζονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ Αττικής. Αντί να καταγράφουν και να διαχειρίζονται τα επείγοντα συμβάντα, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας καλούνται να… υποδυθούν ποικίλους ρόλους, από γιατρούς και φαρμακοποιούς μέχρι ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, παρέχοντας την αναγκαία κάθε φορά στήριξη στον συνομιλητή τους στην άλλη άκρη της γραμμής 166, ενώ την ίδια στιγμή «υποχρεούνται» να γνωρίζουν απέξω κι ανακατωτά αν όχι τη… Wikipedia, τουλάχιστον τον Χρυσό Οδηγό.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ Αττικής, το Κέντρο δέχεται κάθε μέρα περίπου 5.500 τηλεφωνικές κλήσεις. Ωστόσο, μόνο οι 1.500 κλήσεις αφορούν σε προβλήματα υγείας και διακομιδές – οι οποίες σημειωτέον επανεξετάζονται και ιεραρχούνται πριν πραγματοποιηθούν.
 
«ΕΚΑΒ εκεί; Ποιο νοσοκομείο... εφημερεύει;»

Περί τις 4.000 τηλεφωνικές κλήσεις είναι γενικής και ειδικής φύσεως, με την αναζήτηση πληροφοριών και την «απαίτηση» για εξ αποστάσεως διάγνωση να κυριαρχούν. Οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ απευθύνουν σταθερά τα τελευταία χρόνια έκκληση στους πολίτες να μην τηλεφωνούν παρά μόνο εάν πρόκειται για επείγον περιστατικό, ωστόσο η αδιαφορία και η άγνοια σε συνδυασμό με τη μη χρέωση της κλήσης οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα.
 
Πάνω από 2.500 κλήσεις κάθε μέρα αφορούν το… καυτό ερώτημα ποιο νοσοκομείο ή φαρμακείο εφημερεύει. Μάλιστα, όπως λένε οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ακόμη κι αν ενημερώνουν τους πολίτες ότι υπάρχουν πλέον ειδικές τηλεφωνικές γραμμές για τα εφημερεύοντα νοσοκομεία ή φαρμακεία και τους ζητούν ευγενικά να «ελευθερώσουν» τη γραμμή για κάποιο επείγον περιστατικό, δεν αλλάζει κάτι δραστικά. Οι πολίτες επιμένουν να λάβουν την πληροφορία και, παρότι υπόσχονται ότι δεν θα τηλεφωνήσουν ξανά, δεν τηρούν την υπόσχεση.
 
Αττική: Μία διακομιδή κάθε 90 δευτερόλεπτα
 
Από τις 1.500 κλήσεις που αφορούν σε αιτήματα διακομιδών περιστατικών, πραγματοποιούνται τελικά περίπου 1.000 διακομιδές. Από αυτές, οι περίπου 200 αφορούν τα χρόνια περιστατικά, όπως καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κα και τις μετακινήσεις τους από και προς σε νοσοκομεία για εξετάσεις ή επεμβάσεις ή θεραπείες.
 
Στο τηλεφωνικό κέντρο της Αττικής – μαζί με εκείνο της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης έχουν σύστημα καταγραφής και καταμέτρησης-  εργάζονται ανά βάρδια 10 άτομα, πλην των προϊσταμένων. Όλοι συγκαταλέγονται στα πληρώματα, δηλαδή έχουν γνώσεις προνοσοκομειακής φροντίδας.
Όπως εξηγεί στο protothema.gr, ο υπεύθυνος του Κέντρου, κ. Γεράσιμος Λασκαράτος, σε κάθε βάρδια ο εργαζόμενος απαντά σε 150 με 180  τηλεφωνήματα. Στόχος του Κέντρου είναι οι κλήσεις να μην ξεπερνούν σε διάρκεια το ένα με 1,5 λεπτό. Κι αυτό διότι πρέπει η κλήση να προωθηθεί από τον τηλεφωνητή στον υπάλληλο που διαχειρίζεται τα οχήματα, να αξιολογηθεί το συμβάν και να δοθεί η εντολή για την διακομιδή του περιστατικού με τον συνολικό απαιτούμενο χρόνο να μην ξεπερνά τα 2 με 3 λεπτά. Τελικός στόχος πάντοτε, εφόσον διαπιστώνεται επείγον περιστατικό ο χρόνος προσέγγισης του οχήματος στον τόπο του συμβάντος να μην υπερβαίνει τα 8 με 10 λεπτά.
 
«Παιδί, ανακοπή, τροχαίο είναι το top 3 των περιστατικών που κινητοποιούν αμέσως τους τηλεφωνητές του ΕΚΑΒ. Σε αυτά τα περιστατικά η διακομιδή προχωρά με διαφορετικό ρυθμό» τονίζει ο κ. Θεόδωρος Ζέρβας, ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ.
 
Φάρσες και ευτράπελα στο 166
 
Σύμφωνα με την καταγραφή των κλήσεων, μεγάλο ποσοστό από τις τηλεφωνικές κλήσεις που δεν αφορούν διακομιδές γίνονται από άτομα μοναχικά ή άτομα με ψυχικά νοσήματα ή και από άτομα που κάνουν φάρσες. Κάποιος καλεί επανειλημμένα και ζητεί να τον συνδέσουν με τον… Θεό, άλλος τηλεφωνεί αποβραδίς για να μάθει τον καιρό της επομένης, τρίτος και…αδιάκριτος ζητεί να μάθει τι χρώμα εσώρουχο φορά η υπάλληλος που απαντά: πρόκειται για τα ευτράπελα περιστατικά που ανασύρουν από τις πρόσφατες βάρδιες τους οι εργαζόμενοι που συνάντησε το protothema.gr.
 
Τις περιόδους των διακοπών όπως και των εορτών οι κλήσεις από τους μοναχικούς ή ψυχικά ασθενείς ή τους ηλικιωμένους αυξάνονται. Άνθρωποι που με πρόσχημα ότι ψάχνουν νοσοκομείο ή φαρμακείο, ή ότι αισθάνονται κάποιο πόνο, κρατούν τη γραμμή ανοιχτή και προσπαθούν να παρατείνουν την κουβέντα με τον συνομιλητή τους στην άλλη άκρη της γραμμής. Ο δε όγκος των τηλεφωνημάτων αυξάνεται κατακόρυφα τις βραδινές ώρες, με το θετικό να είναι ότι το βράδυ μειώνονται συνήθως πολύ οι κλήσεις για περιστατικά.
 
Το περιεχόμενο των τηλεφωνικών κλήσεων γίνεται αντικείμενο σχολιασμού και αστεϊσμού μεταξύ των εργαζομένων, όταν φυσικά δεν ασφυκτιούν υπό το βάρος των επειγόντων. «Το προσωπικό καταβάλλει προσπάθεια να χειριστεί όλα τα τηλεφωνήματα, αλλά δεν λείπουν και οι περιπτώσεις εκείνες που έχει ζητηθεί η  συνδρομή της αστυνομίας. Πλέον το Κέντρο της Αττικής διαθέτει ειδικό σύστημα «σπασίματος»  του τηλεφωνικού απορρήτου, οπότε εντοπίζονται αμέσως όσοι  επιμένουν να τηλεφωνούν στο 166 με την πρώτη ευκαιρία» λέει ο κ. Ζέρβας.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Αυγούστου 2014, 10:19:10
Απάντηση #440
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Άλλο ένα τραγικό συμβάν που αποδεικνύει ότι όποιος ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος ασκεί πίεση σε ιατρό για άχρηστη διακομιδή, είναι αντικοινωνικός εγκληματίας και σαν τέτοιος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία (αυτόφωρη σύλληψη).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Αυγούστου 2014, 16:36:55 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Αυγούστου 2014, 11:01:04
Απάντηση #441
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


EKAB: Tί κι αν άργησε το ασθενοφόρο; Αφού υπήρχε στον τόπο (ιδιώτης) ιατρός που έκανε την προσπάθεια ανάνηψης που θα έκανε και το πλήρωμα. (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Αυγούστου 2014, 11:29:31
Απάντηση #442
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
EKAB: Tί κι αν άργησε το ασθενοφόρο; Αφού υπήρχε στον τόπο (ιδιώτης) ιατρός που έκανε την προσπάθεια ανάνηψης που θα έκανε και το πλήρωμα. (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
   Το δημοσίευμα λεει στο τέλος ότι ο πρωθυπουργός έστειλε ...στεφάνια.
   Ρωτάω για ποιο λόγο. Στέλνει σε όλους τους πεθαμένους ή έστω σε όλους κάτω των 40; Ή έχει ενοχές; Τύψεις;
   Φυσικά τίποτα απο αυτά. Το πολιτικό γραφείο το θεώρησε μάλλον καλή κίνηση για προβολή... Προσωπικά, αν όντως έγινε, την βλέπω χονδροϊδέστατη, μου προκαλέι αποστροφή και πιστεύω ότι θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα απο τα προσδωκόμενα.
   Τώρα αν νιώθει τύψεις μπορεί να περιορίσει τον μισθουλάκο του στο 1/4 (θα φτάσουν για να ζήσει χωρίς τύψεις) και ας προσλάβει με αυτά τα χρήματα 3 οδηγούς ασθενοφόρου στη Χαλκιδική (ή να περιορίσει στο 1/4 τους άχρηστους του πολιτικού γραφείου). Λαϊκίζω βέβαια....

19 Αυγούστου 2014, 18:17:50
Απάντηση #443
Αποσυνδεδεμένος

paracelsus


Προφανώς γιατί ήταν κομματικό στέλεχος και απεβίωσε νέος και γιατί δημοσιοποιήθηκε το περιστατικό. Αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και την περίπτωση να τον είχε γνωρίσει ο ίδιος ή κάποιος στενός του συνεργάτης σε κάποια κομματική εκδήλωση.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Αυγούστου 2014, 18:20:35 από paracelsus »

23 Νοεμβρίου 2014, 11:46:07
Απάντηση #444
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Σάμος: Νεκρός 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών σε τροχαίο

Ο άτυχος άντρας ξεψύχησε στο σημείο του δυστυχήματος περιμένοντας το ασθενοφόρο που έφτασε τελικά 1,5 ώρα μετά, όταν όμως ήταν πολύ αργά
Ο θάνατος ενός 34χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών συγκλονίζει το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος της Σάμου.



Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο άτυχος άντρας έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε και προσέκρουσε πάνω σε κολώνα φωτισμού.

Το τροχαίο έγινε στις 17:45 και το πρώτο τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ έγινε στις 18:03. Δύο λεπτά αργότερα το Κέντρο δήλωσε αδυναμία να στείλει ασθενοφόρο γιατί το μοναδικό που υπήρχει μετέφερε άλλον ασθενή. Στις 18:06 ο διοικητής του νοσοκομείου της Σάμου ζήτησε τη βοήθεια του στρατού. Περίπου 40 λεπτά μετά την κλήση στο ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο της ταξιαρχίας έφυγε από το νοσοκομείο της Σάμου με πλήρωμα δύο γιατρούς για να επιστρέψει περίπου μια ώρα αργότερα με τον άτυχο άνδρα νεκρό.

Η καθυστέρηση του ασθενοφόρου έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών, οι οποίοι μιλώντας στο MEGA υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον επί 40 λεπτά ο άνθρωπός τους είχε τις αισθήσεις του και πιστεύουν ότι θα είχε ενδεχομένως σωθεί αν είχε πάει εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε στο MEGA ο διοικητής του νοσοκομείου του νησιού Γιώργος Ραγκούσης, το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη πληρώματος του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα με το υπάρχον προσωπικό να καλύπτονται τρεις βάρδιες για ένα ασθενοφόρο, που καλείται να εξυπηρετήσει όλο το νησί. "Δεν καλύπτονται βάρδιες για να μπορεί να βγει και 2ο ασθενοφόρο" τονίζει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το επόμενο διάστημα στη Σάμο θα διοριστούν 4 διασώστες προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, ενώ εάν ξεμπλοκάρει ο διαγωνισμός προμήθειας 167 ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων, το νησί θα αποκτήσει ακόμη ένα ασθενοφόρο. Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού εκκρεμεί εδώ και 7 χρόνια αφού οι εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν καταθέτουν διαρκώς ενστάσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο γερασμένος στόλος να μην ανανεώνεται και τα ασθενοφόρα να χαλάνε κατά τη διάρκεια των διακομιδών.

Έντονο είναι το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα και στην Αττική, αφού από τα 140 που έχει το ΕΚΑΒ στον νομό αυτή τη στιγμή μόνο 75 εξυπηρετούν περιστατικά, καθώς τα 50 είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης και τα υπόλοιπα είναι σε αναμονή προκειμένου να αντικαταστήσουν κάποιο όχημα που θα χαλάσει.

Την ίδια ώρα, ο μειωμένος προϋπολογισμός του ΕΚΑΒ καθιστά σχεδόν απαγορευτική την αγορά ανταλλακτικών με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του Κέντρου Γιώργος Μαθιόπουλος, να υπάρχουν ασθενοφόρα που μένουν έως και 5 μήνες ακινητοποιημένα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

23 Νοεμβρίου 2014, 11:47:33
Απάντηση #445
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Και η απάντηση του ΕΚΑΒ Σάμου για το περιστατικό

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

24 Νοεμβρίου 2014, 19:37:46
Απάντηση #446
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σε απόστρατο του ΠΝ, κομματικό τους στέλεχος είχαν αναθέσει τη διοίκηση του ΕΚΑΒ!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με μια επιστολή που διαπερνάται από έντονο συγκινησιακό πνεύμα, αποχωρεί αιφνιδίως από το τιμόνι του ΕΚΑΒ ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Ο κ.Παπαγιαννίδης στην μακροσκελέστατη επιστολή του αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι δε στηρίχθηκε σε διάφορες υποθέσεις. Μάλιστα ως αφορμή επικαλείται το τραγικό περιστατικό με το θάνατο του 34χρονου άνδρα στη Σάμο πατέρα 4 παιδιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του και εξαιτίας της καθυστέρησης του ΕΚΑΒ.
Έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr αναφέρπουν πως το κλίμα σε βάρος του κ.Παπαγιαννίδη ήταν ήδη βαρύ εδώ και καιρό στην οδό Αριστοτέλους. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο Μάκης Βορίδης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος δε φαίνεται να στήριζαν τις επιλογές Παπαγιαννίδη το τελευταίο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως αμέσως μετά τον τραγικό χαμό του 34χρονου στη Σάμο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γργοράκος είχε δηλώσει πως επρόκειτο για "Για ανθρώπινο λάθος και κακό συντονισμό".

Εκτός αυτού όμως μόλις πριν λίγες ημέρες με εντολή του κ.Γρηγοράκου ο Β αντιπρέδρος του ΕΚΑΒ έκανε περιοδεία στη Μακεδονία για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα στην περιοχή χωρίς μάλιστα να υπάρξει καμία συννενόηση με τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ.Παπαγιαννίδη.

ΔΗΜ.ΕΥΘ.
 
Διαβάστε παρακάτω όλη την επιστολή παραίτησης
 
"Μόλις πριν 4 ημέρες ένας άτυχος νεαρός 34 ετών, πατέρας 4 παιδιών, έχασε τη ζωή του σε ένα θλιβερό τροχαίο δυστύχημα στη Σάμο. Το Ε.Κ.Α.Β. στο νησί δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό αφού το ένα ασθενοφόρο (ανά βάρδια) βρισκόταν καθοδόν προς το αεροδρόμιο, για την παραλαβή περιστατικού αεροδιακομιδής. Το ίδιο βράδυ, αργά από το γραφείο μου στο Ε.Κ.Α.Β., εξέδωσα μία συλλυπητήρια επιστολή όχι επειδή έπρεπε, αλλά επειδή ειλικρινά ένοιωθα την ανάγκη να συμπαρασταθώ στη μάνα, στη γυναίκα και στα παιδάκια του αδικοχαμένου νέου...,
επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους πως πόσο άδικο είναι να συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα εν έτει 2014..., επειδή ένοιωθα την ανάγκη να τους εξηγήσω τις μεγάλες προσωπικές (και μόνο) προσπάθειες που έχω καταβάλει, για να υπάρχει προνοσοκομειακή φροντίδα στη Σάμο άλλα και σε πολλές άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα...
 
Πριν αναλάβω την θέση ευθύνης του Προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. έχω υπηρετήσει το Πολεμικό Ναυτικό, όπου με αφοσίωση, συνέπεια, αξιοπρέπεια και ήθος κατάφερα να φθάσω στο βαθμό του Αντιναυάρχου. Έχοντας μια σημαντική πορεία στο Πολεμικό Ναυτικό και αφού βρέθηκα σε θέσεις ευθύνης είτε ως κυβερνήτης, είτε ως διοικητής ομάδων πλοίων του Στόλου είτε σε άλλες διακεκριμένες επιτελικές θέσεις, τελικά πριν 21 μήνες (περίπου) μου ανατέθηκε η υπεύθυνη θέση του Προέδρου ενός από τους πιο μάχιμους Οργανισμούς, αυτόν του Ε.Κ.Α.Β..                                                                                 
Ύστερα από 21 μήνες στον Οργανισμό, θέλω να μάθουν όλοι ότι το Ε.Κ.Α.Β. στηρίζεται και ευδοκιμεί χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του, αφού οι Ιατροί, Νοσηλευτές και οι διασώστες βρίσκονται σε μία διαρκή & καθημερινή υπέρβαση για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στην παροχή των υπηρεσιών υγείας.
 
Από τη θέση του Προέδρου προσπάθησα πολύ να τους ακολουθήσω, σε αυτή την ατέρμονη προσπάθεια για καλύτερη παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας για όλους τους πολίτες της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς αντιμετώπισα πληθώρα δυσκολιών και κακόβουλων παρεμβάσεων.
 
Το χειρότερο όλων; Ενώ δεν είχα τη δέουσα συμπαράσταση πλέον άρχισα να εισπράττω τόσο την αμφισβήτηση όσο και τον ωμό διοικητικό παραγκωνισμό από άτομα που πολύ αμφιβάλω ότι επιθυμούν την ευημερία του Ε.Κ.Α.Β.…
 
Επί τόσους μήνες ήμουν στο γραφείο μου από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ.
Κάθε Σαββατοκύριακο ήμουν μέσα στο συνεργείο της Αθήνας για να δω τα προβλήματα των ασθενοφόρων και να δώσω άμεσες λύσεις, αποφεύγοντας την γραφειοκρατία.
 
Επισκέφτηκα όλα τα παραρτήματα και τους τομείς ανά την Ελλάδα, καταγράφοντας αναλυτικά τις ανάγκες τους έτσι ώστε να δώσω (δυστυχώς με ιδία μέσα) λύσεις. Προσπάθησα πάρα πολύ να επιλύσω προβλήματα κάλυψης προσωπικού, κάνοντας εσωτερικές μεταθέσεις σε τομείς για να καλυφθούν οι βάρδιες σε περιοχές της περιφέρειας και παρόλα αυτά εισέπραξα πληθώρα αντιδράσεων, ένθεν και ένθεν!
 
Εν τω μεταξύ, διαπιστώνοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στόλος του Ε.Κ.Α.Β., ανέλαβα την πρωτοβουλία πραγματοποίησης κάποιων σημαντικών ενεργειών στήριξης του Οργανισμού μέσω δωρεών από Κοινωφελή Ιδρύματα (ενδεικτικά αναφέρω τα ιδρύματα "Σταύρος Νιάρχος" & Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση).
 
Ακολουθώντας τις αρχές μου, δεν κατέθεσα τα όπλα και πέτυχα να ξεμπλοκάρει ο περιβόητος διαγωνισμός των 167 ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων μέσω ΕΣΠΑ, και αφού αντιμετώπισα έναν οχετό ενστάσεων, αντιδράσεων και κακόβουλων σχολίων τελικά κατάφερα να τον φθάσω στο στάδιο ανοίγματος των οικονομικών προσφορών.
 
Επειδή λοιπόν όλες οι αποφάσεις στη ζωή μου διέπονται από τις αρχές της συνείδησης, της αξιοπρέπειας αλλά και του αισθήματος ευθύνης και επειδή δεν έχω μάθει να επιτελώ κατευθυνόμενους ρόλους, ζητώ προσωπικά συγγνώμη από την οικογένεια του εκλιπόντος στη Σάμο, και θέτω στη διάθεση του Υπουργού Υγείας την παραίτηση μου δίνοντας, ίσως, κατ’ αυτόν τον τρόπο το έναυσμα στους ιθύνοντες για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. σε όλη την Ελλάδα.
 
Κατόπιν των παραπάνω, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρωθυπουργό της χώρας κο Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου την υπεύθυνη θέση της Διοίκησης του Οργανισμού και παράλληλα να ευχηθώ καλή συνέχεια και καλό κουράγιο σε όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. και ιδιαίτερα στους άξιους μαχητές που λέγονται Διασώστες.
 
Κλείνω αυτή την επιστολή με τα λόγια του Άρθουρ Σοπενχάουερ:
 
«Τιμή είναι η εξωτερική συνείδηση. Συνείδηση είναι η εσωτερική τιμή».
 
Δημήτριος Β. Παπαγιαννίδης
      Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Νοεμβρίου 2014, 20:33:16
Απάντηση #447
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Διοικητής του ΕΚΑΒ... απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ.

Με αυτή την λογική, ας αναθέσουν την διοίκηση του Στόλου σε... γιατρό, δεν θα οργανώσει τους ναυταίους καλύτερα ; ; ;

Όλα ξεκινούν με την προβληματική νοοτροπία να θεωρεί το εκάστοτε κόμμα που αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας, το κράτος ΩΣ ΦΕΟΥΔΟ, και γι' αυτό να τοποθετούνται αποτυχόντες πολιτευτές, συγγενείς πολιτικών, και κάθε λογής κολλητάρια σε υψηλόβαθμες κρατικές θέσεις.

Μέχρι πρόσφατα, αυτές οι πρακτικές ανταμοίβονταν απ' τον ελληνικό λαό ο οποίος έδινε σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ποσοστά 80-85%, όσο αυτοί φρόντιζαν στις κατώτερες θέσεις να συμβαίνει ουσιαστικά το ίδιο, διορισμοί απ' το παράθυρο, επιδοματική πολιτική με απίστευτης αιτιολογίας επιδόματα, πρόωρες συντάξεις στα 50, παχυλά εφάπαξ κτλ.

Δεν πρέπει δλδ να εκπλήσσουν αυτές οι πρακτικές, ο ίδιος ο λαός επιβράβευε αυτές τις πρακτικές, και αυτός τις λούζεται τώρα...

Υ.Γ
Σε μεγάλο νησί (50,000 κάτοικοι) του Αιγαίου, υπάρχει επίσης ΕΝΑ και μοναδικό ασθενοφόρο στην βραδυνή βάρδια.
Θυμάμαι να ζητάω διακομιδή απ' το μικρότερο νησί που ήμουν και έντρομοι οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ να μου το τονίζουν αυτό...
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Νοεμβρίου 2014, 20:39:29 από kopritis »

24 Νοεμβρίου 2014, 20:51:45
Απάντηση #448
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Διοικητής του ΕΚΑΒ... απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ...
Τον οποίο ο υπουργός δεν τον θέλει: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   (""Αποδεκτή έγινε από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, την οποία κύκλοι του υπουργείου Υγείας την αποδίδουν σε λόγους κούρασης και ευθιξίας. ...."")...
   αλλά: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    Σήριαλ το απόγευμα της Δευτέρας με την παραίτηση Δημήτρη Παπαγιαννίδη από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ.
    Αν και η πρώτη αντίδραση του υπουργού Υγείας ήταν να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Δ. Παπαγιαννίδη, ο οποίος απέστειλε στο υπουργείο την παραίτησή του αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη μοιραία καθυστέρηση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στη Σάμο, περίπου μία ώρα μετά, ανακοίνωσε ότι δεν την κάνει αποδεκτή.
    Ο λόγος είναι ότι μόλις ενημερώθηκε το πρωθυπουργικό γραφείο για την παραίτηση του Δ. Παπαγιαννίδη, η απάντηση ήταν ότι δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή. Έτσι, ο υπουργός Υγείας αναγκάστηκε να επικοινωνήσει ο ίδιος με τον κ. Δ Παπαγιαννίδη για να του μεταφέρει την εμπιστοσύνη τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης για τις ενέργειές του.
    Εντύπωση όμως προκαλεί ότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει πάρει ακόμα επίσημα θέση για το τραγικό περιστατικό στη Σάμο, όπου ένας πατέρας 4 παιδιών έχασε τη ζωή του, επειδή στο νησί υπάρχει ένα και μοναδικό ασθενοφόρο.
     Με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης, μένει εκτεθειμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος, (η κόντρα συνεχίζεται; ...) ο οποίος μίλησε για ανθρώπινο λάθος στην καθυστέρηση του ασθενοφόρου στη Σάμο, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το περασμένο Σάββατο.

25 Νοεμβρίου 2014, 11:07:23
Απάντηση #449
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όλα ξεκινούν με την προβληματική νοοτροπία να θεωρεί το εκάστοτε κόμμα που αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας, το κράτος ΩΣ ΦΕΟΥΔΟ, και γι' αυτό να τοποθετούνται αποτυχόντες πολιτευτές, συγγενείς πολιτικών, και κάθε λογής κολλητάρια σε υψηλόβαθμες κρατικές θέσεις.

Επίσης φάουλ είναι και η λογική του πιλαφιού: "Είμαι απόστρατος του ΠΝ, άρα μπορώ να διοικώ ό,τι μου δώσουν, και αναλαμβάνω τα πάντα όλα." Εμείς είχαμε κάποτε δ/τη νοσοκομείου έναν απίθανο λογιστή τεχνικής σχολής που είχε οδηγήσει παλαιότερα τη μετοχή της A*** στα τάρταρα ως μάνατζερ της.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Νοεμβρίου 2014, 12:16:35 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
24297 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2018, 22:27:06
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
22702 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2009, 07:46:42
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
23468 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Νοεμβρίου 2010, 22:45:32
από Nikos_med
7 Απαντήσεις
25412 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2011, 19:57:02
από pelidis
0 Απαντήσεις
30559 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2022, 09:45:04
από Drkyriakos