Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:20:47

Αποστολέας Θέμα: Καθορισμός ποσοστών συμμετοχής ασφαλισμένων  (Αναγνώστηκε 413235 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Σεπτεμβρίου 2015, 01:43:46
Απάντηση #810
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η εφαρμογή θεωρεί ότι το έχεις συνταγογραφήσει σύμφωνα με τους περιορισμούς και βάζει αυτόματα το 10% που αντιστοιχεί στη συμμετοχή του Σ/Δ τύπου ΙΙ.

Εγώ το πέρασα σε συνταγή επειδή είναι φάρμακο και χρειάζεται να υπάρχει συνταγή προκειμένου να δοθεί από τον φμφ στον ασφαλισμένο. Από εκεί και πέρα, να μην το αποζημιώσει ο ΕΟΠΥΥ στον φμφ.

Δυστυχώς με τις παρούσες συνθήκες ό,τι δεν αποζημιώνεται δεν μπορεί να γραφεί ηλεκτρονικά. Και για ό,τι γράφεται ηλεκτρονικά υπεύθυνος είναι ο γιατρός.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Σεπτεμβρίου 2015, 12:41:57
Απάντηση #811
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Σήμερα ήρθε σύζυγος ασθενούς με ογκολογικό πρόβλημα και με κατηγόρησε που δεν της συνταγογράφησα berovent me 0% συμμετοχή. Πήρε το θάρρος μετά που της είπε ο Ογκολόγος ότι δεν πάμε καλά αφού γνωρίζουμε το πρόβλημα του ασθενούς, και της συνταγογράφησε χθες όλα τα φάρμακα με 0%.
Πήρα λοιπόν τον ΕΟΠΥΥ για να ενημερωθώ μήπως έχω χάσει καμιά εγκύκλιο και μου είπαν ότι ισχύουν τα ποσοστά που είναι αναρτημένα στη σελίδα του ΕΟΦ, ( ΑΡΧΕΊΟ EXCEL ).

Προς ενημέρωσή σας η αν ξέρει κανείς κάτι παραπάνω ας μας ενημερώσει.

1 Σεπτεμβρίου 2015, 13:12:28
Απάντηση #812
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σήμερα ήρθε σύζυγος ασθενούς με ογκολογικό πρόβλημα και με κατηγόρησε που δεν της συνταγογράφησα berovent me 0% συμμετοχή.
   Το BEROVENT για ποιο λόγο το παίρνει; Το ογκολογικό πρόβλημα τι αφορά. Αν έχουν κάποια σχέση (πχ νεοπλασία πνευμόνων) λίγο τραβηγμένα μπορείς να το γράψεις με 0% (και να δικαιολογηθείς αν κληθείς, ως την αναπνευστική δυσχέρεια άμεσο αποτέλεσμα του νοσήματος). Αλλιώς (πχ σε νεοπλασία μήτρας) πιστεύω πως όχι (όχι 0%).

1 Σεπτεμβρίου 2015, 13:46:28
Απάντηση #813
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
συγνωμη συναδελφε κανενας δεν θα ασχοληθει με τι ποσοστό θα το γράψεις πιστεψέ με.αν εχει ca πνευμονος βάλτο να παει στα κομματια.Καθεσαι και παιρνεις τους καθυστερημενους τηλεφωνο να σου πουν τι;να σε πληροφορησω οτι βλεπω εκτελεσμενες συνεχεια συνταγες που γραφουν πανω ...ελέξτε την θεωρηση!εκτελεσμενες και πληρωμένες απ τον Εοπυυ!τωρα στο γεγονος οτι σε κατηγορησε δεν καταλαβαινω για πιο λογο δεν την εστειλες στον υπερειδικο να της το γραψει.εγω σαν ιδιωτης που πληρωνομαι δεν χανω ευκαιρια να τονιζω οτι σας εξυπηρετω καλε μου ανθρωπε! Εσυ σαν ειδικευμενος συμφωνα με τον νομο δεν εισαι υποχρεωμενος να αντιγραψεις τιποτα.καλό θα ειναι να το τονιζουμε παντα αυτό διαφορετικα θα το βρισκουμε  μπροστα μας.δεν λεω να μην κανουμε την δουλεια μας σωστα δεν λεω να μην βοηθαμε οποιονδηποτε το λεω γιατι πρεπει να το ακουνε.

1 Σεπτεμβρίου 2015, 13:52:06
Απάντηση #814
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σήμερα ήρθε σύζυγος ασθενούς με ογκολογικό πρόβλημα και με κατηγόρησε που δεν της συνταγογράφησα berovent me 0% συμμετοχή.
   Το BEROVENT για ποιο λόγο το παίρνει; Το ογκολογικό πρόβλημα τι αφορά. Αν έχουν κάποια σχέση (πχ νεοπλασία πνευμόνων) λίγο τραβηγμένα μπορείς να το γράψεις με 0% (και να δικαιολογηθείς αν κληθείς, ως την αναπνευστική δυσχέρεια άμεσο αποτέλεσμα του νοσήματος). Αλλιώς (πχ σε νεοπλασία μήτρας) πιστεύω πως όχι (όχι 0%).


 Αυτό θέλω να σας πω , ότι τα πράγματα σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ είναι ξεκάθαρα. Υπάρχει λίστα με συγκεκριμένα φάρμακα και ενδείξεις που συνταγογραφούνται με 0% και 10% την οποία την έχω κατεβάσει παλαιότερα αλλά δυστυχώς δεν μπορω να ξαναβρώ το συνδεσμο στον ΕΟΦ για να σας τον επισυνάψω. Οπότε δεν μπορούμε να το τραβήξουμε...

9 Νοεμβρίου 2015, 18:54:12
Απάντηση #815
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Εγκαταλείπει οριστικά το λαϊκισμό ο Αλέξης ο Τσίπρας - τώρα στρέφεται και εναντίον ευπαθών ομάδων όπως οι ινσουλινοεξαρτώμενοι διαβητικοί.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη είναι το ερχόμενο Σάββατο (14/11) και ενώ η επιστήμη πασχίζει να βελτιώσει την υγεία και την καθημερινότητα εκατοντάδων εκατομμυρίων πασχόντων παγκοσμίως, στην Ελλάδα οι διαβητικοί ετοιμάζονται να έρθουν αντιμέτωποι με νέα σοβαρά εμπόδια στη διαχείριση της πάθησης τους.

Πλήγμα 1ο: Πλαφόν στην Ινσουλίνη;

Απίστευτη ίσως ακουστεί σε αρκετούς, η πληροφορία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), σύμφωνα με την οποία, το Υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει πλαφόν στη χορήγηση ινσουλίνης!


Συγκεκριμένα, πληροφορίες της Ομοσπονδίας αναφέρουν πως, στο πλαίσιο της εφαρμογής πλαφόν στη συνταγογράφηση και χορήγηση φαρμάκων συνολικά, η Αριστοτέλους προσανατολίζεται στην επιβολή πλαφόν στην ποσότητα της ινσουλίνης που προμηθεύονται κάθε μήνα τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

«Δεν υπάρχει ημερήσιο όριο δόσης στην ινσουλίνη, άρα ο κίνδυνος είναι το πλαφόν να πάει στο κουτί», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Χρήστος Δαραμήλας, σημειώνοντας πως η ινσουλίνη είναι ορμόνη ζωής, ειδικά για τους ινσουλινοεξαρτώμενους.

Όπως εξηγείται και στη σχετική ανακοίνωση, η επιβολή πλαφόν θα έχει ως αποτέλεσμα «άτομα που ακολουθούν το εντατικοποιημένο σχήμα ινσουλινοθεραπείας ή άτομα που έχουν ανάγκη για μεγαλύτερες ποσότητες ινσουλίνης λόγω ινσουλινοαντίστασης να μην μπορούν να προμηθευτούν την απαραίτητη για τον οργανισμό τους ινσουλίνη».

Ο Διαβήτης και ιδιαίτερα ο τύπου 1 είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πάθησης που απαιτεί εξατομικευμένη αντιμετώπιση. «Οι ανάγκες του κάθε οργανισμού σε ινσουλίνη διαφέρουν και δεν μπορούν, καλώς ή κακώς, να προσαρμοστούν στην ανάγκη του Υπουργείου για κάθε είδους περικοπές στην ορμόνη που κρατά στη ζωή τους ανθρώπους με διαβήτη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Κάθετοι, όμως, εμφανίζονται στελέχη του Υπουργείου, από το περιβάλλον του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη. Συγκεκριμένα, απορρίπτουν ως ανακριβείς τις πληροφορίες, υποστηρίζοντας πως βρίσκονται μακριά από τις σκέψεις της Αριστοτέλους.


Πλήγμα 2ο: Νέες χρεώσεις στα αναλώσιμα αντλίας;

«Δυστυχώς, κινδυνεύουμε να βρεθούμε να μετράμε την κάθε σταγόνα ινσουλίνης, ενώ αποκλειόμαστε από τις νέες μεθόδους αντιμετώπισης του διαβήτη», προειδοποιεί ο κ. Δαραμήλας, καθώς οι πάσχοντες με διαβήτη δεν αποκλείεται να έρθουν αντιμέτωποι με νέες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι αντλίες έγχυσης ινσουλίνης και ιδιαίτερα εκείνες τελευταίες τεχνολογίας, που λειτουργούν περισσότερο ως ενός είδους τεχνητό πάγκρεας, προσφέρουν αναμφισβήτητα καλύτερη διαχείριση του διαβήτη, δηλαδή ομαλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, χωρίς επικίνδυνες υπογλυκαιμίες και υπεργλυκαιμίες και άρα γλυτώνουν τους ασθενείς από τις επιπλοκές και τα ταμεία του κράτους από το τεράστιο κόστος, που τις συνοδεύει.

Ωστόσο, ορατός είναι ο κίνδυνος οι αλλαγές που έρχονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), να αναγκάσουν τη συντριπτική πλειονότητα των ατόμων με διαβήτη που είναι χρήστες αντλιών ινσουλίνης να τις αφαιρέσουν, κάνοντας πισωγύρισμα στη θεραπεία τους, με ίσως επικίνδυνα για την ίδια τους τη ζωή αποτελέσματα, όπως προειδοποιεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

«Η τιμή των καθετήρων ινσουλίνης, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του ΕΚΠΥ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική τιμή αγοράς με αποτέλεσμα τη συμμετοχή κατά ποσοστό 50% των ατόμων με διαβήτη με μηνιαίο κόστος που θα ξεπερνά τα 100€ ανά χρήστη αντλίας έγχυσης ινσουλίνης», τονίζει η Ομοσπονδία.

Πληροφορίες , ωστόσο, αναφέρουν πως η αρχική αποτύπωση της προβλεπόμενης δαπάνης στο προσχέδιο του ΕΚΠΥ έχει διορθωθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τελικό προσχέδιο του ΕΚΠΥ, που έχει πάει στα μέλη του ΔΣ , για τους καθετήρες έγχυσης ινσουλίνης προβλέπονταν από 10-20 τεμάχια μηνιαίως, διαφόρων τύπων και έως το ποσό των 11,25€ ανά τεμάχιο. Αλλά, o λάθος υπολογισμός έγινε αντιληπτός από τα μέλη της Ομοσπονδίας και αποδεκτός και από τον ΕΟΠΥΥ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η προβλεπόμενη δαπάνη πλέον αφορά σε 10-20 καθετήρες έγχυσης και το ποσό των 225 ευρώ, μηνιαίως, ποσό που κρίνεται λογικότερο.


Πλήγμα 3ο: Αύξηση της συμμετοχής στα δισκία

Αντιφατικές με το στόχο μείωση της συμμετοχής των ασθενών, που έχει προαναγγείλει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είναι οι πληροφορίες που θέλουν την αύξηση της συμμετοχής των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 στα αντιδιαβητικά δισκία.

Οι εν λόγω ασθενείς έρχονται ήδη αντιμέτωπη με τη συμμετοχή κατά 10% στην ινσουλίνη και μια αύξηση στο ποσό που καταβάλλουν για δισκία τους ελλοχεύει το κίνδυνο πολλοί να βγουν εκτός θεραπείας.

«Ήδη παρατηρούνται φαινόμενα όπου τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, παραλείπουν τη φαρμακευτική τους αγωγή. Η αύξηση αυτή στη συμμετοχή θα οδηγήσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους να μην ακολουθούν την ενδεδειγμένη από το γιατρό τους αγωγή με συνέπεια την αύξηση των επιπλοκών του διαβήτη και το θάνατο», προειδοποιεί η ομοσπονδία.

Πλήγμα 4ο: Περικοπή του επιδόματος πρόνοιας

Ακόμη ένα χαστούκι θα δεχθούν οι διαβητικοί και ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται στην Πρόνοια, λόγω του επικείμενου περιορισμού της σχετικής δαπάνης.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ βάσει των δεδομένων της τρόικας, πρέπει να περιοριστεί κατά 1 δισ. ευρώ η δαπάνη για κοινωνική πρόνοια και αν αυτή η περικοπή είναι οριζόντια το επίδομα θα μειωθεί πάνω από 60%.

«Το προνοιακό επίδομα θα φτάσει στα 150€ μηνιαίως (από 313€ που είναι σήμερα) και θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση ανθρώπους που δεν έχουν κανένα πόρο ζωής και έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απαιτήσεις ενός χρόνιου προβλήματος υγείας. Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις της με γνώμονα την αξιοπρέπεια των ατόμων με διαβήτη», καταλήγει η ανακοίνωση.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Νοεμβρίου 2015, 20:08:13
Απάντηση #816
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Τα δισκία όπως η μετφορμίνη και οι σουλφονυλουρίες στο 25% και οι ενέσιμοι GLP-1 στο 10%;
Έλα Ελλάς στον τόπο σου...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

29 Νοεμβρίου 2015, 18:16:49
Απάντηση #817
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Χθες εξέδωσα μία συνταγή σε έμμεσο μέλος ΤΑΥΤΕΚΩ - ΤΑΠΟΤΕ και με έκπληξη είδα ένα μήνυμα "Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ του Ν. Αττικής εκτελείται με 0% συμμετοχή ασφαλισμένου". Υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνεται αυτό και πώς μπορεί κάποιος να προμηθευθεί φάρμακα που έοχουν συνταγογραφηθεί με ποσοστό συμμετοχής 25% χωρίς συμμετοχή;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

10 Φεβρουαρίου 2016, 12:00:44
Απάντηση #818
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γεια σας.
Σας έχει τύχει ποτέ να γράψετε Φορξίγκα; Βγάζει ένα μνμ ότι:

Δραστική Ουσία   DAPAGLIFLOZIN
Προτεινόμενη Θεραπεία   F.C.TAB 10MG/TAB BTx28 δισκία
Προτεινόμενο Ιδιοσκεύασμα   
*Περιορισμός: 1) Αποζημιώνεται σε μονοθεραπεία σε ασθενείς στους οποίους η χρήση μετφορμίνης δεν θεωρείται κατάλληλη λόγω δυσανεξίας ή αντενδείξεων. 2) Το φάρμακο δεν αποζημιώνεται εάν χορηγείται σε τριπλό συνδυασμό με μετφορμίνη και σουλφονυλουρία.


Τώρα μόλις ένας rep μου πέταξε το tip ότι μπορείς πολύ απλά να σπάσεις τη συνταγή στα δυο και να γράψεις σε άλλη συνταγή τη μετφορμίνη/SU και σε άλλη το Φορξίγκα. Δηλαδή το θέμα είναι μόνο ...γραφειοκρατικό!

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Φεβρουαρίου 2016, 13:07:46
Απάντηση #819
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... 2) Το φάρμακο δεν αποζημιώνεται εάν χορηγείται σε τριπλό συνδυασμό με μετφορμίνη και σουλφονυλουρία.[/b]
Τώρα μόλις ένας rep μου πέταξε το tip ότι μπορείς πολύ απλά να σπάσεις τη συνταγή στα δυο και να γράψεις σε άλλη συνταγή τη μετφορμίνη/SU και σε άλλη το Φορξίγκα. Δηλαδή το θέμα είναι μόνο ...γραφειοκρατικό!
   Τα γνωστά ελληνικά ευρήματα και παράθυρα... Φαντάζομαι αν το κάνει κανείς 1-2 φορές δεν θα δοθεί σημασία. Αν γίνει σύστημα και φανεί μεγάλη κατανάλωση-συνταγογραφία DAPAGLIFLOZIN πιθανώς κάποιος θα μπει στον κόπο να το ελέγξει. Και τότε ο συμβουλάτορας θα ποιήσει τη νήσσα...

16 Φεβρουαρίου 2016, 19:35:19
Απάντηση #820
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δελτίο Τύπου
  
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2016

  
Υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) με την οποία εγκρίνεται η Θετική Λίστα  των  φαρμάκων που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Δεδομένης της μείωσης της τιμής των γενοσήμων φαρμάκων, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, σε συνεννόηση με τον ιατρό τους, να έχουν αισθητά μειωμένη συμμετοχή στη δαπάνη  επιλέγοντας αξιόπιστο γενόσημο του οποίου το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι ίδιο με το πρωτότυπο.
  

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στην παραπάνω ΥΑ, ο εξορθολογισμός του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών τιμών σε ορισμένα πρωτότυπα και off patent φάρμακα οδήγησε σε οριακή αύξηση του ποσού που πληρώνουν οι ασθενείς πέραν της συμμετοχής τους (διαφορά ασφαλιστικής τιμής- λιανικής τιμής).  Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα- και ύστερα από μελέτη του ΕΟΠΥΥ-  μαζί με τη θετική λίστα υπογράφηκε τροποποίηση παλαιότερης Υπουργικής Απόφασης στην οποία αναφέρεται ότι  «το ποσό που ο ασθενής καλύπτει πέραν της θεσμοθετημένης συμμετοχής δεν μπορεί να υπερβαίνει το ύψος των 50 ευρώ ανά μοναδιαίο σκεύασμα». Με την τροποποίηση της ΥΑ το παραπάνω ποσό μειώνεται στα 20 ευρώ. Την πρόσθετη δαπάνη που προκύπτει από την ελάφρυνση των ασφαλισμένων θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.
  
Με την παρέμβαση αυτή διασφαλίζεται ότι για πρώτη φορά η μεσοσταθμική μείωση της τιμής των φαρμάκων με τη νέα τιμολόγηση συνεπάγεται και μείωση της επιβάρυνσης των ασφαλισμένων.
 
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Φεβρουαρίου 2016, 19:58:41 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Φεβρουαρίου 2016, 20:40:31
Απάντηση #821
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«το ποσό που ο ασθενής καλύπτει πέραν της θεσμοθετημένης συμμετοχής δεν μπορεί να υπερβαίνει το ύψος των 50 ευρώ ανά μοναδιαίο σκεύασμα». Με την τροποποίηση της ΥΑ το παραπάνω ποσό μειώνεται στα 20 ευρώ. Την πρόσθετη δαπάνη που προκύπτει από την ελάφρυνση των ασφαλισμένων θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. 
 

Διακρίνω, έναν προστατευτισμό υπέρ των ακριβών σκευασμάτων ή μου φαίνεται;
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Φεβρουαρίου 2016, 20:42:58 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Φεβρουαρίου 2016, 22:16:27
Απάντηση #822
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ο ασφαλισμένος πληρώνει όλη τη διαφορά ΛΤ - ΑΤ σε περίπτωση σκευασμάτων όπου υπάρχει γενόσημο και το 50% της διαφοράς σε περίπτωση πρωτότυπου ή off patent χωρίς γενόσημο.
Ξέρετε πολλά σκευάσματα που ΛΤ - ΑΤ να είναι 20 ευρώ στην πρώτη περίπτωση και 40 ευρώ στη δεύτερη ώστε ο ασφαλισμένος να περιοριστεί στην καταβολή των 20 ευρώ;
Γι' αυτή τη σπανιότατη περίπτωση (δεν ξέρω καμία) βγάζει ανακοίνωση το υπουργείο για να χρυσώσει το χάπι, τη στιγμή που στη συντριπτική πλειοψηφία οι ασφαλιστικές τιμές μειώθηκαν περισσότερο από τις λιανικές και οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τώρα περισσότερα. Μου θυμίζει την αιτιολόγηση, τότε που είχαν εκτιναχθεί τα στατιστικά στους περισσότερους, ότι όλοι γράφαμε Daxas!
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Φεβρουαρίου 2016, 22:44:04 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

17 Φεβρουαρίου 2016, 20:09:13
Απάντηση #823
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ξέρετε πολλά σκευάσματα που ΛΤ - ΑΤ να είναι 20 ευρώ στην πρώτη περίπτωση και 40 ευρώ στη δεύτερη ώστε ο ασφαλισμένος να περιοριστεί στην καταβολή των 20 ευρώ;
Γι' αυτή τη σπανιότατη περίπτωση (δεν ξέρω καμία) ....
   Ετοιμαζόμουν να πω το LYRICA (>150 mg) αλλά μόλις διαπίστωσα ότι ΚΑΙ έπεσε η τιμή του ΚΑΙ αυξήθηκε η ασφαλιστική τιμή  ??? (που βέβαια ήταν ακατανόητα χαμηλή).
   Λοιπόν σου έχω ένα: ELITYRAN PS.INJ.SUS 11,25MG/VIALήPF,SYR, BT x 1 PF,SYR +1 set Λιανική τιμή   159,11 € Ασφαλιστική τιμή   92,91 €. Διαφορά 67 γιούργια... Την έκανε γνωστός μας στο παιδί του (πολύ ειδική και σπάνια θεραπεία) και την πλήρωνε χρυσή...

17 Φεβρουαρίου 2016, 20:59:23
Απάντηση #824
Αποσυνδεδεμένος

md



 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
6639 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιουλίου 2009, 11:35:28
από Argirios Argiriou
43 Απαντήσεις
38511 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Μαρτίου 2012, 20:39:27
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
13 Απαντήσεις
12976 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Ιουλίου 2012, 16:42:30
από Γιώργος Κανελλόπουλος
11 Απαντήσεις
19346 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαρτίου 2024, 09:21:21
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
10154 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιανουαρίου 2019, 09:11:20
από GirousisN