Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 16:35:27

Αποστολέας Θέμα: Οικονομική κρίση - Ελληνική οικονομία και αξιοπιστία  (Αναγνώστηκε 193026 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Ιουνίου 2014, 14:04:59
Απάντηση #405
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Κουμουνιστικό δεν είναι. Αριστερό ακούγεται και θα σε πάει όλη η αντιπολίτευση με τις πέτρες....

Προς υπενθύμιση των μη ενημερωμένων: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (και όχι μαϊμούδες, συμπεριλαμβάνεται και η αγγλική μετάφραση του συνδέσμου στις μαϊμούδες)
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

3 Ιουνίου 2014, 14:11:58
Απάντηση #406
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Η Ελλάς πρέπει να δημιουργήσει το δικό της μοντέλο και να πουλήσει το δικό της "όνειρο" ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της.
Τα βήματα τα έχει περιγράψει υπέροχα ο Lester Thurow στο βιβλιό του Building Wealth ήδη απο 1999...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

3 Ιουνίου 2014, 14:26:04
Απάντηση #407
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αριστερό ακούγεται

Δε με νοιάζει πως ακούγεται. Οι ταμπέλες μας έφαγαν.
Με νοιάζει τι εγώ αισθάνομαι δίκαιο. Όπως δίκαιο αισθάνομαι το να αμείβεται ο καθένας με τις δυνατότητές του και την απόδοσή του (με εξαίρεση τους αληθώς αδυνατούντες και όχι τους "αδυνατούντες" λόγω τεμπελίτιδας, που έχουμε μπόλικους και από αυτούς) και όχι οριζοντίως (αυτό ακούγεται νεοφιλελεύθερο, αλλά και πάλι αδιαφορώ). Η δικαιοσύνη δεν έχει ταμπέλες. Ταμπέλες έχουν τα μαντριά και οι αχυράνθρωποι, καττ' εντολήν των χειραγωγούντων.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Ιουνίου 2014, 15:13:39
Απάντηση #408
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Λάβετε υπόψη ότι το ύψος των μισθών διαμορφώνουν τις τιμές των βασικών αγαθών. Οι τιμές των βασικών αγαθών δεν αποτελούν το κριτήριο ρύθμισης των μισθών.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

3 Ιουνίου 2014, 16:25:39
Απάντηση #409
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αυτά Άρη συμβαίνουν -και μάλιστα μερικώς, γιατί υπεισέρχονται και άλλες παράμετροι- στις υγιείς αγορές. Στην Ελλάδα της κρίσης δεν το είδα. απεναντίας, είδα να πληρώνω το ίδιο -και ενίοτε περισσότερο- για γάλα, ψωμι, μακαρόνια, κρέας, βενζίνα, όταν το εισόδημά μου πήγε στο 40% από πρίν. Πού πήγε η διαφορά?
Είδα ακόμη το κράτος (με τη μορφή ΔΕΗ, Διοδίων, φορολόγησης) να αυξάνει τις απαιτήσεις του 20, 30, 40% ζητώντας παράλληλα από όλους τους άλλους παρόχους υπηρεσιών και αγαθών να συγκρατήσουν και να μειώσουν τις τιμές.
Αυτά βλέπω εγω και αυτά δεν προδίδουν καμία σχέση μισθού / τιμών αγαθών, ούτε και χρηστής διακυβέρνησης.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιουνίου 2014, 17:25:14 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

7 Ιουνίου 2014, 09:14:16
Απάντηση #410
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Συνεχές γράψε-σβήσε στα δύο άγνωστα μνημόνια

της Δήμητρας Καδδά

 «Σε καμία διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν υπήρξε τόσο μεγάλη μυστικότητα  κατά την σύνταξη των κειμένων των μνημονίων» αναφέρουν στελέχη των δανειστών. Τα δύο εκ των τριών κειμένων της συμφωνίας της 17ης Μαρτίου με την τρόικα δεν είναι ακόμη γνωστά (MEFP και τεχνικό μνημόνιο).

Γραφόταν έως το παρά .. ένα της σημερινής συνεδρίασης του ΔΝΤ στην οποία θα επικυρωθούν. Αλλά- και πάλι - δεν θα δημοσιοποιηθούν παρά κάποιες ημέρες αργότερα, πιθανότατα από το ίδιο το Ταμείο….

Οσο για το ίδιο το ΥΠΟΙΚ, ακόμη δημόσια κείμενα διαθέτει για το "κοινό"  μόνο για την αξιολόγηση του καλοκαιριού του 2013. Ενώ  όποιος θέλει να μάθει τι ορίζει το μόνο γνωστό κείμενο του μνημονίου (MOU), πρέπει να ανατρέξει στα παραρτήματα της έκθεσης αξιολόγησης της Επιτροπής αφού θεωρείται το "ευρωπαικό" κείμενο....
 
Αναφορικά με τα δύο "εκκρεμή" αναθεωρημένα μνημόνια, τα περιμένουν στελέχη τόσο των δανειστών, παράγοντες της κυβέρνησης και στελέχη του ΥΠΟΙΚ για να… μάθουν  τα νέα – αναθεωρημένα προαπαιτούμενα, στόχους και «αιρεσιμότητες» που θα ακολουθούν την Ελλάδα έως και το πρώτο τρίμηνο του 2016 (έως τότε το ΔΝΤ προβλέπει δόσεις).  Τις προηγούμενες ημέρες αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι συνεχίστηκαν τόσο οι διαπραγματεύσεις για συγκεκριμένα «εκκρεμή» ζητήματα όσο και οι ανταλλαγές «σχεδίων» σε ιδιαίτερα κλειστό κύκλο.
 
Πολλοί συνδέουν την «μυστικότητα” με τις εκλογές, άλλοι τα συνδέουν και με την ανάγκη να ενσωματωθούν και τα «αποτελέσματα» των εκλογών τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο. Θα περιλαμβάνουν τις αιρεσιμότητες για το δημόσιο, τον φοροειπρακτικό μηχανισμό, τις τράπεζες, τις αποκρατικοποιήσεις, τα δάνεια αλλά και για  τα πιθανά μέτρα του 2015 αν η κυβέρνηση δεν κλείσει το δημοσιονομικό «κενό», με πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρώτο μέτρο στη λίστα είναι  η επέκταση της έκτακτης εισφοράς.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

7 Ιουνίου 2014, 09:36:40
Απάντηση #411
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Αυτό το θέμα το βλέπω και το ξαναβλέπω.... και αναρωτιέμαι: Τι αξιοπιστία μπορούν να έχει μια χώρα ...
α) που ακόμη βγάζει συντάξεις με αυτοκόλλητα γραμματόσημα κολλημένα σε ένα χαρτόνι..... Αλήθεια σε ποια χώρα στην ΕΕ πήρε πάνω από 2 μέρες να βγάλει αποτελέσματα στις Ευρωεκλογές;
β) που φωνάζουν όλοι για το μνημόνιο αλλά κανένας δεν μιλά για την δανειακή σύμβαση που χρεώνει και τα εγγόνια τους...
γ) που ξηλώνει αυτόν που δεν διορίστηκε με πολιτικά κριτήρια γιατί εφάρμοσε το νόμο πριν τις εκλογές....μετά μπορούσε.
δ) που φωνάζουν για την ανεργία, τα ξένα συμφέροντα, και τον καπιταλισμό αλλά είναι φανατικοί υποστηριχτές και πελάτες κάθε ξένης πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας...
ε) που ο νεαρός παίρνει μισθό 300€ και τρέχει να το δώσει να κάνει τατουάζ και μετά τρέχει στη γιαγιά του να του δώσει την σύνταξη της να πάρει τα τσιγάρα του
στ) που η νεαρά δηλώνει άνεργη και επαναστάτρια με προθέσεις νυχιών, επαναστατικά βαμμένο μαλλί και κινητό με 6" οθόνη και τρέφει τα delivery

Συγνώμη αλλά κάθε συζήτηση για αξιοπιστία σε αυτή τη χώρα είναι ανέκδοτο.... και δυστυχώς και οι δήθεν σπουδαγμένοι της είναι ακόμη χειρότεροι και εγκεφαλικά ανάπηροι με αυτά διαβάζω να πιστεύουν κατά καιρούς....
Ίσως ακούγεται εγωιστικό...καταθλιπτικό....ενοχλητικό..... αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

26 Ιουνίου 2014, 20:01:49
Απάντηση #412
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Οι αδικίες στις αποδοχές των δικαστικών αποκαθίστανται έπειτα από δικαστική απόφαση !!
Βουλευτές απειλούν ότι, αν δεν αποκατασταθούν και οι αποδοχές των ενστόλων δεν θα ψηφίσουν σχετικές διατάξεις.
Για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, άκρα του τάφου σιωπή !!! Οι βουλευτές φαίνεται δεν εκλέγονται από όλες τις κατηγορίες εργαζομένων !!!
Ο στραγγαλισμός των εισοδημάτων λοιπόν που απορρέει από τα μνημόνια, είναι δίκαια για όλους, εκτός από όσους έχουν το μαχαίρι και τον μπάρμπα στην Κορώνη.
Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού που πρέπει με την φτωχοποίησή τους να σώσουν την ελληνική οικονομία. Όχι όμως όλοι οι έλληνες. Μόνο οι «κατώτεροι».
Αυτό λέγεται δημοκρατία και δικαιοσύνη !!!
Το δε σκεπτικό «καλές αμοιβές για να μην είναι ευάλωτοι σε δωροδοκίες, .. .. για να έχουν αποδεκτό επίπεδο διαβίωσης για να επιτελούν ανεμπόδιστα το έργο τους .. ..» ισχύει μόνο γι’ αυτούς. !! Οι γιατροί του ΕΣΥ π.χ. μπορούν να ψωφοζωούν. Έστω και ψωφοζωούντες, αυτοί μπορούν να αντιστέκονται στη δωροδοκία, μπορούν να επιτελούν ανεμπόδιστα το έργο τους. Γι’ αυτούς –και τόσες άλλες κατηγορίες εργαζομένων που συν-εκθλίφτηκαν με τα μνημόνια- δεν ισχύουν οι παραπάνω δυσκολίες αν αμείβονται σαν είλωτες. Είναι από άλλη πάστα. Αυτά ισχύουν μόνο για τους προύχοντες των οποίων το χνώτο έχει άλλο άρωμα και η πορδή τους είναι εύοσμος και όχι μπόχα !! Ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Τώρα το μαθαίνω και εγώ από τις εξελίξεις!!
Αλήθεια γιατί επιμένουμε να λέμε ότι σε αυτό τον τόπο έχουμε ισονομία και δημοκρατία? (ο δήμος ή οι κάστες «κρατούν»?)
Δεν είναι ένα κρύο αστείο και άχαρο ανέκδοτο?
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Ιουνίου 2014, 20:48:04 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

1 Ιουλίου 2014, 06:13:20
Απάντηση #413
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

1 Σεπτεμβρίου 2014, 19:11:53
Απάντηση #414
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Αντιγράφω εισαγωγικά Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Η χτεσινή περσινή έκθεση του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού UBS (**εδώ παραπέμπει στο κάτωθεν άρθρο του βήματος που ναι μεν είναι εντυπωσιακό για την Ελλάδα της κρίσης αλλά είναι περσινό)  δίνει μια τάξη μεγέθους περί του τι σημαίνει συγκέντρωση του πλούτου στην Ελλάδα.
   Σύμφωνα με την έκθεση, το 2012 στην Ελλάδα ζούσαν 455 πολυεκατομμυριούχοι με κινητή και ακίνητη περιουσία ύψους 50 δισ. ευρώ συνολικά.
  Το 2013 προστέθηκαν άλλοι 50 και έφτασαν τους 505. Ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 11% και η περιουσία τους κατά 20%, με αποτέλεσμα 500 άνθρωποι να κατέχουν 60 δισ. ευρώ, δηλαδή το 30% του ΑΕΠ της χώρας. Μέση κατά κεφαλήν περιουσία 120 εκατομμύρια ευρώ, σε μια χώρα όπου το 30% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας...
   Ποιος είπε ότι η κρίση δεν είναι ευκαιρία για κάποιους;


Και το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ που είναι αρκετά παλιό βέβαια: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Οι δραματικές ανισότητες παραμένουν το κύριο χαρακτηριστικό στην κατανομή του πλούτου αυτού του πλανήτη, καθώς το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού (32 εκατ. πολυεκατομμυριούχοι) ελέγχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου, που σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Ερευνητικού Ινστιτούτου της Credit Suisse ανήλθε στα επίπεδα ρεκόρ των 241 τρισ. δολ. το 2013. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα (2013) για τον πλούτο από τη Wealth-X, μια εταιρεία που συγκεντρώνει πληροφορίες για τους πλούσιους αυτού του κόσμου για λογαριασμό και των τμημάτων αξιοποίησης περιουσίας των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών του κόσμου, αλλά και στοιχείων της ελβετικής τράπεζας UBS, 505 έλληνες πολυεκατομμυριούχοι, δηλαδή το 0,005% των μόνιμων κατοίκων της χώρας, διαθέτουν σήμερα περιουσία 60 δισ. ευρώ, η οποία μάλιστα έχει αυξηθεί 20% σε σχέση με το 2012 (50 δισ. ευρώ), χρονιά κατά την οποία η αντίστοιχη λίστα περιελάμβανε 455 πολυεκατομμυριούχους. Συνολικά στη χώρα μας οι εκατομμυριούχοι με περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ υπολογίζονται από τα τμήματα Private Banking των τραπεζών σε περίπου 8.000, καθώς μόνο 2.687 άτομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι περίφημες καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό για τις οποίες έχουν ακουστεί διάφορα ποσά που έφθαναν ως και τα 600 δισ. ευρώ («Der Spiegel»), αν και τραπεζικοί κύκλοι τις υπολογίζουν στην περιοχή των 100 δισ. ευρώ.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Credit Suisse, ο μέσος πλούτος στη χώρα μας ανά ενήλικο, βάσει της μέσης εκτίμησης για την πορεία των περιουσιακών στοιχείων, αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 9,9% και βρίσκεται λίγο πάνω από τα 76.000 ευρώ (76.191,53), καθώς όπως αναφέρθηκε, η εκτόξευση των χρηματιστηριακών τιμών (+139% από τα χαμηλά του καλοκαιριού του 2012) και η άνοδος του ευρώ αντιστάθμισαν την εφετινή πτώση στην αξία των ακινήτων.
    Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περίπου 900.000 επενδυτές του Χρηματιστηρίου της Αθήνας είδαν τις τοποθετήσεις από το τελευταίο υψηλό πριν από την υπογραφή του μνημονίου και ως το τελευταίο χαμηλό, να σημειώνουν ζημιές 65 δισ. ευρώ την ώρα που η αξία των αστικών ακινήτων υποχώρησε  σωρευτικά σχεδόν 40%, ενώ μετά το «κούρεμα» των ομολόγων περίπου 11.000 έλληνες μικροομολογιούχοι είδαν τις τοποθετήσεις τους να εξατμίζονται σε μια νύχτα. Η χώρα πάντως με την υψηλότερη περιουσία ανά ενήλικο είναι η Ελβετία, όπου ο προσωπικός πλούτος φτάνει τα 380.000 ευρώ, ενώ ακολουθούν η Αυστραλία και η Νορβηγία. Η μέση περιουσία ανά ενήλικο στην ευρωζώνη εκτιμάται λίγο πάνω από τα 150.000 ευρώ, με την αντίστοιχη στο Λουξεμβούργο να εμφανίζεται η υψηλότερη στη ζώνη του ευρώ προσεγγίζοντας σχεδόν τα 250.000 ευρώ. Το 2013 από την «πυραμίδα του  πλούτου» προκύπτει πως το 8,4% του παγκόσμιου πληθυσμού ελέγχει το 83,3% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ συνολικά 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 68,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, ελέγχουν μόλις το 3% (7,3 τρισ. δολ.) του παγκόσμιου πλούτου. Ο παγκόσμιος πλούτος προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 40% τα επόμενα πέντε χρόνια, φθάνοντας τα 334 τρισ. δολ. ως το 2018. Πρωταγωνιστές θα είναι οι αναδυόμενες οικονομίες και κυρίως η Κίνα, όπου οι εισοδηματικές ανισότητες αμβλύνονται, δημιουργώντας μια πιο ισχυρή μεσαία τάξη, αν και συνολικά οι πλούσιοι αυτού του κόσμου θα αυξήσουν την περιουσία τους. 
 
Οι «πρωταθλητές»  -  Την ερχόμενη δεκαετία θα αυξηθούν κατά 85% οι δισεκατομμυριούχοι
    Την ερχόμενη δεκαετία, σύμφωνα με έρευνα της Wealth-X, οι δισεκατομμυριούχοι θα αυξηθούν κατά 85%, φθάνοντας τους 4.076 από 2.198 σήμερα, με τη μεγαλύτερη αύξηση να εμφανίζεται στην Κίνα με 214% και στη Βραζιλία με 157%. Οι χώρες με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους σήμερα είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Γερμανία, η Βρετανία και η Ινδία, ενώ ακολουθούν η Βραζιλία, η Ρωσία, το Χονγκ Κονγκ, η Ινδονησία και η Ελβετία. Σύμφωνα με έρευνα για τον πλούτο της UBS, το 2013 οι εκατομμυριούχοι αυτού του πλανήτη θα διαμορφωθούν σε 199.235 και θα είναι αυξημένοι κατά 5% σε σχέση με το 2012 (187.380).  Ερευνα της Knight Frank, πάλι, προβλέπει ότι την επόμενη δεκαετία οι εκατομμυριούχοι με διαθέσιμα άνω των 30 εκατ. δολαρίων θα αυξηθούν κατά 50%, φθάνοντας τους 286.000. Οι εκατομμυριούχοι στην Ασία θα αυξηθούν την ερχόμενη δεκαετία κατά 88%, όπως ακριβώς και στη Λατινική Αμερική, ενώ και οι... συνάδελφοί τους στην Αφρική θα σημειώσουν άνοδο 69% και στη Μέση Ανατολή 58%.
Στον παλαιό δυτικό κόσμο, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, η αντίστοιχη αύξηση θα περιοριστεί λίγο πάνω από το 30%, δεικνύοντας με τον τρόπο αυτόν τη μεταφορά πλούτου που παρατηρείται σήμερα στον κόσμο.
   Η μεγαλύτερη αύξηση εκατομμυριούχων αναμένεται στην Ασία, και ειδικότερα στη Μιανμάρ (+687%), στην Ινδονησία (+402%), στη Μογγολία (+369%), στην Κίνα (+137%), στην Ινδία (101%) κτλ. Η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο θα παραμείνουν και την ερχόμενη δεκαετία οι πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους. Ωστόσο, ενώ στα δύο αυτά χρηματοπιστωτικά κέντρα του πλανήτη οι εκατομμυριούχοι θα αυξηθούν κατά 36% την ερχόμενη δεκαετία, η αντίστοιχη αύξηση στη Σανγκάη θα φθάσει το 162%, στο Πεκίνο το 130%, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 146%, στο Σάο Πάολο το 143%, στη Βομβάη το 137% και στο Δελχί το 120%, εξέλιξη η οποία αποτυπώνει τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στα οικονομικά κέντρα του πλανήτη.
   Εν τω μεταξύ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο  Κάρλος Σλιμ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση και κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου το 2013 που δημοσιεύει το περιοδικό «Forbes». Με μια προσωπική περιουσία που εκτιμάται στα 73 δισ. δολάρια (κατά 4 δισ. μεγαλύτερη από το περασμένο έτος), ο μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών ξεπερνά τον Αμερικανό Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft, ο οποίος κατατάσσεται δεύτερος με 67 δισ. δολάρια, 6 δισ. περισσότερα από το 2012. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Ισπανός Αμάνθιο Γκαρθία, δημιουργός της εταιρείας ένδυσης Zara (57 δισ., που αντιστοιχούν σε 19,5 δισ. δολάρια περισσότερα από πέρυσι).
 
 Πού επενδύουν οι εκατομμυριούχοι -  Μεγάλες αποδόσεις από τις «επενδύσεις του πάθους»
   Οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη επενδύουν σήμερα κατά 22% σε ακίνητα, κατά 15% σε μετοχές, κατά 15% σε εταιρικά ομόλογα, ενώ διατηρούν ένα 13% σε ρευστά διαθέσιμα. Οι επενδύσεις τους σε κρατικά ομόλογα φθάνουν το 8%, σε νομίσματα το 7%, σε χρυσό το 6%, σε κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital) το 5%, σε εμπορεύματα το 5% και στις αποκαλούμενες «επενδύσεις του πάθους» το 4%. Αυτή η τελευταία κατηγορία παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς οι πλούσιοι αυτού του κόσμου όχι μόνο κερδίζουν μέσω της επένδυσής τους, αλλά και ικανοποιούν τα πάθη τους μέσω των συλλογών που δημιουργούν.
   Από την αρχή του 2013, π.χ., οι  επενδύσεις τους στην τέχνη σημειώνουν κέρδη 13% (από 19% το 2012), στα ακριβά ρολόγια στο 14% (από 18%), στα κλασικά αυτοκίνητα 11% (από 17%), στα υπερπολυτελή κοσμήματα 11% (από 12%), στο κρασί 8% (από 10%), στις αθλητικές ομάδες σημειώνουν απώλειες 8% (από κέρδη 2% πέρυσι) κτλ. Το τελευταίο 12μηνο οι επενδύσεις τους στα αυτοκίνητα αντίκες σημειώνουν κέρδη 23%, ενώ σε ορίζοντα πενταετίας τα κέρδη φθάνουν το 115% και σε ορίζοντα δεκαετίας το 395%. Οι επενδύσεις σε παλαιά νομίσματα έδωσαν κέρδη 25%, 93% και 248%, ενώ τα κέρδη στα γραμματόσημα κυμάνθηκαν στο 9%, στο 72% και στο 216% αντίστοιχα.
   Ο κόσμος πάντως αλλάζει. Ο παλαιός κόσμος, οι ανεπτυγμένες οικονομίες της Δύσης, χάνει έδαφος και οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι αυτού του πλανήτη συνεχίζουν να αυξάνονται, αλλά με ταχύτερο ρυθμό στις αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες αν και  αποτελούν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχουν  καρπωθεί μικρότερο ποσοστό ευημερίας.
  Ο γκουρού της Goldman Sachs Jim O'Neill, ο πρώτος που εισήγαγε το 2001 το ακρωνύμιο BRICs για τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες αγορές (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα) και λάνσαρε προσφάτως ένα λιγότερο γνωστό ακρωνύμιο, αυτό των MISTs (Μεξικό, Ινδονησία, Νότια Κορέα, Τουρκία), εκτιμά ότι οι αναπτυσσόμενες αγορές θα συνεχίσουν να αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της παγκόσμιας ανάπτυξης ως το 2020. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία 10ετία οι χώρες του «Growth 8» (οι τέσσερις BRICs μαζί με τις τέσσερις MΙSTs, που η καθεμία τους αντιστοιχεί σε περισσότερο από 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ) είχαν μεγαλύτερη συνεισφορά στο παγκόσμιο ΑΕΠ από τις κορυφαίες οικονομίες γνωστές ως G7. Παράλληλα αναδύονται και οι αποκαλούμενες «εκκολαπτόμενες αγορές» (frontier markets, όρος που αποδίδεται στον οικονομολόγο Farida Khambata της International Finance Corporation), δηλαδή οι οικονομίες εκείνες που είναι σε θέση να γίνουν η επόμενη γενιά των αναδυόμενων αγορών.

26 Σεπτεμβρίου 2014, 07:30:31
Απάντηση #415
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκε ο πλειστηριασμός του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», με την εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» να εμφανίζεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και με προσφορά 115 εκατομμυρίων ευρώ να επικρατεί στον πλειστηριασμό.
Η «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» φέρεται να είναι εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί τον βασικό πιστωτή του νοσηλευτικού ιδρύματος, με δάνεια ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Αφού προχώρησε σε κατάσχεση του κτηρίου και προκάλεσε η ίδια τον πλειστηριασμό....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

26 Σεπτεμβρίου 2014, 11:54:25
Απάντηση #416
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας
Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκε ο πλειστηριασμός του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», με την εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» να εμφανίζεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και με προσφορά 115 εκατομμυρίων ευρώ να επικρατεί στον πλειστηριασμό.
Η «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» φέρεται να είναι εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί τον βασικό πιστωτή του νοσηλευτικού ιδρύματος, με δάνεια ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Αφού προχώρησε σε κατάσχεση του κτηρίου και προκάλεσε η ίδια τον πλειστηριασμό....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Το θέμα έχει αρκετό ενδιαφέρον για όποιον νοιάζεται (δλδ σχεδόν για κανέναν). Υπάρχουν και άλλα δημοσιεύματα στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος καθώς και στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
   Η κυβέρνηση ήθελε με κάθε τρόπο να ξεφορτωθεί το νοσοκομείο (αφού ήταν -ήταν;- ζημιογόνο και δεν μπορούσε να το "βάλει σε τάξη") οπότε μάλλον αποφάσισε να το χαρίσει... (τα χρέη - δάνεια ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ - μαντέψτε ποιος θα τα πληρώσει). Βέβαια όπως είπε ο υπουργός η ταυτόχρονη παραχώρηση της άδειας λειτουργείας έγινε για διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ο χρόνος θα δείξει....
   Παράλληλα στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος υπάρχει άρθρο (Άρθρο δέκατο έκτο: Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών του μη κερδοσκοπικού  ??? (όχι πλέον) ιδρύματος με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΝΠΙΔ» και του σωματείου «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» ) που απαλλάσει το τωρινο διοικητικό συμβούλιο απο κάθε κατηγορία (του τύπου των πρακτόρων 00.. που ότι κάνουν είναι για το καλό του στέμματος και έχουν άδεια να σκοτώνουν) και χορηγεί ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα  ??? στα ιδρύματα (μαντέψτε πάλι ποιος θα πληρώσει). Το διοικητικό συμβούλιο είναι πιο ανεύθυνο απο τους ανεύθυνους υπουργούς...

26 Σεπτεμβρίου 2014, 11:59:09
Απάντηση #417
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Επίσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς έφτασε το Ερρίκος Ντυνάν σε αυτό το χάλι.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

17 Οκτωβρίου 2014, 11:30:07
Απάντηση #418
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Η χαρούμενη είδηση της εβδομάδας (που μάλλον σαν προεκλογική εξαγγελεία για τους ιθαγενείς φαντάζει... - ίσως θα έπρεπε να μπεί στο θέμα Ebola αλλά δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικο εκεί) :
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης ο οποίος θα συμμετάσχει στην σημερινή Σύνοδο υπουργών Υγείας με βασικό και κυρίαρχο θέμα την αντιμετώπιση του ιού ΄Εμπολα και την ετοιμότητα των υγειονομικών υπηρεσιών των χωρών της ΕΕ.
    Μάλιστα ένα καλό νέο για την χώρα μας, όπως τονίζει στο on Med ο κ. Μάκης Βορίδης, είναι ότι οι Γερμανοί (ναι, καλά διαβάσατε :laugh: :laugh: :laugh:) ετοιμάζονται να πάρουν τεχνογνωσία και συμβουλές από την Ελλάδα στο θέμα της αντιμετώπισης και της ετοιμότητας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα εφάμιλλα με αυτά που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Ένα από τα μέτρα αυτά, είναι και η απόφαση για έκδοση κάρτα εισόδου που θα διανέμεται σε αεροδρόμια και λιμάνια (και στα συρματοπλέγματα των συνόρων ή με βατραχανθρώπους στον Εβρο).
    Σε κάθε περίπτωση το να ακούγεται η Ελλάδα στην Ευρώπη και να δίνει τεχνογνωσία σε ευρωπαϊκό κράτος και συγκεκριμένα στην Γερμανία, είναι πολύ σημαντικό, και αναμφισβήτητα η θέση αυτή, τοποθετεί την χώρα μας πολύ ψηλά σε θέματα δημόσιας υγείας  :laugh: :laugh: :laugh:.
    Εν τω μεταξύ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης 30 υγειονομικών (με τι διαδικασίες - μήπως θα βολευθούν οι ημέτεροι και μάλιστα σε γραφείο μακράν, βέβαια, των ασθενών) οι οποίοι θα στηρίξουν το σύστημα και οι οποίοι θα μεταβούν (με ελικόπτερο) στα σημεία που παρατηρείται ενισχυμένη είσοδος παράτυπων μεταναστών, με στόχο να υπάρξει έλεγχος των εισερχομένων, για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων (πλάκα κάνουν; - αμα ξέρουν απο που μπαίνουν οι λαθραίοι γιατί συνεχίζουν να έρχονται).
 Ο υπουργός Υγείας εκτιμά ότι οι 30 αυτοί άνθρωποι επαρκούν για να στηρίξουν στην φάση αυτή τις υγειονομικές υπηρεσίες.
    Επίσης στα πλαίσια πάντα της προετοιμασίας της χώρας μας, αύριο Παρασκευή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την συμμετοχή της γενικής γραμματέως Δημόσιας υγείας κυρία Χριστίνας Παπανικολάου, εκπροσώπων του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ και φυσικά καθηγητών Λοιμωξιολογίας και Μικροβιολογίας. Επίσης μετά την άσκηση ετοιμότητας του ΕΚΑΒ, μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται και νέα άσκηση από το ΕΚΕΠΥ.
   Τα δεδομένα με τον θανατηφόρο ιό Έμπολα αλλάζουν άρδην από ημέρα σε ημέρα και από ώρα σε ώρα (αλλά η τεχνογνωσία μας διαρκεί για πάντα). Ήδη αυτή την στιγμή υπάρχει ο πρώτος νεκρός στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Γερμανία, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ECDC οι νεκροί ανέρχονται σε 4.500 και οι μολυσμένοι σε 8.397.
    Εάν υπάρχει ένα θετικό νέο από την ιστορία αυτή, είναι όπως ανέφερε άλλωστε και ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης χθες στην ενημέρωση που πραγματοποίησε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στην Βουλή, ότι «η Νιγηρία βγαίνει από το επίπεδο ελέγχου, γιατί εδώ και 21 μέρες δεν έχει εμφανίσει κρούσμα». Μακάρι να έχουμε και άλλα τέτοια καλά νέα στην συνέχεια, αλλά προς το παρόν, αυτό που απαιτείται είναι υψηλή εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, αφού στην Ευρώπη, θα λέγαμε ότι μόλις τώρα ...αρχίζουμε!

29 Οκτωβρίου 2014, 09:32:43
Απάντηση #419
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Από σημερινό ρεπορτάζ των Νέων

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απάντηση μπορεί να είναι το κείμενο που παρατίθεται από τον κο Κουναλάκη  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  με μια σαφή πρόβλεψη για τους ανασφάλιστους, αλλά λόγω της παντελούς αδιαφορίας κυβερνώντων και ιθυνόντων ,προβλέπω ότι και αυτό δυστυχώς θα παραμείνει ευχολόγιο...

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2435 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαΐου 2012, 23:30:52
από Argirios Argiriou
39 Απαντήσεις
19891 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιανουαρίου 2015, 11:44:32
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
7871 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2020, 00:03:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5720 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2022, 09:44:31
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2319 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Αυγούστου 2023, 16:20:06
από Argirios Argiriou