Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:16:56

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1335277 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Αυγούστου 2014, 19:21:56
Απάντηση #2235
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται σοβαρά ζητήματα στη χώρα μας είναι απίστευτη.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

13 Αυγούστου 2014, 13:01:26
Απάντηση #2236
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.....ότι θα πρέπει κάθε φορά να βάζουμε τα σωστά στοιχεία στο σύστημα...

ΥΓ τώρα το 1732436 είναι σωστός ΑΜ ή το 1732436 02; Τυχαία τα νούμερα. Το 1ο ήταν προ λαθών και το 2ο μετά... ή και τα δύο σωστά;
   Αν πρέπει να αλλάζουμε τα νούμερα τους στέλνω χαιρετίσματα. Είμαι σχολαστικός αλλά μου ξεφεύγουν μερικά. Με συνάδερφο που μίλησα μου είπε ότι δεν τον νοίαζει, δεν αλλάζει ποτέ τίποτα ακι δεν είναι δικό του λάθος (άμα του κόψουν τις μισές επισκέψεις να δούμε τι θα λέει). Όσο για τα εργαστήρια (και τα φαρμακεία), αμα κοπούν όλα τα λάθος ΑΜΑ θα μειωθεί πολύ το clawback και η δαπάνη. Ίσως είναι ένας τρόπος...
   Για ΥΓ: το 02 στο τέλος είναι το λιγότερο. Είναι στις συνταξιούχες θανάτου ΙΚΑ. Απλά το παραλείπεις στην καταχώρηση στο ΕΔΑΠΥ. Ο βασικός αριθμός μητρώου είναι ίδιος. Αυτό συχνά δεν το διορθώνω (ίσως πάλι να κάνω λάθος).

14 Αυγούστου 2014, 00:30:22
Απάντηση #2237
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Ευτυχώς το e-ΔΑΠΥ το συμπληρώνω αυτοματοποιημένα μέσω ενός προγράμματος που έφτιαξα από χόμπυ το οποίο έχει καταχωρημένους τους "σωστούς" ΑΜ - μέχρι απόδειξης του αντιθέτου.
Παρ'όλ'αυτά τόσο η αδυναμία εκτέλεσης των συνταγών όσο και η άρνηση της ΗΔΙΚΑ να κάνει κάτι γι'αυτό δείχνει πολλά. Στο κάτω κάτω είναι απλούστατο να εξακριβωθεί ποιός είναι ο ασθενής είτε με τον ένα ΑΜ είτε με τον άλλο! Απλά λειτουργεί η γνωστή λογική του "δε βαριέσαι... μια πιθαμή μακριά από ..." κτλ.

21 Αυγούστου 2014, 22:34:44
Απάντηση #2238
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα όρια συνταγογράφησης των ιατρών ανά ΑΜΚΑ ασθενούς ενεργοποιείται από σήμερα 21/8/2014 στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η εμφάνιση ενημερωτικού μηνύματος με τον μέσο όρο της μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης του ιατρού ανά ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ, καθώς και το όριο μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης ανά ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ που έχει ορίσει ο ΕΟΠΥΥ ανάλογα με τον μήνα, την ειδικότητα του ιατρού και το νομό συνταγογράφησης.

Το πρωί έγραφαν ότι το μήνυμα για το μέσο όρο επανήλθε "με εντολή του Υπουργού υγείας και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ". Τώρα βλέπω ότι το "χτένισαν" λίγο το κείμενο.

Παράθεση
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση υπ’ αρ. 62494/15-07-14 (ΦΕΚ1920/Α/16-07-2014) από σήμερα 21/8/2014 στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης κατά την εκτέλεση συνταγών ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αν ο φαρμακοποιός επιλέξει φάρμακο ακριβότερο της φθηνότερης τιμής φαρμάκου, εμφανίζεται μήνυμα ενημέρωσης και συγκατάθεσης του ασφαλισμένου. Επίσης ο ασφαλισμένος θα πρέπει να υπογράφει σε ειδικό χώρο στο έντυπο της εκτελεσμένης συνταγής ότι ενημερώθηκε και επιθυμεί να λάβει ακριβότερο φάρμακο.
Περίεργο κείμενο, περιμένω την αντίδραση των φαρμακοποιών. ¨Αν ο φαρμακοποιός επιλέξει φάρμακο ακριβότερο της φθηνότερης τιμής φαρμάκου" Μόνο ο φαρμακοποιός επιλέγει το σκεύασμα; Αν επιλέξει ο ασφαλισμένος το ακριβότερο παρά την υπόδειξη (λέμε τώρα) του φαρμακοποιού για φθηνότερο;
Μέχρι τώρα η συνταγή του φαρμακείου στην υπογραφή έγραφε "Ο Παραλήπτης" που σήμαινε ότι μπορεί να μην είναι ο ίδιος με τον ασφαλισμένο (αν και οι περισσότερες υπογραφές ήταν από τους φαρμακοποιούς η τους υπαλλήλους) αλλά οποιοσδήποτε. Τώρα ο παραλήπτης θα αποφασίζει για την πληρωμή της διαφοράς; Αν η νέα υπογραφή αναφέρει "Ο ασφαλισμένος", τότε εγείρονται θέματα πλαστογραφίας (με εξαιρέσεις παιδιών, κατάκοιτων, ανοϊκών κλπ)
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Αυγούστου 2014, 22:52:25 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

22 Αυγούστου 2014, 20:34:49
Απάντηση #2239
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός ανακοινώσεων εφαρμογών που αρχίζουν "από σήμερα". Αυτή νομίζω εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα.
Παράθεση
Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 22/8/2014 εμφανίζονται για κάθε ασφαλισμένο τα στοιχεία ασφαλιστικής ικανότητας του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης - «ΑΤΛΑΣ» τόσο στις οθόνες της εφαρμογής όσο και στα έντυπα έκδοσης συνταγής και έκδοσης παραπεμπτικού. Σε λίγες -ειδικές περιπτώσεις- που ενδέχεται να υπάρχει κάποια έλλειψη στο αρχείο που έχει αποστείλει ο αρμόδιος ΦΚΑ ζητείται από τον ιατρό να ελέγξει και το βιβλιάριο του ασθενούς και εφόσον διαπιστώσει θεώρηση σε ισχύ να προχωρήσει κανονικά στη συνταγογράφηση.
Έχει κανείς σχετική εμπειρία για την εμφάνιση "και στα έντυπα έκδοσης συνταγής και έκδοσης παραπεμπτικού";
Με τους πολλούς διαφορετικούς ΑΜ και τα διαφορετικά ασφαλιστικά ταμεία που εμφανίζονται, τι θα γίνει;

Τροποποίηση: Τώρα που είδα συνταγές που εκτύπωσα το πρωί, υπάρχει η ένδειξη "Ασφαλ. Ικανότητα" μέχρι τότε ή Μη διαθέσιμη, ελέγξτε τη θεώρηση του βιβλιαρίου. Απ' ότι παρατήρησα το "Μη διαθέσιμη" εμφανίζεται σε όλες τις περιπτώσεις (λίγες όπως αναφέρει η ανακοίνωση....) που προχώρησα σε αλλαγή στοιχείων ασφάλισης σύμφωνα με το βιβλιάριο. (Πάντως σίγουρα όταν εκτύπωσα τις συνταγές το πρωί, δεν υπήρχε η αναφορά στην ασφαλιστική ικανότητα)

Επίσης σε όσους έχουν ασφάλιση εφ' όρου ζωής εμφανίζεται το "31/12/9999". Αυτό θα πει αισιοδοξία! Δε μπορούν ρε γαμώτο οι προγραμματιστές να βάλουν το "εφ' όρου ζωής"; Πρέπει να φαίνεται τόσο "τσαπατσούλικο";

Τροποποίηση 2: το 31/12/9999 εμφανίζεται μόνο στους συνταξιούχους του ΙΚΑ. Οι συνταξιούχοι του ΟΝ έχουν μικρότερο προσδόκιμο. Μόλις μέχρι 31/12/2100. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, ΤΥΔΚΥ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες "Μη διαθέσιμη, ελέγξτε τη θεώρηση του βιβλιαρίου". Αλλά είπαμε, οι περιπτώσεις που χρειάζεται έλεγχος του βιβλιαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι λίγες και ειδικές!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Αυγούστου 2014, 21:11:55 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

22 Αυγούστου 2014, 20:45:08
Απάντηση #2240
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Σήμερα μετά την καταχώρηση του ΑΜΚΑ βγάζει στα στοιχεία ασφαλισμένου και την ΑΣΦΑΛ. ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και άλιστα σε πολλούς ""Μη Διαθέσιμη - Ελέγξτε τη θεώρηση του βιβλιαρίου"" αλλά και σε άλλους κανονικά (μάλλον ΜΟΝΟ σε ΙΚΑ): Έως 28/02/2015.
   Αλλά έγινε ενημέρωση κατα το log-in:    ""Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 22/8/2014 εμφανίζονται για κάθε ασφαλισμένο τα στοιχεία ασφαλιστικής ικανότητας του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης - «ΑΤΛΑΣ» τόσο στις οθόνες της εφαρμογής όσο και στα έντυπα έκδοσης συνταγής και έκδοσης παραπεμπτικού. Σε λίγες -ειδικές περιπτώσεις- που ενδέχεται να υπάρχει κάποια έλλειψη στο αρχείο που έχει αποστείλει ο αρμόδιος ΦΚΑ ζητείται από τον ιατρό να ελέγξει και το βιβλιάριο του ασθενούς και εφόσον διαπιστώσει θεώρηση σε ισχύ να προχωρήσει κανονικά στη συνταγογράφηση. ""

**αρμόδιος ΦΚΑ   Μάλλον μόνο το ΙΚΑ έστειλε δεδομένα. Για τα υπόλοιπα ταμεία, στην πλειονότητα των περιπτώσεων θα πρέπει να ελέγξουμε το (υποτίθεται καταργημένο) βιβλιάριο.  

ΥΓ: το δημοσιεύσα΄ελάχιστα μετά το Διαμαντή. Συγγνώμη για την επανάληψη...

22 Αυγούστου 2014, 20:53:53
Απάντηση #2241
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    Τώρα που είδα συνταγές που εκτύπωσα το πρωί, υπάρχει η ένδειξη "Ασφαλ. Ικανότητα" μέχρι τότε ή Μη διαθέσιμη, ελέγξτε τη θεώρηση του βιβλιαρίου. Απ' ότι παρατήρησα το "Μη διαθέσιμη" εμφανίζεται σε όλες τις περιπτώσεις (λίγες όπως αναφέρει η ανακοίνωση....) που προχώρησα σε αλλαγή στοιχείων ασφάλισης σύμφωνα με το βιβλιάριο. (Πάντως σίγουρα όταν εκτύπωσα τις συνταγές το πρωί, δεν υπήρχε η αναφορά στην ασφαλιστική ικανότητα)
   Επίσης σε όσους έχουν ασφάλιση εφ' όρου ζωής εμφανίζεται το "31/12/9999". Αυτό θα πει αισιοδοξία! Δε μπορούν ρε γαμώτο οι προγραμματιστές να βάλουν το "εφ' όρου ζωής"; Πρέπει να φαίνεται τόσο "τσαπατσούλικο";
   Σε γνωστό μου συνταξιούχο ΤΑΠΟΤΕ που αποφάσισε ο ΑΤΛΑΣ ότι είναι ΟΠΑΔ με άσχετο αριθμό μητρώου (και κάθε φορά τα αλλάζω...) έβγαλε ""Ημ/νία Λήξης Ασφαλ. Ικανότητας 31/12/2014"" Φυσικά όταν άλλαξα τα στοιχεία την έβγαλε ανασφάλιστη... Τίποτα λοιπόν σωστό απο τα 2.
   Μου φαίνεται ότι αντί να επιλύουν τα θέματα τα περιπλέκουν...

1 Σεπτεμβρίου 2014, 22:22:11
Απάντηση #2242
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Συνέβαινε και παλαιότερα σχετικά σπάνια αλλά νομίζω το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η συχνότητα:
Κατά την εκτύπωση της συνταγής στη θέση του barcode εμφανίζονται αντί για κάθετες μαύρες γραμμές διάφορα ιερογλυφικά σχήματα.
Στη δεύτερη εκτύπωση βγαίνει το barcode.
Συμβαίνει και σε σας; Ξέρετε που οφείλεται και πώς μπορεί να διορθωθεί;

1 Σεπτεμβρίου 2014, 22:47:58
Απάντηση #2243
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κατά την εκτύπωση της συνταγής στη θέση του barcode εμφανίζονται αντί για κάθετες μαύρες γραμμές διάφορα ιερογλυφικά σχήματα.

Και σε μένα συμβαίνει και το έχω συνδυάσει ότι γίνεται όταν βιάζομαι και δίνω την εντολή εκτύπωσης γρήγορα. Βεβαίως, μου έχει κοστίσει αρκετό χαρτί και μελάνι (που όμως τα πλερώνει σαν χορηγία γνωστή ..."σκουριασμένη" πολυεθνική.)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Σεπτεμβρίου 2014, 11:15:12
Απάντηση #2244
Αποσυνδεδεμένος

GAD2



2 Σεπτεμβρίου 2014, 11:46:50
Απάντηση #2245
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός



2 Σεπτεμβρίου 2014, 12:22:32
Απάντηση #2246
Αποσυνδεδεμένος

ZArk


καπως περπατ'αει τώρα................... :-[
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."


"Stephen Hawkings"

2 Σεπτεμβρίου 2014, 12:44:11
Απάντηση #2247
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Πιστεύω ότι κάτι φτιάχνουν. Οι περιορισμοί παραπεμπτικών ίσως;

2 Σεπτεμβρίου 2014, 20:30:11
Απάντηση #2248
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πιστεύω ότι κάτι φτιάχνουν. Οι περιορισμοί παραπεμπτικών ίσως;

Είναι πράγματι πολύ πιθανό να ξυπνήσουμε κάποια από τις επόμενες μέρες με κόφτη στον αριθμό. Ο κόφτης δε θα λαμβάνει κανένα επιστημονικό κριτήριο υπόψη, αλλά μόνο έναν αριθμό. Επίσης δε θα ενδιαφέρεται αν οι 8 π.χ. βιοχημικές εξετάσεις κάνουν 20 ή 50 ευρώ στο σύνολο.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

4 Σεπτεμβρίου 2014, 19:39:54
Απάντηση #2249
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Τις τελευταίες μέρες το ιατρείο πολιορκείται από όσους μένουν το χειμώνα στην Αθήνα και επιθυμούν λίγο πριν επιστρέψουν στην έδρα τους να προμηθευτούν τρίμηνες συνταγές για τα φάρμακά τους για να γλιτώσουν το δεκάρικο που στοιχίζει η συνταγογράφηση στην Αθήνα, Πειραιά κλπ.
Εκτός του ότι κανένας από τους γιατρούς του κέντρου δεν εκδίδει τρίμηνη συνταγή (όπως ανέφερα κι αλλού αναφέρθηκε ως δικαιολογία μέχρι και το ότι έχουν καταργηθεί!) δε βρήκα κανένα μα κανένα ασφαλισμένο που να επισκέφθηκε συμβεβλημένο ιδιώτη γιατρό και να μην πλήρωσε. Τόσο γρήγορα εξαντλείται το πλαφόν των επισκέψεων ή.........;

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11016 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
67743 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7144 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2013, 23:24:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
9101 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Σεπτεμβρίου 2013, 22:18:17
από Gatekeeper
7 Απαντήσεις
22382 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαΐου 2015, 17:34:31
από Denominator