Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 11:51:12

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1339826 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Σεπτεμβρίου 2014, 19:50:06
Απάντηση #2250
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τις τελευταίες μέρες το ιατρείο πολιορκείται από όσους μένουν το χειμώνα στην Αθήνα και επιθυμούν λίγο πριν επιστρέψουν στην έδρα τους να προμηθευτούν τρίμηνες συνταγές για τα φάρμακά τους για να γλιτώσουν το δεκάρικο που στοιχίζει η συνταγογράφηση στην Αθήνα, Πειραιά κλπ.
Εκτός του ότι κανένας από τους γιατρούς του κέντρου δεν εκδίδει τρίμηνη συνταγή (όπως ανέφερα κι αλλού αναφέρθηκε ως δικαιολογία μέχρι και το ότι έχουν καταργηθεί!) δε βρήκα κανένα μα κανένα ασφαλισμένο που να επισκέφθηκε συμβεβλημένο ιδιώτη γιατρό και να μην πλήρωσε. Τόσο γρήγορα εξαντλείται το πλαφόν των επισκέψεων ή.........;

Αν ήμουν γιατρός ΠΕΔΥ ή συμβεβλημένος και μου ζητούσαν τρίμηνη συνταγή με ακριβά φάρμακα, ενώ τα δικαιούνται, θα ήμουν σε πολύ δύσκολη θέση, διότι ή θα έπρεπε να πω ψέματα ότι δεν επιτρέπεται, ή να εξηγήσω την αλήθεια ότι δε θέλω διότι έχω τον πέλεκυ του πλαφόν, ψάχνοντας στην καλύτερη περίπτωση άλλες λύσεις (αυτό το φάρμακο στον ουρολόγο, αυτό στον καρδιολόγο, αυτό στον πνευμονολόγο κ.λ.π.).
Στην περίπτωση των μη συμβεβλημένων (ή των συμβεβλημένων που τελειώνουν με τις 200 επισκέψεις) τα πράγματα αλλάζουν, διότι είναι ελεύθερη αγορά, τιμολογούν κατά περίπτωση και ο ασθενής αν θέλει μένει, αν θέλει φεύγει.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Σεπτεμβρίου 2014, 19:52:39 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

4 Σεπτεμβρίου 2014, 20:42:04
Απάντηση #2251
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Βασίλη, ήθελα να εστιάσω στο ότι όλοι οι συμβεβλημένοι πληρώνονται. Δε βρέθηκε κανένας απ' όσους ρώτησα να "πέσει" μέσα στις 200-300 επισκέψεις του πλαφόν; Μα κανένας; Σε σημείο που να σκέφτομαι τις δηλώσεις του Άδωνι γι' αυτούς που συμπλήρωναν πλαφόν σε 2 μέρες και να αναρωτιέμαι αν είχε δίκιο τελικά.
Δεν εκδίδουν τρίμηνες γιατί το δεκάρικο θα πέσει μια φορά στο τρίμηνο ενώ είναι σαφώς καλύτερα να πέφτει κάθε μήνα.

Σχετικά με το μέσο όρο, δε σας κρύβω ότι τον πρώτο μήνα είχα αγχωθεί σε σημείο να κάνω πρόχειρο υπολογισμό σε κάθε συνταγή, να "στραβώνω" όταν έβλεπα το Eucreas, Inegy, Pradaxa κλπ και να "χαίρομαι" όταν είχε μόνο Glucophage και Salospir. Είχα κόψει τελείως τις δίμηνες.
Με την πορεία του χρόνου άλλαξα τακτική. Όταν ο ασθενής είναι ρυθμισμένος με το Eucreas, το Inegy, το εισπνεόμενο για το άσθμα, θα μπω σε διαδικασία να το κόψω ή να το αλλάξω λόγω μέσου όρου; Θα προσπαθήσω να κάνω τις παρεμβάσεις μου στα σημεία που θεωρώ υπερβολικά (π.χ. πραζόλες για να μην "πειράξουν" τα φάρμακα το στομάχι) αλλά ως εκεί.
Αν κληθώ να δώσω εξηγήσεις για υπέρβαση του μέσου θεωρώ ότι θα είναι πειστικές.
- Κύριοι γράφω και δίμηνες συνταγές και τρίμηνες που κάποιες εκτελούνται δύο φορές μέσα στον ίδιο μήνα και φάρμακα υψηλού κόστους. Υπολογίστε λοιπόν καλύτερα το μέσο όρο (αφού βγάλετε τα υψηλού κόστους που ουσιαστικά είναι αντιγραφή αγωγής άλλων ειδικών στην οποία δεν έχω γνώσεις να παρέμβω, υπολογίστε x1 κι όχι x2 τις δίμηνες/τρίμηνες)  και πείτε μου που βρίσκεται ο νέος μέσος όρος. Αν είμαι πάλι εκτός ορίων μπορώ να δώσω κι άλλες εξηγήσεις αν χρειάζεστε.
Όλα αυτά με την "ασφάλεια" του ΠΕΔΥ. Αν ήμουν ιδιώτης με πιθανό κίνδυνο διακοπής της δυνατότητας συνταγογράφησης θα παραδεχθώ ότι ίσως να ήμουν περισσότερο επιφυλακτικός.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Σεπτεμβρίου 2014, 22:38:31 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

5 Σεπτεμβρίου 2014, 16:12:26
Απάντηση #2252
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Προς ενίσχυση των ανωτέρω, η παρακάτω συνταγή με 4 Ferriprox για θαλασσαιμία, που εκτελέστηκε χτες, ανέβασε το μέσο όρο κατά 10 ευρώ σε μια μέρα.
Τι να πω στο συγκεκριμένο ασθενή; Δεν τα γράφω, να φύγεις να πας αλλού;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

8 Σεπτεμβρίου 2014, 22:07:05
Απάντηση #2253
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Έχει διαπιστώσει κανείς καμιά αλλαγή στο σύστημα; Για μεγάλη ήττα κάνουν λόγο οι φμφ. Κύλησα για λίγο στο γνωστό φμφ σάιτ-βούρκο και αλίευσα το παρακάτω:

" Για οσους δεν το μαθανε στις ηλεκτρ. συνταγες πλεον ο γιατρος βαζει την υποσημειωση <ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ)> και δεν μπορεις να δωσεις καποια αλλη μαρκα γενοσημου η το προτοτυπο γιατι  το συστημα σε υποχρεωνει να δωσεις τη μαρκα γενοσημου που εχει επιλεξει ο γιατρος."
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Σεπτεμβρίου 2014, 22:29:09
Απάντηση #2254
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχει διαπιστώσει κανείς καμιά αλλαγή στο σύστημα; Για μεγάλη ήττα κάνουν λόγο οι φμφ. Κύλησα για λίγο στο γνωστό φμφ σάιτ-βούρκο και αλίευσα το παρακάτω:

" Για οσους δεν το μαθανε στις ηλεκτρ. συνταγες πλεον ο γιατρος βαζει την υποσημειωση <ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ)> και δεν μπορεις να δωσεις καποια αλλη μαρκα γενοσημου η το προτοτυπο γιατι  το συστημα σε υποχρεωνει να δωσεις τη μαρκα γενοσημου που εχει επιλεξει ο γιατρος."

Δεν βάζει ο γιατρός καμιά υποσημείωση, είναι η σημείωση που βγάζει αυτόματα το σύστημα όταν επιλέξουμε συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία. Κάποιοι γιατροί φαίνεται ότι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το περιθώριο του 15% που τους δίνει το σύστημα για συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία αγανακτισμένοι από τα σκευάσματα που έδιναν οι φαρμακοποιοί. Ή χρησιμοποιούν το 15% για να προωθούν συγκεκριμένα γενόσημα (και ταυτόχρονα καλοί για το υπουργείο που προωθούν γενόσημα)
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Σεπτεμβρίου 2014, 22:37:12 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

26 Σεπτεμβρίου 2014, 18:11:53
Απάντηση #2255
Αποσυνδεδεμένος

Ιορδάνης Καπάνταης


Ανακοινώσεις
   
Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 26/9/2014 και ώρα 16:00 δεν επιτρέπεται η συνταγογράφηση σε Άμεσα ασφαλισμένους οι οποίοι δε διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης "ΑΤΛΑΣ". Αν ο ασφαλισμένος έχει ασφαλιστική ικανότητα, θα πρέπει να επισκεφθεί το αρμόδιο υποκατάστημα του Φορέα του με σκοπό να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία του. Διαφορετικά, αν δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα, τότε μπορούν να του συνταγογραφήσουν φάρμακα μόνο νοσοκομειακοί ιατροί ή ιατροί των ΠΕΔΥ. Σ' αυτήν την περίπτωση ο νοσοκομειακός ιατρός ή ο ιατρός του ΠΕΔΥ πρέπει να εισάγει στα ασφαλιστικά του στοιχεία τον Φορέα "Δικαιούχοι φαρμακευτικής περίθαλψης Ν.4270/2014", ένδειξη Άμεσου/Έμμεσου «Άμεσος» και Αριθμό Μητρώου τον ΑΜΚΑ του ασθενή

26 Σεπτεμβρίου 2014, 18:42:55
Απάντηση #2256
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ανακοινώσεις
Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 26/9/2014 και ώρα 16:00 δεν επιτρέπεται η συνταγογράφηση σε Άμεσα ασφαλισμένους οι οποίοι δε διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα .....
  Το είδα φυσικά logg-άροντας (...) . Αναρωτιέμαι γιατί οι έμμεσα ασφαλισμένοι δικαιούνται συνταγογράφησης. Δυσεξήγητο το βλέπω...
   Ο νόμος 4270/2014 μάλλον θα αφορά τους έχοντες απωλέσει ασφαλιστική ικανότητα (αν και ψάχνοντας τον στα γρήγορα δεν βρήκα κάτι σχετικό).
   Λοιπόν όταν έρχεται βιβλιάριο διαφορετικό απο αυτό που βγάζει ο ΑΤΛΑΣ βάσει ΑΜΚΑ (άλλος φορέας ή άλλος ΑΜΑ) τι γίνεται; Αν το αλλάξουμε συχνά βγάζει τον ασφαλισμένο (πολλές φορές συνταξιούχο) ανασφάλιστο...
   Μάλλον πρέπει να τον στείλουμε στον φορέα του να μαλώνει...

Α, υπάρχει και η άλλη ανακοίνωση: ""Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 28/9/2014 και από ώρα 8:30 έως 13:00 η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση θα είναι εκτός λειτουργίας λόγω αναβάθμισης του συστήματος."" Δεν ανησυχώ βέβαια γιατί δεν θα έχω πρόσβαση κυριακάτικα  :laugh: . Ανησυχώ για το τι μας περιμένει απο Δευτέρα με την αναβάθμιση. Μάλλον οι περιορισμοί στον αριθμό εξετάσεων ανα ειδικότητα; Θα δείξει...
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Σεπτεμβρίου 2014, 19:04:00 από Ορθοπαιδικός »

26 Σεπτεμβρίου 2014, 22:17:32
Απάντηση #2257
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Κάπου διάβασα στο φόρουμ (δεν μπορώ να βρω το νήμα) ότι δεν είναι νόμιμο (και ηθικό?) να ανατρέχουμε στο ιστορικό του ασθενούς από άλλους παρόχους υγείας, και το αναφέρει και το σύστημα ότι η ενέργεια καταγράφεται.

Προσωπικά το κάνω γιατί συχνά μου λύνει τα χέρια για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του ασθενούς.

Σήμερα μας έρχεται για προεγχειρητικό ένα σάψαλο, 80φεύγα παππούς ο οποίος δεν θυμόταν καν τι φάρμακα πάιρνει εκτός από κάτι ινσουλίνες, ενώ ήταν μόνος και δεν τον συνόδευε καποια αλλοδαπή που θα έφερνε μαζί την σακκούλα (κλασσική εικόνα) με τα κουτιά των φαρμάκων.

Προφανώς και αναγκάστηκα να καταφύγω στο ιστορικό του παππού, μιας και δεν υπήρχε περίπτωση να μπει ο συγκεκριμένος χειρουργείο χωρίς να γνωρίζουμε τι παίρνει.

Οπότε, πέραν ορισμένων "πονηρών" χρήσεων του ιστορικού του ασθενούς, αναλογιστείτε πόσο λύνει τα χέρια των νοσοκομειακών γιατρών.

26 Σεπτεμβρίου 2014, 22:38:38
Απάντηση #2258
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κάπου διάβασα στο φόρουμ (δεν μπορώ να βρω το νήμα) ότι δεν είναι νόμιμο (και ηθικό?) να ανατρέχουμε στο ιστορικό του ασθενούς από άλλους παρόχους υγείας, και το αναφέρει και το σύστημα ότι η ενέργεια καταγράφεται.
Εννοείς ότι δεν είναι νόμιμο (και ηθικό; ) να ανατρέχουμε στο ιστορικό του ασθενή αν δεν έχουμε την έγκρισή του. Άλλωστε αυτό γράφει και η επισήμανση του συστήματος.
Μένει βέβαια να αποδειχθεί πώς δόθηκε ή δεν δόθηκε η (προφορική; ) έγκριση.
Όπως έγραψα και αλλού όταν βλέπω "τελευταία συνταγογράφηση" από 2 μήνες και κάτω, πάντα "έχω" την έγκριση για να ανατρέξω στο ιστορικό.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 Λοιπόν όταν έρχεται βιβλιάριο διαφορετικό απο αυτό που βγάζει ο ΑΤΛΑΣ βάσει ΑΜΚΑ (άλλος φορέας ή άλλος ΑΜΑ) τι γίνεται; Αν το αλλάξουμε συχνά βγάζει τον ασφαλισμένο (πολλές φορές συνταξιούχο) ανασφάλιστο...
   Μάλλον πρέπει να τον στείλουμε στον φορέα του να μαλώνει...
Προτείνω εκτύπωση της σελίδας του e-synt με τα λάθος (ή τέλος πάντων τα διαφορετικά από το βιβλιάριο) στοιχεία, τη δίνουμε στον ασφαλισμένο (ερωτηματικό πλέον για την ασφάλιση σύμφωνα με την ανακοίνωση) και τον στέλνουμε στο φορέα να μαλώσει. Τώρα τι άκρη θα βγάλει ο ασφαλισμένος, ιδιαίτερα με κάποιους αντιπροσώπους του ΟΓΑ, αμφιβάλλω.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Σεπτεμβρίου 2014, 22:54:03 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

26 Σεπτεμβρίου 2014, 23:10:20
Απάντηση #2259
Αποσυνδεδεμένος

Clemence


Έχει δοκιμάσει κανείς να χρεώσει μέσω του συστήματος τις εξετάσεις συμβατότητας HLA στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων που πρέπει να ελεγχθούν ως πιθανοί υποψήφιοι δότες μυελού των οστών για συγκεκριμένο συγγενικό τους πρόσωπο; Το σύστημα δεν προχωρά αν δε δώσουμε πιθανή διάγνωση.

29 Σεπτεμβρίου 2014, 20:05:28
Απάντηση #2260
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Τελικά με τη χθεσινή ...αναβάθμιση άλλαξε τίποτα; Πάντως περιορισμό αριθμού εξετάσεων εγώ δεν είδα ("έγραψα" 3 ακτινογραφίες).

   Κάποιοι δημοσιογράφοι όμως ήταν σίγουροι:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
     «Κόφτης» μπαίνει από σήμερα στις διαγνωστικές εξετάσεις ανά ΑΜΚΑ και ανά γιατρό, ενώ κόβεται η συνταγογράφηση σε όσους δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα..... .....Από σήμερα Δευτέρα ξεκινά και επίσημα η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης 2243/18-8-2014 η οποία έθεσε μια σειρά από περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά τη συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων. Με το νέο σύστημα, ο γιατρός θα γράφει συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων και με βάση την ειδικότητά του στον ίδιο ασφαλισμένο την ίδια ημερομηνία και μέχρι τέσσερις ημερολογιακές ημέρες μετά.... κλπ

29 Σεπτεμβρίου 2014, 21:38:29
Απάντηση #2261
Αποσυνδεδεμένος

md


παντως εγω διαπιστωσα μια σειρα προειδοποιητικων  i σε εναν αριθμο εξετασεων-περιορισμοι λογω ειδικοτητας.Καποιοι απο αυτους ορθως,καποιοι ομως εντελως παραλογοι

30 Σεπτεμβρίου 2014, 12:36:44
Απάντηση #2262
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG


Ποιος ξέρει τι κάνουν πάλι σήμερα οι διάνοιες.
Όσο να πεις μια αναβάθμιση τη βλέπεις ???
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

30 Σεπτεμβρίου 2014, 12:42:35
Απάντηση #2263
Αποσυνδεδεμένος

DrGuni


Τι γινεται παλι σημερα?  Ελεος με  την καφετιερα!!!!! Γιατί δε  μας ενημερώνουν  τουλάχιστον? Τόσο  δύσκολο τους  είναι και αυτό?
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Σεπτεμβρίου 2014, 12:50:22 από DrGuni »
Η συγνώμη δε  διορθώνει το παρελθόν, διευρύνει, όμως, το μέλλον...

30 Σεπτεμβρίου 2014, 12:45:41
Απάντηση #2264
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σε λίγους μήνες θα έχουμε μακράν το καλύτερο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον κόσμο. Αυτό που δε γνωρίζει κανείς είναι το πόσοι γιατροί και πόσοι άρρωστοι θα έχουν μείνει για να το χρησιμοποιούν.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11026 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
67865 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7163 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2013, 23:24:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
9115 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Σεπτεμβρίου 2013, 22:18:17
από Gatekeeper
7 Απαντήσεις
22414 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαΐου 2015, 17:34:31
από Denominator