Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
26 Απριλίου 2024, 16:32:02

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1342421 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Σεπτεμβρίου 2015, 16:22:34
Απάντηση #2685
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εμένα πάντως μου βγάζει παντού αν δεν κάνω λάθος. Μήπως είστε ''εντός'' στόχου στα συγκεκριμένα που δεν σας βγάζει?
  Όχι ,όχι. Ισα ίσα άμα μου βγάζει υπευνθύμιση και στα εντός στόχου.
    Στο LΟNARID Ν (που δεν μπορείς να γίνεις εντός στόχου) προχθές δεν έβγαλε ενώ σήμερα βγάζει. Μάλλον γίνεται τυχαία (δηλαδή μερικές φορές δεν λειτουργεί σωστά η καφετιέρα -τι πρωτότυπο- και δεν βγάζει υπενθύμιση στόχου γενοσήμων).

10 Σεπτεμβρίου 2015, 09:25:26
Απάντηση #2686
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


ΗΔΙΚΑ: Υποχρεωτική ξανά η συνταγογράφηση των φαρμάκων με τη δραστική τους ουσία

Στην κατάργηση της εγκυκλίου Κουρουμπλή 26225/8.4.2015, με την οποία καθορίζονταν εξαιρέσεις στη συνταγογράφηση φαρμάκων με δραστική ουσία, προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Σχετικό έγγραφο έχει αποσταλεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), η οποία προσάρμοσε ήδη το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Η κατάργηση της εγκυκλίου είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι οι εξαιρέσεις οδηγούν σε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε ανοίξει παράθυρο στη συνταγογράφηση με την εμπορική ονομασία, με απώτερο στόχο την προστασία των ποιοτικών ελληνικών γενοσήμων φαρμάκων.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν κάνει λόγο για μονομερή ενέργεια, ζητώντας να αποσυρθεί.
Σχετική διάταξη περιελήφθη, τελικά, στα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου για την Υγεία, όπου αναφέρονται επί λέξει τα εξής:
“Ως προαπαιτούµενο, οι αρχές δεσµεύτηκαν να επαναφέρουν προηγούµενα βασικά στοιχεία των µεταρρυθµίσεων στο σύστηµα Υγείας...
...θα επαναφέρουν την πλήρη συνταγογράφηση φαρµάκων κατά διεθνή κοινόχρηστη ονοµασία (ΔΚΟ), µεταξύ άλλων µε την κατάργηση της εγκυκλίου 26225/08.04.2015, µε τις εξαιρέσεις που παρατίθενται στα άρθρα 6.4 έως 6.6 της υπουργικής απόφασης ΦΕΚ 3057/2012...”.

Ο λαλίστατος κατά τα άλλα κος Κουρουμπλής ξέχασε να αναφερθεί στην παραπάνω λεπτομέρεια.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

10 Σεπτεμβρίου 2015, 10:13:24
Απάντηση #2687
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.....εκτιμάται ότι οι εξαιρέσεις οδηγούν σε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε ανοίξει παράθυρο στη συνταγογράφηση με την εμπορική ονομασία, με απώτερο στόχο την προστασία των ποιοτικών ελληνικών γενοσήμων φαρμάκων.....
   Όχι βέβαια σε αύξηση της ΕΟΠΥΥΥτικής φαρμακευτικής δαπάνης (ασε που αυτή ειναι standar στα 1.96 δισμύρια) αλλά ίσως της ιδιωτικής (και για αυτή παίζεται γιατί την αυξάνουν οι φμφ προωθώντας πρωτότυπα). Επίσης εκτός απο πιθανή προστασία ελληνικών γενοσήμων (παραμύθια βέβαια, αφού η ποσόστωσή τους ανεβαίνει με το σταγονόμετρο - τα πρωτότυπα κυριαρχούν) συμβάλλει και σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.
   Στα συνέχεια του το άνω άρθρο είχε τις διαμαρτυρίες του ΙΣΑ. Αν γίνει ο δήμαρχος κάποτε υπουργός μήπως θα επανεφέρει την εμπορική ονομασία;  :laugh:
Παράθεση
Αντιδράσεις
Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) εκφράζει την έντονη αντίθεση του σε αυτή την ενέργεια, θεωρώντας ότι απαξιώνει το ιατρικό λειτούργημα:
“...Διά τούτο, επιφυλασσόμαστε για την ανάληψη νέων δικαστικών ενεργειών για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από το πρόχειρο αυτό μέτρο...”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη ο Σύλλογος.
Επαναδιατυπώνοντας τη πάγια θέση του, σύμφωνα με την οποία μόνο ο ιατρός δύναται να χορηγήσει την ενδεδειγμένη θεραπεία στον ασθενή, ο ΙΣΑ προτρέπει τα μέλη του να συνεχίσουν να συνταγογραφούν την εμπορική ονομασία στο πεδίο των σχολίων ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των ασθενών.

   Πάντως ήδη η ΗΔΙΚΑ το ανακοίνωσε στην είσοδο στο e-prescription  ""Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη 09/09/2015 απενεργοποιήθηκε στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η δυνατότητα πρότασης εμπορικής ονομασίας για τα γενόσημα σκευάσματα και για τις χρόνιες παθήσεις στην εμφάνιση και εκτύπωση συνταγής.""

10 Σεπτεμβρίου 2015, 14:46:55
Απάντηση #2688
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG


H HΔΙΚΑ δεν έσπευσε όμως με τον ίδιο ζήλο να κόψει και τα παραθυράκια που μας κουνάνε το δάκτυλο για την ποσόστωση  ???
Καιρός είναι να στείλουν και κανένα ραβασάκι για τους "στόχους" που δεν πιάνουμε.
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

10 Σεπτεμβρίου 2015, 20:54:20
Απάντηση #2689
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Σημερινό ( 10/09/2015) μήνυμα συναδέλφου από την ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook:

Ενημερωση για το νεο πεδιο 'παραπομπες'.

Δοκιμασα σε ασθενη μου να συμπληρωσω το "παραπεμτικο" προς συναδελφο αλλης ειδικοτητας, το καινουργιο πεδιο που βγαζει κατω δεξια στην κεντρικη οθωνη της αρχικης σελιδας της ΗΣ ("Παραπομπες").

Πατωντας "Νεα Παραπομπη", ανοιγει μια οθωνη που μπορει κανεις να συμπληρωση και, αφου το κανει, του δινει την δυνατοτητα να εκτυπωση το "περαπεμπτικο" προς συναδελφο αλλης ειδικοτητας.

Το ενδιαφερον κομματι ερχεται μετα, οταν ο ασθενης παει στον συναδελφο, και αυτος καταχωρησει επισκεψη με το ΑΜΚΑ του ασθενη. Στο τελος της επισκεψης δεν τον αφηνει να κλεισει την επισκεψη ηλεκτρονικα αν πρωτα δεν συμπληρωσει και ολοκληρωσει το παραπεμπτικο που εγραψε ο παραπεμπον ιατρος! (του βγαζει ενα παρομοιο παραθυρο με αυτο του πρωτου παραπεμπτικου που μολις βαλει μια διαγνωση και πατησει 'ολοκληρωθηκε' μπορει να κλεισει την επισκεψη)
Με την ολοκληρωσει της επισκεψης εξαφανιζεται το παραπεμπτικο κι απ την οθωνη του παραπεμποντος ιατρου.

Αν εχω νεα απ το δευτερο παραπεμπτικο που ειχα κανει θα υπαρξει update.

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Σεπτεμβρίου 2015, 00:28:57
Απάντηση #2690
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.09.2015

Θέμα: Απάντηση της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. στις πρόσφατες ανακοινώσεις των Ιατρικών Συλλόγων Πατρών και Αθηνών

Με αφορμή τις ακόλουθες ανακοινώσεις των Ιατρικών Συλλόγων Πατρών και Αθηνών:


1. την από 4/9/2015 διαμαρτυρία του ΙΣΠ1 ότι «τις τελευταίες ημέρες στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης η ΗΔΙΚΑ έχει προσαρμόσει την υπ'αρ. Γ5:34043/11-6- 2015 (ΦΕΚ. Β' 117) υπουργική απόφαση για τον έλεγχο ελαχίστων ποσοστιαίων στόχων συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων» και

2. τη χθεσινή (10/9/2015) διαμαρτυρία του ΙΣΑ2 για το ότι «η ΗΔΙΚΑ ενεργοποίησε ξαφνικά και χωρίς πρότερη ανακοίνωση την μνημονιακή επιταγή για την καθολική συνταγογράφηση φαρμάκων, μόνο με δραστική ουσία, αφαιρώντας τη δυνατότητα αναγραφής της εμπορικής ονομασίας»

3. το από 1/9/2015 αίτημα του ΙΣΑ3 σχετικά με την «αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με ειδική αναφορά στα εκτός προστασίας σκευάσματα»

η Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε υπογραμμίζει τα εξής:

Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης υποχρεούται να λειτουργεί σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζουν οι υφιστάμενοι νόμοι και οι αντίστοιχες εγκύκλιοι του κράτους. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι αντιληπτός ο λόγος για τον οποίο μπορεί να εκδηλώνεται οποιαδήποτε αντίδραση κάθε φορά που η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης συμμορφώνεται με ό,τι ο νόμος ορίζει. Είναι προφανές ότι αυτή η συμμόρφωση δεν υλοποιείται άμεσα σε κάθε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου (δηλ. την ίδια ημέρα ανακοίνωσης της αλλαγής του νόμου ή έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου) αλλά ομαδοποιείται και με άλλες αλλαγές ή βελτιώσεις που προκύπτουν για το σύστημα της Η.Σ. και εφαρμόζονται συγκεντρωτικά οι αλλαγές σε μεταγενέστερη ημερομηνία ώστε να ελαχιστοποιείται η συχνότητα με την οποία εφαρμόζονται νέες εκδόσεις του συστήματος της ΗΣ. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ιδιαίτερα σε ώρες και μέρες αιχμής.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. δεν ασκεί πολιτική αλλά υλοποιεί μηχανογραφικά τις αποφάσεις και τους νόμους του κράτους.

Τέλος, επισημαίνεται ότι για την καλύτερη και άμεση ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, η Η.ΔΙ.Κ.Α Α.Ε. σκοπεύει να δημιουργήσει ειδικό χώρο στο portal της συνταγογράφησης όπου θα αναρτώνται οι επικείμενες αλλαγές στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Σεπτεμβρίου 2015, 01:10:13
Απάντηση #2691
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
καλά εδώ γελάμε...... Έχει άποψη και η ΗΔΙΚΑ.... Ποιος τους το έγραψε το κείμενο; Γιατί να το έγραψαν μόνοι τους, σίγουρα δεν μπορούν.
Μήπως να μας δείξει και το ΦΕΚ με το οποίο η δίμηνη έγινε 2 μηνιαίες συνταγές;;;;

 Αν θέλει η ΗΔΙΚΑ να μας πείσει ότι αξίζει κάτι, υπάρχουν πολλές προτάσεις που εξυπηρετούν τους πολίτες και μειώνουν την φαρμακευτική δαπάνη χωρίς εκπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Κι αν δεν ξέρουν σε ποιο ΦΕΚ, είναι στο ίδιο ΦΕΚ με την νέα μορφή των δίμηνων που υλοποίησαν.

Αλήθεια, πχ γιατί πρέπει ο ασθενής να τρέχει να βρει συνταγογράφο ιατρό να του γράψει τις εξετάσεις που θα κάνει σε 6 μήνες; Γιατί πχ ο ογκολόγος δεν μπορεί να γράψει τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν σε 6 μήνες και το παραπεμπτικό να εκτελείται 6 μήνες μετά; Γιατί δεν μπορούν τα 2 κουτιά των 14χαπιών να αντικατασταθούν με 1 κουτί που έχει 28 ή 30 χάπια μέσα και που φυσικά έχει μικρότερη συμμετοχή για τον ασθενή; Δεν αρκεί το ίδιο "ΦΕΚ" με τις δίμηνες;
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Σεπτεμβρίου 2015, 01:21:36 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

12 Σεπτεμβρίου 2015, 22:50:36
Απάντηση #2692
Αποσυνδεδεμένος

timex


Ώρες ώρες σκέφτομαι πως δε θα υπάρξει ποτέ φως στο τούνελ...

14 Σεπτεμβρίου 2015, 08:25:51
Απάντηση #2693
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

η Η.ΔΙ.ΚΑ. Α.Ε υπογραμμίζει τα εξής:

Η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης υποχρεούται να λειτουργεί σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζουν οι υφιστάμενοι νόμοι και οι αντίστοιχες εγκύκλιοι του κράτους. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι αντιληπτός ο λόγος για τον οποίο μπορεί να εκδηλώνεται οποιαδήποτε αντίδραση κάθε φορά που η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης συμμορφώνεται με ό,τι ο νόμος ορίζει. Είναι προφανές ότι αυτή η συμμόρφωση δεν υλοποιείται άμεσα σε κάθε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου (δηλ. την ίδια ημέρα ανακοίνωσης της αλλαγής του νόμου ή έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου) αλλά ομαδοποιείται και με άλλες αλλαγές ή βελτιώσεις που προκύπτουν για το σύστημα της Η.Σ. και εφαρμόζονται συγκεντρωτικά οι αλλαγές σε μεταγενέστερη ημερομηνία ώστε να ελαχιστοποιείται η συχνότητα με την οποία εφαρμόζονται νέες εκδόσεις του συστήματος της ΗΣ. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ιδιαίτερα σε ώρες και μέρες αιχμής.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. δεν ασκεί πολιτική αλλά υλοποιεί μηχανογραφικά τις αποφάσεις και τους νόμους του κράτους.

Προ δυσάρεστης έκπληξης βρίσκονται από χτες όσοι συνάδελφοι (φαρμακοποιοί)  επιμένουν να εκτελούν από τη σελίδα της e-syntagografisi και όχι από το API του λογισμικού τους μιας και από λάθος της ΗΔΙΚΑ το 1€ ανα συνταγή δεν εμφανιζόταν πουθενά παρά μόνο εκ των υστέρων στη μεταφορά στο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να το πληρώνουν από την τσέπη τους!
Το λάθος αναμένεται να διορθωθεί τις προσεχείς ώρες ή τη Δευτέρα. 'Οσοι εκτελούν από τα προγράμματα φαρμακείου -όπως πρέπει δηλαδή- δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν.

Σιγά μη χαθεί κανένα ευρουλάκι από τον πολύτιμο τζίρο σας .
Όσο για την ΗΔΙΚΑ που υλοποιεί μηχανογραφικά τους νόμους του κράτους σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να καταλάβει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί  ;)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

16 Σεπτεμβρίου 2015, 18:52:35
Απάντηση #2694
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


  Η καφετιέρα δεν λειτουργεί. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνταγογράφησης και τα API ιατρών και φαρμακείων
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Σεπ 2015
 Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 16/09/2015 από 14:30 έως 19:30 δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, καθώς και τα API ιατρών και φαρμακείων, λόγω αναβάθμισης της εφαρμογής.

Επειδή είμαι σίγουρος ότι χθες (ίσως και σήμερα το πρωί) έλεγε 17.30 και όχι 19.30 το βρήκα στους φμφ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 16/09/2015 από 14:30 έως 17:30 δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, καθώς και τα API ιατρών και φαρμακείων, λόγω αναβάθμισης της εφαρμογής.

   Το πρόβλημα μου είναι γιατί η ΗΔΙΚΑ θεωρεί ότι τρώμε κουτόχορτο και αλλάζει τις ήδη αναρτημένες ανακοινώσεις. Τόσο κουτοπονηριά στην εποχή του διαδικτύου; Δεν μπορούσαν να βγάλουν νέα συμπληρωματική ανακοίνωση;
   Ήρθα σίγουρος  ??? στο ιατρείο ότι όλα θα είναι καλά... Δεν ήξερες (έτσι ήξερα) δεν ρώταγες


   ΥΓ: Αφήστε που πιστεύω ότι όλα αυτά γίνονται για τους φμφ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος:
Από Τετάρτη 16/9/2015 η εφαρμογή της ΗΣ θα υποστηρίζει τη δυνατότητα σύνδεσης ενός φαρμακείου με περισσότερους του ενός φαρμακοποιούς Ημερομηνία δημοσίευσης: Χθες 12:07:09 μ.μ.
 Σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 16/9/2015 η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα υποστηρίζει τη δυνατότητα σύνδεσης ενός φαρμακείου με περισσότερους του ενός φαρμακοποιούς, καθώς επίσης και ενός φαρμακοποιού με περισσότερα του ενός φαρμακεία. Ο χρήστης φαρμακοποιός κατά την είσοδό του στο σύστημα (login) θα πρέπει να επιλέγει το φαρμακείο από το οποίο θα εκτελέσει συνταγές. Αναλυτικές οδηγίες θα αναρτηθούν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής την Τετάρτη 16/9.
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Σεπτεμβρίου 2015, 18:56:50 από Ορθοπαιδικός »

16 Σεπτεμβρίου 2015, 23:49:24
Απάντηση #2695
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Η ανακοίνωση έλεγε 17:30 σήμερα στις 17:30 :P
Μετά 19:30...
17:30 έλεγε και το 11131 στις 17:50

1 Οκτωβρίου 2015, 14:09:17
Απάντηση #2696
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Απάντηση ΕΟΠΥΥ μετά από ερώτημα Φαρμακευτικού Συλλόγου

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αν έχουν εκδώσει μέχρι τώρα 4μηνες+ συνταγές, τι γίνονται οι υπόλοιπες; Θα τις μπλοκάρει το σύστημα ή οι φαρμακοποιοί; Αυτές που έχουν ήδη εκτελεστεί;

2 Οκτωβρίου 2015, 13:25:04
Απάντηση #2697
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αν μετράει το Prevenar (με Α.Τ. 61 ευρώ και πλήρη "χρέωση" στον ΕΟΠΥΥ) στη φαρμακευτική δαπάνη ανά ασφαλισμένο, την "κάτσαμε"!

2 Οκτωβρίου 2015, 17:05:13
Απάντηση #2698
Αποσυνδεδεμένος

nkf100


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν μετράει το Prevenar (με Α.Τ. 61 ευρώ και πλήρη "χρέωση" στον ΕΟΠΥΥ) στη φαρμακευτική δαπάνη ανά ασφαλισμένο, την "κάτσαμε"!

Στους παιδιατρους τα εμβολια δεν μετρανε! Το ιδιο φανταζομαι ισχυει και για τις λοιπες ειδικοτητες!

2 Οκτωβρίου 2015, 17:40:23
Απάντηση #2699
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν μετράει το Prevenar (με Α.Τ. 61 ευρώ και πλήρη "χρέωση" στον ΕΟΠΥΥ) στη φαρμακευτική δαπάνη ανά ασφαλισμένο, την "κάτσαμε"!

Στους παιδιατρους τα εμβολια δεν μετρανε! Το ιδιο φανταζομαι ισχυει και για τις λοιπες ειδικοτητες!

Γιατί να μην μετράνε;
Το όριο για την εξωνοσοκομιακή δαπάνη για το 2015 είναι 2 δις συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων και των ΦΥΚ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11089 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
68237 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7215 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2013, 23:24:54
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
9162 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Σεπτεμβρίου 2013, 22:18:17
από Gatekeeper
7 Απαντήσεις
22540 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Μαΐου 2015, 17:34:31
από Denominator