Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Απριλίου 2024, 03:29:04

Ψηφοφορία

Πόσο πρέπει να είναι το εξέταστρο για μια επίσκεψη στο ΕΣΥ;

3 ευρώ
5 ευρώ
10 ευρώ
15 ευρώ
Άλλο ποσό
Δωρεάν

Αποστολέας Θέμα: Εξέταστρο 3 ->5 ->? Ευρώ στα Κ. Υγείας  (Αναγνώστηκε 76595 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Μαρτίου 2015, 18:57:42
Απάντηση #120
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


19 ΜΑΡΤΙΟΥ

.... η κατάργηση του 5ευρου και του 1 ευρώ για τις συνταγές πέρασαν με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και μόλις δημοσιευτεί ο νόμος θα καταργηθούν και τυπικά.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

1 Απριλίου 2015, 23:16:15
Απάντηση #121
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Το 5ευρω καταργήθηκε πλέον με το ΦΕΚ 490Β/2015 από 1 Απριλίου 2015, το οποίο παράνομα εισέπρατταν τα κέντρα υγείας από ασθενείς επί 4 χρόνια.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Ειδικά για τα κέντρα υγείας, με το παραπάνω ΦΕΚ καταργείται μόνο η παράγραφος 1, ενώ διατηρείται σε ισχύ η παράγραφος 2 και 3 του ΦΕΚ 1223 Β/2002.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Απριλίου 2015, 23:30:14 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

10 Αυγούστου 2015, 23:11:21
Απάντηση #122
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απορίες:
- πότε θα σταματήσει ο λαϊκισμός σε κρίσιμους τομείς όπως η Υγεία ;
- Έως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την κοροϊδία (η οποία μας κοστίζει πολλαπλάσια) και αυτούς τους δημαγωγούς ;

24 Αυγούστου 2015, 13:50:57
Απάντηση #123
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Παράθεση
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Αυτό το 5ευρω έχει γίνει γιοφύρι της Άρτας:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Λύθηκε το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης  ??? με την τρόικα, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.  Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, παρόλη την προσπάθεια των δανειστών μας να πέσει στο 1 δισ. 600 εκατ., τελικά το Υπουργεί με μεγάλο αγώνα τους έπεισε να μείνει στα 2 δισ. ευρώ. (άλλο πράγμα δεν ψήφισαν στο μνημόνιο ΙΙΙ; )

Επίσης, όπως είπε, το θετικό από τη διαπραγμάτευση του Υπουργείου με το σύνολο των φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα απέφερε την αλλαγή στα rebate με επιστροφή φόρου, που υπάρχει στη διαδικασία αυτή, να γίνει  rebate όγκου που είναι και πιο διαφανής και δίκαιη διαδικασία.  Απ’ αυτήν θα πάρει το κράτος αναδρομικά 140 εκατ. ευρώ από την 1η Ιανουαρίου του 2015. 

Σ αυτό το σημείο,  υπάρχει το σκεπτικό όπως είπε ο Υπουργός, να καλυφθούν τα 20 εκατ. για το 5ευρω και να γίνει και μία πρώτη προσπάθεια μείωσης της συμμετοχής των ανασφαλίστων και κυρίως των αδυνάτων στην ασφαλιστική συμμετοχή στα φάρμακα καθώς όπως είπε ο Υπουργός, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που φτωχοί και πλούσιοι πληρώνουν την ίδια ασφαλιστική συμμετοχή στο φάρμακο. (κοινωνικά ίσως δίκαιο αλλά θα ξαναέχουμε δανεικά βιβλιάρια...)

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε στον κ. Παυλόπουλο ότι κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ως Υπουργείο για να στηρίξουν την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα.  Η Ελλάδα, όπως είπε,  έχει και τεχνογνωσία υψηλή και εταιρείες που είναι πάρα πολύ καλές.  Επίσης έχει καλά επιστημονικά Ινστιτούτα και βέβαια πάρα πολλούς επιστήμονες.  «Νομίζω λοιπόν, ότι το να έχει κανείς στόχους η Ελλάδα να γίνει μία χώρα παραγωγής φαρμάκου, άλλωστε από έρευνες που έχει κάνει και το τραπεζικό σύστημα παλαιότερα, έχουν καταδείξει ότι είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της χώρας.  Εγώ έχω ρίξει πολύ μεγάλο βάρος σε αυτόν τον τομέα και θεωρώ ότι πρέπει να το στηρίξουμε  πάση θυσία, γιατί μπορεί να δημιουργήσει και νέο πλούτο και θέσεις εργασίας και εξαγωγική δυνατότητα πολύ μεγάλη» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

16 Νοεμβρίου 2015, 10:49:28
Απάντηση #124
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ζήτημα να επανέλθει- πιθανόν και μέχρι το τέλος της χρονιάς- το εισιτήριο των πέντε ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων φαίνεται να έθεσαν οι Θεσμοί στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, παρά τις πρότερες διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού πως αποκλείεται η επιστροφή του. Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, δεν έχει "ξεχαστεί" ακόμη από τους Δανειστές, που απαιτούν περισσότερες διευκρινήσεις για το εάν έχουν βρεθεί από την κυβέρνηση τα ισοδύναμα εκείνα από το χώρο της περίθαλψης που θα καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό των 20 περίπου εκατ., όσα δηλαδή και τα έσοδα που έφερνε το εισιτήριο των πέντε ευρώ.

Το θέμα της επιστροφής του εισιτήριου, το οποίο είχε καταργηθεί από τον περασμένο Απρίλιο, παραμένει στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους δανειστές και όπως λέει το ρεπορτάζ αναμένεται να τεθεί επιτακτικά στο τραπέζι το επόμενο διάστημα. Και αυτό γιατί στην παρούσα φάση προείχε να βρεθεί λύση αναφορικά με την τιμολόγηση των γενόσημων φαρμάκων.
Στο γύρο των διαπραγματεύσεων που βρισκόταν σε εξέλιξη όλο το Σαββατοκύριακο, η μείωση της τιμής των γενοσήμων και των σκευασμάτων που έχουν χάσει την πατέντα προστασίας τους προκάλεσε νέα εμπλοκή, δεδομένου πως οι Δανειστές επέμεναν να εφαρμοστούν άμεσα τα Μέτρα του Μνημονίου που θα επιφέρουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση, ενώ η κυβέρνηση προδοτικά ζητούσε πίστωση χρόνου, ώστε οι μειώσεις να γίνουν στα σταδιακά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Με τη διαφωνία για τα γενόσημα να προκαλεί μεγάλη αναστάτωση, το ζήτημα της επαναφοράς του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία παραμένει ενεργό και όπως λένε οι πληροφορίες θα εξεταστεί ενδελεχώς στις επόμενες συζητήσεις.

Οι Θεσμοί δεν φαίνεται να έχουν πειστεί από τα ισοδύναμα που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, το οποίο σκοπεύει από τις εξοικονομήσεις που θα προκύψουν στις προμήθειες των νοσοκομείων και άλλα μέτρα που αφορούν στον περιορισμό της σπατάλης, να καλύψει το κενό των 20 εκατ. ευρώ. Εντούτοις οι Δανειστές, μέχρι να αποδώσουν τα μέτρα, ζητούν χειροπιαστές αποδείξεις για το πού θα βρεθούν τα ισοδύναμα.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να καταργήσει και την εισφορά του ενός ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται στα φαρμακεία. Τα έσοδα που πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ από το ένα ευρώ που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι στα φαρμακεία υπολογίζονται σε 60 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό τριπλάσιο από αυτό του πεντάευρου, και σε περίπτωση που το υπουργείο Υγείας επιμείνει στην κατάργησή του, οι Θεσμοί στέλνουν αυστηρό μήνυμα πως θα πρέπει και για αυτό να βρεθούν ισοδύναμα.

Βασιλική Κουρλιμπίνη
vicky.kourlibini@capital.gr
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.