Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Ακρότητες ασφαλισμένων

<< < (6/46) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Επίδομα 100 ευρώ στους υπαλλήλους της ΔΕΗ που έρχονται σε άμεση προστριβή με εξαγριωμένους πολίτες!
Οποιαδήποτε ομοιότητα κ.λπ....  pas à volonté.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
04.04.2013
    
Νομίζετε ότι είναι ευχάριστο για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ να βλέπουν τα μούτρα μας κάθε φορά που πάμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς; Πιστεύετε ότι οι υπάλληλοι της επιχείρησης θέλουν να εξυπηρετούν τους καταναλωτές για την ψυχή της μάνας τους; Ε, λοιπόν όχι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της ΔΕΗ δεν είναι ικανοποιημένοι με τις αμοιβές τους  για αυτό και ζητούν ειδική αποζημίωση 5 ευρώ την ημέρα για να μας… χαρίζουν το χαμόγελο, τα χέρια τους (για να εισπράξουν τα λεφτά μας) και τις συμβουλές τους!

Η συγκεκριμένη  πρόταση κατατέθηκε στην κοινή Επιτροπή διοίκησης και προβλέπει ειδική αποζημίωση (5 ευρώ την ημέρα) για τους εργαζόμενους στα καταστήματα της επιχείρησης, που έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές με το αιτιολογικό ότι εργάζονται σε περιβάλλον υπερβάλλουσας πίεσης και φόρτισης και σε συνθήκες «με έντονα στοιχεία επικινδυνότητας».

Harper:
Χα,χα...το ακουσα χθες στις ειδησεις κ γελαγα...εμεις δηλ με αυτο το σκεπτικο ποσα πρεπει να  παρουμε επιδομα???ειδικα τωρα που κοβονται οι πραζολες  να δειτε γλεντια που εχουμε να κανουμε με εξοργισμενους ασφαλισμενους...

EzeΤΡΟΛ:
25/05/2013

Σε ρινγκ κόντεψαν να μετατραπούν τα Επείγοντα Ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης (thrakitoday.com)

Σε ρινγκ κόντεψαν να μετατραπούν τα Επείγοντα Ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης το απόγευμα της Πέμπτης, όταν εκτυλίχθητε φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, Ξανθιώτη Βουλευτή αλλά και ασφαλισμένους που περίμεναν στη σειρά να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός βρέθηκε με συγγενικό του πρόσωπο το απόγευμα της Πέμπτης στα Επείγοντα του Γ.Ν. Ξάνθης, και όταν ζήτησε τον λόγο της καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση από πλευράς των εργαζομένων βρέθηκε προ εκπλήξεων, καθώς μια εκ των εφημερευουσών νοσοκόμων ξέσπασε στο πρόσωπο του ιδίου, θεωρώντας πως ως βουλευτής φέρει ευθύνες για την υποβάθμιση των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Ξάνθης λέγοντας μεταξύ άλλων πως «από επτά νοσοκόμες που ήμασταν έχουμε μείνει μόνο τρεις» και συνεχίζοντας λέγοντας πως «τώρα θα περιμένεις και δεν σε χαλούλου καθούλου» :-*.

Η έκρηξη της νοσοκόμας ήταν αρκετή να προκαλέσει αντίστοιχες αντιδράσεις και στους παριστάμενους ασφαλισμένους που άρχισαν με τη σειρά τους να επιρρίπτουν ευθύνες με “έντονες” εκφράσεις στον βουλευτή για την ταλαιπωρία τους, με την ατμόσφαιρα να ηλεκτρίζεται απειλητικά και τον ίδιο να παρακολουθεί το ξέσπασμα των ασφαλισμένων, χαρακτηριστικό του κλίματος δυσφορίας που επικρατεί στους πολίτες.

Πηγή: thrakitoday.com

Denominator:
Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πώς γίνεται να απορεί κανείς για καθυστερήσεις στα Επείγοντα του Γ. Ν. Ξάνθης (και μάλλον και στα Επείγοντα άλλων Νοσοκομείων).
Σε κάποια ανάλογη διατύπωση ιθύνοντος, τον καιρό που ήμουν ειδικευόμενος στο εν λόγω Νοσοκομείο, είχα διατυπώσει την εξης σκέψη - χωρίς βέβαια να υψώσω τη φωνή μου:
"Σας προσκαλώ να με ακολουθήσετε σε ό,τι κάνω στα πλαίσια μίας εφημερίας - φυσικά δε θα κάνετε ιατρικές πράξεις, αλλά θα στέκεστε όρθιος μαζί μου, θα περπατάτε μαζί μου κ.λ.π. μέχρι το πέρας αυτής. Στη συνέχεια, χωρίς να συνυπολογίσετε την επιπρόσθετη πνευματική κόπωση από την ιατρική λειτουργία, θα ακούσω προσεκτικά τις παρατηρήσεις σας για το τι μπορεί να κάνει παραγωγικότερη τη διαδικασία."
Από τότε δε διατυπώθηκε κάποια άλλη ένσταση, τουλάχιστον από την πλευρά του συγκεκριμένου...

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λεκτική αλλά και σωματική βία υφίστανται οι γιατροί του ΕΣΥ αφού πάνω τους ξεσπούν οι συγγενείς  των ασθενών κάθε φορά που νομίζουν ότι  δεν εξυπηρετούνται.

Ειδικότερα, οκτώ στους δέκα γιατρούς του ΕΣΥ υφίστανται βία λεκτική στον εργασιακό τους χώρο ενώ ποσοστό 22% δήλωσε ότι έχει υποστεί και σωματική βία, από σπρώξιμο μέχρι γρονθοκόπημα. Επίσης, ένας στους πέντε εργαζόμενους, ιδίως γυναίκες, αναφέρει και βία με χαρακτηριστικά σεξουαλικής παρενόχλησης.
 
Ο χώρος που πέφτει το άγριο ξύλο είναι τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών καθώς εκεί τα πνεύματα είναι οξυμένα κυρίως από συνοδούς ασθενών (80%), από τους ίδιους τους ασθενείς (52%) αλλά ακόμη και από εργαζόμενους του νοσοκομείου (31%).
 
Όσον αφορά στο τι προκαλεί τα περιστατικά βίας, οι εργαζόμενοι του υγειονομικού χώρου εντόπισαν τις αιτίες κυρίως στο μεγάλο χρόνο αναμονής στα Επείγοντα (83%), στο αυξημένο στρες συνοδών και ασθενών (69%) και  στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού (62%).
 
«Απειλείται όχι μόνο η ποιότητα ζωής και η ποιότητα της εργασίας ολόκληρου του υγειονομικού προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων) αλλά και η ποιότητα στην περίθαλψη των πολιτών» διαπιστώνουν οι συντάκτες της μελέτης του  Τμήματος Γενικής Ιατρικής της Δυτικής Ελλάδας –και η οποία μάλιστα έλαβε το πρώτο βραβείο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γενικής και Οικογενειακής Ιατρικής τον περασμένο μήνα στην Πράγα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση