Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:51:34

Αποστολέας Θέμα: Ακρότητες ασφαλισμένων  (Αναγνώστηκε 340348 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Ιουλίου 2014, 14:47:46
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  οριστε και τα δικα μου......αποφασισα να μην ασχοληθω....λογω επιπεδου

Έχουμε και λέμε:
- Εξωτερικό ιατρείο χωρίς επιμελητή ιατρό αλλά με ειδικευόμενο. Τι έχει κάνει ο διοικητής του νοσοκομείου;
- Ολόκληρο νοσοκομείο χωρίς δυνατότητα χρήσης στρογγυλής σφραγίδας μετά τις 15:00 όταν εκ της νομθεσίας εδώ και 5 χρόνια προβλέπονται μέχρι και τετράγωνες σφραγίδες κλινικής; Μήπως πρέπει να το δει ο εισαγγελέας;
- Ειδικευόμενος χορηγεί αγωγή και παραπέμπει σε ειδικευμένο να την συνταγογραφήσει; Τι λέει ο τοπικός ιατρικός σύλλογος για τα περί ιατρικής δεοντολογίας;

Προσωπικά, δεν θα έλεγα κουβέντα για κανένα, και θα το έστελνα ευγενικά στο θεράπων. Αν δεν ήθελε, θα εξέταζα και θα έδινα αγωγή κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι η ευγενική απάθια και η ψυχραιμία, διώχνουν κάθε προβληματικό....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

1 Σεπτεμβρίου 2014, 11:39:26
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Αν και δεν πρόκειται για ασφαλισμένο το αναρτώ εδω...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
     Εξοργισμένος με τη συμπεριφορά φίλων και συγγενών της νεαρής Ρομά που αυτοκτόνησε νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου στη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, είναι ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Χαράλαμπος Μπονάνος. Μάλιστα ο κ. Μπονάνος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή κ. Αποστολόπουλο και, αφού του περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στο χώρο του Νοσοκομείου, απαίτησε να συλληφθούν άμεσα οι υπαίτιοι.
    Μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Μπονάνος εξηγεί ότι η επίθεση των οικείων της άτυχης κοπέλας προς τον νεκροτόμο ήταν στην κυριολεξία δολοφονική αφού έγινε με κατσαβίδι και είχε ως αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να βρίσκεται στον αξονικό τομογράφο με κρίσεις επιληψίας.
   Παράλληλα προκάλεσαν σημαντικές φθορές στον χώρο του νεκροτομείου, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Μπονάνος η Αστυνομία δεν συνέλαβε τους υπευθύνους.
   «Ποιος θα απολογηθεί στον εργαζόμενο που αυτή την ώρα υποφέρει και ποιος θα πληρώσει τις ζημιές του κτιρίου; Ας ψάξουν αλλού τους υπαίτιους για τον πόνο της οικογένειά τους, όχι στους εργαζόμενους και τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου. Η Αστυνομία οφείλει να κάνει άμεσα τη δουλειά της και να συλλάβει τους υπευθύνους», δηλώνει ο κ. Μπονάνος.
ΧΡΟΝΙΚΟ
   17.15 Oι Ρομά συγγενείς της κοπέλας που αυτοκτόνησε στη γέφυρα προκάλεσαν ένταση στο νοσοκομείο του Ρίου όπου και μεταφέρθηκε η σορός καθώς επιτέθηκαν σε εργαζόμενο στο Νεκροτομείο. Ζητούσαν επίμονα να δουν την νεκρή, και όταν ο υπάσλληλος τους είπε ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται εξοργίστηκαν και του επιτέθηκαν.
  13.52 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thebest.gr η κοπέλα που αυτοκτόνησε ήταν Ρομά. Στο σημείο της σκάλας το οποίο επέλεξε για να βάλει τέλος στη ζωή της είχαν συγκετρωθεί επί ώρες τσιγγάνοι και θρηνούσαν για τον τραγικό τρόπο με τον οποίο έδωσε τέλος στη ζωή της.
  11.10 Απαγχονισμένη στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου βρέθηκε σήμερα το πρωί, γύρω στις 9.30 μια γυναίκα, η ηλικία της οποίας εκτιμάται στα 30 με 35. Τη γυναίκα εντόπισε κρεμασμένη στη σκάλα της Δυτικής πλευράς, στο Ρίο, κάποιος περαστικός, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία. Οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν στην εκδοχή της αυτοκτονίας.
THEBEST. Είχε επικοινωνία με τον Γ. Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. Αποστολόπουλο

8 Σεπτεμβρίου 2014, 20:05:34
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Την πειθαρχική διαδικασία κίνησε την Πέμπτη ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Λέανδρος Καλογεράκος, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Νοσοκομείο, με «πρωταγωνιστή» γιατρό, ο οποίος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε δύο γιατρίνες.
    Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στην Αμαλιάδα και την Ηλεία αλλά σε ολόκληρη τη χώρα και με δεδομένο ότι ο κ. Καλογεράκος απουσίαζε προχθές σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, χθες το πρωί που επέστρεψε ζήτησε πλήρη ενημέρωση για το θέμα και άμεσα κίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και σε περίπτωση που προκύψει ότι όντως υπάρχει ευθύνη του γιατρού, τότε θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.
    Θα κληθεί σε απολογία
    Ο κ. Καλογεράκος παρέλαβε το πρωί της Πέμπτης τη σχετική αναφορά του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας κ. Σταύρου Νοταρά σχετικά με το περιστατικό και ξεκίνησε άμεσα την πειθαρχική διαδικασία, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να κληθεί και σε απολογία ο γιατρός.
    Παράλληλα, ο διοικητής του Νοσοκομείου έχει ζητήσει και γνωμοδότηση από νομικό σύμβουλο, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.
    Τα «σήκωσαν» οι γιατροί
    Η υπόθεση πάντως δεν σταματά εδώ, αφού την Πέμπτη το πρωί παραδόθηκε έγγραφο στον κ. Καλογεράκο, το οποίο συνυπογράφουν αρκετοί γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του γιατρού από τη θέση του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
    Οι γιατροί που συνυπογράφουν το σχετικό έγγραφο, εστιάζουν στην επιθετικότητα που επιδεικνύει ο συγκεκριμένος γιατρός και καταγράφουν και περιστατικά με επιθέσεις του γιατρού σε συναδέλφους του. Και το συγκεκριμένο έγγραφο να αναμένεται να συμπεριληφθεί στο φάκελο του γιατρού.
    Σχολιάζοντας στο patrisnews.com το περιστατικό, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λέανδρος Καλογεράκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πραγματικά πρόκειται για ένα πολύ λυπηρό γεγονός που χαλάει την εικόνα του Νοσοκομείου μας. Σύμφωνα με τις αναφορές οι οποίες περιήλθαν στα χέρια μου, φέρεται ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής να έχει βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφων του. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων και των ασθενών του Νοσοκομείου. Με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία, μετά την ολοκλήρωσή της θα έχουμε πλήρη στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη και θα προχωρήσουμε σύμφωνα με ότι ορίζει η σχετική νομοθεσία».
    Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει «πρωταγωνιστήσει» και σε άλλα επεισόδια στο παρελθόν, γι’ αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι συνάδελφοί του ζητούν πλέον και εγγράφως την απομάκρυνσή του από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
    Την Πέμπτη, πάντως, και οι τρεις γιατροί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, ο γιατρός και οι δύο γιατρίνες, ήταν κανονικά στο πόστο τους και η ημέρα κύλησε ήρεμα. Ο γιατρός μάλιστα επέστρεψε στο Νοσοκομείο από το βράδυ της Τετάρτης, καθώς εφημέρευε  ??? ??? (φάε λάδι και έλα βράδυ - το απόγευμα δεν εφημέρευε; ) και έπρεπε να επιστρέψει στην εργασία του.
    Πηγή: patrisnews.gr

ΥΓ: Να δεις που τελικά δεν θα γίνει τπτ... (Χωρίς να θέλω να προδικάσω πάντως).

29 Σεπτεμβρίου 2014, 13:28:14
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο Υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης έδωσε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου νοσηλευτή μετά από επεισόδιο μεταξύ τροφίμων στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη, ο οποίος ανήκει στην ευθύνη του ΓΝΑ Σισμανόγλειο.
   Ήδη διατάχθηκε ΕΔΕ από τη Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου κατήγγειλε το τραγικό περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία διενεργεί προανάκριση.
  Παράλληλα φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του νοσηλευτή θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του.
   Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27/9/2014 όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον Ξενώνα φιλονίκησαν ενώ ο χώρος επιτηρείτο από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας. Η μία παρενέβη για να καθησυχάσει τους τροφίμους και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. Τελικά το περιστατικό ελέγχθηκε.
    Όταν, λίγο αργότερα, ανέλαβε υπηρεσία ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας και ενημερώθηκε για το όλο θέμα, ενημέρωσε τηλεφωνικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το συμβάν. Η συνάδελφός του μετέβη σε άλλο χώρο του Ξενώνα για να πάρει οδηγίες από τον γιατρό και να ετοιμάσει το δείπνο και μόλις επέστρεψε βρήκε τον νοσηλευτή αναίσθητο.
    Αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο νοσηλευτής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ», όπου παρά τις προσπάθειες των Ιατρών, κατέληξε.
    Ο Υπουργός Μ. Βορίδης και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος. Παράλληλα δεσμεύθηκαν να της παρασταθούν με κάθε τρόπο


Την ίδια ώρα (μάλλον λίγο μετά): Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Για επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στον ξενώνα αποασυλοποίησης εβήβων ψυχικώς πασχόντων του νοσοκομείου της Αθήνας "Σισμανόγλειο", στο οποίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου ο τραγικός θάνατος του νοσηλευτή βάρδιας, κάνει σε ανακοίνωσή του λόγο το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο "Σισμανόγλειο".
    Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δ.Σ. του σωματείου έχει ως εξής:  "Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων εκφράζει τη βαθιά οδύνη και την αγανάκτηση του για την απώλεια της ζωής του συναδέλφου νοσηλευτή την ώρα άσκησης των καθηκόντων του στο ξενώνα εφήβων «το σπίτι», όπως και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
   Το ΔΣ του σωματείου, η Ιατρική Υπηρεσία, η Νοσηλευτική Διεύθυνση, ο επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα καθώς και οι εργαζόμενοι του ξενώνα είχαν κατ΄ επανάληψη επισημάνει κατά το παρελθόν τα προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας που παρουσιάζονταν στον εν λόγω ξενώνα. Οι επανειλημμένες εισαγγελικές παραγγελίες για νοσηλεία και φροντίδα εφήβων με παραβατική συμπεριφορά στον εν λόγω ξενώνα ήταν παράνομες (λόγω του ότι ο ξενώνας είναι ανοιχτού τύπου) και δημιουργούσαν συνθήκες επικίνδυνες για τους τρόφιμους και εργαζόμενους!
    Οι όποιες αναφορές, υπομνήματα και καταγγελίες προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και στους εποπτευόμενους φορείς του υπ. Υγείας της 1ης Υπε κλπ, δεν βρήκαν ευήκοα ώτα ποτέ στο παρελθόν. Δε δόθηκε καμία λύση στα προβλήματα που καταγγείλαμε ως σωματείο με αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα την απώλεια της ζωής ενός συναδέλφου εν ώρα υπηρεσίας.
    Το σωματείο εργαζομένων του Σισμανογλείου καταγγέλλει την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη ΟΛΙΓΩΡΙΑ της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αλλά και των αρμόδιων Υπουργείων. Με τη πολιτική που εφαρμόζουν στην ψυχική υγεία αλλά και γενικότερα εγκαταλείποντας ουσιαστικά την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την αποασυλοποίηση αφήνοντας τη βορά στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου, θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με εξαντλητικούς ρυθμούς και με κίνδυνο πολλές φορές της σωματικής τους ακεραιότητας λόγω των συχνών επιθέσεων που δέχονται.
    Τέλος το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί:
 Να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι για αυτό το τραγικό συμβάν προκειμένου να μην ξαναθρηνήσουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών.
 Οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, 1η ΥΠΕ, Διοίκηση Νοσοκομείου) να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι λειτουργοί της Υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον".

13 Ιανουαρίου 2015, 11:05:46
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος!

- Ενώ της ζητήθηκε από την παιδίατρο να παραβρεθεί στο Νοσοκομείο για να κάνει τις εξειδικευμένες εξετάσεις, η Μικροβιολόγος αρνήθηκε.
- "Δεν θα πληρωθώ την επίσκεψή μου, γιαυτό δεν έρχομαι (!) "
- Άλλη μία τραγική αντιμετώπιση ασθενούς και μάλιστα μωρού στο Νοσοκομείο Κοζάνης, σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, διεκομίσθη ως έκτακτο περιστατικό στην Παιδιατρική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης παιδί 2,5 ετών έπειτα από ανεξήγητη αιμοραγία.

Αμέσως ζητήθηκε από την Παιδίατρο να γίνουν στο παιδί οι απαραίτητες εξετάσεις αίματος. Οι κλινικές εξετάσεις έδειξαν πολύ ανησυχητικές τιμές στα αιμοσφαίρια του παιδιού, με αποτέλεσμα η γιατρός να ζητήσει να γίνουν επιπλέον εργαστηριακές εξετάσεις πιο εξειδικευμένες, το λεγόμενο Πλακάκι. Η εξέταση αυτή χρίζει Κλινικού Εργαστηριακού Επιστήμονα Μικροβιολόγου, μιας και είναι αυτός που εκτιμά τα φυσικά χαρακτηριστικά των αιμοσφαιρίων του ασθενούς στο μικροσκόπιο και εν συνεχεία τα αναφέρει στο γιατρό.

Η Μικροβιολόγος του Νοσοκομείου εκείνη την ώρα (18.00 περίπου) ήταν εκτός υπηρεσίας και αμέσως ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά ώστε να προσέλθει για τη σωστή αντιμετώπιση του περιστατικού. Αυτή αρνήθηκε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας, μιας και στην περίπτωση που πήγαινε, δεν θα πληρωνώταν την επίσκεψη της (!) (ως υπερωρία προφανώς)

Τότε οι γονείς του μικρού εσπευσμένα, μιας και η υγεία του παιδιού τους βρισκόταν σε κίνδυνο, πήγαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ώστε να του κάνουν τις κατάλληλες εργαστηριακές εξετάσεις. Έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία, ο μικρός χαίρει άκρας υγείας λόγω της σωστής αντιμετώπισης που είχε από το επιστημονικό προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Οι γονείς του παιδιού, έξαλλοι με την απάθεια της Μικροβιολόγου, δηλώνουν πως δεν θα αφήσουν να περάσει έτσι η τραγική αντιμετώπιση που δέχθηκε το παιδί τους και «διερωτώνται» τί θα έκανε η Μικροβιολόγος αν στη θέση του δικού τους παιδιού, ήταν το παιδί της...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Ιανουαρίου 2015, 10:56:32
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


- Το ότι εκτελούνται εργαστηριακές εξετάσεις χωρίς την παρουσία ειδικού και δίνονται αποτελέσματα χωρίς την υπογραφή (έστω) ειδικού δεν χρειάζεται σχολιασμό; Κολλήσαμε στο "πλακάκι";
- Απευθύνθηκαν σε ιδιώτες μικροβιολόγους; Αν ναι, οι αρνητικές απαντήσεις που (υποθέτω) έλαβαν δεν χρειάζονται σχολιασμό; Ο ιδιώτης (που μάλιστα θα πληρωθεί για την υπηρεσία του) έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί ενώ ο γιατρός του ΕΣΥ (που δεν θα πληρωθεί για την υπηρεσία του αφού δεν έχει εφημερία) δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί;
- "Τότε οι γονείς του μικρού εσπευσμένα, μιας και η υγεία του παιδιού τους βρισκόταν σε κίνδυνο, πήγαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ώστε να του κάνουν τις κατάλληλες εργαστηριακές εξετάσεις." Η υγεία του παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο (σύμφωνα με το άρθρο) αλλά μπορούν να το τρέχουν με ιδιωτικό μέσο (δε βλέπω καμιά αναφορά για διακομιδή με ασθενοφόρο) από την Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη.
 

14 Ιανουαρίου 2015, 14:24:57
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός


Tο φαιδρο κατα τα αλλα αυτο αρθρο περιεχει ενα σαφες μηνυμα: ο ιατρος που δεν ερχεται εκτος του ωραριου του, να παρεχει οποιαδηποτε ωρα της ημερας ή της νυχτας, τις υπηρεσιες του, δωρεαν, με δικα του εξοδα μετακινησης, προκειμενου να μην χρειαστει να επανδρωθει ποτέ σωστα το ΕΣΥ και να εκτος απο τους πολυ χαμηλα αμοιβομενα ιατρους, να αρχισει επιτελους να βασιζεται και σε καθολου αμοιβομενους ιατρους, αυτος ο ιατρος ειναι απαθης και με λιγα λογια αναλγητο τσογλανι...
Οι ιατρικοι συλλογοι θα επρεπε να απαντησουν αμεσα στον ανωνυμο φυσικα αρθρογραφο της λασπης...

14 Ιανουαρίου 2015, 14:53:37
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Το νοσοκομείο έχει επιστημονικό συμβούλιο το οποίο και έκρινε μάλλον την εφημερία ως ασφαλή. Αντί να αναζητούνται ευθύνες και να ασκείται κριτική κατά ατόμων, το σωστό θα ήταν να αναζητηθούν οι υπαίτιοι της κατάστασης στα συλλογικά συμβουλευτικά όργανα της διοίκησης, όπως είναι το επιστημονικό συμβούλιο.

Ακόμα κι αν η διοίκηση του νοσοκομείου όμως έλαβε απόφαση για μη εφημέρευση μικροβιολόγου παρά την αντίθετη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου, αυτό οφείλει να βγάλει μια ανακοίνωση ώστε να προστατέψει το επιστημονικό κύρος των αποφάσεών του και να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

14 Ιανουαρίου 2015, 17:32:44
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Με την επιφύλαξη πάντα να μην είχε η μικροβιολόγος καμιά εφημερία ετοιμότητας και αρνήθηκε να προσέλθει γιατί τότε υπάρχει θέμα.

14 Ιανουαρίου 2015, 23:03:09
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
- Το ότι εκτελούνται εργαστηριακές εξετάσεις χωρίς την παρουσία ειδικού και δίνονται αποτελέσματα χωρίς την υπογραφή (έστω) ειδικού δεν χρειάζεται σχολιασμό; Κολλήσαμε στο "πλακάκι";
- Απευθύνθηκαν σε ιδιώτες μικροβιολόγους; Αν ναι, οι αρνητικές απαντήσεις που (υποθέτω) έλαβαν δεν χρειάζονται σχολιασμό; Ο ιδιώτης (που μάλιστα θα πληρωθεί για την υπηρεσία του) έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί ενώ ο γιατρός του ΕΣΥ (που δεν θα πληρωθεί για την υπηρεσία του αφού δεν έχει εφημερία) δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί;
- "Τότε οι γονείς του μικρού εσπευσμένα, μιας και η υγεία του παιδιού τους βρισκόταν σε κίνδυνο, πήγαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ώστε να του κάνουν τις κατάλληλες εργαστηριακές εξετάσεις." Η υγεία του παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο (σύμφωνα με το άρθρο) αλλά μπορούν να το τρέχουν με ιδιωτικό μέσο (δε βλέπω καμιά αναφορά για διακομιδή με ασθενοφόρο) από την Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη.
 
Δλδ εφημερία νοείται μόνο με παρουσία Ειδικού μικροβιολόγου ; Ακόμα και σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας δεν συμβαίνει αυτό.

Γνωρίζετε ότι σε άλλες χώρες ΔΕΝ υπάρχει αυτή η Ειδικότητα (της Μικροβιολογίας) ;

Γιατί να μην δει το πλακάκι ο εφημερεύων Ειδικός Παθολόγος ;

14 Ιανουαρίου 2015, 23:05:39
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γιατί να μην δει το πλακάκι ο εφημερεύων Ειδικός Παθολόγος ;

...ή ακόμη και η ίδια η Παιδίατρος που ξεκίνησε τη φασαρία;
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Ιανουαρίου 2015, 10:58:49 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Ιανουαρίου 2015, 23:18:58
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δλδ εφημερία νοείται μόνο με παρουσία Ειδικού μικροβιολόγου ; Ακόμα και σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας δεν συμβαίνει αυτό.
Γνωρίζετε ότι σε άλλες χώρες ΔΕΝ υπάρχει αυτή η Ειδικότητα (της Μικροβιολογίας) ;
Γιατί να μην δει το πλακάκι ο εφημερεύων Ειδικός Παθολόγος ;
- Όπως λες στα περισσότερα νοσοκομεία τα αποτελέσματα βγαίνουν από παρασκευαστές, ότι βγάλει ο αναλυτής. Το ΕΝΥ από μια παρακέντηση ποιος θα το δει αν δεν εφημερεύει μικροβιολόγος; Θα περαστεί κι αυτό στον αναλυτή; (Πολλοί το κάνουν έτσι. Είναι αξιόπιστο; )
- Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων πρέπει να έχουν μια υπογραφή. Υποτίθεται ότι κάποιος πρέπει να δει όσα βγάζουν τα μηχανήματα, να τα υπογράψει κι αν δει κάτι "περίεργο" να το ψάξει. Όχι όπως γίνεται σχεδόν παντού να παίρνεις ένα σκέτο χαρτί. Αν ο αναλυτής "τρελαθεί" και βγάλει άλλα αντί άλλων καθαρίζουμε με ένα: "έκανε λάθος το μηχάνημα"; Στο νοσοκομείο της Χίου οι μικροβιολόγοι κάθονται και βλέπουν μια-μια τις γενικές που βγάζει το μηχάνημα κι αν δουν κάτι περίεργο (π.χ. αναστροφή, υψηλά ή χαμηλά αιμοπετάλια κλπ) βάζουν πλακάκι χωρίς να τους το ζητήσει ο κλινικός. Ξέρω ιδιώτες μικροβιολόγους που βάζουν πλακάκι σε όλες τις γενικές άσχετα αν βγάζει ο αναλυτής φυσιολογικά αποτελέσματα.
- Από την εκπαίδευση στην ειδικότητα των παθολόγων και των παιδιάτρων από που προκύπτει ότι έχουν μάθει να βλέπουν πλακάκι;
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιανουαρίου 2015, 23:23:37 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

14 Ιανουαρίου 2015, 23:41:22
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
- Από την εκπαίδευση στην ειδικότητα των παθολόγων και των παιδιάτρων από που προκύπτει ότι έχουν μάθει να βλέπουν πλακάκι;

Πρόσφατα έμαθα ότι οι Παθολόγοι εκπαιδεύονται (ή εκπαιδεύονταν?) να βλέπουν πλακάκι.

Κάνω λάθος ; Έχουμε κάποιον παθολόγο εδώ να μας το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει ;

Στο νοσοκομείο που είμαι, πλακάκι στρώνουν μόνο αν τους το ζητήσουμε.
Στα μεγάλα Αθηναϊκά Νοσοκομεία, συχνά Ειδικός υπάρχει μόνο μέχρι κάποια ώρα ή και καθόλου, πλακάκι βλέπει ο Ειδικεύομενος, τώρα το αν η υπογραφή του δεν έχει ουδεμμία νομική ισχύ άλλου παπά ευαγγέλιο.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιανουαρίου 2015, 23:44:16 από kopritis »

15 Ιανουαρίου 2015, 07:43:37
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Τελικά έχεις δίκιο για τους παθολόγους.
Εδώ λέει ότι μέχρι ακτινογραφία πρέπει να διδαχθεί να εκτελεί ή να "διαβάζει";
Πάντως το πρόβλημα ήταν του παιδίατρου οπότε ο παθολόγος δεν εμπλέκεται.
Παράθεση
24. ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

Απαιτείται άσκηση 5 ετών στην Παθολογία.

1ο και 2ο έτος: Να δοθεί έμφαση στην κλινική εξέταση (ιστορικό και σημειολογία) και στην κλινική αξιολόγηση των συνήθων εργαστηριακών εξετάσεων. Επίσης να διδαχθούν οι συνήθεις διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν την κλινική εξέταση (παρακεντήσεις, οφθαλμοσκόπηση, εξέταση περιφερικού αίματος, ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακα κλπ.). Να τους δίνεται πρωτοβουλία στην επίλυση και το χειρισμό συνήθων προβλημάτων.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

17 Μαρτίου 2015, 08:35:13
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Μυτιλήνη: Πατέρας ξυλοκόπησε ειδικευόμενη γιατρό.

Ένας πατέρας ξυλοκόπησε άγρια το βράδυ της Παρασκευής (13/3/2015) μία ειδικευόμενη γιατρό του νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Ο λόγος της βίαιης επίθεσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης της Μυτιλήνης, ήταν η καθυστέρηση της ειδικευόμενης γιατρού να εξετάσει την κόρη του που  είχε εποχική γρίπη και ήταν εμπύρετη.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο πατέρας αρχικά επιτέθηκε φραστικά στην γιατρό γιατί δεν άντεχε να περιμένει μέχρι να γίνει η εξέταση και στη συνέχεια ξαφνικά επιτέθηκε με μανία στην ειδικευόμενη και την ξυλοκόπησε άγρια. Το αποτέλεσμα της επίθεσης είναι, η ειδικευόμενη γιατρός, να νοσηλεύεται με κακώσεις στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην εξέταση της ασθενούς με τους γιατρούς να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά: ακρότητες 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
55203 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαρτίου 2009, 12:38:07
από Αγωνιστική Παρέμβαση
1 Απαντήσεις
6917 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Απριλίου 2010, 09:20:48
από Koterakis
0 Απαντήσεις
5941 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Απριλίου 2011, 10:20:40
από Ιορδάνης Καπάνταης
148 Απαντήσεις
85118 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαρτίου 2016, 12:57:26
από GirousisN
5 Απαντήσεις
6864 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Νοεμβρίου 2014, 21:02:57
από EzeΤΡΟΛ