Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010

<< < (161/179) > >>

ianak:
Συμφωνώ απόλυτα με το Στάθη και μερικοί πήρανε θέση εκεί που δεν έβαλε χαρτιά κανένας!!!!!!!!!! Δεν πήραν θέση άλλου και αυτό το λίγο που θα προσφέρουν σε νοσοκομεία της περιφέρειας είναι αρκετό για τους ανθρώπους που περίμεναν ένα γιατρό και δεν πήγαινε κανένας!!!!!!!!!!
Δεν χρειάζεται να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση μεταξύ μας οι γιατροί, αλλά να αισιοδοξούμε ότι θα θεσπιστεί ένα άμεσο και αξιοκρατικό σύστημα για τις προσλήψεις και τις αξιολογήσεις...αν βέβαια αυτό συμφέρει κανένα.
Τελειώνοντας ξαναλέω ότι όταν το παιχνίδι δεν έχει κανόνες τότε θα υπάρχουν ζαβολιές. Επιτέλους ας θεσπιστούν κανόνες.

DrK:
@stathis
Αγαπητέ συνάδελφε,
Προς ενημέρωση σου συμμετέχω στο εξώδικο.
Και παράλληλα επιπλέον ετοιμάζομαι για νομικές κινήσεις ατομικά.

Στο θέμα μας τώρα:
Ακόμα και αν διορίζονταν όλοι αύριο - και οι εντός και οι εκτός ΕΣΥ - η ηθική βλάβη και η ψυχική φθορά που έχουμε υποστεί είναι ανυπολόγιστη.
Χωρίς να εκχυδαίσω τη συζήτηση παραπέμποντας σε συμπαθητικές προσωπικότητες του νεοελληνικού trash TV είμαι υποχρεωμένος να ξαναπαραθέσω την απάντηση στα επιχειρήματα σου που είχα δώσει στις 7/2/2012, σχετικά με τις τοποθετήσεις κατά προτεραιότητα όσων έχουν ήδη θέση στο ΕΣΥ που διεκδικείται με τη σύμφωνη γνώμη ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά.
Ακολουθεί αυτούσια:

"Συνάδελφε τα συμφέροντα μας δεν είναι αντικρουόμενα, αλλά πιθανώς εσύ και κάποιοι πολιτικοί θεωρείτε ότι προτεραιότητα έχει το δικό σου και κατ' επέκταση όσων ήδη πήραν θέση στο ΕΣΥ.
Πρέπει λοιπόν κατά τη γνώμη σου να παλέψουμε όλοι για να μετακινηθείς πρώτα εσύ και όσοι έχουν ήδη θέση.
Mετά ας ελπίζουμε κάποτε να τοποθετηθούμε και όσοι δεν έχουμε ήδη θέση.
Θα σου το αντιστρέψω: θεωρώ πιο λογικό να τοποθετηθούν  πρώτα όσοι δεν έχουν ήδη θέση, γατί καλύπτουν περισσότερες κενές θέσεις σε ένα ΕΣΥ που έχει ελλείψεις.
Αν μετακινηθείς εσύ και όσοι έχουν ήδη θέση οι θέσεις που θα αφήσετε δεν θα καλυφθούν για πολλά χρόνια.
Επειδή δε και οι μετακινήσεις - μετατάξεις για κάποιο διεστραμμένο λόγο έχει αποφασιστεί να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι του 1 προς 5, 1 προς 10 ή 1 προς άπειρο δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι δεν θα θεωρηθούν διορισμοί.
Με τη λογική αυτή το ΕΣΥ δεν ωφελείται σε έμψυχο δυναμικό και πολλοί συνάδελφοι σου που έχουν κριθεί όπως εσύ παραμένουν στην αβεβαιότητα και φθείρονται ή καταστρέφονται επαγγελματικά και οικονομικά. Στο λέω αυτό έχοντας αυτή τη στιγμή μια θέση στο εξωτερικό με συνθήκες και απολαβές τέτοιες ώστε να με συμφέρει επαγγελματικά να καθυστερήσει ο διορισμός μου για αρκετό καιρό ακόμα. Έχω φυσικά πολλούς λόγους να γυρίσω και δεν μου αρέσει καθόλου το χάλι που με ανάγκασε να φύγω για να διατηρήσω κάποιο επίπεδο.
Εν κατακλείδι, το γενικό καλό και συμφέρον δεν νομίζω ότι συμπίπτει με την επιχειρηματολογία σου.
Γι' αυτό καλό θα ήταν στις παραστάσεις των πολιτικών να μην προκρίνονται όσοι ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ.
Πέραν σοφιστειών δεν υπάρχει λογικό ή ηθικό επιχείρημα με βαρύτητα ικανή να στηρίξει μια τέτοια πρακτική.
Πρακτική που διχάζει γιατί προκαλεί, όπως και τα περίεργα και εσκεμμένα θολά κριτήρια - κανόνες των μέχρι τώρα διορισμών''.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους που έχουν ήδη θέση στο ΕΣΥ και θέλουν να την βελτιώσουν. Τα παραπάνω επιχειρήματα όμως δεν μπορώ να μην τα υποστηρίζω. Και δεν το κάνω για προσωπικό συμφέρον ούτε για να χαλάσω τα σχέδια κάποιων συναδέλφων που ίσως μπορέσουν να "βολευτούν". Ακολούθησα τον αντίθετο δρόμο από εσένα: έκανα μία επιλογή νοσοκομείου χωρίς να βάλω τα χαρτιά μου παντού, και όταν δεν με διόρισαν και μου μιλούσαν για διορισμό "σε βάθος χρόνου" έφυγα στο εξωτερικό για 2η φορά. Ο χρόνος αυτή τη στιγμή φαίνεται να δουλεύει υπέρ μου επαγγελματικά. Δεν μπορώ να βλέπω όμως συναδέλφους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα να ακούνε και να πρέπει να υποτάσσονται σε κάθε σαθρό επιχείρημα μνημονιακής λογικής, που δεν θα έπρεπε να ισχύει για την Υγεία ως τομέα.
Κατά τη γνώμη μου ένας είναι ο κανόνας και ο νόμιμος δρόμος:
Κρίση = ενέργεια για διορισμό, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ειδικά τώρα που η κίνηση στο ΕΣΥ έχει αυξηθεί.

DrG:
Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι μες στο ζουμί μας....


Για ένα κομμάτι ψωμί,
δε φτάνει μόνο η δουλειά.
Για ένα κομμάτι ψωμί,
πρέπει να δώσεις πολλά.

Δεν φτάνει μόνο το μυαλό σου,
δε φτάνει μόνο το κορμί σου.
Το πιο σπουδαίο είν' η ψυχή σου, δικέ μου.
Έχει τους νόμους τους αυτή η ιστορία,
δεν φτάνει μόνο η δουλειά.

Θα σου κρεμάσουνε μια μπάλα
και θα τραβιέσαι μ' αυτήν μέρα - νύχτα.
Έχεις κανάλι πολύ να τραβήξεις,
μέχρι να πάψεις να λες -"μα τι τρέχει;"
Έχει τους νόμους της αυτή η ιστορία,
δεν φτάνει μόνο η δουλειά.

Για ένα κομμάτι ψωμί,
δεν φτάνει μόνο η δουλειά.
Για ένα κομμάτι ψωμί,
θα πιεις φαρμάκια πολλά.

Θα σε πετάνε από δω κι από κει
θα λαχανιάζει η ψυχή σου.
Θα φτύσεις αίμα απ' το στόμα, δικέ μου.
Έχει τους νόμους της αυτή η ιστορία,
δεν φτάνει μόνο η δουλειά.

Για ένα κομμάτι ψωμί,
θα 'χεις ξεχάσει πολλά.
Για ένα κομμάτι ψωμί,
θα 'χεις πληρώσει ακριβά.

Και κάποια μέρα θα σε λύσουν,
μα θα φοβάσαι να φύγεις, θα τρέμεις.
Θα σε κλωτσάνε και θα σ' αρέσει, δικέ μου.
Σαν το σκυλί τους θα σ' έχουν, δικέ μου,
μα δε θα έχεις ψυχή να το νοιώσεις,
θα είναι για σένα αργά.

Gatekeeper:
Προσλήψεις ΕΣΥ μια ……λεβέντικη προσέγγιση.
Το ΕΣΥ ψυχορραγεί από έλλειψη προσωπικού και την ιδία στιγμή εκκρεμούν περί τις 3.000 θέσεις προς διορισμό (1000 περίπου στο Υπουργείο και 2000 σε διάφορα στάδια της διαδικασίας επιλογής).
Ο Λοβερδος ,η λεβεντιά η καμαρωτή, αποφάσισε πέρσι πως ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα είναι …….να το διαγράψει. Αποφάσισε λοιπόν να παγώσει την διαδικασία κρίσεων (λες και η διαδικασία των κρίσεων επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό) με την λογική του ιατροί…. Υπάρχουν.
Ας δούμε όμως τι πως θα έπραττε ένας πραγματικά Λεβέντης τεχνοκράτης(?) Υπουργός.
1)   Θα ενημέρωνε διευθυντές, εισηγητές και Διοικητές πως από  δω και στο εξής οι προσλήψεις θα γίνονται με το σταγονόμετρο.
2)   Θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ τα συμβούλια κρίσεων να ολοκληρωθούν ΟΛΑ άμεσα (εντος εξαμήνου)
3)   Θα συγκέντρωνε όλα τα πρακτικά στο υπουργείο , και κατόπιν θα ενοποιούσε την ομάδα που ασχολείται με τις προσλήψεις (τώρα είναι διαιρεμένη ανάλογα με την ΥΠΕ).
4)   Θα ειδοποιούσε τους υποψήφιους επιμελητές να περάσουν από το υπουργείο ώστε να παραλάβουν διαδικτυακό κλειδάριθμο (κωδικό) πρόσβασης στο σύστημα ranking που θα έχει στήσει. Θα ζητούσε επίσης πρόσφατη βεβαίωση για τους υποψήφιους που ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ.
5)   Κατόπιν οι υποψήφιοι θα «έμπαιναν» διαδικτυακά στο σύστημα  ranking όπου θα δήλωναν την οριστική σειρά προτίμησης για τις θέσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Το matching θέσεων υποψηφίων θα γίνονταν βάσει λογισμικού.
6)   Κατόπιν θα διαχώριζε τους επιτυχόντες που κατέχουν θέση στο ΕΣΥ και θα τους διόριζε over the counter ,καθώς δεν προκύπτει επιπλέον δαπάνη στον προϋπολογισμό.  Για τους υπόλοιπους θα κατάστρωνε πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων και θα τους ενημέρωνε για την εκτιμώμενη ημερομηνία πρόσληψης.
7)   Οι σειρά πρόσληψης των ιατρών εκτός ΕΣΥ θα γίνονταν με  εξής σειρά . Πρώτα τα ΤΕΠ,ΜΕΘ, ΜΕΝ,ΕΚΑΒ και παιδιατρικές κλινικές, μετά  μονάδες της επαρχίας και τέλος μονάδες της Αθηνας-Θεσ/κης.
8)     Το αποτέλεσμα? Θα ξεμπέρδευε μια και καλή με το παλαιό σύστημα επιλογής, θα έφερνε στο Σύστημα νέο αίμα (οι Αγγλοι τους λένε new NHS slaves ) και θα απέφευγε το τραγικό brain drain επιχειρείται από Γερμανούς και Αγγλοσάξονες.
Βλέπετε οι ξενοι γνωρίζουν πως το 2015-2020 θα υπάρξει καθολικό meltdown καθώς οι baby boomers ιατροί αποσύρονται από την ενεργό δράση και δεν προλαβαίνουν ούτε ενδιαφέρονται να εκπαιδεύσουν νέους. ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ από τις χώρες PIIGS. Η Ελλάς όμως δεν είναι αγγλόφωνη χώρα ούτε έχει τα χρήματα να προσφέρει ανταγωνιστικά πακέτα. Εάν δεν φροντίσει από τώρα ένα ικανοποιητικό turnover επιμελητών ΕΣΥ το σύστημα θα καταρρεύσει.
Και για αυτό θα ευθύνεται τόσο ο Λοβερδος, η λεβεντιά η καμαρωτή, όσο και οι λοιποί λεβέντες που θα τον διαδεχθουν……

Δ. Κουναλάκης:
Υπάρχει και κάτι άλλο ωραίο που ελάχιστοι το έχουν πάρει χαμπάρι.
Είναι η μεταφορά της πίστωσης της θέσης που βρίσκεται κάποιος που έχει εκλεγεί σε θέση ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο.
Ένα παράδειγμα:
Ας υποθέσουμε οτι κάποιος ιατρός που υπηρετεί στο ΕΣΥ έχει εκλεγεί σε θέση ΔΕΠ στο πανεπιστήμιο και έχουν πάει τα χαρτιά του στο υπουργείο παιδείας. Λόγω του ότι και εκεί ισχύει ο νόμος για την προσλήψεις-αποχωρήσεις, έχουν παγώσει όλα. Τι ανακάλυψαν οι πανεπιστημιακοί; την μεταφορά της πίστωσης, δηλαδή:

Δεν κάνουν μετάταξη ή μετάθεση κάποιον που υπηρετεί σε θέση ΕΣΥ, αλλά μεταφέρουν τα χρήματα που είναι για τη θέση του στο ΕΣΥ και τα δίνουν στο πανεπιστήμιο για να πάει να διοριστεί.
Αυτό γίνεται με απόφαση του υπουργού οικονομίας. ΑΛΛΑ:

Όταν αυτός θα παραιτηθεί και θα πάει να διοριστεί στο πανεπιστήμιο, τι συμβαίνει με την θέση που είχε στο ΕΣΥ;;;;;;;
Μαντέψτε....μαντέψτε.....

Δεν έχει πλέον πίστωση για να επαπροκηρυχθεί...... Είναι πλέον μια θέση στο οργανισμό του νοσοκομείου χωρίς πίστωση για να προκηρυχθεί.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση