Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 21:59:35

Αποστολέας Θέμα: Προσλήψεις για θέσεις που κρίθηκαν ή προκηρύχθηκαν το 2010  (Αναγνώστηκε 395684 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Ιανουαρίου 2012, 21:36:26
Απάντηση #720
Αποσυνδεδεμένος

DrG


και πτυχιο εχουν και ειδικοτηταα εχουν ...
ολες οι κρισεις ομως ειναι μετα το καλοκαιρι του 11 και άλλοι 1000 μ@κΑκες που κρίθηκαν νωρίτερα περιμένουν
να δουμε πως θα το παρει και η ΟΕΝΓΕ

14 Ιανουαρίου 2012, 00:36:39
Απάντηση #721
Αποσυνδεδεμένος

Όμηρος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συναδελφοι εγω διορίστηκα αλλά έχω πολλούς φίλους που κριθηκαν μετα απο μένα και περιμενουν όπως εσυ. Σήμερα διαπίστωσα στο διαυγεια 4 αναρτησεις μεταταξεων που αφορούσαν νοσηλευτες και παρασκευαστες μονιμους στο ΕΣΥ που μετατάσσονταν σε θεσεις ιατρων ΕΣΥ... ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ. Καλορίζικοι οι συναδελφοι και ευπρόσδεκτοι στο πολυπαθο ιατρικο σώμα του ΕΣΥ αλλά δεν μπορει κα΄ποιοι να μπαίνουν απο την πλάγια είσοδο και κάποιοι άλλοι να περιμένουν μετα χρόνια στην εξώπορτα. Αν έχετε καποιου είδους συντονιστικη ενημερώσετε την ΟΕΝΓΕ και χρησιμοποιείστε το γεγονος αυτο για να δειξετε ότι γιατροι τελικά χρειάζονται, αφου μετατάσουν ατομα απο την νοσηλευτικα στην ιατρικη υπηρεσία...ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!
Ψάχνοντας στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος σήμερα μέτρησα συνολικά 20 μετατάξεις μονίμων υπαλλήλων σε θέσεις επιμελητών Β΄ΕΣΥ.
Οι μετατάξεις είναι σύννομες σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 58 του νόμου 3918/2011:'
<<Υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Ιατρών Ειδικοτήτων, ΠΕ Οδοντιάτρων και ΠΕ Φαρμακοποιών, που κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αυτού κατέχουν οργανικές ή συσταθείσες προσωποπαγείς θέσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή στις Δ.Υ.ΠΕ., καθώς και μόνιμοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. και σε άλλους φορείς εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και μόνιμοι υγειονομικοί υπάλληλοι του Ι.Κ.Α., οι οποίοι έχουν πτυχίο ιατρικής και απέκτησαν ειδικότητα με εκπαιδευτική άδεια κατά τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 8 του άρθρου 6 του ν. 3204/ 2003 (ΦΕΚ 296 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε από την παράγραφο 1 του άρθρου 35 του ν. 3252/2004, μπορούν να μετατάσσονται είτε: α) σε διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών είτε β) σε Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας που υπάγονται διοικητικά ή εναλλακτικά γεωγραφικά στην οικεία Δ.Υ.ΠΕ. της υπηρεσίας στην οποία υπηρετούν ή σε άλλη Δ.Υ.ΠΕ. εκτός Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και να κατατάσσονται αντίστοιχα: α) στον κλάδο ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Ιατρών Ειδικοτήτων, ΠΕ Οδοντιάτρων και ΠΕ Φαρμακοποιών Ιατρών, βαθμού β΄και β) στον κλάδο Ιατρών, Οδοντιάτρων και Φαρμακοποιών Ε.Σ.Υ., με εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β΄, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις. Η διαδικασία της μετάταξης-κατάταξης ενεργοποιείται με την αίτηση των ως άνω δικαιούχων και τον έλεγχο των τυπικών κριτηρίων από το Ειδικό Πενταμελές Συμβούλιο του άρθρου 28 του ν. 3599/2007 (ΦΕΚ 176 Α΄). ..... Εφόσον διενεργηθούν οι ανωτέρω έλεγχοι και πραγματοποιηθεί η κατάταξη από το αρμόδιο συμβούλιο, ακολουθεί η μετάταξη, η οποία διενεργείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών.>>
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιανουαρίου 2012, 00:40:59 από Όμηρος »

14 Ιανουαρίου 2012, 01:47:05
Απάντηση #722
Αποσυνδεδεμένος

DrG


Πολύ ωραία

Αυτό σημαίνει ότι και να μην έχει αναγκη το νοσοκομείο θέλει δεν θέλει δημιουργεί θέση. Η συμπτωματικά χρειάζεται τον γιατρό που δούλευε εκεί.
Αν υπήρχε κενή οργανική θέση υπό κρίση ή προκήρυξη αυτή αυτομάτως αποδυναμώνεται και η πιθανότητα να την πάρει ο ''άξιος'' μηδενίζεται
Προσλαμβάνονται γιατροί χωρίς διαδικασία αξιολόγησης σε σχέση με τα κορόιδα
Προσλαμβάνονται γιατροί με στοιχειώδη προσόντα χωρίς προυπηρεσία, κλινική εμπειρία ή μετεκπαίδευση (εφόσον οποιος τελειώνει ειδικότητα κάνει την αίτηση του). Ο
Εν ολίγοις προσλαμβανονται εκείνοι που δεν θα έπαιρναν αλλιώς θέση
Ότι ακριβώς κάνει και με τις μεταθέσεις.

Πρόκειται δηλαδή για πρωτότυπες μεθόδους διορισμού γιατρών εκτός διαδικασίας αξιολόγησης.
Νόμος ξε-νόμος αυτά είναι καραγκιοζιλίκια

14 Ιανουαρίου 2012, 02:22:36
Απάντηση #723
Αποσυνδεδεμένος

vadaflorou


Μήπως ειναι εύκολο συνάδελφε Ομηρε να μας πεις πως έκανες search τα ΦΕΚ με τις μεταταξεις , γιατι προσπαθώ αλλά δεν τα βρίσκω και είμαι πολύ περίεργη να τα διαβάσω , να δω τα χάλια μας με τα μάτια μου..ή αν ειναι εύκολο στείλε ένα-δυο links. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά

Πάντως καλα τα σκέφτηκε ο υπουργός . Θα πάρει νοσηλευτές, θα τους δώσει εκπαιδευτική  αδεια να σπουδάσουν ιατροι και μετα θα τους έχει έτοιμους για το ΕΣΥ , χωρις κρίσεις .Ετσι θα γλιτώσει το σύστημα από τη χρονοβόρα διαδικασία αξιολόγησης που περάσαμε οι υπόλοιποι μ@@@@@ς και θα ελαττωθεί και η γραφειοκρατία ...και εσείς πάλι παράπονα έχετε....!!!  Τς Τς Τς όλα δικά σας τα θέλετε!

14 Ιανουαρίου 2012, 09:12:49
Απάντηση #724
Αποσυνδεδεμένος

timex


οχι οτι ειναι φωτογραφικη....
παντως μπραβο τους....

και θεση στο δημοσιο βρηκαν αμεσως
κ ιατρικη τελειωσαν
κ την αναμονη δεν εφαγαν στη μαπα γιατι ειδικοτητα κανουν ως υπεραριθμοι
κ θεση σε νοσοκομειο θα παρουν αμεσως τωρα

ευγε!
τελικα τα βυσματα παντα ανταμοιβονται!

14 Ιανουαρίου 2012, 12:00:46
Απάντηση #725
Αποσυνδεδεμένος

Όμηρος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μήπως ειναι εύκολο συνάδελφε Ομηρε να μας πεις πως έκανες search τα ΦΕΚ με τις μεταταξεις , γιατι προσπαθώ αλλά δεν τα βρίσκω και είμαι πολύ περίεργη να τα διαβάσω , να δω τα χάλια μας με τα μάτια μου..ή αν ειναι εύκολο στείλε ένα-δυο links. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά
Μετατάξεις Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
1)από μόνιμο υπάλληλο του Κλάδου ΤΕ Ραδιολογίας, με Βαθμό Γ’ του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ»,, ΣΕ: συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του Κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. με Ειδικότητα ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ, στο Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2)από μόνιμο υπάλληλο του Κλάδου ΤΕ Νοσηλευτών, με Βαθμό Β’ του ΠΑ.Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», ΣΕ: συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του Κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. με Ειδικότητα ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ, στο Γ.Ν.ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
3)από μόνιμο υπάλληλο του Κλάδου ΤΕ Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, με Βαθμό Γ’ του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», ΣΕ: συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του Κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. με Ειδικότητα ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, στο Γ.Ν.Θ.«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
4)από μόνιμο υπάλληλο του Κλάδου ΤΕ Νοσηλευτών, με Βαθμό Β’ του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», ΣΕ: συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του Κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. με Ειδικότητα ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ στο Γ.Ν.Θ. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
5)από μόνιμο υπάλληλο του Κλάδου ΤΕ Τεχνολόγων –ακτινολόγων , με Βαθμό Α’ του Ε.Α.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ« ΜΕΤΑΞΑ»,, ΣΕ: συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του Κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. με Ειδικότητα ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, στο Ε.Α.Ν.ΠΕΙΡΑΙΑ «ΜΕΤΑΞΑ»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
6)από μόνιμο υπάλληλο του Κλάδου ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, με Βαθμό Β’ του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», ΣΕ: συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του Κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. με Ειδικότητα ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ , στο Γ.Ν.Θ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
7)από μόνιμο υπάλληλο του Κλάδου ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, με Βαθμό Β’ του ΠΑ.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΣΕ: συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του Κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. με Ειδικότητα ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ , στο ΠΑ.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
8 )από μόνιμο υπάλληλο του Κλάδου ΠΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ , με Βαθμό ’ του Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ «Ο ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», ΣΕ:συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του Κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. με Ειδικότητα ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΑΣ,στο Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ «ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
9)από μόνιμο υπάλληλο του Κλάδου ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων-Τεχνολόγων, με Βαθμό Γ ’ του Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ», ΣΕ:συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του Κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. με Ειδικότητα ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ , στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ (Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
10)από μόνιμο υπάλληλο του Κλάδου ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, με Βαθμό Α’ του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»,, ΣΕ: συνιστώμενη προσωποπαγή θέση του Κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. με Ειδικότητα ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ , στο Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σχόλιο: Η αλήθεια είναι ότι το να εργάζεται κανείς ως νοσηλευτής π.χ. και ταυτοχρόνως να σπουδάζει Ιατρική και μάλιστα σε όχι και τόσο μικρή ηλικία ,δεν είναι κάτι εύκολο,δείχνει άτομο συνειδητοποιημένο και προγραμματισμένο.Από την εμπειρία μου ως φοιτητής στο ΑΠΘ,μπορώ να πω ότι τέτοια άτομα διακρίνονταν συνήθως για τις επιδόσεις τους στη σχολή,γιατί ενώ είχαν ήδη μία μόνιμη εργασία,έθεταν από μόνοι υψηλότερους και ίσως δυσπρόσιτους στόχους,ο αγώνας που είχαν μπροστά τους τότε ήταν μάλλον δυσκολότερος από των υπολοίπων από εμάς που είχαμε μόνο τη σχολή...
Από την άλλη πλευρά ,παρατηρεί κανείς ότι όντας δημόσιοι υπάλληλοι,έκαναν την ειδικότητα που ήθελαν,χωρίς αναμονή και διορίζονται στο νοσοκομείο επίλογής τους,σε θέσεις που οι περισσότεροι από εμάς θα ήταν αδύνατο να καταλάβουμε αμέσως μετά το τέλος  της ειδικότητας.
Ίσως βέβαια θα έλεγε κανείς ότι,επειδή οι περισσότεροι απο τους μεταταγέντες είναι σε μια ηλικία 40+,υπάρχει μια δικαιολογία για την άριστη τοποθέτηση...
Πάντως είναι λογικό όταν ένας υπάλληλος αποκτήσει προσόντα ανώτερης κατήγορίας να μεταταγεί για να προσφέρει και τις ανάλογες υπηρεσίες.Γι 'αυτό άλλωστε δίδονται και οι εκπαιδευτικές άδειες για αποκτηση ιατρικής ειδικότητας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πάντως καλα τα σκέφτηκε ο υπουργός . Θα πάρει νοσηλευτές, θα τους δώσει εκπαιδευτική  αδεια να σπουδάσουν ιατροι και μετα θα τους έχει έτοιμους για το ΕΣΥ , χωρις κρίσεις .Ετσι θα γλιτώσει το σύστημα από τη χρονοβόρα διαδικασία αξιολόγησης που περάσαμε οι υπόλοιποι μ@@@@@ς και θα ελαττωθεί και η γραφειοκρατία ...και εσείς πάλι παράπονα έχετε....!!!  Τς Τς Τς όλα δικά σας τα θέλετε!
Για να φτάσει κανείς ενώ είναι νοσηλευτής να τελειώσει Ιατρική και να κάνει ειδικότητα χρειάζεται μια πορεία το λιγότερο 10-12 ετών(6-7 χρόνια Ιατρική και 4-6χρόνια ειδικότητα) ....
Ο Λοβέρδος εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά πριν 12 χρόνια (πηγή wikipedia).
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιανουαρίου 2012, 12:27:40 από Όμηρος »

14 Ιανουαρίου 2012, 13:40:20
Απάντηση #726
Αποσυνδεδεμένος

vadaflorou


Αγαπητέ συνάδελφε, προφανώς και ειναι άξιοι οι συνάδελφοι που σπούδασαν ιατρική όντας προηγουμένως νοσηλευτές ή άλλης ειδικότητας. Ωστόσο άξιοι ειναι και άλλοι που ακολούθησαν το δρόμο των πανελληνίων κλπ. Απο εκει και πέρα το πως αξιολογείται ένας επιμελητής Β εξετάζει χίλιες δυο πτυχές της καριέρας του, επιστημονικό εργο , δημοσιεύσεις, εκπαιδευτικό εργο, μετεκπαιδεύσεις. Γιατι λοιπόν ο συνάδελφος που τελείωσε την ειδικότητα ως υπεράριθμος πρεπει δικαιωματικά να καταλάβει προσωποπαγή θεση και να μην κριθεί όπως οι υπόλοιποι και μάλιστα σε τ´ετοιους καιρούς όπου άλλοι συνάδελφοι έχουν κριθέι και παραμένουν ξεκρεμαστοι επι έτη?
Όπως είπες έχουν αναβαθμισμένα προσόντα πλέον. Δεν αντιλέγω αλλά αυτό τι σημαίνει ? οτι αυτόματα πρεπει να δημιουργηθεί θεση για να τα ασκήσουν ? που ειναι το "σύμφωνα με τις ανάγκες"? θα μπορούσαν να τους αναβαθμίσουν μισθολογικά όπως γίνεται για άλλους υπαλλήλους και να ρυθμίζουν την απορρόφηση τους ανάλογα με τις ανάγκες και τις ήδη προκυρηγμένες θέσεις..όχι με δύο μέτρα και δυο σταθμά. Επιπλέον ίσως κάτι σας διαφεύγει. Οι έν λόγω συνάδελφοι για να ειναι υπεράριθμοι στην ειδικότητα πληρώνονται απο την υπηρεσία τους στην οποία και υποχρεούνται να επιστρέψουν και να υπηρετήσουν , κάτι που ειναι εξ´ αρχής είς γνωσιν τους , αλλίως χρωστούν αρκετά χρήματα για να αποδεσμευτόυν. Με τα νέα δεδομένα υποψιαζομαι οτι ολά παίρνουν το δρόμο τους και ούτε γάτα ούτε ζημιά ! Και βέβαια αφου τους δόθηκε η ευκαιρία στο Ελλαδισταν που ζούμε , τελικ´α καλά έκαναν και την άρπαξαν.

14 Ιανουαρίου 2012, 15:11:53
Απάντηση #727
Αποσυνδεδεμένος

DrG


Συμφωνούμε ότι είναι άξιοι και σύννομοι. Το ίδιο και εμείς οι αδιόριστοι ή κάνω λάθος ?
Μήπως είμαστε λίγο περισσότερο άξιοι για την καταληψη θεσης ΕΣΥ ή είναι ιδέα μου

Η διαδικασία υπό τις παρούσες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα 2 τελευταία χρόνια είναι
βάναυσα άδικη και αναξιοκρατική απέναντι στους 1200 που παραμενουν αδιόριστοι με κρίσεις στο Υπουργείο.

Only in Greece

Στην καλύτερη περίπτωση αλλο ένα κατόρθωμα της πολιτικής ανικανότητας.

14 Ιανουαρίου 2012, 15:43:29
Απάντηση #728
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συμφωνούμε ότι είναι άξιοι και σύννομοι. Το ίδιο και εμείς οι αδιόριστοι ή κάνω λάθος ?
Μήπως είμαστε λίγο περισσότερο άξιοι για την καταληψη θεσης ΕΣΥ ή είναι ιδέα μου

Η διαδικασία υπό τις παρούσες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα 2 τελευταία χρόνια είναι
βάναυσα άδικη και αναξιοκρατική απέναντι στους 1200 που παραμενουν αδιόριστοι με κρίσεις στο Υπουργείο.
Και άλλες 2000"θέσεις"  που περιμένουν τις κρίσεις...
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

14 Ιανουαρίου 2012, 16:12:42
Απάντηση #729
Αποσυνδεδεμένος

beenthere


Συναδελφοι καταρχας εδω μεσα υπαρχουν γιατροι που περιμενουν διορισμο απο το υπουργειο ?η μιλανε ατομα που εχουν ηδη διοριστοι?για να ξερουμε σε τι επιπεδο θα μιλαμε ποια!εδω και καιρο φωναζω αλλα κανενας δεν ακουει και ολοι οι συναδελφοι για τους αδιοριστους μιλαω κοφευουν!οργανωσανε καποιοι ομοσπονδιες-συλλογους-εταιριες,οπως θελετε ονομαστετα και δεν βλεπω κανενα αποτελεσμα!φωναζω οτι τιποτα απο αυτα που γινονται δεν ειναι συνομο!αλλα κανενας δεν ακουει!
καταρχας εχουμε γυρισει στην εποχη του αποφασιζουμε και διατασουμε!και για να ξεκαθαρισω την θεση μου δεν τοποθετουμε πολιτικα προς καμια γελοια παραταξη γιαυτο μην αρχιστε παλι να τοποθετηστε πολιτικα!ο καθενας πιστευει οτι θελει και καλα κανει!
καταρχας γινονται διορισμοι εδω και ενα χρονο και κανενας δεν αναρρωτηθηκε εδω μεσα απο τους αδιοριστους ξαναλεω με τι κριτηρια γινονται οι διορισμοι!
και δεν μιλαω για ομοσπονδιες νοσοκομειακων συλλογους κ.λ.π. γιατι αυτοι μια χαρα ειναι στην θεσουλα τους και δεν εχουν κανενα λογο να ερχονται και σε αντιπαραθεση με τον αποφασιζουμε και διατασουμε!
και για να τα βαλω σε μια σειρα:
υπαρχουν ανθρωποι με προκηρυξεις απο το 2009 και με κρισεις περισοτερο απο ενα χρονο στο υπουργειο  αδιοριστοι!
ξεκινησαν περυσι να διορισουν με σειρα απο πρωτοκολα 681,ειδε κανενας καμια εγκυκλιο να γραφονται τα κριτηρια?ανακοινωθηκαν απο καποιον επισημα?
εδω το κρατος καταρεει και δεν μας λενε ποιους διοριζουν?
και δεν κατηγορω τους συναδελφους που διοριστηκαν,απλα δεν πρεπει να ξερουμε και οι αλλοι τακριτηρια να βγει μια εγκυκιλος?
πριν 3 μερες καποιοι πηγαν στον τιμοσιδη και το παιζει οτι δεν ξερει τι θα γινει!
ξερουν καποιοι εδω μεσα οτι βγηκαν και αλλοι διορισμοι εκτος των 681,και εκτος των μεταταξεων που γραφεται πιο πανω,με αλλα κριτηρια τωρα ποια απο τα πρωτοκολλα ?????
και παλι χωρις επισημη εγκυκλιο?
εκτος και αν δουλευομαστε εδω μεσα και το παιζουμε ολοι οτι δεν ξερουμε!
η οπως ειπα στην αρχη μιλανε οι διορισμενοι εδω μεσα μονο!
εχω και αλλα να γραψω διαδυκτιακα απλα δεν εχω καταλαβει ποιοι μιλανε εδω μεσα υπαρχουν ανθρωποι τελικα αδιοριστοι που περιμενουν ?ενδιαφερεται κανενας?
γιατι απο ολα αυτα που γινονται τιποτα δεν ειναι συνομο!!!!!!!!!!!!!!

15 Ιανουαρίου 2012, 20:50:41
Απάντηση #730
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Παιρνω την πρωτοβουλια να θιξω δημοσια ενα θεμα που απασχολει έναν μεγαλο αριθμο νεων συναδελφων ιατρων μεταξυ των οποιων κι εγω.
Μιλαω για το θεμα των διορισμων σε θεσεις ιατρων ΕΣΥ συναδελφων που εχει ολοκληρωθει προ πολλου χρονου η κριση τους απο συμβουλια κρισεων Νοσοκομειων και οι κρισεις αυτες βρισκονται σε καποια γραφεια του Υπουργειου και περιμενουν να παρουν σειρα για υπογραφες αρμοδιων και για ΦΕΚ διορισμου.
Δυστυχως η κατασταση της χωρας οικονομικα και πολιτικα ειναι ρευστη και ολοι αντιλαμβανομαστε την κρισιμοτητα των στιγμων,τα δεινα οικονομικα του κρατους και τις πιεσεις που εχουν ασκηθει για περιορισμο ή και παγωμα των προσληψεων ακομα και στον ευαλωτο χωρο της δημοσιας υγειας δυστυχως. Απο την μια εχει ηδη γινει αναστολη λειτουργιας των συμβουλιων κρισεων οπως σας ειναι γνωστο, πολλες θεσεις που ειχαν προκηρυχτει ανεσταλησαν-πραγμα και αυτο πρωτοφανες στα χρονικα- αλλα απο την άλλη τουλαχιστον για τις κρισεις που εχουν ολοκληρωθει και παρει τον δρομο τους θεωρω οτι ειναι ανεντιμο και ανηθικο απο πολλες αποψεις να μην υπαρχει μια στοιχειωδης ενημερωση και ενας χρονικος οριζοντας για το ποιο περιπου θα ειναι το πλανο δρομολογησης τους.
 Αρκει να υπενθυμισω οτι πολλοι συναδελφοι απο εμας που βρισκονται σε αυτην την κατασταση ομηριας και αβεβαιοτητας εχουμε υπηρετησει επι μια, δυο ή και περισσοτερες θητειες σε θεσεις επικουρικων ιατρων, πολλοι μαλιστα σε μη προνομιακες θεσεις αλλα σε επαρχιακα Νοσοκομεια και αγονες περιοχες και εχουμε συνδεσει ηδη καποια χρονια της επαγγελματικης μας ζωης με το Δημοσιο Νοσοκομειο σε χαλεπους καιρους
και υπο δυσμενεις συνθηκες εργασιας. Και ολα αυτα οχι υποκινουμενοι από καποια ταπεινα ελατηρια δημοσιουπαλληλικου βολεματος αλλα απο αγαπη
και πιστη στην μαχομενη νοσοκομειακη Ιατρικη της καθε ημερας, τον δυσβατο δρομο της οποιας προτιμησαμε να διαβουμε. Ειναι εξαλλου περιττο θαρρω να αναφερω οτι πολλοι εκ των συναδελφων μετα την ληξη των θητειων τους ως επικουρικων ιατρων ή την αναστολη των θεσεων επικουρικων  στα νοσοκομεια του Κεντρου εχουν μεινει επι μακρον ανεργοι αναμενοντας καποιες οριστικες αποφασεις σχετικα με τον διορισμο τους ενω και τα νοσοκομεια ειδικα στην επαρχια μενουν να λειτουργουν με ελλειψεις ιατρικου προσωπικου τραγικες μερικες φορες καθοσον δεν γινονται προσληψεις απο την μια και συνταξιοδοτουνται παλιοτεροι συναδελφοι απο την αλλη
Αξιοσημειωτη δε ειναι και η διγλωσσια σε μερικες περιπτωσεις του Υπουργειου το οποιο ενω μεταθετει στις καλενδες τις προσληψεις μας-που εγιναν πολλες απο αυτες σε θεσεις προκηρυχθεισες απο διετιας περιπου και ηταν ακρως αναγκαιες και επιτακτικες για την ομαλη λειτουργια των νοσοκομειων -απο την αλλη εξαγγελει νεες προσληψεις 5000 ιατρων για μονιμη σχεση εργασιας με τον νεοτευκτο ΕΟΠΥΥ και συνεχιζει πχ τις προσληψεις ιατρων γενικης ιατρικης σε θεσεις Περιφερειακων ιατρειων. Εκει αραγε δεν υπαρχει θεμα παγωματος προσληψεων και μετρων που δηθεν επιβαλλει η τροικα;
Καταληγοντας και συνοψιζοντας για να μην κουραζω, εκεινο που ζητω απο ολους τους σκεπτομενους συναδελφους και απο τους εκπροσωπους μας και τους συνδικαλιστικους μας φορεις ειναι μια υποστηριξη και μια αναδειξη του προβληματος που απασχολει εναν αριθμο συναδελφων (υπολογιζω περι τα 1000-1200 ατομα αν θεωρησω οτι καποιοι απο τους κριθεντες μπορει να εχουν κριθει και σε πανω απο μια θεσεις). Απο δε το υπουργειο και τους συναρμοδιους φορεις ζηταω αν μη τι αλλο μια υπευθυνη σταση και μια αμεση ξεκαθαρη απαντηση (με συγκεκριμενοχρονικο οριζοντα) απο επισημα χειλη περι του τι μελλει γεννεσθαι μετους διορισμους μας ωστε ο καθενας εν πασει περιπτωσει να μπορει να παρει τις αποφασεις του που αφορουν την επαγγελματικη του πορεια στομελλον .
Ευχαριστω ολους για την κατανοηση και τον χρονο που διαθεσατε για να διαβασετε αυτην μου την παρεμβαση και την ιστοσελιδα για την αναρτησηκαι την φιλοξενια της
Βάσσος Αθανάσιος
Ειδικός Παθολόγος, τ.επικουρικός επιμελητής Β'''''''' ΓΝ Τρικάλων επι δυο θητείες
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

15 Ιανουαρίου 2012, 20:52:03
Απάντηση #731
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Η ΟΕΝΓΕ συνεχώς ανακινεί το ζήτημα που έθεσε ο συνάδελφος Θαν. Βάσσος καθώς και πολλοί άλλοι νέοι γιατροί που βρίσκονται στην ίδια θέση μ΄ αυτόν. Στην πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου αναφέρεται συγκεκριμένα «Απαιτούμε να ολοκληρωθούν οι κρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των γιατρών που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους». (κλικ εδώ, σελ. 6)
Η απόφαση αυτή, καθώς και όλες οι προηγούμενες αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ, παραδόθηκε και πρωτοκολλήθηκε στο Γραφείο του υπουργού Υγείας, του υφυπουργού και των Γενικών Γραμματέων. Συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα άγνοιας της πολιτικής ηγεσίας.
Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι και το εξής γεγονός:
κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου των ειδικευόμενων και νέων γιατρών που έγινε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των συμμετεχόντων με τον υφυπουργό κ. Τιμοσίδη και τον ΓΓ κ. Δημόπουλο, στους οποίους τόσο ο υπογράφων, όσο και οι περισσότεροι από τους συναδέλφους που μίλησαν έθεσαν με ένταση το συγκεκριμένο θέμα.
Η απάντηση του κ. Τιμοσίδη ήταν σαφής: θα προσλάβουμε επικουρικούς στα όρια των δυνατοτήτων μας για να καλύψουμε τα κενά.. Κουβέντα δεν έβγαλε για το θέμα πρόσληψης γιατρών από κρίσεις που ολοκληρώθηκαν, ούτε για τις 2000 θέσεις που πετάχτηκαν στον Καιάδα.
Ως ΟΕΝΓΕ υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε επίμονα να αναδεικνύουμε και να διεκδικούμε το ζήτημα αυτό, διότι αφορά την επαγγελματική επιβίωση συναδέλφων, αλλά και την επιβίωση των Νοσοκομείων της χώρας.

Δημήτρης Βαρνάβας
Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

19 Ιανουαρίου 2012, 12:50:41
Απάντηση #732
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Προσωπικά, έχω συχνά μεταφυσικές απορίες.....
Κάποιες από αυτές μου δημιουργούνται διαβάζοντας τα παραπάνω μηνύματα.

Θα ήθελα μια απάντηση γιατί μας διαβάζουν και απλοί πολίτες. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

Καταθέτεις ένα βιογραφικό σε έναν εργοδότη που ζητά γιατρούς. Και κάποια στιγμή σου στέλνει μια επιστολή και σου λέει ότι, ναι, επιλέχθηκες για να σε προσλάβω αλλά για Χ λόγους δεν θα το κάνω άμεσα αλλά θα σου στείλω ξανά επιστολή όταν θα είμαι έτοιμος να σε προσλάβω. Εσύ τι κάνεις; Βγαίνεις και τον βρίζεις για αυτό; Εγώ ίσως να το δημοσιοποιούσα κόσμια ώστε να είναι γνωστή η συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργοδότη για άλλους που ενδιαφέρονται.
Επίσης, εάν ήμουν αυτός ο εργοδότης, και διάβαζα όλα αυτά που βλέπω γραμμένα εδώ και δεν είχα πουθενά εγγράφως ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία πρόσληψηςι θα σε απέκλεια από το να σε προσλάβω στο μέλλον. Αυτό θα το θεωρούσατε παράλογο για μια θέση που θα δέχεσαι κόσμο και απαιτεί στοιχειώδη καλή συμπεριφορά και υπομονή;

Ξέρω πως κινείται η "αγορά". Εάν, αύριο το ΕΣΥ γίνει ιδιωτικό και το κράτος απλά αγοράζει υπηρεσίες, την ίδια συμπεριφορά θα είχατε;

Θα συμφωνήσω χίλια τοις εκατό μαζί σας, και για τις ανάγκες που έχει το ΕΣΥ και χρειάζεται την πρόσληψη σας, και για την αγωνία που έχει καθένας μας να βγάλει τα προς το ζην, και για τις απατεωνιές και τα προνόμια κάποιων, αλλά με όλα αυτά που διαβάζω, το χάσατε το δίκιο σας. Και εάν το χάσατε από εμένα που είμαι συνάδελφος, να είστε σίγουροι ότι ο πολίτης που σας διαβάζει, που σήμερα ζει με το φόβο της απόλυσης, δεν θα σας δώσει ποτέ δίκιο, ακόμη κι αν έχετε χίλια δίκια.

Καλό δικό σας λοιπόν, κόσμια όπως απαιτεί ο κόσμος από το γιατρό, γράψτε κάθετι που πιστεύεται ότι πρέπει να μαθευτεί, στηλιτεύστε κόσμια και αναδείξτε κάθε παρανομία ή ανηθικότητα (νόμιμη ή μη) αλλά μη δίνετε δικαίωμα σε κάθε κακόβουλο να σας χρησιμοποιεί σαν αρνητικό παράδειγμα.

Αν νομίζετε ότι αυτό που ζητάω είναι υπερβολικό, είστε ελεύθεροι να γράφετε ότι τραβά η καρδιά σας, ΑΛΛΟΥ.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Ιανουαρίου 2012, 12:52:15 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

19 Ιανουαρίου 2012, 13:06:06
Απάντηση #733
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο "εργοδότης" όπως τον θέτετε παραπάνω, είναι κάποιος που έχει μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ επιχείρηση, στην οποία έχει βάλει τα λεφτά του και τη διαχειρίζεται όπως θέλει.

Στην περίπτωση του ΕΣΥ όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, διότι το ΕΣΥ δεν αποτελεί ιδιοκτησία ή τσιφλίκι κανενός, και σίγουρα όχι των πρόσκαιρων διαχειριστών του όπως διορίζονται από τα εναλλασσόμενα κομματικά επιτελεία που προκύπτουν μετά από τις διάφορες εκλογές με σκοπό τη νομή της εξουσίας (και το βόλεμα των "δικών τους παιδιών", σε βάρος βέβαια των άλλων παιδιών). Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι ίδιες αυτές κομματικές κλίκες βαρύνονται για την κακοδιαχείρηση και την ουσιαστική εξάρθρωση του ΕΣΥ, όπως και για τη συνολική κατάπτωση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Ιανουαρίου 2012, 13:12:59 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Ιανουαρίου 2012, 19:02:37
Απάντηση #734
Αποσυνδεδεμένος

DrG


Κύριε Συνάδελφε αν δεν απατώμαι άθελά σας προφανώς εξαφανίσατε ένα ολόκληρο θέμα από το thread το οποίο αναφερόταν στην πρώην βουλευτή κυρία Βρεττού η οποία κανοντας χρήση σχετικής διάταξης πήρε μόνιμη θέση στο ΕΣΥ εκτός διαδικασίας αξιολόγησης, την ίδια στιγμή που 1200 εκλεγμένοι επιμελητές ΕΣΥ παραμένουν αδιόριστοι-όμηροι.

Σημειώθηκε δε 'οτι η συγκεκριμένη υπήρξε βουλευτής επικρατείας δηλαδή χωρίς να έχει ψηφιστεί από τον λαό για 7 συνολικά μήνες. Το σύνολο των συναδέλφων εξέφρασαν ο καθένας με τον τρόπο του την άποψη ότι υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό είναι ας πούμε ''προκλητικό'' και ''ανήθικο''. Κατά την άποψή μου ΄πρόκειται για μια κλασσική περίπτωση όπου το νόμιμο δεν είναι και ηθικό.

Θα αισθανόμουν υπερήφανος αν είχα βουλευτές σε αυτό τον τόπο που θα απαρνούνταν καταρχήν το προσωπικό συμφέρον ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες. Πολύ περισσότερο δε όταν πρόκειται για νέα άτομα. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει οπότε ντρέπομαι.

Σε ότι αφορά τον εργοδότη θα σας υπενθυμίσω ότι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ CEO είναι ο διοικητής. Αν προσωπικά ήμουν διοικητής θα με ενδιέφερε πρώτιστα να προσλάβω τους καλύτερους με αποδεδειγμένα προσοντα γιατρούς πράγμα για το οποίο έμπρακτα θα λαμβανα θέση στην κρίση διότι θα αποτελούσαν επενδυση για την επιχείρηση μου (βλπ νοσοκομείο). Αν οι γιατροί τους οποιους είχα επιλέξει δεν διορίζονταν θα τους καλούσα να συζητήσουμε τις προοπτικές και τις εξελίξεις. Στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της πλάκας όλες οι βαθμίδες διοίκησης καταλαμβάνονται κατα κύριο λόγο από ''άτομα'' που δεν έχουν τυπικά και ουσιαστικά προσόντα συνεπώς αυτός που αποκαλείται εργοδότης δεν είναι σε θέση να κατανοήσει το πως λειτουργεί η επιχείρησή του.

Ορθώς σημειώσατε ότι υπήρξε το στοιχείο της υπερβολής στις αντιδράσεις το οποίο πραγματι καταστρέφει μερικές φορές την αισθητική και το ύφος του χώρου.

Λέξεις κλειδιά: προσλήψεις  ιατροι  ΕΣΥ  2010 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
9 Απαντήσεις
11171 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2009, 14:55:46
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
7295 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2010, 19:03:03
από anastasios theodoridis
3 Απαντήσεις
19167 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Δεκεμβρίου 2010, 23:35:15
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
18297 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2010, 18:54:25
από Argirios Argiriou
27 Απαντήσεις
77145 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Σεπτεμβρίου 2020, 22:19:51
από Διαγραμμένος