Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
23 Απριλίου 2024, 15:31:40

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1388381 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Ιουνίου 2014, 19:19:54
Απάντηση #2160
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Απλά επειδή οι 300 επισκέψεις, μπήκανε σφίνα στην πρώτη παράταση της σύμβασης τον Απρίλιο, πιστέυω ότι θα δώσουνε 200 πάλι και μετά από 10-15 μέρες, θα τις ανεβάσουν στις 300.
   Κάπου διάβασα (όχι στην ανακοίνωση του Ελευθερίου αλλά σε άλλο δημοσιογραφικό προγενέστερο) ότι θα είναι 200 οι επισκέψεις το επόμενο τρίμηνο. Δεν πιστεύω να τις ανεβάσουν στις 300. Εξάλλου το ΠΕΔΥ δουλεύει ρολόι, συμβλήθηκαν δε και οι αποχωρήσαντες ιατροί του (κάποιοι τουλάχιστον).
    Αλλά, για να είναι κανείς σίγουρος, καλό είναι να μην κάνει οριστικοποίηση μέχρι τέλος του μήνα.

28 Ιουνίου 2014, 02:19:38
Απάντηση #2161
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ για τον Ιούλιο δείχνει διαθέσιμες επισκέψεις 300 για τους συμβεβλημένους και 200 για τους πρωην-ΙΚΑτζηδες.
Θεωρητικά η αύξηση των επισκέψεων είναι στις 300 μέχρι τον Ιούνιο...
Όποιος θέλει να έχει μια οριστική απάντηση στο 200 ή 300 είναι εύκολο. Ας μυρίσει τα νύχια του γιατί από τον ΕΟΠΥΥ...

30 Ιουνίου 2014, 13:09:19
Απάντηση #2162
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Χθες Κυριακή 29/6 η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αποφάσισε (περσινά, ξινά σταφύλια) να ανακινήσει το θέμα των επισκέψεων που τελειώνουν γρήγορα ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ) που φυσικά είναι γνωστό (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) απο μέσα Ιουνίου και παρουσιασμένο και με Δελτία τύπου του ΕΟΠΥΥΥυυ. Φυσικά κάποια σκοπιμότητα υπάρχει στην ανακίνηση του θέματος μετά απο 15 μέρες. Ίσως επειδή μπαίνει ο νέος μήνας....
   Απαντήσεις και αποτελέσματα του ενδελεχούς ελέγχου που θα γινόταν εντός 7 ημερών (και νυκτών) ακόμα δεν μάθαμε. Ο έλεγχος του ΕΟΠΥΥΥ περιορίζεται στην πληκτρολόγηση εντολών στατιστικής φύσεως στη βάση δεδομένων της ΗΔΙΚΑ...
   Ακολούθησε χθες και ηλεκτρονικό δημοσίευμα που δίνει άλλη τροπή, όχι κατ΄ανάγκην καλύτερη:
  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    Αν και τα στοιχεία για τις 150 επισκέψεις ασθενών ανά ημέρα σε διατρούς του ΕΟΠΥΥ μοιάζουν -εκ πρώτης όψεως- εξωφρενικά εν τούτοις δεν λένε όλη την αλήθεια. Παράλληλα τόσο η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όσο και οι... όψιμοι ρεπόρτερς αγνοούν ότι σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το sofokleousin.gr  (οοοο, δεν τα στάλνουν στον εισαγγελέα; ) 70 γιατροί ευθύνονται για το 15% της δαπάνης για εξετάσεις και παραιατρικά.
    Το ζήτημα αυτό αν και αναδείχθηκε από το Sofokleousin.gr η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επέλεξε να κλείσει μάτια και αυτιά, όπως και η διοίκηση του ΙΚΑ που διαθέτει στα χέρια της από καιρό ολόκληρη τη λίστα με τους γιατρούς, τις εξετάσεις και τις κλινικές που τις διενεργούσαν.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, 70 γιατροί ευθύνονται για το 15% των δαπανών για εξετάσεις στο ΙΚΑ, όταν συνολικά οι συμβεβλημένοι γιατροί ξεπερνούν τους 7.000. Παράλληλα από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι 3.000 γιατροί  καλύπτουν μόλις το 1% της συνολικής δαπάνης του Ιδρύματος.
    Αντ αυτού media και πολιτική ηγεσία επικεντρώνουν στα στοιχεία που προέκυψαν από την ακιοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης, τα οποία είναι ελλιπή, ασαφή και αποσπασματικά. Αλλά αυτή ακριβώς είναι και η εικόνα των ιθυνόντων του ΕΟΠΥΥ και της πολιτικής ηγεσίας.
    Ο μέσος όρος των 5,5 λεπτών ανά ασθενή που προκύπτει από την ανάλυση των δεδομέων είναι απόλυτα λογικός όταν πρόκειται για παθολόγους, καρδιολόγους και άλλες ειδικότητες γιατρών που δεν εξετάζουν απαραίτητα αλλά κυρίως γράφουν φάρμακα σε ηλικιωμένους ανθρώπους.
   Για όσους είναι σε θέση να γνωρίζουν ο μέσος όρος των 100-150 επισκέψεων είναι εφικτός και απολύτως ρεαλιστικός όταν πρόκειται για γιατρούς που μόνο υπογράφουν τις συνταγές τις οποίες συμπληρώνει η γραμματέας τους.
    Συνεπώς το εντυπωσιακό στοιχείο είναι μεν πραγματικό αλλά ταυτόχρονα παραπλανητικό και φαίνεται ότι η δημοσιοποίησή του εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.
    Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε πρόσφατο συνέδριο για την Υγεία συγκρούστηκαν δημοσίως ο πρόεδεος του ΕΟΠΥΥ και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γιατρών (ποια είναι αυτή; ).
    Τα media βέβαια επέλεξαν να αναδείξουν την πολύ εύκολη και "πιασάρικη" οπτική γωνία του θέματος καθώς οι δημοσιογράφοι δεν έχουν ρωτήσει ούτε τους φηραιούς συγγνείς τους για τις συνθήκες που επικρατούν στα ιατρεία που συνωστίζονται για τη συνταγή των φαρμάκων τους.
 
Το δημοσίευμα της Καθημερινής
[spoiler] Οι περισσότεροι από αυτούς, που κλήθηκαν από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να δώσουν εξηγήσεις, προέβαλλαν ως επιχειρήματα ότι δούλευαν πολλές ώρες και ότι οι επισκέψεις ήταν σύντομες καθώς επρόκειτο για απλή συνταγογράφηση, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής».
   Ο εκτεταμένος έλεγχος του ΕΟΠΥΥ που έγινε στα στοιχεία των ιατρικών επισκέψεων του Ιουνίου, έδειξε ότι συνεχίζεται η τακτική της ταχείας συμπλήρωσης του πλαφόν, προκειμένου να χρεώνονται οι ασθενείς.
   Μόνο τις πρώτες τέσσερις ημέρες του Ιουνίου –εκ των οποίων οι τρεις εργάσιμες– 128 συμβεβλημένοι γιατροί δήλωσαν ότι δέχθηκαν από 250 έως 300 ασφαλισμένους έκαστος ή αλλιώς 31.214 ασθενείς συνολικά.
   Δεκαοκτώ γιατροί δέχθηκαν επισκέψεις ασφαλισμένων την Κυριακή 1η Ιουνίου, ενώ τη δεύτερη ημέρα του Ιουνίου και πρώτη εργάσιμη του μήνα, οι 128 γιατροί δέχθηκαν συνολικά 11.690 ασθενείς στο ιατρείο τους.
   Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι έχουν ιδιαίτερη ζήτηση κάποιοι γιατροί στα Τρίκαλα, αφού από τους 128 που ελέγχονται, οι 17 βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή. Είκοσι τρεις γιατροί που είχαν δηλώσει ότι πραγματοποίησαν από τις πρώτες τέσσερις ημέρες του Ιουνίου περισσότερα από 250 ραντεβού ασφαλισμένων είναι στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται ο μεγάλος όγκος των συμβεβλημένων, ενώ πολλή δουλειά φαίνεται ότι έχουν επίσης γιατροί των Ιωαννίνων και της Λάρισας. Παθολόγοι, γενικοί γιατροί και καρδιολόγοι είναι οι γιατροί με τη μεγάλη ζήτηση: από τους 128 υπό έλεγχο συμβεβλημένους 68 είναι παθολόγοι, 22 γενικοί γιατροί και 22 καρδιολόγοι.
   Μετά από τις εξηγήσεις που θα δώσουν οι γιατροί, θα αξιολογηθούν οι απαντήσεις τους και ανάλογα με τα συμπεράσματα, θα γίνει περαιτέρω έλεγχος και θα επιβληθούν ποινές. [/spoiler]

30 Ιουνίου 2014, 16:57:33
Απάντηση #2163
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αυτό με τις 150 επισκέψεις σε μια μέρα το ακούω και το ξανακούω. ´Οταν μας έβαζαν να βλέπουμε 140-150 περιστατικά το 24ωρο στο ΤΕΠ Παθολογικής (και εκεί δε μιλάμε για συνταγές, μόνο...) ήταν καλά, ε; Τώρα, όταν το κάνει ιδιώτης, δε γίνεται... Φυσικά δε συμφωνώ με τόσο μεγάλο όγκο περιστατικών, αλλά άλλο τι ονειρευόμαστε και άλλο ποια είναι πραγματικότητα, τόσο στο ΕΣΥ, όσο και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

30 Ιουνίου 2014, 16:58:35
Απάντηση #2164
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ για τον Ιούλιο δείχνει διαθέσιμες επισκέψεις 300 για τους συμβεβλημένους και 200 για τους πρωην-ΙΚΑτζηδες.
Θεωρητικά η αύξηση των επισκέψεων είναι στις 300 μέχρι τον Ιούνιο...
Όποιος θέλει να έχει μια οριστική απάντηση στο 200 ή 300 είναι εύκολο. Ας μυρίσει τα νύχια του γιατί από τον ΕΟΠΥΥ...
   Αφού ως γνωστόν μας διαβάζουν, έβγαλαν σήμεραΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου του ΕΟΠΥΥ στις 26 Ιουνίου 2014, για την παράταση των συμβάσεων των συμβεβλημένων ιατρών με τον Οργανισμό, για τρεις μήνες, ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ενημερώνουμε ότι οι επισκέψεις των ιατρών θα είναι 200 το μήνα (από 1/7/2014- 30/9/2014) και η αποζημίωση θα είναι 10 ευρώ για κάθε επίσκεψη.

30 Ιουνίου 2014, 20:34:47
Απάντηση #2165
Αποσυνδεδεμένος

GAD2


Και βέβαια πάλι θα ήθελα καποιος δημοσιογράφος να πει ότι τα 10 ευρώ δεν είναι 10 αλλά 6,3 μετά κρατήσεων και με καθυστερηση 3-4-5 μηνών άνευ επιτοκίου ΚΑΙ κουτσουρεμένα ετσιθελικά κατά 10 % ...........όχι τίποτε άλλο , απλά κουβέντα να γίνεται.....

1 Ιουλίου 2014, 00:11:40
Απάντηση #2166
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και βέβαια πάλι θα ήθελα καποιος δημοσιογράφος να πει ότι τα 10 ευρώ δεν είναι 10 αλλά 6,3 μετά κρατήσεων και με καθυστερηση 3-4-5 μηνών άνευ επιτοκίου ΚΑΙ κουτσουρεμένα ετσιθελικά κατά 10 % ...........όχι τίποτε άλλο , απλά κουβέντα να γίνεται.....
Εγώ θα έβαζα κι ότι δεν είναι μισθός όπως θέλουν να το περάσουν. Ότι από εκεί βγαίνει το ενοίκιο του ιατρείου και τα υπόλοιπά του έξοδα, οι ασφαλιστικές εισφορές κτλ και ότι στο σπίτι παίρνεις στην καλύτερη περίπτωση περίπου τα 2/3 του 1383... τα οποία δεν πρέπει να τα σπαταλήσεις γιατί θα πληρώσεις και τον ανάλογο φόρο .
Δυστυχώς οι δημοσιογράφοι είτε δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι (κάτι που είναι σύνηθες και μπορεί να το διαπιστώσει κανείς για θέματα, που τυχαίνει να γνωρίζει καλά) ή μπορεί να παίζουν κι άλλου είδους παιχνίδια, που έχουν να κάνουν με την τηλεθέαση, την ακροαματικότητα κτλ - δεν βοηθά τις εκπομπές μια soft κουβέντα, που δεν δημιουργεί μια ένταση κι ένα αίσθημα αδικίας εναντίον του πολίτη.
Θυμάμαι συνέντευξη του Γεωργιάδη σε δελτίο ειδήσεων να λέει ότι οι συμβεβλημένοι παίρνουν 2000 ευρώ καθαρά και ο δημοσιογράφος να του λέει "2000 ευρώ μεικτά" και πάλι ο Γεωργιάδης να λέει με ύφος "2000 ευρώ ΚΑ-ΘΑ-ΡΑ" και ΟΙ δημοσιογράφοι μούγγα...
Την ίδια άποψη περιέφερε στα κανάλια και ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βουδούρης, πάντα χωρίς αντίλογο...
Οπότε συνάδελφε μην ελπίζεις. Άλλωστε ακόμα και οι δικοί μας συνδικαλιστές απ'όσο έχω παρακολουθήσει τουλάχιστον στα δημοφιλή μέσα δεν έχουν δώσει επαρκώς το μέγεθος της κοροϊδίας στο θέμα αυτό.

1 Ιουλίου 2014, 00:42:29
Απάντηση #2167
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


"Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «όποιος μείνει εκτός του συστήματος θα του δώσουμε το δικαίωμα να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ και με τις 200 επισκέψεις το μήνα να εξασφαλίζει 2000 ευρώ καθαρά».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

1 Ιουλίου 2014, 10:34:48
Απάντηση #2168
Αποσυνδεδεμένος

GAD2


και συμφωνα με την ΗΔΙΚΑ βλέπω 300 και όχι 200......................

1 Ιουλίου 2014, 10:52:12
Απάντηση #2169
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
και συμφωνα με την ΗΔΙΚΑ βλέπω 300 και όχι 200......................
  Ναι, σωστά. Είναι η λογική καθυστέρηση συνεννόησης των φορέων του ελληνικού δημοσίου, το βαρύ Δε πόδι που φρενάρει τα πάντα. Θα γίνει εντός της ημέρας ή της επαύριου.
   Ελπίζω μόνο κάποιοι να μην κλείσουν τις 300 επισκέψεις μέχρι αύριο... Αναρωτιέμαι είναι υποχρεωτικό να βλέπεις καθημερινά τα ΔΤ του κάθε οργανισμού (δεν είναι νόμος, είναι ανακοίνωση τελάλη). Μπορεί κάποιος να σε κατηγορήσει γιατί δεν το διάβασες;

1 Ιουλίου 2014, 11:24:01
Απάντηση #2170
Αποσυνδεδεμένος

GAD2


και βέβαια πάλι παπαλα ο φουφουτος............server σπιρτόκουτο....που λεφτά για επέκταση...

1 Ιουλίου 2014, 11:30:29
Απάντηση #2171
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
και βέβαια πάλι παπαλα ο φουφουτος............server σπιρτόκουτο....που λεφτά για επέκταση...
   Πτού, έγινε ήδη 200... Μάλλον γι αυτό "έπεσε'...

1 Ιουλίου 2014, 13:13:15
Απάντηση #2172
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ίσως να φταίει ότι ενημερώνουν το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Ιουλίου 2014, 08:26:54
Απάντηση #2173
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Στο χορό των επισχέσεων οι ιδιωτικές κλινικές

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

7 Ιουλίου 2014, 21:23:35
Απάντηση #2174
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


    Στο ΕΔΑΠΥ η ""ανάλυση συνταγογράφησης ιατρου Μαρτίου και Απριλιου"". Καιρο είχαν να μας το δείξουν.
    Στον Απρίλιο έχει και τις θεραπευτικές κατηγορίες που έχουμε συνταγογραφήσει.... (για εμένα: ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΡΘΡΟΠΑΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, ΠΕΠΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ, ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΟΡΜΟΝΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ , ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ)

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8334 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
9618 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις
3999 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2017, 14:55:19
από iceman
0 Απαντήσεις
13336 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2017, 19:14:42
από Ελένη Καρανίκα
0 Απαντήσεις
39334 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2018, 16:36:37
από Argirios Argiriou