Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (458/493) > >>

Αρχίατρος:
Αυτός ο "ανθρωπισμός" μπορεί να σου προκαλέσει σοβαρούς μπελάδες !

Το θεωρώ αφελές να συνταγογραφείς διαδερμικό patch φαιντανύλης ελαφρά τη καρδία, βασιζόμενος απλά, καλή τη πίστει, στον λόγο του άλλου.

Φυσικά, στην επαρχία που εργάζεστε οι περισσότεροι, δεν μπορείς να αρνηθείς εύκολα, αλλά όπως βλέπετε αυτό μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα και στην Δικαιοσύνη...

Μάλιστα έχουμε το γνωστό παράδειγμα με τους γιατρούς της Ρόδου που καταδικάστηκαν για κάτι παρόμοιο (αυτοί φυσικά το έκαναν ενσυνείδητα).

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕιδικά για αυτό το θέμα υπήρξε εξαπάτηση απο γνωστή (στις αρχές) συμμορία που τριγυρνούσε με συνταγές που είχαν λήξει (διάγνωση ca νεφρού - οστικές μέτα) και παρακαλούσε για Durogesic (επειδή δεν πρόλαβαν να εκταλέσουν κλπ). Πολλοί συνάδερφοι υπέκυψαν περισσότερο λόγω ανθρωπισμού και όχι προσδοκώντας κέρδος (εξάλλου πολλές συνταγές ήταν και απο ΠΙ).

--- Τέλος παράθεσης ---

Κανείς δεν έκανε έναν έλεγχο στο ιστορικό να δει αν έχει εκδοθεί ανάλογη συνταγή;
Αν και με τις αλλαγές που ανέφερε ο Δημήτρης παραπάνω,θα φαίνονται μόνο οι εκτελεσμένες συνταγές. Οπότε με έναν καλό προγραμματισμό θα μπορεί κάποιος να γράψει όσες θέλει.
Όμως ακόμη υπάρχει η δυνατότητα να δεις από το ιστορικό όσες έχουν εκδοθεί. Γι' αυτό απορώ που κανείς δεν έλεγξε το ιστορικό ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο φάρμακο.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...Όμως ακόμη υπάρχει η δυνατότητα να δεις από το ιστορικό όσες έχουν εκδοθεί. Γι' αυτό απορώ που κανείς δεν έλεγξε το ιστορικό ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο φάρμακο.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Στο ιστορικό φαινόντουσαν αρκετές τακτικά εκδοθείσες συνταγές (συνεχιζόμενη αγωγή για ~διετία, μάλλον λίγο παραπάνω απο όσο έπρεπε δλδ >3 κυτία το μήνα) με τη συγκεκριμένη διάγνωση, αν θυμάμαι καλά και απο Νοσοκομείο (σίγουρα απο ΚΥ-ΠΙ). Και τα βιβλιάρια-ΑΜΚΑ ήταν  σίγουρα 4 (όπως αναφέρονται στην εισαγγελική εντολή - παίζει να υπάρχουν και 1-2 ακόμα).

Ορθοπαιδικός:
   Το τελευταίο 15ήμερο αρκετοί ΙΣ έβγαλαν ανακοινώσεις αδυναμίας εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων απο τους εργαστηριακούς κυρίως ιατρούς λόγω της περιορισμένης ρευστότητας και δυσκολίας προμήθειας αντιδραστηρίων (οι προμηθευτές θέλουν άμεση πληρωμή). Ο ΕΟΠΥΥ ανταπαντάει ότι αυτοί πρέπει να τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις άσχετα που ο ίδιος δεν τις τηρεί...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σχετικά με τα Δελτία Τύπου κάποιων Ιατρικών Συλλόγων που αναγγέλλουν διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα θέλαμε να ανακοινώσουμε τα παρακάτω:
- Η διακοπή παροχής υπηρεσιών συνιστά μονομερή καταγγελία της σύμβασης και όσοι το επιχειρήσουν, είναι αυτονόητο ότι θα διακόψουν τη σύμβαση που έχουν με τον Οργανισμό.
- Οι αποφάσεις για διακοπή παροχής υπηρεσιών στρέφονται πρωτίστως κατά των ασφαλισμένων και κυρίως των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
Το γεγονός ότι Ιατρικοί Σύλλογοι και ομάδες παρόχων υγείας, με κλειστές τράπεζες και ουρές συνταξιούχων στα ΑΤΜ, αναγκάζουν τους πολίτες να πληρώνουν (πως άραγε; ) για τις αναγκαίες εξετάσεις τους, προκαλεί θλίψη. (σε ποιόν; στον πρόεδρο που πληρώνετσαι κανονικά; )
Ο ΕΟΠΥΥ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και αφήνει τις συγκεκριμένες ενέργειες κάποιων Ιατρικών Συλλόγων
στην κρίση των ασφαλισμένων.

   ΥΓ: Θα μου πείτε γιατί δεν κόβουν τη σύμβαση. Το δέχομαι γι αυτό προσωπικά, όντας συμβεβλημένος, δεν γκρινιάζω. Αλλά το να μην είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου (ο ΕΟΠΥΥΥΥ) και να απειλείς και απο πάνω, δεν το θεωρώ σωστό. Ίσως έπρεπε κάποια άλλη προσέγγιση.

Denominator:
Πάντως ορισμένοι συνάδελφοι εργαστηριακοί προτίμησαν να κλείσουν κανονικά παρά να έρχονται σε διαπληκτισμό με τους ασθενείς. Δύσκολοι καιροί...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση