Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (460/493) > >>

Denominator:
Η Ελλάδα ανακάλυψε τα registries εν έτει 2015.
Παρήγορο.

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ Ελλάδα ανακάλυψε τα registries εν έτει 2015.
Παρήγορο.

--- Τέλος παράθεσης ---
Η Ελλάδα την ίδια στιγμή ΔΕΝ μπορεί να εισπράξει 24.000.000 Ε από νοσηλείες Ευρωπαίων ασφαλισμένων. >:(

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Από την άλλη θα μου πεις σε λίγο καιρό, θα μας ανακοινώσουν τα ισοδύναμα για τα 5 ευρώ. Μπορεί να σκεφθούν οι καρεκλοκένταυροι του ΕΟΠΥΥ , αν και αμφιβάλλω ότι διαθέτουν τέτοια ιδιότητα, κάτι και για το πώς θα καλυφθεί η προαναφερθείσα τρύπα.  

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ Ελλάδα την ίδια στιγμή ΔΕΝ μπορεί να εισπράξει 24.000.000 Ε από νοσηλείες Ευρωπαίων ασφαλισμένων. >:(.  

--- Τέλος παράθεσης ---
   Τις πταίει όμως; Νομίζω πως δεν είναι σφάλμα του ΕΟΠΥΥ το συγκεκριμένο. Εκτενέστερο (το ίδιο) άρθρο:

--- Παράθεση ---Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔημοσίευση: 25 Αυγούστου 2015
    Να τηρούνται οι διαδικασίες είσπραξης νοσηλίων από τους τουρίστες οι οποίοι καταφεύγουν στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες Υγείας, ζητεί με εγκύκλιό της η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός, ο ΕΟΠΥΥ είναι ο αρμόδιος φορέας σε θέματα απόδοσης δαπανών από τους ξένους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα μας.
   Στην εγκύκλιο, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας δεν καλύπτει παροχές σε είδος στις περιπτώσεις που ο σκοπός της προσωρινής διαμονής είναι η ιατρική περίθαλψη η ο τοκετός.
   Οι κάτοχοι της εν λόγω κάρτας έχουν πρόσβαση στους γιατρούς και στα διαγνωστικά κέντρα που εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, καλύπτονται από τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια των συμβεβλημένων ιδιωτικών κλινικών, Κέντρα Υγείας, εξωτερικά ιατρεία δημόσιων νοσοκομείων, Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία, τμήματα έκτακτων περιστατικών δημοσίων νοσοκομείων, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης και πιστοποιημένους μη συμβεβλημένους γιατρούς μόνον για ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Για δευτεροβάθμια περίθαλψη, καλύπτονται από ιδιωτικές κλινικές συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ και κρατικά νοσοκομεία.
   Στους πολίτες που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχεται φροντίδα σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί.
 
Πληρώνουν από την τσέπη τους πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες στις εξής περιπτώσεις:
 ■Όταν δεν φέρουν έντυπο δικαίωμα κατά τη στιγμή της παροχής της περίθαλψης.
 ■Στην περίπτωση που έχουν έντυπο, αλλά επιλέγουν πάροχο εκτός των δομών του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), του ΕΣΥ και του δικτύου συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ παρόχων.
 ■Πληρώνουν και οι πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει σχετική συμφωνία.
  Δεν καλύπτονται, επίσης, οι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύναμοι Ευρωπαίοι και μη πολίτες, οι οποίες δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
 
Διασύνδεση
   Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε μία διαδικασία διαλειτουργικής σύνδεσης με τα Ταμεία (αν εννοεί με τα Ευρωπαϊκά ταμεία, μάλλο κάνει πλάκα  :laugh:)εδώ με τα Ελληνικά και πάσχει...), ώστε να ελέγχεται η ασφαλιστική ικανότητα κάθε πολίτη. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, καλούνται οι υπηρεσίες να δίνουν έμφαση στην ορθή συμπλήρωση του Εντύπου Επίσκεψης Ευρωπαίου Ασφαλισμένου (ΕΕΕΑ).
    Ζητείται, δε, να γίνει κατανοητό ότι η χορήγηση περίθαλψης πρέπει να αποζημιώνεται, μέσω της αναζήτησης από τον ΕΟΠΥΥ της σχετικής δαπάνης από το ασφαλιστικό Ταμείο του ασθενούς.
    Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο χάνονται από τους τουρίστες νοσήλια ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εισπράττονται περίπου 60 εκατομμύρια (πάλι καλά... περίμενα λιγότερα).
Δ.Κ.
--- Τέλος παράθεσης ---
    Η είσπραξη νοσηλίων σε μη έκτακτα περιστατικά δεν καλύπτεται βέβαια από την ΕΚΑΑ και πρέπει να γίνεται χρέωση απο τα ιδρύματα στον ασθενή με απόδειξη. Προφανώς για διάφορους λόγους δεν γινόταν αυτό και έστελναν στον ΕΟΠΥΥΥ ελλιπή έγγραφα ώστε δεν μπορεί να γίνει η χρέωση στο Ασφ. Ταμείο του αλλοδαπού. Νομίζω ότι δεν φταίει ο ΕΟΠΥΥ στο άνω αλλά μάλλον τα νοσοκομεία-ΠΕΔΥ, κλινικές, διαγνωστικά κλπ (οι διοικητικοί πάντα...). Το σφάλμα του ΕΟΠΥΥ είναι μάλλον η μη απλοποίηση της διαδικασίας (πχ ταχεία ηλ. υποβολή και όχι κουραστική χειρόγραφη).

Ορθοπαιδικός:
  Οι πιθανόν συμβασιούχοι (υπάρχουν; είμαστε σίγουροι; ) με τον ΕΟΠΥΥΥυυ ίσως και να έχουν (έχουμε) πρόβλημα. Ίσως να δουλεύουμε 2 μήνες τζαμπέ. Βέβαια από την άλλη, αναδρομικές αποφάσεις βγαίνουν και χρεώνουν-ισχυούν σε άπειρο βάθος χρόνου...
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Από τη χιονοστιβάδα των Υπουργικών αποφάσεων της τελευταίας στιγμής, λάμπει δια της απουσίας του, το ΦΕΚ νομιμοποίησης της παράτασης της σύμβασης των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, κάτι που είχε επισημανθεί κατά τη σύσκεψη του ΥΥΚΑ με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ παρουσία του Προέδρου του ΠΙΣ από τις 05/08/2015 στον τέως Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό και στον τέως γγ κ. Μπασκόζο, ότι θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στις πληρωμές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ καθώς δεν θα υπογραφούν τα σχετικά εντάλματα από το Ελεγκτικό συνέδριο.
    Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον νόμο 4316 (ΦΕΚ 270 Α/24-12-2014) οι συμβάσεις των θεραπευτών ιατρών και όσων εντάχθηκαν στο δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ με τις διατάξεις του άρθρου 182 παράγραφος 6 του νόμου 4261/2014 (Α107) έληγαν στις 30-06-2015.
    Νέα παράταση ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ στις 30/06/2015: "Σύμφωνα με τις αριθμ. 478/συν.229/18-6-2015 και 479/συν.229/18-6-2015 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, εγκρίθηκε η τρίμηνη παράταση της ισχύος των συμβάσεων που έληγαν στις 30/6/2015. Οι ανωτέρω συμβάσεις λήγουν στις 30/9/2015".
   Αναζητείται το ΦΕΚ νομιμοποίησης.
   Εάν δεν ανεβρεθεί, τινάζονται στον αέρα οι πληρωμές των επισκέψεων των κλινικών ιατρών του ΕΟΠΥΥ από Ιούλιο του 2015. Τέλος, εάν εφαρμοστεί πλήρως το clawback rebate για το Α' εξάμηνο του έτους και δεν αποδοθούν στους δικαιούχους οι πληρωμές του Απριλίου, Μαίου και Ιουνίου, οι ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούλιο του 2015 δεν μπορούν να πληρωθούν !
 
Άννα Μαστοράκου  Πρόεδρος ΙΣΠατρών   Μέλος ΔΣ ΠΙΣ

Ορθοπαιδικός:
   Το παρόν μήνυμα (αφορά συμβεβλημένους) δεν το βρήκα στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥΥΥ (ίσως δεν ωρίμασε αρκετά ακόμα ή δεν θέλουν να διαδίδουν την παρατυπία τους), αλλά το έμαθα πρόσφατα προφορικά:
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Σας ενημερώνουμε ότι, σε εφαρμογή του Ν.4308/αρθρο 11 (ΦΕΚ.251/24.11.14), στο εξής όλοι οι πάροχοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) υποχρεούνται στην υποβολή Τιμολογίου, για το σύνολο (100%) της αιτούμενης δαπάνης, που υποβάλλεται ανά μήνα, το οποίο θα παραλαμβάνεται, μαζί με τα υπόλοιπα φυσικά παραστατικά και το αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής.
   Στο σύστημα e-ΔΑΠΥ, ο πάροχος καταχωρεί το υποβληθέν Τιμολόγιο, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγχεται στο σύστημα και να προσαρμόζεται από τη ΠΕ.ΔΙ., κατά τη στιγμή της καταχώρησης Πρωτοκόλλου παραλαβής, σε αντιπαραβολή, τόσο με το φυσικό φορολογικό παραστατικό, όσο και τη συνημμένη εικόνα του, που καταθέτει ο πάροχος.
-- Δ/νση Πληροφορικής ΕΟΠΥΥ Τμήμα Σχεδιασμού Συστημάτων/Υπηρεσιών

   ΥΓ Το γιατί πρέπει να "κόβονται" τιμολόγια για ποσά που δεν εισπράττονται δεν κάνουν το κόπο να το εξηγήσουν. Δεν ξέρω αν αυτό αφορά τις επισκέψεις ή μόνο τις πράξεις-εργαστηριακά. Φυσικά η φορολόγηση στα εκδοθέντα τιμολόγια είναι άλλο θέμα... Αναρωτιέμαι αν μπορούμε ακόμα να μην "κόβουμε" τιμολόγια για τις επισκέψεις όπως είχε προτείνει παλιότερα ο κ. Κουναλάκης.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση