Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 22:42:20

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1387654 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Ιουλίου 2014, 10:15:13
Απάντηση #2175
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Ομοβροντία...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

28 Ιουλίου 2014, 16:46:57
Απάντηση #2176
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με παρόχους της Χίου: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

28 Ιουλίου 2014, 17:01:45
Απάντηση #2177
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με παρόχους της Χίου: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Και επεξήγηση του .iatropedia. ότι αφορά (όπως αναμενόταν) εργαστηριακούς: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (μου άρεσε η χρήση της λέξης "εντόπισε". Λες και έκαναν κάτι κρυφά... Οι δημοσιογράφι ...δεν παίζονται.)
    Σε διακοπή των συμβάσεων με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της Χίου προχώρησε η διοίκηση του Οργανισμού καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε βάρος των ασθενών αλλά και του Οργανισμού.
    Ειδικότερα όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΠΥΥ, για πάρα πολύ καιρό μία συγκεκριμένη κατηγορία παρόχων υγείας στη Χίο παραβίαζε τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή έπαιρνε χρήματα από τους ασφαλισμένους και στην συνέχεια οι ασφαλισμένοι έπρεπε να καταθέσουν τις αποδείξεις τους για να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
    Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη (εκδόθηκε και ΦΕΚ; γιατί ενοχλούν τον ΥΠΟΥΡΓΟ για κάτι τυπικό; ) , οι συγκεκριμένοι πάροχοι έχουν πλέον πάψει να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.
    Να σημειωθεί ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που επισκέπτονται ιδιωτικά κέντρα που έχουν σύμβαση με το φορέα για να κάνουν τις εξετάσεις τους πληρώνουν μόνο μία συμμετοχή ύψους 15% ενώ στις δημόσιες δομές οι εξετάσεις γίνονται χωρίς καμία συμμετοχή.
    Πάντως η παράνομη είσπραξη από ασφαλισμένους που φαίνεται πως γίνεται σε κάποιες περιοχές της χώρας δε θεωρείται τυχαία από εκπροσώπους του κλάδου. Η καθυστέρηση αποπληρωμής των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ προς τα διαγνωστικά κέντρα εκτιμάται πως είναι από τις βασικές αιτίες που πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρούν να εξασφαλίσουν μετρητά για τις επιχειρήσεις τους.
   Άλλωστε πάγιο αίτημα όλων των ιδιωτικών παρόχων που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ είναι η αποπληρωμή να γίνεται άμεσα και με βάση το χρόνο που προβλέπει ο νόμος. Βέβαια η έλλειψη ρευστότητας του ΕΟΠΥΥ καθιστά προς ώρας την εξόφληση εξαιρετικά δύσκολη. Αποτέλεσμα είναι οι ιδιωτικοί φορείς που έοχυν συμβάσεις με τον οργανισμό να μην έχουν δει το ...χρώμα του χρήματος για πολύ καιρό...
   Για τους ασφαλισμένους της Χίου, το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ, η 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου, το Γενικό Νοσοκομείο Χίου και η Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού έχουν λάβει όλα τα μέτρα ώστε οι ασφαλισμένοι να κάνουν τις εξετάσεις τους στις δημόσιες δομές του νησιού, χωρίς καμία συμμετοχή. (αυτονόητο αφού πουθενά βέβαια δεν πληρώνεται συμμετοχή για εξετάσεις στο ΕΣΥ)
   Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ παίρνουν και θα συνεχίσουν να παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για επαρκείς υπηρεσίες υγείας προς όλους τους ασφαλισμένους.

28 Ιουλίου 2014, 18:33:14
Απάντηση #2178
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ας κάνω κι εγώ μια αναφορά ως γνώστης της περιοχής.
Στην αρχή έναρξης της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ (αρχές του 2012) έκανε σύμβαση το σύνολο των ιδιωτών μικροβιολόγων της Χίου (περίπου 10 άτομα). Όταν πέρασαν οι πρώτο μήνες του ενθουσιασμού και είδαν ότι οι πληρωμές γίνονται με καθυστέρηση και κουρεμένες προχώρησαν (στο σύνολό τους πάλι) σε αναστολή της σύμβασης.
Αυτό που εφαρμοζόταν στη συνέχεια ήταν το εξής:
- Ο ασφαλισμένος πήγαινε στον ιδιώτη με το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό κι έκανε τις εξετάσεις.
- Πλήρωνε στο σύνολό τους κι έπαιρνε απόδειξη. Οι μικροβιολόγοι έκαναν "καλές" τιμές ελάχιστα πάνω από κρατικό τιμολόγιο τις περισσότερες φορές.
- Υπέβαλε τα δικαιολογητικά (ηλεκτρονικό παραπεμπτικό και απόδειξη) στην τοπική αντιπροσωπεία του ΕΟΠΥΥ και σε 2-3 μήνες έμπαινε στο λογαριασμό του το 85% της δαπάνης σύμφωνα με την αναγραφόμενη στο ηλεκτρονικό παραπεμπτικό τιμολόγηση.
Π.χ. οι εξετάσεις μπορεί να κόστιζαν σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο 80 ευρώ, να πλήρωνε και να έπαιρνε απόδειξη για 100 ευρώ και να έπαιρνε πίσω (0,85x80) 68 ευρώ.
Αν παιζόταν παιχνίδια με τις εξετάσεις, τα παραπεμπτικά και τις αποδείξεις (π.χ. να γραφτούν παραπάνω εξετάσεις που δεν γίνονταν) ώστε τελικά ο ασφαλισμένος να μην επιβαρυνθεί καθόλου από την τσέπη του, δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά.
Πάντως ήταν και είναι αξιοθαύμαστη η συνοχή του συνόλου των τοπικών ιδιωτών μικροβιολόγων αφού κανείς δεν "έσπασε" και δεν συνέχισε τη σύμβαση. Βέβαια κάποιοι κάνουν λόγο για άτυπη λειτουργία τραστ ή καρτέλ.
Η παραπάνω λειτουργία "χάλασε" όταν εμφανίστηκε εργαστήριο πυρηνικής ιατρικής (γνωστής αλυσίδας με πανελλαδική κάλυψη) που έκανε σύμβαση για ορμόνες! Αυτό έδωσε το επιχείρημα στον τοπικό ΕΟΠΥΥ να διακόψει την αποζημίωση βάσει αποδείξεων με το επιχείρημα ότι υπάρχει συμβεβλημένο ιδιωτικό εργαστήριο!
Παράθεση
Για τους ασφαλισμένους της Χίου, το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ, η 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου, το Γενικό Νοσοκομείο Χίου και η Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού έχουν λάβει όλα τα μέτρα ώστε οι ασφαλισμένοι να κάνουν τις εξετάσεις τους στις δημόσιες δομές του νησιού, χωρίς καμία συμμετοχή.
Ας κρατήσουμε την παρακάτω παράγραφο κι ας γελάσουμε καταγράφοντας τα παράδοξα:
- Το συμβεβλημένο ιδιωτικό εργαστήριο μπορεί να κάνει μια πολύ περιορισμένη γκάμα εξετάσεων.
- Τα ραντεβού στο Νοσοκομείο έχουν φτάσει πάνω από  1 χρόνο από σήμερα.
- Το μικροβιολογικό του ΙΚΑ (πρώην ΕΟΠΥΥ νυν ΠΕΔΥ) δε λειτουργούσε, ελλείψει αντιδραστηρίων, για περίπου 3 χρόνια όμως πλήρωνε κανονικά μικροβιολόγο και παρασκευαστή. Τον τελευταίο μήνα (λόγω της διακοπής με τους ιδιώτες) για να χρυσώσουν το χάπι στους ασφαλισμένους άρχισαν να δίνουν 15 ραντεβού την ημέρα στο ΙΚΑ για μικροβιολογικές όπου ουσιαστικά γίνονται μόνο οι αιμοληψίες και στη συνέχεια τα αίματα μεταφέρονται στο, ήδη τρομερά επιβαρυμένο, μικροβιολογικό του νοσοκομείο όπου γίνονται οι εξετάσεις με τη συμφωνία ότι ο μικροβιολόγος και ο παρασκευαστής του ΙΚΑ θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους κάποιες ώρες στο νοσοκομείο. Μόλις έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό το παραπάνω, σε ένα μήνα λειτουργίας του η αναμονή έχει φτάσει τους 3 μήνες οπότε σε λίγο καιρό θα φτάσει στα επίπεδα του νοσοκομείου.
- Για εξετάσεις που δεν γίνονται στο νοσοκομείο π.χ. αντιπυρηνικά κλπ παρόλο που ο ασφαλισμένος παίρνει βεβαίωση από το νοσοκομείο ότι δεν έχει τη δυνατότητα να τις πραγματοποιήσει, ο τοπικός ΕΟΠΥΥ αρνείται να αποζημιώσει με το 85%, αν γίνουν σε ιδιώτες, χωρίς καμιά εξήγηση!
- Πολλοί ασφαλισμένοι όταν το πακέτο των εξετάσεων είναι μεγάλο προτιμούν να πάρουν το πλοίο να πάνε στον Πειραιά, να κάνουν τις εξετάσεις σε συμβεβλημένο και να επιστρέψουν αυθημερόν. Τους έρχεται φθηνότερα από το να τις πληρώσουν σε ιδιώτες χωρίς καμιά αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ.
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουλίου 2014, 19:45:30 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

28 Ιουλίου 2014, 18:53:25
Απάντηση #2179
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...... κι ας γελάσουμε καταγράφοντας τα παράδοξα:.....
.....
...... ασφαλισμένοι όταν το πακέτο των εξετάσεων είναι μεγάλο προτιμούν να πάρουν το πλοίο να πάνε στον Πειραιά, να κάνουν τις εξετάσεις σε συμβεβλημένο και να επιστρέψουν αυθημερόν. Τους έρχεται φθηνότερα από το να τις πληρώσουν σε ιδιώτες χωρίς καμιά αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ.
   Ευχαριστώ για την πολύ καλή περιγραφή. Προσωπικά δεν βλέπω τίποτα παράδοξο (μάλλον αναμενόμενα τα χαρακτηρίζω)...
   Όσο για τους ασφαλισμένους που ξενιτεύονται: οι ίδιοι είναι (περίπου) ευχαριστημένοι (γιατί πληρώνουν λιγότερα, κάνουν και καμιά βόλτα, αγοράζουν και άλλα πράγματα φθηνότερα) και ο ΕΟΠΥΥς είναι ευχαριστημένος (γιατί πληρώνει με clawback, που βέβαια δεν εφαρμοζόταν όταν κατάθεταν στη Χίο τα παραστατικά). Οπότε όλα καλά και όλα ωραία...
   Συγγνώμη για την ειρωνική διάθεση...

28 Ιουλίου 2014, 19:00:19
Απάντηση #2180
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράδοξο είναι όταν ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να μετακινηθεί για το ταξιδάκι των αναλύσεων στον Πειραιά και αναγκάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Παράδοξο είναι όταν ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει εξετάσεις που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να κάνει στις δημόσιες δομές της Χίου και σε παραπέμπει στις συμβεβλημένες ιδιωτικές άλλων περιοχών!
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουλίου 2014, 19:14:53 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

28 Ιουλίου 2014, 19:36:04
Απάντηση #2181
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράδοξο είναι όταν ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να μετακινηθεί για το ταξιδάκι των αναλύσεων στον Πειραιά και αναγκάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Παράδοξο είναι όταν ο ΕΟΠΥΥ δεν αποζημιώνει εξετάσεις που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να κάνει στις δημόσιες δομές της Χίου και σε παραπέμπει στις συμβεβλημένες ιδιωτικές άλλων περιοχών!


Να δεις που τα καραβάκια για τα παράλια της γείτονος θα αποκτήσουν κι άλλη χρήση...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

28 Ιουλίου 2014, 21:35:26
Απάντηση #2182
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....    Σε διακοπή των συμβάσεων με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της Χίου .....    Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, οι συγκεκριμένοι πάροχοι έχουν πλέον πάψει να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. .....
   
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.......Όταν πέρασαν οι πρώτο μήνες του ενθουσιασμού και είδαν ότι οι πληρωμές γίνονται με καθυστέρηση και κουρεμένες προχώρησαν (στο σύνολό τους πάλι) σε αναστολή της σύμβασης.....
    Τελικά απο ότι κατάλαβα ο Υπουργός (δοξάστε τον) έκανε επίσημο αυτό που ήδη ήταν γνωστό απο διετίας... Σπουδαία δουλειά για βαρύγδουπη ανακοίνωση.
   Θυμάμαι προ έτους ο ΕΟΠΥΥΥς είχε ανακοινώσει ότι θα διακόπτει αυτόματα τις συμβάσεις συμβεβλημένων που δεν υποβάλλουν καταστάσεις στο ΕΔΑΠΥ μηνιαίως. Γιατί λοιπόν χρειάστκε η θεϊκή υπουργική παρέμβαση; 

28 Ιουλίου 2014, 23:04:11
Απάντηση #2183
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Ειδικότερα όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΠΥΥ, για πάρα πολύ καιρό μία συγκεκριμένη κατηγορία παρόχων υγείας στη Χίο παραβίαζε τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή έπαιρνε χρήματα από τους ασφαλισμένους και στην συνέχεια οι ασφαλισμένοι έπρεπε να καταθέσουν τις αποδείξεις τους για να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
Να επαναλάβω ότι για πάρα πολύ καιρό η τοπική αντιπροσωπεία του ΕΟΠΥΥ δεχόταν τα παραπεμπτικά και τις αποδείξεις από τους ιδιώτες και αποζημίωνε τους ασφαλισμένους. Αν αυτό θεωρείται παράνομο, όπως έμμεσα υπονοεί η ανακοίνωση, θα υπάρξουν κυρώσεις για τους υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που δεχόταν τη συγκεκριμένη διαδικασία; Όχι φυσικά, γιατί δεν ήταν παράνομη διαδικασία. Ήταν η διαδικασία που εφάρμοζε ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ σε περιοχές που οι συμβεβλημένοι είχαν αναστείλει τη σύμβαση!

Παράθεση
Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, οι συγκεκριμένοι πάροχοι έχουν πλέον πάψει να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ
Αν πάτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και αναζητήσετε συμβεβλημένα διαγνωστικά εργαστήρια στη Χίο, συνεχίζει να βγάζει το σύνολο των ιδιωτών μικροβιολόγων, αναμέσά τους κι έναν που έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και 6 μήνες!

 
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουλίου 2014, 23:12:23 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

4 Αυγούστου 2014, 18:22:17
Απάντηση #2184
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αριθμ. Υ9α/οικ.62558/14 (ΦΕΚ 2111 Β/01-08-2014) :

Επιτρεπόμενα όρια δαπανών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις προς αυτόν παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από τους συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους, ανά κατηγορία παρεχόμενης υπηρεσίας.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Αυγούστου 2014, 19:58:23
Απάντηση #2185
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αριθμ. Υ9α/οικ.62558/14 (ΦΕΚ 2111 Β/01-08-2014) :
Επιτρεπόμενα όρια δαπανών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις προς αυτόν παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από τους συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους, ανά κατηγορία παρεχόμενης υπηρεσίας.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Απο ότι είδα έχει τα μηνιαία όρια πέρα απο τα οποία ακολουθεί η αρπαγή πίσω (clawback). Δεν έχει σχέση με έκδοση παραπεμπτικών και πλαφόν σε εμάς τους κλινικούς.
   Μου έκαναν εντύπωση δύο κατηγορίες:
 Α1  Φορείς Υποστήριξης Αναπηρίας κερδοσκοπικού χαρακτήρα  3.000.000 € 
  Α2  Φορείς Υποστήριξης Αναπηρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  50.000.000 € 
    (συμπέρασμα ότι αν δεν κυνηγάς το χρήμα και είσαι χασοσκόπος παίρνεις περισσότερα ή οι χασοσκόποι είναι πολλοί περισσότεροι)
   Αλήθεια γιατί χρηματοδοτούνται οι μη κερδοσκόποι και γιατί αφού παίρνουν χρήματα είναι μη κερδοσκόποι; Τι δεν καταλαβαίνω;
   Τα νοσοκομεία που είναι ΟΕΟ; Είναι δεδομένο ότι δεν θα πάρουν τα χρήματά τους; Και αν τα πάρουν δεν πρέπει να έχουν αναλογικά clawback; (διορθώνοντας τον ευατό μου λέω ότι τα παίρνουν πολύ κουτσουρεμένα ούτως ή άλλως...)

4 Αυγούστου 2014, 22:32:14
Απάντηση #2186
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Άσε μας τώρα... Προσπαθείς να βγάλεις λογικά συμπεράσματα με τον ΕΟΠΥΥ.....
Δεν πας να κάνεις κανένα μπάνιο; Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει ο ΕΟΠΥΥ.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

5 Αυγούστου 2014, 11:08:07
Απάντηση #2187
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Άσε μας τώρα... Προσπαθείς να βγάλεις λογικά συμπεράσματα με τον ΕΟΠΥΥ.....
Δεν πας να κάνεις κανένα μπάνιο; Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει ο ΕΟΠΥΥ.
   Χθες το απόγευμα σε μια καυτή Λάρισα η κίνηση έπεσε κατακόρυφα... Οπότε, διάβασμα ειδήσεων και (ανούσιος σε ότι αφορά τον ΕΟΠΥΥΥν) σχολιασμός.
   Θα συμφωνήσω (στο αυτονόητο) ότι δεν πρέπει να περιμένω λογική ούτε απο τον ΕΟΠΥΥ ούτε απο γενικά το "Δημόσιο" τομέα.
   Το μπάνιο φαντάζει καλή προοπτική αλλά βαριέμαι τα 40'+40' πάνε έλα στον Αγιόκαμπο... Πάντως πραγματικά ευχαριστώ για την προτροπή.

5 Αυγούστου 2014, 15:46:28
Απάντηση #2188
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Τα ποσά για επισκέψεις 18.000.000+8.100.000 πρέπει να είναι μειωμένα κατά 65-70 εκατομμύρια από τον τελευταίο χρόνο...
Δεν ξέρω αν κατάλαβα λάθος αλλά 1.500.000 το μήνα αντιστοιχεί σε 750 γιατρούς και τα 8.100.000 σε 377,5 (ο μισός λογικά θα είναι ο φούφουτος)
Οπότε μάλλον ο στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι οι υπόλοιποι 3500-4000 (όπως υποστηρίζει ο ΕΟΠΥΥ) γιατροί του να μην πληρώνονται;

5 Αυγούστου 2014, 20:02:20
Απάντηση #2189
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τα ποσά για επισκέψεις 18.000.000+8.100.000 πρέπει να είναι μειωμένα κατά 65-70 εκατομμύρια από τον τελευταίο χρόνο...
   Δεν είναι αυτά για επισκέψεις αλλά για ιατρικές πράξεις (Α: triplex καρδιάς, γαστρο-εντεροσκοπήσεις, ηλεκτρομυο-εγκεφαλογραφήματα, echo γυναικολόγων, Biofeedback φυσιάτρων  και Β: ξεβούλωμα αυτιών, οπτικά πεδία, κάψιμο σπυριών κλπ) στις αντίστοιχες ειδικότητες.
   Οι επισκέψεις είναι 5000*2000€=10 μύρια € μηνιαίως (το μέγιστο - πολλοί δεν συμπληρώνουν - βέβαια για κάποιους μήνες ήταν 4000€). Απο ότι φαίνεται δεν υπάρχουν στα όρια αυτά οι επισκέψεις μάλλον γιατί δεν έχουν (ακόμα) clawback.

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8328 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
9604 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις
3992 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2017, 14:55:19
από iceman
0 Απαντήσεις
13332 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2017, 19:14:42
από Ελένη Καρανίκα
0 Απαντήσεις
39325 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2018, 16:36:37
από Argirios Argiriou