Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 14:26:12

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1382983 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Νοεμβρίου 2014, 19:11:54
Απάντηση #2250
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
δεν ηξερα οτι η συμβαση σε υποχρεωνει και για κατ΄οικον επισκεψεις....
Και η υπάρχουσα σύμβαση νομίζω το λέει, αν δεν πέφτω πολύ έξω... ή αν όχι η σύμβαση τότε ο ΕΚΠΥ.
Με το σύστημα των ραντεβού όμως είναι κατά κανόνα αδύνατο να κληθείς για επίσκεψη και να έχεις ελεύθερη θέση για τον ΕΟΠΥΥ... Αφού μπαίνοντας η μήνας ήδη έχουν κλειστεί και τα 200 (τουλάχιστον για παθολόγους-γενικούς ιατρούς).
Αυτό που με μπέρδεψε είναι το εξής:
Ο β΄ συμβαλλόμενος δηλώνει  ότι αποδέχεται να αμείβεται µε το κάθε φορά ισχύον Κρατικό Τιμολόγιο για τις υπηρεσίες που θα παρέχει κατά την διάρκεια της παρούσας σύμβασης προς τους δικαιούχους του Οργανισμού και σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας.  Πέραν αυτής, απαγορεύεται να ζητήσει ή να εισπράξει οποιαδήποτε επιπλέον αμοιβή από τον δικαιούχο.
3.Η είσπραξη οποιασδήποτε αμοιβής από τον δικαιούχο ή τους οικείους του για συμπλήρωση ή υποκατάσταση του κρατικού τιμολογίου, ή της αποζημίωσης της ιατρικής επίσκεψης,  ρητά απαγορεύεται. Η παράβαση αυτή συνιστά σπουδαίο λόγο καταγγελίας της σύμβασης   εκ μέρους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ


Τι εννοεί ο ποιητής; Ότι θα αμειβόμαστε με το κρατικό τιμολόγιο στις δωρεάν επισκέψεις (από τον ΕΟΠΥΥ) ή ότι πρέπει να ζητάμε κι από τους υπόλοιπους αμοιβή κρατικού τιμολογίου; Το λογικό είναι το πρώτο, αλλά πότε επικράτησε η λογική για να επικρατήσει και τώρα;

28 Νοεμβρίου 2014, 12:55:03
Απάντηση #2251
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ορισμένοι συνάδελφοι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ έλαβαν το κάτωθι e-mail και οφείλουν να απαντήσουν εντός 3μέρου.....
   Μετά απο 5 μήνες η ΕΝΥ-ΕΟΠΥΥ ανακάλυψε το άνω και αντέδρασε (καλλιο αβγά παρά ποτέ):
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2014
 Προς: 1. Ε.Ο.Π.Υ.Υ.          Κοινοποίηση:  2. Υπουργό Υγείας   3. Π.Ι.Σ.    4. Μ.Μ.Ε.    5. Συνήγορο του πολίτη
 ΘΕΜΑ: «Παροχή εξηγήσεων από συμβεβλημένους ιατρούς που εξάντλησαν το μηνιαίο πλαφόν και κρίση, των εξηγήσεων που δόθηκαν, από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.»
    Σύμφωνα με την σύμβαση που έχουμε υπογράψει, οι συμβεβλημένοι ιατροί, οφείλουμε να δεχόμαστε 200 ιατρικές επισκέψεις από ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. χωρίς να πληρωνόμαστε από τους ιδίους αλλά χρεώνοντας την επίσκεψη στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ουδεμία αναφορά υπάρχει στην σύμβαση για ανώτερο όριο επισκέψεων ανά μέρα ή για υποχρέωση εξάντλησης του σε συγκεκριμένο αριθμό ημερών. Με νεότερες αποφάσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι συμβεβλημένοι ιατροί υποχρεούνται να δέχονται επισκέψεις των ασφαλισμένων χρεώνοντας τον Οργανισμό, εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το πλαφόν των 200 επισκέψεων. Οι δε ασθενείς έχουν την δυνατότητα μέσω ειδικής εφαρμογής να παρακολουθούν τον κάθε ιατρό και να γνωρίζουν αν έχει ή όχι συμπληρώσει το πλαφόν, και εφόσον έχει διαθέσιμες επισκέψεις, έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού στο ιδιωτικό του ιατρείο.
     Με έκπληξη διαβάσαμε (πρόσφατα) στο έγγραφο 21825/12-6-2014 του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών, όπου ζητούνται εξηγήσεις από τον «συντονιστή» του «ειδικού κλιμακίου ελέγχου ιατρών ΕΟΠΥΥ» από τους ιατρούς που εξάντλησαν το μηνιαίο πλαφόν εντός των πρώτων ημερών. Τους ζητήθηκε να απαντήσουν εντός 3μέρου στα κάτωθι ερωτήματα:
   1. «Ποιο είναι το ακριβές ωράριο λειτουργίας του ιατρείου;» Πρώτη έκπληξη για εμάς η άγνοια του συντονιστή» του «ειδικού κλιμακίου ελέγχου ιατρών ΕΟΠΥΥ» για τον τρόπο λειτουργίας ενός ιδιωτικού ιατρείου. Ένα ιδιωτικό ιατρείο δεν έχει συγκεκριμένο ωράριο αλλά αυτό προσαρμόζεται αναλόγως την ζήτηση ιατρικών επισκέψεων από τους ασθενείς!
  2. «Πόσους ασθενείς συνολικά εξετάζετε ημερησίως και πόσο χρόνο αφιερώνεται για την Ιατρική εξέταση κάθε ασθενούς, συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ, κατά μέσο όρο;». Δεύτερη έκπληξη. Ο ΕΟΠΥΥ μπορεί πολύ εύκολα να δει αυτά τα στατιστικά στοιχεία μέσω της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Γνωρίζει ο «συντονιστής» ότι στην σύμβαση δεν υπάρχει κανένας περιορισμός;
  3. «Τι ποσοστό χρονίων πασχόντων ασθενών, παρακολουθείτε;». Οι εκπλήξεις συνεχίζονται. Πως ορίζονται οι ασθενείς σε «χρόνιοι πάσχοντες» και μη; Τι σημασία έχει η στατιστική αυτή ανάλυση;
  4. «Λειτουργεί στην περιοχή σας Κέντρο Υγείας ή Μονάδα ΠΕ.ΔΥ ή άλλη δημόσια δομή, με Ιατρούς αντίστοιχης ειδικότητας;». Προφανώς ο ΕΟΠΥΥ είναι σε πλήρη αποδιοργάνωση και ΔΕΝ γνωρίζει τις δημόσιες δομές υγείας!
  5. «Έγιναν όλες οι επισκέψεις που καταχωρήθηκαν, με την φυσική παρουσία των ασθενών;». Προφανώς  ??? όλες οι επισκέψεις γίνονται με την φυσική παρουσία του.
  6. «Τι πληθυσμιακή κοινότητα, πιστεύετε ότι καλύπτετε;». Από μόνη της αυτή η ερώτηση αποδεικνύει την ΠΛΗΡΗ διάλυση των κρατικών υπηρεσιών.
     Όπως προκύπτει, οι ερωτήσεις του «συντονιστή» του «ειδικού κλιμακίου ελέγχου ιατρών ΕΟΠΥΥ» είναι ανούσιες, στερούνται λογικής και καταδεικνύουν την οργανωτική και διοικητική ανεπάρκεια του οργανισμού.
    Στη συνέχεια οι ιατροί αυτοί καλέστηκαν να παρευρεθούν ενώπιον του «ειδικού κλιμακίου ελέγχου ιατρών ΕΟΠΥΥ» και να δώσουν εξηγήσεις. Φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το κόστος της μετακίνησης των ιατρών. Οι εξηγήσεις δόθηκαν με φυσική παρουσία των ιατρών στην Αθηνά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.
   Στη συνέχεια με έκπληξη διαπιστώσαμε πως ο ΕΟΠΥΥ προέβη σε νέα επιστολή (μάλλον αυτή θα στάλθηκε τώρα και για αυτό έγινε το παρον ανακοινωθέν) , προς τους ιατρούς που έδωσαν εξηγήσεις, με την οποία, τους ενημερώνει πως: «οι εξηγήσεις που μας στείλατε κρίθηκαν ως μη επαρκείς καθότι παρουσιάζετε «αντιδεοντολογική / παραβατική συμπεριφορά» και εκτιμάται ότι υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις χρέωσης ιατρικών επισκέψεων χωρίς ουσιαστική ενασχόληση με τον ασθενή». Επίσης τους απειλεί πως αν δεν συνετιστούν «ο ΕΟΠΥΥ θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να διακόψει την σύμβαση σας» (οπότε καμιά τιμωρία δεν προέκυψε και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...).
    Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά από αυτή την επιστολή-απειλή του ΕΟΠΥΥ είναι πολλά και εύλογα:
 1. Από ποιους αποτελείται το «ειδικό κλιμάκιο ελέγχου ιατρών ΕΟΠΥΥ»; Είναι ιατροί, γνωρίζουν ιατρική, με ποιά κριτήρια αποφασίσαν, σε ποιούς Νόμους στήριξαν την κρίση τους, υπάρχει εκπρόσωπος των συμβεβλημένων στην επιτροπή, γνωρίζουν πως λειτουργεί ένα ιδιωτικό ιατρείο ?
 2. Γνωρίζουν ότι σύμφωνα με την σύμβαση, δεν υπάρχει ανώτερο όριο ασθενών ανά ημέρα ούτε κατώτερο όριο ημερών για την εξάντληση του μηνιαίου πλαφόν. Συνεπώς πως κατηγορεί ο ΕΟΠΥΥ τους ιατρούς για το γεγονός ότι τον Ιούνιο του 2014 εξάντλησαν το μηνιαίο πλαφόν εντός των πρώτων ημερών;
 3. Τι εννοεί ο ΕΟΠΥΥ όταν αναφέρει πως χρεώθηκαν ιατρικές επισκέψεις χωρίς ουσιαστική ενασχόληση με τον ασθενή; Πως ορίζεται αυτή; Δεν γνωρίζει το «ειδικό κλιμάκιο ελέγχου ιατρών ΕΟΠΥΥ», πως μία ιατρική επίσκεψη δεν προσδιορίζεται χρονικά και εξαρτάται απο το ιατρικό πρόβλημα του ασθενούς και συνεπώς σε κάθε περίπτωση ποικίλει, δεν γνωρίζει επίσης ότι ακόμη και η συνταγογράφιση είναι ιατρική πράξη που απαιτεί 15 έτη σπουδών;
    Κατόπιν τούτων, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τις μεθοδεύσεις του «ειδικού κλιμακίου ελέγχου ιατρών ΕΟΠΥΥ» και ζητούμε να μας ενημερώσετε για την σύνθεση των μελών του «ειδικού κλιμακίου ελέγχου ιατρών ΕΟΠΥΥ», τα κριτήρια και τους Νόμους που χρησιμοποίησε προκειμένου να εκδώσει την απαράδεκτη απαντητική επιστολή. Ζητούμε επίσης:
  1. Να αποσύρετε κάθε κατηγορία από τους ιατρούς που τον Ιούνιο του 2014 εξάντλησαν το μηνιαίο πλαφόν εντός των πρώτων ημερών καθώς σύμφωνα με την σύμβαση τους δεν προκύπτει ανώτερο όριο επισκέψεων ανά μέρα, ούτε κατώτερο όριο ημερών εξάντλησης του μηνιαίου πλαφόν.
 2. Να αποστείλετε έγγραφη συγνώμη στους ιατρούς που απειλήσατε με απόλυση και να αποζημιώσετε όσους μετακινήθηκαν για να δώσουν εξηγήσεις σε ανόητα ερωτήματα.
 3. Να ξεκινήσετε ουσιαστικό διάλογο με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ για τον καθορισμό των νέων συμβάσεων καθώς αποτελούμε την μοναδική ένωση συμβεβλημένων ιατρών.
    Με επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μας.
   Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ :                Ο Πρόεδρος   Γ. Ελευθερίου              Ο Γεν. Γραμ.     Χρ. Παπασιδέρης

28 Νοεμβρίου 2014, 16:02:21
Απάντηση #2252
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ωστόσο υπάρχει θεμα.
Αυτοί οι τύποι του ειδικού κλιμακίου ελέγχου ιατρών ΕΟΠΥΥ , ειναι γιατροί!
Γιατροί με ιδιωτικό ιατρείο .
Αυτοί οι τύποι λοιπόν  ελέγχουν τους "ανταγωνιστές " τους.
Αν αυτο δεν ειναι conflict of interest τότε τί ειναι ;

Οι Γιατροι της Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΟΠΥΥ οφείλουν να είναι πλήρους και αποκλειστικής !!!!
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

28 Νοεμβρίου 2014, 19:54:11
Απάντηση #2253
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Ο ΕΟΠΥΥΥυς με αφορμή την διαφαινόμενη έναρξη επίσχεσης απο τα εργαστήρια απο 1/12 (και πιθανόν απο τους κλινικοεργαστηραικούς απο 8/12) άρχισε τις συνήθεις απειλές (δικαίωμα του ως μονοψώνιο και μονοκράτορας με τη νομοθεσία δικιά του):
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Ο ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι η απόφαση για επίσχεση εργασίας, την οποία ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι κάποιων Ενώσεων παρόχων υγείας, συνεργαζόμενων με τον Οργανισμό, είναι αντισυμβατική (υπάρχουν συμβάσεις; εγώ δεν έχω δει καμιά) και στρέφεται κυρίως κατά των ασφαλισμένων.
   Οι λόγοι που επικαλούνται είναι αβάσιμοι και προσχηματικοί. Συγκεκριμένα, όλοι γνωρίζουν ότι ο μεγαλύτερος όγκος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους έχει ήδη αποπληρωθεί.(εκτός του Δεκεμβρίου 2011 που είναι υφιαστάμενος ακόμα)
   Υπενθυμίζεται ότι με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη (μετα απο troicaνική εντολή) εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι, ύψους 250 εκ. ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η άμεση καταβολή των οφειλόμενων.
   Η πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ υλοποιείται κανονικά, εντός των ορίων του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ (δλδ για τα εργαστήρια δίνεται το 40% των αιτηθέντων - μα καλά δεν τους φτάνει; ).
   Για θέματα που αφορούν την ενίσχυση του προϋπολογισμού, που αποτελεί αίτημα αρκετών παρόχων έχουν δοθεί απαντήσεις τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από τον ΕΟΠΥΥ.
   Προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ είναι η κατάργηση του clawback για το 2015. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ επιθυμούν να συνεργαστούν με τους επίσημους φορείς και τα συλλογικά όργανα των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, προς την υιοθέτηση επιμέρους μηχανισμών ελέγχου της υπερβάλλουσας ζήτησης (που νομοθετήθηκαν αλλα ο ΕΟΠΥΥΥς δεν τις εφάρμοσε), εξυπηρέτησης και ικανοποίησης των αναγκών των ασφαλισμένων και οικονομικής σταθεροποίησης των παρόχων χωρίς την επιβολή clawback. :laugh: :laugh: (όλα αυτά μαζί δεν γίνονται)
    Οι θέσεις μας είναι συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και δίκαιες:
- Κλειστός προϋπολογισμός στο ύψος των αναγκών των ασφαλισμένων,
- ανακοστολόγηση για όσες πράξεις είναι αναγκαίο,
- επέκταση των κατευθυντήριων οδηγιών ( που ήδη εφαρμόζονται με ορατά και σημαντικά αποτελέσματα)
- κλιμακωτό rebate (εφόσον απαιτηθεί), με στόχο το 2015 να καταργηθεί στην πράξη το clawback.
   Η εξαγγελία για επίσχεση είναι, με βάση τα ανωτέρω, αβάσιμη και στρέφεται ευθέως κατά των πολιτών (όπως βέβαια και όλες οι απεργίες-επισχέσεις του ημι-δημόσιου τομέα) και των αναγκών τους σε υπηρεσίες υγείας.
   Η διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ παραβιάζει ουσιώδεις όρους των συμβάσεων, συνιστά μονομερή παραβίαση τους και θέτει εκτός του δικτύου των συμβεβλημένων παρόχων, όσους την εφαρμόσουν.
   Καλούμε όλους όσοι έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας να αναθεωρήσουν την απόφαση τους και να συνεχίσουμε την διαβούλευση ??? ??? που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για το περιεχόμενο των συμβάσεων μας.
   Καλούνται επίσης όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ εφόσον κάποιοι εκ των παρόχων προχωρήσουν τελικά σε επίσχεση, να βεβαιώνονται ότι ο πάροχος στον οποίο απευθύνονται δεν συμμετέχει στην επίσχεση ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ίδιοι με το σύνολο της δαπάνης για τις υπηρεσίες που θα πάρουν. (γιατί απο τον ΕΟΠΥΥΥ δεν θα πάρουν μία)

   ΥΓ: Θέλω να δω αν προχωρήσει η ΠΑΣΙΔΙΚ σε επίσχεση αν θα διακόψει τη σύμβαση στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα...

28 Νοεμβρίου 2014, 20:24:14
Απάντηση #2254
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ωστόσο υπάρχει θεμα.
Αν αυτο δεν ειναι conflict of interest τότε τί ειναι ; ...
Οι Γιατροι της Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΟΠΥΥ οφείλουν να είναι πλήρους και αποκλειστικής !!!!
   Παρόμοιο conflict of interest προκύπτει κατά τη γνώμη μου (συμφωνώ ότι διαφωνούμε) όταν (και αν) οι γιατροί του ΕΣΥ (και οι Πανεπιστημιακοί των Νοσοκομείων βεβαίως) έχουν ιδιωτικό ιατρείο και φυσικά ρίχνουν περισσότερο βάρος εκεί και πρωθούν ανάλογα τους ασθενείς.
   Δεν περίμενα να ακούσω ποτέ απο εσάς το ""οφείλουν να είναι πλήρους και αποκλειστικής !!!" ακόμα και για τους προνομοιούχους κεντρικούς ιατρούς ΕΟΠΥΥΥΥ.
   Δεν διαφωνώ με αυτό που λέτε βέβαια, απλά δεν το περίμενα.

28 Νοεμβρίου 2014, 22:59:47
Απάντηση #2255
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Με μια μικρή διάφορα .
Λέω οι ΕΣΥτες να κάνουν ιατρείο και οι ιδιώτες να μπουν στο ΕΣΥ.
Κι επιπλέον οι ΕΣΥτες δεν κόβουν συμβάσεις των ιδιωτών !!!

Το να κάνουν ιατρείο οι  ειδικοί του κλιμακίου ειναι σα να ασκούν δικηγορια οι Δικαστές !!!
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Νοεμβρίου 2014, 23:02:57 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

12 Δεκεμβρίου 2014, 14:40:24
Απάντηση #2256
Αποσυνδεδεμένος

md


Καλησπερα,

εχει δει κανεις καπου επισημα την καινουρια συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ?

26 Δεκεμβρίου 2014, 09:48:57
Απάντηση #2257
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
26/12/2014

   
Δημοσιεύτηκε (σε ΦΕΚ 4316/2014) το νομοσχέδιο Βορίδη.

Στο ΦΕΚ περιγράφεται, μεταξύ άλλων, ότι όσοι Ιατροί του ΕΣΥ το επιθυμούν μπορούν να πάρουν στα 67 αντί στα 65,
καθώς και το τι κυρώσεις μπορούν να επιβληθούν στους υπερσυνταγογράφους Ιατρούς, και πώς ορίζεται η υπερσυνταγογράφηση.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Ιανουαρίου 2015, 07:58:59
Απάντηση #2258
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


ΕΟΠΥΥ: Εκεί που τελειώνει η λογική...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

11 Ιανουαρίου 2015, 09:02:40
Απάντηση #2259
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΕΟΠΥΥ: Εκεί που τελειώνει η λογική...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχεις δίκιο θα έπρεπε να το χορηγεί με 10% συμμετοχή. Αυτό θα μείωνε τον ηθικό κίνδυνο και θα κόστιζε λιγότερο στον ασθενή από την νόσο του.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

11 Ιανουαρίου 2015, 12:20:02
Απάντηση #2260
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Οι θεραπείες με από του στόματος αντιιικά για τη χρόνια ηπατίτιδα C κοστίζουν από 70-130 χιλιάδες ευρώ. Πράγματι, έχουν μία πολύ υψηλή (της τάξης του 95%) πιθανότητα ίασης. Από την άλλη, η θεραπεία με ιντερφερόνη και ριμπαβιρίνη, που έχει ανταπόκριση 55-90% ανάλογα με το γονότυπο, κοστίζει το ένα τέταρτο, περίπου - και οι περισσότεροι ηπατολόγοι θεωρούν ότι αξίζει να δοθεί ως πρώτο σχήμα, με τους νεότερους παράγοντες να επιλέγονται εναλλακτικά για τους non-responders.
Το δίλημμα του ποιον και με ποιο τρόπο θεραπεύπουμε δεν είναι μόνο της Ελλάδας. Θίχθηκε μετά επιτάσεως στο προηγούμενο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ηπατολογίας - και σας βεβαιώ ότι δεν υπήρξε σαφές consensus, ακόμη και ανάμεσα σε χώρες που μπορούν να πληρώσουν θεωρητικά το ο,τιδήποτε.

Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

12 Φεβρουαρίου 2015, 13:54:41
Απάντηση #2261
Αποσυνδεδεμένος

md


Καλησπερα,
εχει υποπεσει σε κανενος την αντιληψη να εχουν μειωθει? οι παρακρατησεις απο τον ΕΟΠΥΥ?

12 Φεβρουαρίου 2015, 13:59:02
Απάντηση #2262
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Ναι.Αντί για 1375 μπήκαν 1440

12 Φεβρουαρίου 2015, 21:49:15
Απάντηση #2263
Αποσυνδεδεμένος

md


Πως κι ετσι?
Επισης μπηκε ενα ποσο επιπλεον σε ξεχωριστη καταθεση.Αυτο τι ειναι?

13 Φεβρουαρίου 2015, 09:49:24
Απάντηση #2264
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Δεν γνωρίζω.Εγώ δεν εχω αλλο ποσό.Μπορεί να είναι απο το ΤΣΑΥ

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8294 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
9550 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις
3953 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2017, 14:55:19
από iceman
0 Απαντήσεις
13312 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2017, 19:14:42
από Ελένη Καρανίκα
0 Απαντήσεις
39299 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2018, 16:36:37
από Argirios Argiriou