Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Απριλίου 2024, 01:14:05

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1387695 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Μαΐου 2015, 20:35:00
Απάντηση #2280
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Φοβερή ανακοίνωση σήμερα του ΕΟΠΥΥΥ εντός του εΔΑΠΥ (ή ανακοίνωση του τύπου "τι δεν καταλαβαίνεις;"):
Θέμα: «Σχετικά με παραπεμπτικά που φέρουν την ένδειξη ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΠΑΡΟΧΟ»
Σας ενημερώνουμε ότι παραπεμπτικά που φέρουν την ένδειξη «Δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτη πάροχο», σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Υ9/οικ.70521/14-08-2014 (ΦΕΚ 2243/Β’/18-08-2014), όπως τροποποιήθηκε με την 113385/31-12-2014, δεν αποζημιώνονται (απίστευτο ε; ) από τον ΕΟΠΥΥ και συνεπώς δεν θα πρέπει να υποβάλλονται μέσω του e-dapy.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Δ. ΚΟΝΤΟΣ

ΥΓ: Φαντάζομαι η ανακοίνωση έγινε γιατί κάποιοι (ίσως απο λάθος....) καταχώρησαν τέτοια παραπεμπτικά (εγώ δεν είδα κανένα ακόμα και όταν κάποιες φορές ξεπέρασα κατά λάθος τα οριζόμενα στο ΦΕΚ). Και φυσικά το ΕΔΑΠΥ δεν αποκλείει τέτοια παραπεμπτικά αν και θα έπρεπε....
   Η ανακοίνωση είναι στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος αλλά φαντάζομαι δεν θα είναι από τους μη συμβεβλημένους ορατή...
   Με πόσο κούρεμα αποζημιώνονται τα κανονικά παραπεμπτικά φυσικά δεν αναφέρεται...

19 Μαΐου 2015, 08:56:41
Απάντηση #2281
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Eτήσια έκθεση της υπηρεσίας ελέγχου δαπανών ΦΚΑ για το 2014

Εικονική συνταγογράφηση, φάρμακα που δεν παρέλαβαν οι ασφαλισμένοι αλλά χρεώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, επαναλαμβανόμενη εκτέλεση συνταγών ακόμη και σε πεθαμένους, είναι μερικές από τις παραβάσεις που εντόπισαν οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ (της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση για το 2014, η οποία δόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.  
Ενδεικτική είναι η περίπτωση συνταγογράφησης του σκευάσματος Durogesic, όπου για μια ασφαλισμένη εκδόθηκαν - εν αγνοία της- 51 συνταγές, συνταγογραφήθηκαν 124 σκευάσματα από 28 ιατρούς και έχουν εκτελεστεί σε 28 φαρμακεία από 1/2013-1/2014, στις περιοχές: Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος, Στυλίδα, Θεσσαλονίκη, Φάρσαλα. Η έρευνα συνεχίζεται το 2015, καθώς προέκυψαν περαιτέρω στοιχεία για εμπλοκή άλλων 49 ιατρών.
Νεφροπαθής προμηθεύτηκε μεγάλες ποσότητες φαρμάκων αιμοκάθαρσης προσκομίζοντας σε διάφορα φαρμακεία συνταγές δίμηνες, συνταγογραφημένες από διαφορετικούς ιατρούς. Στο βιβλιάριο υγείας του δεν αποτυπώνεται η συνταγογράφηση και χορήγηση των σκευασμάτων. Η διαφορά κόστους των συνταγογραφημένων σκευασμάτων, που ήταν αναγκαία της θεραπευτικής αγωγής του ασφαλισμένου, σύμφωνα με τον θεραπευτή νεφρολόγο, σε σχέση με την συνταγογραφηθείσα φαρμακευτική αγωγή, προσεγγίζεται στα 172.000 ευρώ για χρονικό διάστημα από 1/13-8/14. Οι συνταγές εκδόθηκαν από 21 ιατρούς της Αττικής και παρατηρήθηκε υπερσυνταγογράφηση, επανάληψη συνταγογράφησης, προκλητή ζήτηση φαρμάκων.
Γιατρός ουρολόγος συνταγογράφησε σε τρεις γυναίκες ασφαλισμένες «υπέρηχο προστάτου ή και μαλάξεις προστάτου» και σε άνδρα ασφαλισμένο εξετάσεις «προλακτίνης και προγεστερόνης». Επίσης καρδιολόγοι ιατροί, με αυτοπαραπομπή, συνταγογραφούσαν «πακέτο» εξετάσεων υπερηχογράφημα καρδιάς και triplex ανιούσας αορτής χωρίς τεκμηρίωση της αναγκαιότητας με υπερχρέωση του ΕΟΠΥΥ.
Σε ελέγχους καταχωρημένων παραπεμπτικών στην ΗΔΙΚΑ Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στην περιοχή της Αθήνας διαπιστώθηκε η κατά παράβαση έκδοση 63 παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων (41 ασφαλισμένοι) που δεν εξαιρούνται του κλειστού νοσηλίου ενώ οι ασφαλισμένοι νοσηλεύονταν με ημερήσιο κλειστό νοσήλιο. Επιπλέον, διαπιστώθηκε αντίστοιχη συνταγογράφηση και εκτέλεση σε 28 παραπεμπτικά (10 ασφαλισμένων) μετά την ημερομηνία θανάτου τους. Η κύρωση του καταλογισμού της ζημίας του ΕΟΠΥΥ με το επιβαλλόμενο χρηματικό πρόστιμο ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ.
Και εμείς συνεχίζουμε να αγωνιούμε για τους μέσους όρους μας και τα παραπεμπτικά που συνταγογραφούμε...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαΐου 2015, 09:01:15 από GirousisN »

19 Μαΐου 2015, 09:18:46
Απάντηση #2282
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Και που να ήξερες τι ακούσαν τα αυτάκια την προηγούμενη εβδομάδα.....
Στο ΑΡΙ της Ηλ. Συνταγογράφησης δεν υπάρχει "Ιστορικό ασθενή". Δεν μπορείς να δεις τι έγραψε άλλος ιατρός... Εννοείται ότι φωνάζω συνεχώς για αυτό αλλά...:
Επειδή λέει, ζορίζουμε με την αναζητήσεις στο "Ιστορικό ασθενή" τους servers της ΗΔΙΚΑ, σκέφτηκαν να καταργήσουν (και στην webικη Ηλ. Συνταγογράφηση) το "Ιστορικό ασθενή" και να μην μπορείς να δεις ανεκτέλεστες συνταγές από άλλους ιατρούς. Τις εκτελεσμένες λέει, θα μπορείς να τις βλέπεις στο patient summary που θα είναι ένα συνονθύλευμα διαγνώσεων/εξετάσεων/συνταγών αλλά μόνο τις εκτελεσμένες.
Όπως καταλαβαίνεις μπορεί ο ασφαλισμένος ή κάποιος δικός του να γυρίσει 20 γιατρούς, να γράψει το ίδιο φάρμακο 20 φορές και μετά να πάει να τις εκτελέσει..... Θα φαίνονται μετά την εκτέλεση...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

19 Μαΐου 2015, 09:32:05
Απάντηση #2283
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πολύ ωραία...
Ο εκσυγχρονισμός θα μας γυρίσει κάποια βήματα πίσω...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

20 Μαΐου 2015, 21:02:09
Απάντηση #2284
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Ενδεικτική είναι η περίπτωση συνταγογράφησης του σκευάσματος Durogesic, όπου για μια ασφαλισμένη εκδόθηκαν - εν αγνοία της- 51 συνταγές, συνταγογραφήθηκαν 124 σκευάσματα από 28 ιατρούς και έχουν εκτελεστεί σε 28 φαρμακεία από 1/2013-1/2014, στις περιοχές: Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος, Στυλίδα, Θεσσαλονίκη, Φάρσαλα. Η έρευνα συνεχίζεται το 2015, καθώς προέκυψαν περαιτέρω στοιχεία για εμπλοκή άλλων 49 ιατρών.....
   Ειδικά για αυτό το θέμα υπήρξε εξαπάτηση απο γνωστή (στις αρχές) συμμορία που τριγυρνούσε με συνταγές που είχαν λήξει (διάγνωση ca νεφρού - οστικές μέτα) και παρακαλούσε για Durogesic (επειδή δεν πρόλαβαν να εκταλέσουν κλπ). Πολλοί συνάδερφοι υπέκυψαν περισσότερο λόγω ανθρωπισμού και όχι προσδοκώντας κέρδος (εξάλλου πολλές συνταγές ήταν και απο ΠΙ).
   Έχει επιληφθεί το θέματος η εισαγγελεία (μάλιστα ζητήθηκε απο τα μέλη του ΙΣΛ κατάσταση συνταγογραφημένων ναρκωτικων - φαντάζομαι και στους άλλους νομούς).
   Το ωραίο είναι ότι η Υπηρεσία Ελέγχου ήταν γνώστης της κατάστασης απο το 2013 αλλά την άφησε να συνεχιστεί και το 2014 χωρίς να κάνει κάτι (ίσως 'κλειδώνοντας το ΑΜΚΑ ή έστω βάζοντας μια προειδοποίηση ότι υπάρχει πρόβλημα)...

20 Μαΐου 2015, 21:22:25
Απάντηση #2285
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αυτός ο "ανθρωπισμός" μπορεί να σου προκαλέσει σοβαρούς μπελάδες !

Το θεωρώ αφελές να συνταγογραφείς διαδερμικό patch φαιντανύλης ελαφρά τη καρδία, βασιζόμενος απλά, καλή τη πίστει, στον λόγο του άλλου.

Φυσικά, στην επαρχία που εργάζεστε οι περισσότεροι, δεν μπορείς να αρνηθείς εύκολα, αλλά όπως βλέπετε αυτό μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα και στην Δικαιοσύνη...

Μάλιστα έχουμε το γνωστό παράδειγμα με τους γιατρούς της Ρόδου που καταδικάστηκαν για κάτι παρόμοιο (αυτοί φυσικά το έκαναν ενσυνείδητα).
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Μαΐου 2015, 21:24:37 από kopritis »

20 Μαΐου 2015, 21:47:10
Απάντηση #2286
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ειδικά για αυτό το θέμα υπήρξε εξαπάτηση απο γνωστή (στις αρχές) συμμορία που τριγυρνούσε με συνταγές που είχαν λήξει (διάγνωση ca νεφρού - οστικές μέτα) και παρακαλούσε για Durogesic (επειδή δεν πρόλαβαν να εκταλέσουν κλπ). Πολλοί συνάδερφοι υπέκυψαν περισσότερο λόγω ανθρωπισμού και όχι προσδοκώντας κέρδος (εξάλλου πολλές συνταγές ήταν και απο ΠΙ).

Κανείς δεν έκανε έναν έλεγχο στο ιστορικό να δει αν έχει εκδοθεί ανάλογη συνταγή;
Αν και με τις αλλαγές που ανέφερε ο Δημήτρης παραπάνω,θα φαίνονται μόνο οι εκτελεσμένες συνταγές. Οπότε με έναν καλό προγραμματισμό θα μπορεί κάποιος να γράψει όσες θέλει.
Όμως ακόμη υπάρχει η δυνατότητα να δεις από το ιστορικό όσες έχουν εκδοθεί. Γι' αυτό απορώ που κανείς δεν έλεγξε το ιστορικό ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο φάρμακο.

21 Μαΐου 2015, 13:26:14
Απάντηση #2287
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...Όμως ακόμη υπάρχει η δυνατότητα να δεις από το ιστορικό όσες έχουν εκδοθεί. Γι' αυτό απορώ που κανείς δεν έλεγξε το ιστορικό ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο φάρμακο.
   Στο ιστορικό φαινόντουσαν αρκετές τακτικά εκδοθείσες συνταγές (συνεχιζόμενη αγωγή για ~διετία, μάλλον λίγο παραπάνω απο όσο έπρεπε δλδ >3 κυτία το μήνα) με τη συγκεκριμένη διάγνωση, αν θυμάμαι καλά και απο Νοσοκομείο (σίγουρα απο ΚΥ-ΠΙ). Και τα βιβλιάρια-ΑΜΚΑ ήταν  σίγουρα 4 (όπως αναφέρονται στην εισαγγελική εντολή - παίζει να υπάρχουν και 1-2 ακόμα).

23 Ιουλίου 2015, 19:32:45
Απάντηση #2288
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Το τελευταίο 15ήμερο αρκετοί ΙΣ έβγαλαν ανακοινώσεις αδυναμίας εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων απο τους εργαστηριακούς κυρίως ιατρούς λόγω της περιορισμένης ρευστότητας και δυσκολίας προμήθειας αντιδραστηρίων (οι προμηθευτές θέλουν άμεση πληρωμή). Ο ΕΟΠΥΥ ανταπαντάει ότι αυτοί πρέπει να τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις άσχετα που ο ίδιος δεν τις τηρεί...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σχετικά με τα Δελτία Τύπου κάποιων Ιατρικών Συλλόγων που αναγγέλλουν διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα θέλαμε να ανακοινώσουμε τα παρακάτω:
- Η διακοπή παροχής υπηρεσιών συνιστά μονομερή καταγγελία της σύμβασης και όσοι το επιχειρήσουν, είναι αυτονόητο ότι θα διακόψουν τη σύμβαση που έχουν με τον Οργανισμό.
- Οι αποφάσεις για διακοπή παροχής υπηρεσιών στρέφονται πρωτίστως κατά των ασφαλισμένων και κυρίως των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
Το γεγονός ότι Ιατρικοί Σύλλογοι και ομάδες παρόχων υγείας, με κλειστές τράπεζες και ουρές συνταξιούχων στα ΑΤΜ, αναγκάζουν τους πολίτες να πληρώνουν (πως άραγε; ) για τις αναγκαίες εξετάσεις τους, προκαλεί θλίψη. (σε ποιόν; στον πρόεδρο που πληρώνετσαι κανονικά; )
Ο ΕΟΠΥΥ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και αφήνει τις συγκεκριμένες ενέργειες κάποιων Ιατρικών Συλλόγων
στην κρίση των ασφαλισμένων.

   ΥΓ: Θα μου πείτε γιατί δεν κόβουν τη σύμβαση. Το δέχομαι γι αυτό προσωπικά, όντας συμβεβλημένος, δεν γκρινιάζω. Αλλά το να μην είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου (ο ΕΟΠΥΥΥΥ) και να απειλείς και απο πάνω, δεν το θεωρώ σωστό. Ίσως έπρεπε κάποια άλλη προσέγγιση.

23 Ιουλίου 2015, 20:11:47
Απάντηση #2289
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πάντως ορισμένοι συνάδελφοι εργαστηριακοί προτίμησαν να κλείσουν κανονικά παρά να έρχονται σε διαπληκτισμό με τους ασθενείς. Δύσκολοι καιροί...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

27 Ιουλίου 2015, 20:33:04
Απάντηση #2290
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Το θηρίο ΕΟΠΥΥΥΥ αφυπνίστηκε και προέβη σε μαζική ανακοίνωση συνταγογραφιών (στο ΕΔΑΠΥ - ορατά δυστυχώς μόνο για του συμβεβλημένους) απο τους μήνες Φεβ-Ιούν (ο Ιαν. μάλλον θυσιάστηκε...) με ποσοστα γενοσήμων, είδη-αξία φαρμάκων κλπ

20 Αυγούστου 2015, 12:52:10
Απάντηση #2291
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (σε πολλές περιπτώσεις από crash χωρίς test)
   Από "σκανάρισμα” ετοιμάζεται να περάσει ο ΕΟΠΥΥ τις επιχειρήσεις Υγείας που είναι συμβεβλημένες με τον Οργανισμό, με σκοπό την καταγραφή των επιδόσεών τους σε συνάρτηση με τις δημόσιες δομές που λειτουργούν ανά γεωγραφική περιφέρεια, ενώ παράλληλα θα υπάρχει έλεγχος των παραπεμπτικών των ασθενών που θα επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα.
   Οι αλλαγές που έρχονται την επόμενη διετία στον τομέα της περίθαλψης, όπως εξηγούν στελέχη της αγοράς, αναμένεται να είναι σαρωτικές, τόσο για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους (διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης και γιατρούς), όσο και για τους ασφαλισμένους, καθώς όλες οι ιατρικές πράξεις και επισκέψεις εκτιμάται πως θα περνούν από κόσκινο.
   Ειδικότερα, θα αξιολογηθούν οι επιδόσεις των ιδιωτικών παρόχων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά και των δημόσιων δομών, οι οποίες στη συνέχεια θα δημοσιεύονται από τον ΕΟΠΥΥ σε τακτική βάση. Η συλλογή των παραπάνω πληροφοριών θα οδηγήσει στη "χαρτογράφηση” (κάτι σαν υγειονομικός χάρτης;  :laugh:) των δημόσιων δομών περίθαλψης που με τη σειρά της όμως θα επηρεάσει ολόκληρη την αλυσίδα της Υγείας. Και αυτό διότι η εκτίμηση της ικανότητας του δημόσιου τομέα ανά περιφέρεια και ανά ειδικότητα θα χρησιμοποιηθεί από τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας προκειμένου να επανεξεταστεί η ανάγκη για ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιωτικούς παρόχους.
   Στόχος των αλλαγών όπως εξηγούν φορείς της αγοράς της Υγείας, ο περιορισμός των δαπανών του ΕΟΠΥΥ (παραμύθι αφού με το clawback είναι σταθερές), ο έλεγχος του κόστους, αλλά και η μείωση των φαινομένων προκλητής ζήτησης (ναι καλά, ευχολόγια - άμα ήθελαν θα το είχαν κάνει).
   Την ίδια ώρα, "μεγάλος αδελφός” ετοιμάζεται και για τους ασθενείς, μέσω νέου ηλεκτρονικού μητρώου όπου στην ουσία θα καταγράφεται με λεπτομέρειες όλο το ιατρικό τους ιστορικό: επεμβάσεις στις οποίες έχουν υποβληθεί, φάρμακα που λαμβάνουν, συνταγές, και διαγνωστικές εξετάσεις που έχουν πραγματοποιήσει. Με βάση μάλιστα το ηλεκτρονικό μητρώο ασθενών, το σύστημα των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών και τη χαρτογράφηση των ικανοτήτων του δημόσιου τομέα, η παραπομπή σε επιχειρήσεις της Υγείας θα περνά από προέγκριση (άντε πάλι ελεγκτές). Επιπλέον μέσα στον επόμενο χρόνο θα αναπτυχθεί  νέο σύστημα ηλεκτρονικών παραπεμπτικών στη δευτεροβάθμια περίθαλψη (περαστικά τους) με βάση την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το ηλεκτρονικό μητρώο, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του χρόνου αναμονής.
   Τα παραπάνω σχέδια του υπουργείου Υγείας έρχονται να "ταράξουν” ακόμη περισσότερο τη συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχους Υγείας, που ήδη βρίσκονται επί ποδός μετά την αύξηση του ΦΠΑ στα νοσήλια (για τις ιδιωτικές κλινικές), την επέκταση των κλειστών προϋπολογισμών του Οργανισμού για τρία ακόμη χρόνια, αλλά και τη μείωση της αποζημίωσης για τις διαγνωστικές εξετάσεις που θα ξεκινήσει να υλοποιείται από το Σεπτέμβριο. Όπως άλλωστε έχουν δηλώσει πολλές επιχειρήσεις, βρίσκονται υπό σκέψη για το εάν θα ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με τον Οργανισμό που λήγουν στα τέλη του επόμενου μήνα.
Βασιλική Κουρλιμπίνη  vicky.kourlibini@capital.gr

   ΥΓ: Να μην είμαι κακός, πιστεύω κάποια τάξη πρέπει να μπει σε όλα. Έχει πολλά δίκια το άρθρο. Φοβάμαι όμως τα πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που συχνά βλέπουμε. Όσο για τον έλεγχο, οικονομία δεν θα φέρει (αφού με τον κλειστό προϋπολογισμό και τις μειώσεις στις τιμές των εξετάσεων ή και των φαρμάκων η οικονομία θα επιτευχθεί). Ίσως φέρει δικαιοσύνη στους παρόχους που δεν κάνουν προκλητή ζήτηση (αν επιβιώσουν μέχρι τότε).

20 Αυγούστου 2015, 13:37:36
Απάντηση #2292
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Έλεγχος των ΚΕΝ που χρεώνουν δεν θα έπρεπε να υπάρχει ;

Δεν μπορεί μικρή ιδιωτική Κλινική να μην χρεώνει μία για απλά χειρουργεία, από κάπου αλλού τα βγάζει...  ;)

20 Αυγούστου 2015, 14:28:08
Απάντηση #2293
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Όλο αυτό μοιάζει με εμβρυικό gatekeeping!!
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

24 Αυγούστου 2015, 19:33:36
Απάντηση #2294
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Ηπατίτιδα C: Ο ΕΟΠΥΥ ξεκινάει μητρώο ασθενών με καταχώρηση σε ειδική ιστοσελίδα. Δείχνει θετικό βήμα. Ελπίζω να είναι εύχρηστο και λειτουργικό για τους συναδέρφους...
   Αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (44 σελίδες).

    Ακολουθεί το σχετικό Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Το Υπουργείο Υγείας, μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, και ο ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης της κάλυψης των αναγκών των ασφαλισμένων και του πληρέστερου σχεδιασμού των υπηρεσιών υγείας, ανέπτυξε και υλοποιεί, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πελοποννήσου, υπό την επιστημονική ευθύνη των καθηγητών Άγγελου Χατζάκη και Κυριάκου Σουλιώτη, μητρώο ασθενών (registry) με ηπατίτιδα C.
  Σκοπός του μητρώου είναι α) η καταγραφή συγκεκριμένων, κρίσιμων κλινικά, επιδημιολογικών ατομικών δεδομένων, β) η αξιολόγηση συγκεκριμένων, προκαθορισμένων αποτελεσμάτων για ένα πληθυσμό-στόχο και γ) η υποστήριξη εμπεριστατωμένης απόφασης για τη δίκαιη κατανομή των πόρων.
  Ο ΕΟΠΥΥ με τον παρόν μητρώο στοχεύει στη συλλογή τεκμηριωμένης πληροφορίας για: α) τη συχνότητα της πάθησης, β) τα χαρακτηριστικά των ασθενών, γ) την αποδοτικότητα του συστήματος διαχείρισης πρόσβασης στη θεραπεία και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας από αυτήν. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη λήψη αποφάσεων για στοχευμένες παρεμβάσεις με μετρήσιμους (ποσοτικοποιημένους) δείκτες αποτελέσματος για: α) τη θεραπεία και αποτελεσματική διαχείριση της νόσου, β) τη δευτερογενή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση και γ) την πρωτογενή πρόληψη.
   Τονίζεται επίσης ότι το παρόν έργο έγινε αζημίως για τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας, καθώς το κόστος του καλύφθηκε με ιδίους πόρους από τους επιστημονικούς φορείς που ανέλαβαν την υλοποίηση του.
   Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στους εξουσιοδοτημένους χρήστες στη διεύθυνση:  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος .
Ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του μητρώου ορίζεται η 14η Σεπτεμβρίου 2015 και η συμπλήρωση του θα είναι υποχρεωτική για όλους τους ασθενείς με ηπατίτιδα C που λαμβάνουν θεραπεία από τον ΕΟΠΥΥ. Αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
   Να σημειωθεί ότι τις προσεχείς ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία και το μητρώο καταγραφής ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία, το οποίο υλοποιείται επίσης
στο πλαίσιο της ανωτέρω συνεργασίας.

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8328 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
9605 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις
3994 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2017, 14:55:19
από iceman
0 Απαντήσεις
13334 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2017, 19:14:42
από Ελένη Καρανίκα
0 Απαντήσεις
39327 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2018, 16:36:37
από Argirios Argiriou