Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 10:50:22

Ψηφοφορία

Με τα ως τώρα δεδομένα, πώς θα χαρακτηρίζατε το εγχείρημα "ΕΟΠΥΥ";

άριστο
πολύ καλό
αρκετά καλό
καλό
μέτριο
κακό

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 1386703 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Αυγούστου 2015, 00:29:15
Απάντηση #2295
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Η Ελλάδα ανακάλυψε τα registries εν έτει 2015.
Παρήγορο.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

26 Αυγούστου 2015, 08:19:25
Απάντηση #2296
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η Ελλάδα ανακάλυψε τα registries εν έτει 2015.
Παρήγορο.
Η Ελλάδα την ίδια στιγμή ΔΕΝ μπορεί να εισπράξει 24.000.000 Ε από νοσηλείες Ευρωπαίων ασφαλισμένων. >:(

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Από την άλλη θα μου πεις σε λίγο καιρό, θα μας ανακοινώσουν τα ισοδύναμα για τα 5 ευρώ. Μπορεί να σκεφθούν οι καρεκλοκένταυροι του ΕΟΠΥΥ , αν και αμφιβάλλω ότι διαθέτουν τέτοια ιδιότητα, κάτι και για το πώς θα καλυφθεί η προαναφερθείσα τρύπα.  

26 Αυγούστου 2015, 11:50:31
Απάντηση #2297
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η Ελλάδα την ίδια στιγμή ΔΕΝ μπορεί να εισπράξει 24.000.000 Ε από νοσηλείες Ευρωπαίων ασφαλισμένων. >:(.  
   Τις πταίει όμως; Νομίζω πως δεν είναι σφάλμα του ΕΟΠΥΥ το συγκεκριμένο. Εκτενέστερο (το ίδιο) άρθρο:
Παράθεση
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔημοσίευση: 25 Αυγούστου 2015
    Να τηρούνται οι διαδικασίες είσπραξης νοσηλίων από τους τουρίστες οι οποίοι καταφεύγουν στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες Υγείας, ζητεί με εγκύκλιό της η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός, ο ΕΟΠΥΥ είναι ο αρμόδιος φορέας σε θέματα απόδοσης δαπανών από τους ξένους πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα μας.
   Στην εγκύκλιο, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας δεν καλύπτει παροχές σε είδος στις περιπτώσεις που ο σκοπός της προσωρινής διαμονής είναι η ιατρική περίθαλψη η ο τοκετός.
   Οι κάτοχοι της εν λόγω κάρτας έχουν πρόσβαση στους γιατρούς και στα διαγνωστικά κέντρα που εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, καλύπτονται από τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια των συμβεβλημένων ιδιωτικών κλινικών, Κέντρα Υγείας, εξωτερικά ιατρεία δημόσιων νοσοκομείων, Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία, τμήματα έκτακτων περιστατικών δημοσίων νοσοκομείων, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης και πιστοποιημένους μη συμβεβλημένους γιατρούς μόνον για ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Για δευτεροβάθμια περίθαλψη, καλύπτονται από ιδιωτικές κλινικές συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ και κρατικά νοσοκομεία.
   Στους πολίτες που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχεται φροντίδα σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί.
 
Πληρώνουν από την τσέπη τους πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες στις εξής περιπτώσεις:
 ■Όταν δεν φέρουν έντυπο δικαίωμα κατά τη στιγμή της παροχής της περίθαλψης.
 ■Στην περίπτωση που έχουν έντυπο, αλλά επιλέγουν πάροχο εκτός των δομών του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), του ΕΣΥ και του δικτύου συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ παρόχων.
 ■Πληρώνουν και οι πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει σχετική συμφωνία.
  Δεν καλύπτονται, επίσης, οι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύναμοι Ευρωπαίοι και μη πολίτες, οι οποίες δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
 
Διασύνδεση
   Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε μία διαδικασία διαλειτουργικής σύνδεσης με τα Ταμεία (αν εννοεί με τα Ευρωπαϊκά ταμεία, μάλλο κάνει πλάκα  :laugh:)εδώ με τα Ελληνικά και πάσχει...), ώστε να ελέγχεται η ασφαλιστική ικανότητα κάθε πολίτη. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, καλούνται οι υπηρεσίες να δίνουν έμφαση στην ορθή συμπλήρωση του Εντύπου Επίσκεψης Ευρωπαίου Ασφαλισμένου (ΕΕΕΑ).
    Ζητείται, δε, να γίνει κατανοητό ότι η χορήγηση περίθαλψης πρέπει να αποζημιώνεται, μέσω της αναζήτησης από τον ΕΟΠΥΥ της σχετικής δαπάνης από το ασφαλιστικό Ταμείο του ασθενούς.
    Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο χάνονται από τους τουρίστες νοσήλια ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εισπράττονται περίπου 60 εκατομμύρια (πάλι καλά... περίμενα λιγότερα).
Δ.Κ.
    Η είσπραξη νοσηλίων σε μη έκτακτα περιστατικά δεν καλύπτεται βέβαια από την ΕΚΑΑ και πρέπει να γίνεται χρέωση απο τα ιδρύματα στον ασθενή με απόδειξη. Προφανώς για διάφορους λόγους δεν γινόταν αυτό και έστελναν στον ΕΟΠΥΥΥ ελλιπή έγγραφα ώστε δεν μπορεί να γίνει η χρέωση στο Ασφ. Ταμείο του αλλοδαπού. Νομίζω ότι δεν φταίει ο ΕΟΠΥΥ στο άνω αλλά μάλλον τα νοσοκομεία-ΠΕΔΥ, κλινικές, διαγνωστικά κλπ (οι διοικητικοί πάντα...). Το σφάλμα του ΕΟΠΥΥ είναι μάλλον η μη απλοποίηση της διαδικασίας (πχ ταχεία ηλ. υποβολή και όχι κουραστική χειρόγραφη).

28 Αυγούστου 2015, 13:40:07
Απάντηση #2298
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


  Οι πιθανόν συμβασιούχοι (υπάρχουν; είμαστε σίγουροι; ) με τον ΕΟΠΥΥΥυυ ίσως και να έχουν (έχουμε) πρόβλημα. Ίσως να δουλεύουμε 2 μήνες τζαμπέ. Βέβαια από την άλλη, αναδρομικές αποφάσεις βγαίνουν και χρεώνουν-ισχυούν σε άπειρο βάθος χρόνου...
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Από τη χιονοστιβάδα των Υπουργικών αποφάσεων της τελευταίας στιγμής, λάμπει δια της απουσίας του, το ΦΕΚ νομιμοποίησης της παράτασης της σύμβασης των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, κάτι που είχε επισημανθεί κατά τη σύσκεψη του ΥΥΚΑ με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ παρουσία του Προέδρου του ΠΙΣ από τις 05/08/2015 στον τέως Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό και στον τέως γγ κ. Μπασκόζο, ότι θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στις πληρωμές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ καθώς δεν θα υπογραφούν τα σχετικά εντάλματα από το Ελεγκτικό συνέδριο.
    Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον νόμο 4316 (ΦΕΚ 270 Α/24-12-2014) οι συμβάσεις των θεραπευτών ιατρών και όσων εντάχθηκαν στο δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ με τις διατάξεις του άρθρου 182 παράγραφος 6 του νόμου 4261/2014 (Α107) έληγαν στις 30-06-2015.
    Νέα παράταση ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ στις 30/06/2015: "Σύμφωνα με τις αριθμ. 478/συν.229/18-6-2015 και 479/συν.229/18-6-2015 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, εγκρίθηκε η τρίμηνη παράταση της ισχύος των συμβάσεων που έληγαν στις 30/6/2015. Οι ανωτέρω συμβάσεις λήγουν στις 30/9/2015".
   Αναζητείται το ΦΕΚ νομιμοποίησης.
   Εάν δεν ανεβρεθεί, τινάζονται στον αέρα οι πληρωμές των επισκέψεων των κλινικών ιατρών του ΕΟΠΥΥ από Ιούλιο του 2015. Τέλος, εάν εφαρμοστεί πλήρως το clawback rebate για το Α' εξάμηνο του έτους και δεν αποδοθούν στους δικαιούχους οι πληρωμές του Απριλίου, Μαίου και Ιουνίου, οι ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούλιο του 2015 δεν μπορούν να πληρωθούν !
 
Άννα Μαστοράκου  Πρόεδρος ΙΣΠατρών   Μέλος ΔΣ ΠΙΣ

7 Σεπτεμβρίου 2015, 13:19:15
Απάντηση #2299
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Το παρόν μήνυμα (αφορά συμβεβλημένους) δεν το βρήκα στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥΥΥ (ίσως δεν ωρίμασε αρκετά ακόμα ή δεν θέλουν να διαδίδουν την παρατυπία τους), αλλά το έμαθα πρόσφατα προφορικά:
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Σας ενημερώνουμε ότι, σε εφαρμογή του Ν.4308/αρθρο 11 (ΦΕΚ.251/24.11.14), στο εξής όλοι οι πάροχοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) υποχρεούνται στην υποβολή Τιμολογίου, για το σύνολο (100%) της αιτούμενης δαπάνης, που υποβάλλεται ανά μήνα, το οποίο θα παραλαμβάνεται, μαζί με τα υπόλοιπα φυσικά παραστατικά και το αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής.
   Στο σύστημα e-ΔΑΠΥ, ο πάροχος καταχωρεί το υποβληθέν Τιμολόγιο, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγχεται στο σύστημα και να προσαρμόζεται από τη ΠΕ.ΔΙ., κατά τη στιγμή της καταχώρησης Πρωτοκόλλου παραλαβής, σε αντιπαραβολή, τόσο με το φυσικό φορολογικό παραστατικό, όσο και τη συνημμένη εικόνα του, που καταθέτει ο πάροχος.
-- Δ/νση Πληροφορικής ΕΟΠΥΥ Τμήμα Σχεδιασμού Συστημάτων/Υπηρεσιών

   ΥΓ Το γιατί πρέπει να "κόβονται" τιμολόγια για ποσά που δεν εισπράττονται δεν κάνουν το κόπο να το εξηγήσουν. Δεν ξέρω αν αυτό αφορά τις επισκέψεις ή μόνο τις πράξεις-εργαστηριακά. Φυσικά η φορολόγηση στα εκδοθέντα τιμολόγια είναι άλλο θέμα... Αναρωτιέμαι αν μπορούμε ακόμα να μην "κόβουμε" τιμολόγια για τις επισκέψεις όπως είχε προτείνει παλιότερα ο κ. Κουναλάκης.

7 Σεπτεμβρίου 2015, 13:40:52
Απάντηση #2300
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Για το ίδιο θέμα, επειδή με χοντροαπασχόλησε, ένα πιο εκτενές ρεπορτάζ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Απανωτά πλήγματα δέχονται οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ, που καλούνται τώρα να πληρώσουν από την τσέπη τους φόρους για ποσά που δεν έχουν ακόμη εισπράξει.
Τα χτυπήματα μοιάζουν να έρχονται το ένα μετά το άλλο. Την ώρα που οι πάροχοι έχουν να δουν από το Μάρτιο χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ, η Διεύθυνση Οικονομικού του Οργανισμού τους επιφέρει ένα ακόμα χτύπημα.
Μετά τις αυξήσεις σε φορολογικούς συντελεστές, αλλά και στην προκαταβολή φόρου στο 100% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και την παρακράτηση επιστροφών rebate και claw back, στη φορολογική καταιγίδα που πλήττει τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ προστίθεται και η υποχρέωση υποβολής τιμολογίου, ακόμη και για υπηρεσίες που δεν έχουν πληρωθεί από τον Οργανισμό.
  Με μήνυμα προς τους παρόχους, η Διεύθυνση Οικονομικού και η Διεύθυνση Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ ενημερώνουν για την εφαρμογή του άρθρου 11 του Ν. 4308 που υποχρεώνει στο εξής φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα να υποβάλουν Τιμολόγιο για το σύνολο της αιτούμενης μηνιαίας δαπάνης.
  Ο νόμος ουσιαστικά προβλέπει πως ο εκάστοτε ελεύθερος επαγγελματίας, σε αυτή την περίπτωση συμβεβλημένοι γιατροί και λοιποί πάροχοι υγείας του ΕΟΠΥΥ, θα φορολογούνται βάσει των τιμολογίων που «κόβουν». Δεν επιτρέπει, λοιπόν, τη μεταφορά των ανείσπρακτων ποσών στον επόμενο μήνα.
   Έως τώρα στους παρόχους δινόταν η δυνατότητα να εκδίδουν τα τιμολόγια όταν πληρώνονταν. Να τους δίνουν δηλαδή την ημερομηνία είσπραξης ή την προηγούμενη. Αυτή η δυνατότητα είναι πλέον παρελθόν και τώρα το τιμολόγιο, που αποστέλλεται στον ΕΟΠΥΥ με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά πρέπει να αναγράφει την ημερομηνία παροχής της υπηρεσίας.
   Οι πάροχοι φορολογούνται άμεσα, από το πρώτο ευρώ, σε χρόνο που δεν αντιστοιχεί με εκείνο της αποπληρωμής τους, η οποία είναι ένα διαρκές αίνιγμα, αποτέλεσμα της χρηματοδοτικής ένδειας που ταλανίζει τον ΕΟΠΥΥ (εδώ) και παρά την προσωρινή λύση που αναμένεται να δώσει μια χρηματοδοτική “ένεση” στον Οργανισμό (εδώ).
«Ουσιαστικά δημιουργούνται πλασματικά φορολογικά εισοδήματα, αφού δεν έχουν πληρωθεί τα ποσά αυτά», εξηγεί στο Virus η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. «Εμφανίζονται ποσά στην εφορία χωρίς να τα έχουμε εισπράξει», προσθέτει η Άννα Μαστοράκου, εκτιμώντας πως η ερμηνεία του άρθρου είναι προβληματική.
  Σήμερα, γιατροί, αλλά και άλλοι πάροχοι, θα απευθυνθούν στην Διεύθυνση Οικονομικού του ΕΟΠΥΥ για διευκρινίσεις, αλλά και προτάσεις για τη διαχείριση του ζητήματος.
Η ανακοίνωση: [spoiler]Διεύθυνση Οικονομικού – Διεύθυνση Πληροφορικής

Σας ενημερώνουμε ότι, σε εφαρμογή του Ν.4308/αρθρο 11 (ΦΕΚ.251/24.11.14), στο εξής όλοι οι πάροχοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) υποχρεούνται στην υποβολή Τιμολογίου, για το σύνολο (100%) της αιτούμενης δαπάνης, που υποβάλλεται ανά μήνα, το οποίο θα παραλαμβάνεται, μαζί με τα υπόλοιπα φυσικά παραστατικά και το αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής.

Στο σύστημα e-ΔΑΠΥ, ο πάροχος καταχωρεί το υποβληθέν Τιμολόγιο, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγχεται στο σύστημα και να προσαρμόζεται από τη ΠΕ.ΔΙ., κατά τη στιγμή της καταχώρησης Πρωτοκόλλου παραλαβής, σε αντιπαραβολή, τόσο με το φυσικό φορολογικό παραστατικό, όσο και τη συνημμένη εικόνα του, που καταθέτει ο πάροχος.

— Δ/νση Πληροφορικής ΕΟΠΥΥ Τμήμα Σχεδιασμού Συστημάτων/Υπηρεσιών[/spoiler]

Ο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος απόσπασμα:
Άρθρο 11  Χρόνος έκδοσης τιμολογίου
1. Η υποχρέωση έκδοσης τιμολογίου γεννάται κατά το χρόνο που πραγματοποιείται η αποστολή ή παράδοση των αγαθών ή των υπηρεσιών.......
....ε) Ειδικά, όταν ο αγοραστής των αγαθών ή υπηρεσιών είναι το Δημόσιο ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, το τιμολόγιο δύναται να εκδίδεται μέχρι το τέλος της ετήσιας περιόδου μέσα στην οποία έγινε η παράδοση ή η αποστολή των αγαθών ή η παροχή των υπηρεσιών ή η πιστοποίηση δημόσιων έργων ή η οριστικοποίηση της συναλλαγής από τον αγοραστή, κατά περίπτωση.


Και μία απάντηση (ενδιαφέρουσα) συναδέρφου, που πιστεύω έχει πολλά δίκια, στο MEDISPIN για όποιον ενδιαφέρεται: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
[spoiler]Τι προβλεπει ομως ο Νομος ?

Ν 4308 / 24-11-2014
Eλληνικά Λογιστικά Πρότυπα, συναφείς ρυθμίσεις
και άλλες διατάξεις
Άρθρο 11
Χρόνος έκδοσης τιμολογίου
" Οταν ο αγοραστής των υπηρεσιών
είναι το Δημόσιο ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, το
τιμολόγιο δύναται να εκδίδεται μέχρι το τέλος της ετήσιας περιόδου μέσα στην οποία έγινε η οριστικοποίηση της συναλλαγής από τον αγοραστή.."
με εναρξη ισχύος
( Άρθρο 44 )
"από την 1η Ιανουαρίου 2015".
..." μέχρι το τέλος της ετήσιας περιόδου μέσα στην οποία έγινε η οριστικοποίηση της συναλλαγής ΑΠΟ τον αγοραστή".
Η οριστικοποιηση της συναλλαγης ΑΠΟ τον ΕΟΠΥΥ ( δηλαδη ΑΠΟ τον αγοραστη) , για ποιο λογο να θεωρησει κανεις πως ερμηνευεται διαφορετικα ,και πως συμπιπτει με οτιδηποτε αλλο , απο την
" Ημ/νία Οριστικοποίησης Πρόχειρου Λογιστικού Ελέγχου" στο e -dapy ,που οπως ισχυει και τωρα ,μας υποχρεωνει σε προσκομιση τιμολογιων οχι με την καταθεση ,αλλα ακριβως με την "οριστικοποιηση" ( του 90% αρχικα και του υπολοιπομενου 10% εφοσον και οποτε χρονικα αυτο απαιτηθει και δοθει εντολη απο τις οικονομικες υπηρεσιες του ΕΟΠΥΥ να συμβει ,οπως ακριβως για παραδειγμα συνεβη εντος του 2014 με τα 10% των ετων 2012 και 2013 )) προκειμενου για την αποπληρωμη ?
Το να πουμε απλως πως "θελουν να εισπραξουν οπωσδηποτε επιπλεον φορους" ,δεν αρκει ,θα πρεπει να μας ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ και βασει ποιας διαταξης,ποιας ερμηνειας του Νομου ,δινεται αυτη η εσωτερικη οδηγια προς τις ΠΕΔΙ.
Βασιζομενες ΠΟΥ και δινοντας ΠΟΙΑ ερμηνεια στον Νομο ,οι υπηρεσιες του ΕΟΠΥΥ μας ζητουν τιμολογια για ποσα που αφενος εν γνωσει τους ΔΕΝ προκειται να μας αποπληρωσουν (παραδειγμα τα 10%) ,αλλα ταυτοχρονα εμας θα μας φορολογησουν ?
ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ,ΘΑ "ΠΕΡΑΣΕΙ" ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΥΠΑΔ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ?

Ποια η ουσιαστικη διαφορα με πριν ?
Η ουσιαστικη διαφορα ομως,ειναι πως εως την εφαρμογη του 4172/2013 που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την μεταφορα των ανεισπρακτων απο 1-1-2014 και μετα ,προηγουμενως ,ακομα και εαν εκδιδονταν τα τιμολογια , ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΩΝ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.
Τωρα που ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ το δικαιωμα μεταφορας,ειναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ να υποχρεωθουμε σε εκδοση τιμολογιων και κατ επεκταση σε ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ επι αυτων των ποσων ,και μαλιστα ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΑΣΧΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ.
Θα πρεπει να επανελθει το καθεστως της δυνατοτητας μεταφορας ανεισπρακτων ,ετσι οπως ακριβως ισχυε-και ειναι δικαιο να ισχυει- πριν τον Ν 4172/2013.
Μεχρις ομως της επαναφορας,τουλαχιστον ας μην υποχρεωθουμε σε εκδοση τιμολογιων με την καταθεση των παραπεμπτικων ,ποσο μαλλον στο 100% μιας δαπανης που ακομα και τωρα ,εν ετει 2015 ,εκκρεμουν ακομα εκκαθαρισεις απο το 2012 ,ΙΔΙΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦΟΣΟΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ
" το
τιμολόγιο δύναται να εκδίδεται μέχρι το τέλος της ετήσιας περιόδου μέσα στην οποία έγινε η οριστικοποίηση της συναλλαγής από τον αγοραστή.."

Εαν μας αναγκασουν να εκδιδουμε τιμολογια για μηνες και για ποσα που ειναι βεβαιο πως ΔΕΝ θα εξοφληθουν εντος του ετους ,αλλα ταυτοχρονα φυσικα θα κληθουμε να φορολογηθουμε για αυτα και ας μην τα εισπραξαμε,
εαν συνδιασεις λοιπον αυτο με το γεγονος πως επικειται παρακρατηση επιστροφων rebate -clawback στα λιγο-πολυ γνωστα σε ολους ποσοστα υπερβασης για το 2015 ,
τοτε το συμπερασμα που προκυπτει για το επαγγελματικο και ,οικονομικο μελλον των εργαστηριων ,δεν χρηζει κατα βαση ιδιαιτερης περαιτερω αναλυσης....
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ,ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν 4172/2013 :

" Κατ' εξαίρεση, για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αποκτούν εισόδημα από παροχή υπηρεσιών στο Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), χρόνος κτήσης του εισοδήματός τους θεωρείται ο χρόνος είσπραξής του".[/spoiler]

7 Σεπτεμβρίου 2015, 13:41:22
Απάντηση #2301
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Έγγραφο που δεν υπογράφεται από πρόσωπο δεν έχει καμιά αξία. Πότε θα μάθουν την δουλειά τους στον ΕΟΠΥΥ.
Επίσης, τι σχέση έχει η πληροφορική με το λογιστήριο του ΕΟΠΥΥ;

Τέλος, το ίδιο άρθρο που μνημονεύουν γράφει:
Ειδικά, όταν ο αγοραστής των αγαθών ή υπηρεσιών είναι το Δημόσιο ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, το τιμολόγιο δύναται να εκδίδεται μέχρι το τέλος της ετήσιας περιόδου μέσα στην οποία έγινε η παράδοση ή η αποστολή των αγαθών ή η παροχή των υπηρεσιών ή η πιστοποίηση δημόσιων έργων ή η οριστικοποίηση της συναλλαγής από τον αγοραστή, κατά περίπτωση.


Μέχρι να οριστικοποιήσουν το 10%, αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται σε τιμολόγιο. Όποιος υπάλληλος του ΕΟΠΥΥ αρνείται παραλαβή τιμολογίου με το 90%, κερδίζει μια αναφορά για παράβαση καθήκοντος.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Σεπτεμβρίου 2015, 12:43:51
Απάντηση #2302
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έγγραφο που δεν υπογράφεται από πρόσωπο δεν έχει καμιά αξία. Πότε θα μάθουν την δουλειά τους στον ΕΟΠΥΥ.
Επίσης, τι σχέση έχει η πληροφορική με το λογιστήριο του ΕΟΠΥΥ;

Τέλος, το ίδιο άρθρο που μνημονεύουν γράφει:
Ειδικά, όταν ο αγοραστής των αγαθών ή υπηρεσιών είναι το Δημόσιο ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, το τιμολόγιο δύναται να εκδίδεται μέχρι το τέλος της ετήσιας περιόδου μέσα στην οποία έγινε η παράδοση ή η αποστολή των αγαθών ή η παροχή των υπηρεσιών ή η πιστοποίηση δημόσιων έργων ή η οριστικοποίηση της συναλλαγής από τον αγοραστή, κατά περίπτωση.


Μέχρι να οριστικοποιήσουν το 10%, αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται σε τιμολόγιο. Όποιος υπάλληλος του ΕΟΠΥΥ αρνείται παραλαβή τιμολογίου με το 90%, κερδίζει μια αναφορά για παράβαση καθήκοντος.

Ρωτώντας έμαθα ότι η "οριστικοποίηση" είναι μια πολύπλοκη φορολογική διαδικασία, που δεν αφορά καθόλου σε ιδιώτες γιατρούς (στην πράξη). Δεν σχετίζεται δηλαδή με την ενημέρωση του eΔΑΠΥ για την "οριστικοποίηση" του ελέγχου. Αν δεν ρυθμιστεί διαφορετικά το θέμα (με κάποια ερμηνευτική εγκύκλιο πχ) μάλλον ο ΕΟΠΥΥ έχει δίκαιο. Ισχύει όμως ότι τα τιμολόγια μπορούν να εκδοθούν μέχρι τέλους του έτους, οπότε ίσως να έχει ληφθεί κάποια μέριμνα... (που δεν το πιστεύω)

8 Σεπτεμβρίου 2015, 13:16:41
Απάντηση #2303
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ρωτώντας έμαθα ότι η "οριστικοποίηση" είναι μια πολύπλοκη φορολογική διαδικασία, που δεν αφορά καθόλου σε ιδιώτες γιατρούς (στην πράξη).

"οριστικοποίηση" σημαίνει αποδοχή της υποχρέωσης πληρωμής από πλευράς ΝΠΔΔ. Με την οριστικοποίηση για το ΝΠΔΔ προκύπτει υποχρέωση προκαταβολής φόρου 20% επί του ποσού από το ΝΠΔΔ στην εφορία μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα. Το ποσό αυτό θα εμφανιστεί στην φορολογική δήλωση του αμοιβόμενου ως φόρος που έχει παρακρατηθεί από την αμοιβή του.

Προκαταβολή φόρου που έχει παρακρατηθεί άλλο οικονομικό έτος από το έτος που έχει κοπεί το παραστατικό-τιμολόγιο από τον αμοιβόμενο, ΔΕΝ εκπίπτει, δεν πρέπει να αφαιρείται από το φόρο που οφείλεται στην εφορία και σε τυχόν έλεγχο του αμοιβόμενου, θεωρείται φόρος που δεν έχει πληρωθεί από τον αμοιβόμενο προς την εφορία.

Κανονικά, το ΝΠΔΔ οφείλει να καταβάλει την προκαταβολή φόρου εντός του οικονομικού έτους που έχει κοπεί το παραστατικό του αμοιβόμενου και το ΝΠΔΔ υπόκειται σε πρόστιμο για φορολογική παράβαση σε τυχόν καταγγελία. Λόγω ανικανότητας των ΝΠΔΔ να τηρήσουν τους νόμους που υπάρχουν για κάθε επιχείρηση, υπάρχει η συγκεκριμένη εξαίρεση όπου το τιμολόγιο κόβεται με την οριστικοποίηση.

Με την οριστικοποίηση ξεκινάει και η έντοκη περίοδος σε περίπτωση μη έγκαιρης αποπληρωμής από το ΝΠΔΔ προς τον αμοιβόμενο.

Ξέρω ότι τα παραπάνω είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητά και από αρκετούς λογιστές, αλλά είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε αντίθετη άποψη τεκμηριώνεται.


ΥΓ
Σε αυτή τη χώρα που δεν θα πάει ποτέ μπροστά, η ευθύνη δεν υπάρχει στην ανάληψη της απόφασης αλλά στην πληρωμή της. Έτσι, για να υπάρξει αποδοχή υποχρέωσης πληρωμής σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει δέσμευση ποσού, ύπαρξη χρημάτων, απόφαση διοικητή (ότι πρέπει να πληρωθούν αυτά που το ΝΠΔΔ έχει απόφαση ότι πρέπει να γίνουν). Μετά την οριστικοποίηση ακολουθεί: ετοιμασία ενταλμάτων, έλεγχος ενταλμάτων, υπογραφή ενταλμάτων. Δεν σου λέω τι γίνεται με οριστικοποίηση αλλά μη υπογραφή των ενταλμάτων.

Σε αυτή την χώρα, την ευθύνη δεν την έχει αυτός που αποφασίζει να αγοράσει την υπηρεσία αλλά αυτός που την πληρώνει..... Έτσι, δεν γίνεται και με τις εκλογές; Οι πολιτικοί έχουν την πολιτική ευθύνη και οι φορολογούμενοι (και όχι ο λαός) πληρώνουν. Αλήθεια, μπορώ στην εφορία να αναλάβω την πολιτική ευθύνη για την όποια παράβαση βρει σε τυχόν έλεγχο;
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Σεπτεμβρίου 2015, 13:32:40 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Σεπτεμβρίου 2015, 16:15:13
Απάντηση #2304
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015.

Ερωτηματικά για την φοροκαταιγίδα ΕΟΠΥΥ.

Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με την υποχρεωτική έκδοση τιμολογίων ΕΟΠΥΥ για ανείσπρακτα ποσά, από την εφαρμογή του άρθρου 11 του Ν 4308 σας κοινοποιείται το απόσπασμα του Νόμου:

«Όταν ο αγοραστής των αγαθών ή υπηρεσιών είναι το Δημόσιο ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, το τιμολόγιο δύναται να εκδίδεται μέχρι το τέλος της ετήσιας περιόδου μέσα στην οποία έγινε η παράδοση ή η αποστολή των αγαθών ή η παροχή των υπηρεσιών ή η πιστοποίηση δημόσιων έργων ή η οριστικοποίηση της συναλλαγής από τον αγοραστή, κατά περίπτωση».

Ο νομοθέτης λοιπόν αφήνει το δικαίωμα επιλογής στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημόσιου Οργανισμού εάν θα επιλέξει το χρόνο έκδοσης του τιμολογίου στο τέλος της ετήσιας περιόδου, μέσα στην οποία έγινε :

α. η παροχή υπηρεσιών ή η

β. οριστικοποίηση της συναλλαγής από τον αγοραστή.


Το ερώτημα που προκύπτει είναι βάσει ποιας απόφασης επιλέχθηκε το α. και όχι το β. όπως γινόταν μέχρι στιγμής.

Δεδομένου ότι :
ο ΕΟΠΥΥ έχει κηρύξει στάση πληρωμών που ξεπερνάει τις 100 ημέρες,
η φορολόγηση βασίζεται στο άρθρο 8 του Ν 4172: « Χρόνος κτήσης του εισοδήματος θεωρείται ο χρόνος που ο δικαιούχος απέκτησε το δικαίωμα είσπραξής του ( έκδοση τιμολογίων ) », χωρίς δικαίωμα μεταφοράς ανείσπρακτων ποσών στο επόμενο έτος,
υπάρχει η μνημονιακή δέσμευση της προκαταβολής φόρου κατά 75% για το 2015 και 100% το 2016,
μεγαλύτερο φορολογικό συντελεστή στο 29% και φόρος επιτηδεύματος 600 ευρώ,
δέσμευση είσπραξης ποσών κουρέματος clawback rebate για 2015,
σχέδιο υποκοστολόγησης ιατρικών πράξεων για μείωση δαπανών υγείας περίπου 40 εκατομμυρίων ενώ έχουν παρακρατηθεί από τον ΕΟΠΥΥ περίπου 300 εκατ το 2013 και άλλα τόσα 300 εκατ το 2014 από το διαγνωστικό τομέα, λόγω υποχρηματοδότησης.

Προκύπτουν μεγάλα ερωτηματικά για το εάν τα κόμματα εξουσίας αντιλαμβάνονται τον ασφυκτικό κλοιό και το αδιέξοδο που τίθεται κατά της επιβίωσης του ατομικού συμβεβλημένου ιατρείου που στηρίζει την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, αναπληρώνοντας και χρηματοδοτώντας τα κενά του δημόσιου συστήματος.

Εύλογο ερώτημα που ανακύπτει είναι ότι όσο συμπιέζεται η λειτουργία του ατομικού ιατρείου, τόσο ευνοούνται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι ιατροί υπαλληλοποιούνται ή μεταναστεύουν ...

Τι ακριβώς πρεσβεύουν τα κόμματα για αυτό και ποιες είναι οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις ;;; Μπορεί μία καλύτερη διαχείριση να βελτιώσει τα δεδομένα ;;

Άννα Μαστοράκου
Πρόεδρος ΙΣΠατρών

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Σεπτεμβρίου 2015, 16:44:26
Απάντηση #2305
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Εγώ προσωπικά δυσκολεύομαι να δεχτώ την ανικανότητα των ταγών μας.
Το τιμολόγιο είναι έγγραφο της εφορίας και εκδίδεται από τον αμοιβόμενο. Ανήκει στην εφορία. Ο νόμος δεν ορίζει πουθενά ότι το δημόσιο ή τα ΝΠΔΔ θα ορίζουν πότε θα εκδοθεί το τιμολόγιο.
Εσείς όταν πάτε να ψωνίσετε αποφασίζετε εσείς πότε θα σας κόψει απόδειξη ο καταστηματάρχης ή η εφορία ορίζει πότε αυτό θα γίνει;

Να ασχοληθούν οι του ΕΟΠΥΥ να μάθουν καταρχήν ότι ακόμη και ένα υπηρεσιακό έγγραφο φέρει υπογραφή και έχει υπογράφοντα. Να μάθουν ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ΝΠΔΔ και όχι περιοδεύων θίασος να κυκλοφορεί χαρτιά που τελειώνουν με "Εκ της διευθύνσεως". Και κατόπιν να κάνουν την δουλειά τους. Δηλαδή την οριστικοποίηση και τον έλεγχο. Ώστε να κόβεται εντός του φορολογικού έτους κάθε τιμολόγιο και να μην χρειάζεται ο νόμος εξαιρέσεις για ανίκανα ΝΠΔΔ. Και να μην ξεχνούν ότι χρωστούν το 10% για πάνω από 3 χρόνια.
Και οι ταγοί μας εάν δεν καταλαβαίνουν και πολλά, να πάνε να δούνε κανένα άρρωστο καλύτερα.

ΥΓ. Επίκειται ανεξαρτητοποίηση του ΣΔΟΕ. Όποιος από τον ΕΟΠΥΥ με διαβάζει να σκεφτεί μόνο τι τον περιμένει.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Σεπτεμβρίου 2015, 16:46:12 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

9 Σεπτεμβρίου 2015, 13:04:16
Απάντηση #2306
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Πήγα σήμερα στον ΕΟΠΥΥ για κατάθεση επισκέψεων και μου ζήτησαν για τον Απρίλιο πλήρες τιμολόγιο (2000). Αυτό που διασταύρωσα κι από 2ο λογιστή (του ΙΣΑ) είναι ότι τα τιμολόγια πρέπει να εκδοθούν όλα εντός του έτους παροχής της υπηρεσίας (κι όχι πληρωμής) όπως σαφώς - νομίζω - ορίζεται στο ΦΕΚ (ν.4308/2014). Τα ποσά μου είπαν και οι 2 ότι είναι τα πλήρη κι όχι το 90%. Η μόνη ευελιξία που υπάρχει είναι ότι μπορούν να εκδοθούν μέχρι το τέλος του έτους, επειδή ο ΕΟΠΥΥ είναι ΝΠΔΔ. Αν κάποιος μπορεί με παραπομπή σε κάτι γραπτό να δώσει άλλη ερμηνεία θα ήθελα πολύ να τη διαβάσω. Από το γνωστό ΦΕΚ δυστυχώς αυτό δεν προκύπτει...

9 Σεπτεμβρίου 2015, 15:09:27
Απάντηση #2307
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Πήγα σήμερα και έκοψα τιμολόγια κανονικά με το 90% του αιτούμενου ποσού.
Παραπάνω έχω κάνει ανάλυση πως προκύπτει. Σαφώς και κάποιος που έχει τελειώσει απλά ένα ΤΕΙ λογιστικής δεν μπορεί να το καταλάβει. Φαντάζομαι ότι το ίδιο μπορεί να ισχύει και για κάποιον που δεν το έχει τελειώσει ούτε αυτό.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

10 Σεπτεμβρίου 2015, 01:05:04
Απάντηση #2308
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ  ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν.4308/άρθρο 11 (ΦΕΚ 251/24.4.2014)
 Θωμάς Ορφανίδης
 Λαμβάνοντας υπόψιν τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας, αν κάποιος φτάνει το πλαφόν επισκέψεων του ΕΟΠΥΥ 12 μήνες το χρόνο τότε το εισόδημα που πρέπει να δηλώσει είναι 24000 ευρώ.
 
Αν ο ΕΟΠΥΥ πληρώσει τους 6 μήνες κατά το τρέχον έτος, τότε θα εισπραχθούν
6 Χ 2000 Χ 90% = 10800 ευρώ. (φυσικά τα καθαρά είναι πολύ λιγότερα, είναι περίπου 8500)
 
Ο φόρος που θα έχει αποδοθεί είναι 20% Χ 10800= 2160 ευρώ, 
ενώ ο φόρος που θα κληθούν οι ιατροί να πληρώσουν είναι 29% και 1-2 % αλληλεγγύη, αρα 24000 Χ 30%= 7200 (στην καλύτερη εκδοχή).
 
Αν βάλουμε και την προκαταβολή φόρου στο 75% τότε σημαίνει ακόμα 7200 Χ 75%= 5400.
Σύνολο λοιπόν 5400 + 7200 = 12600.
Αφαιρώντας τον φόρο που έχει παρακρατηθεί τότε μας μένει 12600 - 2160 = 10440 ευρώ.
 
Αν η έκδοση των τιμολογίων γινόταν όπως μέχρι τώρα, τότε ο φόρος που θα μας αναλογούσε είναι
10800 Χ 30% = 3240    και η προκαταβολή 3240 Χ 75%= 2430,
 σύνολο  3240+2430= 5670.
Μείον την παρακράτηση θα πληρώναμε λοιπόν 5670-2160= 3510
 
Ιδού λοιπόν η διαφορά που καλούμαστε να πληρώσουμε με το παραπάνω σενάριο 10440-3510= 6930 ευρώ !!!
Το πρωτότυπο δε της ιστορίας είναι πως για 10800 (8500 καθαρά) εισπραχθέντα ο φόρος που θα βγει είναι 10440 !!!!!

 Τα παραπάνω νούμερα αφορούν μόνο επισκέψεις. Αν υπάρχουν και ιατρικές πράξεις (με clawback + rebate + φοροκαταιγίδα),   τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα...

10 Σεπτεμβρίου 2015, 20:49:33
Απάντηση #2309
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Σχόλιο συναδέλφου από τις 08/09/2015 στην ομάδα Ιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στο facebook:

Πρεπει να κάνουμε κάτι ομαδικά για την νέα οδηγία που λέει να καταθέτουμε τα τιμολόγια στο 100% μαζί με τα παραστατικά.
Αισθάνομαι να γράφω στο κούτελο Μ@λ@κ@ς...
Δεν είναι δυνατό να μας ζητάνε να φορολογούμαστε στο 100% ενώ εδώ και σχεδόν 4 χρόνια πληρώνουν το 90%.
Με τις καθυστερήσεις που επίσης φτάνουν σχεδόν στο εξάμηνο, θα πρεπει να φορολογηθούμε στο μισό εισόδημα που δεν έχουμε πάρει και να πληρώσουμε και την προκαταβολή του φόρου.

Δεν έχω σκοπό να το περάσω έτσι απλά αυτό...
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
8301 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Σεπτεμβρίου 2011, 11:34:38
από Ορθοπαιδικός
27 Απαντήσεις
9568 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 20:29:38
από md
8 Απαντήσεις
3969 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιανουαρίου 2017, 14:55:19
από iceman
0 Απαντήσεις
13318 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαρτίου 2017, 19:14:42
από Ελένη Καρανίκα
0 Απαντήσεις
39316 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2018, 16:36:37
από Argirios Argiriou