Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
23 Απριλίου 2024, 14:12:54

Ψηφοφορία

Με το νέο ασφαλιστικό καθεστώς επιβαρύνεστε

Λιγότερο
1 (11.1%)
Περισότερο
8 (88.9%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 9

Αποστολέας Θέμα: Καθεστώς ασφάλισης και σύνταξης. Τι ισχύει τελικά;  (Αναγνώστηκε 521197 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Ιουλίου 2015, 08:54:03
Απάντηση #210
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι πρέπει δηλαδή να κάνεις για να κατεβείς κατηγορία;

Αρκεί μια απλή αίτηση, στο τοπικό σου παράρτημα του ΤΣΑΥ;
   Ναι, αρκει να είναι ενημερωμένος ο ηλ. φάκελός σου (που συχνότατα δεν είναι, χωρίς να φταίει το θύμα-ιατρός). Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

24 Ιουλίου 2015, 19:33:53
Απάντηση #211
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Σημερινή ανακοίνωση του ΤΣΑΓΙΟΥ που προσπαθεί να εξηγήσει κάποια πράγματα. Για την αναποτελεσματικότητα, την ανοργανωσιά αλλά και την αγένεια των υπαλλήλων φταίνε "συχνή ψήφιση νέων νόµων" και οι "παθογένειες ετών" (η μεγαλύτερη παθογένεια νομίζω είναι η διαδικασία πρόσληψης των υπαλλήλων). Νέος ασφαλιστικός νόμος για εισφορές έχει να ψηφιστεί απο το 2011 - ιδιαίτερα συχνά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕ∆ΡΟΥ ΤΗΣ ∆. Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Ν.4331/2015 ΑΡΘΡΟ 39)
 Προκειµένου να εκδοθεί διοικητική πράξη υπαγωγής ασφαλισµένου σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από 1/1/2016 ή αναδροµικά από 1/1/2015 και µέχρι 31/12/2016 πρέπει:
 1)Να υποβληθεί αίτηση του ασφαλισµένου που να ζητά την κατάταξή του σε χαµηλότερη ασφαλιστική κατηγορία. (σχετ. η από 10/7/2015 ανακοίνωση της ιστοσελίδας µας)
2)Να πληρωθεί η τρέχουσα εισφορά µέχρι 31/7/2015 ,κατά παράταση της προηγούµενης λήξης της 30ης 6ου 2015.
3)Να µην υπάρχουν οφειλές κατά την υποβολή της αίτησης.
 4)Επί ύπαρξης οφειλής να έχει υπαχθεί ο ασφαλισµένος (κατά την υποβολή της αίτησης) σε ρύθµιση και µάλιστα εξυπηρετούµενη.
 Για το άρθρο 39 του ν. 4331/2015 εκκρεµεί έκδοση προβλεπόµενης από τον νόµο Υπουργικής απόφασης. (Αυτό αφορά την παράγραφο 9 και όσους έχουν οφειλές από 1.7.2011 μέχρι 31.12.2014 και έχει σχέση με τις δόσεις τους. Νομίζω ότι το σχόλιο για την ΥΑ μπήκε στο κείμενο για αποπροσανατολισμό)
 Τέλος σε περίπτωση αναδροµικής υπαγωγής σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία θα επιστραφεί (συµψηφιζόµενη ) η διαφορά του 1ου εξαµήνου στον ασφαλισµένο.
 Εξάλλου η συχνή ψήφιση νέων νόµων για το ασφαλιστικό και η συχνότατη αλλαγή αυτών δηµιουργούν σοβαρά τεχνικά προβλήµατα που δεν µπορούν να προβλεφθούν.
 Το Ταµείο δυστυχώς έχει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και µηχανογραφικών εφαρµογών που δυσχεραίνουν την αντιµετώπιση των συνεχών αλλαγών .
 Καταβάλλουµε πολλές προσπάθειες να ανατάξουµε παθογένειες ετών. Ζητάµε την κατανόησή σας.
 Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΤΗΣ ∆ΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ    ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

31 Ιουλίου 2015, 23:39:53
Απάντηση #212
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αυτό βρέθηκε αναρτημένο σε ομάδα στο FB ως φερόμενη επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΙΣ. Γνωρίζει κανείς κάτι !! ;;

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Οκτωβρίου 2015, 12:22:45
Απάντηση #213
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 Τα παραπάνω θα ήταν στο νομοσχέδιο για τα ΑμεΑ που ψηφίστηκε χθες. Ελπίζω να περιλήφθησαν - τα άρθρα που βρήκα δεν το διασαφηνίζουν πλήρως:....
   Για τους ιδιώτες που πληρώνουν (...) και θέλουν μειώμένες εισφορές  το άρθρο 39 του Ν. 4331/2015 (συνημμένο).
   Πάπαλα το άρθρο 39 (μέχρι την Παρασκευή μάλλον καταργείται από τα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος άρθρο 11). Τα συχαρίκια μου.
   Για όποιον έχει πρόσβαση περισσότερα σχόλια στο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

14 Οκτωβρίου 2015, 11:36:59
Απάντηση #214
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Πάπαλα το άρθρο 39 (μέχρι την Παρασκευή μάλλον καταργείται από τα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος άρθρο 11). Τα συχαρίκια μου.
   Για όποιον έχει πρόσβαση περισσότερα σχόλια στο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Έμεινα άναυδος, δεν το περίμενα με τίποτα... Ο Παρτούλης κατάφερε να με εκπλήξει... Ενδιαφέρθηκε για τους νέους!!! Μήπως πλησιάζουν εκλογές;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  -   Δημοσιεύθηκε 13 Οκτώβριος 2015
    Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του πολιτικού κόμματος «Ποτάμι» κ. Σ. Θεοδωράκη για το θέμα της τροποποίησης του ασφαλιστικού που συζητείται αυτήν την εβδομάδα στην Βουλή. Στην συνάντηση παρεστάθη εκ μέρους του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλη, ο Ταμίας του ΙΣΑ κ. Φ. Πατσουράκος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Β. Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομικών κ. Δ. Βερβεσός και ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γ. Στασινός, καθώς επίσης και οι βουλευτές κ. Χ. Θεοχάρης, Γ. Μαυρωτάς και Ν. Μανιός.
   Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων ζήτησαν την παρέμβαση των βουλευτών για να μην καταργηθεί η δυνατότητα που δόθηκε πριν λίγους μήνες στους «νέους» (μετά την 1/1/1993) ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, καθώς αποδεικνύεται ήδη η χρησιμότητά της και η συμβολή της στην αύξηση των εσόδων. Ο κ. Σ. Θεοδωράκης κατανόησε το πρόβλημα που γεννάται από την τροποποίηση του ασφαλιστικού και δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στη Βουλή.
   Οι τρεις επιστημονικοί σύλλογοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης, που αφορά στην επιβίωση των νέων επιστημόνων και του ταμείου τους. Ο ΙΣΑ, ο ΔΣΑ και το ΤΕΕ προγραμματίζουν για το θέμα κοινή συνέντευξη τύπου την Πέμπτη, συνάντηση με τους βουλευτές – ελεύθερους επαγγελματίες όλων των κομμάτων και δυναμική παρουσία στο Κοινοβούλιο για να αποτραπεί η ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

  ΥΓ: Δεν περιμένω προκοπή βέβαια...

14 Οκτωβρίου 2015, 12:22:28
Απάντηση #215
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


ΩΩωωωωωω, και άλλη ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος - Δημοσιεύθηκε 13 Οκτώβριος 2015
Γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί ζητούν να αποσύρει η κυβέρνηση τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που οδηγούν σε μείωση των εσόδων του ΕΤΑΑ

Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με κοινή επιστολή τους προς φορείς της Κυβέρνησης και την Τρόικα, απαιτούν την άμεση απόσυρση διάταξης του πολυνομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα, που συζητείται αυτήν την εβδομάδα και καταργεί ισχύουσα ρύθμιση του ασφαλιστικού. Παραθέτουν μάλιστα χαρακτηριστικά απολογιστικά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι με τη συγκεκριμένη τροποποίηση του ασφαλιστικού που επιχειρεί η Κυβέρνηση, τα προσβλεπόμενα έσοδα θα μειωθούν με αντίστοιχη μείωση και της εισπραξιμότητας των σχετικών εισφορών. Θέτουν επιπλέον ερωτήματα σε σχέση με τη σκοπιμότητα και τη λογική της συγκεκριμένης ενέργειας.

Συγκεκριμένα ζητούν να μην καταργηθεί η δυνατότητα που δόθηκε πριν λίγους μήνες στους «νέους» (μετά την 1/1/1993) ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία. Χαρακτηριστικά παραθέτουν απολογιστικά επιβεβαιωμένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του 2015 - σε ένα ιδιαίτερα υφεσιακό περιβάλλον- η εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης μόνο για τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών Μηχανικών έχει αποφέρει επιπλέον έσοδα 9.203.454 ευρώ (αύξηση 13.8%). Επίσης σε σχέση πάντα με το δεύτερο εξάμηνο του 2014 επιπλέον 7.286 περισσότεροι μηχανικοί (αύξηση 21,70%) μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους. (θα ήταν τουλάχιστον αστείο να περιμένουμε στοιχεία απο το ΤΣΑΥ)

Στην επιστολή που απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων αλλά και τους επικεφαλής του κουαρτέτου των θεσμών σημειώνουν ότι η προτεινόμενη κατάργηση θα επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στην είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών, επομένως και στα έσοδα του ασφαλιστικού ταμείου.

Οι εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αναρωτιούνται ποιος πραγματικά είχε τη «φαεινή ιδέα» να καταργήσει αυτή τη διάταξη που καθιερώθηκε πριν λίγους μόνο μήνες , καθώς αποδεικνύει ήδη τη χρησιμότητά της και συμβάλει στην αύξηση των εσόδων. Οι τρεις Πρόεδροι σημειώνουν ότι πρέπει να ενημερωθούν για το θέμα οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου, αλλά και οι επικεφαλείς του κουαρτέτου των θεσμών, διότι «προφανώς κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους», όταν επιδιώκουν μείωση των εσόδων του ασφαλιστικού ταμείου των αυταπασχολουμένων. Επισημαίνεται ότι η εισπραξιμότητα των εισφορών, δηλαδή τα πραγματοποιήσιμα έσοδα σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα, κυμαίνεται από 48% στο ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ ως 73% στο ΕΤΑΑ/ΤΑΝ. Τυχόν κατάργηση της σήμερα ισχύουσας πρόβλεψης θα οδηγήσει σε μείωση της εισπραξιμότητας και επομένως σε μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα για το ΕΤΑΑ.

Σύμφωνα με τους επικεφαλείς των τριών φορέων, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διάταξη καταργείται για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, παραμένει όμως σε ισχύ για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που επίσης είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, όπως ακριβώς και οι μηχανικοί, οι δικηγόροι και οι ιατροί, γεγονός που αποτελεί καταφανή και πρόδηλη περίπτωση άνισης μεταχείρισης και διάκρισης.

Στην επιστολή σημειώνεται μάλιστα το παράδοξο στη ίδια κοινοβουλευτική πλειοψηφία να εισηγείται την καθιέρωση μίας διάταξης πριν λίγους μήνες και σήμερα η ίδια κοινοβουλευτική πλειοψηφία να εισηγείται την κατάργησή της, όταν η πρόβλεψη που θεσμοθετήθηκε αποδείχθηκε ήδη επιτυχημένη!

Πέρα από το επιχείρημα της μείωσης των εσόδων, οι πρόεδροι των τριών μεγαλύτερων επιστημονικών συλλόγων καταγγέλλουν στην επιστολή τους ότι αυτή η ρύθμιση είναι πλήρως αντισυνταγματική καθώς έχει αναδρομική ισχύ από 2/7/2015 οπότε και ψηφίστηκε η προηγούμενη διάταξη και καταλαμβάνει και όσους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις υπαγωγής σε κατώτερη ασφαλιστική κλάση και έχουν ήδη υπαχθεί στο ευνοϊκό καθεστώς του νόμου 4331/15. Στην επιστολή σημειώνεται ότι η αντισυνταγματικότητα της διάταξης προκύπτει επίσης λόγω του ότι παραβιάζεται καταφανώς η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς θίγει περιουσιακού χαρακτήρα δικαιώματα των ασφαλισμένων, αλλά και την αρχή της προηγούμενης αρχής εμπιστοσύνης του διοικούμενου στο Κράτος, που έσπευσαν και επέτυχαν ήδη την υπαγωγή τους σε κατώτερη ασφαλιστική κλάση.

Στην επιστολή τους οι Γιώργος Στασινός, Γιώργος Πατούλης και Βασίλης Αλεξανδρής εκφράζουν τους φόβους τους ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των ελευθέρων επαγγελματιών μηχανικών, ιατρών και δικηγόρων, αυξάνοντας τις αποδημητικές ροές προς το εξωτερικό ικανών και ταλαντούχων νέων ανθρώπων, καθιστώντας έτσι την πατρίδα μας μια ολοένα περισσότερο χώρα γερόντων και συνταξιούχων, με τις όποιες περαιτέρω δυσμενείς συνέπειες για το δημογραφικό ζήτημα, τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και τη μακροπρόθεσμη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Οι τρεις φορείς προαναγγέλλουν μάλιστα περαιτέρω αντιδράσεις στη συγκεκριμένη διάταξη, που αφορά στην επιβίωση των νέων επιστημόνων και του ταμείου τους. Το ΤΕΕ, ο ΔΣΑ και ο ΙΣΑ προγραμματίζουν μάλιστα για το θέμα κοινή συνέντευξη τύπου την Πέμπτη, συνάντηση με τους βουλευτές – ελεύθερους επαγγελματίες όλων των κομμάτων και δυναμική παρουσία στο Κοινοβούλιο για να αποτραπεί η ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

14 Οκτωβρίου 2015, 12:50:21
Απάντηση #216
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εγώ θα επανέλθω: γιατί δεν ζητάμε να αυτονομηθούμε, μόνοι μας οι γιατροί, σε ξεχωριστό Ταμείο ;

Είναι τραγικό να πληρώνεις 30 χρόνια εισφορές και να μην μπορείς να έχεις αξιοπρεπή σύνταξη τα τελευταία 10-15 της ζωής σου, εξισωνόμενος έτσι με το κάθε κοπρόσκυλο-αφισοκολλητή που "εργαζόνταν" σε ΔΕΚΟ κι βγήκε στα 50 στην σύνταξη με παχυλό εφάπαξ, κι τον οποίο θα πληρώνει ο φορολογούμενος για άλλα 30 χρόνια...

Δείτε εδώ πως έπεσαν έξω τα Ταμεία των Τραπεζοϋπαλλήλων:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
Δηλαδή το 35,8% των παλαιών συνταξιούχων κατέβαλε στο Ταμείο εισφορά 7.093.458 € και έλαβε συντάξεις 180.610.295 € Πήραν πίσω 26 φορές!! την εισφορά τους και διεκδικούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ των εργαζομένων, δηλαδή άλλες 8,3 φορές.

Βασικά, ΤΙΠΟΤΑ απ΄όλα αυτά δεν θα μαθαίναμε, αν δεν έβλεπαν οι νέοι υπάλληλοι ότι θα πάρουν ξέρετε τι, ενώ οι παλιοί ξεκοκκάλισαν παχυλές συντάξεις με ΜΗΔΕΝ εισφορές.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου 2015, 13:13:06 από kopritis »

14 Οκτωβρίου 2015, 14:35:49
Απάντηση #217
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στους πίνακες που παραθέτει το άρθρο, όταν γράφει ότι ο Θ.Β. (τύφλα να έχει ο πράκτωρ 000) είχε εισφορές 66,02 ευρώ και έλαβε συντάξεις αθροιστικά 172.499,55 ευρώ, εννοεί ότι συνολικά στον εργασιακό του βίο έδωσε 66,02 συνταξιοδοτικές εισφορές; (αν ήταν μηνιαία εισφορά πάλι δεν θα είχε διαφορά, αλλά λέμε τώρα)

14 Οκτωβρίου 2015, 14:48:33
Απάντηση #218
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στους πίνακες που παραθέτει το άρθρο, όταν γράφει ότι ο Θ.Β. (τύφλα να έχει ο πράκτωρ 000) είχε εισφορές 66,02 ευρώ και έλαβε συντάξεις αθροιστικά 172.499,55 ευρώ, εννοεί ότι συνολικά στον εργασιακό του βίο έδωσε 66,02 συνταξιοδοτικές εισφορές; (αν ήταν μηνιαία εισφορά πάλι δεν θα είχε διαφορά, αλλά λέμε τώρα)

(66,02€) Χ (14 μισθοί) Χ (35 χρόνια υπηρεσίας) = το ποσό που έχει δώσει σε εισφορές = 32.340,00€
Αν πρόκειται να πάρει 172.499,55€ αθροιστικά τα χρόνια που θα ζήσει μετά, καταλαβαίνεις ότι με βάση τους ελληνικούς νόμους, την διαφορά (140.159,55€) την πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης.
Αν όπως ζητάει η τρόικα, πρέπει να πάψει το κράτος να χρηματοδοτεί από την φορολογία τα ασφαλιστικά ταμεία, υπάρχουν οι ακόλουθες λύσεις:
α) Αυξάνεις τις εισφορές
β) Μειώνεις τις συντάξεις (με βάση τις εισφορές που έχουν πληρωθεί και τα χρόνια λήψης σύνταξης μέχρι το προσδόκιμο επιβίωσης)
γ) αντλείς χρήματα από άλλους τομείς, πχ η Νορβηγια (αν θυμάμαι καλά) μεταφέρει τα χρήματα από τα πετρέλαια που αντλεί στο δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο για να δίνει μεγαλύτερες συντάξεις.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

14 Οκτωβρίου 2015, 15:57:28
Απάντηση #219
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Οδηγούμαστε de facto σε μια παλαιότερη πρόταση του Στέφανου Μάνου για καθιέρωση Εθνικής Σύνταξης, καθολικής για όλους τους Έλληνες στα 65-67, στα 700€ κι συμπλήρωσή της ανάλογα των εισφορών που κατέβαλλε καθένας κατά την διάρκεια του εργασιακού του βίου.

Ένα επίσης σωστό μέτρο είναι αυτό που έχει καθιερώσει το αντίστοιχο σύστημα της Αυστραλίας.

Σε περίπτωση που έχεις assets που ξεπερνούν κάποιο όριο (200k ΕΚΤΟΣ ιδιόκτητου σπιτιού για ένα άτομο) το κράτος σου παρέχει μειωμένη Εθνική Σύνταξη μέχρι μηδενισμού της αν τα περιουσιακά σου στοιχεία ξεπερνούν τα 400k.

Κάτι τέτοιο είναι εφαρμόσιμο με το Περιουσιόλογιο που συντάσσεται τώρα, κι θα απέτρεπε καποιον να έχει 2-3 διαμερίσματα, εξοχικό κτλ κι να τσεπώνει κι την συνταξάρα του.

14 Οκτωβρίου 2015, 16:35:31
Απάντηση #220
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....700€ κ...
..... απέτρεπε καποιον να έχει 2-3 διαμερίσματα, εξοχικό κτλ κι να τσεπώνει κι την συνταξάρα του.
   700 ευρώ!!! ... έχει γίνει 370 προ πολλού και είναι ζήτημα αν φτάνουν. Για ΝΑ η σύνταξη είχε προβλεφθει απο το 1992 στα 465 ευρώ. Με 700 θα είμαι μεγαλοσυνταξιούχος.
   Έλεος. Τα 2 σπίτια + εξοχικό είναι άκρατος λαϊκισμός. Ο πατέρας μου έχει 1 σπίτι που μένει, 1 ακόμα 45 τμ (ανοίκιαστο) και 1 εξοχικό 36 τμ. Πρέπει να του κόψουν τη σύνταξη; Μετά θα φάει τα τούβλα η θα τα πουλήσει όλα; Φαντάζομαι όταν τα πουλήσει θα του ξαναδώσον σύνταξη σύμφωνα με το σχέδιο σας....

14 Οκτωβρίου 2015, 19:26:41
Απάντηση #221
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ θα επανέλθω: γιατί δεν ζητάμε να αυτονομηθούμε, μόνοι μας οι γιατροί, σε ξεχωριστό Ταμείο ;
Δείτε εδώ πως έπεσαν έξω τα Ταμεία των Τραπεζοϋπαλλήλων:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος .....
   Αν διαβάσετε το άνω:  "" το ΤΑΠΙΛΤΑΤ δεν αποτελεί φορέα υποχρεωτικής κρατικής ασφάλισης αλλά ιδιωτικό φορέα και διέπεται μόνο από το καταστατικό του. "". Αν κάνουμε ξεχωριστό ταμείο (όχι κρατικό) πρέπει να διασφαλιστούμε ανάλογα.
   Επί της ουσίας αν αυτονομηθείς, που δεν γίνεται με το ΤΣΑΥ**,  ξεκινάς απο το 0. Δεν περιμένεις κρατική επιχορήγηση (δεν παίρνουμε ούτε τώρα βέβαια) ούτε όμως κρατική στήριξη αν ο πρόεδρος πάρει τα λεφτά και φύγει στη Βραζιλία (ή αν συνεχίσουν να παίρνουν τις συντάξεις τους οι ΠΑ) και τελειώσουν τα ευρώπουλα.

   ** Ο νόμος έδινε το δικαίωμα αυτονόμησης (το δίνει ακόμα; δεν θυμάμαι ως πότε) αν κάνεις και μια μελέτη βιωσιμότητας. Μελέτη και ισολογισμός στο ΤΣΑΥ έχει να γίνει απο το 2000 και κάτι (όχι τα 8 τελευταία χρόνια Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ). Είμαστε όμηροι κάποιων άχρηστων υπαλλήλων ή έστω διοικητών.

14 Οκτωβρίου 2015, 19:46:30
Απάντηση #222
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Μάλλον το θέμα με ...εξιτάρει ή είμαι πολύ τσατισμένος. Απο το ΠΘ εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (που πέρασε φυσικά απο τις επιτροπές της Βόλής επί της αρχής) βρήκα στο τέλος (χαμηλά) τις διάφορες εκθέσεις. Για τη διαβούλευση λέει πράγματι τις 105 διαμαρτυρίες για το άρθρο 11 (που μας αφορά τους ιδιώτες). Στο τελικό κείμενο το άρθρο 11 έγινε άρθρο 21 (στην αρχή χάρηκα ότι το απέσυραν αλλά εις μάτην) όπου είναι οι καταργούμενες διατάξεις.
   Αντιγραφω την αιτιολογική έκθεση (για κάποιους...  που λένε ότι δεν τα περνούμε και όλα ότι μας λένε αλλά τα κοιτάζουμε):
""Επιπροσθέτως, με τις διατάξεις του άρθρου αυτού καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 21, 24, 28, 31, 38 παρ. 1-3, 39, 75 του ν.4331/2015 (69 Α΄)  επειδή οι διατάξεις αυτές είναι αντίθετες με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015, στην οποία αναφέρεται ότι «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από την ακύρωση μέτρων και από μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που  θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους (άσχετα αν δεν επηρέασε αρνητικά αλλά θετικά, αφού αυξήθηκαν οι εισφορές, όπως λέει το ΕΤΑΑ), την ανάκαμψη της οικονομίας ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αυτά αξιολογούνται από τους θεσμούς» και επειδή στο ν. 4336/2015 αναφέρεται ότι « Η Ελληνική Κυβέρνηση θα καταργήσει τις τροποποιήσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα που εισήγαγαν οι νόμοι 4325/2015 και 4331/2015 σε συμφωνία με τους θεσμούς».
   Φυσικά στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν προβλέφθηκε καμιά ωφέλεια για τα Ταμεία (ίσως κάτι απο τα άλλα άρθρα που αφορούν τη σύνταξη σε όσους χρωστάνε αλλά είναι ασαφές).
    Όπως φαίνεται πλήρως αιτιολογημένος νόμος: Έτσι θέλουν οι θεσμοί...

19 Οκτωβρίου 2015, 20:39:05
Απάντηση #223
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  ....    Όπως φαίνεται πλήρως αιτιολογημένος νόμος: Έτσι θέλουν οι θεσμοί...
  Πάει και αυτό, ψηφίστηκε. Τώρα μας λένε "συγγνώμη, το κάναμε επίτηδες":
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  ??? (τι να στηρίξουμε; )
 
   Ανοιχτή επιστολή σε μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους και όλους τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, έστειλε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για την κατάργηση της διάταξης που δίνει δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας.
   Ο κ. Σπίρτζης, παραδέχεται ότι η κυβέρνηση παρότι έδωσε μάχη, απέτυχε να πείσει τους Θεσμούς και έκανε μια «τακτική υποχώρηση» όπως την αποκαλεί. Ζητά ωστόσο την κατανόηση των συγκεκριμένων κλάδων και την στήριξή τους στην κυβέρνηση που δίνει μάχη για να δοθεί λύση στο ασφαλιστικό.

Ολη η επιστολή Σπίρτζη:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,  :laugh:

Σήμερα στο Σχέδιο Νόμου με την ψήφιση των μέτρων, για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, προβλέπεται η κατάργηση της διάταξης για το δικαίωμα της επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας μέχρι το 2016, διάταξη που συντάχθηκε, κατατέθηκε και ψηφίστηκε από Μηχανικούς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη διάταξη αυτή στη Διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς δόθηκε μεγάλη μάχη με επαρκέστατη τεκμηρίωση από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης τόσο για τους κοινωνικούς δίκαιους λόγους όσο και για την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής της πρότασης της Κυβέρνησης.

Δυστυχώς, στο συγκεκριμένο θέμα, οι Θεσμοί δεν έδειξαν τη δέουσα και προφανή λογική, για να αποδεχθούν τη συνέχιση της ισχύος της διάταξης ή άλλων εναλλακτικών προτάσεων που κατέθεσε η ελληνική Κυβέρνηση (ποιών, γιατί δεν μας είπαν; ).

Στη συγκεκριμένη στιγμή, παρά τις πολιτικές διαφωνίες μας, και προσωπικά και πολλών συναδέλφων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μηχανικών, Γιατρών και Δικηγόρων, προέχει η επιτυχής έκβαση της μάχης που δίνει ο ελληνικός λαός, η Κυβέρνησή του και ο Πρωθυπουργός του, για την αναδιάρθρωση του χρέους της Χώρας.

Για αυτό ζητώ από τους Συναδέλφους μου, από όλους όσους δώσαμε κοινούς αγώνες, και ιδιαίτερα τους νέους επιστήμονες της Χώρας μας, την κατανόησή σας για την ψήφιση της άδικης, αλλά όμως και προσωρινής διάταξης ???, που στρέφεται ενάντια σε όλους τους Ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ.

Ζητώ την κατανόησή σας για την τακτική υποχώρησή μας αλλά και ταυτόχρονα ζητώ και τη συμμετοχή σας, την επαγρύπνησή σας και τη δράση σας, ώστε να αποτελείτε την αυτόνομη συνείδηση του κινήματος των επιστημόνων που είναι ζωτικό συστατικό της Κυβέρνησης.  ???(τι λέει; δεν κατάλαβα)

Ζητώ τη συμμετοχή σας για μια δίκαιη, συνολική και οριστική λύση στο πρόβλημα των άδικων, υπέρογκων και ανάλγητων ασφαλιστικών εισφορών με την ψήφιση του αντίστοιχου Σχεδίου Νόμου στο τέλος Νοεμβρίου, για τη διασφάλιση ενός δίκαιου και υγιούς ασφαλιστικού συστήματος και για τις νέες γενιές. (μάλλον το Νοέμβριο θα ψηφίσουν να πληρώσουμε ακόμα περισσότερα για τις συντάξεις που δεν θα πάρουμε και μας προετοιμάζει)

Θα συνεχίσω να δίνω αγώνες μαζί με τους Μηχανικούς και όλους τους επιστήμονες με τις ίδιες πάντα απόψεις, στην ίδια πάντα κατεύθυνση, για τη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποδοχές και τον κύκλο εργασιών του κάθε Μηχανικού, Γιατρού και Δικηγόρου, για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα αποτελεί την προστασία και την κοινωνική πρόνοια των επιστημόνων και όχι τιμωρητικό μηχανισμό περιθωριοποίησης και εξόδου από το επάγγελμα.

Πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας! (βάζω και άλλλλα θαυμαστικά) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Χρήστος Σπίρτζης»

20 Νοεμβρίου 2015, 16:06:48
Απάντηση #224
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μου θυμίζει την "δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού":

20/11/2-15

 Ανεξάρτητο και βιώσιμο ταμείο ζητούν οι υγειονομικοί φορείς

Δελτίο Τύπου.

Η βιωσιμότητα του Ταμείου των Υγειονομικών (ΤΣΑΥ), ο συντονισμός δράσεων για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας του στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΕΤΑΑ και η διερεύνηση των δυνατοτήτων αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, απασχόλησαν τους εκπροσώπους των Υγειονομικών Φορέων στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Κατσίκης, οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.κ. Απόστολος Βαλτάς Αντιπρόεδρος και Σεραφείμ Ζήκας μέλος ΔΣ, καθώς και η Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου κα Αθηνά Τραχήλη και η εκπρόσωπος κα Μάγδα Βουδούρη. Επίσης συμμετείχε στη συνάντηση  και ο  Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) κ. Στάθης Τσούκαλος ο οποίος παρείχε εκτενή ενημέρωση στους Φορείς για την κατάσταση του Ταμείου.

Κοινή πεποίθηση των εκπροσώπων των Φορέων είναι η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του Ταμείου μέσα από την επαναφορά της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης των 360 ευρώ που καταργήθηκε, τη συμμετοχή του Κράτους στη τριμερή χρηματοδότηση, καθώς και την εξόφληση των εργοδοτικών εισφορών που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια.

Όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων, η βελτίωση των υπηρεσιών του Ταμείου μπορεί να επιτευχθεί με την επάνοδο αποσπασμένων υπαλλήλωνσε άλλους φορείς,  όπως τα κομματικά και υπουργικά γραφεία, αλλά και με στοχευμένες προσλήψεις, ανάληψη δράσεων και ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος.

Αναφερόμενοι στους συνταξιούχους που ήταν έμμισθοι στο Δημόσιο και παίρνουν προσωρινή σύνταξη (από το Δημόσιο), συμφώνησαν ότι πρέπει να επιτραπεί η χορήγηση προσωρινής σύνταξης και από το ΤΣΑΥ, που σήμερα απαγορεύεται, καθώς η απονομή σύνταξης του ΤΣΑΥ μπορεί να καθυστερήσει έως και τρία χρόνια. Επίσης, η απονομή προσωρινής σύνταξης θα αποσυμφορήσει τον όγκο των αιτήσεων προς συνταξιοδότηση και θα επιτρέψει τη γρηγορότερη απονομή σύνταξης και στους μονοσυνταξιούχους.

Οι Υγειονομικοί Φορείς ζητούν από το Κράτος την απόδοση των αποθεματικών, που στέρησε από το Ταμείο (π.χ. PSI, δομημένα ομόλογα, κ.λπ.), καθώς και τη συμμετοχή του στη τριμερή χρηματοδότηση. Με τον τρόπο αυτό, τονίστηκε, να διατηρηθεί η βιωσιμότητα του Ταμείου και θα ενισχυθεί η λειτουργία του.

Κύρια διεκδίκηση των Υγειονομικών αποτελεί η ανεξαρτησία του ΕΤΑΑ. Επίσης, εκφράζουν την κάθετη αντίθεση τους στη συγχώνευση και ενοποίησή του με άλλα Ταμεία.

Η σχεδιαζόμενη ενοποίησή του, θα έχει ιδιαίτερα δυσμενή αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους. Θα χαθούν και τα υπόλοιπα αποθεματικά του Ταμείου που έχουν απομείνει, χρήματα των ασφαλισμένων από τις εισφορές τους, ενώ η σύνταξη θα πάψει να είναι ανταποδοτική και αξιοπρεπής.

Οι απόψεις που κατατέθηκαν θα συζητηθούν στα Διοικητικά Συμβούλια των Υγειονομικών Φορέων, προκειμένου να συντονιστούν δράσεις και παρεμβάσεις στις παραπάνω κατευθύνσεις.

                            ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
20503 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Οκτωβρίου 2010, 12:24:29
από Gatekeeper
200 Απαντήσεις
165088 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Ιουνίου 2019, 13:25:37
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
12146 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Ιανουαρίου 2018, 07:09:26
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
14188 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαΐου 2019, 00:28:04
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
19035 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Οκτωβρίου 2019, 07:53:22
από Argirios Argiriou