Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (119/187) > >>

Kyroula:

--- Παράθεση ---...πώς μπορεί να ζητήσει κάποιος έλεγχο ασβεστίου ούρων (24ώρου)
--- Τέλος παράθεσης ---
Μια φορά που το χρειάστηκα ,επέλεξα κανονικά το ασβέστιο και πρόσθεσα στα σχόλια "ούρα  24ωρου ".Το εργαστήριο την εκτέλεσε κανονικά.Ελπιζω να μην επρόκειτο για μεμονωμένο γεγονός.Με αυτόν τον τρόπο ζήτησα και λεύκωμα ούρων 24ωρου,παρά το γεγονός ότι στην περιγραφή των εξετάσεων στο esyntagografisi αναφέρεται σε αίμα και στις 2  περιπτώσεις.

EzeΤΡΟΛ:
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί ένας Γ.Ι. να εκδόσει παραπεμτικό για holter ρυθμού ή αν αυτό αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα καρδιολόγου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί ένας Γ.Ι. να εκδόσει παραπεμτικό για holter ρυθμού ή αν αυτό αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα καρδιολόγου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.

--- Τέλος παράθεσης ---
Μπορείτε, αφού έχετε δυνατότητα να γράψετε παραπεμπτικό που να περιλαμβάνει μέχρι 1 (μία) εξέταση με κωδικό που ξεκινάει από 22 (καρδιολογία) - βλέπε ΦΕΚ 2243/τ.Β'/18-08-2014.

Argirios Argiriou:
Πώς παραγγέλνουμε υπέρηχο υποψία κύστης Baker:

Πάμε στα υπερηχογραφήματα, διαλέγουμε "Υπερηχογράφημα μαλακών μορίων", και στο σχόλιο γράφουμε π.χ.: Κύστη Baker στην αριστερή ιγνυακή χώρα;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αργύρη,να επισημάνω ότι, στην περιοχή μου τουλάχιστον, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ακτινολόγοι δεν δέχονται παραπεμπτικά με υπέρηχο μαλακών μορίων, μαστού και θυρεοειδούς με το αιτιολογικό ότι δεν περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ με τις εξετάσεις που αποζημιώνονται (θυμάστε ότι δεν υπήρχαν στην αρχή) αλλά προστέθηκαν στο σύστημα μεταγενέστερα με υπουργική απόφαση-παρέμβαση.
Ο τρόπος που περιγράφεις το παραπεμπτικό είναι ο σωστός, όμως διασταύρωσε με τον ακτινολόγο αν δέχεται το παραπεμπτικό κι αν εκτελεί την εξέταση μέσω ΕΟΠΥΥ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση