Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-diagnosis -Ηλεκτρονική Έκδοση Παραπεμπτικών -Σχόλια/Οδηγίες

<< < (129/187) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλή σας μέρα.
Γνωρίζει κανείς αν μπορεί να συνταγογράφηθεί το HLA-B27?

--- Τέλος παράθεσης ---
Μερικοί βιοπαθολόγοι δέχονται στην εξέταση "Διασταύρωση ιστοσυμβατότητας HLA με Τ και Β λεμφοκύτταρα" (Εξετάσεις βιολογικών υλικών 1) με σχόλιο "Β27" (κωδικός 120000200).

--- Τέλος παράθεσης ---
   Γνωστό μ/β που ρώτησα στα Λάρισα μου είπε ότι δεν το δέχεται καθόλου (και χρεώνει την εξέταση).
   Φυσικά πρέπει να απαντήσει κάποτε υπεύθυνα ο ΕΟΠΥΥΥ για αρκετές εξετάσεις (και φυσικά οι ασάφειες "τον βολεύουν")

EzeΤΡΟΛ:
Aσφαλισμένος ήρθε και (ξανα)ζήτησε "παραμπεμτεπεμπτικό" με "τα πάντα όλα". Ο ίδιος, όπως φάνηκε στην (άνευ συγκατάθεσής του αλλά εκεί θα κολλήσουμε; ) αναζήτηση, είχε ξαναπάρει παραπεμπτικό για τις ίδιες εξετάσεις μόλις τον Μάιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πήγε ποτέ να τις κάνει, και το παραπεμπτικό έληξε. Στην αναζήτηση, όντως το παραπεμπτικό φαίνεται σαν "συνταγογραφημένο" και όχι σαν εκτελεσμένο.

Έχουμε καταλήξει τελικά σε μια minimum συμφωνία, ως προς το τίνος έργο είναι να μπαίνει και να ενημερώνει ότι ένα παραπεμπτικό έχει εκτελεστεί;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Όταν ζητάει "τα πάντα όλα" και έχει σκοπό να τα κάνει σε ιδιωτικό φροντίζεις να βάλεις 20+ εξετάσεις ώστε να φάει πόρτα και να έρθει πίσω ως βρεγμένη γάτα ζητώντας εκπτώσεις!
Τα παραπεμπτικά πρέπει να τα καταχωρούν ως εκτελεσμένα αυτοί που τα εκτελούν, αλλά το κάνουν ελάχιστοι. Ομολογώ ότι έχω μπει στον πειρασμό να μπω και να ακυρώσω όλα τα παραπεμπτικά μου που έχουν θεωρητικά λήξει αφού έχει περάσει ο μήνας και συνεχίζουν να φαίνονται ως συνταγογραφημένα. Θα με κατηγορήσει κανείς αν ακυρώσω τα "ληγμένα"; Το μόνο που με εμποδίζει είναι η πιθανότητα να αρχίσουν να εμφανίζονται στο μέλλον πανικόβλητοι εργαστηριακοί και να ζητούν επανέκδοση.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....Στην αναζήτηση, όντως το παραπεμπτικό φαίνεται σαν "συνταγογραφημένο" και όχι σαν εκτελεσμένο.
Έχουμε καταλήξει τελικά σε μια minimum συμφωνία, ως προς το τίνος έργο είναι να μπαίνει και να ενημερώνει ότι ένα παραπεμπτικό έχει εκτελεστεί;

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.... Τα παραπεμπτικά πρέπει να τα καταχωρούν ως εκτελεσμένα αυτοί που τα εκτελούν, αλλά το κάνουν ελάχιστοι. Ομολογώ ότι έχω μπει στον πειρασμό να μπω και να ακυρώσω όλα τα παραπεμπτικά μου που έχουν θεωρητικά λήξει αφού έχει περάσει ο μήνας και συνεχίζουν να φαίνονται ως συνταγογραφημένα.
--- Τέλος παράθεσης ---
   Οι αμιγείς εργαστηριακοί (ακτινολόγοι, βιοπαθολόγοι) συνήθως δεν έχουν κωδικούς e-prescription οπότε δεν μπορούν να "εκτελέσουν" εκεί τα παραπεμπτικά. Τα "εκτελούν" στο e-dapy. Κανονικά θα έπρεπε τα συστήματα να είναι αμφίδρομα (υπάρχει μόνο άντληση στοιχείων του e-prescription απο το e-dapy και όχι αντίστροφα). Έτσι δεν ενημερώνεται το σύστημα για την εκτέλεση (έγινε μόνο άπαξ στην αρχή του 2015 για τα παραπεμπτικά του 2014). Προσωπικά δεν κατηγορώ τους εργαστηριακούς γι' αυτό αλλά μάλλον τους προγραμματιστές.
   Αν ακυρωθούν ήδη εκτελεσμένα παραπεμπτικά δεν νομίζω να γίνει τίποτα. Το ωραία θα είναι ότι αν γίνει κάποτε η ενημέρωση του e-prescription, τα ακυρωμένα (εκ των υστέρων) να φαίνονται εκτελεσμένα...
   Τώρα για να είσαι σίγουρος ότι δεν εκτελέστηκε ένα παραπεμπτικό πρέπει δυστυχώς να ζητάς το συνήθως χαμένο πρωτότυπο παραπεμπτικό...

Kyroula:
Καλημέρα,γνωρίζει κάποιος αν υπαρχει στο σύστημα η δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου στα κόπρανα ή τα αντισώματα ορού για το H.pylori;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση