Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 14:12:51

Αποστολέας Θέμα: Νέα Τάξη Πραγμάτων  (Αναγνώστηκε 4609 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Νοεμβρίου 2011, 09:33:05
Αναγνώστηκε 4609 φορές
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Καλώς τους δεχτήκαμε(και επίσημα)... :'( 

Medicus curat,
Deus sanat

15 Νοεμβρίου 2011, 09:53:46
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Τριμερής, διμερής, μονομερής αφθονούν στην ιστορία και της Ελλάδας και παγκοσμίως.

Ουδέν κακό, αμιγές καλού και το ανάποδο.

Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα την παρούσα φάση.
Ίσως ένας λιμός μετά από μια έξοδο μας από τον περιβάλλοντα κόσμο να είναι μια καλή ιδέα καθώς ούτε σιτηρά παράγουμε αρκετά, ούτε γάλα παράγουμε αρκετό σε περίπτωση που αύριο δεν εισάγουμε ξαφνικά τίποτα.

Υπάρχει και κάτι άλλο που ιστορικά παρατηρεί κανείς και είναι πρακτικά κοσκίνισμα (είναι μη σχετιζόμενο με τόπο, χρόνο, πολιτισμό):
Σε γενικές γραμμές (και όχι σε απόλυτο βαθμό), κάθε οικονομική κρίση σε ένα κλειστό πληθυσμό, οδηγεί με ρυθμό ανάλογο της βαρύτητας της οικονομικής κρίσης, σε μετανάστευση την αφρόκρεμα σε δεξιότητες του πληθυσμού. Εάν η κρίση είναι αρκετά μεγάλη και διαρκέσει πάνω από μια γενιά, τότε δεν υπάρχει επαναπατρισμός. Ο τοπικός πληθυσμός αποδυναμώνεται γονιδιακά σε δεξιότητες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν το δούμε λοιπόν από την εθνικιστική πλευρά του πράγματος με βιολογικές προεκτάσεις πως θα σκεφτόμασταν...?
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

15 Νοεμβρίου 2011, 10:14:54
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Medicus curat,
Deus sanat

17 Νοεμβρίου 2011, 10:51:54
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

medicus


ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ!

Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του Κυριάκου Ι. Διακογιάννη με τίτλο "Γράμμα στον Σιωνιστή Χασάπη Μπούς" σελ. 138. Ο συγγραφέας αναφέρετε στο διάλογο μεταξύ του Σιωνιστή Jean-Jacques Servan-Schreiber και του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Ο Εβραιοσιωνιστής Schreiber είχε έρθει απο την Γαλλία στην Ελλάδα για να πάρει μαζί του τον γνωστό μουσικοσυνθέτη και αντιστασιακό εκείνης της εποχής Μίκη Θεοδωράκη.
Από τα γραφόμενα φαίνεται ξεκάθαρα η ανάμειξη του Σιωνισμού στον "αντιστασιακό" αγώνα κατά της Δικτατορίας στην Ελλάδα. Όμως η Σιωνιστική διείσδυση δεν περιορίστηκε μόνο στην πλευρά της αντίστασης. Η επιβολή του Σρέιμπερ στον Γεώργιο Παπαδόπουλο παντοδύναμο δικτάτορα εκείνη την εποχή είναι χαρακτηριστική. Οι εν Ελλάδι Εβραίοι κατά την περίοδο της Δικτατορίας τάσσονταν υπέρ της Χούντας, η οποία αναγνώρισε ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, ύστερα από αλλεπάλληλες πιέσεις του τότε προέδρου του ΚΙΣ Ιωσήφ Λόβιγγερ.

Σρέϊμπερ πρός Γεώργιο Παπαδόπουλο: "Κύριε Πρόεδρε όπως γνωρίζετε ήδη βρίσκομαι στην Ελλάδα για να συναντήσω τον Ελληνα μουσικοσυνθέτη κ. Μίκη Θεοδωράκη και να τον πάρω με το αεροπλάνο μου."
Διακογιάννης: "Το ίδιο βράδυ στο σπίτι μου στο Παρίσι έχουμε συνεδριάσει τα μέλη της Αντιδικτατορικής μας ομάδας. Διακόπτουμε για 10 λεπτά να ξεζαλιστούμε και να πιούμε ένα καφέ. Κάποιος βρίσκεται όρθιος κοντά στην συσκευή της τηλεόρασης. Γυρνάει το κουμπί και βλέπουμε στον δέκτη το αεροδρόμιο του Μπουρζέ,το αεροπλάνο του Jean-Jacques Servan-Schreiber να προσγειώνεται, την πόρτα του να ανοίγει και το Μίκη Θεοδωράκη να πατάει στο ελεύθερο Γαλλικό έδαφος, την Μελίνα Μερκούρη να τον αγκαλιάζει το πλήθος των Ελλήνων αυτοεξόριστων να συνοστίζεται ποιός θα του πρωτοσφίξει το χέρι."


Παραθέτουμε το σχετικό τηλεγράφημα του ΚΙΣ προς τον Παπαδόπουλο.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Τον κόσμο των διοικούν οι Σιωνιστές. Βρίσκονται στα τελικά στάδια εγκαθίδρυσης της Παγκόσμιας Αυτοκρατορίας τους. Γιατί αυτό που ετοιμάζουν, ενώ το ονομάζουν "Δημοκρατία" στην πραγματικότητα θα είναι ένα φασιστικό καθεστώς από τα χειρότερα που θα βιώσει ποτέ η ανθρωπότητα.
Από τα αρχαία χρόνια κρύβουν τις "βρωμιές" που κάνουν, κρύβουν το ρόλο τους στους πολέμους και στις παγκόσμιες συρράξεις και προβάλλουν ότι θέλουν αυτοί.
Στη σημερινή εποχή είδαμε ότι απέκρυψαν από όλη την Παγκόσμια Κοινότητα το μεγαλύτερο τείχος που εγκλωβίζει ένα λαό(τους Παλαιστίνιους), το τείχος του Ισραήλ.
Στη δίκη της "17 Νοέμβρη" αποσιωπήθηκε η διασύνδεση των στελεχών της οργάνωσης και της "Μοσάντ".
Στην περίπτωση των "Ερυθρών Ταξιαρχιών" υπήρχε και εκεί διασύνδεση με την Μοσάντ και με την τροφοδοσία τους με όπλα.
Ακούμε 35 χρόνια τώρα λόγια εναντίον της Χούντας. Κανείς δεν τόλμησε όμως να μιλήσει για το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, που ήταν υπέρ της Χούντας και τους έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα.
Με λίγα λόγια "όποια πέτρα και να σηκώσεις αυτοί είναι από κάτω".
Δείτε τώρα ότι και τους αντιστασιακούς στο Παρίσι και το Λονδίνο τους καθοδηγούσαν και τους συνέδραμαν αυτοί.
Να θυμίσουμε ότι μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1821, μαζί με τους Έλληνες που ήρθαν να αναλάβουν την διοίκηση της χώρας, ήρθε και μια ομάδα Σιωνιστών που αυτοαποκαλούνταν Άγγλοι-Γάλλοι κτλ, στην πραγματικότητα όμως ήταν Εβραίοι Σιωνιστές και από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος προσπάθησαν να το ποδηγετήσουν. Κατείχαν θέσεις συμβούλου σχεδόν σε όλα τα Υπουργεία. Ασχολήθηκαν όμως πιο πολύ με το Υπουργείο Παιδείας, Εξωτερικών και τις Τράπεζες.
Στα απομνημονεύματά του ο Κολοκοτρώνης κάνει ειδική μνεία "για αυτούς που ήρθαν από το εξωτερικό".
Έτσι και εδώ, βοηθούσαν τους αντιστασιακούς, τα είχαν καλά και με τους τότε Κυβερνώντες στην Ελλάδα, παρόλο που τους "χάλασαν" το χατίρι με την μη παραχώρηση του αεροδρομίου της Σούδας στον πόλεμο των 7 ημερών και ταυτόχρονα την βραδιά του Πολυτεχνείου οι δημοσιογράφοι εκείνης της εποχής γνώριζαν ότι ο Μοσέ Νταγιάν βρίσκονταν στην Αθήνα με την κόρη του και άλλους επιτελείς. Προφανώς δεν είχαν έρθει εδώ για διακοπές αλλά προκειμένου να συντονίσουν το "έργο τους".
Medicus curat,
Deus sanat

17 Νοεμβρίου 2011, 10:57:49
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Προφανώς, ο κ. Κ. Διακογιάννης τυγχάνει καθαρόαιμος υπεράρειος κλάσης VI στην κατάταξη κατά Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Οι δε πηγές του είναι "τού 'πα - μού 'πε - σας λέω".


« Τελευταία τροποποίηση: 17 Νοεμβρίου 2011, 13:15:13 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Νοεμβρίου 2011, 11:11:27
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Medicus curat,
Deus sanat

17 Νοεμβρίου 2011, 11:16:01
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Tα "Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος" δεν ξέρω αν εφαρμόζονται, αλλά τα ελληνικά διαγνωστικά, θεραπευτικά και συνταγογραφικά πρωτόκολλα, σίγουρα ΔΕΝ...  

:D
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Νοεμβρίου 2011, 17:20:08
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Medicus curat,
Deus sanat

17 Νοεμβρίου 2011, 17:30:42
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Medicus curat,
Deus sanat

2 Δεκεμβρίου 2011, 09:41:12
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Μια μέρα εμφανίσθηκε σε ένα χωριό ένας καλοντυμένος άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά. Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη. Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους. Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιονδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι 500 ευρώ! Και αποχώρησε.

Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα. Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα. Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα. Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη τους. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει.
                                 
 Η τράπεζα λοιπόν κατέσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους. Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον Δήμο. Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν και κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου. Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του Δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση. Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς Δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαιδάρους!!.
                                 
Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή-οδηγία πως να μειώσει τα έξοδα του Δήμου: Λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών. Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του Δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι. Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και το κυριότερο, να εξυγιάνει το εμπόριο των γαϊδάρων. Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν με τον ιδρώτα τους. Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση η ιστορία δεν έχει τελειώσει γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έκαναν μετά οι αγρότες.

Εσύ τι θα έκανες στην θέση τους, ή μάλλον τι θα κάνεις;
Medicus curat,
Deus sanat

26 Φεβρουαρίου 2015, 23:05:49
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 27ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Χαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:

Πρώτον: η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους.

Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας και

Τρίτον: η απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας.

Ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους.

Χαίρομαι που ο Λαός μάς δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο - προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.
Απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».

Αθήνα, 26.2.2015
Μίκης Θεοδωράκης
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
2778 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιουνίου 2017, 08:07:37
από GirousisN
4 Απαντήσεις
3696 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιουνίου 2014, 10:51:45
από Argirios Argiriou