Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 12:05:57

Αποστολέας Θέμα: Ένα μόνο σύνθημα: Ελεύθερο ιατρείο στους ιατρούς του ΕΣΥ  (Αναγνώστηκε 167669 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Σεπτεμβρίου 2014, 16:14:11
Απάντηση #150
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Αίσθηση προκάλεσε σους παρισταμένους του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου η αρχική τοποθέτηση του Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει πολιτική Υγείας. Σύμφωνα με τον κο Γρηγοράκο ο ΕΟΠΥΥ έπρεπε να είχε γίνει στη χώρα μας από το 1981 ενώ τα προβλήματα που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια περίθαλψη οφείλονται αφενός στον άναρχο τρόπο διάρθρωσης των δομών της αλλά και στο ότι υπάρχουν πολλές δομές ανεκμεταλευτες, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση των 15 κέντρων αποκατάστασης που διαθέτει η χώρα και παρότι είναι άρτια εξοπλισμένα δεν αξιοποιούνται.
Ο κος Γρηγοράκος περιέγραψε το ΕΣΥ ως ένα σύστημα γερασμένο και κουρασμένο ενώ συνεχίζοντας την ομιλία του η οποία είχε έντονη αντιπολιτευτική αλλά και προεκλογική χροιά είπε, ότι θα πρέπει να ξαναδούμε τη συνεργασία μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά και το θέμα των αποκλειστικών συμβάσεων των γιατρών με μισθούς των 1200 ευρώ. Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε μπαλώματα τις λύσεις των επικουρικών γιατρών τη στιγμή που τα ξεπερασμένα τεχνολογικά νοσοκομεία μας, έχουν τόσες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό αλλά και σε εξοπλισμό.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςπεριεχόμενο/άρθρο/6810/αναπληρωτής-υπουργός-της-υγείας-δεν-υπάρχει-πολιτική-υγείας
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

30 Οκτωβρίου 2014, 10:20:08
Απάντηση #151
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΘΗΝΑ 28-10-2014

Η Γενική Συνέλευση της παράταξης "ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ" εξέλεξε Συντονιστική Γραμματεία που αποτελείται απο τους :
Ευριπίδη Μπιλιράκη, Θανάση Αποστολόπουλο και Παναγιώτη Τρόντζα.

Αποφάσισε ομόφωνα να εκπροσωπηθεί στο ΔΣ του ΙΣΑ απο τον Ευριπίδη Μπιλιράκη και να συμμετάσχει ο Θανάσης Αποστολόπουλος ως εκλέκτορας για τον ΠΙΣ μετά την παραίτηση του πλειοψηφούντος εκλέκτορα Ε.Μπιλιράκη.

Οι εκλεγέντες έλαβαν την εξουσιοδότηση να προωθήσουν τις ρηξικέλευθες θέσεις της παράταξης, που είναι:

Κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους στο ΕΣΥ και ανά 5ετία κρίσεις,
εργασιακή σχέση μη αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ και το ΠΕΔΥ,
προκήρυξη 3000 νέων θέσεων μη αποκλειστικής απασχόλησης για τους νέους γιατρούς με αντίστοιχη κατάργηση κενών θέσεων ειδικευομένων,
η συνεργασία νέων γιατρών αλλά και ελεύθερων επαγγελματιών με τα Δημόσια Νοσοκομεία και η πλήρης διασφάλιση του δικαιώματος όλων των γιατρών για σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ αλλά και ηλεκτρονική συνταγογράφηση, κάτι που βρίσκεται υπό θανάσιμη απειλή.
Οσον αφορά την επόμενη μέρα στην εκλογή ΔΣ του ΙΣΑ, θέση μας είναι ο απόλυτος σεβασμός της βούλησης των Αθηναίων γιατρών χωρίς αποκλεισμούς και ιδεοληψίες, μέσα απο τη σύνθεση.

Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού και αποτελεσματικού προεδρείου απαλλαγμένο απο τα λάθη του παρελθόντος, που θα συμβάλλει στην αποτελεσματική διαχείριση και επίλυση των προβλημάτων της Υγείας και της ιατρικής κοινότητας.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Γραμματείας

Ευριπίδης Μπιλιράκης
Πλειοψηφών Σύμβουλος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

30 Οκτωβρίου 2014, 11:23:24
Απάντηση #152
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
......
1) Κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους στο ΕΣΥ και ανά 5ετία κρίσεις,
2) εργασιακή σχέση μη αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ και το ΠΕΔΥ,
3) η συνεργασία νέων γιατρών αλλά και ελεύθερων επαγγελματιών με τα Δημόσια Νοσοκομεία και η πλήρης διασφάλιση του δικαιώματος όλων των γιατρών για σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ αλλά και ηλεκτρονική συνταγογράφηση, κάτι που βρίσκεται υπό θανάσιμη απειλή.
4) Οσον αφορά την επόμενη μέρα στην εκλογή ΔΣ του ΙΣΑ, θέση μας είναι ο απόλυτος σεβασμός της βούλησης των Αθηναίων γιατρών χωρίς αποκλεισμούς και ιδεοληψίες, μέσα απο τη σύνθεση. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού και αποτελεσματικού προεδρείου απαλλαγμένο απο τα λάθη του παρελθόντος, .....
   Είδα την ανάρτηση στο Μedispin πριν λίγο και θα την μετέφερα εδώ αλλά με προλάβατε  :). Αναμενομένο λόγω του 2 (ξεχώρισα κάποια θέματα και τα αρίθμησα). Σχόλια:
1) Τι μας φταίν οι νεοεισερχόμενοι - γιατί προστατεύουμε τους παλιούς; (μήπως επειδή είναι ψηφοφόροι μας; ). Δεν μπορεί να ισχυούν 2 μέτρα...
2) Αν δεν κάνω λάθος η παράταξη προέρχεται απο το ΠΕΔΥ. Έτσι (για αναλογία) παίρνει η μπάλα (το μη αποκλειστικής) και το ΕΣΥ.
3) Η ελεύθερη συνεργασία ελεύθερων επαγγελματιών με τα Δημόσια ... (όχι μόνο όποιους συμπαθούν οι διευθυντές-καθηγητές)...
4) Η βούληση των Αθηναίων γιατρών εκφράστηκε πρόσφατα με την ψήφο τους που, κατ' εκτίμηση μου, δεν διαπίστωσε ιδιαίτερα λάθη παρελθόντος (βγήκαν σχεδόν οι ίδιοι)....

27 Μαΐου 2015, 22:40:56
Απάντηση #153
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
"Πλήρης και αποκλειστική η απασχόληση στο δημόσιο σύστημα υγείας"

Την πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ "για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο σύστημα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Πανεπιστημιακών και Στρατιωτικών γιατρών, κατάργηση των αποκλειστικών νοσοκόμων με δελτίο παροχής υπηρεσιών με παράλληλη πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού, καθώς και κατάργηση των απογευματινών ιατρείων των νοσοκομείων με παράλληλη θεσμοθέτηση απογευματινής λειτουργίας με όρους Δημοσίου", επαναβεβαίωσε το Τμήμα Υγείας του κυβερνώντος κόμματος με αφορμή ποικίλα δημοσιεύματα σχετικά με την πιθανή επαναπρόσληψη (με δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου) των αποχωρησάντων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ με τον νόμο Γεωργιάδη.

"Η νέα πολιτική οφείλει να είναι στην κατεύθυνση του ευρύτερου δυνατού διαχωρισμού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με παράλληλη ενίσχυση του πρώτου. Αυτή άλλωστε είναι η θέση της Αριστεράς για το θέμα εδώ και δεκαετίες", τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου υπενθυμίζεται ότι "στην τελευταία πανελλαδική συνδιάσκεψη του Τμήματος Υγείας, με συμμετοχή άνω των 250 συντρόφων υγειονομικών, τέθηκε ειδικά το ζήτημα των σχέσεων εργασίας, με τις νέες συνθήκες που προέκυψαν μετά τον νόμο Γεωργιάδη. Με ισχυρή πλειοψηφία, αποφασίστηκε ότι η σχέση εργασίας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν μπορεί να είναι άλλη από την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, χωρίς μεταβατικές περιόδους"

Δυσλειτουργική η μικτή σχέση εργασίας
Σε αυτό το πλαίσιο, το Τμήμα Υγείας "καλεί όποιον συνάδελφο υγειονομικό το επιθυμεί να ενταχθεί στη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τους όρους αυτούς. Θα είμαστε στο πλευρό τους για να συζητήσουμε τα δίκαια αιτήματά τους (βαθμολογικά, συνταξιοδοτικά, μισθολογικά, κ.λπ.) και να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Οι λόγοι αυτής της επιλογής, όπως είχαν προσδιοριστεί από προηγούμενες αποφάσεις του Τμήματος, είναι ότι η μικτή σχέση εργασίας (με δικαίωμα ιατρείου) είναι δυσλειτουργικό μοντέλο, που υποσκάπτει, με πολλούς τρόπους, τη λειτουργία του δημόσιου τομέα.
Οι χρήστες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το γνωρίζουν καλά εδώ και χρόνια. Για τη στελέχωση της δημόσιας πρωτοβάθμιας Υγείας θα στηριχτούμε, πέρα από τους γιατρούς που ήδη εργάζονται ή εργάζονταν στη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και επιθυμούν να επανενταχθούν ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, στο τεράστιο δυναμικό άριστα εκπαιδευμένων νέων γιατρών που μη βρίσκοντας δουλειά ξενιτεύονται κατά χιλιάδες. Θέλουμε να οικοδομήσουμε δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας, βασικούς πυλώνες του ΕΣΥ, που θα εξυπηρετούν δωρεάν τον πληθυσμό και θα αποτελούν πόλο συσπείρωσης της τοπικής κοινωνίας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με μοντέλα του παρελθόντος που ούτε λειτουργούν αποτελεσματικά ούτε έχουν το ηθικοαξιακό φορτίο που είναι αναγκαίο για να στηριχτούν από την κοινωνία".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

27 Μαΐου 2015, 22:50:12
Απάντηση #154
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Tων Πανεπιστημιακών;
Μακάρι, αλλά μάλλον θα αδειάσουν οι ιατρικές σχολές που ήδη φυλλορροούν...
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Μαΐου 2015, 22:53:37 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

27 Μαΐου 2015, 22:51:45
Απάντηση #155
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Tων Πανεπιστημιακών;
Μακάρι, αλλά μάλλον θα αδειάσουν οι ιατρικές σχολές που ήδη φυλλορρούν...

Οταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ.   ;)

Εχουν παραλείψει τους ιερείς ιατρούς και τους ιατρούς της κεντρικής υπηρεσίας ΕΟΠΥΥ .
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Μαΐου 2015, 23:05:06 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

27 Μαΐου 2015, 23:35:55
Απάντηση #156
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Είναι απαράδεκτο να τελειώνει Γενικός Χειρουργός την Ειδικότητα, να μην μπορεί να βρει δουλειά, να πηγαίνει να βοηθάει άλλους με μπλοκάκι, να ζει κάνοντας εφημερίες σε ιδιωτικά κτλ και κάποιοι άλλοι προνομιούχοι να κονομάνε από 2-3 θέσεις ταυτόχρονα...

9 Ιουνίου 2015, 16:33:24
Απάντηση #157
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

11 Ιουνίου 2015, 14:31:23
Απάντηση #158
Αποσυνδεδεμένος

DrG


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είναι απαράδεκτο να τελειώνει Γενικός Χειρουργός την Ειδικότητα, να μην μπορεί να βρει δουλειά, να πηγαίνει να βοηθάει άλλους με μπλοκάκι, να ζει κάνοντας εφημερίες σε ιδιωτικά κτλ και κάποιοι άλλοι προνομιούχοι να κονομάνε από 2-3 θέσεις ταυτόχρονα...

Ποιους εννοείς... τους Καθηγητές και τους Στρατιωτικούς;

11 Ιουνίου 2015, 17:32:24
Απάντηση #159
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είναι απαράδεκτο να τελειώνει Γενικός Χειρουργός την Ειδικότητα, να μην μπορεί να βρει δουλειά, να πηγαίνει να βοηθάει άλλους με μπλοκάκι, να ζει κάνοντας εφημερίες σε ιδιωτικά κτλ και κάποιοι άλλοι προνομιούχοι να κονομάνε από 2-3 θέσεις ταυτόχρονα...

Ποιους εννοείς... τους Καθηγητές και τους Στρατιωτικούς;
Ναι.

Ίδιοι κανόνες για όλους.

21 Ιουνίου 2015, 16:01:25
Απάντηση #160
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ανταποκρίθηκαν δύο ιατροί οι οποίοι καλύπτουν πλέον την Παθολογική κλινική του νοσοκομείου εξ ημισείας με αμοιβή 200 ευρώ ημερησίως (με «μπλοκάκι»), άλλως δηλαδή αμείβονται με 36.000 ευρώ τον χρόνο.   ;)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

21 Ιουνίου 2015, 17:21:13
Απάντηση #161
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ανταποκρίθηκαν δύο ιατροί οι οποίοι καλύπτουν πλέον την Παθολογική κλινική του νοσοκομείου εξ ημισείας με αμοιβή 200 ευρώ ημερησίως (με «μπλοκάκι»), άλλως δηλαδή αμείβονται με 36.000 ευρώ τον χρόνο.   ;)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το παραπάνω αποτελεί κίνητρο για να παραιτηθούν όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

21 Ιουνίου 2015, 17:24:13
Απάντηση #162
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ανταποκρίθηκαν δύο ιατροί οι οποίοι καλύπτουν πλέον την Παθολογική κλινική του νοσοκομείου εξ ημισείας με αμοιβή 200 ευρώ ημερησίως (με «μπλοκάκι»), άλλως δηλαδή αμείβονται με 36.000 ευρώ τον χρόνο.   ;)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το να βγάζει ειδικός γιατρός περίπου 120 ευρώ καθαρά (μείον εφορία μείον ΤΣΑΥ) μέρα παρά μέρα, δηλαδή 60 ευρώ την ημέρα, δουλεύοντας 24ωρο τη μια μέρα και την άλλη προετοιμαζόμενος για την επόμενη εφημερία, είναι ένα λογικό ποσό για την εποχή μας.
Αυτο βέβαια είναι λύση ανάγκης για το δημόσιο τομέα και δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την ανάγκη για προσλήψεις.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

21 Ιουνίου 2015, 17:34:08
Απάντηση #163
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ασφαλώς και ειναι λογικό πόσο .
Ιατρό προσλαμβάνεις όχι ανειδικευτο εργάτη .
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

21 Ιουνίου 2015, 18:08:14
Απάντηση #164
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ανταποκρίθηκαν δύο ιατροί οι οποίοι καλύπτουν πλέον την Παθολογική κλινική του νοσοκομείου εξ ημισείας με αμοιβή 200 ευρώ ημερησίως (με «μπλοκάκι»), άλλως δηλαδή αμείβονται με 36.000 ευρώ τον χρόνο.   ;)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το να βγάζει ειδικός γιατρός περίπου 120 ευρώ καθαρά (μείον εφορία μείον ΤΣΑΥ) μέρα παρά μέρα, δηλαδή 60 ευρώ την ημέρα, δουλεύοντας 24ωρο τη μια μέρα και την άλλη προετοιμαζόμενος για την επόμενη εφημερία, είναι ένα λογικό ποσό για την εποχή μας.
Αυτο βέβαια είναι λύση ανάγκης για το δημόσιο τομέα και δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την ανάγκη για προσλήψεις.

200 ευρώ ημερησίως λέει. Δε λέει ούτε μέρα παρά μέρα, ούτε 200 ευρώ για 24ωρη εφημερία. 200 ευρώ για πρωινό ωράριο καταλαβαίνω.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
11 Απαντήσεις
9910 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Δεκεμβρίου 2011, 23:45:11
από Denominator
22 Απαντήσεις
12181 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Μαΐου 2016, 15:36:33
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
2650 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Νοεμβρίου 2013, 08:43:41
από Denominator
1 Απαντήσεις
64191 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Νοεμβρίου 2019, 21:18:41
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
28086 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Φεβρουαρίου 2020, 13:06:19
από timex