Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
23 Απριλίου 2024, 15:15:08

Ψηφοφορία

Είστε υπέρ ή κατά της διάθεσης μη αποζημιούμενων από τα Ταμεία φαρμάκων ("ΜΗΣΥΦΑ") από τα σούπερ μάρκετ;

Υπέρ
Κατά

Αποστολέας Θέμα: ΜΗΣΥΦΑ στα super market  (Αναγνώστηκε 135361 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Ιουλίου 2015, 18:32:47
Απάντηση #285
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
τα φάρμακα θα πρέπει να πωλούνται και από γεωπόνους και κτηνιατρεία?

Να πωλούνται (και) από ιατρούς.

Αυτό μπορεί να γίνει κατά προτεραιότητα σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές και να αποτελεί και επιπλέον κίνητρο για το γιατρό, εφόσον πλέον η συνταγογραφία ελέγχεται, αλλά και δικλείδα ασφαλείας για τον ασθενή.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

13 Αυγούστου 2015, 13:22:00
Απάντηση #286
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Τελικά τα ΜΥΣΥΦΑ παραμένουν στους ΦμΦ, παρά τις προτροπές του ΟΟΣΑ... Είναι απο τα λίγα που "γλίτωσαν"  ::) μαζί με τα ποτά, κάποια τρόφιμα, πετρελαιοειδή και υλικά οικοδομών. Οι περιορισμοί στα υπόλοιπα θα αρθούν σιγά σιγά ενώ για τα ΜΥΣΥΦΑ θαθαθα θεσπιστεί νομοθεσία για τον ανταγωνισμό  ??? τον Δεκέμβριο. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Άλλα: τo γάλα θα είναι ....φρέσκο για 11 μέρες (προσωπικά κοιτάζω την ημερ. παρασκευής όχι λήξεως για να κρίνω τη φρεσκότητα αλλά που θα πάει θα μας αλλάξουν και το λεξικό). Άλλη αλλαγή λεξικού: Αρτοποιός δεν φτιάχνει ψωμί αλλά ψήνει.... Οι τυχεροί καταστηματάρχες θα μπορούν να έχουν άδεια (απο πελάτες) τα καταστήματά τους ακόμα 50 μέρες το χρόνο (πληρώνοντας προσωπικό και λειτουργικά έξοδα).
   Για τις τιμές των ΜΥΣΥΦΑ κουβέντα... Θυμίζω ότι παίζει πιθανή απελευθέρωση από το 2016.

5 Οκτωβρίου 2015, 20:37:06
Απάντηση #287
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο καταναλωτής θα μπορεί να προμηθεύεται μη συνταγογραφούμενα φάρμακα από ειδικά μηχανήματα σε εικοσιτετράωρη βάση
   Είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο θα μπορεί ο καταναλωτής να προμηθεύεται μη συνταγογραφούμενα φάρμακα από ειδικά μηχανήματα –παρόμοια με αυτά των ΑΤΜ που υπάρχουν στις τράπεζες- τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήδη στήνονται σε κάποια φαρμακεία.
 
   Τα μηχανήματα αυτά θα εμπορεύονται είδη έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα αλοιφή για ερεθισμένες περιοχές, οδοντικά διαλύματα, πιπίλες για μωρά, μωρομάντηλα, προφυλακτικά, βιταμίνες-συμπληρώματα διατροφής κ.λπ. Είδη, δηλαδή που θεωρούνται παραφάρμακα και άρα δεν απαιτείται συνταγή γιατρού, αν κάποιος θέλει να τα αγοράσει.
 
   Ένα τέτοιο μηχάνημα έχει ήδη τοποθετηθεί σε φαρμακείο που βρίσκεται στην Ανατολή Αττική και αναμένεται να λειτουργήσει προσεχώς, ενώ ακούγεται ότι ανάλογα μηχανήματα σκοπεύουν να εγκαταστήσουν και άλλα φαρμακεία, με το σκεπτικό ότι αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία σημαντική πηγή εσόδων για τις ώρες που το κατάστημα είναι κλειστό. Σημειώνεται ότι το μεικτό περιθώριο κέρδους που αφήνουν αυτά τα προϊόντα στο φαρμακοποιό είναι μεταξύ 20%-22%, για να καταλήξει καθαρό στο 10% περίπου.
 
   Για την αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων, ο καταναλωτής θα πρέπει μόνο να βάζει το ανάλογο αντίτιμο που αναγράφεται σε κάθε προϊόν στην ειδική σχισμή που υπάρχει πάνω στο μηχάνημα.
 
   Οι τιμές αυτών των ειδών δεν προβλέπεται να διαφέρουν από τις αντίστοιχες τιμές πώλησης που έχουν εντός των καταστημάτων. Όμως από την άλλη, η ποικιλία των ειδών στο μηχάνημα δεν μπορεί να προσεγγίσει ούτε κατά διάνοια αυτή που υπάρχει μέσα σε ένα φαρμακείο. Χαρακτηριστικά ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να διαθέτει περί τους 60-70 κωδικούς, ενώ τα παραφάρμακα –συμπεριλαμβάνονται και τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα- μέσα στο φαρμακείο ξεπερνούν τους 7.000 κωδικούς περίπου.
 
   Άρα το ερώτημα που ανακύπτει είναι πόσα τελικά φαρμακεία από τα 11.000 που λειτουργούν πανελλαδικά –εκ των οποίων τα 4.000 είναι στην Αθήνα και τα 1.200 στη Θεσσαλονίκη- θα επενδύσουν στη νέα τεχνολογία με δεδομένο ότι τα περισσότερα από αυτά στερούνται ρευστότητας.
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

   Μετά πως έχεις την απαίτηση να μην πωλούνται σε S/M; Σκάβουν μόνοι τους τον λάκκο τους;

5 Οκτωβρίου 2015, 20:56:21
Απάντηση #288
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Καταργείται επίσημα το "δια χειρός φαρμακοποιού" στα Μησυφα. Με τί (ψευδο)επιχείρημα θα προσπαθήσουν ύστερα να εμποδίσουν την διάθεση των Μησυφα από τα ΣΜ;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Νοεμβρίου 2015, 20:40:48
Απάντηση #289
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ανοίγουν θέσεις εργασίας για φχφ σε σούπερ-μάρκετ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αντιβηχικά σιρόπια, αναλγητικά- αντιπυρετικά, τα φάρµακα για γαστρεντερικές ενοχλήσεις, πολυβιταμινούχα σκευάσματα, καταπραϋντικές για το δέρμα και άλλες αλοιφές και πολλά κολλύρια ανήκουν στην κατηγορία των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων που αποτελούν τη νέα "μάχη" για τους φαρμακοποιούς...

"Αέρας" θα γίνει ο για τα φαρμακεία ο ετήσιος τζίρος των 800 εκατ. ευρώ των ΜΥΣΥΦΑ, που κράταγε ζωντανά τα περισσότερα φαρμακεία καθώς ο πολίτης πληρώνει αυτά τα φάρμακα 100% από την τσέπη του τοις μετρητοίς, δίνοντας ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις...


Αν - ή μήπως να γράψω ...όταν- τα ΜΥΣΥΦΑ περάσουν και στα σούπερ μάρκετ, τότε αυτός ο τζίρος θα μοιραστεί και μάλιστα με ένα ποσοστό 20-80 στα φαρμακεία και τα σούπερ-μάρκετ. Και έτσι οι φαρμακοποιοί έχουν κάθε λόγο να αντιδρούν στην εξέλιξη αυτή.

Αλλά εφόσον η κυβέρνηση αυτή έχει δεσμευτεί για την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που "λιβανίζουμε από το 2012", είναι σχεδόν βέβαιαο ότι οι φαρμακοποιοί το επόμενο 2μηνο θα αντιμετωπίσουν και αυτή την δυσκολία...

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός θεωρεί το θέμα αυτό "ανοικτό" και όπως δήλωσε την Κυριακή σε τηλεοπτική του εμφάνιση, είναι απαίτηση των δανειστών να απελευθερωθεί και αυτή η αγορά...

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ωστόσο, το θέμα έχει και διαστάσεις Δημόσιας Υγείας, δεδομένου ότι πρόκειται για κανονικά φάρμακα, τα οποία συνταγογραφούνται συχνά από γιατρούς, αλλά δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Ως εκ τούτου, θα περάσουν μεν στα σούπερ -μάρκετ αλλά αφού διασφαλιστεί η εποπτεία φαρμακοποιού κατά τη διάθεσή τους.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Νοεμβρίου 2015, 13:33:05
Απάντηση #290
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στη Σουηδία πλέον βγάζουν την παρακεταμόλη από τα σούπερ μάρκετ και λοιπά καταστήματα, πλέον μόνο από φαρμακεία (το οποίο σημαίνει ότι μετά τις 21.00 δεν θα υπάρχει πουθενά)

3 Νοεμβρίου 2015, 16:51:50
Απάντηση #291
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στη Σουηδία πλέον βγάζουν την παρακεταμόλη από τα σούπερ μάρκετ και λοιπά καταστήματα, πλέον μόνο από φαρμακεία (το οποίο σημαίνει ότι μετά τις 21.00 δεν θα υπάρχει πουθενά)

Βγάζουν εκτός super market μόνο τα συνηθισμένα δισκία της Παρακεταμόλης διότι παρατηρήθηκε αυξημένος κίνδυνος δηλητηριάσεων με σκοπό την αυτοκτονία.

Αντίθετα δεν βγάζουν εκτός super market τα αναβράζοντα δισκία της Παρακεταμόλης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Νοεμβρίου 2015, 18:28:10 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Νοεμβρίου 2015, 17:56:10
Απάντηση #292
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Σωστά, το άρθρο λέει μόνο αυτά που καταπίνονται ολόκληρα, διάβασα το άρθρο αφού πόσταρα εδώ.

25 Νοεμβρίου 2015, 09:31:25
Απάντηση #293
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Νέο μεγάλο μέτωπο με τους φαρμακοποιούς ανοίγει και πάλι η Κυβέρνηση. Ένα μόλις μήνα μετά την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων και την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μπορούν να λάβουν άδεια λειτουργίας και φυσικά πρόσωπα, στο προσκήνιο επανέρχεται και το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς των φαρμάκων, με τη δυνατότητα πώλησης σκευασμάτων για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή και από μεγάλες αλυσίδες λιανικής.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι δανειστές επιμένουν στις νέες διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων του 1 δισ. ευρώ στην εφαρμογή της εργαλειοθήκης Ι του ΟΟΣΑ, όπου εμπεριέχεται το άνοιγμα της πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ώστε τις επόμενες ημέρες να "κλειδώσει" και η τελική λίστα των μέτρων.

Όπως σημειώνουν πηγές από το χώρο των φαρμακοποιών, το υπουργείο Υγείας τηρεί προς το παρόν "σιγή ιχθύος” για το ζήτημα των φαρμάκων, χωρίς να έχουν ενημερωθεί για τις συζητήσεις με τους θεσμούς, θεωρείται όμως βέβαιο πως το άνοιγμα της αγοράς των μη συνταγογραφούμενων, που αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη πηγή ρευστότητας για τα φαρμακεία,  βρίσκεται επί τάπητος. Εξάλλου από το υπουργείο Υγείας τονίζεται πως το θέμα της απελευθέρωσης της πώλησης παραμένει ανοικτό, προσθέτοντας πως αποτελεί απαίτηση των δανειστών τα μη συνταγογραγραφούμενα φάρμακα, όπως παυσίπονα, αναλγητικά, αντιγριπικά κ.ά, να μην διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο πως δεν θα διατίθενται όλα τα μη συνταγογραφούμενα από τις αλυσίδες λιανικής, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα επιχειρήσει μεν να υλοποιήσει το αίτημα των θεσμών, χωρίς όμως να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τα φαρμακεία για ακόμη μια φορά. Έτσι τα σκευάσματα που θα μείνουν στο φαρμακεία ενδεχομένως να είναι πιο "ισχυρά”, αυτά με μεγαλύτερη δόση, ενώ για παράδειγμα παυσίπονα που χρησιμοποιούνται ευρέως και τα ζητούν μόνοι τους οι καταναλωτές θα πωλούνται και από τα σούπερ- μάρκετ.

Οι φαρμακοποιοί από την άλλη χαρακτηρίζουν πλέον την Κυβέρνηση "αναξιόπιστη” και συμπληρώνουν πως μετά την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του φαρμακείου έχει ανοίξει και νομοθετικά ο δρόμος για τη λειτουργία φαρμακείων εντός των αλυσίδων λιανικής. Οι αντιδράσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναμένονται στο ίδιο πλαίσιο με αυτές μετά την απελευθέρωση της ιδιοκτησίας, με άμεση προσφυγή στις ευρωπαϊκές αρχές. Πριν λίγες ημέρες εξάλλου ο Σύλλογος κατέθεσε αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να απελευθερώσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, ζητώντας την κατάργηση του νόμου που ψήφισε η Βουλή.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Νοεμβρίου 2015, 20:08:37
Απάντηση #294
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος! (video)

Στις Βρυξέλλες κλειδώνει σήμερα σε νέα συνεδριάση της Ευρω-Ομάδας Εργασίας η Δεύτερη Λίστα με τα Προαπαιτούμενα που πρέπει να έχουν ψηφιστεί και εφαρμοστεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Σε αυτή την λίστα βρίσκεται και η πώληση των ΜΥΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ.

Σοφία

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

αντι-φμφ
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Νοεμβρίου 2015, 20:10:38 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Νοεμβρίου 2015, 15:42:44
Απάντηση #295
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την είσοδο των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) σε καταστήματα λιανικής και σούπερ μάρκετ. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στο Euroworking Group (EWG) της Πέμπτης να υλοποιήσει μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 13 σετ προαπαιτούμενων μέτρων –στα οποία περιλαμβάνεται και το άνοιγμα της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ - ώστε να αποδεσμευτεί η υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, τα νέα μέτρα θα πρέπει να έχουν θεσμοθετηθεί πριν από τις 18 Δεκεμβρίου. Πιο αναλυτικά, στη δεύτερη λίστα προαπαιτουμένων για το χώρο της υγείας περιλαμβάνονται:

Η έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία και άλλης υπουργικής απόφασης για την προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback.
Η υιοθέτηση 10 επιπλέον συστάσεων του ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο της δεύτερης εργαλειοθήκης, που αφορά τα ΜΗΣΥΦΑ και συγκεκριμένα τα σημεία διάθεσής τους.

Ανεξάρτητα από τις παραπάνω παρεμβάσεις, η νομοθεσία προβλέπει απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ από τις αρχές του 2016.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Νοεμβρίου 2015, 08:16:51
Απάντηση #296
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ανεξάρτητα από τις παραπάνω παρεμβάσεις, η νομοθεσία προβλέπει απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ από τις αρχές του 2016.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται το ζουμί της όλης ιστορίας. Λέτε μετά την απελευθέρωση των σημείων πώλησης και των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ να δούμε μειώσεις τιμών ή όχι ? ;D

30 Νοεμβρίου 2015, 12:44:24
Απάντηση #297
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Προσωπικά εκτιμώ ότι ναι, στο εγγύς μέλλον μετά την απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ, θα υπάρχει ανταγωνισμός, εκπτώσεις, προσφορές, ευκολότερη πρόσβαση, περισσότερη διαφήμιση και άνοιγμα Parapharmacy Stores στα πρότυπα του εξωτερικού που θα τα εμπορεύονται. Και τα σκευάσματα αυτά έχουν πλέoν γίνει πολλά, π.χ. βλέπω εδώ μπροστά μου μια body gel για κιρσούς με Organic Silicium, που δεν θα όφειλε να χορηγείται αποκλειστικά από τα παλαιάς κοπής φαρμακεία.
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Νοεμβρίου 2015, 13:11:44 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Νοεμβρίου 2015, 13:16:32
Απάντηση #298
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εδώ ακριβώς βρίσκεται το ζουμί της όλης ιστορίας. Λέτε μετά την απελευθέρωση των σημείων πώλησης και των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ να δούμε μειώσεις τιμών ή όχι ? ;D
   Αν εξαιρέσουμε κάποια "καλλυντικά" που πουλιούνται για κάποιο λόγο μόνο από φμφ και κάποια πολύ νέα σκευάσματα (που έχουν ήδη υψηλές τιμές), προσωπικά πιστεύω πως όχι. Όποια εταιρία ήθελε να κατεβάσει τιμές θα το είχε κάνει ήδη αφού ο νόμος, από την εποχή του Λόβερ, επέτρεπε χαμηλότερες τιμές.Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος που έκανε ο κ. Αργυρίου, έδειξε φθηνότερα ΜΥΣΥΦΑ (ειδικά παρακεταμόλη) στις μεγάλες συσκευασίες. Πιθανή μείωση κατ'α χάπι λοιπόν θα έχουμε σε συσκευασία 300 χαπιών παρακεταμόλης...
   Οι τιμές θα αυξηθούν από τις εταιρίες που αδημονούν για απελευθέρωση εδώ και 3 χρόνια. Και δεν νομίζω η αγωνία τους να οφείλεται στο ότι θέλουν να ρίξουν τις τιμές... Το έχω πει καιρό ότι δεν με νοιάζουν τα σημεία πώλησης αλλά η διατήρηση των χαμηλών τιμών αλλά ο ΟΟΣΑ πιστεύει αλλιώς...

30 Νοεμβρίου 2015, 15:16:44
Απάντηση #299
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Οι τιμές στα ΜΗΣΥΦΑ, παραφάρμακα και καλλυντικά διατηρούνταν ψηλά λόγω του μεγάλου ποσοστού κέρδους που αποκόμιζε ο φμφ.

Όμως, πλέον στο σύγχρονο κόσμο, πρέπει όλοι να μάθουν να βγάζουν κέρδος δουλεύοντας με τον όγκο πωλήσεων και όχι στίβοντας τη μύγα για να βγάλουν ξύγκι. Ο φμφ πωλούσε 2 κρέμες την εβδομάδα και ήθελε από αυτές να ζήσει (πλουσιοπάροχα), γι' αυτό και τους έβαζε μεγάλο καπέλο. Τώρα, οι Υπερδομές που έρχονται, θα πωλούν χιλιάδες από τις ίδιες κρέμες ημερησίως και θα βγάζουν κέρδος από την ποσότητα, πωλώντας σε αισθητά χαμηλότερες τιμές. Εδώ είμαστε και α τα δούμε.
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Νοεμβρίου 2015, 15:28:48 από EzeΤΡΟΛ »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: ΜΗΣΥΦΑ  super market 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
30 Απαντήσεις
18055 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2016, 20:34:22
από Ορθοπαιδικός
10 Απαντήσεις
11883 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Ιανουαρίου 2016, 23:01:12
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
16900 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2016, 02:10:03
από Αρχίατρος