Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 17:49:09

Αποστολέας Θέμα: Στην Ελλαδα μία απλή καθαρίστρια αμείβεται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από ένα αγροτικό ιατρό  (Αναγνώστηκε 4509 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Απριλίου 2012, 22:03:08
Αναγνώστηκε 4509 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Doc


 Πως γίνεται στην Ελλαδα μία απλή καθαρίστρια αμείβεται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από ένα αγροτικό ιατρό:
  static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΟΧ946904Ρ-ΦΕΑ
"ΘΕΜΑ: Καθαρισμός των χώρων του Π. Περιφερειακού Ιατρείου
Λειψών και του Περιφερειακού Ιατρείου Αγαθονησίου.
...
Το Δ/κό Σ/λιο αφού έλαβε υπόψη του την ανωτέρω αναφορά της
υπηρεσίας, μετά από διαλογική συζήτηση ομόφωνα
ΑΔΑ: ΒΟΧ946904Ρ-ΦΕΑ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Εγκρίνει τη σύναψη σύμβασης με απευθείας ανάθεση για την
καθαριότητα των κάτωθι ιατρείων:
Α) Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών με την κ. Λουλά
Μαρία με ετήσιο κόστος 15000,00 €
χωρίς ασφαλιστικές εισφορές και
επ΄αυτού τις προαναφερόμενες κρατήσεις , και
Β) Περιφερειακό Ιατρείο Αγαθονησίου με την κ. Καρύδη Μαρουσώ με
ετήσιο κόστος 5000,00€ χωρίς ασφαλιστικές εισφορές και επ΄αυτού τις
προαναφερόμενες κρατήσεις."
 ???
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Απριλίου 2012, 22:06:28 από Doc »

23 Αυγούστου 2014, 19:20:01
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Ο γιατρός που είναι διορισμένος στη Λαμπεία κάνει, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κάτοικοι του χωριού, το αγροτικό του στο… σπίτι και οι οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής δεν μπορούν να γράψουν ούτε τα φάρμακά τους.

Προκλητική, κυνική και ανάλγητη χαρακτηρίζει η Επιτροπή Διβριωτών τη στάση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου, ο οποίος με δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα καλύπτει τον “εξαφανισμένο” αγροτικό γιατρό Λαμπείας που  όπως αποκαλύφθηκε κάνει το αγροτικό του από το… σπίτι του. Στην ανακοίνωση των Διβριωτών προαναγγέλονται δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν ξεκινήσει η καθημερινή παρουσία αγροτικού γιατρού στον Ιατρείο Λαμπείας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Επιτροπής Διαβούλευσης και Υποστήριξης αναφέρονται τα εξής:

“Οι κάτοικοι της Δίβρης και των χωριών του πρώην Δήμου Λαμπείας που καλύπτονται από το Υγειονομικό Σταθμό Λαμπείας έχουν μείνει επί μήνες χωρίς γιατρό, με ότι σημαίνει αυτό για τους ηλικιωμένους και τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Όχι μόνον δεν έχουν στοιχειώδη πρωτοβάθμια δημόσια φροντίδα (λόγω αποστάσεως δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας) αλλά δεν μπορούν ούτε να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους.

Επισήμως, η μία από τις δύο θέσεις αγροτικού γιατρού που αναλογούν στο Ιατρείο Λαμπείας είναι καλυμένη εδώ και τουλάχιστον τρείς μήνες. Παρόλα αυτά, γιατρός δεν έχει πατήσει το πόδι του. Στις επανειλλημμένες οχλήσεις των κατοίκων και των φορέων, η απάντηση που έδιναν οι υπεύθυνοι ήταν ότι ο γιατρός έκανε την υπηρεσία του στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Παρότι μιά τέτοια πρακτική θα ήταν και αυτή απαράδεκτη καθώς αφήνει στη μοίρα τους τους κατοίκους την πλέον ορεινής και προβληματικής περιοχής του νομού, αποδεικνύεται τώρα ότι τα πράγματα δεν είναι ούτε καν έτσι… Ο αγροτικός γιατρός που έχει διοριστεί στη Λαμπεία κάνει οκτώ όλες κι όλες εφημερίες στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και τις υπόλοιπες ημέρες, αντί να βρίσκεται στην έδρα του, ξεκουράζεται στο σπίτι του στην Πάτρα.

Η σκανδαλώδης αυτή εύνοια προς τον αγροτικό γιατρό αποκαλύφθηκε όταν ο αντιδήμαρχος Λαμπείας Γιώργος Γαλύφας και εκπρόσωποι του Συλλόγου Διβριωτών της Πάτρας, του Συλλόγου Διβριωτών της Αθήνας και της τοπικής Επιτροπής Διαβούλευσης, αποφάσισαν να… βγούν προς αναζήτηση του αγροτικού γιατρού του χωριού τους.

Σε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας τους δηλώθηκε ότι ο γιατρόςπροσφέρει πράγματι επί οκτώ ημέρες το μήνα τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο, ότι έχει… παρακληθεί “να ανεβαίνει και καμμιά φορά στη Δίβρη” και ότι την ευθύνη για το που βρίσκεται τις υπόλοιπες ημέρες ο γιατρός την έχει το Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου.

Συνεχίζοντας την αναζήτηση η αντιπροσωπεία των Διβριωτών έφτασε στο Κ.Υ. Σιμόπουλου όπου τους δηλώθηκε αρχικά ότι “δεν υπάρχει γιατρός με αυτό το όνομα” και στη συνέχεια ότι ” αυτός δεν έχει σχέση με εμάς, υπηρετεί στην Αμαλιάδα”.

Αλλά αν ο συγκεκριμένος γιατρός είναι οκτώ ημέρες στην Αμαλιάδα και τις υπόλοιπες δεν είναι ούτε στη Δίβρη (όπου η έδρα του), ούτε στου Σιμόπουλου, τότε που είναι; προφανώς στο σπίτι του, υπό την πλήρη κάλυψη των υπευθύνων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου.

Μετά την αποκάλυψη της εξοργιστικής αυτής πραγματικότητας, ο γιατρός έκανε τη χάρη να διακόψει για μία μέρα την “ξεκούρασή” του και να… επισκεφθεί την έδρα της κανονικής εργασίας του χθες Πέμπτη 21 Αυγούστου, δηλώνοντας στους αγωνιούντες ηλικιωμένους Διβριώτες ότι θα έρθει κάποια στιγμή και την άλλη εβδομάδα…

Ιδιαίτερα προκλητική, κυνική και ανάλγητη είναι όμως η στάση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου κ. Γιάννη Λέντζα (στο Κ.Υ. Σιμόπουλου υπάγεται το αγροτικό ιατρείο Λαμπείας), ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις όχι μόνον φάνηκε να θεωρεί φυσιολογική μια απαράδεκτη κατάσταση, (ο γιατρός που είναι διορισμένος στη Λαμπεία κάνει το αγροτικό του στο… σπίτι και οι οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής να μην μπορούν να γράψουν ούτε τα φάρμακά τους) αλλά προχώρησε παραπέρα.

Δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι είναι νόμιμο ο αγροτικός γιατρός να κάνει οκτώ όλες κι όλες εφημερίες το μήνα στην Αμαλιάδα και μετά να παίρνει τα ρεπό του! Επιβεβαίωσε δηλαδή πανηγυρικά αυτό που έχουμε καταγγείλει: ότι έχει βρεθεί μιά άριστη μέθοδος υπηρεσίας αγροτικού από το σπίτι!

Η αποκάλυψη της σκανδαλώδους αυτής υπόθεσης έχει θορυβήσει έντονα τους κατοίκους της Λαμπείας και των γύρω χωριών που είναι αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν ξεκινήσει η καθημερινή παρουσία αγροτικού γιατρού στον Ιατρείο Λαμπείας.”

 

ΠΗΓΗ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

24 Αυγούστου 2014, 19:24:50
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Σ' αυτό το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος υπάρχει πιο αναλυτική αναφορά του διευθυντή του ΚΥ στο οποίο υπάγεται το ιατρείο όπου λέει:
"Ο γιατρός της Δίβρης πράγματι κάνει 8 και πλέον εφημερίες, καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες έλλειψης προσωπικού του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, καθ’ υπόδειξη και της ΥΠΕ. Νόμιμα λοιπόν, μετά τις εφημερίες του, παίρνει τα αντίστοιχα ρεπό. Τις ημέρες που δεν έχει εφημερία ή ρεπό, προσφέρει τις υπηρεσίες του είτε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, είτε επισκέπτεται το Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο της Δίβρης."
Αν αυτό το "καθ' υπόδειξη της ΥΠΕ" υπάρχει σε έγγραφο (διοικητής νοσοκομείου και διευθυντής ΚΥ δεν έχουν αρμοδιότητα να διατάξουν την μετακίνηση στο νοσοκομείο) τότε όλοι είναι νομικά κατοχυρωμένοι. Αν όλα αυτά έχουν γίνει στο "μιλητό", ο αγροτικός είναι εκτεθειμένος αφού αμφιβάλλω αν θα βρεθεί κάποιος από την ΥΠΕ που θα αναλάβει την ευθύνη ότι έχει δοθεί έστω προφορική εντολή.

Μήπως να μπει αλλού το θέμα;

24 Αυγούστου 2014, 22:36:34
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Μια χαρά είναι εδώ το θέμα. Η ουσία είναι ότι οι αγροτικοί ιατροί κάνουν 7 εφημερίες σύμφωνα  με το νόμο.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

24 Αυγούστου 2014, 23:29:25
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αν παρατήρησες αναφέρεται συχνά στο κείμενο το "κάνε 8 όλες κι όλες εφημερίες". Δεν ξέρω τι θέλουν να δείξουν με το "όλες κι όλες". Ότι τις άλλες μέρες (πλην ρεπό) θα πρέπει να βρίσκεται στο χωρίο; (εδώ που τα λέμε η σύμβαση που υπέγραψε προβλέπει διαμονή στην έδρα το ιατρείου....)
Για τις παραπάνω από τις 7 προβλεπόμενες εκ του νόμου εφημερίες για τους αγροτικούς, δεν μπορεί να περιλαμβάνονται στις πρόσθετες;
Σχετικά με το θέμα του αγροτικού που δεν πατάει στο χωριό του και τον ψάχνουν, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι θέση έχει στον τίτλο με τον μισθό της καθαρίστριας.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Αυγούστου 2014, 23:40:51 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
44657 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2013, 16:15:54
από Argirios Argiriou
13 Απαντήσεις
59814 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιανουαρίου 2024, 23:58:21
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
72956 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2016, 15:31:13
από Clemence
1 Απαντήσεις
24792 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2017, 19:34:23
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
8519 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιουνίου 2023, 00:54:33
από Argirios Argiriou